Užpernai mūsų šefas buvo Tailande. tai lauktuviu parvežė džiovintų kirmėlyčių ir aštunkojų uodegyčių. Jie apibarstyti labai aštriiais prieskoniais, labai tinka prie alaus ar sauso vyno. Aš ragavau, tos kirmėlytės visai nieko, bet jau aštunkojai, tai fe O ka jus neiprasto lietuvio burnelei ragavot?
Per praėjusius naujuosius buvom Prancūzijoje, tai ragavom keptų kaštonų  Man visai skanu, kaip saldoka kepta lauže bulvė  O va draugas matyt persivalgė, nes paskui ne tik nuo kvapo, bet ir vien pagalvojus jį pykino
Kaštonai kaštonais, bet kirmėlių nevalgyčiau net jei primokėtų
vat jau ka megstu tai astunkojus, kalmarus ir visokius kitokius juros gyvius  bet kirminai kazkaip netraukia. Viena karta ragavau varliu kojas, ar slauneles, kaip jas ten, gerai kad nepasake drauge ka as cia tokio valgau, ten misraineje buvo, skanu reikia pripazint, kaip vistiena. va o kita diena pasake
| QUOTE (Kuzia @ 2003 12 09, 12:42) | Kaštonai kaštonais, bet kirmėlių nevalgyčiau net jei primokėtų |
Gali būt po laiko, kaip man buvo. Patiekalo pavadinimas buvo praneštas, kai visi pasisotino ir iki pamėlynavimo buvo išgyrę aštrų kirmėlyčių skonį
| QUOTE (Smurka @ 2003 12 09, 14:46) | Gali būt po laiko, kaip man buvo. Patiekalo pavadinimas buvo praneštas, kai visi pasisotino ir iki pamėlynavimo buvo išgyrę aštrų kirmėlyčių skonį |
Eina švilpt  ... O prieš vaišinant ką sakė kas čia yr? Ar tik prašom prašom, pasivaišinkit  ...
| QUOTE (Kuzia @ 2003 12 09, 12:50) | | QUOTE (Smurka @ 2003 12 09, 14:46) | Gali būt po laiko, kaip man buvo. Patiekalo pavadinimas buvo praneštas, kai visi pasisotino ir iki pamėlynavimo buvo išgyrę aštrų kirmėlyčių skonį |
Eina švilpt  ... O prieš vaišinant ką sakė kas čia yr? Ar tik prašom prašom, pasivaišinkit  ... |
Tipo nacionalinė zakuskė, a la bulvių traškučiai  Buvo linksma, kai paaiškėjo tikra patiekalo kilmė  . Kažkas bandė žiaugčiot, bet nieko neišėjo, nes visai neblogas skonis buvo
Keberiokšt
2003 12 09, 15:30
As ir Paryziui valgiau keptu kastonu - nepatiko. Dar valgiau kazkokio islandu nac. patiekalo - vytinto ryklio ( ar kazkaip panasiai) - nu smarve, kaip menesi neplautu kojiniu
Keberiokšt
2003 12 09, 15:33
OI, dar valgiau lietuviska egzotika - ar tai karves tesmeni ar tai versiuko pimpala.. tiksliai nepamenu,kas ten buvo
| QUOTE (vepla @ 2003 12 09, 15:33) | OI, dar valgiau lietuviska egzotika - ar tai karves tesmeni ar tai versiuko pimpala.. tiksliai nepamenu,kas ten buvo |
| QUOTE (vepla @ 2003 12 09, 15:33) | OI, dar valgiau lietuviska egzotika - ar tai karves tesmeni ar tai versiuko pimpala.. tiksliai nepamenu,kas ten buvo |
Gal tada geriau jau kirmėlės  ...
Starkute
2003 12 09, 15:52
| QUOTE (vepla @ 2003 12 09, 13:33) | OI, dar valgiau lietuviska egzotika - ar tai karves tesmeni ar tai versiuko pimpala.. tiksliai nepamenu,kas ten buvo |
As irgi valgiau versiuko kiausiukus keptus  Tipo delekatesas  Skonis kaip kotletuku, nieko ipatingo
Starkute
2003 12 09, 15:58
| QUOTE (vepla @ 2003 12 09, 13:30) | As ir Paryziui valgiau keptu kastonu - nepatiko. Dar valgiau kazkokio islandu nac. patiekalo - vytinto ryklio ( ar kazkaip panasiai) - nu smarve, kaip menesi neplautu kojiniu |
O mano vyreliui - tikram gurmanui  ,tai kuo smirdziau, tuo skaniau  Prisidziovina pilna vonia visokiu zuvu ir zuveliu  ,tai ,kad gudras ieik, kvapelis tikrai, kaip tu kojiniu Arba, kai pradeda virti austres, tai toks pasklinda, atsiprasant kakos kvapas  ,o valgo tiesiog cepsedamas is malonumo Baigiu jau priprast  , tik nescia gyniau lauk su visomis austremis  .
O aš nieko tokio egzotiško nesu valgius, bet labai norėčiau paragauti O maniškiui net elementaraus kalmaro neįkiši, jau nekalbant apie kirmėlytes ar aštuonkojus
Apie mano neiprastus kulinarinius sedevrus dar galima pasiskaityti cia http://www.palangos.lt/031115/?id=12
O aš šį rudenį Turkijoj valgiau midijas keptas tešloje. Turkas jas kepė tiesiog po atviru dangum ant grilio ir vėrė ant medinių iešmukų - niam niam niam, kaip seilės kaupiasi prisiminus. Aš jas kroviau ir kroviau lėkštėn, atrodė valgyčiau nesustodama, bet vyras liepė pristabdyt - sako, nežinai kaip gali atsiliepti tavo pieno skoniui. Teko apsiraminti su tom midijom, bet nepageidaujamų reakcijų nebuvo - nei mano skrandžiui, nei vaiko
As tai megeja visokiu juros gerybiu Dievinu midijas,krevetes,astuonkojus.O dar labai patinka keptos sraiges,oi kaip niam niam.Varliu slauneles ir valgiau,kazko nieko ipatingo nepastebejau.Kepti kastonai tai man labai patiko,kazkada lauktuviu gavau ju,tai apsivalgiau matyt visam gyvenimui O va jei kas pasiulytu kirminu pavalgyt,tai feeeeeeeeee neuzka,sitas brudas manes netraukia Ir kai pagalvoji kad kazkas ir gyvus juos valgo,fui
Ka rykliena? Smulkiau prasome
| QUOTE (Noa @ 2003 12 09, 20:21) | Ka rykliena? Smulkiau prasome |
skonis kaip vistienos, ruosiama su cesnaku, padazu, kepama kaip steikas  siaip ne visiems patinka
Starkute
2003 12 10, 07:37
| QUOTE (TauRe @ 2003 12 09, 18:02) | | rykliena |
Va  ko labai noreciau paragaut
aš valgiau smegenis, ir kažkokios juros gėrybės akį, bet nei vieno nei kito neprisiverčiau nuryt. daugiau niekada nevalgysiu nieko egzotiško.
Lacrima
2005 02 19, 20:57
man ir parveze is tailando saldainiu,kur viduj,krevetes,kalmarai ir dar velniai zino kas,juos pakept reikia,bet netraukia,nes kvapas atstumia,o be to saldainius kept,nzn kaip cia....
Gal kam teko ragauti konservuotu juros gerybiu, tu kur buna stikliniuose indeliuose su visokiais padazais? Maciau prekybos centruose, bet vis nesryztu pirkt, gal visai neskanu  , nes kai karta nusipirkom koservuotu astuonkoju, tai skonis buvo kaip gumos su zuvies kvapu
as valgiau midijas, paruostas su krapais ir actu atrodo nu labai skanu..  varliu slauneles tai turi triusienos skoni - valgai panasiai kaip vistos sparniuka, tik sumazinta keliskart noreciau kada vel ju pasikept...gal kas zinot kur varliu slaunyciu gaut pirkt?
Rigedora
2005 03 15, 12:09
vat mane irgi traukia tie stiklainiukai su visom jūros gėrybėm, tik kaina sustabdo  buvau tik nusipirkusi vici berods midijų sūryme. Tai su kaimynu prie alaus vos nesusipešėm dėl jų  o kaimynė su mano vyru net neragavo Kiniečių kabake balgėm varlių troškinį-buvo labai aštru, tai pačio skonio nėjo suprast-bet šiaip kol karšta šlaunytė-tai panaši į vištą, o kai ima vėsti-darosi labai lipni-kaip kiaulės kojos kaulus graužtum ką čia dar tokio egzotiškesnio ragavom?  kroatijoj austrę virtą ragavom-skanu, tik smėlio daug  kalmarą keptą ant grotelių-skanu, tik man prieskonių norėjosi, nes iškepė tai natūraliai-be nieko. Va dar pamenu, kaip sesuo užsisakė spagečius su jūros gėrybėm, o paskui raukėsi, o aš su malonumu juos išsirankiojau ir sukirtau... smurka, ta tu tais kirminais vis svečius pavaišink  ir suvartosi vat kokių smegenų ar pautų negalėčiau turbūt valgyti...  nors vaikystėj, kai dar tėvai augino kiaules, tai atsimenu labai skanu kiaulės smegenys su svogūniukais pakeptos būdavo
QUOTE(Keberiokšt @ 2003 12 09, 15:33) OI, dar valgiau lietuviska egzotika - ar tai karves tesmeni ar tai versiuko pimpala.. tiksliai nepamenu,kas ten buvo  Kai pernai atvažiavo Frėja į Lietuvą susitikome visos draugiškam būry. Jinai lauktuvių atvežė kažkokį butelaitį islandiško nacionalinio gėrimo, kuris užgeriamas užkandžiaujant jaučio kiaušais ar banginio pimpalu  Kadangi iki šiol tokių subroduktų neradome, tai butelis iki šiol stovi neišgertas, nors jau metai praėjo
alinute_m
2006 07 19, 04:18
taip, atsakau
- sviezios austres (tokios dar krutancios, ka tik atidarytos...), sviezi juriniai moliuskai ivairiu prigimimu (niam niam) - 15 metu senumo banginio mesa (termiskai neapdorota, uzsaldyta nuo banginiu medziojimo uzdraudimo; pasake, kad tokia sena po valgymo, tai net burna apsivele) - raugintos vietnamietiskos slyvos (saldziai surios; skonio pojutis - sumaisai lygius kiekius druskos su cukrum ir valgai) - ka tik sugauta grilinta rykliena (meh, skonis kaip paprasto heko, juroj - ne Baltijos - sugavom nedideli rykliuka - kokiu gal 30 cm ilgio.) - supuvusi svedishka zuvis (kazkoks totaliai durnas nacionalinis svedu patiekalas; skonis kaip supuvusios zuvies, fui fui fui) - bizono mesa (mmm, kaip labai geros kokybes jautiena) - siaures elnienos isrukyta nugarine (atsiduoda - samanom ir misku)
Ko nevalgiau: - shunu, - kaciu - kirminu (nebent man nezinant kur kalafiore...) - vabalu (ir nenoreciau).
ausrytuke
2006 07 20, 11:03
QUOTE(Anka @ 2005 02 20, 21:12) Gal kam teko ragauti konservuotu juros gerybiu, tu kur buna stikliniuose indeliuose su visokiais padazais? Maciau prekybos centruose, bet vis nesryztu pirkt, gal visai neskanu  , nes kai karta nusipirkom koservuotu astuonkoju, tai skonis buvo kaip gumos su zuvies kvapu  as kai ten pamatau astunkoju ciuptuvelius tai iskart noras atsoka net ziureti i ta puse  isvis niekad astunkojo nevalgyciau buvau kuria diena nusipirkus kalmaro lazdeliu tai irgi nepatiko, bendradarbe sake kad kaip vezio mesa, tai speju vezio irgi nevalgyciu  o vat midiju teko ragauti tai labai patiko niam niam
Karves tesmens troskini. Skonis kaip gumos, isvaizda irgi labai savotiska - tokie balti kubeliai baltame padaze.
alinute_m
2006 07 28, 04:16
QUOTE(ausrytuke @ 2006 07 20, 05:03) as kai ten pamatau astunkoju ciuptuvelius tai iskart noras atsoka net ziureti i ta puse  isvis niekad astunkojo nevalgyciau buvau kuria diena nusipirkus kalmaro lazdeliu tai irgi nepatiko, bendradarbe sake kad kaip vezio mesa, tai speju vezio irgi nevalgyciu  o vat midiju teko ragauti tai labai patiko niam niam  nu nu, astunkojai visai skanu...  Kartais japonu restoranuose parduoda beibius astunkojus fri, tada valgai visus - su galvom ir uodegom (oi, atsiprasau, ciuptuvais). Skanu!!! O kalmarai irgi fri liuks, padarai majonezo padaza - apsivalgyt galima. Dar zinau liuksusines kalmaru salotas, bet kad kalmarai nepatinka, tai ir nesakysiu. Papildyta:QUOTE(bulba @ 2006 07 27, 22:05) Karves tesmens troskini. Skonis kaip gumos, isvaizda irgi labai savotiska - tokie balti kubeliai baltame padaze. jei pasitaikytu proga, butinai pameginciau, ale, kur man kokia karve nudaigot??
Lotavita
2006 07 28, 06:48
sraigės, rykliena
QUOTE(alinute_m @ 2006 07 28, 05:16) O kalmarai irgi fri liuks, padarai majonezo padaza - apsivalgyt galima. Dar zinau liuksusines kalmaru salotas, bet kad kalmarai nepatinka, tai ir nesakysiu. Pasakyk  As labai megstu kalmarus
alinute_m
2006 07 28, 17:20
QUOTE(Tučka @ 2006 07 28, 01:00) Pasakyk  As labai megstu kalmarus  Na, gerai gerai.. Isduosiu savo firmines salotas: Konservuoti kalmarai, kietai virtas kevshynis, svogunas, majonezas: viskas pjaustoma smulkiai, proporcijos pagal skoni.
Mrs Freken Bok
2006 08 12, 12:53
kazkaip dar neteko ragauti ir valgyti kazko neiprasto. o visai noretusi
Pigalica
2006 08 14, 10:22
QUOTE(ausrytuke @ 2006 07 20, 11:03) as kai ten pamatau astunkoju ciuptuvelius tai iskart noras atsoka net ziureti i ta puse  isvis niekad astunkojo nevalgyciau Astunkuoju ciuptuvus valgiau labai skaniai  Kalmarai irgi su "kojom" toskinti vyne ir pomidoru padaze  Gyvenime skanesnio dalyko nesu valgiusi
yalissa
2006 08 14, 10:33
QUOTE(ausrytuke @ 2006 07 20, 11:03) as kai ten pamatau astunkoju ciuptuvelius tai iskart noras atsoka net ziureti i ta puse  isvis niekad astunkojo nevalgyciau Oi kaip skanu. Valgyčiau ir valgyčiau tuos čiuptuvėlius
QUOTE(Keberiokšt @ 2003 12 09, 16:33) OI, dar valgiau lietuviska egzotika - ar tai karves tesmeni ar tai versiuko pimpala.. tiksliai nepamenu,kas ten buvo  tekę ir man ragaut tai buvo gan senai
Egle 22
2007 05 22, 20:16
Na, astunkojai, jau nebe egzotika, o kasdienybe mums  Ragavau juros eziuku. Vienam restorane, net nesupratau kad jie is tiesu neapdoroti. Skonis-kaip pomidoru padazo su prieskoniais. Dar, to kalmaro, kuris turi rasalo (nezinau kaip lietuviskai). Na, jis pats kepamas kaip ir kalmarai, bet ir jo tie dazai naudojami padazui. Sumaisomi su pomidorais ir duoda toki keista prieskoni. Na, mano seimai visai nepatiko, nes viskas nusidazo juodai.Dar, Italijoj valgomas karves skrandis: su bulvem, orkaitej. Skanu! Ir strazdai valgomi: daromi su pomidoru padazu. Taip gaila tu pauksteliu  kiek jau ten tos mesos. Tiesa, ir balandzius valgo.Siaubas o ryklio skonis panasus i vistienos?  Keista...Man (kiek zinau) , jo neteko ragaut, bet daznai perkam kardzuve, kurios skonis, kaip teigia vietiniai, toks pat kaip ir rykliu. Kadangi pastaruju nieks nenori pirkti,jie nupjauna jiems galvas ir parduoda kaip kardzuves. O jos kainuoja! Siaip, kardzuve labai skani zuvis. Ypac ant groteliu, arba carpaccio. Tik man jos skonis, visai nepanasus i vistienos.
Esemesas
2008 09 23, 14:27
Mergaitės, o ką reiškia olandiškame arba pelėsiniame sūryje 'šliužo (tik rašo be lt raidžių etiketę)' fermentas?
Žydros akys
2008 10 01, 08:23
QUOTE(Skarlet @ 2008 09 23, 15:27) Mergaitės, o ką reiškia olandiškame arba pelėsiniame sūryje 'šliužo (tik rašo be lt raidžių etiketę)' fermentas?  Aha.. aš šitą sudėtinę dalį atradus neperku..  man tai skamba fe...
lemuria
2008 10 05, 21:36
QUOTE(Žydros akys @ 2008 10 01, 09:23) Aha.. aš šitą sudėtinę dalį atradus neperku..  man tai skamba fe...  Sliuzo fermentas- tai istrauka is dziovinto versiuko skrandzio. Jo deda i fermentiunius surius kad piena sutrauktu. Skrandi supjausto, isdziovina, o kai reikia ismirko ir ta skysti- i piena.
auksegi
2008 10 11, 15:48
mano tėvams draugai iš ispanijos atvežė kažkokią trauktinę... su 2 iguanomis. Jos nedidelės, mažiukės tokios. Bet spirite išsilaikė kuo puikiausiai (puiki konservuojamoji terpė  ) .Teko ir paragaut, skonis, sakyčiau toks neįprastas, tačiau daugiau primena kažkokia samanę su tam tikru prieskoniu. Butelis gražus, tai ir teebestovi dar sekcijoje tik truputelį nuragautas. Tipo tai ispanų tradicinis gėrimas
susidomejus
2008 12 21, 15:55
Kai mano namuose svecias is Maltos paruose astunkojus, tai supratau, kad tai didziausias skanestas. Beje, tas zmogus tikrai megsta gaminti  ... ir moka
žostautė
2008 12 29, 14:39
QUOTE(susidomejus @ 2008 12 21, 16:55) Kai mano namuose svecias is Maltos paruose astunkojus, tai supratau, kad tai didziausias skanestas. Beje, tas zmogus tikrai megsta gaminti  ... ir moka  Mergaitės, kaip jūs tuos aštunkojus gaminat? Man vien nuo minties seilės klaviatūrą užlieja....
susidomejus
2009 01 05, 00:13
Siaip tai tik maciau kaip isdarinejo, kazka nupjove, paskui pavire kokias 15 min. uzpyle acto, sumaise su juros kopustais ir valgem. Liuks!!! Be ka tenai nupvoje, tai pamatysiu kita karta. Bijau, kad ne ta nupjaut galiu ar kaip tik nenupjaut
susidomejus
2009 01 08, 21:51
Vakar pica pasidariau su juros gerybem, kur buvo ir astuonkoju uodegeliu. Fantastikaaaaaa.......... Tik balto vyno pritruko.
vitalija.vilke
2010 03 28, 22:03
Mums draugas buvo paruošęs aštunkojį, bet paragauti taip ir neišdrysau  Vyras sakė, kad skonis kaip kalmarų, bet man užteko pasižiūrėti į aštunkojį gulinti lėkštėje ir noras net ragauti praėjo
irmulia
2010 03 30, 20:15
| i |
| FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:
1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!
2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.
3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.
4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.
5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.
6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.
7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
zenzara
2011 12 09, 18:01
mano draugas Italas valgo balandzius ir kitus paukscius net pavadinimu neprisimenu oi kaip skanu sako,smegenis pagrinde aviu,varles kojes ir man siule paragauti,bet jau vien pagalvojus pykina
|
|