vaivos juosta
2007 12 09, 10:22
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 07, 16:50) O kaip pirmą naktį vienai tvarkytis su vaiku? O Tau pirmą naktį po cezario paliko vaikiuką palatoj????? Mano abu nėštumai buvo cz, tai pirmą naktį gulėjau viena, mergytę atnešdavo tik pamaitint ir vėl išnešdavo į naujagimių skyrių ( juk po narkozės negalima kelti galvos, stotis pirmą parą, o tai neįmanoma, jei paliktų vaikiuką - juk iš lovos išlipt reiktų, kaip kitaip pasiimti lelių ). Dėl kateterio ir maišelio su šlapimu - kabojo ir pas mane jis, bet kadangi pirmą parą tikrai niekas nelankė, tai tą "rankinuką" matė tik seselės  ir vyras ( nors tiesą sakant, gal nė nematė, nes daugiau į dukrytę žiūrėjo)  . Nepergyvenk Tu taip  - nemanau, kad Tavo vyrui taip svarbu, kaip Tu atrodai pirma para po operacijos. Juk ne iš kurorto grįžti. O antrą dieną aš jau ir blakstienas pasidažiau, beje  .
Ausrioke
2007 12 09, 13:00
Gal as cia ne i tema,bet kaip ten su tuo kakuciu?nenoreciau gimdydama apsikakoti.kaip to isvengti?
bambinoo
2007 12 09, 13:27
QUOTE(Ausrioke @ 2007 12 09, 13:00) Gal as cia ne i tema,bet kaip ten su tuo kakuciu?nenoreciau gimdydama apsikakoti.kaip to isvengti?  Klizma daro pries gimdyma norint to isvengti (aisku ne visada 100 proc ir ji apsaugo nuo to).
Ausrioke
2007 12 09, 17:23
O kaip daroma klizma?
vaivos juosta
2007 12 09, 21:27
QUOTE(Ausrioke @ 2007 12 09, 17:23) O kaip daroma klizma?  Aš dariausi namie ( nes žinojau, kad sekančią dieną turėsiu lelką ), nusipirkau Mikrolax klizmutę vaistinėj, švirkšt į užpakalį ir ramu  . O ligoninėj gal senoviškai daro? Jei laiko daug nėra tai kokią nors stipresnę duoda.....nežinau.
Lipgirl
2007 12 10, 12:49
[quote=vaivos juosta,2007 12 09, 10:22] O Tau pirmą naktį po cezario paliko vaikiuką palatoj????? Mano abu nėštumai buvo cz, tai pirmą naktį gulėjau viena, mergytę atnešdavo tik pamaitint ir vėl išnešdavo į naujagimių skyrių ( juk po narkozės negalima kelti galvos, stotis pirmą parą, o tai neįmanoma, jei paliktų vaikiuką - juk iš lovos išlipt reiktų, kaip kitaip pasiimti lelių ). Dėl kateterio ir maišelio su šlapimu - kabojo ir pas mane jis, bet kadangi pirmą parą tikrai niekas nelankė, tai tą "rankinuką" matė tik seselės  ir vyras ( nors tiesą sakant, gal nė nematė, nes daugiau į dukrytę žiūrėjo)  . Vaikutis nuo pirmos palatoje praleistos minutės visą laiką buvo šalia, gal ten visi manė, kad ir vyras susitvarkys. Jis ir tvarkėsi šiaip ne taip, dabar net neprisimenu ir neįsivaizduoju kaip, nes kai tik pradėjau keltis, pastoviai maldavo jam padėti Na, dabar tikrai įsitikinau, kad tik sutirštinau spalvas, nors seselės kartais galėtų būti ir labiau supratingos. O tai, įlekia kai kurios net neįspėjusios ką ruošiasi daryti, tai ir aš nespėju vyro išprašyti. Šiaip buvau psichologiškai pasiruošusi naturaliam gimdymui, lygtais viska apie jį žinojau, o apie Cezarį net kursuose nieko nepasakojo
del vyro nesijaudink, jis pats sisioja ir kakoja, ir per ta laika kiek kartu gyvenat, jauzino - kad tu irgi  O va del vaikiuko - keista.. Po operacijos galejo ir daugiau jam demesio skirti seseles..
Jurgitele
2007 12 10, 15:09
na aš 2 kartus ir abu cezarį darė pirmą kartą prieš 12 metų dar tada mūsu kaime nebuvo vienviečių palatų ir gulėjom mes 3, bet tada ir vaikučių nepalikdavo ir vyro neleido kol pati neatsistojau ir nenuėjau į pasimatymų kambary, bet man po operacijų nei po pirmos nei po antros niekas man nei kateterio statė, nei kraujo klanų buvo, ateidavo seselė apiprausdavo ir tiek, o po antro vaiko gimimo vyras nuo pirmos minutės buvo su manim kai tik atvežė iš operacinės bet kad kažko gėdytis tai nežinau jis man ir basoną pakišdavo jei sysiu norėdavau ir aptvarkydavo, man kažkaip vyro nebuvo gėda kaip seselių Juk gimdymas koks jis bebūtu yra natūralus dalikas ir gėdytis nėra ko
Šypsenėlė24
2007 12 10, 15:28
Na aš man vakare padarė cezarį, tai vyras visą naktį pasiliko su manim, ir man tikrai nebuvo gėda, ko reikėdavo, tai jis ir padėdavo
baubukai
2007 12 10, 15:47
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 07, 17:50) Gal kitose ligoninėse kitaip? As gimdžiau Trakuose. Ar susitaikyti su viena gėdos diena, ar išeitis vis dėlto yra? Pasidalinkit, kaip buvo jums.  Ačiū Na prieš gera menesi Mažylio GN po cezario viskas buvo taip - pirma nakty niekas lelkos nedavė ir laiko reanimacijos palatoj (ten visas po cezario laiko) kur visa laika budejo sesele, taip kad bedos su seseliu prisisaukimu nebuvo. Antra nakty jau buvau normalioje palatoje, bet vis tiek atejo paklausti ar pasiliksiu vaika nakciai su savim ar dar atiduosiu (as pasilikau  ) O vyras buvo ir per pacia operacija, uz rankos laike, tai jau to kraujo ten atsiziurejo  , per pirma gimdyma irgi dalyvavo - jeigu jau kartu prisidirbom, tai viska reikia kartu daryti
Ar po cezariuko randas is tiesu buna toks kietas ir kaip griovelis - sunkiu papasakot, bet atrodo kad aplink pjuvi susidare kietas gubrelis...mastau ar suminkshtes ir ar liks tik rando zyme, o ne tas sukietejimas kaip kalvele
po cezario turejau kraupu, nezmoniskai dideli randa, susiuta buvo tragiskai. nieko nedariau ir nepanikavau, koks skirtumas kaip jis atrodo, juk gyventi nemaiso. dabar praerjus 3 metam jo net nematyti ir investiciju nulis. geriausias tepalas laikas
Gavau nezmoniskas dozes narkozes todel, nes nejo atjungti manes, atsibudau springdama savo seilemis ir vos nemiriau, kol susivoke kas vyksta, nuo per didelews narkozes dozes sustreikavo slapinimasis 4 dienas reikejo kateterio, gimdoje daresio kresuliai, tai gydytojas kisdavo ranka ir su sauja trauke kresuliu is gimdos, o sesute spaude pilva prapjauta, kad lengviau issivaiksciotu klykiau ne savo balsu, prasidejo ir uzdegimas lengvas, gimda nesitrauke, viduriai ilgai uzkieteje buvo, pjuvio vieta skaudejo puse metu ir niezejo net metus ar daugiau. Cia trumpai sudesciau
Žm@nytė
2008 01 01, 16:59
o ką sakykit naudojot iškart po operacijos? kad gytų greičiau, ir skaudėtų mažiau?
ačiū
laureena
2008 01 04, 16:48
"Juokingas pasakymas - mama neatlaikytu.. Bene ji negimde taves? Kraujo nemate? Ir mate ir gimde, ir nieko cia baisaus.." Vienas dalykas - kai gimdai pati ir visai kitas, kai gimdo tavo dukra. Kol buvau ligoninej, visos mano matytos mamos verke dar ir pries gimdyma ( kol ju dukros nemate ). Manoji taip pat verke ,tik namuose, kai suzinojo,kad jau gimdau - labai jau jautri, net nenorejo ta diena pas mane atvaziuot, kad neliudintu savo asaromis manes. Visokiu zmoniu yra. [/quote] As stebiuosi! Manau be vyro mama pirmoi eilei turetu padeti, palaikyti ir suprasti. Gi ji viska zino kaip turi buti, pati gimde, gi zino kas erzina kas gasdina, kas padeda ir nuramina ir aplamai ji turetu labiausiai padeti. Nesuprantu del ko cia verkti, kaip tik turetu laikytis ramiai, ir raminti gimdancia dukra, o ne panikuoti. Kazkaip maziausiai keista... Suprantu jei labai komplikuotas gimdymas, bet jeigu viskas normalu, tai ko cia panikuoti ir zliumbti, taigi ne liga kokia, o kudikio gimdymas. As netgi tos nuomones, kad moterys emociskai labai stiprios "tiems" vaizdams ir pakantesnes skausmui. Kai gimdysiu mastau pasikviesti palaikymui jau pagimdziusia drauge ar motina. O jei ne gimdymui tai po gimdymo, kad patartu, paziuretu ir t.t..
Klaipėdos GN man darė CZ su daline narkoze. Po poros valandų, kai atsibudau pooperacinėje (matyt dėl nuovargio užmigau), mane parvežė į palatą. Tada pasakė, kad kai pailsėsiu ir pati panorėsiu, atveš man leliuką. Aš tuoj pat paprašiau, kad atneštų, nors buvo ir kateteriai, ir lašelinė prijungta. Nenorėjau ilgiau nematyti savo mažiulės. O kadangi su manimi buvo MB, tai visai dėl nieko nesijaudinau, juk aš žinojau, kad jis man padės.
Jurgachka
2008 01 06, 20:28
Man Klaipedos GN dare cezari su daline nejautra ir jau po 4 val. mazyle man atnese visam laikui  Nezinau, gal as kazkokia monstre, bet jau ta pati vakara ejau i tualeta pati, pirma karta dar atnese ta kede su klozetu, o po to jau pati vaiksciojau. Ir mazyte pirma nakti viena priziurejau  Galvojau visos taip.... Na ir kraujo klanai ne tokie jau ten dideli...Nieko baisaus, zodziu
Upokšnis
2008 01 07, 12:46
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 07, 22:17) Na, vadinasi, arba as per jautriai reaguoju, arba man ne taip pasiseke. Mane taip pat tvarke, bet kadangi stipriai kraujavau, tai patalyne pastoviai buvo sutepta, o kol buvo kateteris negalejau jokiu paluciu isidet. Aisku, kiti lankytojai gali ateit ir kita diena, bet man svarbu, kokia mane mato ir mano vyras. Pasakyti, kad vyras iseitu as galiu, bet tas indas ( ar kas ten), kur viskas subega visada juk kabo prie lovos ir bet kas iejes gali matyti,kiek ko ten pribego. Gerai jei jus nesigedijat pries savo vyrus tokioj situacijoj, man taip neiseina. Kadangi operacija buvo del siauru klubu, tai mazai tiketina, kad jie praplates iki kito gimdymo.  Man darė 2 cezarius dėl siaurų klubų. Leido ir pačiai gimdyti, bet... O gėdos nejaučiau jokios. Manau, vyrams tuo metu ne moters grožis aktualus
idea fix
2008 01 08, 04:17
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 09, 00:00) Matot, as is tu, kurios ir nenori, kad vyras dalyvautu gimdyme, gal todel cia nerasiu manes suprantanciu. Siaip pati tą dieną nejauciau dideles gedos, nes buvau per daug isvargus - puse dienos skatino, tik tada nutare pjauti. Bet dabar prisiminus, nelabai jaukiai jauciuosi, todel kita karta noreciau, kad butu kitaip. As pritariu Tau.  Kazkaip net manikiuro nepasidarius priesh drauga rodytis nepatogu, o cia "visu grazhumu kraujo vonioj".. . Aisku, gimdymas naturalus daiktas, bet as issiusiu savo brangiausia i kita pasaulio kampa, kad tik manes nei matytu nei girdetu kol gimdysiu. Nenoriu, kad jis mane negrazia matytu, kad ir naturalia... Manau aistros daug i santykius tai neideda. Nu cia tik nuomone, nemushkit manes labai uz tai, mamos.
Katusik
2008 01 08, 15:02
klausykite, o po Cezario tikrai reikia pampersų? nejaugi to kraujo bus tiek daug?  gal užtektų ir įklotų po gimdymo? kas liečia "grožį" po visų procedūrų (ar jos natūralios, ar chirurginės)... aš asmeniškai visai nenoriu, kad pirmą dieną ateitų kas nors išskyrus vyrą gi vaikas jau visam gyvenimui. dar spės visi prisižiūrėti. tad jau dabar nuteikinėju po biški visą savo aplinką, kad turėtų sarmatos ir leistų kelias dienas mums su vyru atsipūsti ir apsiprasti su nauju vaidmeniu
vataipva
2008 01 09, 11:21
QUOTE(idea fix @ 2008 01 08, 04:17) As pritariu Tau.  Kazkaip net manikiuro nepasidarius priesh drauga rodytis nepatogu, o cia "visu grazhumu kraujo vonioj".. . Aisku, gimdymas naturalus daiktas, bet as issiusiu savo brangiausia i kita pasaulio kampa, kad tik manes nei matytu nei girdetu kol gimdysiu. Nenoriu, kad jis mane negrazia matytu, kad ir naturalia... Manau aistros daug i santykius tai neideda. Nu cia tik nuomone, nemushkit manes labai uz tai, mamos. zhinot, kai 2a diena norejau eiti i dusha, bet pati apsipraust nesugebejau (galva ir kuna imanoma, bet lenktis - kanchia), tai mane vyras apiprause TEN. ash jo klausiau, ar jam neshlykshtu, jis manes nesuprato. sako kas chia gali but shlykshtaus? tu gi tik ka pagimdei vaika!. aishku, pas kiekviena savos fobijos, bet jei gyvenimas dviese pagristas tik aistros ir grozhio savoka, tai ne kas..
vivaflame
2008 01 09, 12:18
Kazkaip arba as nepamenu arba to nebuvo, operacija man padare 16 val, tada nuveze po narkozes i intensyvios terapijos palata, pabuvo vyras truputeli, o as miegojau, tai ko jam sedet salia, jis su vaikiuku biskuli pabuvo ir isvaziavo namo. Man mergyte atnese is vakaro dar pamaitinti, gal kokia 10 val. tiktai. Raminanciu daug gavus buvau tai kazkaip viskas atrode truputi kitaip, dabar galvoju sitiek ilgai neatnestu vaiko - pati nueiciau  Ryte atvaziavo vyras, bet jo nenorejo i mano palata ileisti, nes dar gal 4 tokios mamytes gulejo. vyras koridoriuj palauke kol mane paruos. Zodziu as pati stengiaus kuo greiciau issiropst is lovos, ( kateteri is pusles iseme kazkaip is ryto) tada atnese kita pizama persirengiau ir psio isvaiavau i savo palata, jau su vyru  ir viskas. O kraujo balu tai tikri nebuvo, aisku buvo kraujo, bet juk ateidavo seseles apvalydavo pakeisdavo palas ir viskas, o jau savo palatoj kaip buvau - pati gi apsitvarkai. Man nebuvo daug kraujavimo, pampersa tai ga viena sunaudojau, nes jie toki nepatogus  Dabar vel planuojamas cezaris, kazin kaip bus antra kart... kazkodel nelaukiu, bet .... Viskas vyko KMUK O is kur tas darugas ar vyras gali ta kraujo bala matyt, jeigu ji ten ir yra, juk pakeles antklodes netikrina!
vivaflame
2008 01 09, 15:41
QUOTE(vivaflame @ 2008 01 09, 12:18) Kazkaip arba as nepamenu arba to nebuvo, operacija man padare 16 val, tada nuveze po narkozes i intensyvios terapijos palata, pabuvo vyras truputeli, o as miegojau, tai ko jam sedet salia, jis su vaikiuku biskuli pabuvo ir isvaziavo namo. Man mergyte atnese is vakaro dar pamaitinti, gal kokia 10 val. tiktai. Raminanciu daug gavus buvau tai kazkaip viskas atrode truputi kitaip, dabar galvoju sitiek ilgai neatnestu vaiko - pati nueiciau  Ryte atvaziavo vyras, bet jo nenorejo i mano palata ileisti, nes dar gal 4 tokios mamytes gulejo. vyras koridoriuj palauke kol mane paruos. Zodziu as pati stengiaus kuo greiciau issiropst is lovos, ( kateteri is pusles iseme kazkaip is ryto) tada atnese kita pizama persirengiau ir psio isvaiavau i savo palata, jau su vyru  ir viskas. O kraujo balu tai tikri nebuvo, aisku buvo kraujo, bet juk ateidavo seseles apvalydavo pakeisdavo palas ir viskas, o jau savo palatoj kaip buvau - pati gi apsitvarkai. Man nebuvo daug kraujavimo, pampersa tai ga viena sunaudojau, nes jie toki nepatogus  Dabar vel planuojamas cezaris, kazin kaip bus antra kart... kazkodel nelaukiu, bet .... Viskas vyko KMUK O is kur tas darugas ar vyras gali ta kraujo bala matyt, jeigu ji ten ir yra, juk pakeles antklodes netikrina!  Beje, del seseliu pakvietimo - palatose juk yra telefonai ir pasiskambini, pasikvieti ka reikia ir kada reik. Nzn gal kitose ligoninese ir kitaip..
Jurgachka
2008 01 11, 22:18
QUOTE(Katusik @ 2008 01 08, 16:02) gi vaikas jau visam gyvenimui. dar spės visi prisižiūrėti. tad jau dabar nuteikinėju po biški visą savo aplinką, kad turėtų sarmatos ir leistų kelias dienas mums su vyru atsipūsti ir apsiprasti su nauju vaidmeniu   As grieztai pasakiau - lankymai po menesio. Jei kas isizeide, tai yra ju problemos, del kazkieno jausmu nezadejau rizikuoti vaikelios sveikata, nenorejau, kad man nestu visi savo bacilas...  Na seneliai, zinoma, anksciau pamate lelyte, jau po poros dienu, bet kiti - po menesio
QUOTE(Katusik @ 2008 01 08, 16:02) klausykite, o po Cezario tikrai reikia pampersų? nejaugi to kraujo bus tiek daug?  gal užtektų ir įklotų po gimdymo? kas liečia "grožį" po visų procedūrų (ar jos natūralios, ar chirurginės)... aš asmeniškai visai nenoriu, kad pirmą dieną ateitų kas nors išskyrus vyrą gi vaikas jau visam gyvenimui. dar spės visi prisižiūrėti. tad jau dabar nuteikinėju po biški visą savo aplinką, kad turėtų sarmatos ir leistų kelias dienas mums su vyru atsipūsti ir apsiprasti su nauju vaidmeniu  Man po cezario nereikejo jokiu pampersu uzteko iprastu paketu kuriuos naudodavau per men....
vaivos juosta
2008 01 12, 14:15
QUOTE(vataipva @ 2008 01 09, 11:21) zhinot, kai 2a diena norejau eiti i dusha, bet pati apsipraust nesugebejau (galva ir kuna imanoma, bet lenktis - kanchia), tai mane vyras apiprause TEN. ash jo klausiau, ar jam neshlykshtu, jis manes nesuprato. sako kas chia gali but shlykshtaus? tu gi tik ka pagimdei vaika!. aishku, pas kiekviena savos fobijos, bet jei gyvenimas dviese pagristas tik aistros ir grozhio savoka, tai ne kas.. Labai protingai parašyta  . Prieš svetimą vyrą gal ir ne kas nuogą uodegą rodyt, bet gėdytis nuosavo vyro  . Mane vyras per 6-erius gyvenimo drauge metus yra matęs visokią - ir užsiverkusią, ir nemigusią, ir užtinusią, nesišukavusią, ir su iškilusiu spuogu ar dar bikini nespėjusios nudepiliuot. Bet kad dėl to būtų nepatogu????? Arba jaudintis dėl išvaizdos po gimdymo? Na nebent jau tas vyras pedantas ir dabyla ( ta prasme puoštis mėgėjas). Bet jau tada ir gyvenimas š..... jei man kas minutę reiktų galvot, ar aš dabar čia gražiai atrodau, ar taip koją pastačiau, ar garbanos gražiai guli....
Žm@nytė
2008 01 12, 18:46
vyras - Jeigu reikės pagalbos, ko negalės mano vyras padaryti, nežinos, nemokės ar pan... prašysiu savo sesers  bet čia jau kritiniu atveju manau. pirmas 3 paras - NIEKO nenorėsiu prisileisti ir kad lankytų. Tėvai ir uošviai -  palauks. Man pačiai bus maloniau, ir manau jiems po kelių dienų mus išvysti, nei iš skausmo perkreiptu veidu su jais sėdėti... Manau niekas nepyks, ir supras.
Jurgachka
2008 01 13, 13:33
QUOTE(Žm0nytė @ 2008 01 12, 19:46) Manau niekas nepyks, ir supras.  Na jei ir supyks truputi, tai pamate mazuliuka, viska pamirs  Is tikro yra svarbiausia Tavo ir mazylio savijauta, o ne kazkieno jausmai
Nu jau nu jau.. Kur ten tas skausmo perkreiptas veidas po cezario 3 diena.. Didieji skausmai jau praeje, nesidraskant imanoma su lankytojais bendraut  Tiesa pasakius - nuobodybe nereali.. palatoj viena guli, leliukas miega vos ne visa para - jei ne lankytojai, tai sienom galima pradet lipt Man visai patikio lankytojhai, va dabar, namuose, tai uzknistu - cia ir maista pasigamint reikia, ir grindis prasivalyt, o ligoninej - lafa
daluzenik
2008 01 13, 18:39
Na as pirmaja gimdziau pati, o antraji operavo, tai turiu su kuo palyginti. Po gimdymo(ir kirpo ir plysau ir siuvo...), tai buvo ne kas, apie menesi atsisest negalejau.Tik stovet arba gulet, na dar pusiau sedom ant vienos puses. Po cezario jauciausi daug geriau, aisku sunku pirma para ir pasiverst ir pasisukt pamaitint leliuka, bet veliau atsisest, kaip zmogus gali ir vaikiuka pamaitint sededama. O ir vyras mane pamates po operacijos sake daug graziau atrodziau nei po gimdymo, nebuvo kraujosruvu ant veido ir skausmo perkreipto veido. Kas del maiseliu, tai apie tai net minties tokios nebuvo. Ir ka gi ten gali pamatyti  viskas ten normaliai atrodo tiesiog maiselis kabo su skysciu ir tiek, beja neilgai jis ten kabo, o vyras tikrai ne i ji ziurejo, filmavo is dziaugsmo drebanciom rankom mane ir musu maziuka, o ne maiselius apziurinejo. Kraujo buvo, bet ne daugiau nei po gimdymo, pakeicia tas palutes sesutes ir apsipraust padejo, tai as asmeniskai nieko blogo ten nemaciau. Papildyta:QUOTE(Žm0nytė @ 2008 01 12, 19:46) vyras - Jeigu reikės pagalbos, ko negalės mano vyras padaryti, nežinos, nemokės ar pan... prašysiu savo sesers  bet čia jau kritiniu atveju manau. pirmas 3 paras - NIEKO nenorėsiu prisileisti ir kad lankytų. Tėvai ir uošviai -  palauks. Man pačiai bus maloniau, ir manau jiems po kelių dienų mus išvysti, nei iš skausmo perkreiptu veidu su jais sėdėti... Manau niekas nepyks, ir supras.  Na kaip sakoma zmogutis planuoja o dievulis juokiasi, siulau nepamirsti ka prisiplanavai ir po to sulyginus su realybe turesi is ko pasijuokti. Manau paciu artimiausiu zmoniu viztai bus tikrai malonus, o pati nemanau, kad jausiesi, kaip nuo kryziaus nuimta ir galesi ir net noresi matyt sau artimus zmogucius, dalintis su jais savo ispudziais, dziaugsies, kad atejo
Žm@nytė
2008 01 20, 10:49
Žm@nytė
2008 01 29, 20:03
niekas naujos patirties neturi pasidalinti?
vaivos juosta
2008 01 29, 20:33
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 01, 16:59) o ką sakykit naudojot iškart po operacijos? kad gytų greičiau, ir skaudėtų mažiau? ačiū Gal aš labai gaji, bet man nei po pirmo cz, nei po antrojo rando neskaudėjo, netempė, nešlapiavo. Sugijo tiesiai ir gražiai. Netepiau niekuo - kai gavau leidimą dušan, tai ir ėjau tiesiu taikymu.  . Gijimas, sako, priklauso nuo sudėjimo tipo - jei daugiau lašinukų ant pilvo, tai sunkiau gyja ( nors būna išimčių ). Aš, tiesa, dėvėjau korsetą - man buvo saugiau - ne taip bijojau, kad užsigausiu randą.
Žm@nytė
2008 01 29, 21:51
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 29, 20:33) na aš ne kūdena... bet neturiu nė gramo daugiau nei reikia... žodž- normali labai. o saky k po kiek laiko leido į dušą? ir koky konkrečiai korsetą užsidėjai? ir kiek buvo praėję laiko po operacijos?
Gribukas
2008 02 01, 00:07
man randas sugijo irgi labai greitai ir be jokiu komplikaciju, as nesiojau elastini dirza, specialiai skirta po operaciju, vaistinej yra pirkti, su juo saugiau, o be to ir pilvas greiciau traukiasi.
Vilija S
2008 02 01, 10:56
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 29, 20:51) QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 29, 20:33) na aš ne kūdena... bet neturiu nė gramo daugiau nei reikia... žodž- normali labai. o saky k po kiek laiko leido į dušą? ir koky konkrečiai korsetą užsidėjai? ir kiek buvo praėję laiko po operacijos?  man leido i dusa po 10dienu, vonios ir pirties malonumais leido megautis tik po 3 menesiu. Dirza naudojau is ortopedines pardes Kauno gamybos, kainuoja 88lt, bet l.gera, turejau ir kelnaites tai gine geriau patare dirza ir tikrai patogiau ir veiksmingiau. Korseta uzsidejau 3 diena po operacijos.
vaivos juosta
2008 02 01, 14:07
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 29, 21:51) QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 29, 20:33) o sakyk po kiek laiko leido į dušą? ir koky konkrečiai korsetą užsidėjai? ir kiek buvo praėję laiko po operacijos? Į dušą po savaitės ( antradienį operavo, kitą antradienį prausiausi  ). O diržą turėjau lygtais elastinį, skirtą specialiai po pilvo operacijų ( pirkau forume ). Dėjausi ketvirtą parą.
Jurgutėlė
2008 02 01, 14:14
Aš ėjau masažuoti tą randelį [masažavo su aliejuku kažkokiu] ir dar dėjo Lidaza [čia jau p-koj ,fizioterapijos kab.] ,suminkštino kažkiek ,tačiau vsitiek negražus ,įtariu reikia ateity plastinę planuot
Šypsenėlė24
2008 02 02, 19:08
Kadangi, man operacija buvo vakare, tai vyras buvo naktį kartu, o leliuką tik ryte atnešė, tai jis man labai padėjo. Ir nejaučiau jokio neptogumo dėl kateterio ar dar ko.O ryte atvažiavo padėt mama, išleidom tėtį susitvarkyti, o pasku ivėl buvom visi kartu. Nežinau kaip kitom, bet man artimųjų vizitai buvo malonūs (nors galvojau , kad nenorėsiu, prieš gimdymą), kažkaip labai jau norėjosi pasidžiaugti savo mažu stebukliuku
Žm@nytė
2008 02 02, 19:56
QUOTE(Jurgachka @ 2008 01 13, 13:33) Na jei ir supyks truputi, tai pamate mazuliuka, viska pamirs  Is tikro yra svarbiausia Tavo ir mazylio savijauta, o ne kazkieno jausmai  QUOTE(daluzenik @ 2008 01 13, 18:39) net noresi matyt sau artimus zmogucius, dalintis su jais savo ispudziais, dziaugsies, kad atejo tokie žmonės, man TIK mano vyras  daugiau ......
 tikrai nebijokit ir nieko ten baisaus tas Cezaris, vyro, i operacine neleidzia, o poto jis juk nelenda po antklodem ziureti, vienas nepatogumas tik kad 5 dienas poto laiko. Bet man ramiau zinojau kad vaikas nors gimdymo metu nebus suzalotas ar uzdusintas  . Vaika nakciai kaip noresit gales atnesti arba sesutes priziures kad pailsetumet... Kraujuoti irgi man uzteko tik paprastu paketu, o is lovos atsikeliau kita diena, nes norejosi savo maze greiciau panesioti, tai skausmo ir nejauciau  Del giminiu siaip jo...kaip kam ...as nenorejau kad bacilu uznestu ir tik po gero menesio leidau ateiti, o ligonine apart savo vyro is vis neisileidau nieko
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 07, 17:50) Galvoju, kaip galima būtų išvengti kai kurių nepatogumų po gimdymo. Vat pirmoji diena mane ir jaudina, vėliau jau - kaip nors. Ar susitaikyti su viena gėdos diena, ar išeitis vis dėlto yra? Pasidalinkit, kaip buvo jums.  Ačiū As net labai suprantu Lipgirl  Pati esu is tu, kurios stengiasi, kad vyras nematytu visu tu intymiu reikaliuku (nors esam kartu jau beveik 10 metu  ). Taciau turiu pasakyti, kad po gimdymo siek tiek "pasikoregavo" toks mano nusistatymas. Anksciau niekaip nebuciau saves isivaizdavusi, kad prasau vyro paduoti paketa is spinteles ligonineje, bet butent taip ir dariau pirmas dienas ligonineje, kai negalejau pasilenkti Bet reikia nepamirsti, kad ir vyru visokiu yra, vieni naturaliai i tai ziuri, kitiems - nelabai priimtina. Paprastai moterys intuityviai jaucia, kaip elgtis.
Archideja
2008 02 02, 22:28
QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 07, 23:17) Na, vadinasi, arba as per jautriai reaguoju, arba man ne taip pasiseke. Mane taip pat tvarke, bet kadangi stipriai kraujavau, tai patalyne pastoviai buvo sutepta, o kol buvo kateteris negalejau jokiu paluciu isidet. Aisku, kiti lankytojai gali ateit ir kita diena, bet man svarbu, kokia mane mato ir mano vyras. Pasakyti, kad vyras iseitu as galiu, bet tas indas ( ar kas ten), kur viskas subega visada juk kabo prie lovos ir bet kas iejes gali matyti,kiek ko ten pribego. Gerai jei jus nesigedijat pries savo vyrus tokioj situacijoj, man taip neiseina. Kadangi operacija buvo del siauru klubu, tai mazai tiketina, kad jie praplates iki kito gimdymo.  O kokia tavo klubu apimtis buvo?
shimmer
2008 02 08, 15:19
Kokie čia nepatogumai prieš vyrą Paprasčiausiai jautiesi lygiai taip pat kaip ir bet koks kitas žmogus po operacijos-tik čia geriau-turi leliuką Nieko tokio tas kateteris, paketų keitimas-lyg vyrai nežinotų Visai galima kentėti po to cezario-juk geriau negu kai plyšti,buni išdraskyta ir paskui susiūta, ir paskui sėdėti skauda. Man po operacijos kitą ryta liepė keltis vaikščioti, nors labai bijojau, bet veltui. Taip kad nieko baisaus
vaivos juosta
2008 02 08, 16:46
QUOTE(shimmer @ 2008 02 08, 15:19) Man po operacijos kitą ryta liepė keltis vaikščioti, nors labai bijojau, bet veltui. Taip kad nieko baisaus  Tai čia visas be išimties verčia iš lovos ir stato ant kojų  .
Nevesta
2008 02 12, 21:12
na man daugiausia padejo vyras..vyras jautesi geriau negu as,man tikrai buvo isties nepatogu,bet..man atliko cezari,iskart pagulde i bendra palata..o juk turejo vest i pooperacine..visa nakti kraujavau,gulejau kraujo klane,niekas net neuzejo paziuret kas ir kaip..vyrui teko ir palutes tarp koju keist ir gert paduot ir t.t. nors visiems buvo moketi pinigai,bet..stai taip dabar aptarnauja po gimdymo moteris
QUOTE(Nevesta @ 2008 02 12, 22:12) na man daugiausia padejo vyras..vyras jautesi geriau negu as,man tikrai buvo isties nepatogu,bet..man atliko cezari,iskart pagulde i bendra palata..o juk turejo vest i pooperacine..visa nakti kraujavau,gulejau kraujo klane,niekas net neuzejo paziuret kas ir kaip..vyrui teko ir palutes tarp koju keist ir gert paduot ir t.t. nors visiems buvo moketi pinigai,bet..stai taip dabar aptarnauja po gimdymo moteris  kur cia taip atsainiai ziurima i savo darba? iki gimdymo nebuvau gulejus ligoninej ir kazkaip maniau kad tos visos proceduros pries ir po sukels man gedos jausma, tikrai maniau kad gedinsiuos, bet kazkaip visa ta technine dalis labai greit pasidare dzin...  gal del to kad profesionaliai dirbo moterytes (nors nebuvo joms sumoketa), o ir vyro paskui nebuvo geda  nors jau palatoj praejus kelioms val po operacijos atejo gyd, apziurejo ir dare toki sadomazo reikala - spaude pilva, t.y. stume gimda "mechaniskai", nes istrauke man ja is po sonkauliu ir ta ne kiek nenorejo trauktis... tai vat tada tai buvo zalia akyse, kai upeliais bego viskas kas galejo, o vyras buvo toj pacioj palatoj  neklausiau kaip ten jam atrode, nes buvo tikrai nesvarbu - galvojom kad tik pradetu ten viskas trauktis, nes buvo momentas kai net gyd buvo issigandus... (bet cia tik po poros dienu prisipazino  ) na issipleciau, bet norejau pasakyt, kad man lb greit pasikeite isitikinimas, kad bus geda, nes personalas - profesionalai, o vyras - savas
Man buvo atliktas neplaninis cezaris. Ir po jo kruva komplikacijų Šiaip skaudėjo tik pora dienų. Paskui po 5 d. nuemus pleistra daktarai pamate, jog žaizda negyja ir supūliavo. Tada ir prasidėjo viskas - kraujo tyrimas parodė mažakraujyste, hemoglobino kiekis vos siekė 70, o CRB - 120. Kas dien karščiavau (iki 39, paskui numušdavo), 6 kart per dieną leisdavo antibiotikus  , lašelines. Bet jokio pagerėjimo... Tik atlikus kraujo perpilymą (sulašino 600 ml kraujo) po 3 d. pradėjo gerėti ir 17 d. po gimdymo grįžau namo. Žaizda užgyjo praėjus 2 mėn. po gimdymo. Pamokyta pati namie ja valiau, denzifikavau...
etynsur
2008 02 15, 01:45
QUOTE(kice @ 2008 01 18, 22:21) Nera ko bijoti.. Sunkios kokios 4-5 paros po operacijos, kol skauda keliantis. veliau - viskas lengveja. Man 2 savaites po operacijos- nieko nebejauciu - jokio skausmo nei viduj nei isorej, aisku, proto ribose reikia darbus dirbti 2 men, kad nepakenkti.
man baisiaussiai po cezario skaudejo galva ir vemiau, o kadangi skrandis tuscias, tai ir pradziu vemiau, o paskui tokie konvulsiski traukuliai, o dar vaika tuo metu maitinu. vaiko gimimo data 5:47, o apie 10:00 atveze i palata ir paliko visai dienai... Galvos skausmas kokias 5 paras tesesi, ir naktimis uzmigti nei kiek negalejau. dabar neuzilgo vel teks prisiminti cezario "dziaugsmus", nors operuosianti gydytoja sako, kad tam, kad isvengti galvos skausmo, stato daug laseliniu ta pacia diena- isplauna is organizmo vaistu likucius
|
|