Mano kleckas neskuba gimti. Vėluoja jau 5 diena. Kuo toliau tuo sunkiau.. nuovargis vis puškuoti su dideliu pilvu ir kiekvieną dieną tikėtis gal jau šiandien. Tačiau praeina diena, naktis kita diena....vis einu i GN matuoti vaikučio širdies tonu o akušerės palydi sakydamos "iki, gal sia nakti sugriši". Kaip jus laukėte ar laukiate savo vėluojančiu mažylių ir kaip susidorojat su aplinkiniu klausinėjimais "gal jau?"
QUOTE(Margareta @ 2007 05 13, 18:14) Mano kleckas neskuba gimti. Vėluoja jau 5 diena. Kuo toliau tuo sunkiau.. nuovargis vis puškuoti su dideliu pilvu ir kiekvieną dieną tikėtis gal jau šiandien. Tačiau praeina diena, naktis kita diena....vis einu i GN matuoti vaikučio širdies tonu o akušerės palydi sakydamos "iki, gal sia nakti sugriši". Kaip jus laukėte ar laukiate savo vėluojančiu mažylių ir kaip susidorojat su aplinkiniu klausinėjimais "gal jau?" O gal jis visai neveluoja... gal apsiriko su terminu... tik 5 dienos... Na manau tu nesijaudink ir maziausiai kreipk demesio, ka sneka aplinkiniai. O kai klausia ''gal jau'', nieko neaiskindama atsakyk, ''Ne'' ir visi supras, kad ne vietoj klausimas. Juk pagimdysi tikrai
oj kokia zinoma situacija.. mano mazasis pipiras irgi nenorejo i si pasauli, gime visa savaite veliau. termino diena atsiguliau i ligonine del sventos ramybes, ten laukem visa savaite, kol galu gale reikalams nejudant nusprendem, kad nebera ko laukt - jau zinojau, kad rytoj ryte nuleis vandenis ir turesiu mazyli... taigi visi zinojo, kad ryt, gruodzio 6d., musu angelelis jau bus su mumis, taip ir ivyko
stiprybes tau ir laimingos pabaigos - man taip gera prisimnt ta laukimo savaite, bet ji buvo sunki, pilna laukimo, nekantrumo ir begalines meiles...
na manieji reikalai siek tiek juda taciau niekaip neisisiubuoja
QUOTE(Margareta @ 2007 05 14, 13:48) na manieji reikalai siek tiek juda taciau niekaip neisisiubuoja Na manau, kad kita savaite mes jau tave sveikinsim su lialiuko gimimu. Dziaukis paskutinem ramybes valandom, nes veliau tikrai turesi ka viekti
musu sunelis irgi velavo.. 16 dienu
nors jau oooi kaip laukem...
oho 16 dienu
QUOTE(Laava @ 2007 05 14, 13:35) oj kokia zinoma situacija.. mano mazasis pipiras irgi nenorejo i si pasauli, gime visa savaite veliau. termino diena atsiguliau i ligonine del sventos ramybes, ten laukem visa savaite, kol galu gale reikalams nejudant nusprendem, kad nebera ko laukt - jau zinojau, kad rytoj ryte nuleis vandenis ir turesiu mazyli... taigi visi zinojo, kad ryt, gruodzio 6d., musu angelelis jau bus su mumis, taip ir ivyko stiprybes tau ir laimingos pabaigos - man taip gera prisimnt ta laukimo savaite, bet ji buvo sunki, pilna laukimo, nekantrumo ir begalines meiles... pas mus tas pats,sunelis gime lygiai savaite veliau
Mano mažiulis irgi vėlavo.Iš pradžių gimdymo data buvo nustatyta liepos 24d, paskui paskutinėm savaitėm paankstino terminą iki liepos 19d(savaite anksčiau), o mažiukas gimė liepos 26d(žodžiu pralaukė visus terminus)Kaip liūdino tas laukimas, beveik visos mūsų skyrelio mamytės jau supo mažėlius, o aš vis laukiau
Paruošiamuosius jaučiau jau dvi sav iki gimdymo, bet kaklelis buvo kietas ir visiškai neprasivėręs. Gydytoja patarė skatint, nes kilo kraujospūdis. Žodžiu liepos 26d 7val ryte suskatino, o 17val mažiuką ant rankų jau laikiau O šiaip nervindavo klausimai "kada?", o ir pati kasdien keldavau ir guldavaus su mintim "o gal jau šiandien..." Visų neskubančių mažiukų mamytėms linkiu kantrybės ir stiprybės Suprantu kai pernesiojami berniukai, as laukiuosi mergaites (zinau 100% nes dariausi gen.tyr.) tai ko ji vis neskuba, pagal echo kaip ir subrendusi, bet tonai jokios pradzios nerodo ir mano organizmas irgi.... Pirmus savo vaikus net po savaite anksciau pati pagimdziau. Dabar labai sunku laukti.
man ir tas pats veluoja penkios dienos jau visiskai esu nepatenkinta pirma pagimdziau dviem sav anksciau o dabar
Sveikos,norint greičiau pagimdyti yra keli būdai:
- spermoje yra kažkokių medžiagų,kurios suminkština kaklelį ir gali prasidėti gimdymas.Taigi,mylėkitės. - kelis kartus per dieną po 15 min. reikia jaudinti savo krūtų spenelius. - aišku reikia labai daug vaikščioti. Kad pagimdysit greitu laiku,garantuota
Dar sako, kad padeda vaiksciojimas laiptais i virsu... Zinoma, nereikia lipti i paskutini savivaldybes auksta, bet tris kartus pamirsti ka nors nusipirkti parduotuveje (aisku, jei gyvenat kokiam IV aukste be lifto)
O siaip sako, kad nestumas skaitosi normalus iki 42 sav. Savaime suprantama, jei mamyte ir vaikelis jauciasi gerai. Kantrybes jums mamytes, ypatingai per tokius karscius... QUOTE(sapokiene @ 2007 06 04, 20:44) man ir tas pats veluoja penkios dienos jau visiskai esu nepatenkinta pirma pagimdziau dviem sav anksciau o dabar nepergyvenk mano terminas buvo lapkricio 30d.pagulde i ligonine draske draske ta kakleli kad pati gimdyciau,bet nieko kaip nelenda taip nelenda
ziauru ,kai jau reike lysti prie kaklelio ir skatinti visaip ta gimdyma.Nes atrodo taip gamtos sutverta ,kad vistiek laikas ateiti turi ir gimsta vistiek tas vaikelis
QUOTE(Margareta @ 2007 05 13, 17:14) Mano kleckas neskuba gimti. Vėluoja jau 5 diena. Kuo toliau tuo sunkiau.. nuovargis vis puškuoti su dideliu pilvu ir kiekvieną dieną tikėtis gal jau šiandien. Tačiau praeina diena, naktis kita diena....vis einu i GN matuoti vaikučio širdies tonu o akušerės palydi sakydamos "iki, gal sia nakti sugriši". Kaip jus laukėte ar laukiate savo vėluojančiu mažylių ir kaip susidorojat su aplinkiniu klausinėjimais "gal jau?" Va būtent, su tais terminais; man nustatė gimdymą pagal mėnesines dviem savaitėm anksčiau, nors aš žinojau tikslią pastojimo datą; ( papuoliau pas tokias ginekologes, kad aiškino man, nežinau aš kada su vyru miegu...) pirmus du mėnesiu įtarinėjo ir kad nėštumas nesivystantis ir pan, ir su valymais gąsdino, kol radau savąją ginekologę Taigi, gal apsiriko su datom, labai nesirūpinkit Jei jaučiatės abu gerai ( tiek, žinoma, kiek nėščioji devintame mėnesyje gali jaustis ), tai viskas
Labai intriguojanti tema - Nėščia 10-ą mėnesį
Manieji anksčiau 2 ir 3 sav "išsirito". Tai spėju, jog truputį lengviau taip, kai dar terminas nepasiektas, nes po to tai jaudulys turėtų imti Ir aplinkiniai užknisa su savo "kada" Kai anksčiau, tai sakai, jog gimdysi 28 dieną, o žiūrėk, 12-13 jau ir turi ant rankų
Sveikos visur skaitau ir niekur nera temos apie pernesiojima kiek laiko pernesiojot?ar teko skatint?idomu kadangi pati vis nesulaukiu kada gims
Kol kas veluojam tik 1 diena, bet jau darosi neramu...
Pagimdziau lygiai 41 savaite, t.y. praejus 7 dienoms po numatyto termino
Kazin, ar tai tas tikrasis pernesiojimas, bet buvau issigandusi, kad liksiu amzinai nescia
pernesiojimas jau skaitosi po 42 sav.
nors maniske gime savaite po termino taciau visiskai nepernesiota...pagal echoskopijos data davosi 40 savaite nors pagal menesines butu 41
Na dabar jai ir mane apeme depresija. Jau vaikstau virs termino 5 dienas ir neatrodo, kad kazkas vyktu
Sveikos visos
mano vyras prisipazino kad paskutinem savaitem taip pat nelabai ka nudirbdavo darbe, taciau jis kaip tikras vyras mane vis ramindavo (nors pats itariu viduje spirgejo) kad kada bus laikas tada ir gims...o man vis atrode kad tas laikas niekad neateis
O pas mane jau 10 dienu po termino ir visiskai nieko. Rytoj einu pas gyd, bet jai pasakys dar laukt, tai isvis pulsiu i depresija. Labiausiai nervina aplinkiniu kalbos: tu nejuokauk- daryk ka nors, lyg nuo manes kas nors priklausytu...
QUOTE(Dovyte @ 2007 07 22, 17:18) O pas mane jau 10 dienu po termino ir visiskai nieko. Rytoj einu pas gyd, bet jai pasakys dar laukt, tai isvis pulsiu i depresija. Labiausiai nervina aplinkiniu kalbos: tu nejuokauk- daryk ka nors, lyg nuo manes kas nors priklausytu... Nors vaikelis ir aš jaučiamės gerai, bet daugiau kaip 10 dienų sakė nelauks, nes paskui jau rizika kūdikio sveikatai vis didėja. Bet vis tikimės, kad dar pats susipras anksčiau išsiperėti, vis tik tas skatinimas nėra natūralu. Stiprybės visoms ir gerų emocijų belaukiant
Jungiuosi prie pernesiojusiuju
Siandien mums terminas, bet kol kas niekur nieko. Buvau pas gydytoja - gimdos kaklelis neatsidarineja ir vos vos tik suminkstejas
O manes skatint gyd neskuba. Lauks iki paskutinio- 2 sav po termino
Be proto pergyvenu, tiek visokiu istoriju prisiskaiciau, tiek visko prigalvojau. Bijau, kad vaikiukui nepakenktu
Na mane irgi ramina, kad nepaisant to kad paguldys i ligonine jau 41sav. bet lauks iki pacio galo t.y. iki 42 sav. ir tik tada imsis priemoniu, aiskui cia tuo atveju jeigu viskas gerai man ir mazyliui
mes jau irgi veluojame 7 dienas. terminas liepos 28 buvo o maziuask vis dar mamos pilvelyje gyvena
o del aplinkiniu tai ats tiesa turbut visa ta psichologini nerima ir sukelia visu aplinkiniu skambuciai ar susitykus kur gatveje nustebimo zvilgsniai kad dar tu nescia lyg turetum pradeti jaustis kalta. musu maziukams gera mamytes pilvuke tai ir neskuba i si pasauli kad ir kaip mes ju lauktume
Lengvo visoms gimdymo
QUOTE(Magdute @ 2007 07 22, 15:14) Sveikos visos Sveikutės , kokia pažystama situacija, nes ir man jau šiandien 7 dienos po termino QUOTE(sapokiene @ 2007 06 04, 20:44) man ir tas pats veluoja penkios dienos jau visiskai esu nepatenkinta pirma pagimdziau dviem sav anksciau o dabar As irgi nejauciau jokiu pozymiu
Pirma pagimdziua 35 sav. paskubejo, nors visa nestuma buvo tai gresiantis persileidimas tai pirmalaikis...
su siuo velgi gavau gulima rezima, daktaras maldavo nors iki gruodzio 1 dienos isnesioti kaip nors, taigi siandien jau ir terminas, bet vis dar 2 in 1 Vis laukiam maziuko
Kai maniskis siek tiek velavo (sako, kad pirma karta gimdanciom daznai taip buna), tai nuo ikyriu klausimu "kada" apsigyniau paprastai. Tiesiog atsakydavau, -"gydytoja apziurejo, sake dar savaite tikrai negimdysiu, taigi nebandykit iki to laiko vel klausineti". Per ta savaite ir pagimdziau
man jau rytoj terminas, o lelius nežada lįst lauk
bet aš neapsisprendžiu ar man laukt kol ginekologė duos siuntimą į ligoninę, ar pačiai ten nuvažiuot ??? QUOTE(vaidavel @ 2008 01 04, 22:38) man jau rytoj terminas, o lelius nežada lįst lauk bet aš neapsisprendžiu ar man laukt kol ginekologė duos siuntimą į ligoninę, ar pačiai ten nuvažiuot ??? o kada eisi pas ginekologe? manau, geriau nelauk ir pati nuvaziuok, pasiziures jei viskas gerai dar namo isleis palaukt.
As turejau gimdyti vasario 25d o pagimdziau kovo 1d
QUOTE(lmamania @ 2008 01 11, 00:10) As turejau gimdyti vasario 25d o pagimdziau kovo 1d bet tai man taptu "juodu" laukimu
Man kol kas pernešiojimas negresia, dar turiu 2 savaites išsilukštenti, bet jau klausinėja, skambinėja, ar jau? Kada? Kada? Užknisa.... Tai įsivaizduoju, kai jau vėluoja, pačiai nervas ima ir dar kiti lenda, erzina
Mano kleckiukas irgi nenorejo laiku ateiti.As i ligonine atsiguliau po saaites kai suejo pirminis terminas. Aparatura rode stiprius gimdos susitraukinejimus bet kakleis prseves per 2 cm laikesi pora savaiciu ir ne krust. Kovo 8 su gydytoja sutarem kad jei nieko nevyks rytoj kirp vandenis ir gimdysiu.Tsip ir atsitiko taciau vandenys buvo ziaurei pazaliave ir per gimdyma retkarciai nebesigirdedavo leliaus sirdeles plakimo, bet aciu dievui viskas baigesi laimingai ir dabar jau kovo 9 svesim 4 metu gimtadieni.
Mano žirnis vėlavo gimti tik 3 dieneles, bet vaisiaus vandenys jau buvo pažaliavę, tai siūlyčiau mamytėms nelaukti ir pasirodyti gydytojui, pas kurį gimdysit
Man siandien terminas, ale dar neskuba mano pipiras lysti. Visa nestuma bijojau anksciau laiko pagimdyt, saugojausi, nes gresiantis buvo, o dabar niekaip neisilukstenu
Sveikos. Nors gimdžiau jau gana seniai, bet galiu pasakyti, kad tie terminai niekada nebūna tikslūs, nes apskaičiuojami pagal formules, mėnesinių pirmąsias dienas ir t. t. Galiu remtis netgi savo pavyzdžiu. Pagal gydytojų paskaičiavimus gimdymo terminas turėjo būti balandžio 14, pagal mano paskaičiavimus 24 d. (nes lytinius santykius būtent turėjau šią dieną), tačiau gydytojai visai buvo neįdomu kada mylėjausi nesisaugodama. Mano panelė gimė būtent 24 d. lygiai po 9 mėnesių. Tai pagal daktarų paskaičiavimus turėjo būti 10 dienų pernešiojimas
Mano pupa gimė lygiai 2 sav. vėliau, negu nustatė ginė - gimė putli, švari, vandeniukai skaidrūs
Maniškis vėlavo 8 d., gimdymas prasidėjo šeštadienį, priešingu atvėju pirmadieni skatintų. Prieš tai jau 4 d. gulėjau GN patalogijoje. Dėje vandenys jau buvo žali
sveikutes,
mano mazule irgi veluoja islyst jau keleta dieneliu. Terminas buvo 8-12 vasario, bet jai nieko tas nesako ir ji nusprende, matyt, lysti lauk tada kai pati nores Sekmes visoms sulaukti leliuku Ir su Sv. Valentino dienele ! Svarbiausia, kad per valentina negime, nes nenorejau labai, kad mazytei dvi sventes susilietu i viena Dar pasiziurejus pagal liniuote irgi reiktu palaukti, bet cia nzn. kaip gavos, neatsimenu kodel taip datas suvedziau
Man terminas (pagal paskutinių mėnesinių datą) prieš dvi dienas buvo, jau irgi nerimauju. Nors realiai pagal mano paskaičiavimus, kaip čia jau rašė merginos, tai apie 2 sav. vėliau turėtų būti, nes irgi žinau datą, kada viskas prasidėjo.
Bet vis tiek kažkaip neramu. Nuo 28 savaitės stabdančius gėriau, su gresiančiu gulėjau, vis tausojantis režimas, o dabar štai tau... Nebesiskubina. Nors stabdančių jau tris savaites nebegeriu. Mano ginekologė sakė po termino važiuoti jau į tą įstaigą, kur noriu gimdyti, o pas ją jau atseit nebereikia... O gimdyt planuoju Trakuose, naktim nebemiegu, dienom tokia išvargusi, neturiu jėgų, kad jau nebežinau, kaip man iki tų Trakų nusigauti... |