Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar skalbti naujus kūdikio drabužėlius?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
izaura16
As skalbiau. ax.gif
dezira
o kodel? ar negalima skalbti naujagimio rubeliu? g.gif
jurackaaa
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 09 06, 17:32)
butinai reikia skalbti  4u.gif
*

o kokius miltelius renkates? g.gif
ka manote apie BOBAS? ax.gif
jumana
butinai viska perskalbiu ax.gif
escada*
QUOTE(zvirbliuks @ 2009 10 01, 16:29)
o kokius miltelius renkates?  g.gif
*

as jau daug ka susipirkusi,ir kaip masciau ar reikia plauti ar ne g.gif ir stai radau sita temele smile.gif ta pasiskaiciau,ir nusprendziau kad viska skalbsiu.esu nusipirkusi kaip tik milteliu,BOBAS,.tikiuos jie neblogi.manau svarbiausia kad jie skirti jautria oda turintiems vaikams,bei suaugusiems g.gif
Gute7
QUOTE(zvirbliuks @ 2009 10 01, 16:29)
o kokius miltelius renkates?  g.gif
*

As butinai perskalbiuvisus ir renkuoesi ne miltelius, o skysta skalbikli Dzycius thumbup.gif
*caffe macchiato*
Butinai reikia skalbti ir lyginti kol uzgis bambute. Skalbiau su BOBAS milteliais, su jais skalbiu ir iki siol. Jokiu berimu, jokiu alergiju, o lyginau rubelius iki puses metuku mirksiukas.gif
super_wife
Del milteliu tai as renkuosi Neutral skalbimo miltelius,aisku,brangus,bet savo brangenybei negaila rolleyes.gif O be to jo rubelius skalbiu atskirai nuo musu,a savus su persil kaip ir visada 4u.gif
tyliai_tyliai
o as isskalbiau visus rubelius su riesutais.
jie lyg turetu buti ekologiski, nes naturaliai auga.
http://www.rasakila.lt/lt/parduotuve/buiti...iesutai-843.htm

gal kas jau bandet juos? ar nealergizuoja vaikucio?
zibute0203
Pirmosios dukros naujų rūbų neskalbiau, užaugom sveikos. Antros jau skalbiau, irgi sveikos. Skalbiu bendrai visų rūbus, tais pačiais milteliai (ariel). Kai auginį pirmą daugiau baimių dėl nežinojimo ir nepatirties, po to jau viskas atrodo paprasčiau mirksiukas.gif .
spurgiux21
QUOTE(Barbaryta @ 2009 10 16, 12:05)
Butinai reikia skalbti ir lyginti kol uzgis bambute. Skalbiau su BOBAS milteliais, su jais skalbiu ir iki siol. Jokiu berimu, jokiu alergiju, o lyginau rubelius iki puses metuku mirksiukas.gif
*

O man rankas paciai suelergizavo sitie milteliai:( Tai idomu ar kudikio neerzins. As visada skalbdavau rankomis be pirstiniu(tik kitokiais milteliais), bet si kart oda isbere:( visus likusius rubelius isskalbiau su perwol, nors jis ir neskirtas kudikiams.
As visus naujus rubelius , iskaitant ir tuos kuriuos pati numezgiau, skalbiau. Tik nelyginau.
kinrozyte
Sveikos 4u.gif
QUOTE(tyliai_tyliai @ 2009 11 01, 00:28)
o as isskalbiau visus rubelius su riesutais.
jie lyg turetu buti ekologiski, nes naturaliai auga.
http://www.rasakila.lt/lt/parduotuve/buiti...iesutai-843.htm

gal kas jau bandet juos? ar nealergizuoja vaikucio?
*

na sudominai mane 4u.gif
super_wife
spirgiux tai gal lenkiski skalbimo milteliai buvo?Nes labai daug s**o veza is lenkijos ir tikrai kokybe nekokia,nes gali buti,kad jie daryti podpolno kaip sakant,ziurejau per TV kaip moterys pirkdamos pigiau lenkiska produkcija,spjaudosi ir verkia,nes rankos tampa baisios,chemines priemones negalima pirkti is lenkijos schmoll.gif
Omrum
visada naujus kudikio drabužius praskalbdavau .

dėl lenkišku miltelių galioja tas pats kas ir su lietuviškom kuo pigiau tuo...

nereiki varyt ant lenkiškos produkcijos iš lempos .. tiesiog nepamiršt pigiausia preke niekada nebus geriausia ..
Jeliukas
As irgi skalbiau naujus rubelius, maza kas ten jos ciupinejo parduotuvese, turejau ir Neutral ir lenkisku milteliu, visi buvo man neblogi
slyva
Skalbiau naujus ir lyginau.
Kadangi sau naudojam Neutral, tai leliuko drabuzeliams nieko kito ir neieskojau.
Esha
Visus rubelius perskalbsiu su Neutral. Paskui pabandysiu Bobą.
gosas
Skalbti zinoma bigsmile.gif
Skalbem visus (ir savo) su Amwei milteleis thumbup.gif Esu pati elergiska o siti nealergizuoja
irmusia
skalbiu iki siol visus naujus is parduotuviu, is padeveskiu ir pan. Vaiko rubus skalbiu atkirai, nes per savaite tikrai susirenka masina, o beto galima maisyti visas spalvas, jie juk nedazo, kaip suaugusiuju kai kurie rubai. Iki metu skalbiau su Neutral, o poto su tokiais pat kaip ir sau biggrin.gif
Austte
manau tikraikad reikia skalbi, ir tik su neutral. milteliais kad alergijos negautu nestuke.gif
eglieska
as tai isskalbiu su vaikiskais milteliais ir dar islyginu ax.gif
Vanilė
Visus naujus rūbelius reikėtų skalbti ,nes neaišku kas iki mūsų rankų juos čiupinėjo unsure.gif
piamia
skalbti smile.gif norisi, kad visi svaruciai butu, o ne ranku nuciupineti..
siandien kaip tik didzioji skalbimo diena pas mane ax.gif
gosas
Butinai skalpti Jie ir siuvykluose ir parduotuvese ir ant zemes pasivolioja visko buna
Busiuke
Siaip net ant kai kuriu nauju drabuzeliu yra parasyta, kad pries naudojant reikia isskalbti wink.gif
kuuzia
Laba,

turiu klausimą. Skalbiu drabužiukus su Neutral'u, bet man jie tokie kieti po to atrodo išdžiūvę. Minkštiklio tai kažkaip jokio nesinori naudoti, net ir to paties Neutral'o, vistiek juk neišplauta chemija bus.
Ar palyginus drabužiukus jie suminkštės nors kiek? Ir kaip tokius mažiukus lyginti?
avietia
QUOTE(Busiuke @ 2010 01 15, 18:37)
Siaip net ant kai kuriu nauju drabuzeliu yra parasyta, kad pries naudojant reikia isskalbti wink.gif
*

aha, as ir pastebejau, kad ant rubeliu, dazniausiai pirktu uzsienyje yra parasyta etiketeje-pries naudojima isskalbti. thumbup.gif nusipirkau dabar Balance skalbikli, ir pabandziau pradzioje ant savo rubu-ziuresim kaip bigsmile.gif o po to mazuliuko drabuzelius skalbsim wub.gif
Owlet
visus visus rūbelius skalbiau ir lyginau, nes neaišku kas naujus čiupinėjo ar dar siūvykloj ar jau parduotuvėje. skalbiu su surcare ar kažkaip pan. vadinasi, nealergizuoja, bekvapiai, ir minkštiklis toks.
++++
skalbiau visus naujus su rankom,kai kuriuos tik su vandeniu,kad dulkes nuplautu
*Clivia*
skalbiu, bet su rankom smile.gif o po to dar islyginu smile.gif
daivazek
Kol kudikis dar naujagimis, tai ne tik pati skalbdavau naujus rubelius su antialerginiais Neutral milteliais, bet dar ir pralygindavau, ypac visus apatinius rubelius. Po to stengiausi visada skalbti, bet va lyginau jau ne taip saziningai kaip pardzioj blush2.gif
giedras dangus
o kur jūs, merginos, randate tus vaikiškus skalbimo miltelius?ar jų taip ir būna pirkti Maximose? blink.gif
Lazdu_Dama
QUOTE(giedras dangus @ 2010 02 06, 13:06)
o kur jūs, merginos, randate tus vaikiškus skalbimo miltelius?ar jų taip ir būna pirkti Maximose? blink.gif
*

As iskalbiau visa kudikelio krauteli thumbup.gif

Maximoj parsiduoda - Bobas ir Neutral, o Rimi as pirkau - Jelp, jie man labiausiai ir patiko.. Super skalbia, drabuzeliai balti kaip sniegas thumbup.gif na, bent jau man.... ax.gif blush2.gif
prokurore
QUOTE(giedras dangus @ 2010 02 06, 14:06)
*

kadangi ir man arteja tas laikas kai teks pradeti skalbti mazylio rubelius, tai pradejau dometis apie skalbimo miltelius. Kol kas daugiausia pliusu surinko ekologiski augalines kilmes muilo riesutai. Ka domina, tai klaipedoje ju radau pirkti vaiku mieste. Pakuotes po 450 g, kaina 36 lt. pazystamos juos perka sveriamus, tai kaip pasakojo, 1 kg kaina 65 litai ir triju asmenu seimai uztenka apie 8-10 menesiu. Na aisku, tai priklauso nuo skalbiniu kiekio kiekvienoje seimoje. smile.gif matysiu, kiek man uzteks. g.gif
supermamyte.1
QUOTE(giedras dangus @ 2010 02 06, 14:06)
*

as pirkau Norfoje Balance skysti skalbimui. cia lietuviu gamybos, parasyta kad tinka vaikam, alergiskiems zmonems ir pan. skalbia gerai ir patiko kad nelieka kvapu kurie gali alergizuoti lotuliukas.gif dar maciau toks pat mikstiklis yra, tai gal kokiem megstukam reiks nusipikrti pabandyti mirksiukas.gif
someday...
QUOTE(kuuzia @ 2010 01 24, 11:09)
Laba,

turiu klausimą. Skalbiu drabužiukus su Neutral'u, bet man jie tokie kieti po to atrodo išdžiūvę. Minkštiklio tai kažkaip jokio nesinori naudoti, net ir to paties Neutral'o, vistiek juk neišplauta chemija bus.
Ar palyginus drabužiukus jie suminkštės nors kiek? Ir kaip tokius mažiukus lyginti?
*

Zinok suminksteja po lyginimo tikrai 4u.gif
Luttuke
Skalbiu su bobas arba neutral ir naudoju minkstikli neutral. Ne karto nieko nelyginau, o nauju t.p. neskalbiu. Vaikiukui jokiu alergiju nebuvo, tai nemaciau reikalo. Tiesa, drabuzelius, kuriuos atidave nenaujus, visus skalbiau.
Lazdu_Dama
O man per busimu teveliu kursus kaip ikale i galva: jog kazkas siuva nuciupineja, kazkas pakuoja, kazkas parduotuvese apziurineja ir t.t. neaisku ar tie ciupinetojai rankas plove paruke ar dar po kokiu reikalu.. o paskui mes parsinesam ir neskalbe tuos nuciupinetus drabuzelius savo kudikiams maunam.. zodziu, ikale man sita reikala i galva, tai dabar viska ka parsitempiu, nors ir ipakuota, tai is kart skalbiu 4u.gif
rutami
Viska issiskalbiau ir islyginau. Kai bambute sugijo nebelyginu.
O skalbimo miltelius Bobas naudoju. Perku juos assorti parduotuveje, ten pigiausi.
Dzolina
Aš skalbdavau arba su garais gerai praeidavau smile.gif
Jaanka
naujagimiui visus skalbiau
Simkaa
naujagimiui visus drabuzelius, pataliukus, ranksluostukus ir merliukus isskalbiau ir islyginau. veliau iskalbtu nelygindavau. taciau jei ka nuperku maziuliui ar atiduoda drabuzeliu butinai isskalbiu, kartais ir islyginu. Skalbiu su Bobas milteliais.
labai pritariu Lazdu_mama wink.gif
briede
QUOTE(daivazek @ 2010 02 04, 12:18)
Kol kudikis dar naujagimis, tai ne tik pati skalbdavau naujus rubelius su antialerginiais Neutral milteliais, bet dar ir pralygindavau, ypac visus apatinius rubelius. Po to stengiausi visada skalbti, bet va lyginau jau ne taip saziningai kaip pardzioj blush2.gif
*

Išsakytos mano mintys drinks_cheers.gif Viską taip pat darydavau, tik skalbiu su Amway milteliais "SAb 8 baby " smile.gif Man jie patys geriausi (čia ne reklama), nors išbandžiau ir Neutral ir Bobas, netgi ir natūralias muilo drožles smile.gif
Evenvelita24
QUOTE(juratka @ 2005 01 08, 19:51)
Sveikos esamos ir būsimos mamytės, noriu paklausti, ar jūs plovėte naujus kūdikio drabužėlius prieš važiuojant į ligoninę (gimdyti)?
*

Taip skalbiau ir dar lyginau rubelius, kurie lietesi prie kunelio ax.gif
sabija
Skalbiu butinai, ka ten gali zinoti, kur jie parduotuvej voliojosi ir kas juos kokiom rankom liete...
uneja
taip skalbiu, bet jau nevisus lyginu
justmoon
As visus drabuzius skalbiu ir visus lyginu, nes oda turime jautroka ir sausa doh.gif Be to naudojame skalbimo miltelius Neutral, alergiskiems zmonems, nes kiti kazkaip netiko schmoll.gif
Širdele
as kudikio rubus visada skalbiau su kudikiui skirtais milteliais, bet niekada nelyginau nei siaustinuku nei sliauztuku. Kiekviena mamyte pasirenka kiek reikia skirti demesio rubeliams. thumbup.gif
sidrulka
skalbiam rūbelius maždaug kas antra diena rankom, nes neįsivaizduoju kiek reiktų prikaupti skalbiankei... naujų tai neskalbiau g.gif , tik iš kuistuko ,,naujus" skalbiau... o lyginam praktiškai visus... man kažkaip gražiau išlygintas rūbelis.. bet tai čia neįsižeiskit tos kurios nelyginat... čia kiekvienos nuomonė ir reikalas...
lyginime ir skalbime dar ir MB patalkina thumbup.gif
ai, tiesa, skalbiam su Bobu... o klausykit, nežinau nuo ko , gal nuo lygintuvo, atsirado ant kai kurių rūbelių tokių rudų neišskalbiamų taškelių.... nu ant savų tai dzin, bet ant tų, kur reiks vėl atiduoti draugei... kažkaip nepatogu... vat iš to per didelio tvarkingumo irgi negerai doh.gif
O jūs virinat pvz šliaužtus? ar čia turbūt jau atgyventa, kai mes augintos neatskalbiamose palutėse? aš tai nieko nevirinu... bandžiau kartą virinti savo maikę, nieko ji ten neatsivirino, netgi su tom Ringuvos drožlėm doh.gif
Eureka
Naujus drabužėlius visada skalbiu. Juk net gamintojai kartais patys rekomenduoja prieš pirmą dėvėjimą perskalbti. O drabužių tai nevirinu ir niekad to nedariau. O kam? Ir šiaip visada skalbiu skalbyklėje su jautriai odai skirtomis priemonėmis. reakcijos dar nėkart nebuvo. Tiesa, vyresnėliui, kai jam buvo gal 4 mėnesiai, sureagavo odytė. Bet tada atsekiau, kad mano skalbiankė subludijo-blogai pasileido programa. Tai dabar visada pastoviu prie skalbyklės, kad normaliai pasileistų reikiama programa, o po skalbimo apuostau, ar tikrai gerai išskalavo. smile.gif Jei kyla įtarimų, tai dar perskalauju rankom. Bet taip buvo tik koks kartas kitas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.