Zinau kad po cezario gali buti endometritas - tai yra gimdos uzdegimas..Jis kartais pasitaiko ir iki tol sveikoms moterims. Tada atlieka tepineli - skiria antibiotikus, na ir deja reikia ilgiau paguleti ligonineje.
Sveikutės
Na, aš laikausi nuomonės, kad pirmiausia aš pati turiu savimi pasirūpinti, kad nebūtų komplikacijų, todėl pirmiausia stengiuosi susižinoti kiek galima daugiau apie visas galimas komplikacijas, kaip jų galima išvengti ir t.t. Žinoma, yra super, kai gydytojas pataria ir padeda, bet jei ne, aš ir pati galiu rūpintis savimi, neleisiu, kad nežinojimas mane įveiktų. Stroinsiu seseles ir gydytojus Man dar nedarė cezarinio, bet nusimato greitu laiku. Tai šiek tiek domėjausi. Jei nieko prieš, įdėsiu straipsnio gabalą iš www.sveikas.lt . Gal bus irgi naudingas... "Cezario pjūvis - tai tokia akušerinė operacija, kai per pilvo sienos ir gimdos pjūvį išimamas vaisius ir placenta. (....) Komplikacijos Operaciją gali komplikuoti žaizdos supūliavimas, kraujavimas operacijos metu ar po jos, lytinių organų uždegimas. Patarimai Po operacijos kelis kartus per parą matuojamas moters arterinis kraujospūdis, pulsas, vertinama jos bendra savijauta, sąmonė, kvėpavimas. Stabilios būklės ir visiškai atsigavusi po narkozės moteris tolesniam gydymui perkeliama į pooperacinę palatą. Pirmąsias 4-5 val. ji turi gulėti ant nugaros, be pagalvės, tačiau jau pirmą parą po operacijos leidžiama judėti, verstis ant šono, lenkti rankas ir kojas. Virš operacinės žaizdos tvarsčio dedama ledo pūslė, kuri laikoma apie 3-5 val. su 15 min. pertraukomis. Pirmą parą po operacijos negalima valgyti, o gerti galima tik tada, kai išklausoma žarnų peristaltika. Moteris šlapinasi per kateterį, įkištą per šlapimo kanalą į šlapimo pūslę. Šlapimas teka į specialius graduotus maišelius ir skaičiuojamas bendras per parą išskirto šlapimo kiekis - diurezė (pagal tai sprendžiama, ar nesutrikusi inkstų funkcija). Praėjus kelioms valandoms po operacijos, jei nėra priešparodymų, mamai atnešamas maitinti naujagimis. Tai skatina pieno sekreciją, greitesnį priešpienio virtimą pienu. Iš gimdos kelias dienas po operacijos būna gana gausios kraujingos išskyros, vadinamos lochijomis. Maitinant naujagimį, organizme išsiskiria endogeninis oksitocinas, susitraukia gimda, suskausta pilvo apačią, išskyrų padaugėja (tai normalu). Pirmą parą po operacijos visi vaistai yra tik leidžiami (injekcijomis į veną, į raumenis), o ne geriami. Ligonę gali pykinti, ji gali vemti, todėl skiriami vaistai nuo pykinimo, lašinės skysčių infuzijos į veną (izotoninis 0,9 proc. natrio chlorido, Ringerio, 5proc. gliukozės tirpalas), antibiotikai, nuskausminantys (narkotiniai ir nenarkotiniai analgetikai), gimdą sutraukiantys vaistai. Jei naujagimio kraujyje nustatytas rezus (Rh) faktorius, neigiamą rezus (Rh) turinčioms moterims per 72 valandas po operacijos į raumenis suleidžiamas anti D gamaglobulinas. Kad nekiltų pooperacinių komplikacijų, būtina kuo greičiau sėstis, stotis, pradėti vaikščioti, pakankamai judėti (tada greičiau gyja operacinė žaizda, mažiau trombembolinių komplikacijų, pooperacinio plaučių uždegimo atvejų). Jau antrą dieną, pašalinus kateterį iš šlapimo pūslės, moteris turi pati nueiti į tualetą ir pasišlapinti, o per tris dienas po operacijos - pasituštinti (pati savaime, naudojant klizmą ar vidurius laisvinančias žvakutes į tiesiąją žarną). Palaipsniui pereinama prie normalaus maisto, užtikrinančio gerą žarnyno veiklą. Pageidautina, kad motina pati maitintų vaikutį (tada greičiau susitraukia gimda, pasišalina kraujingos išskyros iš gimdymo takų, atsiranda ir gaminasi daugiau pieno). Siūlai iš operacinės žaizdos pašalinami 5-6 dieną po operacijos. Jei motina ir naujagimis gerai jaučiasi, 5-6 dieną po operacijos jie abu išrašomi iš ligoninės į namus. Toliau vaikelį globoja apylinkės pediatras ir naujagimių slaugytoja, o mamos sveikata rūpinasi gydytojas akušeris ginekologas ir akušerė Moterų konsultacijoje. Čia moteris būtinai turi ateiti pasitikrinti praėjus 6-8 savaitėms po gimdymo, o jei yra kokių nors neaiškumų ar problemų ir anksčiau. "
sveikute, aš buvau operuota lyg ir geros gydytojos, bet turėjau šiokį tokį nemalonumą po cezario. pjūvio vietoj susidarė didžiulė hematoma ir pratrūko. visa laimė, kad išsiveržė lauk, kitaip būtų visdinis kraujavimas
Papildyta: na dreną, aišku, kitą dieną išėmė
mums po planinio cezario viena iš komplikacijų buvo galvos skausmas, kuris truko net 6 paras, bet čia dėl padrytos nejautros, o kita komplikacija,kad mažokai išskyrų buvo, bet manau jų buvo dėl to mažai, kad dėl galvos buvau priversta gulėti ir nekilti iš lovos.
QUOTE(RositaZ @ 2007 08 03, 20:25) nebutinai Sveikutes, man pirmas buvo cezaris, ir sis sprendimas buvo priimtas greitai (saremiu metu), kadangi mano mazyli pradejo smaugti virkstele. Taigi man dare pilna anestezija ir dar jai nesuveikus pradejo pjauti Prakaitavau as gal kokius 2 men...Toliau, dar man didziule problema buvo - viduriu uzketejimas, ziauriai...niekada neturejau tokios bedos...Isivaizduokit, as sedziu tulike- verkiu, o mazylis vienas kambari- verkia...Vyras grizta po darbo ir nezino kam pirmiau ir kaip padeti Antra vaika gimdziau pati, buvo praeje 3m(nuo gimd iki gimd), nors daktarai prognozavo cezari
man po 2-ro cezario apie 2 savaites šlapiavo viena pusė rando. tai reikėdavo dažnai persiplovinėt su dezinfekciniais preparatais (griaužė nerealiai
po pirmo cezario nebuvo jokių komplikacijų.
Turejau gimdyti pati, be taip jau atsitiko, kad reikejo daryti cezari. Randas gija gerai, bet po epidiuro visas dvi savaites nerealiai skaudejo nugara(negalejau normaliai issitiesti)ir galva, o po dvieju savaiciu uzkylo 39,9 temperatura ir nukrytus tik biskuti iki 39,5 laikesi visa savaite. i ligonine gultis negalejau, nes namuose dvi lelkos laukia mamos ( nors ir nelabai geros formos).
Man pirmas buvo extra cezaris, buvo vidinis krajavimas, ilgai operavo ir pan., ir, nors gana greitai atsistojau ant kojų, ištraukus siūlus prairo siūlė, todėl liko labai negražus ir didelis randas.
Nors dar neplanuoju, tačiau dažnai pagalvoju, kad antrą norėčiau pagimdyti pati, bet bijau, kad nepasikartotų pirmoji situacija, kai šitiek prasikankinus vistiek prajauna, be to taip pat norėčiau, kad sutvarkytų ir tą mano negražų randą, o tai padarytų tik cezaris.
as tai tepdavausi Contraktubex, lyg ir nieko
[quote=Simpatiaska,2007 03 29, 22:28]
Neblogai padeda pirteles (reikia itrinti kuna medumi su druska tik ne su smulkinta druska o su ta senovine).,po pirties naudojiu stangrinimo krema. Vakarais dar neblogai butu siuvinuoti lemuo i politilenine plevele ir po 30 min sukti spec.pasunkinta lanka su masazokliais...tik va pati jeskau nekaip tokio nerandu,nors tiktu ir gelezinis,tik efektas letesnis. o kai susivinioji į politilenine plėvelę ant pilvo ką nors tepi?
[quote=mažulė,2007 09 12, 14:13]
[quote=Simpatiaska,2007 03 29, 22:28] Neblogai padeda pirteles (reikia itrinti kuna medumi su druska tik ne su smulkinta druska o su ta senovine).,po pirties naudojiu stangrinimo krema. Vakarais dar neblogai butu siuvinuoti lemuo i politilenine plevele ir po 30 min sukti spec.pasunkinta lanka su masazokliais...tik va pati jeskau nekaip tokio nerandu,nors tiktu ir gelezinis,tik efektas letesnis. o kai susivinioji į politilenine plėvelę ant pilvo ką nors tepi? [/quote] Galima patepti bet kokiu anticeliulitiniu kremu,geriau tokiu kuris turi ....net nezinau kaip paaiskinti ..deginimo efekta,kai tepi ir oda raudonoja ir pajunti siluma,arba galima patepti tokiu misiniu (1 did.saukstas garstyciu 3 mazi saukstai majonezo) tik pradziai butinai patepti ant odos ir bandyti pradziai palaikyti tik 5 minut., nes ne visiems tinka. Bukit atsargios nesudeginkyt odos,nepersistenkyt,viska reikia su protu daryti... Jokiu budu nebandikyt tuos mamytes kuriu randai dar svezi, eksperementuoti galima tik tada kai randas pilnai sugyjo po 3,4 menesiu,ne anksciau,ir jei jusu oda ne alergizoja medus,garstycios ir t.t Ta recepta su garsticiais isgirdau per telika,tikrai padeda,jei daryti pradziai 1 karta per savaite,veliau kas 3 diena,paskui kas antra, ir 2 savaites kasdien,po tuo pertrauka 2 sav., paskui uztenka profilaktiskai 1 ar 2 kartus per savaite as padariau visa kursa veliau tingejau,nes ta garstyciu kvapa sunku nuplauti ir vonia pastoviai visa purvina po garsticiu.... QUOTE(Simpatiaska @ 2007 09 12, 17:21) Galima patepti bet kokiu anticeliulitiniu kremu,geriau tokiu kuris turi ....net nezinau kaip paaiskinti ..deginimo efekta,kai tepi ir oda raudonoja ir pajunti siluma,arba galima patepti tokiu misiniu (1 did.saukstas garstyciu 3 mazi saukstai majonezo) tik pradziai butinai patepti ant odos ir bandyti pradziai palaikyti tik 5 minut., nes ne visiems tinka. Bukit atsargios nesudeginkyt odos,nepersistenkyt,viska reikia su protu daryti... Jokiu budu nebandikyt tuos mamytes kuriu randai dar svezi, eksperementuoti galima tik tada kai randas pilnai sugyjo po 3,4 menesiu,ne anksciau,ir jei jusu oda ne alergizoja medus,garstycios ir t.t Ta recepta su garsticiais isgirdau per telika,tikrai padeda,jei daryti pradziai 1 karta per savaite,veliau kas 3 diena,paskui kas antra, ir 2 savaites kasdien,po tuo pertrauka 2 sav., paskui uztenka profilaktiskai 1 ar 2 kartus per savaite as padariau visa kursa veliau tingejau,nes ta garstyciu kvapa sunku nuplauti ir vonia pastoviai visa purvina po garsticiu.... Ačiu už išsamią info
Man operacija praejo ''gerai,''bet po 3 paru pradejo puliuoti ir taip istinau kad kojos nesulenkiau ,skausmas is zaizdos nezmoniskas leido nuskausminamuosius,o kaip yra valoma tokia zaizda net nepradesiu pasakoti ziauru kokios kancios ir taip 2 sav.Klausiu kodel taip nutiko sako operacijos metu inesta infekcija ,gryzus namie turejau dar persirisineti tai mano vyras us daktara budavo Aciu jam!
Sveikos mamos,
kažkur buvau skaičiusi, kad po cezario operacijos atėjus pas gydytoją apžiūrai turi būti atliekama apžiūra ultragarsu, kad nebūtų kokių krešulių ar dar ko ... Ar jums darė kokius tyrimus ? Nes man tai pažiūrėjo tik kad gimdos kaklelis tvarkoj. Bet jis prie ko, jei man net sąrėmių nebuvo ? Tai buvo planinė operacija.
as UK gimdziau, tai manes nieks netikrino
Priklauso nuo to, pas kokį gydytoją nueisi. Kitas ir ant kėdės užsisodinęs nesuprasi kur žiūri, ką mato
Mane tai tik ant kėdės apžiūrėjo, echo nedarė
Ishpradziu daktare dave siuntima i fliurograma,po to su atsakymu i apzhiura( fliurograma gera buvo),apziurejo, paeme tepineli paprasta ir onkologini berods(del vezhio), ir ishrashe zvakutes "Arilin" kad pilnai ishsivalytu viskas.
p.s. dar krutine apziurejo.
Man tai po cezario ziurejo tik gimdos kakleli ir apciupinejo pilva,bet daugiau nieko nedare
Šiaip ultragarsu mane mano daktarė apžiūrėjo dar ligoninėj, prieš išleidžiant namo.. viduj niekas niekur nebuvo trūke, ar kur kraujo susikaupę, tai pasakė, kad viskas puiku ir išleido namo. O jau kai atejau pasitikrinti po menesiuko pas ją, tai apžiūrėjo ant kėdės, tuomet paspaudė ir apčiupinėjo randą. apžiūrėjo krūtis.. Ir viskas berods. Tik po mėnesio primygtinai siūlė ateiti pasidaryti onkocitologinį tepinėlį.. ką aš jau padariau.
Pas savo daktarę lankaus privačiai.. tai mane visuomet nuodugniai apžiūri. Tikrai labai daug priklauso nuo to, pas kokią gyditoją lankaisi..
Kiek prisimenu tai po cezario niekas manes ant kedes neapziurejo
netikrino nieko. Kraują pažadėjo paimt, po baisiausių maldavimų ir barnių, bet taip ir nepaėmė. Kitą dieną po operacijos tik anesteziologė buvo užsukusi, paklausti kaip jaučiuosi
Mane ir kedej apziurejo, ir exo dare, sake reikia issitikinti, kad viskas gerai
Mane tik ant kedes ziurejo,bet echo nedare
Man apziurejo slapimo pusle, nes labai skundziausi ivairiom bedom del pries operacija ivesto kateterio, gimdos kaklelio nebeziurejo. Ultragarsu taip pat patikrino, randa tai ziurejo kasdien, kol buvau ligoninej. Labai bijojau tos paskutines apziuros, labiau nei paties gimdymo (galvojau, kad gimdysiu naturaliai)
mane irgi tik ant kedes apziurejo
Ir ultragarsu ziurejo dar ligonineje pries isvaziuojant namo, ir ant kedes.
Taip pat ziurejo ir po 8 savaiciu. Manau, viskas priklauso nuo gydytojo.
prieš išvažiuojant tik pilvą paspaudinėjo, ant kėdės nežiūrėjo
QUOTE(Auksis @ 2007 10 13, 23:02) Sveikos mamos, kažkur buvau skaičiusi, kad po cezario operacijos atėjus pas gydytoją apžiūrai turi būti atliekama apžiūra ultragarsu, kad nebūtų kokių krešulių ar dar ko ... Ar jums darė kokius tyrimus ? Nes man tai pažiūrėjo tik kad gimdos kaklelis tvarkoj. Bet jis prie ko, jei man net sąrėmių nebuvo ? Tai buvo planinė operacija. ir echo dare, ir ant kedes, ir pilva isspaudinejo ir megineli paeme juk tik su echo gali pamatyt kaip tarkim vidine siule sugijo
Ligoninėj kasdien žiūrėjo kaip gyja siūlė,taip pat kartą žiūrėjo echoskopu ir tiek.O po ligoninės dar tik eisiu pas savo gydytoja pasitikrint.Jau 1 mėn ir 7 d ,bet man vis skaudena pilvo apačią ir pakraujuoju .
ligoninej kasdien apziuredavo siule, pries vaziuojant namo ziurejo ir echo (per pilva ir vaginalini) ir ant kedes, zodziu visaip
o po 6 sav. kai pas ginekologa lankiausi, tai klausinejo kaip jauciuosi, ant kedes uzsikele ir padare bendra kraujo tyrima, echo nebedare. sake, kad viskas gerai.
ligonineje tikrino tik kaip siule gyja,siulus istrauke ir isleido namo 6d.pasake,kad po 2men.pasitikrinciau pas ginekologa ir viskas,jokiu kitu apziuru nebuvo.
o manęs GN nieko netikrino išskyrus apžiūrėdavo siūlę kasdien, pamaigydavo pilvą.
o va kai jau nuėjau pas savo ginę, tai ji viską kas priklauso padarė: ir echo, ir tepinėli, ir kitus tyrimus
Mane tik ant kedes ziurejo
Na ligoninei tai tikrino kaip siule gyja, bet daugiau tai nieko nedare. Tik keista kai po menesio nuejau pas savo ginekologe ji tik apziurejo, paspaudinejo pilva ir krutine, taciau ant kedes nesodino ir apie jokius tyrimus net neuzsimine
sveikutes.as norejau paklaust apie ta kateteri i slapimo pusle.ar skauda,kai ji ivedineja?kiek ilgai laiko?ar jauciasi,ka yra kateteris?aciu uz atsakyma.
QUOTE(anostrada @ 2007 11 26, 15:37) sveikutes.as norejau paklaust apie ta kateteri i slapimo pusle.ar skauda,kai ji ivedineja?kiek ilgai laiko?ar jauciasi,ka yra kateteris?aciu uz atsakyma. Kai ivedineja ta kateteri, nieko nejauti, nes jau buna suleista nejautra Mane GN tik ant kedes apziurejo ir pilva paspaudinejo, jokiu echo.nedare
Ziurejo ligonineje tik siule, po 1,5men. ant kedes ir kaip gyja siule, po menesiniu reiktu apziureti ekoskopu
man patikrino kaklelį tik..
Savo mergaitės sulaukiau po operacijos. Daktarė sakė, kad pati nepagimdysiu. Dabar mąstau, kad jei norėsiu antro vaikelio ( o turbūt, kad norėsiu
Vat pirmoji diena mane ir jaudina, vėliau jau - kaip nors. Gal kitose ligoninėse kitaip? As gimdžiau Trakuose. Ar susitaikyti su viena gėdos diena, ar išeitis vis dėlto yra? Pasidalinkit, kaip buvo jums. QUOTE(Lipgirl @ 2007 12 07, 16:50) Savo mergaitės sulaukiau po operacijos. Daktarė sakė, kad pati nepagimdysiu. Dabar mąstau, kad jei norėsiu antro vaikelio ( o turbūt, kad norėsiu Vat pirmoji diena mane ir jaudina, vėliau jau - kaip nors. Gal kitose ligoninėse kitaip? As gimdžiau Trakuose. Ar susitaikyti su viena gėdos diena, ar išeitis vis dėlto yra? Pasidalinkit, kaip buvo jums. Pries svetimus zmones nemalonu, sutinku. Iseitis labai paprasta - tiesiai sviesiai paprasyti ta diena nelankyti. O jei jau taip geda ir pries savo vyra - issiuk uz duru kai ateina sanitares sutvarkyti. Ir dar, as asmeniskai "kraujo lovoj" negulejau. Viskas buvo sutvarkoma. Jokiu nepatogumu ir gedos nepatyriau, nors vyras visa laika buvo salia.
Nugi galima paprašyti vyro ar kitų esančių, kad kol jus sutvarkys, palauktų už durų
Na, vadinasi, arba as per jautriai reaguoju, arba man ne taip pasiseke. Mane taip pat tvarke, bet kadangi stipriai kraujavau, tai patalyne pastoviai buvo sutepta, o kol buvo kateteris negalejau jokiu paluciu isidet. Aisku, kiti lankytojai gali ateit ir kita diena, bet man svarbu, kokia mane mato ir mano vyras. Pasakyti, kad vyras iseitu as galiu, bet tas indas ( ar kas ten), kur viskas subega visada juk kabo prie lovos ir bet kas iejes gali matyti,kiek ko ten pribego. Gerai jei jus nesigedijat pries savo vyrus tokioj situacijoj, man taip neiseina.
Kadangi operacija buvo del siauru klubu, tai mazai tiketina, kad jie praplates iki kito gimdymo.
Mane taip pat stebina "Kraujo lova", mane išoperavo naktį, ryte nuprausė, sutvarkė, viską ką reikia, ir visą dieną gulėjau lovoje dar su lašelinėm(čia dėl komplikacijų).Vakare reikėjo keltis, tai taip keliantys , nors buvau ir su pampersu pliuptelėjo kraujas, bet vyras į tai suregavo visiškai normaliai, nuėjo pas sanitarę, tada padėjo nueit į tuoletą, ir į dušą, nors minimaliai apsipraust.Ir nejaučiau jokios nei gėdos nei pažeminimo.
ir teisingai sako , kad jei pirmas cezaris antras nebūtinai, bet jei tau taip nesmagu, tai manu gimdyme, vyras tavo nedalyvaus, nes ten ir gi nekokie vaizdeliai, taip pat tų sunkumų gali būt ir natūraliai gimdant
tai manot, kad naturaliai gimdant kraujo nebuna? Po operacijos kraujuojama tiek pat kiek ir po naturalaus gimdymo - pjuvis susiunamas, o kraujuoja gimda, nuo kurios placenta atsilupo..
Pries vyra - jokia cia geda, juk ir taip naturaliai kraujuojat kiekviena menesi, negi vyras to nezino? O kiti lankytojai turetu tureti proto ir nepulti pas gimdyve lankyti po keliu valandu. Juokingas pasakymas - mama neatlaikytu.. Bene ji negimde taves? Kraujo nemate? Ir mate ir gimde, ir nieko cia baisaus.. Beje, kai vyrai dalyvauja gimdyme - va ten tai vaizdelis.. Irgi kraujo sociai, net kakuciou buna, ir nieko - vaikus ir zmonas po to myli..
Matot, as is tu, kurios ir nenori, kad vyras dalyvautu gimdyme, gal todel cia nerasiu manes suprantanciu. Siaip pati tą dieną nejauciau dideles gedos, nes buvau per daug isvargus - puse dienos skatino, tik tada nutare pjauti. Bet dabar prisiminus, nelabai jaukiai jauciuosi, todel kita karta noreciau, kad butu kitaip. Galbut antras kartas ir nebus operacija, bet gi reikia viskam buti pasiruosusiai.
Kaip suprantu is komentaru, visoms buvo panasiai kaip man, tik reagavo moterys kitaip. Taigi, jei negali pakeisti padeties, pakeisk poziuri i ja. Matyt taip ir reikes daryti, jeigu kas, tuo labiau, kad mano vyras niekaip del tu "kadru" nereagavo. Gal as tik viska perdedu. Papildyta: "Juokingas pasakymas - mama neatlaikytu.. Bene ji negimde taves? Kraujo nemate? Ir mate ir gimde, ir nieko cia baisaus.." Vienas dalykas - kai gimdai pati ir visai kitas, kai gimdo tavo dukra. Kol buvau ligoninej, visos mano matytos mamos verke dar ir pries gimdyma ( kol ju dukros nemate ). Manoji taip pat verke ,tik namuose, kai suzinojo,kad jau gimdau - labai jau jautri, net nenorejo ta diena pas mane atvaziuot, kad neliudintu savo asaromis manes. Visokiu zmoniu yra.
Gal tiesiog temos autore labai jauna ir fiziologiniai reiksinukai - kaip kakutis, sisiukas ir kraujukas ja labai sokiruoja?
Kai neturi kompleksu - tai atrodo kasdieniska..
Aš tikiuosi, kad požiūris į visą situaciją pasikeis, man labai užkliuvo, man svarbu, kaip aš atrodau, tai kiekvienai svarbu, bet ne visada gali atrodyt 100 proc.
Na tarkim ryte, neatrodai tiap gerai kaip vakare, ar po pagirių, ar skrandžio sustojimo, tu irgi nebūni nuostabi, bet čia juk viskas ir susiveda į fiziologiją, o svarbiausia į žmonių santykius |