Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iššutimas. Užpakaliukų bėdos!!!
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
glinglingas
pas mus taip pat buvo kelios pusleles lyg nuo shlapimo turbut prie kirkshnyciu atsirade ir pabere buvo. ash naudojau bepanthen su ruzava juostele (tepaliukas gali ir kitoks buti., tiesiosg mes toki nusipirke). dar padeda pusleles spirituku pavalyti tuo kur bambyte valai. taip patare gyd., sake pudra nepadeda tokiu atveju sad.gif ir nuogu uzpakaliuku palaikyti reikia kartas nuo karto smile.gif nors mums labai sunkiai isheina pabuti, nes mes daznai siusiojam ir vis stengemes dar kanaors padaryti doh.gif
kikute
mums tai nepadėjo jokie tepaliukai išskyrus patį paprasčiausią cinko tepalą, taip pat oro vonelės ir l. švelnus vaikiškas muilas.beje mityba taip pat turi įtakos visokie su rūgštimi susiję produktai.tik nenaudok pudros, geriau prieš maudymą ištepk migdolų ar alyvų aliejumi, švelniai įmasažuok ir palaikyk kokį 10min.mums padėjo .
Eaglute
QUOTE(GutėJ @ 2005 01 09, 00:12)
Oro vonios tikrai  thumbup.gif kaip visos mamos ish savo patirties ir sako, mes i diena tai kelis kartus (asisku su kojinytem ir nuoga dupcia). Mum va priesh kelias dienas vistiek buvo stiprus ishutimas, tai per nakt padejo Dermilon Paste (Desitino pakaitalas) nebrangus (10 Lt) ir labai geras (bent jau mum). DIDELES SEKMES JUM. Parashykit kaip sekesi? biggrin.gif
*

Mums irgi butent sis tepalas pedejo, pries patepant praskalaudavau dupciuka su margancovke. Dermilon parasyta tepti 3 kartus per diena, tai kitus kartus tepdavom spec. vaistinej pagamintu tepalu nuo issutimo, jis gan riebus ir neleidzia kakuciui kontaktuoti su odele ir oro vonio pagal galimybe, kadangi gydemes per sventes, tai mazai guledavom nuogu uzpakaliuku, bet vis tiek toks gydymas padejo.
Sekmes.
Canet
patarciau tik dermilon pasta(aisku oro vonios ir vanduo-butini)
mums daugiau nei vieni miltelai ar tepaliukai nepadejo...
Infinity
Nuo issutimu labai veiksmingas WELEDA medetku kremas su cinku thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Mes naudojame ir esame labai patenkinti wink_3.gif
Laiza
Visu pirma, reiktu issiaiskint, ar tai issutimas.
Jei raso, kad isberta, tai gal tiesiog alergija i kazkoki maisto produkta? Mano abiem berniukams alerginis berimas (nuo maisto produktu) pasireiksdavo visu pirma po sauskelnem. Manau, jei metus laiko nuo sauskelniu nebere, tai ne jos ir problema sukele..
inga22
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Aciu visoms uz patarimus 4u.gif Bandem daug ka bet teko vaistinej specialia pudryte uzsakyti, pasirodo tai pampersine liga buvo tai radom tinkancias sauskelnias, pudryte ir musu uzpakaliukas jau grazus, o oro vonios pries saulute labai gerai. Dar karta aciu biggrin.gif
Daivukas_25
Labas mamytes vel prasau jusu pagalbos sunta vaikiuko uzpakaliukas isbandziau jau keleta budu bet niekas nepadeda ka Jus galit patart , kad nesustu uzpakaliukas. Pampersa kaiciu kas 2 - 3 valandos. Ispradziu keisdama pampersa valydavau tik su pampers servetelem, veliau nusipirkom kremuka nuo issutimo, kai sitas nepadejo drauge patare nenaudoti kremo su servetelem o prausti tik virintu vandeniu su aliejuku ir patare kad nuprausus pabarstyti bulviu krakmolu bet nezinau ar tai gera ideja nes niekas nepadeda.
Gintarė
Visu pirma - keisk sauskelnes, abiem mano vaikam Pampers netiko, nes sudetije yra Oil, as durna ( su pirmu ) norejau kaip geriau, pirkau serveteles visokiausias doh.gif dar blogiau padariau blink.gif Ir dukrai tas pats, paka Pampersu at5idaviau draugei cry.gif
Antra - geriausiai gydo uzpakaliuka- lakisiu zole thumbup.gif Uzpilk koki litra, ir kiekviena karta, kai keiti sausk.,plauk su ja thumbup.gif Nenaudok jokiu serveteliu!!! drinks_cheers.gif
Aliena
Pamėgink pataisų sporų miltelius - maniškiui padėdavo geriau už visokius Desitinus ir kitus kremus. Beje, tą patį girdėjau iš ne vienos mamytės.
LINCE
Sunku vienareikšmiškai patart g.gif Tavo mažiulis labai dar mažas,stenkis palaikyt nuogu užpakaliuku kuo ilgiau ,tikrai venk visokių servetėlių,labai gerai nusausink.Aliejum netepk,nes irgi gali pašust(iš patirties sakau).nuo iššutimo padeda tik kremai su cinku,kurie sausina(aš turiu ''Dermilon paste''),gali patept Bepanthenu.Jei tai tiesiog paprastas iššutimas tikrai gali padėt ir krakmolas ,bet labai geri yra pataisų milteliai(5 lt),jei juos nusipirksi ,tai gali jokių pudrų ir nebandyt.
Aš 1.5 mėn.vargau ,gydžiau visai dukrytės užpakaliuką,brt niekas nepadėjo,nes priežastis buvo pienligė.Tai išsiaiškinau pati,nes kai pradėjau duoti Daktarino ir juo patepdavau užpakaliuką,paraudimas ir bėrimai nykdavo.Taigi apžiūrėk burnytę ,patikrink ,ar nėra apnašų ant gomuriuko(aišku,jei pati maitini),ar pati neturi pienligės ,ar speneliai nėra skausmingi ir rožinės spalvos.
Jei pasprastas iššutimas ,tai vanduo ,oras ir tinkamos priemonės greit padės,jei grybelinis -šiek tiek pavargsi,gyd.skirs spec.tepaliukų.
Beje,pabandyk pakeist ir sauskelnes,mums netiko ''Pampers'',bėrimai paūmėdavo.Nuo ''Libero '' jokios reakcijos nebūdavo.Kai paaugom ,atrodo,kad ir ''Pampersai'' jau tink smile.gif
Žinau ,kaip nerviniesi,bet įveiksi bėdą.Aš tai verkdavau žiūrėdama į užpakaliuką cry.gif
blondine
QUOTE(Redane @ 2005 05 19, 11:21)
Lince,

Kas yra pataisų milteliai, ar jų būna pirkti vaistinęje gatavų ar juos reikia gaminti?
Ar reikia recepto ir kaip naudoti?
*

Pataisų sporos, lotyniškai "likopodium". Superinis dalykas. Visos vaistininkės tikrai žino.
Tik va bėda - ji dingo iš vaistinių. Bent jau aš kelias apėjau, neradau. Kadangi jos buvo dingusios ir seniau pavasarį, įtariu, kad tai sezoninis dingimas ir teks vaikų užpakaliukams palaukti naujo derliaus. Jei kuri radot - ištrimituokit garsiai, kur- negailėkit biggrin.gif .
O kol jų nėra, aš patepu "bepanten" tepalu. Tepalu, o ne kremu, jie skiriasi. Tepalo tūtelė yra rausvos spalvos.
Jolanta:)
Aš nuo pat pradžių keisdama pampersus nuvalau su spec. servetėlėmis ir patepu „Bubchen“kremu kūdikiams, ir taip kiekvieną kartą keičiant pampersus. Tfu tfu tfu, dar nėra jokių šutimo žymių. Šiaip tą kremuką man patarė naudoti seselė, atėjusi pirmą dieną į namus.
LINCE
Redane,blondinė jau ir atsakė smile.gif
Vyras pirko Euro vaistinėj.Šiaip tikrai turi būti,gal tik laikinos problemos arba labai visi užpakaliukai šunta smile.gif
Pataisų sporų miltelių jau nebereikia kaip nors gaminti,jie jau paruošti smulkūs birūs milteliai smile.gif
bitemajagsm
O aš nuo pat pradžių nenaudoju jokių drėgnų servetėlių (nebent būname kelionėje, arba pampersus tenka keisti ten, kur negalima užpakaliuko nuplauti). Taigi, nuėmusi pampersą kiekvieną kartą užpakaliuką nuplaunu vandeniu po kranu, gerai nusausinu, leidžiu pabūti nuogu užpakaliuku tol, kaol raukšlytės tampa vienodos spalvos ir neturim jokių problemų nuo iššutimų.
Baikit tuos bajerius mamytės su drėgnom servetėlėm. Nebūkit reklamų aukos. Beje, Bepanteno tepalas (rožinėje tūtelėje) mums taip pat netiko (prisiminiau, iššutęs užpakaliukas buvo, kai per miegus pasituštino ir ilgai miegojo). Vaistinėje pirkau Johnsons baby nappy cream - specialus nuo iššutimų keičiant sauskelnes. Kremukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Pabandykit, o ir kainuoja tik apie 6 Lt.
Germante
Uzpakaliuka geriausia plauti tekanciu vandeniu, t.y. kisti po kranu. As savo mazei taip pradejau plauti nuo 2 savaiciu. O nuo issutimo as iki siol naudoju krema, kuri gamina "EURO" vaistineje. Tokiam plastmasiniam indelyje, raudonu dangteliu. Pavadinimo nera, bet reikia pasakyti, tiesiog kremas raudonam uzpakaliukui. Mums labai padeda. Kai vaziuoju i Lietuva, visada jo nusiperku thumbup.gif Ta issutima nuima per kelias valandas.
*ziurkyte*
as visada uzpakaliuka valau su servetelemis, nes pas mus labai saltas vonios kambarys, tai vis bijau kad ji nepersaltu. unsure.gif pampersus keiciu kas 3 valandas. siaip jai dar niekad nebuvo issutes uzpakaliukas (pfu pfu pfu). o va mano kaimynes berniukui labai susdavo. blink.gif tai vienintelis efektyvus budas jai buvo su paprastu bulviu krakmolu kas karta uzpakaliuka apibarstyti. ir kaip mat issutimas praeidavo, o kremai jai jokie nepadedavo. tad jei maniskei kada irgi issus, tai as taip pat bandysiu daryti.
Linjus
QUOTE(Germante @ 2005 05 20, 02:13)
Uzpakaliuka geriausia plauti tekanciu vandeniu, t.y. kisti po kranu. As savo mazei taip pradejau plauti nuo 2 savaiciu. O nuo issutimo as iki siol naudoju krema, kuri gamina "EURO" vaistineje. Tokiam plastmasiniam indelyje, raudonu dangteliu. Pavadinimo nera, bet reikia pasakyti, tiesiog kremas raudonam uzpakaliukui. Mums labai padeda. Kai vaziuoju i Lietuva, visada jo nusiperku  thumbup.gif  Ta issutima nuima per kelias valandas.
*

manau naudojam tą patį kremuką. tik jį vyras pirko ne euro vaistinėj, bet manau kiekviena vaistinė turi tokį arba bent jau panašų kremuką, kurį patys ir gamina. Turiu pasakyt kad tas kremukas thumbup.gif vakar užpakaliukas buvo raudonas ir išbertas, o šiandien jau akivaizdžiai matosi, kad nyksta spuogeliai ir paraudimo nebėr mirksiukas.gif
*geltona
maniškiam irgi baisiai buvo, net į odos kliniką siuntė, išbandžiau krūvą visokiausių tepalų, bet niekas nepadėjo schmoll.gif
padėjo 3 savaičių laikymas po pusę dienos nuogu užpakaliuku, tik pridengus rankšluosčiu (vis keičiant ir keičiant doh.gif ). po kiekvieno sauskelnių keitimo - po kranu (tą ir dab darau).
dab naudoju pataisų miltelius, profilaktiškai ar kai truputį parausta.

naudojam pampers. sauskelnės netinka tada, kai išberia visą jų sritį.
Mamūškė
mes isbandem daug ka per tuos metukus ir vienintelis tikrai efektyvus dalykas irgi -Pataisu sporu milteliai thumbup.gif ir pigu ir efektyvu thumbup.gif
Jokie tepalai taip greit neuzgydo schmoll.gif
Mamūškė
Ai dar kai stipriai labai budavo tai pries pabarstant Pataisais dar tepdavau saltalankiu aliejuka irgi labai gerai gydydavo thumbup.gif bet ant virsaus visada dar pataisu berdavau, nes jos sausina ax.gif
EMILIUX
Vakar nuėmiau savo mažikei pampersūnę tai išsigandau pamačius. Bet iš karto sumojau ką daryti: nuvijau vyrą nuo kompo, sakau "leisk, einu patarimo ieškoti, vaikui užpakalis šunta". Tai vat, AČIŪ mielosios, kad esate. Greitai perskaičiau temelę, tada pagal Jūsų patarimus pirmiausiai nuprausiau,nusausinau, palaikiau kelias valandas nuogu užpakaliuku o po to pabarsčiau krakmolu, kaip Jūs ir patarėt. Nu ir ką Jūs manot? Šiandien užpakaliukas LIUX atrodo user posted image
AJ_Lt
Mums labai padedavo Drapolen kremukas, taciau kiek zinau, jis dabar Lietuvoje nesertifikuotas, gal kas is Kaliningrado parveztu smile.gif
Papugele
Kad uzpakaliukas nesustu man atrodo svarbiausia daznai nuplauti vandeniu,nusluostyt,duot"pakvepuot" ir jokiu budu nenaudot tu visokiausiu prikvepintu vienkartiniu serveteliu.Kiek kartu esu bandzius,tiek uzpakaliukas uzraudonuodavo.Neseniai skambino is Pampers firmos,dare kazkokia apklausa,tai domejos ar naudojam tas serveteles.Pasakiau,kad ne ir beisgirdau tik aciu ir viso gero biggrin.gif Matyt nelabai jiems patinka tokie klientai g.gif biggrin.gif
Aurea
Mamikes 4u.gif , o tai kaip ta vaikeli nuoga palaikyti pora valandu , jei jis pastoviai "krauna i kelnes" doh.gif ??? Vos tik pirsteli , ir jau ziurek yra prikakota... Maniskiui taip pat nuo vakar pastebejau , kad uzpakaliukas paraudo ir odele tokia siurksti pasidare , bet jo neimanoma laikyt nuogo , nes viska pridirba. Patarkit , ka daryti... Gal cia kas negerai , jei nuo kiekvieno pirstelejimo prisidaro?... g.gif
kipse
Mano mazyte sunta retai, taciau kai tik gime, drauges patarta nusipirkau ,,TEPALO NUO SUTIMO", jis gaminamas tiesiai musu miestelio vaistineje, tik nera nieko daugiau parasyta:nei sudeties, nei kitokio pavadinimo. Ir nebrangus- 50ml indelis tik 5 Lt. Labai geras, tirstas, skalsus. Gal jo yra ir kitu miestu vaistinese.Pasiteiraukite.
Katulia

Laba 4u.gif

Visai maza paraudima gydau Bepanteno tepalu,dazniausiai uzpakaliuka juo tepu,bet jis tinka viskam,labai plataus naudojimo,bet mnau juk ne viena zinote.
Va okai turejome problemeliu su rimtu isutimu,nes sunus viduriavo labai ir teko pakeisti sauskelnes(nes turejau nemazai pridovanotu visokiu Bambolinu),tada mus isgelbejo tik vienintelis saltalankio aliejus,pirkau ir pataisu miltelius ir jonazoliu aliejaus,zodziu nieks.
gieruze
Mamytes Hellp!!!

Mano dukrytes kakliukas siaubingai issutes.Slapiuoja iratsiranda blogas kvapas!!!niekas napadeda,jokie kremai,nei pudra.Ir valau,plaunu daznai,bet tai tik kankyne mano dukrytei.Tik nuvalau raukslytes,apibarstau pudra,ziuriu jau vel slapia,o pudra visa gabalais suejus.O tepaliukai tik dar labiau drekina.Cia anglijoj gydytojai nemato problemos,bet man tikrai taip neatrodo!!!
Kaip jus gydot issutusius ,israudusius,slapiuojancius kakliukus???

aciukas is anksto 4u.gif

O as veiduko paberimus isgydziau krutines pieneliu.Isspausdavau kelis lasus i vatyte ir tepdavau kelis kartus dienoj. 4u.gif
Ingėnas
[quote=gieruze,2005 11 30, 02:41]
Mamytes Hellp!!!

Mano dukrytes kakliukas siaubingai issutes.Slapiuoja iratsiranda blogas kvapas!!!niekas napadeda,jokie kremai,nei pudra.Ir valau,plaunu daznai,bet tai tik kankyne mano dukrytei.Tik nuvalau raukslytes,apibarstau pudra,ziuriu jau vel slapia,o pudra visa gabalais suejus.O tepaliukai tik dar labiau drekina.Cia anglijoj gydytojai nemato problemos,bet man tikrai taip neatrodo!!!
Kaip jus gydot issutusius ,israudusius,slapiuojancius kakliukus???

Ką galiu patarti, visokius pašutimus gerai džiovina ir gydo pataisų sporų milteliai. Tik ant kakliuko turbūt nelabai patogu jais barstyti unsure.gif O gal taviškei kokia alergija? Jei peršiltai nerengi, tai tikrai neturėtų taip būti g.gif
O užpakaliukų iššutimus gerai patepti šaltalankių aliejumi. Tiesa jis truputį dažo oranžine spalva.
gieruze
Aciu uz patarimus 4u.gif

as jau nieko nelaukus isibroviau pas gydytoja,ir pasirodo prasidejo dukrytei kazkokia infekcija blink.gif isarsesuperini tepaliuka,Fucidin vadinasi,jau tapacia diena matesi pagerejimai thumbup.gif Nezinau,ar toki tepaliu galim lietuvoj isigyt,bet tikrai,.iskart akmuo uo sirdies nuriedejo... blush2.gif

o dabar musu kakliukas kaip aksominis 4u.gif
Duobute
Sveikos mamos,

noriu pasidalinti savo džiaugsmu - bemaž porą savaičių dukrelei buvo toks stiprus iššutimas kojų raukšlelėse, kad nežinojau ką ir daryti. Prisipirkom kremų - bepantenų ir kitokių - nepadeda; keitėm sauskelnes - nepadeda; rarome voneles su lakišiaus žole - nepadeda, vystom su vystyklais - dieną neblogai, o naktį ilgiau pamiegojus - iššutimas didėja. Buvau tokioje panikoje. Mama vis sakė, vat būtų vasara palaikai saulėje ir pranyksta iššutimas. O ką daryt kai už lango žiema? Ir atėjo į galvą mintis - reikia pabandyt su fenu. Nutaisau šilta srovele į raukšleles (prieš tai apiplaunu), ir laikau kol odele išsausėja, o po to patepu pataisų sporų milteliais. Rezultatas stulbinantis - po 3 pasausinimų su fenu, iššutimas sumažėjo dvigubai.

Kitoms linkiu tokių problemų neturėti, o jei taip nutiko - gal mano patirtis padės. Sėkmės auginant savo mažylius smile.gif
lya
cia gal kiekvienam individualiai, bet mes su drauge savo pumpuriukams tai depakine kremu ir dirvinio asiuklio milteliais pededevome. be to, pastebejome, kad daugelis mamu skudziasi issutimais naudodamos pampersus su visokiais priedais- alijosiais ir t.t.
lya
QUOTE(lya @ 2006 01 22, 20:36)
cia gal kiekvienam individualiai, bet mes su drauge savo pumpuriukams tai depakine kremu ir dirvinio asiuklio milteliais pededevome. be to, pastebejome, kad daugelis mamu skudziasi issutimais naudodamos pampersus su visokiais priedais- alijosiais ir t.t.
*

blush2.gif sorry, tas kremukas Drapolene vadinosi.
nute
o ką daryti kai išbėrimai atsirado panaudojus antibiotikus?
lya
QUOTE(nute @ 2006 01 28, 16:47)
o ką daryti kai išbėrimai atsirado panaudojus antibiotikus?
*

nutrauk antibiotiku vartojima ir pranesk gydytojai. yar daug vaiku kurie is viso nepernes ju:berimai, vemimai, net antifilaksinis sokas gali buti
cool-mama
Mano dukrytę irgi dažnai ižbėria. Pampersinis dermatitai vargina nuo gimimo, dar lygoninėje teko gydyti. Kiek visokių tepaliukų išbandėm. Dabar jeigu pabėria tai tepu paprastu cinko tepalu, o raukšlytes tai vaikišku aliejuku.
Ieva P.
QUOTE(gieruze @ 2005 12 03, 01:38)
Aciu uz patarimus  4u.gif

as jau nieko nelaukus isibroviau pas gydytoja,ir pasirodo prasidejo dukrytei kazkokia infekcija  blink.gif   isarsesuperini tepaliuka,Fucidin vadinasi,jau tapacia diena matesi pagerejimai  thumbup.gif  Nezinau,ar toki tepaliu galim lietuvoj isigyt,bet tikrai,.iskart akmuo uo sirdies nuriedejo...  blush2.gif

o dabar musu kakliukas kaip aksominis  4u.gif
*

Fucidin yra antibiotikas - atsargiai g.gif .
Nereikia padauginti ir dažnai naudoti.
Chanson
Dermilon - neblogas kremukas nuo issutimu
DaliaG
mums super padeda Dermalon Paste - jis specialiai tam skirtas, per kelias dienas praeina visos bėdos lotuliukas.gif
c@stell
Mes ir turejom labai didele problema su issutimu doh.gif , nieks nepadejo, nei vienas kremukas, nei pudrytes, nei Pataisu milteliai. Tada cia paskaiciau, kad viena mama su fenu dziovino apiplovus, uzpakaliuka. Tai as ir, po kiekvieno plovimo isdziovindavau ir tada pabarstydavau specialiais milteliais, kuriuos rekomendavo sesele. Vadinasi Xeroformo milteliai. Bet ju buna tik vaistinese, kur gamina vaistus ir kainuoja maza bonkute 4.51lt (Cia tiek kainuoja Universiteto vaistinej). Tai va, nezinau, ar cia tie milteliai, ar dziovinimas fenu, bet issitimas sparciai gyja.
Paradigma
Mano sūneliui irgi buvo problemų prieš keletą dienų su užpakaliuko iššutimu. Taigi, galiu pasidalinti dar "šviežiu" užpakaliuko gydymo receptu:
1. Kas antrą dieną maudomės su lakyšiaus nuoviru.
2. 2-3 kart dienoje iššutusias vieteles tepu šlatalankių aliejumi, džioviname užpakaliuką fenu.
3. Visiems kitiems pervystymams naudojame Bubchen firmos kūdikių pudrą.
4. Dažnai keičiame sauskelnes ir tarpuose tarp keitimų būname kuo daugiau nuogu užpakaliuku.
5. Pakeitėme sauskelnes. Dabar naudojame Huggies.

bigsmile.gif tongue.gif rolleyes.gif

Dabar mūsų užpakaliukas - LABAI GRAŽUS IR SVEIKAS! thumbup.gif

P.S. Bepantenas mums nepadėjo .. schmoll.gif
Nivea
mes irgi buvom labai suvargę su užpakaliuku. Iš pradžių buvo pabėrimai, po to iššuto kirkšnytės. Išbandėm nemažai: pirmiausia tepėm sudocrem tepaliuku, po to cinko oksido tepalu, barstėm pataisų milteliais. Bet stebuklą padarė toks tirpaliukas. Pavadinimas berods FUXINE (ant buteliuko ranka užrašyta, tai nežinau, ar teisingai įskaitau). Žodžiu tai yra gaminamas vaistukas, tačiau vandens pagrindu, todėl parduodamas be recepto. Toks ryškiai bordo spalvos. Aišku, užpakaliukas nuo jo būna bordavas lotuliukas.gif , mamytės pirštai irgi bordo spalvos, jei biškį neatsargiau teplioju biggrin.gif , bet užtai išštimus tai nerealiai išgydė. Tai dabar tik pataisom pabarstau vietoj pudrytės, bet jau problemų kaip ir nėra thumbup.gif
keas
QUOTE(lota @ 2003 10 28, 06:08)
Man geriausiai sugydavo kai patepus Desitinu kelias dienas nevalydavau, taip ir budavo raukslese tas tepalas, jis net maudant nanusivalo. O po to isvalau ir patepu Bepanthenu, tada greiciau nauja odele uzauga.
*

Uzpakaliuka ir rauksleles tepu Bepanthenu, barstau pataisu milteliais ir krakmolu ( nusipirkus pakaitinu 180 laipsniu temperaturoje apie 20min). Visa tai darau pakaitom ir zinoma svarbiausia saikas!
Laikau kuo ilgiau be sauskelniu ir maudau su Balmandol aliejumi.
Galit pameginti su virintu saulegrazu aliejum tepti issutusias vietas.
Bekasė
QUOTE(Kashmyra @ 2006 06 12, 13:31)
Mano sūneliui irgi buvo problemų prieš keletą dienų su užpakaliuko iššutimu. Taigi, galiu pasidalinti dar "šviežiu" užpakaliuko gydymo receptu:
2-3 kart dienoje iššutusias vieteles tepu šlatalankių aliejumi, džioviname užpakaliuką fenu.

*

mano abu vaikai buvo alergiski bet kokiems tepalams aliejiniu pagrindu, ar patiems aliejams. Net jeigu budavo nedidelis paraudimas ir uzdedavau pampers su alijosiaus aliejum, tai garantuotai po to tekdavo rimtai gydyti. Padedavo tik tepalai su cinku.
O ka sita problema nekamuoja, tai ir propolio alieju galite isbandyti. Jisai dezinfekuoja ir skatina gijima.
jurgitamikaite
mano sunui ira labai baisiai issute,net nutrinta lyt org(pelyte).uzpakaliuko tarpas taip pat.kaip reiketu ir sukuo gydyti ta issutima.Jam labai skauda,net raudona ir nutrinta.patarkite ka daryti.Aciu.
Nivea
QUOTE(jurgitamikaite @ 2006 07 16, 18:49)
mano sunui ira labai baisiai issute,net nutrinta lyt org(pelyte).uzpakaliuko tarpas taip pat.kaip reiketu ir sukuo gydyti ta issutima.Jam labai skauda,net raudona ir nutrinta.patarkite ka daryti.Aciu.
*

Šiaip panaši tema jau yra, paieškok, ten tikrai daug patarimų. Aš išbandžiau įvairių tepaliukų, nes kirkšnutės buvo taip iššutę, kad bais būdavo ir liestis. Mano mergaitei iššutimą stebuklingai pagydė vaistinėse gaminamas Fuxine. Jis vandens pagrindu, todėl parduodamas ir be recepto. Tai toks bordo spalvos skystis. Nepatogumas tik toks, kad labai tepus, tai kurį laiką vaikščiojau su bordavais pirštais lotuliukas.gif
Jurgytė
Mes be Bepanteno neišsiverčiam iki šiol.
nebijau
QUOTE(jurgitamikaite @ 2006 07 16, 18:49)
*

Vasaros metu, o ypac naudojant sauskelnes, vaikams prasideda grybelis ant lytiniu organu, tiesiog idealios salygos jiems vystytis. Nusipirk vaistineje Clatrimozolum ir tepk kelis sykius per diena. Blogiau tikrai nebus 4u.gif Dar daznai naudodavau kaip ekstrine pagalba-paprasta bulviu krakmola 4u.gif Paimdavau indeli, suberdavau bulviu krakmola, pries saule palaikydavau, kad isdziutu ir vatos tamponeliu kaip kokia pudra pleksnodavau per vaiku lytinius organus. Vaistinej taip pat uz 12 lt nusipirk tepalo nuo issutimo, na, nepamenu pavadinimo, nors tu ka doh.gif Atrodo, is d raides g.gif
Inesute J
QUOTE(jurgitamikaite @ 2006 07 16, 17:49)
*

Pabandyk "Bepanten" tepaliuką nuo iššutimų. Mums tai labai gerai padėjo. Kai buvo mažiukas mes net nežinojom ką reiškia iššutimas. Jis kainuoja apie 11 lt.
petelne
pritariu nuomonei,kad sutimu nebus,jei uzpakaliukas bus nuplaunamas vandeniu,o ne servetelemis.Ir kuo dazniau vedinamas nuo sauskelniu. clap.gif bus vaikuciui.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.