kregzde
2006 05 25, 06:39
QUOTE(indrutee @ 2006 05 23, 21:43) mergytes o jus naudojat minkstikli? ir koki...  Aš naudojau ir skalbimo miltelius ir minkštiklį Neutral firmos, bet čia tik pradžioje. Kai baigiau tas pakuotes, pabandžiau išskalbti rūbelius su Ariel su Souplin minkštikliu (baltu), bet įjungiau dvigubą skalavimą, žiūriu, kad viskas ok, neberia mažiuko, tada skalavau tik vienu skalavimu, žiūriu vėl viskas ok. Tai dabar skalbiu viską tais pačiais skalbimo milteliais ir minkštikliu.
indrutee
2006 06 06, 02:47
QUOTE(kregzde @ 2006 05 25, 07:39) Aš naudojau ir skalbimo miltelius ir minkštiklį Neutral firmos, bet čia tik pradžioje. Kai baigiau tas pakuotes, pabandžiau išskalbti rūbelius su Ariel su Souplin minkštikliu (baltu), bet įjungiau dvigubą skalavimą, žiūriu, kad viskas ok, neberia mažiuko, tada skalavau tik vienu skalavimu, žiūriu vėl viskas ok. Tai dabar skalbiu viską tais pačiais skalbimo milteliais ir minkštikliu. o tas minkstiklis turi koki kvapa ar bekvapis
QUOTE(naitas @ 2006 05 01, 13:35) O apsigimimus sukelia todėl, kad neva sumaišoma net iki 20 skirtingų cheminių medžiagų, kurios veikia sinergiškai, todėl galutinis jų veikimo rezultatas neaiškus..O jeigu leliuko kūnelis visas tokiuose "išminkštintuose" drabužėliuose, tai tos medžiagos kaupiasi leliaus kūnely ir gali atsiliepti leliuko leliukams.. Fu kaip baisu  Na taip iki begalybes gali prisigalvoti ir kvepuot nustosi nes tai kam nors gali pakenkti. As visus drabuzelius ir patalelius pirma karta perskalbiau, man geriausias variantas pasirode Ringuvos muilas, tiesa kvapelis tai ne super, islyginau. Veliau manau nebelyginsiu, bet skalbsiu vistik su specialiais milteliais.
Visus naujai pirktus rūbelius, palutes, patalėlius išskalbiau. Dabar graži krūvelė lyginimo laukia
QUOTE(RamuneR @ 2006 09 18, 10:25) Visus naujai pirktus rūbelius, palutes, patalėlius išskalbiau. Dabar graži krūvelė lyginimo laukia  as kiek mama nupirko tiek isskalbiau ir izlyginau, jau sulankstyti ir i spinta padeti  savo eiles laukia
zilile.c
2006 09 18, 15:41
Siandien visus rubelius iskalbiau, praskalavau su minkštikliu ir dabar laukiu kada išdžius. Oi lyginsiu išsišiepus. Begalo daug rūbelių vyro puske atsiuntė, tai kol išploviau, odabar kol išlyginsiu....
Bet minkštikli aš vistiek naudoju, dar kol mažyli reikės tais drabužėliais aprengti tai ir kvapas gal daugiau nusigaruos, nes kiek teko girdėti tai leliukams ne į nauda stipresni kvapai.
QUOTE(zilile.c @ 2006 09 18, 16:41) Siandien visus rubelius iskalbiau, praskalavau su minkštikliu ir dabar laukiu kada išdžius. Oi lyginsiu išsišiepus. Begalo daug rūbelių vyro puske atsiuntė, tai kol išploviau, odabar kol išlyginsiu.... Bet minkštikli aš vistiek naudoju, dar kol mažyli reikės tais drabužėliais aprengti tai ir kvapas gal daugiau nusigaruos, nes kiek teko girdėti tai leliukams ne į nauda stipresni kvapai. Aš visus rūbelius skalbiau su dvigubu skalavimu..Bet va minkštiklio tai nenaudojau..Pabijojau kažkaip  Gal vėliau naudosiu
QUOTE(zilile.c @ 2006 09 18, 15:41) Bet minkštikli aš vistiek naudoju, dar kol mažyli reikės tais drabužėliais aprengti tai ir kvapas gal daugiau nusigaruos, nes kiek teko girdėti tai leliukams ne į nauda stipresni kvapai. Ne kvapas yra minkštiklio blogybė. Jei kūdikį beria nuo pačios minkštinamosios medžiagos, tai net jokie bekvapiai bespalviai netinka. Mano abi mergytes nuo jo bėrė, su pirma tai vos galvos nenusisukau, kol išsiaiškinau, į ką tas vaikas taip reaguoja. Manau, pirmus rūbelius vaikiukui reikėtų išskalbti be minkštiklio, o paskui, jei to minkštiklio taip norisi, po truputį pabandyti. Tikrai ne visi kūdikiai jam jautrūs. O aš jau seniai visus mūsų rūbus skalbiu be minkštiklių, ir visai man jų netrūksta.  Vienintelė išimtis - vyro marškiniai: po minkštiklio jie lengviau lyginasi. Papildyta:Beje, kūdikio (o ir vaikų) rūbelius po pirkimo reikia perskalbti ne todėl (arba ne tik todėl), kad juos kažkas čiupinėjo, o todėl, kad juos gaminant vardan prekinės išvaizdos medžiaga dažniausiai apdorojama tam tikrais chemikalais. Juk turbūt pastebėjot: tie nauji tokie gražūs, lygūs, stangrūs ir t.t. ir pan., o po pirmo nešiojimo dažnas rūbas visas susiklaipo.
ingridukas
2006 09 19, 08:32
Nauju is parduotuves drabuzeliu niekada neskalbiu,nebent tik jei kas atiduoda,ar is skuduryno.Mum pasiseke-vaiko neberia nei nuo skalbimo milteliu,nei nuo minkstiklio
naujagimiams ir naujus iš parduotuvės pirktus rūbelius reikia išskalbti, bent ligoninėse to reikalauja, prieš aprengdamos seselės klausė, ar išskalbti ir akušerė su kuria tariausi apie tai įspėjo.
Samta0204
2006 09 19, 10:47
Būtinai visus naujus rubelius reikia išskalbti  Geri vaikiški rusiški milteliai yra " Ushastij njanja" parduodami Maximoj, 0,8 kg kainuoja virš 5lt. Aš juos nu gimimo naudoju, nes pataria mamos su patirtim
Rasvyte
2006 09 19, 12:05
Nors dar neturiu nė vieno rūbelio, bet kai įsigysiu būtinai  ir
Tu Mano
2006 09 20, 08:34
As kazkaip nesusimasciau, kad naujus rubelius reikia issklabti, kol vyras apie tai man nepasake.. O va dar pasiskaiciau cia, ir jau nebeabejoju.. Tik klausimas: pirma karta skalbiant naujus is parduotuves rubelius reikia sklabti rankomis ar galima ir skalbimo masina? Ir kokia jusu nuomone del "Neutral" skalbiklio ir minkstiklio? Bet isskalbti rubeliai jau nebeatrodys tokie grazus kaip nauji...
Artulia
2006 09 20, 10:47
QUOTE(spokasz @ 2006 09 20, 08:34) As kazkaip nesusimasciau, kad naujus rubelius reikia issklabti, kol vyras apie tai man nepasake.. O va dar pasiskaiciau cia, ir jau nebeabejoju.. Tik klausimas: pirma karta skalbiant naujus is parduotuves rubelius reikia sklabti rankomis ar galima ir skalbimo masina? Ir kokia jusu nuomone del "Neutral" skalbiklio ir minkstiklio? Bet isskalbti rubeliai jau nebeatrodys tokie grazus kaip nauji... Naudoju "Neutral" skalbikli ir minkstikli  , isskalbti drabuzeliai neturi specifinio milteliu kvapo (kaip buna skalbiant iprastais milteliais), man patinka. Tik tiek, kad brangoki, bet kaina verta tos kokybes. P.S.Visus drabuzelius skalbiu skalbimo masina
Tu Mano
2006 09 20, 15:42
QUOTE(Gytr @ 2006 09 20, 11:47) Naudoju "Neutral" skalbikli ir minkstikli  , isskalbti drabuzeliai neturi specifinio milteliu kvapo (kaip buna skalbiant iprastais milteliais), man patinka. Tik tiek, kad brangoki, bet kaina verta tos kokybes. P.S.Visus drabuzelius skalbiu skalbimo masina Aciu uz atsakyma Nes galvojau, jei su rankom.. O del "Neutral" kainos as nezinau, tiesiog vyras nupirko ir skalbikli, ir minkstikli.. Pasake, kad tokio reikia, ir viskas!
As visus rubeliu skalbiau ir naujus, ka tik is parduotuves, ir istrauktus is spintos, kurie yra like nuo mano mazyliu, vistiek keleta meteliu stovejo spintoj...
[/QUOTE]Naudoju "Neutral" skalbikli ir minkstikli , isskalbti drabuzeliai neturi specifinio milteliu kvapo (kaip buna skalbiant iprastais milteliais), man patinka. Tik tiek, kad brangoki, bet kaina verta tos kokybes.
P.S.Visus drabuzelius skalbiu skalbimo masina[QUOTE]
As si sklabikli ankciau naudojau, nusivilti neteko, tai ir dabar jo nusipirkau.
Naujus rūbelius išskalbdavau skalbimo mašinoje su "Surcare" milteliais. Vėliau skalbdavau kartais mašina, kartais rankomis su vaikišku muilu ar ūkiniu tinkamu vaikų rūbeliams. Minkštiklį pradėjau naudoti, kai sūnui buvo beveik metukai.
Linokas
2006 09 23, 11:38
Ir skalbti, ir lyginti butina! Jei norit zaisti skalbdamos rankom, tai prasom, bet kam gaisti laika ir kankinti nugara, jei viska padaro skalbimo masina? Pasitikejimui galit uzsistatyti pakartotina skalavima. O jokiu minkstikliu tikrai nereikia, cia jau ismislas. O skalbiu BOBAS milteliais. Net ir patalyne nauja...viska...juk laiko dar yra
Aš irgi skalbimo mašina su BOBAS milteliais skalbiu. Jokių minkštiklių ar priemonių skalavimui nedėjau. O milteliai jokių pašalinių kvapų neturi.
sesuoToma
2006 09 24, 11:07
QUOTE(juratka @ 2005 01 08, 17:51) Sveikos esamos ir būsimos mamytės, noriu paklausti, ar jūs plovėte naujus kūdikio drabužėlius prieš važiuojant į ligoninę (gimdyti)? Oho!!! Pirmakart apie tai girdziu!  Ar galeciau suzinoti, del ko sis triusas? Naujus drabuzius skalbti???
QUOTE(sesuoToma @ 2006 09 24, 12:07) Oho!!! Pirmakart apie tai girdziu!  Ar galeciau suzinoti, del ko sis triusas? Naujus drabuzius skalbti???  Gamintojas daznai net etiketese nurodo, kad isigijus drabuzeli kudikiui pries pradedant naudoti butina isskalbti. Drabuzeliai buvo transportuojami daznai neaisku kokiom salygom, iki tol, kol papuole i tavo namus, gulejo sandeliuose ir parduotuves lentynose, kur neaisku kokios rankos juos liete ir ka ant ju paliko.... Skalbti butina! Gaila tik, kad kai kurie rubeliai iskart po pirmo (net ir svelnaus) skalbimo labai pakeicia savo isvaizda, issitampo dar nensioti
Sigita-Dani
2006 09 24, 19:07
as tai iki dabar visus naujus vaiko drabuziukus pirma isskalbiu ir isliginu tik po to rengiu.
sesuoToma
2006 09 24, 19:48
QUOTE(Sirana @ 2006 09 24, 14:06) Gamintojas daznai net etiketese nurodo, kad isigijus drabuzeli kudikiui pries pradedant naudoti butina isskalbti. Drabuzeliai buvo transportuojami daznai neaisku kokiom salygom, iki tol, kol papuole i tavo namus, gulejo sandeliuose ir parduotuves lentynose, kur neaisku kokios rankos juos liete ir ka ant ju paliko.... Skalbti butina! Gaila tik, kad kai kurie rubeliai iskart po pirmo (net ir svelnaus) skalbimo labai pakeicia savo isvaizda, issitampo dar nensioti  Vaje, niekada nepastebejau tokiu uzrasu ant etikeciu! Pazistamos mamos tarpusavy irgi niekad nekalbejo apie tai, ir nei gimdymo namuose, kiek teko lankytis susipazinimuose su aplinka pries gimdyma, nei atvaziavus gimdyti, nei pagimdzius ir netgi kudikio patikrinimuose jokios med. ir kudikio prieziuros informacijos bukletuose nera tokiu nurodymu ar rekomendaciju.  Uztat man tai - negirdetas dalykas. Is esmes tai zinoma, reikia stengtis apsaugoti savo vaikuti nuo visokiu negeru dalyku.
QUOTE(sesuoToma @ 2006 09 24, 20:48) Is esmes tai zinoma, reikia stengtis apsaugoti savo vaikuti nuo visokiu negeru dalyku. Nu jo, cia kaip sakant, kas pats saugosi, ta ir Dievulis pasaugo  As su pirmu vaiku irgi ne visus naujus ploviau, nu ir nieko. Specialius miltelius naudojau irgi tik kol baigesi pirma didele 2kg pakuote, o paskui variau kartu su savo rubais ir su "arieliais"... Na, bet mums matyt buvo lemta nesusidurti su neigiamais to padariniais. Uztat dabar jau visus drabuzius ir uzvalkalus leliukui perskalbiau su neutraliais milteliais
QUOTE(sesuoToma @ 2006 09 24, 11:07) Oho!!! Pirmakart apie tai girdziu!  Ar galeciau suzinoti, del ko sis triusas? Naujus drabuzius skalbti???  Todėl, kad medžiaga, iš kurios siuvami rūbeliai, būna apdorota cheminėmis medžiagomis, kad rūbo prekinė išvaizda būtų geresnė. Netgi tuo atveju, jei rūbelis sandariai įpakuotas, jį išskalbti būtina. Kad išskalbtas praranda išvaizdą - ką gi, tam chemikalai ir buvo naudoti, kad gerai atrodytų. O mums juk svarbiausia, kad mūsų mažulėliai su jais gerai jaustųsi. Papildyta:Dėl lyginimo - man gydytoja aiškino, kad lyginti būtina, kol nukrenta virkštelė ir užgyja bambutė. T.y. kokias 2 savaites. Paskui - mamos nuožiūra. Nors pažinojau porą mamų, kurios nesivargino lyginimais - ir nieko jų mažiuliukams nenutiko.
QUOTE(Lapyna @ 2006 09 25, 10:32) Dėl lyginimo - man gydytoja aiškino, kad lyginti būtina, kol nukrenta virkštelė ir užgyja bambutė. T.y. kokias 2 savaites. Paskui - mamos nuožiūra.  Sitai man irgi daktare yra sakiusi. Tik gal tai labiau liecia apatinius marskinelius, kurie daugiau turi kontakto su jautria vieta. Siaip ar taip visus rubelius lyginu, man susiglamze nepatinka...
oi, mergaites, man jau greitai gimdyti, o kad naujus rubelius reikia perskalbti, tai nezinojau. jau zinau ka siandien visa diena veiksiu!  bus plovimo - lyginimo diena!
Aš irgi visus rūbelius ir pataliuką, kad jie ir nauji perskalbiau ir išlyginau
As irgi jau dali drabuzeliu turiu issiskalbus ir issilyginus, dabar sekanti partija laukia
sesuoToma
2006 11 11, 12:58
 Idomu, ka mano cionyksciai medikai, nes niekada jokiu rekomendaciju del nauju drabuzeliu ar pataleliu plovimo nieks nera sakes. Eisiu i gydytojo pirma patikrinima po poros sav. ir apie tai paklausiu. Smalsu, ka man paporins.
QUOTE(sesuoToma @ 2006 11 11, 13:58)  Idomu, ka mano cionyksciai medikai, nes niekada jokiu rekomendaciju del nauju drabuzeliu ar pataleliu plovimo nieks nera sakes. Eisiu i gydytojo pirma patikrinima po poros sav. ir apie tai paklausiu. Smalsu, ka man paporins.  Acha... tikrai niekada neteko isgirsti mediku nuomones tuo klausimu.... tai kai paklausi, paporink ir mums
QUOTE(sesuoToma @ 2006 11 11, 12:58)  Idomu, ka mano cionyksciai medikai, nes niekada jokiu rekomendaciju del nauju drabuzeliu ar pataleliu plovimo nieks nera sakes. Eisiu i gydytojo pirma patikrinima po poros sav. ir apie tai paklausiu. Smalsu, ka man paporins.  Na gydytojai dėl drabužėlių skalbimo ir neturi duoti jokių rekomendacijų, juk jie gydytojai (patarti gali, jei klausit)  o šiaip tai tikrai reikia perskalbti, nes neaišku kas lietė prieš tai ir kokiom rankom
QUOTE(lineva @ 2006 11 11, 21:59) Na gydytojai dėl drabužėlių skalbimo ir neturi duoti jokių rekomendacijų, juk jie gydytojai (patarti gali, jei klausit)  o šiaip tai tikrai reikia perskalbti, nes neaišku kas lietė prieš tai ir kokiom rankom  As irgi uz tai, kad plauti drabuzelius, nes nezinia kokiais keliais keliavo drabuzeliai, parduotuveje gal ir ant zemes buvo numesti ar pan. bet idomi ir gydytoju nuomone siuo klausimu
Keistas iskeltas klausimas - aisku, kad skalbti, elementari higiena. Galima svarstyti, ar skalbti naujus drabuzius vyresniam vaikui arba sau, na bet cia skonio reikalas, o jau del naujagimiu ir kudikiu bent iki metu drabuzeliu turbut neturetu kilti net klausimo. Vienintele isimtis, del kurios susimastyciau - kailiniai kombinezonai, neatsparios skalbimui striukes ir pan. Viso sito vyresniam nei 6 men. suneliui neskalbiau, tik perbraukiau dregnu drabuziu sepeciu
as skalbiau visus naujus drabuzelius.
as visus naujus rubelius isskalbiau milteliais Bobas, o po to karstu lygintuvu viska islyginau, dar gerai pakaitindama.. kazkaip didelis noras belaukiant uzejo viska susitvarkyti ir paruosti..
Smulkmena
2006 11 27, 09:24
O kokios temperatūros vandenyje jūs skalbiate? Aukštos, kad "išsivirintų" ar kaip sau apie 60 laipsnių? Bijau, kad neišbluktų, nesusigadintų...O dar išgręžus, kad nesusitrauktų Kokius naudojate miltelius skalbimui? Specialius Bobas (o jie tinka automatinėms skalbimo mašinoms) ar kokius kitus?
QUOTE(vvvvv @ 2006 11 26, 22:22) kazkaip didelis noras belaukiant uzejo viska susitvarkyti ir paruosti..  pas mane irgi tokia pati situacija  .... vyras net neleidzia tiek tvarkytis, nes tipo pervargsiu ir anksciau pagimdysiu dar  , o as negaliu nusedeti ramiai
Astarta
2006 11 27, 20:48
QUOTE(vvvvv @ 2006 11 26, 22:22) as visus naujus rubelius isskalbiau milteliais Bobas, o po to karstu lygintuvu viska islyginau, dar gerai pakaitindama.. kazkaip didelis noras belaukiant uzejo viska susitvarkyti ir paruosti..  tuos rubelius, kur jau turiu, irgi visus isskalbiau ir islyginau. lyginau labai kruopsciai, nors lyginimas man pats nekenciamiausias darbas
na aš tai net nežinau, sakiau gal tik apatinius drabužiukus išskalpsiu o viršutinius tik išlyginsiu  bet dabar susimeciau. O kaip del patalynes? Ar jus ja skalbiat?
Astarta
2006 11 27, 21:23
QUOTE(daisi @ 2006 11 27, 21:57) na aš tai net nežinau, sakiau gal tik apatinius drabužiukus išskalpsiu o viršutinius tik išlyginsiu  bet dabar susimeciau. O kaip del patalynes? Ar jus ja skalbiat? viska iskalbt verta. atsarga gedos nedaro.
QUOTE(Smulkmena @ 2006 11 27, 09:24) O kokios temperatūros vandenyje jūs skalbiate? Aukštos, kad "išsivirintų" ar kaip sau apie 60 laipsnių? Bijau, kad neišbluktų, nesusigadintų...O dar išgręžus, kad nesusitrauktų Kokius naudojate miltelius skalbimui? Specialius Bobas (o jie tinka automatinėms skalbimo mašinoms) ar kokius kitus?  ant mano medvilniniu rubeliu temperatura nurodyta 30-40 laipsniu, tad taip ir skalbiau.. manau lygintuvas atlieka "virinimo" funkcija.. taip gerai pakaitina, kad galima sakyti "issivirina"  o 60 tai jau gana didele temperatura.. as net savo rubu tokioj neskalbiu milteliai kiek maciau yra dveji: Bobas (pigesni) ir Neutral (brangesni).. manau jie abu tinka automatams.. QUOTE(Nerytė @ 2006 11 27, 12:13) pas mane irgi tokia pati situacija  .... vyras net neleidzia tiek tvarkytis, nes tipo pervargsiu ir anksciau pagimdysiu dar  , o as negaliu nusedeti ramiai  va va... tas atsirades motiniskas rupestelis.. kurio anksciau kazkaip nebuvo QUOTE(Astarta @ 2006 11 27, 20:48) tuos rubelius, kur jau turiu, irgi visus isskalbiau ir islyginau. lyginau labai kruopsciai, nors lyginimas man pats nekenciamiausias darbas  anksciau ir man lyginimas nemielas buvo.. bet dabar kazkaip kai zinau kam lyginu tai net malonu darosi.. ir vyro greta palyginu, nes anksciau kiekvienas savo lygindavom.. QUOTE(daisi @ 2006 11 27, 20:57) na aš tai net nežinau, sakiau gal tik apatinius drabužiukus išskalpsiu o viršutinius tik išlyginsiu  bet dabar susimeciau. O kaip del patalynes? Ar jus ja skalbiat? paskirk tam dienele ir pamatysi kokia savim patenkinta busi, kad tiek daug gero del savo stebukliuko padarei..
Smulkmena
2006 11 28, 08:37
QUOTE(vvvvv @ 2006 11 27, 23:31) ant mano medvilniniu rubeliu temperatura nurodyta 30-40 laipsniu, tad taip ir skalbiau.. manau lygintuvas atlieka "virinimo" funkcija.. taip gerai pakaitina, kad galima sakyti "issivirina"  o 60 tai jau gana didele temperatura.. as net savo rubu tokioj neskalbiu milteliai kiek maciau yra dveji: Bobas (pigesni) ir Neutral (brangesni).. manau jie abu tinka automatams.. Aš kažkaip nepagalvojau, kad ant kūdikių rūbelių temperatūra bus parašyta  Na, tada ir aš išskalbus išlyginsiu ir bus Milteliais dar pasidomėsiu, o manot tie Ariel, Dosia ir Tide kūdikiams netinka?
QUOTE(daisi @ 2006 11 27, 21:57) na aš tai net nežinau, sakiau gal tik apatinius drabužiukus išskalpsiu o viršutinius tik išlyginsiu  bet dabar susimeciau. O kaip del patalynes? Ar jus ja skalbiat? As viska skalbiu ir apatinius ir virsutinius ir palutes ir merliukus ir patalyne Papildyta:QUOTE(Smulkmena @ 2006 11 28, 09:37) Milteliais dar pasidomėsiu, o manot tie Ariel, Dosia ir Tide kūdikiams netinka?  manau, kad jie gali alergizuoti kudikio odele
QUOTE(Smulkmena @ 2006 11 28, 08:37) Milteliais dar pasidomėsiu, o manot tie Ariel, Dosia ir Tide kūdikiams netinka?  tikrai jie netinka.. jie per stiprus.. tikrai siulau nusipirkti spec.. pirk Bobas.. jie pigesni..
Shopaholic
2006 11 29, 09:41
As tai skalbsiu ir lyginsiu tik tuos kurie lieciasi su kudikio odele, mums ir per kursus taip pat sake
QUOTE(sima77 @ 2006 11 29, 09:41) As tai skalbsiu ir lyginsiu tik tuos kurie lieciasi su kudikio odele, mums ir per kursus taip pat sake  Na, as isskalbiau ir islyginau visus maziulio daiktelius. Skalbiau Bobas milteliais. Drabuzelius, kurie liesis tiesiogiai prie odeles lyginau is abieju pusiu, nes bent jau taip patare ir per paskaiteles
Saulės pūga
2006 11 29, 10:39
Aš tai ir skalbiau ir lyginau viską, kas skalbiama ir lyginama. Juk toks malonumas...
As dar gerokai iki  zinojau, kad leliuko rubelius reikia skalbt ir lygint. Tai ir skalbiu. JToks malonus jausmas apima kai ieinu i vona, o ten kabo mazos kelnytes, marskineliai ir t.t.
As drabuzelius lyginau tik is vienos puses, tai dabar galvoju jei rekomenduojama lyginti is abieju pusiu (tie kurie lieciasi su odele) tai gal reikia perlyginti
|
|