Jukk siuvykloj jie patrinami, pavoliojami, paguli ant žemės, o dar jei spalvoti, tai ir tie visi dažai, po to pakuoja juos kažkas, dar jei parduotuvėj jei pakabinti, bala žino, kiek rankų juos liečia, nesinori tokių rūbelių rengti neskalbtų..
Visada naujų drabužėlių išimu etiketes, kad nedraskytų ir išskalbiu. Netgi būna ant kai kurių drabužėlių parašyta vidinėje etiketėje "prieš naudojant išskalbti"
Jukk siuvykloj jie patrinami, pavoliojami, paguli ant žemės, o dar jei spalvoti, tai ir tie visi dažai, po to pakuoja juos kažkas, dar jei parduotuvėj jei pakabinti, bala žino, kiek rankų juos liečia, nesinori tokių rūbelių rengti neskalbtų..
Neesmė,kad nauji drabužiai kažkur pavoliojami ar dulkėsi guli.Esmė yra ta,kad drabužius "pervaro" su spec.chemikalais,kad "prekinę išvaizdą" turėtų. Man asmeniškai netgi kvapas keistas dažnai būna naujų drabužėlių
Skalbiu naujus drabuzelius, o pirmuosius tai dar ir lyginau.
ir skalbiu ir lyginu.
Pirmam vaikui ir skalbiau, ir lyginau. O dukrytei ne, kadangi gimė per anksti, kai jau reikėjo rengti ligoninėje nebuvo kada nei skalbti, nei lyginti, džiaugiausi, kad vyras tik rado nupirkti mažo dydžio drabužėlių
as irgi ir skalbiu, ir lyginu. kazkaip nesinori man daugelio zmoniu apciupinetu taip iskart maziukui vilkt...
skalbiu ir lyginu visus sunelio drabuzelius iskaitant ir tuos kurie dar ne karto nedeveti... man sesele paaiskino, kad lyginti naujagimio rubelius butina iki 3 menesiu amziaus...
Butinai, be to reikia ir islyginti.
Visus naujus drabuzelius skalbiu, nes neaisku kur tie drabuzeliai gulejo, kas juos ciupinejo.
Mums tuoj metai, o as dar skalbiu ir lyginu
Butinai skalbiu ir lyginu.
kazkaip niekad neskalbiau
Kai laukiaus, gyd. paklausiau, ar skalbti rūbelius vaikui, sakė, kad tikrai nereikia, užtenka tik išlyginti, nes tik karštis užmuša visokius negerumus, net tvarstį jei nori padaryti sterilų, tereikia su karštu lygintuvu iš abiejų pusių išlyginti...
jei nauji butinai skalbiu, pacius pirmuosius tai ir lyginau, dabar nebe
Visada vaikiuko rubelius iskalbiu ir islyginu, nes negali zinoti kiek lentynoje ir kokiose rankose pabuvojo
Visada ta pati procedura su visais be isismties kudikelio rubeliais/pataleliais/ sluosteliais : skalbimas, papildomas skalavimas, lyginimas
Visus isskalbiau, nes nezinau, kas tuos rubelius ciupinejo
as taip pat ir skalbiu ir lyginu,nesvarbu ar pirmi
BUTINA skalbti!
Siaip reikia skalbti ne tik kudikio, bet ir savo naujus rubelius. Kazkur skaiciau, kad visi nauji rubai supurskiami spec chemija, kad palaikytu gera forma ir nesiglamzytu...
as visus rubelius perskalbiau ir islyginau, nesvarbu ar nauji ar deveti
As ne tik kudikio, bet apskritai visus naujus pries naudojima isskalbiu. Gi ir ant zemes metesi, ir neaisku kur dar buvo pries patenkant man i rankas
As skalbiau, ka zinau kas kokiomis rankomis juos iusvo ir pakavo
QUOTE(donna bella @ 2010 09 23, 17:35) Kai laukiaus, gyd. paklausiau, ar skalbti rūbelius vaikui, sakė, kad tikrai nereikia, užtenka tik išlyginti, nes tik karštis užmuša visokius negerumus, net tvarstį jei nori padaryti sterilų, tereikia su karštu lygintuvu iš abiejų pusių išlyginti... Butinai skalbti! ir ne drl bakteriju/virusu, o del visokiu purvu, tirpikliu, dazikliu, purskikliu, krakmolu ir panasiu medziagu Skalbiu ir savo ir vaiko, ir vyro naujus drabuzius
nei skalbiau nei lyginau
QUOTE(Swisse @ 2010 10 19, 16:00) Butinai skalbti! ir ne drl bakteriju/virusu, o del visokiu purvu, tirpikliu, dazikliu, purskikliu, krakmolu ir panasiu medziagu Skalbiu ir savo ir vaiko, ir vyro naujus drabuzius
Pirmam vaikui ir skalbiau, ir lyginau karštu lygintuvu, o antrajai ne, nes nespėjau, per anksti gimė reikėjo aprengti o neturėjau kuo, tai nespėjau išskalbti.
Aš manau kad reiktų ir skalbti ir lyginti, taip sveikiau vaikučiui būtų.
Mazajai as tik nupirktus ir skalbiu ir lyginu, o vyresneliui jau nebe, gal mazdaug nuo treju metuku.
Pirma menesi ir skalbiau ir lyginau, dabar tik skalbiu. Beje, ant kai kuriu etikeciu net buna parasyta, kad pries vartojima isskalbti
Visus rūbelius ir skalbiu ir lyginu ir dar ilgai taip darysiu, man pačiai kažkaip nemalonu kūdikėliui nelygintą susiglamžiusį rūbelį dėti, o dėl skalbimo neįsivaizduoju kitaip, mano nuomone būtina išskalbti visus naujus rūbelius
Pirmuosius menesius skalbiau ir lyginau
aš naujų neskalbiu
Skalbiau ir lyginau visus naujus rubelius ir patalyne
Nesu pamisusi del svaros, bet manau, kad bent jau tuos rubelius, kurie prie odeles lieciasi reikia isskalbti ir islyginti
visus naujus rubelius skalbiu ir lyginu, net ir savo/vyro naujus rubus isskalbiu, nes nezinosi kur tie rubai buvo
Taip, skalbiu del visu dazikliu ir panasiu brudu
Aš tai naujų neskalbiu
Skalbti butinai. Juk nezinom kur jie pries tai gulejo, kokiam sandeli.....
Skalbiu butinai,neaisku kur buna sukrauti,o ir parduotuvese gi visos viska ciupinam
Perskalbiu visus mazojo karalaicio rubelius
ne, neskalbiu.
kol nebuvo nukritus bambyte,tai visus skalbiau ir lyginau,bet jau nuo kokiu 3-4 sav tai tik pralygindavau
Skalbiu ir lyginu kudikiui iki 3 menesiu. Po to kazkaip ziuriu paprasciau i ta reikala - pagal nuotaika ir situacija
Skalbiu. Juk nežinia kur jie gulėjo. Nenustebčiau, jei ir kokia pelytė ar žiurkytė ant jų užlipus buvo
QUOTE(Alxniukė @ 2010 12 16, 18:05) Skalbiu. Juk nežinia kur jie gulėjo. Nenustebčiau, jei ir kokia pelytė ar žiurkytė ant jų užlipus buvo Patarciau visoms naujus rubelius skalbti,drauge savo vaikuciui nupirko naujas kojinytas ir neskalbus uzdejo pradejo visa berti kazkokios erkutes atsirado,kad teko ligoninej savaite pragulet
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|