Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auginu militaristą
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Foxenas
Sveiki,

Auginu 3-meti "militarista" smile.gif Vaikui vienintele be galo idomi tema - kareiviai ir viskas kas su tuo susije. Net pasaku herojus pakrikstija kareiviais. Kardai, sautuvai, sarvai... Bandziau su tuo kovoti. Nuo kudikystes visi vaiko matomi filmai praeina griezta mano ir tecio kontrole. Rodom tik senosios animacijos filmukus ir tokius kaip "Kipper". Televizoriaus neturim ir nesiruosiam pirkti. Filmus suaugusiems ziurim tik jam miegant. Tikrai labai rupinomes, kad vaikas nematytu jokiu smurto scenu. Namie jokia smurto forma ne is tolo nekvepia, manyciau net barantis musu nera mates. Is pradziu galvojom, kad kadangi vaikas nera mates kuo tie kareiviai uzsiima, tai ir idealizuoja. Parodem Myazakio "Castle in the sky", "Iron Giant" ir dar keleta panasiu. Aiskinom, kad kareiviai gali buti blogi. Be rezultatu. Gailisi skriaudziamuju, bet kad tai jo numyletuju kareiviu darbas - tarsi nemato.Jokiu militaristiniu zaislu iki siol vaikui niekada nepirkom. Nepadeda. Jo akimis paprasciausia kliuska virsta kuo puikiausiu sautuvu ar kardu. Senelio salcio prase kardu jam ir teciui. Daugiau nieko nenori. Teko nusileisti ir nupirkom tokias porolonines kuokas, kuriu forma grubiai suaproksimavus primena karda. Laimes pilnos kelnes, dziaugsmas netilpo i jokius remus. Net ir paprastuose filmukuose kai pamato koki heroju grasinant kumsciu - baisiai susidomi, bando bezdzionauti veido israiska, rodyti kumsti... blink.gif Ka daryt? Melstis, kad isaugtu is sitos manijos? Skatinti ir tiketis, kad kaip ir viskas, kas kisama per prievarta, pasidarys koktu? Palikti savieigai?

Atsilepkit kas buvot su tuo susidure, ypac vyresniu vaiku mamos, papasakokit ko galim tiketis ateityje... Buciau labai dekinga.
zaicek
oj kokia pazystama problemike. na as priziuriu 3,5 m berniuka, na jis apsestas su amerikietisku futbolu, bet cia tai tecio itaka. na puse metu jis jokiu kitu rubu nepripazini, kaip tik futbolininku apranga, kamuoli nesiodavosi istisa diena, ir miegodavo su juo. na dabar tai siek tiek jau keicias, bet tik labai letai. dabar jau pradeda prijausti ir spaidermenui, pover rangeriams, ir visiems kitiems kovotojams. bet jis tai mato per tv visokius multikus apie tai, ir turi visokius zaislus su tuo susijusius ir pan, bet manau, kad is to isaugama, tai toks amzius.
na pvz. jo sesute , jai dabar 5m. kai buvo 3m. tai buvo nerealiai uzsikretus arkliu manija- visur arkliai, rubai, zaislai , per tv ir pan. bet tai palaipsniui pasikeite, na ji dabar lanko jodinejimo pamokas, bet jau arkliai nebera vienintele tema apie kuria kalba.
tai as manyciau, kad cia toks amzius, kai prisisrisama prie ko nors labai labai stipriai. na ir nemanyciau , kad su tuo reiketu kaip nors ypatingai kovoti. tegu sau kovoja, nupirkit jam kareivio rubus, kokia kareiviska masina, na ginklu tai nebutina per daug, bet koki viena kita. ir tegu vaikas dziaugiasi, bet matysit koks jis laimingas tada bus, o tai gi svarbiausia. beje labai geras budas yra tai panaudoti sau, pvz. parodyti koki filma ar gyvai, kad kareiviai sportuoja, valgo sveika maista, klauso, yra draumingi ir pan. na tai kartais suveikia. o be to vasara galit leisti ir i kokia karine stovykla, na vaikas pamatytu tai is arti, pasportuotu, taptu darusmingesnis ir pan.
bet tikrai manyciau, kad su tuo nereikia kovoti, reikai tik dziaugtis , kad kazkuo domisi.
Pilkute
Aš manau, kad neverta drausti, juk visiems uždraustas vaisius saldesnis, o jeigu drausit tai jūs jam tapsit priešais. Tegu domisi kareiviais, svarbu, kad nors kuo nors domisi. Tai praeis, vėliau pradės domėtis kitais žaidimais. Juk visiems vaikams būna tas periodas: tai spaidermenų, mergaitėms barbių smile.gif
Kactukas
Foxenai,
Mano mazoji sirgo leliu vezimeliu manija, tai per vasara "isvazinejo" gal tris vezimelius, niekur su jais nesiskyre, ejo miegoti ir i jura tempe maudytis kartu, ir kai as ja vezdavau vezimelyje, tai ji antru aukstu laikydavo savo vezimeli biggrin.gif ,o paskui praejo. Dabar gi sugadino kruva mano lupdaziu, seseliu, reikalauja lakuoti jau nagus ir visur kur tik pamato leles - visu labai jai reikia. Tai as pripirkau jai leliu, nupirkau vaikiskos kosmetikos, vazelino lupom, lupdaziuku. Ta va, vaiksto dabar su makijazu (indenu genties) lakuotais nagais ir lovoje miega gal 10 leliu. Cia jos pasaulis, tegul dziaugiasi, paskui isaugs.
Rigedora
Foxenai, nusiramink ir leisk vaikui džiaugtis ir žaisti, tai ko jis nori-juk bernas auga-jiem į kraują įaugę visa tai wink.gif patikėk, nieko tai blogo-pas mane auga du bernai-8m ir 4m-namuose pilna žaislinių šautuvų, plastikinių kareivėlių, tankų ir visokių panašių nesąmonių-turi ir tuos žaislinius kardus-nu tik šarvus mama padarė iš kartono ir gumytės biggrin.gif, o patys dar prisipeckiojo ant jų ko norėjo... biggrin.gif kai augo pirmasis-jis net duoną valgydamas iškandžiodavo pistoleto formą ir tratindavo, doh.gif iš stambių tipo lego kubų susimontuodavo ir pan šautuvus-drausk nedraudęs-nieko nepeši, tik dar labiau užaštrinsi.. wink.gif tiesiog tai natūralūs procesai... ir dėl to neužaugs nei kažkoks banditas, nei koks sadistas... aplamai, mano supratimu, nereikia vaikui nieko drausti -turiu galvoje žaislus, domėjimasį kažkuom... gyvenimas yra toks koks yra, ir nori nenori teks jį pažinti wink.gif Jie gi dar maži ir nesuvokia realiai to šaudymo ir pačios mirties sąvokos-jiems tai tik žaidimas... ateis laikas-susidomės kažkuom kitu... wink.gif
uola
Mano vaikis (3.5 metu) persirgo ta liga. Anksciau buvau nusistaciusi gyvenime vaikui nepirkti jokio sautuvo ar kareiveliu. Deja. Visa supirkau ir su kaupu. Dabar (po keliu menesiu), visi sie daiktai supakuoti dezese ir i rusi isnesti. Siandienai mano vaikis ne militaristas, o lektuvo pilotas ir visokis kitokis oreivis smile.gif . Manau, vaikui tiesiog reikia issizaisti ir viskas wink_3.gif
Noa
Biesas zino, man irgi atrodo, kad tai isaugama. Su vyresneliu as irgi buvau pacifiste, sakiau, jokiu sautuvu mano vaikui -0 ir ka? Metu laiko pas mociute rado paveikslo remo kampa ir lakste su juo - pfff pfff smile.gif Paskui saude irgi su visokiais buitiniais atributais, kol karta mano tevas jam padovanojo sautuva, toki permatoma spalvota, is vandenio laistytis skirta... Tada saude su sautuvu, buvo stopudovai geriausias jo zaislas. Paskui pradejom pirkt sautuvus ir kardus - o ka, jeigu jis vistiek saudo. Ka as zinau, gal jis pereitam gyvenime koks vokietys hilerininkas buvo g.gif Virbalais megzt tai as jo neismokysiu - mat, pati nemoku sad.gif

O dabar - na ka dabar... Dabar laksto ir kardu mosuoja tik tuo atveju, kai yra nuvejamas nuo kompo, kur irgi saudo, nu... sad.gif Neziurint i tai, yra tikrai geras vaikas, gerai mokosi, protingas, atsakingas, be jokio superpadidinto agresyvumo. Na, flegma jis irgi nera, periodiskai buna visokiu pasipesimu, bet daugiausia tokiu - sportiniais sumetimais, abipusiu susitarimu smile.gif

Nezinau, kas is jo bus kai uzaugs. Nuosirdziai tikiuosi, kad gal ne koks desantininkas... smile.gif

A maziukui sautuvai dzin. Uztat jis megsta viska, kas tinka prie alaus, ir pati alu turbut, nes tuscius butelius ilgiausia nesioja ir is ju paskutinius lasus sunkia... smile.gif Siandien nusikniso puse butelio degtines ir ketino ramiai kampe ja atsisukt ir istirt smile.gif Tai kas geriau, ka? biggrin.gif

Nors principe ko gero sitas mano vaikas irgi gali kareiviu but biggrin.gif Gal net geriau tiktu...
Blobse
As irgi jau su tuo susitaikiau. Tegu saudo, geriau vaikysteje tegul zaisliniais ginklais pasaudo, gal uzaugusiam tikru nereiks.
Neringucia
Aš irgi nesuprantu kam reikia drausti. Taigi berniukas yra, negi norit, kad su lėlėmis pradėtų žaisti blink.gif . Maniškis taip pat yra labai pamišęs dėl visokių militaristinių dalykėlių. Kol buvo mažesnis , kokių 3 ar 4 metų, tai labai reikėjo šautuvų, kardų, skydų. Imituodavo kovotoją. Kai suprato, kad kovotojai būna geri ir blogi prireikė kareivėlių, "actionmenų", "spidermenų" ir panašių manekenų. Pridaro jiems visokių ginklų. Susistato ant stalo ir jie "kovoja" tarpusavyje. Po kol kas gėris blogį nugali wink_3.gif Man nuo to tik džiugu, ir vaikas užsiėmęs, ir man ramu, kad kažkuo pavojingu neužsiiminėja.
Ryžulia
Bernas ir turi dometis sautuvais smile.gif Reiktu susirupinti, jei su lelem zaistu smile.gif
Virvutė
Mes irgi bandėm būti antimilitaristais - neturėjom nei vieno šautuvo, nei kitokio ginklo. Tačiau kas iš to? Šautuvai gimdavo iš visko - iš blynų, duonos, iš pirštukų arba lego kaladėlių. Visos šnekos buvo tik apie šautuvus (nušausiu, sušaudysiu, sukaposiu gabalais ir pan...). Tad nebeapsikentę nupirkom saviesiems šautuvus. Tai tris dienas nepaleido jų iš rankų. Nešėsi ne tik miegoti, bet ir į tuoaletą. Dabar jau jie nebe tokie įdomūs. Dabar nauja manija - lėktuvai.. Kažin ar tai tik nebus kažkoks dėsningumas?( mat ir kitos mamo rašo tą patį).
Bet šiaip tai tikrai dėl to nesibaiminu, nes būna dienų, kai žaidžia ligoninėm ar namais. Nors ir berniukai, bet meiliai slaugo ir gydo savo "ligoniukus", važiuoja pirkti vaistukų, verda arbatą ir pan.... Manau, kad vaikui reikia visko patirti. Na bet šaunu, kad paaiškinat kodėl kariauti negerai. Manau, kad to ir užtenka.
Foxenas
Aciu, nuraminot smile.gif Kantriai lauksim kol "persirgs".
manu
foxenai, dziauks auganciu vyruku thumbup.gif , sautuvu manija nieko baisaus, va jeigu butu kokia sukneliu matavimosi manija unsure.gif tada jau baisu ...

maniskis pvz serga masinu manija
ENIGMA
na auginu jau 4.5 metu toki militarista ir niekas nesikeicia, siemet kaledom uzsiprase rinkini is 56 daliu kareiviu, masinu, lektuvu, aisku gavo, bet atsizvelgiant i tai , kad giminej ne vieno vyro nera civilio tai nelabai ir pergyvenu, auginu kareivi smile.gif
ERA
Na o maniske,tai matyt bus dailininke/visaziste biggrin.gif , nes lupdaziais ir vazelinais randu vis daugiau ir daugiau namu sienu ir grindu "isdekoruotu". Ir laaabai lenda i mano kosmetikos stalciu vonioje ir kartoja(sau viena, kai niekas nemato megalol.gif ):"cia as turiu visokiu geru daikciuku" biggrin.gif
Ir dar maniske mergina tikra rasiste.As Maximoj jau parodziau lele tamsaus gymio, tai ji is karto pareiske, kad sita negrazi, paskui tokia pacia balta,tada viskas gerai biggrin.gif .ir ne karta taip.Na juokas juokais, bet nenoreciau, kad inreal taip butu.
Pangasija
QUOTE(ERA @ 2005 01 12, 07:54)
Ir dar maniske mergina tikra rasiste.As Maximoj jau parodziau lele tamsaus gymio, tai ji is karto pareiske, kad sita negrazi, paskui tokia pacia balta,tada viskas gerai biggrin.gif .ir ne karta taip.Na juokas juokais, bet nenoreciau, kad inreal taip butu.
*

o kas cia tokio stebinancio? gal vaikas gyvenime nemate tamsaus gymio zmogaus (juk taip nedaug ju Lietuvoj gyvena). todel tamsi oda jai ir atrodo kazkas "svetimo
"
taja:)
O pas mus šeimoj nerašyta taisyklė, jokių šautuvų, ginklų ir panašiai. Kažkada matėm parduotuvėj, kaip berniukas atsukęs pistoletą į tėvą "šaudo" ir paskui pareiškė nupirk. Ir nupirko schmoll.gif Nors gan daug straipsnių esu skaičiusi, jog čia nieko blogo smile.gif Tiesa buvo kurjozas, kai padovanojo šautuvą, tai gerai, kad jisai burbulais šaudo, pakrikštijom "burbulų šaudykle" ir praėjom griežtą tėvo kontrolę biggrin.gif
ENIGMA
O jei tai butu neburbulu saudykle, tai kas tada? wink_3.gif
Foxenas
Nu vat apie tai as ir kalbu, kad kai seimoj tikrai nera toleruojamas jokia prievarta, nera jokiu salygu tokiam elgesio modeliui vystytis, o vis vien is vaiko tegirdi "nusausiu, sukaposiu, uzmusiu..." Arga atsigules uz kampo ir pasidares is flomasteriu "sautuva" tratina i mane su tevu... blink.gif Nu nepatinka man tai. Matom, kad geruoju to istruchinti neina, tai bent jau bandom ivest taisykle, kad negalima sauti ar mojuoti kardu zmogui, kuris neturi tokio pat ginklo ir negali apsiginti... Kazkiektai gelbeja. Ir sautuvus pneumatinius nupirkom visai seimai, tokius klizmos principu veikiancius, kuriu net forma i tikra sautuva nepanasi, bet uztat tuos poroloninius kamuoliukus jie "sjaudo" tikrai puikiai, tai galima karts nuo karto padaryt kamuoliuku musi. Zodziu, gelbejames kaip galim.
Pangasija
kazkaip toks grieztas antimilitarizmas man primena mano mociute, kuri grieztai draude mano pusbroliui vaikystej kara zaisti. tai jis zaisdavo pasislepes -- kardai buvo sluotkociai, sautuvai -- pagaliai, skydas -- puodo dangtis ir t.t.
manau, kad su tokiu vaikisku "militarizmu" kovot beprasmiska. abejoju, ar daug zmoniu uzaugo nezaide karo. manau, tai naturalu, ir kiekvienas vaikas (ne tik berniukas) turi teise ta peraugt.
ir kai keturmetis sako "nusausiu, sukaposiu" taigi nereiskia kad ta jis nori padaryt is tikro (juk ir nezino ka tai reiskia). netgi vaiku pasakose slibinai kapojami i gabalus ir t.t.
siuo atveju sakyciau kad lengviau ir ramiau bus nupirkus vaikui sautuva, negu kalti jam i galva, kodel to negalima.
taja:)
Aišku, kad puolimas prie kraštutinumo nieko gero neduos, bet bent jau netaikyti į žmogų tai manau privaloma. Pažiūrėkit kas Amerikoj darosi, kai vaikai pusę klasės iššaudo, galvojat mes iki to neprieisim ???? Duok Dieve smile.gif O be to, kai kas antra šeima turi ginklą savigynai tikymybė visokioms nesąmonėms dar padidėja blink.gif Aišku berniukai neturi žaisti su lėlytėm, bet šaudyti į galvą draugui, tai atsiprašau mad.gif
ENIGMA
Nezinau kaip jus vaikams aiskinat, bet pas mus ne ginklams nerasyta taisykle, o tam , kad i zmogu, gyvuna ir betkoki kita padara gyva sauti negalima, taciau galima saudyti i taikinius ir jei taikliai gaunasi, tada sportuosim, nors jau dabar su tevu i tira varineja ir nieko, nera jis man nei taikesis i ka nors nei ka, nebent jie keliese zaidzia kara, bet tai karas. Nors ir seip jie su draugais geraiau i taikini saudo kuris taikliau, kuris daugiau tasku surinks... wink_3.gif
Pangasija
QUOTE(alina @ 2005 01 13, 19:06)
Pažiūrėkit kas Amerikoj darosi, kai vaikai pusę klasės iššaudo, galvojat mes iki to neprieisim ???? Duok Dieve smile.gif  O be to, kai kas antra šeima turi ginklą savigynai tikymybė visokioms nesąmonėms dar padidėja blink.gif 
*

Amerikos beda ta, kad istatymai leidzia kiekvienam idiotui isigyt ginkla. jiems tai atrodo viena is svarbiausiu piliecio laisviu. o atsargumas, saugumas ir kt. tai jiems kaip ir antraeilis klausimas. uztai ir patenka ginklai i psichikos ligoniu rankas (juk tie paaugliai kur mokyklose saudo tikrai nebuvo psichiskai sveiki).
ir aisku, valdziai daug lengviau pasakyt "televizijos itaka", "auklejimo klaida" ir t.t. uzuot surirupinus istatymais.
O Lietuvoj labai retas vaikas ar paauglys turi galimybe pasiekt saunamaji ginkla, nes tiesiog mazai zmoniu (tevu) ypac miestuose juos turi.
redwitch
na ir as auginu militarista. Maniskiui 4,5 ir nuo metuku serga ta liga. jo tevas(nors nemates jo nuo puses metuku)karininkas, o genai tokie uzkoduoti kad net kaukt norisi. idomu viskas kas apie kareivius, sautuvai, filmai, kompo zaidimai ir t.t. net kai mociute pasakas seka, tai liepia sekt apie slibina kur kareivis granatu turejo ir kardais galvas kapojo. nu kraupu, bet manau isaugs. turim ir sautuvu ir kareivuku.ir masinu kariniu, labai graziai zaidzia. nematau nieko blogo...
Maša
Pas mane irgi militaristas auga ax.gif . Kol buvo mažiukas, pati sau kartojau, kad jokių pistoletų, šautuvų ir pan. tikrai namie nebus. Jokių filmų, ką ten filmų - ir multikų panašios tematikos nebuvo namie, nieko nežiūrėjo, "ko nepriklauso" ir vis tiek... Vos sulaukęs 1,5-2 m. atkišęs pirštą šaudydavo "pau pau".
Pamažu susitaikiau su tuo, kad matyt pas berniukus genuose kažkas tokio yra g.gif Dabar ir šautuvas namie atsirado (tiesa, bent jau medinis - kartu su tėčiu drožė smile.gif ), ir pistoletas (vandens...), o drabužiai jam patys krūčiausi - a lia kamufliažiniai, kad būtų kaip tikras kareivis. Mokėm šaudyt į taikinį, bet kažkaip nepramušė, tai dabar šaudo į orą, pats sako "į pabaisas", čia, tipo, mažesnę sesę nuo jų gina ax.gif
Nelabai man tai patinka, tas tiesa, bet iš kitos pusės... Vaiko laužyt irgi nesinori, man rodos, išaugs tą fazę ax.gif Kol tie žaidimai "kariniai-strateginiai", o ne smurtiniai, tai ir nesiparinu labai... ax.gif
raktazole
Mielosios! Mes daznai net nepastebime, bet deja daug kas , tiksliau viskas musu vaikuose is musu paciu...Vaikai taip jaucia visas tevu subtilybes ir stebetinai.Tad jei tie sautuvau yra tokie artimi tai nereiskia , kad teciui tai rupi, bet , kad pasirinkimo vaikui kito nelabai yra.Mano pazistamos drauges pacios vaikams perka zaidimus, kuriuose jau pilna agresijos( kompiuterinius) , o paskui stebisi, kad vaikas piktas, atsikalbineja ar daugiau niekas neidomu.Aisku, lengviau drausti ar sakyti negalima.Svarbiausia pasiulyti idomesnio, naudingesnio, o tai daugeliui is musu sunkiau, nes daugiau laiko reikia ...
migliux
Pas mano sūnų tai monstrų manija - iš Lego, kompiuterinių žaidimų ir pan. Vis kovoja box.gif. Šautuvų ir kareivių jau lyg ir praėjo. O dėl šautuvo pirkimo mano nuomonė tokia: pirksi ar ne, vis tiek šaudys - su pagaliu, pirštais ir dar velniai žino kuo gun_bandana.gif
Hilde
Be abejo saudys. Savo berniukui ir nepirkau.tai saude is pirstuko ar koki pagali nutveres. Juk neissaugosi: prisiziuri multiku,ir nuo kitu vaiku kieme neatskirsi. O kad vien is tevu mokosi, nesakyciau. Matyt bernam tai i genus iauge. Bendradarbes sunus augo be tevo, mama tikrai nesaude ir kompu nezaide. Tai jis iki 12 klases kareiviukus deliojo atsigules ant grindu. Dabar jau studentas, tai strateginius karinius zaidimus kompu per naktis varo... rolleyes.gif
Nematau cia nieko blogo. Aisku,jei pastebetum agresija, tada jau reiktu rupintis.
Hippie
Mes abu su vyru-"militaristai", būna reikalas ir su pistoletais ir su didesniais ginklais "pažaist", todėl bandė nuo to apsaugot mažąjį-nepirkom nieko su tuo susijusio, bet kur tau užtat seneliai, broliai ir sesės pirko doh.gif Jiems atrodė-juk taip vyriška, tai teko ir kardais mosikuotis ir šaudytis ir antrankius dėti (juk banditus suima ax.gif ) Kuo daugiau ką nors drausi, tuo daugiau, gavęs tai iš šono (draugų, darželio, giminių), akcentuos rolleyes.gif
Patikėkit tikri kariai tie, kurie meldžia, kad nebūtų karo.
kadama
Auginu dvynukus. Skirtumas tarp jų 10 minučių. Bet: vienas nuo 2 metų pradėjo žiūrėti multikus ir visa kita, kas susiję su kokia nors kova, ginklais ir panašiai, kai kitam, tai visai nerūpėjo. Kai nupirko vyras pirmus šautuvėlius jaunėlis paėmė šautuvėlį taip, tarsi turėtų didelę praktiką, kai tuo tarpu vyresnėlis dar ir šiandien bala žino kaip juo naudojasi. Jaunėlis griūna, slepiasi, iš už kampų šaudo- kitam niekad nekyla noras tuo užsiimti pirmam. Prisijungia prie brolio, bet kaip taikinys, auka ar panašiai.... Jaunėlis vis kviečia į kovą brolį, bet niekada jo nenuskriaudžia, nesužeidžia... Iš šono baisu žiūrėti, bet vienas moka stumti, kitas moka griūti. Jei netyčia kuriam nors kas suskausta, kitas puola bučiuoti, glostyti ir atsiprašinėti. Iš pradžių bariau vyrą, kam perka šautuvėlius, kam su jais į taikinį šaudo, bet dabar tyliu, nes mano vaikai tikrai nėra mušeikos ar peštukai. Jau treti metai einam į darželį ir nė karto auklėtoja nepasakė, kad kuris nors iš maniškių ką nuskriaudė- nėra net minties apie tai.
Grįžę iš darželio, Jaunėlis ima šalmą, vyresnėlis- žvėrelius.
Kai žaidžia su sese lėlėmis, jaunėlis su tranformeriu atskrenda gelbėti lėlės nuo pabaisų, o vyresnėlis paprašo, kad užrištų jam ant galvos skarelė, "kaip baikerio" ir padeda rengti lėles ar šalia "skaito" knygą.
Žiūriu į juos ir galvoju- juk ne paskutinėje vietoje ir genai.... juk auga abu kartu diena iš dienos.
Oi, kad prirašiau :-)
ausrele5555
Jo pasirodo ne mano vienos toks militaristas blink.gif Maniškis ir su ginklais gulti eina , na dar pliušinį liutuką pasiima. Aš sutinku kad viskas tai greičiausiai genuose užprogramuota mūsų tėtis ekskariškis, (jo giminėje ten ir tokių buvo) tai ir tas nuo pat mažens tuom "serga" doh.gif iki šiol dar neišgijo. Sūnus kol žaislinių ginklų neturėjo šaudė su pirštu tai poto seneliui vaiko pagailo blush2.gif įtaisė arsenalą. Vargšė sesutė ir turi su juo kartu po "apkasus" šliaužioti unsure.gif Na potruputi regis mažėja tas noras žaisti tik su ginklais, jau pradeda domėtis ir kitokiais žaidimais. smile.gif
Baltike
Mūsų vidurinėlis irgi militaristas, kuriam nėra gražesnių rūbų už kamufliažinę uniformą ir geresnių žaislų už šautuvus, granatas ir kitą karinę amuniciją. Kas įdomiausia, tai jautriausias, švelniausias ir ramiausias sūnelis iš visos trijulės. Kur kas aršesni ir judresni broliukai patys šautuvų beveik nesigriebia, nebent susidomėję vidurinėlio žaidimu į karą įsijungia.
mama_gulbe
QUOTE(Rigedora @ 2005 01 09, 18:30)
Foxenai, nusiramink ir leisk vaikui džiaugtis ir žaisti, tai ko jis nori-juk bernas auga-jiem į kraują įaugę visa tai wink.gif patikėk, nieko tai blogo-pas mane auga du bernai-8m ir 4m-namuose pilna žaislinių šautuvų, plastikinių kareivėlių, tankų ir visokių panašių nesąmonių-turi ir tuos žaislinius kardus-nu tik šarvus mama padarė iš kartono ir gumytės biggrin.gif, o patys dar prisipeckiojo ant jų ko norėjo... biggrin.gif kai augo pirmasis-jis net duoną valgydamas iškandžiodavo pistoleto formą ir tratindavo,  doh.gif iš stambių tipo lego kubų susimontuodavo ir pan šautuvus-drausk nedraudęs-nieko nepeši, tik dar labiau užaštrinsi.. wink.gif tiesiog tai natūralūs procesai... ir dėl to neužaugs nei kažkoks banditas, nei koks sadistas... aplamai, mano supratimu, nereikia vaikui nieko drausti -turiu galvoje žaislus, domėjimasį kažkuom... gyvenimas yra toks koks yra, ir nori nenori teks jį pažinti wink.gif Jie gi dar maži ir nesuvokia realiai to šaudymo ir pačios mirties sąvokos-jiems tai tik žaidimas... ateis laikas-susidomės kažkuom kitu... wink.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif jooo maniskis ir is lego pasidaro sautuva ir is saku ir is visur kur tik nori, dabar jam ir kardu reikia
o anksciau pies 1,5 metu tai buvo masinyciu maniakas, dabar persiorientuojam i ginklus biggrin.gif tokie laikas baisus - reikia apsiginkluoti wink.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Dios @ 2005 01 13, 17:22)
kazkaip toks grieztas antimilitarizmas man primena mano mociute, kuri grieztai draude mano pusbroliui vaikystej kara zaisti. tai jis zaisdavo pasislepes -- kardai buvo sluotkociai, sautuvai -- pagaliai, skydas -- puodo dangtis ir t.t.
manau, kad su tokiu vaikisku "militarizmu" kovot beprasmiska. abejoju, ar daug zmoniu uzaugo nezaide karo. manau, tai naturalu, ir kiekvienas vaikas (ne tik berniukas) turi teise ta peraugt.
ir kai keturmetis sako "nusausiu, sukaposiu" taigi nereiskia kad ta jis nori padaryt is tikro (juk ir nezino ka tai reiskia). netgi vaiku pasakose slibinai kapojami i gabalus ir t.t.
siuo atveju sakyciau kad lengviau ir ramiau bus nupirkus vaikui sautuva, negu kalti jam i galva, kodel to negalima.
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif pritariu, tegu bernai zaidzia su tais kardais ir sautuvais, ko cia gailet, kas cia per tabu gali buti, kazkokia nesamone g.gif
Pangasija
pas mumi kieme yra du berniukai kokiu 5 ar 6 metuku. nezinau, broliukai ar ne. ir visa laika kara zaidzia. abu aprengti kareiviskais drabuzeliais, turi dar ir salmus, ir kepurytes tokias. o jau ginklu tai visas arsenalas. ant vyresniojo drabuziu ziuriu jau atsirado ir antpeciai. bigsmile.gif
nu man taip faina i juos ziuret kaip jie nuo laiptuku sokineja, atseit is lektuvo, ar "gina nuo priesu" kiemo mergaiciu palapines.
nors imk ir fotografuok ta vaizdeli... biggrin.gif
Fabijana
Nemanau, kad toki "militarizma" reikia sureiksminti....Pati savo vaikyste praleidau ne su lelem, o su sautuvais, o dabar esu gryna humaniste-pacifiste. Is viso "militarizmo" nebent tik simpatijos uniformuotiems vyrams isliko... biggrin.gif Susirupinti reiketu turbut tik tada, jei vaiko zaidime perdetas agresyvumas arba sadizmas reiskiasi...
ramyra
visais laikais berniukai "saude" ir saudys doh.gif Kaip mes su lelem zaidem, tai berniukai "vokiecius ir rusus" zaide.
Maniskis taip pat turi sautuvu (tecio inciatyva) bet as labai nesureiksminu, nes jokios agresijos ar pykscio nera, tai tiesiog kaip su masinyte burgzti ant kilimo, taip su sautuveliu garsiai saudyt mirksiukas.gif Bet to gimineje turim kareiviu, tuom besidominciu, ir kai 30m, vyrai miskais laksto su sautuvais, domisi saudymo sportu ir pan berniukams tai yra didelis pavyzdys ir labai imponuoja.

Mano viena drauge, griztai buvo nusistacius pries sautuvus ir savo vienturciui nepirko. Kai pas mus atvaziavo, tai jos sunutis tiesiu taikymu uz sautuvo ir pykst pykst i mama atsukes blink.gif Mama liko sokiruota "is kur ismoko"... taigi kaip jau kazkas sake, neduok sautuvo, saudys is pirsto doh.gif
nera blogai kai vaikas zaidzia, ir per zaidima pazysta pasauli. Mes kartais visi 3 namie pakariaujam, saudom, slepiames, gaudom ir pan. vaikas krykscia ir tikrai ne del to kad kazka "nusove" o todel kad visa seima kartu uzsiima, zaidzia thumbup.gif
iCute
Mano situacija tokia pati. Juokiu filmu kur yra netinkamu vaikui scenu neziurim prie jo, telikas diena isviso nejungiamas, kompe zaidzia tik loginius lavinancius zaidymus, skaitome pasakas, spalviname, daug ir ilgai diskutuojame apie ivairius ji dominancius dalikus, o kareivius su sautuvais rado maximoj ant lentynos ir pasake, kad labai labai nori, ta diena buvo jo gimtadienis todel susileidau, ir db nei kiek nesigailiu, nes matau kaip jam yra idomu, kaip jis kazdien zaidzia vis kitaip juos sudelioja ir pan...Juokios agresijos tuose zaidimuose niera...Manau tokie zaidymai tikrai "iauge", nes MB pasakojo, kad irgi zaide, ir ko jis tik neturiejo, ir ka db, jis vadovauja savo imonei, ir jo valdymo budas yra liberalus, nei vienas jo darbotuojas nei vieno grubaus zodzio negirdejes, labai mylintis vyras ir tievas...

O agresija gimdo tik pati agresija. Tai ka vaikas mato seimoje, is savo paciu tievu. Jei vaikas nuolat zeminamas, nuvertinamas, baramas, kritikuojamas ir t.t. va tokie faktoriai gali jame pazadinti zvieri...
Oceane
O mano sūnus tai turi dvi puses smile.gif Šiaip jam baisiai patinka piratai, gladiatoriai, vikingai, riteriai, drakonai: pilna galva prikimšta, laksto kovas vaidindamas, nors filmų tokių praktiškai nematęs, manau, prisigaudo iš reklaminių plakatų parduotuvėse ar pan., nes vis klausinėja, kas čia tokie, ką jie daro. O kitą kartą paėmęs ant rankų savo meškiuką sūpuoja sakydamas: " mano mažuti, mano kūdikėli, miegok ramiai" biggrin.gif
vavute
Dziaukites mamos, kad vaikas domisi kazkuom rimtai, ateityje jam bus lengviau atsispirti rukalams, blogai kompanijai, narkotikams ir kt.blogybems, jis tures uzsiemima ir jam tiesiog nebus kada ieskoti problemu. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.