lengvute
2003 11 17, 19:40
Kokios jūsų mėgstamiausios arbatos, ar turit savo mėgstamiausią ar vis mėginat įvairias? Aš tai nežinau, gerai tai ar ne, bet vienos mėgstamiausios neturiu, paprastai namie nuolat būna mažiausiai 6 rūšių arbatos (ir pakelias, ir užplikomos), šiuo metu turim vaikams miško uogų arbatą "Vasaros žiedai" ir labai skanią "Milford" su juodaisiais serbentais", skani ženšenio arbata su citrina, pirkom pilstomą Jogų arbatą su įvairiais prieskoniais ir pan., irgi labai patiko :  , ką skanaus pasiūlytumėt paragaut ;)?Žalia ir raudonoji arbata tai manęs kažkodėl netraukia :-/, dabar, kol esu peršalusi, tai išvis tik visokiom ramunėlėm , čiobreliais, medetkom gydausi :  , tuoj bus laikas pasvajot apie normalią arbatą :
Taaaaaaip, kaip čia iš tokios krūvos išsirinkti skaniausią??? Jei rimtai, tai beveik visos arbatos labai skanios, o jų pas mane prikrauta visa lentyna. Šiaip dievinu juodą arbatą su pienu (plikoma skanesnė), kaip tik dabar geriu juodą su vanile - liuks. ;D Šiaip žalia arbata nepiktbaudžiauju. Ji labai skani, jei gerai paruoši. O skaniausia ji su medum, o ne cukrum. Ir bent man tai be jokių priedų, nebent su citrina. Dar labai skanio vaisinės - Žemuogių pieva, braškių grietinėlė, milford su jogurtu. Dabar nusipirkom raudonos su vanile, irgi skani. Žodžiu, visos niam niam ;D ;D ;D ;D
o koks tos Jogų arbatos skonis maždaug? mačiau šeštadienį šitą arbatą. ar labai kvepia?
lengvute
2003 11 17, 20:32
ji tokia aštresnė, ligtai su kardamonu, cinamonu, gvazdikėliais ar pan, galima gerti ir su pienu ;), paragaut verta ;), yra dar kažkokia panaši aštroka, bet nepamenu pavadinimo :  .Prisiminiau, "Akropolyje" gėriau žalią arbatą su imbieru, liuks buvo, net išrasojau begerdama :  , nė šnapso nereikėjo ;D
| QUOTE | ji tokia aštresnė, ligtai su kardamonu, cinamonu, gvazdikėliais ar pan, galima gerti ir su pienu , paragaut verta , yra dar kažkokia panaši aštroka, bet nepamenu pavadinimo : .Prisiminiau, "Akropolyje" gėriau žalią arbatą su imbieru, liuks buvo, net išrasojau begerdama : , nė šnapso nereikėjo ;D |
;D ;D ;D va va, o paskui aiškinkis policininkui, kad arbatą gėrei ;D ;D
Keberiokšt
2003 11 17, 22:24
esu banali ir sentimentali vepla, gal todel patinka kvepiancios arbatos, raudonos, vaisines. Tokia, kaip Zhemuogele ir panasios.. Dar labai patinka gerti karsta vandeni su citrina ir medaus saukstu - skanu, o ir turbut naudinga baciliniu metu laiku
mažulka
2003 11 17, 22:42
Man labai skani raudonėlio arbata. Raudonėlius tinka naudoti, kaip prieskonius mėsos patiekalams. Tačiau šios arbatos negalima gerti nėščioms. Dar labai skanios raudonos arbatos su cinamonu, bet aš jas geriu tik prieš/per Kalėdas. Jau labai šventes man ji primena.
lengvute
2003 11 17, 22:45
| QUOTE | Man labai skani raudonėlio arbata. Raudonėlius tinka naudoti, kaip prieskonius mėsos patiekalams. Tačiau šios arbatos negalima gerti nėščioms. Dar labai skanios raudonos arbatos su cinamonu, bet aš jas geriu tik prieš/per Kalėdas. Jau labai šventes man ji primena. |
raudonėliai tinka ir nuo peršalimo, nuo kosulio ;), man ji kažkokia neutrali, beveik tas pats, kas ir jonažolės (vaistas nuo 99 ligų ;))...
Ydomaus aromato Puero (pue- erh ??? ) arbata, beje ji yra labai naudinga norint pagerinti medziagu apytaka ar sumazinti cholesterolio kieki kraujyje....Patiko MATE, o ypac jos gerimo ritualas Bet kasdienai perkam TETLEY arbata- labai patinka jos maisiukai, tiesiog labai patogu jais naudotis
o ash nemekstu maisheliais... jokios. man visad atrodo, kad ten sudeda tik shiukshles ir ish tiesu jej atidarysi ta maisheli, tai ten vos ne dulkes... O shiaip as mekstu Earl Grey (dievinu tiesiog), zalia arbata, raudona, metu, ciobreliu, kmynu ir pan. Tiesa dar patinka ashtrios arbatos, kaip gokulu, ar shejp imbiero shaknis tarkuota virta su citrina ir medum, mmm....
Deep Blue
2003 11 27, 12:49
Visai neseniai atradau PRESTO zoleliu arbata "Pabusk"....Fantastika! Cia tokia zalia arbatele su vaisiu gabaliukais(sudetis:citrinine verbena, melisa, citrinos zievele, melisa, dziovinti obuoliai papajos ir morkos) Kazkas nerealaus... o kvapas  !!! Kaune sita arbaciuka perkam "IKI"
| QUOTE (bea @ Pirmadienis, 24 Lapkričio 2003, 6:05) | | o ash nemekstu maisheliais... jokios. man visad atrodo, kad ten sudeda tik shiukshles ir ish tiesu jej atidarysi ta maisheli, tai ten vos ne dulkes... O shiaip as mekstu Earl Grey (dievinu tiesiog), zalia arbata, raudona, metu, ciobreliu, kmynu ir pan. Tiesa dar patinka ashtrios arbatos, kaip gokulu, ar shejp imbiero shaknis tarkuota virta su citrina ir medum, mmm.... |
Aš taip pat labai mėgstu Earl Grey arbatą,  bet tik plikomą ir Lipton ar Dilmah firmos,nes kažkada pirkau iš Presto tai nelabai patiko, dar patinka raudonoji,bet labai nemėgstu vaisinių su įvairiais priedais
 Man pati skaniausia juoda arbata tai:SIKIMO,o zalia tai Sen ir Bancia.Nemegstu aromatizuotu .O siuo metu geriam zalia arbata,atvezta tiesiai is Kinijos,tokios arbatos Lietuvoj nera  .Skonis fantastiskas,pavadinimo nezinau,nes ant dezuciu tik heroglifai.Kiek zinau,tai tos arbatos isaugintos 4 kilometru aukstyje,Kinijoj ta arbata vadinama perlu.
As irgi istrepsiu... Del arbatu maiseliuose. Tiesiog turejo vyras dirbti su Lipton kuri laika, tai daug apie tas arbatas suzinojom  . Nieko negaliu pasakyti apie popigiaiskas ir noname'us - nieko negirdejau apie ju sudeti. O vat uz Lipton garantuoju. Todel, kad jie yra lyderiai pakeliniu arbatu pasaulyje. Tiksliai nepasakysiu, bet jie turi 10 proc. tos rinkos, berods. Pelnai nuo pakeliniu arbatu yra dideli. Todel galima garantuoti, kad lyderis tikrai neaukos kokybes del pelno- prie tokiu apyvartu tai butu rizikingas ir be galo kvailas zingsnis. Taip, maiseliuose arbata labai susmulkinta, sumalta, taciau tai yra todel, kad ja greiciau "pritrauktu", juk ji skirta skubantiems. Kiek nuo to kencia arbatos skonis- cia jau diskusiju ir skonio dalykas. Bet viena aisku- arbatzoles naudojamaos tikrai kokybiskos. O antras pagal pardavimus yra - vat, neseniai klausiau vyro ir uzmirsau  , ar tai Earl Grey, ar tai Twinning... Reikes dar paklausti  . Tai ta arbata, kuri populiariausia Anglijoj. Jau vien del didziuliu pardavimu Anglijoj ji ir yra antra. Atotrukis nuo lyderio Lipton didelis- bijau sumeluoti, bet gal jie turi kokius 5-6 proc. Tai vat. Bent jau grandai tai tikrai rupinasi kokybiskomis arbatzolemis. Kartoju- kvaila rizikuoti geru vardu prie tokiu apyvartu. Dabar kas pagalvos, kad reklamuoju sitas arbatas  . Nea, tiesiog teko matyti ta "virtuve". O siaip jau- nemegstu as tu arbatu. Jokiu. Nei zaliu, nei vaisiniu, nei juodu, nei "palaidu", nei pakeliniu  . Man kakava patinka  .
kad ir kokia gera ta lipton butu, nu nekenciu as jos
| QUOTE (aukse @ Pirmadienis, 17 Lapkričio 2003, 18:21) | | o koks tos Jogų arbatos skonis maždaug? mačiau šeštadienį šitą arbatą. ar labai kvepia? |
Niu, zinokit, fantastika  Mano megstamiausia  Tik nescioms, kiek zinau, nepatariama, jei kas is pilvuziukiu uzsimanytu paragaut..
| QUOTE (LIAN @ Ketvirtadienis, 27 Lapkričio 2003, 12:49) | Visai neseniai atradau PRESTO zoleliu arbata "Pabusk"....Fantastika! |
Man irgi šita arbata gan maloni, tik pavadinimas toks keistas, nes mane pastoviai nuo jos migdo  , prieš miegą labai gerai  O šiaip mėgstu visokias arbatas, išskyrus žalią ir va tas visas gydomasias - mėtų, ramunėlių, medetkų, čiobrelių  . O ar plikoma, ar iš pakelio - tai nesu kategoriška, kad pvz tik plikoma, o kitos į burną neimsiu. Namie galiu skirt tam laiko ir užsiplykyt arbatos, o pvz darbe, tai tik iš pakelio gerdavau - taip greičiau ir patogiau. Ir dabar namie turiu maždaug 5 rūšių plikomų - radoną, medaus krūmo, šaltalankių, tą "pabusk" arbatą ir paprastą juodąją su citrinos žievelėm - ir įvairių rūšių pakelinių arbatų - tai dažniausiai būna vasinė milford ir atskirai juodųjų serbentų, vyšnių, aviečių, persikų ir juodoji Dilmah arbata  Earl Grey skani arbata, bet vis parėjus iš parduotuvės suprantu, kad ir vėl jos nenusipirkau, kažkaip nesiseka
A man PRESTO "Pasimatymas" patinka  Katik geriau
| QUOTE (norge @ Ketvirtadienis, 27 Lapkričio 2003, 15:20) | O antras pagal pardavimus yra - vat, neseniai klausiau vyro ir uzmirsau , ar tai Earl Grey, ar tai Twinning... Reikes dar paklausti . |
Paklausiau. Twinning antra. O tokio brand'o kaip Earl Grey nera is vis. Ta prasme, yra klasikinis arbatzoliu misinys, kuris yra vienas populiariausiu ir vadinasi Earl Grey, bet jis ivairiu firmu buna. Sakau, nemegstu as tu arbatu, tai ir nezinau  . Vat kakava tai Nesquik patinka, su zuikuciu  .
| QUOTE (norge @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 8:41) | Vat kakava tai Nesquik patinka, su zuikuciu . |
Jo, kakava ir man patinka - liuks gėrimas. Nors va mano daugmaž visiems draugams tokia trauma nuo kakavos palikus dar nuo darželio/mokyklos laikų, kai ten paprastai kakavą tik ir teduodavo, bet alia man vistiek skanu
kai dėl arbatų, nesu aš jų žinovė, bet man labiau patinka "palaidos" ne iš pokelių, o šiaip tai mėgstu juodąją su pienu (laktaciją skatina  ), raudoną įvairių skonių, ypatingai "dakaras" su riešutais ir šokoladu  , medaus krūmo nzn. kvapas nerealus, bet kažkokia be skonio  , o žalios šiaip jau nemėgstu, bet redsykiais ir jos išgeriu O kakava man skaniausia tikra natūrali - ne tirpi (geriausia Edles Aroma, vokiška berods, stipri), tos tirpios labai jau saldžios.
Šiuo metu labai pamėgau ekologišką plikomą mėtų arbatą. Šiaip nelabai mėgstu tas prikvėpintas (aromatizuotas)arbatas . Žiemą mėgstu juodą didžialapę , ypač po sotaus maisto, vasarą atgyja žalios pomėgis . Bandžiau ragauti visokias brangias, idomiau susuktas arbatas, bet man ,žioplei įspūdžio nepadarė.Gražu bet skonio nėra. Ypač viena dovanota gimtadieniui buvo graži. Arbatinuke išsiskleidė lyg gėlė, labai jau gražiai žiūrėjosi. O skonis... Ką aš žinau... Gal jei pagyvenčiau kur Rytuose ką nors ir imčiau nutuokti. Šiaip tai galiu garantuoti, kad kai karšta kalnuose labai skanu paprasta žalioji
Labai megstu arbatas.Ypac juodaja. Prie kitokias irgi nieko pries. Vasara geriam "sodo" arbata. Uzplikai juodos arbatos ir vysniu,juodu serbentu,melisu arba metu, raudonelio ir pan. zoleliu misini. Skonis nuostabus.Gal del to kad zoleles sviezios... Is juodu arbatu dabar megstamiausia Ahmand firmos English Breakfast No 1(atsiprasau jei netikslus pavadinimas) Ji kiek svelnesne nei Earl Grey.
Coliuke
2003 12 02, 20:55
Dievinu arbata..visokia, tik ne vaistazoliu kazkodel. Labai megstu RAUDONA..spalva gundanti, kvapas visada buna geras..ir kiek tik esu gerus..visos niam niam:) Siaip viena is mano megstamiausiu Raudonuju yra Manheten arbata..paragaukit Zalia pamegau visai neseniai. Anksciau ji man sienu kvepejo, bet dabar stengiuosi pirkti truputi aromatizuota ir viskas ciki:) Tonizuoja ir atgaivina. Kaip tik dabar gersiu zalia su citrina ir zenseniu..skanu ir sveika:) Juoda dabar reciau geriu, nes experimentuoju su raudonom, zaliom, vaisinem. Bet ir jos isgeriu gerus du puodelius per diena, kai skubu, o kai jau griztu namucio, tai nuraminimui, sisilumui, geram aromatui pajusti ruosiu sau savo megstamiausias:) Megstu ir vaisinias..juoduju serbentu labai..ir visas kitas..saldu, gardziai kvepia:) Zodziu, man arbata yra JEGA. Be jos as niekaip neissiversciau..susildo, kai salta, atgaivina, kai karsta, tonizuoja, stiprina organizam, padeda nuo ligu ir mazina ju rizika, suzadina svajones, nuramina!!! Fantastika Gerkit daug daug arbatos ir bukit zvalus ir sveiki:) Skanaus vakaro su arbatos puodeliu:)
giedrulka
2004 01 29, 23:45
| QUOTE (lengvute @ 2003 11 17, 21:32) | ji tokia aštresnė, ligtai su kardamonu, cinamonu, gvazdikėliais ar pan, galima gerti ir su pienu , paragaut verta , yra dar kažkokia panaši aštroka, bet nepamenu pavadinimo : .Prisiminiau, "Akropolyje" gėriau žalią arbatą su imbieru, liuks buvo, net išrasojau begerdama : , nė šnapso nereikėjo ;D |
Mano vyro firmine arbata - imbierine. Dabar, kai siaucia gripai ir kt. bjaurybes, labai liuks arbata: 4 citrinos 1 imbiero saknis ~5 saukstai medaus Imbiera nulupti, citrinas su zievelemis sumalti mesmale. I ta kose prideti medaus (galima ir daugiau nei 5 s. - pagal skoni) ir ismaisyti. I puodeli deti ~1 gera arbatini sauksteli ir uzplikyti vandeniu. Va nuo sitos tai musa prakaitai. Isgerta ryte tokia arbata, labai gerai kava atstoja. Karta prisidejau per daug tos arbatos, tai net sirdis uzsibaladojo
Megstu ir juoda, ir zalia su metom. Pasidarau ir pacia paprasciausia juodaja - imetu keleta metu lapeliu ir
| QUOTE (giedrulka @ 2004 01 29, 23:45) | Mano vyro firmine arbata - imbierine. Dabar, kai siaucia gripai ir kt. bjaurybes, labai liuks arbata:
4 citrinos 1 imbiero saknis ~5 saukstai medaus Imbiera nulupti, citrinas su zievelemis sumalti mesmale. I ta kose prideti medaus (galima ir daugiau nei 5 s. - pagal skoni) ir ismaisyti. I puodeli deti ~1 gera arbatini sauksteli ir uzplikyti vandeniu. Va nuo sitos tai musa prakaitai. Isgerta ryte tokia arbata, labai gerai kava atstoja. Karta prisidejau per daug tos arbatos, tai net sirdis uzsibaladojo |
O imbieras jau dziovintas ir sumaltas turbut netinka  ?
Happymother
2004 01 30, 09:32
man patinka zemuogiu pieva presto arbata. o mano  megsta hipp arbateles
Shirshe
2004 01 30, 12:38
SuperBaba
2004 01 30, 12:59
O as nelabai arbatu megeja, namuose beveik niekada negeriu  kavineje dazniausiai ir tai tik juodaja su skiltele citrinos kaip rase norges, tai man labai nieko Lipton arbatele
o as taip pat dievinu earl gray. uzplikoma ir !!!!!! Achmad (atrodo taip rasoma) firmos. kiek isbandziau kitu firmu earl gray'ju achmado geriausia, jega  ar zinot, kad earl gray reik gerti be cukraus, kad geriau pajust skoni. as kartais nusizengiu siai taisyklei ir isidedu cukraus. o dar earl gray tai arbatos rusis, i kurios sudeti ieina bergamote, kuri ir duoda toki karstelejusi skoni. is juoduju arbatu man si arbata ryskiausio skonio. kalbu apie naturalias !!!! arbatas. o arbatu su dirbtiniais kvapais nepripazistu, chimija kazkokia  lietuviskos arbatos (ne vaistazoliu) tai pat slamstas kazkoks. kiek pirkau, tai per jega teko gert, prastos kokybes. tai visokiu prestu nebeperku, nes importuoja kokias tai treciaruses arbatzoles ir supakuoja lietuvoj.
| QUOTE (manu @ 2004 01 30, 14:12) | o as taip pat dievinu earl gray. uzplikoma ir !!!!!! Achmad (atrodo taip rasoma) firmos.
kiek isbandziau kitu firmu earl gray'ju achmado geriausia, jega  ar zinot, kad earl gray reik gerti be cukraus, kad geriau pajust skoni. as kartais nusizengiu siai taisyklei ir isidedu cukraus.
o dar earl gray tai arbatos rusis, i kurios sudeti ieina bergamote, kuri ir duoda toki karstelejusi skoni. is juoduju arbatu man si arbata ryskiausio skonio.
kalbu apie naturalias !!!! arbatas. o arbatu su dirbtiniais kvapais nepripazistu, chimija kazkokia 
lietuviskos arbatos (ne vaistazoliu) tai pat slamstas kazkoks. kiek pirkau, tai per jega teko gert, prastos kokybes. tai visokiu prestu nebeperku, nes importuoja kokias tai treciaruses arbatzoles ir supakuoja lietuvoj. |
Earl Grey, raudonoji bei zalioji su zenseniu ir citrina is "Skonis ir kvapas" - kol kas tokios musu megstamiausios:) Maiseliuose arbatu nemegstam, kazkoks negyvas ju skonis. O tos plikomos, kur visokiu kvapu prikrauta, irgi nenaturalios, ir mums nelabai...
giedrulka
2004 01 31, 14:25
| QUOTE (JurgitaM @ 2004 01 30, 10:24) | O imbieras jau dziovintas ir sumaltas turbut netinka ? |
Nelabai. Kai sviezia sumali, tai labai daug sulciu gaunas ir kvapnesne zymiai.
~unique~
2004 01 31, 14:35
Na mano megstamiausia arbatike yra Raudonoji su vanille  taip pat labai megstu metu, melisu arbata-pati susidziovinu ir ziema geriu  bet kad ir kaip megciau arbata, negaliu gyvent be kavos
va cia ahmado puslapis nete http://www.ahmadtea.com/
Konsuela
2004 02 02, 16:43
O as juodos arbatos is viso nebegeriu, kazkaip nebepatinka ir tiek, o ir siaip esu kavamane. Bet raudonoji arbatyte ir man labai patinka, dziaugiuosi, kad cia tiek bendraminciu
Žiemą man skaniausia Matė prie židinio. Kvepia nuostabiai. Ji man pakeičia kavą, nuo kurios jau skrandyje rūgštu. Dar mėgstu pagerti čiobrelių, kuriuos padžiovina mano močiutė ir skanu, ir kosulį apmalšina.
Super-Tetis
2004 03 03, 19:08
man patinka metu... arba kmynu... tik nesakykit, kad jos slopina seksualuma, nes kiti taip sako... nepastebejau tokio poveikio...i
Siuo metu mane labiausiai "veza" metu bei melisu arbata. Bet ne is pakeliu, o is tikru naturaliu zoleliu, kurios auga mano tevu sodyboje. Ech, gamta saukia  , juk jau pavasaris
Neseniai atradau ypatingai skania žaliają arbata. Tai sveriamoji Presto arbata Madam Butterfly, nesulyginsi su kitomis žaliosiomis arbatomis - rekomenduoju toms, kurios žalios arbatos nemėgsta (kaip ir aš) tikrai pasikeitė nuomonė apie žaliają arbatą. Pabandykit.
O mes tai geriam arbata su citrina, cia mane vyras taip ismokino Kokia arbata bebutu ar juoda ar zalia, papjaustai citrinos, istrini ja puodeli su cukrum, idedi arbatzoliu, uzpili verdanciu vandeniu ir tada su pasimegavimu gali gerti, labai skanu
O as tai dabar geriu Hipp skatinancia laktacija arbata
O man labai skani buvo tokia arbata is vaisiniu serijos, vadinosi "mociutes" pardavinejo ja Presto. budavo tokia su gervuogem, su obuoliu gabaleliais, su zemuogem, ir dar kazkuo... ir nebera jos  aisku, pakaitalu pilna, bet jau tik pauosciusi suprantu - ne tas... juoda plikyta su pienu - yra nerealiai skanu man.. ypac, kai toks oras, ir kai guli lovytej persalusi
Aistulė
2004 05 24, 16:25
As tai buvau didziule arbatos gereja ir dievintoja iki nestumo-gerdavau tikrai gerais kiekiais ... taciau pradejusi lauktis beveik visai nebenorejau i arbata ziureti, geriau jau uogiene su vandenuku  Gal ir kitoms taip yra buve? (nors cia ne visai tam skyreliui toks klausimas) Is tikro labai geros yra Ahmad arbatos, kurios buvo minetos-ir zalia, ir Earl Grey  Dar man labai neblogos nearomatizuotos yra rusiskos (arba tiksliau - rusu fasavimo), is "Bodrost" serijos - juoda (berods vadinasi "kinojos auksas"), zalia, dardzilingo (sitas arbatas ir nemazai pazistamu tikrai giria, o ir kaina normali). O is sveriamu man labai patiko visokios zalios (su zenseniu, visokiais vaisias, ziedeliais), tik del aromatu tai tikrai girdejau, kad visur sintetika (visos arbatos, kuriu 100g kainuoja 6-7Lt). Taip kad tos zemuoges ir obuoliukai yra daugiau chemija ... bet vistiek labai skanu  O is tokia naturalesniu, kurias as dar ir dabar galiu gerti (stipriu visai nesinori) nebloga Presto zoleliu arbata "Pabusk". Tokia lengva lengva ir kvapni -rekomenduoju
Skaniausia, zinoma, plikoma zoleliu arbata. Pvz. mate su medumi  O is neplikomu labiausiai megstu Milford jugurtine braskine arba vysnyne
jazminutė
2004 08 31, 22:15
Aš mėgstu žaliąją arbatą. Keista, kad daug kam ji nepatinka. Pabandykit Presto "Semiramidės sodai'. Labai skani ir kvapni. Nuostabi ir "spanguolė" (Aroma Rex).
ramaske
2005 01 07, 19:42
Sakau uzklausiu musu mamyciu kokias arbatas labiausiai megsta.Man tai patinka vaisines ir zalia arbata
O as istikima juodajai arbatai be jokiu priedu! Skaniausia ji man.  O dar neseniai atradau "Sudano roze"- tai ji salta man labai skani!
Earl Grey pusryčiams (be jos, mano rytas man visai sugadintas). O po pietų geriu žalią arbatą China Kombucha (su arbatiniu grybu) arba Raganų burtai (su alyvuogėmis ir kitokiais skanumėliais)
|
|