Sveikos mamytės, Manau ir ir šį rudenį atsiras mamyčių, kurių atžalėlės eis į pirmą klasę ir turbūt nevienai iškils kalausimas, kuri geriau pradinė ar paprasta vidurinė, nes dauguma pradinių mokyklų pareiškimus priima jau nuo sausio mėn. Vat dabar iš aš pati nežinau kas geriau. Pradinės mokyklos dažniausiai buna buvusiuose darželiuose, o tai daugmaž uždara teritorija, kiekviena klasė turi savo rūbinę ir toletą, yra kur pabūti po pamokų, kai kau yra nemažai būrelių. Iš kitos pusės vidarineje pabaigus 4 klases mažiau bus steso einant į penktą, mokykla ta pati ir per 4 metus jau patys bus išsiaiškinę kas, kur ir kaip, greičiausiai ir klasiokai mažai pasikeis, galbul ir vaikai bus atitinkamai paruošti, juk ir pradinių klasių mokytojos daug maž žino, koks yra šioje mokykloje penktokų lygis. Taip pat norėčiau sužinoti gal kurių mamyčių vaikai lanko ar lankė "Pelėdos" pradinę mokyklą arba Sietuvos vidurenę. Abi jos Justiniškėse. Domina viskas: kaip sekėsi mokslai, kokios mokytojos, kas patinka, o ypač nepatinka?
Savo sunu plauoju leisti i mokykla nuo rudens. Gyvename Pasilaiciuose. Gruodzio men. su sunum pavazinejome po rajono mokyklas. Gabijos gimnazija nei jam nei mums nepatiko. Ten mokosi vaikai nuo 1 iki 12 klases. Nejauku ten, mokslas dviem pamainom, valgykloje ir koridoriuose stumdytis kartu su dickiais, koridoriuose taip painu, kad as nelabai gaudausi, kur ten vaikas. Visai kas kita pradinese. Patiko ir mums ir vaikui. Nors ir toliau nuo namu, uzraseme i Ausros pradine. Jei priims, bandysime ten, jei ne i Medeinos pradine.
Taip ir nesupratau ar būsimų pirmokėlių nebus, ar čia aš peranksti apie tas mokyklas, ar tik nervinuos labai. Na, tiesiog nežinau kas geriau?
Mes irgi šitą dilemą jau sprendžiam. Aš iškart buvau už pradinę mokyklą. Kadangi vienintelė dėmesio verta mūsų rajone esanti vidurinė mokykla dirba dviem pamainom, tai pagalvojau, kad saugiau ir mieliau bus vaiką leisti į pradinę. Nors ji ir toliau nuo namų, bet manau verta...
Mes gyvenam Karoliniskese,tai aplink mus nera pradiniu geru mokyklu.Arciausiai - Genio pradine Zveryne.Dukra mokosi jau antrus metus,tai net sirgdama verziasi i mokykla.Pernai metais is vis nesirgo - taip norejo eiti i mokykla  Mokykla ir mokytoja as labai patenkinta.Klases remontui daviau 200 Lt (cia iejo remontas,nauji suolai,apsvietimas.Siaip daugiau rinkliavu nebuvo.Na,isskyrus nauji metai,dovanele mokytojai.Visokius sasiuvinius ir knygas,jei reikia,nuperka mokykla, o mes tik pinigus atiduodam.
Sveiki,
Labai aktuali ši tema- mokyklėlės. Turiu lygiai tą pačią problemą, nežinau kur leisti dukryte. Gyvenam Pašilaičiuose, arčiausiai būtų Gabijos gimnazija, bet kuo toliau, tuo baisesnių atsiliepimų prisiklausau. Buvo paminėta Aušros pradinė mokykla, bet kad tokios aš neradau Vilniaus tinklapyje prie pradinių mokyklų registracijos sąrašo. Gal galima plačiau sužinoti kur ji yra - kokioj gatvėj, ar telefono numerį. Gal dar kas turit kokių minčių apie mokyklas?
Vadinasi Aušros darželis-mokykla, Medeinos g. 5.
QUOTE(Blobse @ 2005 02 02, 19:25) Vadinasi Aušros darželis-mokykla, Medeinos g. 5. Ačiū. O tenai kokios nors pradinės "įmokos" reikia? Gal jau pati užrašei ten savo atžalą? Aš tai kurią dieną planuoju irgi pereiti per Pašilaičių mokyklėles, bet man dar kita dilema iškyla, kaip tas vienas vaikas pareis iš tos mokyklėlės? Reiks viską išsiaiškinti dėl tų prailgintų grupių arba auklę samdyti porai valandų, kad parvestų namo. O pas pačią tos problemos nėra?
I Ausros darzeli-mokykla priima tik tuos vaikus kurie lanko ju darzeli ir tai ne visus , mano mergyte lanke ta darzeli ir buvau rami kad eisim cia ir i mokykla , o po to pasirodo as paskutine atnesiau pareiskima ir nepakliuvau , tai po to mokytoja man skambino kviete jau pas juos ateiti , tipo vienas vaikas atsisake, o klaseje 30 vaiku , tai sakau aciu mes jau priimti i MEDEINOS PRADINE MOKYKLA, ir tuo labai dziaugiames
Medeinos prad. mkl. yra ir prailginta grupe ir bureliu pasirinkimas , viskas vienoje vietoje
QUOTE(dobo @ 2005 02 02, 11:38) Ačiū. O tenai kokios nors pradinės "įmokos" reikia? Gal jau pati užrašei ten savo atžalą? Aš tai kurią dieną planuoju irgi pereiti per Pašilaičių mokyklėles, bet man dar kita dilema iškyla, kaip tas vienas vaikas pareis iš tos mokyklėlės? Reiks viską išsiaiškinti dėl tų prailgintų grupių arba auklę samdyti porai valandų, kad parvestų namo. O pas pačią tos problemos nėra? Nieko nezinau apie jokias imokas. Gal dar reikes. Uzrasem saviski ten, tai nieko nesake, kad darzelio pas juos nelankom ir nepriims. O is mokyklos tai nezinau kaip pareis, gal bureliai kokie bus, o be to ir kelio ne taip ir daug apie 15 min. Teks pratintis.
Man tai ir Medeinos pradine mokykla labai patiko, tik truputi toliau negu Ausros. Jeigu nepriims i Ausros, bandysim i Medeinos. Jeigu ir ten ne - teks rinktis Gabijos gimnazija. Vienintele paguoda, kad arciausiai namu. Daugiau jos jokiu privalumu kol kas nematau.
Mano mergyte ir gi rudeny i mokyklele. Tik mes Kaune randames. Dabar Vaikystes darzeli lankom.
Gal yra mamu "kaimyniu". Kur leisit savo vaikucius? Manau jau pats laikas rupintis, net gi gal ir per velu kaikurioms mokykloms (eiles)?
Ka manot apie "Versmes" pradinę?
jurgyna
2005 03 04, 20:26
Nors mano maziui iki mokyklos dar toli, bet jau dabar daznai pagalvoju,kur ji reiks leist, nes pati dirbu mokytoja ir zinau, kad vaiko pasiekimams tinkama aplinka daug be galo duoda. Manau,kad labai svarbu atsizvelgti i vaiko charakteri, jo savarankiskumo laipsni. Jei matysiu, kad maniskis pakankamai "smarkus", tai leisiu ji iskart i vidurine, kad iskart adaptuotusi toje aplinkoje ir veliau nebutu stresu, nes is savo patirties zinau- ateje is pradiniu zirniukai dar visa pusmeti grybauja didziulej mokykloj, viska pirmakart mato - ir vaikus, ir mokytojus. Sunku ir jiems, ir mokytojams tokiu atveju. Bet jei matysiu, kad vaikas dar tik apie zaidimus galvoja, nesirysiu ji is kart i toki bardaka, kaip vidurine leist, tegul dar saugiai ir ramiai pradinej prakunta
kamileh
2005 03 05, 08:06
Na as nezinau... Lankiau pradine ir ja baigus nei man, nei mano klasiokams perejus i vidurone tikrai jokiu stresu nebuvo...
Neringucia
2005 03 08, 11:05
Aš saviškį irgi užrašiau į pradinę, kadangi sesers vaikai tą pačią yra baigę. Su jais pasikalbėjau (dabar jie jau vyresniųjų klasių moksleiviai), tai jiems labai patiko toje pradinėje ir jokio diskomforto atėję į penktą klasę nejautė. Vienas netgi sakė, gerai, kad ne nuo pirmos klasės į tą bardaką papuoliau
QUOTE(jurgyna @ 2005 03 04, 21:26) Manau,kad labai svarbu atsizvelgti i vaiko charakteri, jo savarankiskumo laipsni. Jei matysiu, kad maniskis pakankamai "smarkus", tai leisiu ji iskart i vidurine, kad iskart adaptuotusi toje aplinkoje ir veliau nebutu stresu, nes is savo patirties zinau- ateje is pradiniu zirniukai dar visa pusmeti grybauja didziulej mokykloj, viska pirmakart mato - ir vaikus, ir mokytojus. Sunku ir jiems, ir mokytojams tokiu atveju. Bet jei matysiu, kad vaikas dar tik apie zaidimus galvoja, nesirysiu ji is kart i toki bardaka, kaip vidurine leist, tegul dar saugiai ir ramiai pradinej prakunta  kaip cia parasyta -reikia ziureti i kiekvieno vaiko charakteri. As visiskai sutinku. Tai vat is pradziu ir as galvojau leisti i pradine mokykla, saugiau, ramiau atrodo, bet kuo toliau stebiu saviski, tuo labiau jam yra igrises tas darzelis ir jis noretu kazko naujo. todel pagalvojau, kad jam bus naudingiausia is kart eiti i vidurine mokykla, tegul buna didelis kad taip nori. taigi uzrasiau ji i Antakalnio vidurine, bet dar nezinau ar priims, nes nelabai ji mum priklauso pagal gyvenama vieta
kakadudelta
2007 09 02, 22:08
 Sveiki,isleidau sunu i Ausros pradine mokykla, niekur nerandu info apie ja . Parekomendavo man sia mokyklele , pabandziau , prieme be problemu. Labai silta ispudi paliko direktore , mokytoja Liza .Gal kas leidziate vaikus i sia mokyklele ?
Loretoidas
2007 09 03, 23:00
QUOTE(kakadudelta @ 2007 09 02, 23:08)  Sveiki,isleidau sunu i Ausros pradine mokykla, niekur nerandu info apie ja . Parekomendavo man sia mokyklele , pabandziau , prieme be problemu. Labai silta ispudi paliko direktore , mokytoja Liza .Gal kas leidziate vaikus i sia mokyklele ? Mano dukra "Ausros" mokyklos trecioke. Mes labai patenkinti sia mokykla - aplinka tvarkinga, saugu, klasiu mokytojai lieka su vaikais prailgintoje grupeje.
kakadudelta
2007 09 04, 21:53
As irgi patenkinta , nors dar tik kelios dienos, o trecioku teveliai nuostabus, super vaidinimas ! Is kur tiek kuribingumo , drasos , laiko radote del savo , o kartui ir musu visu ten atejusiu ! Saunuoliai ! O kaip ten del bureliu? Kiek mums pristate , tai kainos labai jau nemazos....
Loretoidas
2007 09 05, 10:55
QUOTE(kakadudelta @ 2007 09 04, 22:53) As irgi patenkinta , nors dar tik kelios dienos, o trecioku teveliai nuostabus, super vaidinimas ! Is kur tiek kuribingumo , drasos , laiko radote del savo , o kartui ir musu visu ten atejusiu ! Saunuoliai ! O kaip ten del bureliu? Kiek mums pristate , tai kainos labai jau nemazos.... Su bureliais tikrai problema. Visi - dailes, sokiu, dainavimo, karate, anglu - mokami ir kainos kasmet kyla (nors atrodo siemet visur smarkiai pabrango).Vienintelis pliusas, kad prailgintos grupes metu vaikai patys keliauja i burelius (pirmokus mokytojos pasiima). Nemokamas burelis - papamokine veikla- viena pamoka per savaite kiekvienai klasei pas savo mokytoja.
kakadudelta
2007 09 05, 11:22
cia tikrai minusas, nes kiek girdejau kitose mokyklose yra nemokamu arba su simboliniu 10 lt mokesciu ....O kainos pas mus tikrai dideles ! idomu ar kokybe paruosimo irgi geresne? nori vaikas i anglu kalbos , rusu ismoko pats , o dabar multikus anglu kalba rodo, tai praso i bureli, kad ismoktu , idomu kiek kainuos....
Loretoidas
2007 09 05, 11:31
QUOTE(kakadudelta @ 2007 09 05, 12:22) cia tikrai minusas, nes kiek girdejau kitose mokyklose yra nemokamu arba su simboliniu 10 lt mokesciu ....O kainos pas mus tikrai dideles ! idomu ar kokybe paruosimo irgi geresne? nori vaikas i anglu kalbos , rusu ismoko pats , o dabar multikus anglu kalba rodo, tai praso i bureli, kad ismoktu , idomu kiek kainuos.... Pernai kainavo 35 lt. menesiui du kartus per savaite. Moko ta pati mokytoja, kuri mokys nuo antros klases. Tiems vaikams, kurie lanke bureli, geriau sekesi antroje klaseje (bent jau musu).
kakadudelta
2007 09 05, 19:45
aciu uz info .K arate - 60 lt, dsarzelyje pernai kainavo 35 , kiek siais anglu dar nezinom, tikekim nebus kaip su karate
Loretoidas
2007 09 05, 21:39
QUOTE(kakadudelta @ 2007 09 05, 20:45) aciu uz info .K arate - 60 lt, dsarzelyje pernai kainavo 35 , kiek siais anglu dar nezinom, tikekim nebus kaip su karate  As irgi tikuosi, kad daile nebus 60 lt., sokiai jau aisku - 50 lt. Visi vaikai (kurie lanko) ir teveliai labai giria karate treneri:D
kakadudelta
2007 09 05, 22:37
malonu girdeti , vyras buvo susirinkime jam irgi patiko treneris . O daile tai tikrai 50 lt .
kakadudelta
2007 12 18, 12:12
QUOTE(kakadudelta @ 2007 09 05, 23:37) malonu girdeti , vyras buvo susirinkime jam irgi patiko treneris . O daile tai tikrai 50 lt .  ikeliu nuoroda, galite nuotraukyciu is Ausros pradines mokykleles paziureti ! http://s263.photobucket.com/albums/ii155/delta_040/
zanetka
2008 01 02, 10:38
Gal kas galite labiau paaiskinti pradines mokyklos tvarkarasti, kodel labiau panasu i darzeli nei i mokykla? juk pamoku tiek pat ar tik vaiku skaicius kitoks?
QUOTE(Loretoidas @ 2007 09 05, 12:31) Pernai kainavo 35 lt. menesiui du kartus per savaite. Moko ta pati mokytoja, kuri mokys nuo antros klases. Tiems vaikams, kurie lanke bureli, geriau sekesi antroje klaseje (bent jau musu).  Gal ką žinai apie ketvirtokų mokytojas?
kakadudelta
2008 01 04, 12:42
QUOTE(zanetka @ 2008 01 02, 11:38) Gal kas galite labiau paaiskinti pradines mokyklos tvarkarasti, kodel labiau panasu i darzeli nei i mokykla? juk pamoku tiek pat ar tik vaiku skaicius kitoks? Neisivaizduoju koks tvarkarasti vidurineje, bet musu pradineje mokykleleje nieko panasaus i darzeli , vaikai mokosi nuo 8 val. iki 12 . (priklausomai nuo pamoku skaiciaus, penktadieniais ilgiau, nes 6 pamokos (2 paskutines dailes  ) . Po pamoku jie eina valgyti pietu , po to laisvas laikas, nuo 13.30 iki 15 -ruosia pamokas, kai kas i burelius iseina, po to valgo vakariene ir eina i lauka arba sporto sale ! Visa diena uzimta naudingai ! Mes dar lankome baseina mieste , tai dar be bureliu mokykloje tenka 2 kartus per savaite vezti vaikina sportuoti! Visur mes spejam, bet laiko tv . paziureti, ar pas draugus islekti -nelieka !
Strazdute
2008 01 21, 14:15
Sveikutės Norėjau pasiklausti jau esamų pradinukų mamų-iš savo asmeninės patirties, kokie svarbiausi klausimai mokyklos administracijai? Ko pasiteirautumėte dabar, kas turėtų reikšmės renkant mokyklą, ko galbūt nepasiklausėte, o reikėjo?... Ačiū
Aš dar tik morališkai ruošiuosi šitam reikalui, o man jau širdis daužosi
spaNguolė
2008 01 21, 17:08
QUOTE(Alvydė @ 2008 01 03, 22:55) Gal ką žinai apie ketvirtokų mokytojas? Man, kaip ir Alvydei, idomi nuomonė apie dabartinių ketvirtokų mokytoją, kuri kitais metais turės pirmokėlius. Kadangi mano mergina eina dabar į tą darželį, tai norėtusi ten eiti ir į 1 kl. nesiblaškyti po kitas mokyklas. Lauksiu atsiliepimų  .
Kaip vyksta priėmimas į vidurinės / pagrindinės penktą klasę po baigtos pradinės? Ar į priklausančią pagal rajoną mokyklą priima be išlygų ar visgi žiūrima į tai, kiek yra laisvų vietų, rengiami priėmimo egzaminai? Ačiū už informaciją.
|
|