Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plastelinas už ir prieš
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4
Carevna
Labukas visoms,
šiandien per TV pasakojo, kad plastelinas tinkamas net paties mažiausiems, nes yra visokių nekenksmingų jo rūšių ir nieko neatsitiks net jei vaikas paragaus, ir atseit kai mažas vaikas lipdo tai vystosi jo sensorika ir jis net greičiau pradeda kalbėt, tai svarstau tiesa visa tai ar tik prekybinikų nesąmonės, nes joks daktaras ar pedagogas šios nuomonės nepatvirtino, rodė tik prekybininką su krūvom plastelino, ką jūs manot ar verta 1 metų 7 mėnesių leliui leist susipažint su plastelinu ar geriau truputuką luktelt? g.gif
Amneza
Taip, aš visiškai sutinku, kad duodant mažam vaikui plastilino (kočioti pagaliukus, rituliukus) lavėja vaiko sensoriniai ir motoriniai įgūdžiai. Be to, vaikas susipažįsta su aplinkiniu pasauliu (padedant suaugusiui iš plastelino galima daug ką nulipdyti pridedant ir gamtinių medžiagų: plunksnelių, kriauklyčių, pagaliukų, todėl lavėja ir vaiko kūrybiškumas. Kanceliarinėse prekėse yra nekenksmingo plastilino kurį tokio amžiaus vaikas (2-3 m.) gali ir paragauti. Nieko neatsitiks smile.gif .Todėl brangiosios plėskime pačių mažiausiųjų aplinkinio pasaulio akiratį.
Papildyta:
biggrin.gif
Margarita 25
QUOTE(Spyglutė @ 2007 05 16, 15:56)
Labukas visoms,
šiandien per TV pasakojo, kad plastelinas tinkamas net paties mažiausiems, nes yra visokių nekenksmingų jo rūšių ir nieko neatsitiks net jei vaikas paragaus, ir atseit kai mažas vaikas lipdo tai vystosi jo sensorika ir jis net greičiau pradeda kalbėt, tai svarstau tiesa visa tai ar tik prekybinikų nesąmonės, nes joks daktaras ar pedagogas šios nuomonės nepatvirtino, rodė tik prekybininką su krūvom plastelino, ką jūs manot ar verta 1 metų 7 mėnesių leliui leist susipažint su plastelinu ar geriau truputuką luktelt? g.gif
*

Aš manau, kad dar neverta duoti, mano mažuliui ir tiek pat kiek tavo, bet jis duočiau ta plastelina tai kištu i burna tai neapsimoka, aš taip manau. Gal kokiu 2-3metų geriau vaikiukui duot.
Nihile
Labukas visoms,
*

Mes panašaus amžiaus, tačiau plastilino dar nebandėm - užtai ruošdama ką nors iš tešlos mažajai būtinai duodu paminkyt, pakočiot - kuogi blogiau už plastiliną? Ir paragauti galima... smile.gif
Carevna
Tešlos minkyt mum neišeina iškart praryjam biggrin.gif matyt į mamytę vaikelis, nes aš ką nors darydama visada tešlos prisiragauju biggrin.gif
Austre 123
Na dar nebandžiau bet manau nuo 2-*3 metų nes dabar dar paragauti norės doh.gif
giedrag
Aš jau daviau pačiupinėti vieną kartą, tai valgyti nebandė. Plastilinas mano mažiuke tikrai labai patiko, nešiojosi ir lipdė visaip, negalėjau atimti. Tik tad plastilinas po kurio laiko pradėjo trupėti, tai paskui teko trupinukus iš visų kampų valyti. Tai dabar sakiau kol kas daugiau neduosiu.
Gilute
mums 1.3 metu, plastelino nebandziau duoti ir kuri laika nebandysiu. Nemanau, kad ji ta plastelina minkys ir taip savo motorika vystys, greiciau kramtymo ir ciulpimo igudzius lotuliukas.gif Tai kam tada reikia, kad vaikas, nors ir kaip teigiama, nekenksminga, bet juk ne valgoma daigta ciulptu g.gif
Papinuke
sweikutes mamytes mano mazylei 2m , bet su plastelinu dirbam nuo nauju metu, i burna nekiso , kartu lipdom , nors ir pati uzsiima, jokiu nusiskundimu neturiu,. beto nezinau ar nuo to ,bet daug snekam ,sakom eilerastukus ir daineles dainuoja 4u.gif
Daivulyte
Mano jau seniai paragavo sio daikto,sese vis ka lipdo ir palieka doh.gif Tai jis vis randa ir i burna ikisa ir bando du gabaliukus sulipdyt mirksiukas.gif ir ant stalo lipdo mirksiukas.gif
Ewute
QUOTE(Gilute @ 2007 05 18, 08:11)
mums 1.3 metu, plastelino nebandziau duoti ir kuri laika nebandysiu. Nemanau, kad ji ta plastelina minkys ir taip savo motorika vystys, greiciau kramtymo ir ciulpimo igudzius  lotuliukas.gif Tai kam tada reikia, kad vaikas, nors ir kaip teigiama, nekenksminga, bet juk ne valgoma daigta ciulptu g.gif
*

labai atsiprašau, kad kišuosi, bet toks požiūris, kad vaikas tik valgys,o motorika nesivystys - labai klaidingas. pirma, nepabandžius negalima teigti, kad vaikas tik valgys ir nieko daugiau, vaikui reikia rodyti, mokytis jį, o ne per nagus trenkti, kad nekištų į burnytę. antra - smulkioji motorika yra ypatingai svarbi vaiko raidai, per smulkiuosius pojūčius (čiupinėdamas, lipdydamas ir t.t.) vaikas lavina savo kalbą ir t.t. labai nenoriu plėstis. esmė, kad smulkiąją motoriką reikia lavinti, bet tam reikia daug kantrybės 4u.gif
nemanau, kad vaikui virš metų yra per anksti duoti plastiliną 4u.gif
kaip kažkuri mama rašė, kad nuo metų su vaiku žaidė su plastilinu ir mergaitė labai daug šneka ir t.t. - tai didelę reikšmę galėjo turėti darbas su vaiku. aišku gal vaikas ir taip būtų anksčiau pradėjęs kalbėti, bet faktas, kad lavinant smulkiąją vaikų morotiką lavėja kalba 4u.gif (ne bobučių kalbos, vaikų psichologiją studijuoju smile.gif )
Gilute
[quote=Ewute,2007 05 19, 21:00]
labai atsiprašau, kad kišuosi, bet toks požiūris, kad vaikas tik valgys,o motorika nesivystys - labai klaidingas. pirma, nepabandžius negalima teigti, kad vaikas tik valgys ir nieko daugiau, vaikui reikia rodyti, mokytis jį, o ne per nagus trenkti, kad nekištų į burnytę. antra - smulkioji motorika yra ypatingai svarbi vaiko raidai, per smulkiuosius pojūčius (čiupinėdamas, lipdydamas ir t.t.) vaikas lavina savo kalbą ir t.t. labai nenoriu plėstis. esmė, kad smulkiąją motoriką reikia lavinti, bet tam reikia daug kantrybės 4u.gif
nemanau, kad vaikui virš metų yra per anksti duoti plastiliną 4u.gif
kaip kažkuri mama rašė, kad nuo metų su vaiku žaidė su plastilinu ir mergaitė labai daug šneka ir t.t. - tai didelę reikšmę galėjo turėti darbas su vaiku. aišku gal vaikas ir taip būtų anksčiau pradėjęs kalbėti, bet faktas, kad lavinant smulkiąją vaikų morotiką lavėja kalba 4u.gif (ne bobučių kalbos, vaikų psichologiją studijuoju smile.gif )

Na, kad vaikas valgys plastelina, tai ne poziuris, o faktas (juk apie savo vaika sneku, vadinasi zinau). Jei pati sakai, kad studijavai vaiku psichologija, turetum zinoti, kad tokio amziaus vaiko pasaulio pazinimas ir "per pazinima liezuviu" vyksta... Jei vaikas plastelino nevalgo - labai puiku! Bet as nenoriu, kad mano vaikas tai i savo skranduka kistu. Smulkiaja motorika galima ir kitaip vystyti, naudojant pagal amziu tinkamas priemones (ant plastelino, kiek prisimenu, parasyta - vaikams nuo 3 metu). Juk galima padaryti tesla is miltu ir vandens. Puikiai minkosi tongue.gif
O, kad mergyte nuo plastelino minkymo anksti kalbeti pradejo - per daug drasiai pasakyta. Greiciausiai mama su ja ir kitokiais darbeliais uzsima; kitais budais lavina. O gal siaip mergyte gudri.
Mano vyras turi du sunenus - broliukus. Vyresnysis 2 metu aiskiausiai snekejo pilnais sakiniais, 5 metu skaite neskiemenuodamas, o ir dabar jo megstamiausi uzsiemimai - skaitymas, konstruktoriai, puzliai. O mazasis 3 metu snekejo taip, kad net tevai nieko nesuprasdavo, 4.5 metu nepazysta nei vienos raides, ir jam be masinu neegzistuoja jokie kitokie zaislai. Mazaji lavino dar labiau nei vyresni, be to ir is brolio galejo mokytis, kai tokios galimybes vyresnis neturejo.
\Kiekviena mamyte geriausiai pazysta savo vaika ir tik ji gali spresti kas vaikui patiks ir tiks drinks_cheers.gif
kristukas00
as uz. as ta pati girdejau apie plastelina, tik is masazistes. plastelinas ir piestukai tikrai lavina maziuko smegeneles. del kisimo i burna tai patarciau tiesiog priziuret. kai vaikutis zaidzia, lai mamyte zaidzia kartu. maniskei 1.6 men ir zinau, kad jau ne viska vaikas kisa i burnyte, o jei ikises paragaus ir bus neskanu, antra karta juk nebekis.mano drauges vaikutis nuejes kur tai pas gydytojus ar logopeda nepamenu dabar pradejo karpyt .stebejosi tiek mama, tiek gydytoja. o tai ir naudinga. as noriu pasakyt, kad aisku tai gali but pavojinga, bet priziurint vaikuciui bus daugiau naudos nei bedos smile.gif
Ingulik
As su savo dukryte nuo 6,5 men pradejau lankyti ankstyvaus vystymo centra ir ten vaikuciai (ir mamytes) turejo uzsiemimus - piesimas, muzika ir baseinas. Tai piesimo pamokos buvo megstamiausios wub.gif Is pradziu piese su dazais pirstukais, po to duodavo ir piestuku 4u.gif Ir kartais budavo lipdymo pamokeles, bet ne is plastelino o is teslos lipdydavo bigsmile.gif
Nordex
QUOTE(Ingulik @ 2007 05 21, 23:17)
As su savo dukryte nuo 6,5 men pradejau lankyti ankstyvaus vystymo centra ir ten vaikuciai (ir mamytes) turejo uzsiemimus - piesimas, muzika ir baseinas. Tai piesimo pamokos buvo megstamiausios  wub.gif  Is pradziu piese su dazais pirstukais, po to duodavo ir piestuku  4u.gif  Ir kartais budavo lipdymo pamokeles, bet ne is plastelino o is teslos lipdydavo  bigsmile.gif
*

Tikrai taip, jei baisu del to kad des i burna, tai galima padaryti tesla is miltu ir druskos - jei ir isides koki syki, tai daugiau tikrai nebenores....
ragnez
as vyresniajam dazhus ir plastelina duodavau tur but nuo metu g.gif o vidurinysis dazhu ir plastelino gavo, kai tik jais susidomejo - nes nereikejo jau specialiai ieshkoti ir pirkti, vyresniojo brolio "priemones" po ranka buvo. kazhkaip nei vienam, nei antram i galva neatejo dazhus ir plastelina valgyti g.gif
ish tiesu, gi yra dabar specialiai vaikams skirtos netoksihskos lipdymo mases (play dough - tie patys miltai+druska+aliejus+dazhai) - ji turi specifini kvapa ir yra labai suri, todel net jai ir paragaus - nesuvalgys, nes laabai neskanu.
gera mintis ir patiems teshla daryti ish miltu, druskos, vandens, aliejaus ir valgomuju dazhu thumbup.gif kazhkur supermamoj buvo tokios mases receptu.
Uliuliuska
O mes lipdom su plastilinu gal nuo 1,5 metu. Megstamiausias dalykas - plastilina lipdyti ant kartono, o po to i plastilina deti kruopas (grikiu arba ryziu) thumbup.gif Ir su zirklutem ismoko karpyti tongue.gif O i burna nemaciau, kad imtu. schmoll.gif
mutantė
manąja plastelinas nesudomino, kažkaip pamaigė, visas spalvas sumaišė ir paliko
Izida
Lipdo mano mergina nuo 1,5 m. Turim daug formeliu su Disnejaus herojais, tai lipdo visokius tigrus ir vinipuhus. Dabar desreles daro ir leles maitina lotuliukas.gif . Perku tik Play-Doh plastelina. I burna kelis kartus dejo, bet manau nelabai patiko. Buvau nupirkus viena karta plastelina ir dazus (pirstais piesti) Maximoje (nepamenu firmos pavadinimo doh.gif ), tai nuo plastelino visos rankos nusidaze, paskui vos nutriniau. Dazus trys dienas nuo kuno bandziau nutrinti, o ant rubu taip ir liko. Tai dabar tik Play-Doh.
Carevna
O kokia maždaug kaina to Play-Doh plastelino? Maximose ir Senukuose kažkaip neteko matyt, o iki vaikiškų prekių parduotuvės dar nebuvau nuslinkus blush2.gif
Izida
QUOTE(Spyglutė @ 2007 06 05, 12:54)
O kokia maždaug kaina to Play-Doh plastelino? Maximose ir Senukuose kažkaip neteko matyt, o iki vaikiškų prekių parduotuvės dar nebuvau nuslinkus  blush2.gif
*

Senukuose nemaciau. Maximoje tikrai esu macius, tik kartu su formelem. As formeles Disney atskirai pirkau, plastelina atskirai (6 spalvas, dideles dezutes). Siaip to plastelino ilgam uztenka, mums tik pries savaite pasibaige. Prisizaidzia mazoji, sudedu atgal i dezute ir iki kito karto. Kiek kainuoja nepamenu doh.gif . Cia galima paziureti, kaip atrodo.
pliushine
sveikutes 4u.gif
Mano mazoji taip pat Play - Doh plastelina minko bigsmile.gif Patinka jis mums ir viskas, nes yra laaabai surus, karta lyztelejo ir viskas, net nusipurte lotuliukas.gif , o be to jis kieteja ir trupa todel visai nesunku ji isvalyti (issiurpti) thumbup.gif
Mes taip pat karpome, jau ko gero nuo kokiu pusantru metuku blush2.gif kartais kerpa ir tai ko nereikia doh.gif
ingridukas
QUOTE(Margarita23 @ 2007 05 16, 21:07)
Aš manau, kad dar neverta duoti, mano mažuliui ir tiek pat kiek tavo, bet jis duočiau ta plastelina tai kištu i burna tai neapsimoka, aš taip manau. Gal kokiu 2-3metų geriau vaikiukui duot.
*

as su plastelinu dar palukesiu.
Musu vaikuciai gime beveik ta pacia diena,mano tik 13d. 4u.gif
Izida
QUOTE(Spyglutė @ 2007 06 05, 12:54)
O kokia maždaug kaina to Play-Doh plastelino? Maximose ir Senukuose kažkaip neteko matyt, o iki vaikiškų prekių parduotuvės dar nebuvau nuslinkus  blush2.gif
*

Pirkau siandien 3 spalvos (dideles dezutes) 19 Lt.
Carevna
Izida dėkui už informaciją 4u.gif ryt lėksim ieškot nes jau nebežinau kuo vaikį užimt nenusėdi vietoj lotuliukas.gif bus kažkas naujo tai pora dienų ramiai pagyvensiu lotuliukas.gif
Izida
QUOTE(Spyglutė @ 2007 06 05, 18:52)
Izida dėkui už informaciją  4u.gif ryt lėksim ieškot nes jau nebežinau kuo vaikį užimt nenusėdi vietoj  lotuliukas.gif bus kažkas naujo tai pora dienų ramiai pagyvensiu  lotuliukas.gif
*

Prasom biggrin.gif
Minėja
Mes pradejom duoti nuo pusantru metu, t.y pries du menesius. I burna pirma karta norejo kistis, bet pasakiau, kad kaka lotuliukas.gif ir daugiau nebesikiso. Dabar jau pati moka su rankytem kamuoliuka is plastelino susukti, o taip pat mokosi spalvas pazinti ir net skaiciuoti ( Kai padarom daugiau kamuoliuku, suskaiciuojam ir darom tabi besmegeni lotuliukas.gif )
O kas bijo del ragavimo, tai plastelina galima pasidaryti is miltu, druskos ir vandens. Bus toks naminis plastelinas ir neteks bijot, kad koki gabaleli i burna isikis bigsmile.gif
jurgitav
QUOTE(pliushine @ 2007 06 05, 14:48)
sveikutes  4u.gif
Mano mazoji taip pat Play - Doh plastelina minko  bigsmile.gif  Patinka jis mums ir viskas, nes yra laaabai surus, karta lyztelejo ir viskas, net nusipurte  lotuliukas.gif , o be to jis kieteja ir trupa todel visai nesunku ji isvalyti (issiurpti)  thumbup.gif
Mes taip pat karpome, jau ko gero nuo kokiu pusantru metuku  blush2.gif  kartais kerpa ir tai ko nereikia  doh.gif
*

pas mane naumuose ramybe buna kai duodu lipdyti su modelinu thumbup.gif suka rutuliukus deda i masinytes ir veza" sako cia dede sedi lotuliukas.gif "Kokia val ramybe namuose... lotuliukas.gif
renax
QUOTE(Izida @ 2007 06 05, 15:42)
Pirkau siandien 3 spalvos (dideles dezutes) 19 Lt.
*

Galiu pasiulyt jei kam reik 8 spalvos dezutes dezutes tos didesniosios 20 lt
vyšniux
QUOTE(renax @ 2007 06 23, 16:15)
Galiu pasiulyt jei kam reik 8 spalvos dezutes dezutes tos didesniosios 20 lt
*

Mes labai noretumem,bet zinau jog nesiunti tai ir prasyt negalim verysad.gif .
Ada!
As ir mazdaug nuo 1,5 metu plastelina daviau,bet i burna nekise schmoll.gif matyt nepasirode valgomas biggrin.gif
Mazei kai padovanojo deze kur visokie irankei ir kelios spalvos,tai tada lipdyti galejo po kelias valandas doh.gif
renax
QUOTE(vyšniux @ 2007 06 23, 13:39)
Mes labai noretumem,bet zinau jog nesiunti tai ir prasyt negalim verysad.gif .
*

Galiu issiust jei apsimoka , siaip antradieni i kaima vaziuoju jei pasiimtumet iki magdonaldo atvezciau smile.gif
raimonda23
as duodu plastelina sako labai gerai skatina daugiau kalbeti vaika blush2.gif
inuks
mes ir turim play - doh plastelina( pirkom senukuose ) ir vaikiukas labai megsta ji minkyt. Siandien visa diena su juo zaide thumbup.gif ypac pradejo patikti zaisti, kai nupirkau tam plastelinui pritaikyta gamyklele. Deda spaudzia, o is jos visokie makaronai lenda. Labai smagus uzsiemimas.
O siaip tai dar maciau Cipoline Tutti Frutti panasia minkoma mase, tik ji dar kvepia. Pirkit mamytes ir lai zaidzia maziukai.
Maniuta
Aš plasteliną daviau pirmą kart paminkit kai mano pupa buvo kokių 11 men. taip pat buvo bandymai į burną. tuomet iš kart daviau čiulptuką ir melyną plastelyną. gal spalva atbaidė, bet daugiau valgyti nebandė. nors visą laiką plasteliną lipdom tik kartu. parodau kokias formas galima išlipdyti, jis jas savaip pagražina smile.gif
ir po kiekvieno lipdymo būtinai išsiplaunam rankas su muilu. nes atrodo rankytės švarios, bet kažkokios lipnios
inga-uk
mes dar nebandem, bet kad i burna kistu ragauti tai galiu duoti velnia zin ka, nes zinau, kad taip ir bus, tai gal geriau biski dar palaukti kol ugteles g.gif
saule_vire
Kam duot plasteliną jei yra toks puikus daiktas Modelinas,nusiperkam iš kanceliarinių ir lipdom,prie rankyčių nelimpa,o dėl ragavimo...mano vieną kartą įsikišo,tai taip susiraukė doh.gif kad daugiau net nebando lotuliukas.gif
Dar pridursiu,kad nereikia norėt kad vaikas vienas atsisės ir lipdys,mes dirbam kartu,viena ji niekuo nesusidomėtų,ir knygeles kartu vartom,ir iš kaladėlių statom,jei kartu nesėdėčiau,ji niekuo neužsiimtų,mieliau virtuvėj spintelėse tvarką darytų lotuliukas.gif
mamiux
daviau plastelina kai buvo metu ir 6 menesiu,i burna nedejo,bet siaip trupino ant kilimu doh.gif ,tai tuo ir baigesi.Dar kelias dienas palipdem kazka su mano pagalba,bet vis po truputi vis mete i siuksline,kol visa ismete biggrin.gif .Nupirksiu kai bus 2 metukai,gal labiau patiks smile.gif
Carevna
Nagi nusipirkau ir aš Play-doh plastelino ar modelino nu nežinau kaip jsi ten, žodžiu baigėsi tuo, kad jis dabar stovi ant spintos, pirmu reisu susikišo į burną, ir jam patiko lotuliukas.gif palaižiau ir aš pasirodo šlykštus, kažkoks rūgštus ar sūrus nesupratau, o jam matot tinka doh.gif , tai padėjau vėlesniam laikui
vaida L
QUOTE(Ewute @ 2007 05 19, 21:30)
labai atsiprašau, kad kišuosi, bet toks požiūris, kad vaikas tik valgys,o motorika nesivystys - labai klaidingas. pirma, nepabandžius negalima teigti, kad vaikas tik valgys ir nieko daugiau, vaikui reikia rodyti, mokytis jį, o ne per nagus trenkti, kad nekištų į burnytę. antra - smulkioji motorika yra ypatingai svarbi vaiko raidai, per smulkiuosius pojūčius (čiupinėdamas, lipdydamas ir t.t.) vaikas lavina savo kalbą ir t.t. labai nenoriu plėstis. esmė, kad smulkiąją motoriką reikia lavinti, bet tam reikia daug kantrybės  4u.gif
nemanau, kad vaikui virš metų yra per anksti duoti plastiliną  4u.gif
kaip kažkuri mama rašė, kad nuo metų su vaiku žaidė su plastilinu ir mergaitė labai daug šneka ir t.t. - tai didelę reikšmę galėjo turėti darbas su vaiku. aišku gal vaikas ir taip būtų anksčiau pradėjęs kalbėti, bet faktas, kad lavinant smulkiąją vaikų morotiką lavėja kalba 4u.gif  (ne bobučių kalbos, vaikų psichologiją studijuoju  smile.gif )
*

Savo dukrytei pirmą plasteliną nupirkau metų ir kelių mėn. ir ji net nebandė ragauti schmoll.gif
Čia Maskvoje, yra labai daug lavinimo DVD diskų, kad vaikas genijum taptu tongue.gif , tai žinokit ten metų laiko vaikas jau turi mokėti iš palstelino gėlytes daryti, su akvarele piešti pirštukais ir pan. Tai mes kartu tuos diskus žiūrim ir ji mėgdžioja. Tai ji jau moka kamuoliuką padaryti iš plastelino, ant veiduko deda akytes, nosytę ir pan. O dėl akvarelės, tai Montesori pamokėlėse jau net eglutę piešė ( ne tik bilekaip ką piešia, bet gauna konkrečias užduotis). Žinokit aš ne iš tų kur moka labai lavinti savo vaikus, bet tikrai matau kad nors kiek su vaiku užsiimant tobulėjimas vystosi kasdien.
Gal ir Lietuvoje panašių diskų yra, nes tikrai manau kad daugiau yra tokių mamyčių kaip aš, kurios net nežino kaip išmokyti vaiką ar nuo ko net pradėti blush2.gif
Maniuta
QUOTE(vaida L @ 2007 12 13, 11:53)
Savo dukrytei pirmą plasteliną nupirkau metų ir kelių mėn. ir ji net nebandė ragauti  schmoll.gif 
Čia Maskvoje, yra labai daug lavinimo DVD diskų, kad vaikas genijum taptu  tongue.gif  , tai žinokit ten metų laiko vaikas jau turi mokėti iš palstelino gėlytes daryti, su akvarele piešti pirštukais ir pan. Tai mes kartu tuos diskus žiūrim ir ji mėgdžioja. Tai ji jau moka kamuoliuką padaryti iš plastelino, ant veiduko deda akytes, nosytę ir pan. O dėl akvarelės, tai Montesori pamokėlėse jau net eglutę piešė ( ne tik bilekaip ką piešia, bet gauna konkrečias užduotis). Žinokit aš ne iš tų kur moka labai lavinti savo vaikus, bet tikrai matau kad nors kiek su vaiku užsiimant tobulėjimas vystosi kasdien.
Gal ir Lietuvoje panašių diskų yra, nes tikrai manau kad daugiau yra tokių mamyčių kaip aš, kurios net nežino kaip išmokyti vaiką ar nuo ko net pradėti  blush2.gif
*

jūsų pasiekimai 4u.gif bigsmile.gif
šaunuolė mamytė!
bet visiems vaikams skirtingai, maniškis jau nuo 11 men su plastelinu draugauja, patinka į gabaliukus dalinti, kur nors prilipdyti, pirštukai miklus, smulkioji motorika gerai išvystyta, bet vat mums dabar 1,3 m., o kalbam labai labai prastai. Piešti iš viso nepatinka, nei pirštukais, nei pieštuku. O DVD tokių nemačiau, gal reikėtų pasidomėti g.gif
lauryzi
Labukas visoms,
*

As tai uz tokia veikla, bet tik priziurint mamytems....nes kai toks pypliukas prarys gabaleli plastelino, tai bus problemikiu oi oi oi unsure.gif
vaida L
QUOTE(Maniuta @ 2007 12 13, 15:14)
jūsų pasiekimai  4u.gif  bigsmile.gif
šaunuolė mamytė!
bet visiems vaikams skirtingai, maniškis jau nuo 11 men su plastelinu draugauja, patinka į gabaliukus dalinti, kur nors prilipdyti, pirštukai miklus, smulkioji motorika gerai išvystyta, bet vat mums dabar 1,3 m., o kalbam labai labai prastai. Piešti iš viso nepatinka, nei pirštukais, nei pieštuku. O DVD tokių nemačiau, gal reikėtų  pasidomėti  g.gif
*

Žinokit aš nustebau, kad mamos neduoda plastelino, nes rusės mamos labai intesyviai užsiima su vaikais. Mes kai nueinam į burelį, tai maniškė pati žiopliausia skaitos ten doh.gif Aplamai pastebėjau, kad rusų vaikai labai protingi, nes su jais laaaaabai daug dirbama. Ir tų lavinimų disku čia didelis pasirinkimas mirksiukas.gif
Iš parktikos jau galiu sakyti, tikrai yra rezultatai
lauryzi
QUOTE(Maniuta @ 2007 12 13, 14:44)
jūsų pasiekimai  4u.gif  bigsmile.gif
šaunuolė mamytė!
bet visiems vaikams skirtingai, maniškis jau nuo 11 men su plastelinu draugauja, patinka į gabaliukus dalinti, kur nors prilipdyti, pirštukai miklus, smulkioji motorika gerai išvystyta, bet vat mums dabar 1,3 m., o kalbam labai labai prastai. Piešti iš viso nepatinka, nei pirštukais, nei pieštuku. O DVD tokių nemačiau, gal reikėtų  pasidomėti  g.gif
*

O as manau, reikalauti is 1 metuko vaiko tokiu dalyku - truputi nesamone, nenorekim,kad vaikai nuo vystyklu vunderkindais butu.... doh.gif
Maniuta
QUOTE(lauryzi @ 2007 12 14, 01:06)
O as manau, reikalauti is 1 metuko vaiko tokiu dalyku - truputi nesamone, nenorekim,kad vaikai nuo vystyklu vunderkindais butu....  doh.gif
*

Visų pirma tai viskas vyksta žaidimo forma. Vaikui idomu, plius jis žaidžia su mama, kas gali būti maloniau ax.gif Ir ne būtinai plastelinas, gi yra daug lavinamųjų užsiėmimų, reikia žiūrėti pagal vaiką, kas jam įdomiau. Svarbiausia, man atrodo, kad vaikas suprastų, kad Mokytis naujų dalykų smagu
lauryzi
QUOTE(Maniuta @ 2007 12 14, 15:32)
Visų pirma tai viskas vyksta žaidimo forma. Vaikui idomu, plius jis žaidžia su mama, kas gali būti maloniau  ax.gif Ir ne būtinai plastelinas, gi yra daug lavinamųjų užsiėmimų, reikia žiūrėti pagal vaiką, kas jam įdomiau. Svarbiausia, man atrodo, kad vaikas suprastų, kad Mokytis naujų dalykų smagu
*

Visiskai sutinku kad viska reikia daryti per zaidima, kad veikloje dalyvaujant mamytei, vaikuciui geriau nebuna thumbup.gif - bet viskas turi vykti palaipsniui, nereikia skubinti ivykiu, kad metuku sulaukes vaikutis jau vos ne rasyti moketu.... doh.gif
mamiux
gal ir gerai plastelinas,bet vistik savaitele beveik pazaidziau ir po truputi vis nese i siuksline,kol jo neliko biggrin.gif tai ir nusprendziau vel nupirkti tik 2 metuku.Mes ir be plastelino turim kuo uzsiimti smile.gif .o i burna nesikiso.Siaip labai megstam piesti mes smile.gif
lauryzi
QUOTE(mamiux @ 2007 12 14, 22:06)
gal ir gerai plastelinas,bet vistik savaitele beveik pazaidziau ir po truputi vis nese i siuksline,kol jo neliko biggrin.gif tai ir nusprendziau vel nupirkti tik 2 metuku.Mes ir be plastelino turim kuo uzsiimti smile.gif .o i burna nesikiso.Siaip labai megstam piesti mes  smile.gif
*

O maniskis laaaaabai megsta i burna plastelina deti ir dar visi kambariai tokiu kamuoliuku primetyti doh.gif
Jurlin
niekada plastelino nebus mano namuose schmoll.gif uzteko 1 karto doh.gif
Lai darzeliuose ir mokyklose lipdo, mes randam ir kitu uzsiemimu- pvz is giliu, kastonu ir kt pasdarom zmogeliukus, statome is lego kaladeliu is popieriaus lankstome, o be plastelino puikiai gyvenam ir nepasigendam ax.gif
Vėjuota
nu jau ne nuo metų tikrai. ir ne nuo dveijų
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.