delfinas
2005 02 05, 23:35
QUOTE(baltic*girl @ 2005 02 03, 23:48) man smalsu, is kur taip gerai TEN NESIMAITINANCIOS sveikuoles zino ju raciona Manau, kad yra pasisakoma tiesiog prieš McDonald's įvaizdį... O jį, matyt, daug kas prilygina labai storam ir bukam amerikonui arba labai negražiam riebiam hamburgeriui su riebiom nesveikom bulvėm  . Manau, kad į McDonald's meniu niekas čia nėra per daug įsigilinę...
QUOTE(delfinas @ 2005 02 05, 16:36) Manau, kad yra pasisakoma tiesiog prieš McDonald's įvaizdį... O jį, matyt, daug kas prilygina labai storam ir bukam amerikonui arba labai negražiam riebiam hamburgeriui su riebiom nesveikom bulvėm  . Manau, kad į McDonald's meniu niekas čia nėra per daug įsigilinę... tiksliausiai isdestei tai, ka as meginau ir vis nesugalvojau kaip i macdonalda nuejus nebutina fri bulviu est ir burgeriu kimsti. as jei kada uzklystu, valgau salotas, ledus. geriu kava. fri bulviu isvis nepamenu kada bevalgiau, kartais sugriesiju nusiperku mesaini su suriu(jis man vienintelis skanus). be to sakau, rode per tv reklama, kad net svieziu vaisiu galima gauti vaikams, kaip ir sultyciu ir tt. pvz jei tai butu vienintele vieta pavalgyti, as nupirkciau dukrai vistos gabaleliu, nulupus ta trasku virsu lieka balta mesyte. o uzsakius kokiu salotu prie tos mesytes tuikrai gaunasi ne toks jau ir klaikus maistas stengsiuosi isvengti, kad macdonaldas vaikui taptu kaip kakzokia svente ar super atrakcija, bet del atsitiktinu ar neisvengiamu apsilankymu jame tragedijos tikrai nedarysiu
QUOTE(norge @ 2005 02 02, 03:16) Kas čia rašė, jog salotos ten suvytusisios- susmirdusios  . Dažnai lankosi, musėt  . Kiek kartų valgėm salotas ten - na visuomet liuks, traškios, šviežutėlės, krevetės irgi šviežutėlė, absoliučiai jokių priekaištų. O mes labai išrankūs maistui. Apie tą apsirijėlį, kuris valgė tik McDonalds maistą ir jam sveikata parėjo, tai rašiau jau kažkur- nereikia ėsti kaip kiaulei, nuo tokio pat kiekio cepelinų gal iš vis kojas pakratęs būtų. O apie sveiko maisto įsivaizdavimą galėtume irgi pasiginčyti. Tyliu apie cepelinus, vėdarus, bulvinius blynus - mes tokių nevalgom. O kažkas raito, dar paskrudinto lašinio užsideda  . Arba tipiškas lietuviškas dalytkas- grietinė. Kur pasaulyje dar valgo grietinę? Tokį riebalą? Mes grietinės irgi neperkam, išsikyrus retus atvejus, kai jos man reikia kapotai tešlai. Bet šlamšti vieną tokį riebalą? Mes perkam natūralų jogurtą. Arba vaikiškas maistas. Nu man "žudantis" daiktas atrodo manų košė.  Prifarširuoti savą vaiką miltais su cukrum  . Na "sveikata" neišpasakyta.  Arba saldintos arbatėlės - cukrus mūsų namuose tik svečiams  . Gi skanios tos arbatos nesaldžios, jei skonio receptoriai nuo vaikystės cukrum nenudusinti. O blynukai vaikams, kepami milžiniškame kiekyje pigaus aliejaus?  Nu niekur pasaulyje nemačiau tokio riebaus ir nesveiko maisto, kaip Lietuvoje. Sakau nuoširdžiai. Man tie McDonaldsai- tai nekalti kūdikiai palyginus su tipiško lietuvio pietų stalu. Jei kada vaikai išgeria ten sulčių ar pagraužia traškų salotos lapą , ar tas pačias bulvytes- vidutinę porciją perpus, o vyras burgerį sukerta kelionėj - tai mes vis vien maitinamės NEPALYGINAMAI sveikiau nei 99 proc. Lietuvos. Vot tep va. Svarbiausia- saiką reikia turėti.  boooootent  cia dar apie ta manu kose ... per 5 metus valgiau ja 1 karta ir daugiau niekada nevalgysiu, o ir vaikui daviau karta, bet nevalge ir nebeduosiu. kam kimsti vaika tuo, kad neturi jokios vertes  geriau jau macdonaldo salotos su mazais skanias pomidoriukais, morkytem dar mastau, na kuo tas mesainis toks kaltas ?? juk kai zmgos pietauja daznas valgo mesos gabala, salotu, kiti megsta dar duonele uzsikasti (neskaitant, kad zmona prie mesos dar ir bulviu koses neuzmirso pagaminti  ), tai ar ne tas pats gautusi sukrovus ta mesos gabala, salotas ir duonele ar bulka ir dar bulviu kose uzsikasti ?  mes patys maitinames labai ivairiai, nuo sveikiausiu patiekalu iki nesveikiausiu. nedarau is nieko tragedijos, viskas pagal situacija ir galimybes
Mes neesam, labai dideli McDonaldo gerbejai, su mazium teko pora kartu uzsukti, o paskutini karta praejusi savaitgali, pirkom bulvyciu, tai vaikas valge, bet po to tik i zandus pradejo kimsti ir pasake, kad neskanu. Manau vaikai patys atsirenka kas gerai ir skanu jiems. O del keliu hamburegeriu tai nemnau, kad nesveiki pasidarysim, apskritai mes ir taip nezinom ka perkam parduotuvese ir kiek ten "naudingu" medziagu prideta.
Cikadelė
2005 02 09, 12:58
QUOTE(Aima @ 2005 02 07, 16:56) O del keliu hamburegeriu tai nemnau, kad nesveiki pasidarysim, apskritai mes ir taip nezinom ka perkam parduotuvese ir kiek ten "naudingu" medziagu prideta. teisingai- nezinom ka perkam parduotuvese, tai manau sveikiau vaikui koki savo rankom pamusta, paprieskoniuota kepsni pakepti nei pasitenkinti mcdonaldo isedomis vakar pietavau tokioje kavinukeje, ten bandeles kepa ir iskart parduoda, yra ir hamburgeriu. Uzgriuvo visa kokiu 1-2 klasiu mokinukai su mokytoja. Uzsisake bandeliu. Prie mano staliuko susedo berniukai, prie gretimo mergaites... Berniukai visi paveikti reklamos- plempia tik coca cola ir hamburgerius valgo... Visi viens kitam pasakoja kad hamburgeriu gali suvalgyti kad ir simta bet deja tevai mcdonalde tenuperka tik 1-2  mergaites pradejo gincytis su berniukais, sakydamos, kad mcdonaldas nesveika ir t.t  Berniukai dar ilgai irodinejo, kad mcdonalde galima visokiu masinyciu, zaisliuku gaut ir t.t... man kazkaip idomu ir tuo paciu graudu pasidare- kad tas kvailokas amerikoniskas mcdonaldas taip giliai musu vaiku smegenelese jau ilindes
Cikadele, čia gi nuo tėvų priklauso, kaip giliai tas McDonaldsas įlįs. Ir kaip tėvai į tą McDonaldsą žiūri. Aš tai garantuoju, kad tie vaikai atspindėjo savo tėvų požiūrį į hamburgerius. Ir viskas. O jei tarpe jų neatsirado nei vieno, kris būtų pasakęs, jog jam patinka McDonaldso salotos, tai ką norėt... Arba, jei kalbėjo, jog hamburgerius gali ryti kibirais- tai jau galima spėti, kokia šeimoje valgymo kultūra.  O kad Coca-colą plempė- čia irgi geras rodiklis apie šeimos supratimą apie gaiviuosius gėrimus. Garnatuoju, kad tų vaikų tarpe nebuvo mano dukros, nes a- ji neužsisakytų kolos, b- ji neužsisakytų hamburgerio. O jau kokio naminio varvančio karbonado jai ir per prievartą neįkiši. Nepaisant to, mes vakar po apsilankymo pas stomatologę (kur gavom pagyrimą, jog yaptingai retai sutinka vaiką su tokais prižiūrėtais dantukais absoliučiai be jokių priekaištų  ) užsukom į McDonaldsą ir lengvai užkandom, bo taupėm laiką apsipirkimo sportui.
Cikadelė
2005 02 09, 13:34
QUOTE(norge @ 2005 02 09, 13:10) Nepaisant to, mes vakar po apsilankymo pas stomatologę (kur gavom pagyrimą, jog yaptingai retai sutinka vaiką su tokais prižiūrėtais dantukais absoliučiai be jokių priekaištų  ) užsukom į McDonaldsą ir lengvai užkandom, bo taupėm laiką apsipirkimo sportui.  nenoriu ironizuoti, bet ... valgant mcdonalde manau sportuoti reikes...
QUOTE(Cikadele @ 2005 02 09, 13:35) nenoriu ironizuoti, bet ... valgant mcdonalde manau sportuoti reikes...  Šiandien ryte prie savo 168 svėriau 52.5. Padėjo, musėt, sportas. P.S. Sakau, saikas svarbu, ir makaulė kad tinkamus produktus rinktųsi. O lietuvišku tradiciniu naminiu maistu tručijantis galima ir amerikonus viršsvoriais aplenkti.
Jurgana
2005 02 09, 14:23
QUOTE(sirduze @ 2005 02 04, 11:33) o tas supratimas apie sveika maista ateis tik is to kaip pacios juos mokysit, o jei vaikas nori i McD ir jo neleist... nesamone As tikiuosi savo vaika isaukleti taip, kad jis i McD nesivers, tad ir nereikes jokiu draudimu
o man patinka macdonaldse ledai su karamele arba sokoladu  arba kava su pyrageliu  labai skanu... O visa kita as galiu ir namie pasigaminti
Neringucia
2005 02 09, 15:41
Nu nežinau... Mano vaikui tai McDonalds manijos tikrai nebuvo. Tiesa kai buvo mažesnis kokių 3 - 4 metų vieną kartą į mėnesį turėjome tradiciją užsukti į McDonalds, tačiau tikrai ne dėl hamburgerio. Maniškis žaisliuko labai norėdavo  O tą hamburgerį turėdavau sukimšti aš, nes jo tik porą kasnelių paragaudavo ir  O dabar tikriausiai tie žaisliukai nebeįdomūs psidarė, nes jau kokius metus laiko net užuominos negirdėjau, kad norėtų į tą McDonaldą. Mes geriau į kokią paprastą kavinukę užbėgam užkasti, nes ir jam ir man tas maistas tikrai ne pats skaniausias. Tiesa dėl Coca-colos tai kitas klausimas  Visaip stengiamės jam sultis įpiršti...
MAMA2T&T
2005 02 11, 16:54
QUOTE(Cikadele @ 2005 02 09, 05:59) teisingai- nezinom ka perkam parduotuvese, tai manau sveikiau vaikui koki savo rankom pamusta, paprieskoniuota kepsni pakepti nei pasitenkinti mcdonaldo isedomis  O tai jeigu ne McD, tai ir ishedas valgot
Cikadelė
2005 02 12, 13:04
anyway, pastebejimas, kad mamos, gyvenancios uzsienyje yra labiau pasinesusios ant tu MC Dononaldu nei toks, kurios gyvena Lietuvoje...kazin kur viso to priezastys? Mama2T, nelabai supratau Jusu parasyto posto  pasikartosiu- geriau jau savo valgiai, nei MCDonaldo nesveiki dalykai...
QUOTE(Cikadele @ 2005 02 12, 13:05) anyway, pastebejimas, kad mamos, gyvenancios uzsienyje yra labiau pasinesusios ant tu MC Dononaldu nei toks, kurios gyvena Lietuvoje...kazin kur viso to priezastys? Gal provincialume? Gal pinigų trūkume? Galima spėlioti įvairiai. Bet vat lietuviai apskritai įpratę valgyti savo namuose, ypatingą dėmesį skiria virtuvei (patalpai). Dar- lietuviams MacDonaldsai per liesi. Vat, kai kokiam Delano kepa ką prie akių, ir aiškiai regi varvančius taukus, pigaus aliejaus katilus, porcijas arklines- tai kažkaip labiau lietuvius įtikina.
Brolis Anglijoj dirba Mc'donaldo virtuvėje. Viską mato savo akim, bet žinokit nesibaisi, ir pats ten valgo, o jam bet ko tikrai neįkiši  Vadinasi, nieko jau ten tokio blogo ir nėra, kaip kai kurie įsivaizduojam  Beje, apie išėdas pirmą kartą girdžiu
Coca - cola
2005 08 01, 16:07
mano nuomone tokia, kad nesveika tik tai ko per daug  o man skanu mc donaldse ir kai bunu viena mieste visada uzlekiu ir suedu kompleksa  nu man skanu nu bet kai su mazium einu tai susilaikau, nors is mc donald daryti kazkoki siauba bauba ir juo gasdinti vaikus tai jau viduramziai sakyciau
niu o as galiu pasakyt kad nieko pries neturiu aisku nedaznai ji duodam mazgiui bet ja vei kur vaziuojam uztrunkam ilgiau nieko neturim pasiieme tai bulvyciu mazgiui koki magnagets ir gerai ir skanu ir vaikutis sotus
reniote
2005 10 24, 01:42
Neesu gyvenime kategoriska, bet kas liecia McDonald'us esu kategoriskai pries kad sis maista, chipsai, ir salia ju siulomi cukriniai gerimai nebutu vaiko racione. Gyvenu pati JAV keleri metai, McDonalde buvau viena karta, kai viena drauge pakviete.... i si "restoarana". Deja, as ten nieko nevalgiau. Deja, JAV McDonaldo nei salotos nei visciukai nera sveiki. Siulomos "darzoves/salotos" taip pat perzengia visas cukraus leistinas normas, na o visciuku kauluose pastoviai randama tam tikra liga, kuri "isimeta" deka hormoninio lesalo. Esu ne tik pries McDonald'us bet ir pries visus "Perkins", Wendy's ir t.t. Kai po gimdymop jauciausi negrazi, ir buo apemusi depresija del isvaizdos, nuvaziavau praleisti valanda i Buerger Kings. Pamacius kokios moterys ten lankosi (ir kaip jos tuo maistu zaloja savo atzalas), pasibaisejau, pagailo man tu vaiku ir apsiraminau pasijutus grazuole... Vyras is mano isvykos juokesi, bet man tai buvo puiki grozio terapija. Aukletojoms darzely taip pat grieztai prigrasaiu, kad nebutu jokiu bulvyciu fri ir kt. nesveiko maisto mano vaiko racione. IS pradziu buvau nesuprasta, bet prisijunge ne viena mama prie sio reikalavimo ir aukletojai nieko nebeliko, kaip reguliuoti "sveiko maisto" valgiarasti, kuri sudarome mes, mamos. Vyras mano sai inicityva palaiko, nes pagal savo specialybe zino, kaip silpnai yra pazeidziama vaiko mitybos receptoriai su "nekaltu" greitu maistu ir "skystu cukrumi" - coke. Ir nemanau, kad amerikonai su "McDonald'u" yra klishe, tai yra kasdienis JAV paveikslas: McDonalde kasdien "valgo" kudikiai, mamos-namu seimininkes, kurios isties turetu rasti laiko namie sveikai maitinti savo vaikus, bet ne greito maisto istaigose, na ir zinoma, gvardija dabinoinku, tarnautoju ir kt. Viena karta maciau vaizda, kai vienoje greito maisto uzegoje, klientas pries valgi sukalbejo 10min. padekos malda uz savo pietus... Ne, as kategoriskai prie greita maista, pries tas "nekaltas bulvytes fri" ir "traskias salotas"...
Aš pati niekada nevalgau McDonald'e ir savo vaiko ten nevesiu Jau manau geriau i Cili užsukt, nei tas bulkas valgyt
birbiriuke
2006 01 27, 22:25
Man tai McDonalds patinka. Ir kaip turiu laiko butinai ten uzsuku. Ir nemanau del to daryti dideles problemos sau ir savo dukrai. Gyvenam juk viena karta ir reikia viska isbandyti.
Dukra nuvedu 1-2 kartus i metus,dar drive,bet retai Maziaus dar Mums gerai Delano tada jau
Mes nueinam i Mac Donalda tik esant special progai  Gal karta per men tokia proga pasitaiko  Nemanau kad ten labai sveikas maistas, bet juk ir pacios nevisada darome taip kaip sveikiausia
sssaule
2006 01 31, 22:21
Aš tai prieš nes ten viena sintetika. Bendradarbė nusipirko hamburgerį ir pamiršo, išsitraukė tik po 10 dienų, ir jis atrodė kaip naujas, nei apipelijęs, nei pasmirdęs. Nors retkarčiais, kokiomis spec. progomis manau galima nueiti.
QUOTE(Vaira @ 2005 12 29, 19:50) Aš pati niekada nevalgau McDonald'e ir savo vaiko ten nevesiu Jau manau geriau i Cili užsukt, nei tas bulkas valgyt  Nezinau, as irgi niekada nesizavejau MCD, taciau ir nesu jo atzvilgiu tokia kategoriska kaip kaip kurios jusu.........stai buvom visa seima uzsuke pries gera savaite, tai mazei vaikiskam rinkinyje buvo bulvutes, sumustinis - tai suprantama  , taciau greta jogurtas, keptos morkytes, galima pasirinkt salotas, sulciu............. Gal Lietuvoje dar kitaip? juk pasikeite sio konserno ne tik savininkai, bet ir meniu
 gtgrtsueurutz54uu45  swwfwwfsw  fjjfhhfh  ssafsfsffsdf  t  e  t  e  hzujnv  vvde54  ohtguzhum  o  m  jjvjgkgfjfj  hhwe. ekllllllllllllllllllouozzoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkk kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkiuiiii8ikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkzhhyhdgd
Prikolnaja
2006 02 01, 11:43
Mes irgi retai ten nueinam,bet dukryte gauna tik bulvyciu
QUOTE(kotiki @ 2006 02 01, 11:43) Mes irgi retai ten nueinam,bet dukryte gauna tik bulvyciu  bulvyciu bet dabar labiau balionu reik musiskiui
Aš tai prieš Mc donald'us. Savo vaikiuką stengsiuos kuo vėliau supažindinti su šiuo maistu.
Linuute
2006 02 25, 12:44
Dabar daug maisto yra nenatūralaus. Mes jau keletą metų gyvenam Dubline ir ten McDonald's eilinė valgykla,kuriu pilna pristatyta.Ten dažnai užsukam.Nesumelavus,tai beveik kiekvieną dieną.Nebūtinai tų hamburgerių suvalgyti,bet ir kokių kokteilių atsigerti ar pyragėlių paragauti.Mano vaikui ten patinka. Čia,Lietuvoj,bent jau man asmeniškai ir mano vyrui,tai mcdonaldo maistas tikrai skiriasi nuo airiško.Gal būt lietuvaičiai verslininkai,kaip dažniausiai stengiasi papigiąją prasisukt,tai ir superka ptoduktus pačius pigiausius  .Nes man Lietuvoje McDonald's maistas,tai kai guma
Crystalline
2006 05 29, 22:21
Kuo vėliau mažylis sužinos, kas tai yra, tuo ramiau mums, tėveliams.
mes patys ten neinam.is viso buvau 2 kartus,paskutini karta pries 4-5 metus ir tai ledu tepirkau.nesu sveiko maisto salininke,et kazkodel ten manes visai netraukia.tuo labiau paziurejus filma "Supersize me".tai vaikui to brudo irgi nerodysim  geriau jau kokiu nesveiku maistu,picu,sumustiniu pasidarysim namie,bent zinosim ka valgom.
mes su mazium buvom gal tik viena karta dar, bet ir tai valge tik bulvytes! manau, kad yra daug geresniu vietu kur galima butu skaniai pavalgyti, nekalbamt jau ir apie maisto sveikuma!
aš nė karto nedaviau jokio maisto iš macdonaldo ir tikrai neduosiu.Pati niekad nevalgau.Gal tik kartą ragavau mėsaini.Tiesa pieno kokteilių duočiau
Lietinga Diena
2006 06 10, 12:42
Gal ir kategoriškai pasisakysiu, bet mano nuomone toks klausimas net neturėtų kilti, jau gana to, kad mes save viskiais pusfabrikačiais nuodijam, tai kodėl turėtume ir su vaikais taip elgtis. Vaikai ir mcdonaldai du nesuderinami dalykai.
Buvom praeita savaite. Maziukas pirma karta-gavo bulvyciu ir vistienos.
Didzioji trecia klase baige,uztat buvo "didele " proga,nes ten apsilankom labai retai 1 karta i metus,gal du
QUOTE(Gulia @ 2006 06 12, 20:07) Buvom praeita savaite. Maziukas pirma karta-gavo bulvyciu ir vistienos. Didzioji trecia klase baige,uztat buvo "didele " proga,nes ten apsilankom labai retai 1 karta i metus,gal du Aš tai kategoriškai prieš
tarataika
2006 07 27, 18:58
as savo mazyliui retkarciais nuperku bulvyciu..jam labai patinka
mmergyte
2006 07 27, 19:04
netycia radau sita tema ir negalejau nepasisakyti,mamytes,neveskit savo vaikuciu i tokias istaigas..pati dirbau jame ir zinau koks ten maistas...jau geriau uz tuos pinigelius nuveskit vaika i kokia kavinuke ar vaisiu nupirkit,bus tikrai sveikiau...netgi tie ledai ir kokteiliai yra nekokie..pati zinau,kad ten visada bandoma palaikyti svara,bet anaiptol taip nevisada buna...  juk reikia mazinti nuostolius  vaikas turi moket pasirinkti,bet jau geriau tegul renkasi is kokios nors kavinukes meniu,o ne ten kur viskas yra saldoma ir laikoma ne po savaite..
VIVULIA
2006 07 27, 20:31
QUOTE(Mazule @ 2006 01 31, 21:36) Nezinau, as irgi niekada nesizavejau MCD, taciau ir nesu jo atzvilgiu tokia kategoriska kaip kaip kurios jusu.........stai buvom visa seima uzsuke pries gera savaite, tai mazei vaikiskam rinkinyje buvo bulvutes, sumustinis - tai suprantama  , taciau greta jogurtas, keptos morkytes, galima pasirinkt salotas, sulciu............. Gal Lietuvoje dar kitaip? juk pasikeite sio konserno ne tik savininkai, bet ir meniu  beje ar zinote kad tos salotos uzpilamos padazu kuris riebesnis ir uz koki bigmaka kartu su bulvytem sudejus? va tau ir sveikos salotos. as asmeniskai irgi pries visus macdonaldus. nesakau kad vaiko niekada ten ir nenuvesiu, juk uzdraustas vaisius visada saldesnis, bet stengsiuosi kiek imanoma savo pavysdziu ir autoritetu apsaugoti nuo sio meslo. man ner kraupesnio vaizdo: storas storas kudikis, vienoje rankoje bulvytes, kitoje kola....brrrr... patikekit tai jau ir pas mus kasdienybe.
na as ir neesu tokia kategoriska, kartais nulekiam i macdonalda, paemu vaikui happy meal su zaisliuku, kiek jis ten suvalgo, pora kasneliu. bet tikrai zinau kad daug negalima ir neduosiu, pacios suprantate koks yra greitas maistas
Juk nieks ir nesako, kad sis maistas sveikas. Taciau tikrai namatau tragizmo jeigu vaikas vienakart suvalgys bulvyciu ar mesainio paragaus As uz sveika ir sviezia maista, ypac kai tai liecia vaikus. Taciau, mielosios, jau labai neperdekime del tu bulvyciu
adrytės mama
2006 10 04, 20:37
QUOTE(lina-kameja @ 2006 07 27, 21:31) man ner kraupesnio vaizdo: storas storas kudikis, vienoje rankoje bulvytes, kitoje kola....brrrr... patikekit tai jau ir pas mus kasdienybe.  , tokias įstaigas tik didžiausiu spinduliu apeiti  . Sutinku, kad ir vaikui norisi padaryti šventę. Bet, manau, yra kur kas "sveikesnių" būdų šventei paminėti. Kad ir į gamtą su vištienos kepsniais ar kt.
Terija:)
2006 10 15, 00:45
QUOTE(adrytės mama @ 2006 10 04, 19:37)  , tokias įstaigas tik didžiausiu spinduliu apeiti  . Sutinku, kad ir vaikui norisi padaryti šventę. Bet, manau, yra kur kas "sveikesnių" būdų šventei paminėti. Kad ir į gamtą su vištienos kepsniais ar kt. Šventė su Macdako maistu,čia kažkas iš vaiduoklių gyvenimo.Niekad per klaidą,kad ir kaip išalkus nesu aš į jį užsukus,pamelavau,su padruške vieną kart gėrėm pieno kokteilį.O kad vaiką maitint tokiu maistu,tai
Leticija
2006 10 15, 09:18
Mes kartais nueinam ir jokios tragedijos tame nematau  Manau,kad vaikui nieko neatsitiks, jei kartais suvalgys bulvyciu ir isgers kolos, tik , aisku, nereikia persistengt, kad ejimas i MacDonalda netaptu kasdienybe
Jei butu mano valia, uzdaryciau tokias maitinimo istaigas. Perverskim meniu: 1. Kola-nuodas siaubingas ir nuo kurio tunkama (uztat mokyklose ir uzdraude gazuotus gerimus) 2, Bulvytes- tai dar baisesnis nuodas, nes kaitinamos aliejuje virs 180 'C ( kaip ir cipsai) 3, Mesainis- nutukimas garantuotas.... IR TAIP TOLIAU Tai ar verta nuodyti vaika, kad ir retkarciais
-simona-
2006 10 29, 00:32
niekada nesiveisiu savo vaikų į Macdonaldą (na ir patys neinam), o ledų galima skanių ir kitur nuspirkt
laima522
2006 11 06, 19:03
Dar prieš pagimdant dukrytę, mudu su vyru kartais užeidavom į Mc Donald'ą. Su siaubu stebėdavom, kai nutukusios anglės savo atžalėles (kai kurios tikrai neturėdavo daugiau nei 1.6mėn.) maitindavo bulvytėmis ir vištienos gabaliukais (Happy meal). Galiu pasakyti, kad daugumai anglų toks maistas tai kasdienybė. Jei ne burgeriai, tai picos, jei ne picos, tai kebabai ar aliejuje virtos vištos kulšelės, ar žuvis su tom pačiom bulvytėm. Jei ne greito maisto restoranai, tai šaldytas maistas maistas iš parduotuviu, ir tikrai retas, kuris gamina pats namuose. Užtai jie visi nutukę. Aš pati tikrai nevesiu vaikų, ir taip patys kai paaugs eis.
vitaskin
2006 11 12, 21:16
QUOTE(Jurlin @ 2006 10 27, 19:12) Jei butu mano valia, uzdaryciau tokias maitinimo istaigas. Perverskim meniu: 1. Kola-nuodas siaubingas ir nuo kurio tunkama (uztat mokyklose ir uzdraude gazuotus gerimus) 2, Bulvytes- tai dar baisesnis nuodas, nes kaitinamos aliejuje virs 180 'C ( kaip ir cipsai)
3, Mesainis- nutukimas garantuotas.... IR TAIP TOLIAU Tai ar verta nuodyti vaika, kad ir retkarciais  O tai namie bulvyciu fritiurinej negaminat? Jei taip, tai koks skirtumas?
goldengirl
2006 11 27, 17:05
Fritiurineje as negaminu nieko. Apskritai, riebaluose virtus produktus boikotuoju. Nenoriu tersti nei savo, nei savo vaiko kunu.
Bet McDonalds pyrageliai fantastika  Neatsivalgau (nu per daznai nesigauna, bet noras yra).
|
|