Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardai pagal gimimo datą
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4
kamileh
Ka manote apie vardus pagal gimimoo data, kai gimus vaikui vardas duodamas pagal tos dienos vardadienius?
Gal patys pagal sita sistema vaikui davete varda?
Ar svarbu, kad gimtadienis ir vardadienis butu ta pacia diena?
As :)
Seni zhmones taip sako: atejo vaikelis ir atsineshe varda, t.y. tos dienos varda smile.gif. Mielai buciau davus dukrai varda pagal tos dienos, na, nebutinai, kad shvestu vardadieni kartu.
Bet kad jos diena jau tokie vardai buvo... blink.gif , kad susilaikiau tongue.gif .
kamileh
Man tai yra visai grazu, o jei ilgai neisrenki vardo vaikui tai ir pakankamai patogu, taciau as dar neturiu ir tikriausiai negreitai turesiu vaiku, o vardu jau begalybes sugalvojau, nespesiu visu ir "suvartot" biggrin.gif . Kelios mano drauges pavadintos savo gimimo dienos vardadieniu vardais, taciau tie vardai pakankamai populiarus. Zinoma, jei vardai pasitaike nekokie, tai geriau jau vadinti savo sugalvotais vardukais. Tiesa, Valdas Adamkus pavadintas pagal savo gimimo data, o man jis didelis autoritetas, tai gal ir tiesa, ka tie senoliai sako... smile.gif
*valdonė*
Aš irgi dar nebūdama nėsčia žinojau kokiu vardu pavadinsiu savo vaikutį.O ir tą dieną kai gimė man patinkančių vardų nebuvo sad.gif
kamileh
QUOTE(virgyte @ 2005 01 09, 17:02)
Aš irgi dar nebūdama nėsčia žinojau kokiu vardu pavadinsiu savo vaikutį.O ir tą dieną kai gimė man patinkančių vardų nebuvo sad.gif
*

Felicisimas, Rimtas, Osvaldas
Na, tikrai nelabai pasitaike graziu... Bet nieko, labai grazu isrinkai pati smile.gif
*valdonė*
QUOTE(monie @ 2005 01 09, 17:10)
Felicisimas, Rimtas, Osvaldas
Na, tikrai nelabai pasitaike graziu... Bet nieko, labai grazu isrinkai pati smile.gif
*

ačiū,ačiū biggrin.gif wub.gif
PAris
Labai smagu butu jei vaikelis savo gimimo data atsinestu ta varda, kuris ir siaip teveliams labai patinka, butu malonus sutapimas, bet siaip tai kai kurie tie kalendoriniai vardai doh.gif ir kartais pasirinkimas gali buti is kokiu keturiu vardu, du mergaitems, du berniukams, gal ir butu duodanciu vaikui varda vien del to, kad kalendorinis, bet man tai visai nesvarbu, duociau toki, kuris mielas sirdziai ir grazus. smile.gif
maksas
musu mergyte gime per Antanus tongue.gif , tai kaip ir turetu buti Antanina (Antosyte), bet man tas vardas nepriimtimas, be to mergytes varda su vyru zinojome kai dar net negalvojom tuoktis, jis lauke savo eiles penkis metus biggrin.gif
atigil
Mūsų vaikiukas gimė sausio 15 ir atsinešė vardą MEDA smile.gif Tokį ir išrinkome, nes mums šis vardas labai gražus smile.gif Ir iš tikro labai tinka, o be to ir mažybinis vardas gražus MEdutė, MEduliukas . Mums šis vardas thumbup.gif
Minga
yra manoma, kad gimimo diena daugelis zmoniu jauciasi prastai, jauciama vidine itampa ir pan... todel senoveje buvo svenciami ne gimtadieniai, o vardadieniai. todel sakoma, kad vaikas turi tureti ir gimimo diena ir atskira vardo diena smile.gif kiek teisybes nezinau, bet taip sako mano bobulyte smile.gif
Lolly
Man davė vardą, o po kokių 12-13 metų sužinojom, kad pataikėm atsineštą vardą rolleyes.gif O dabar su vyru abu turim ir vardadienius, ir pavardadienius, nes mūsų pavardė yra kaip vardas biggrin.gif
Problema yra ta (neseniai ir Kauno diena rašė), kad neturime normalaus vardų kalendoriaus. Jono vardo dienų virš 20 yra. Tai nelabai gali pasikliauti stalo kalendoriais.
kamileh
Tai aisku, kad jei vaikeliui vardas jau seniai isrinktas (as pati issirinkus jau daugybe biggrin.gif ), tai nera labai svarbu tos gimimo dienos vardai, bet jei neisrenki vardo, tai galima atsizvelgti ir i kalendorinius... rolleyes.gif
kamileh
QUOTE(maksas @ 2005 01 13, 07:58)
musu mergyte gime per Antanus tongue.gif , tai kaip ir turetu buti Antanina (Antosyte), bet man tas vardas nepriimtimas, be to mergytes varda su vyru zinojome kai dar net negalvojom tuoktis, jis lauke savo eiles penkis metus biggrin.gif
*

Na nors jusu dukrele gime per Antanus, bet ta diena vardadieniai buvo - Antanas Kunotas Skalvė Akvilina. smile.gif
Keberiokšt
Sveikos,
o as buvau mintyse sugalvojusi varda pries gimima. Vaikas gime beveik menesiu anksciau... per ta vardadieni. Mistika, ane? Tadien buvo tokie vardai: Pijus, Kipras, Benediktas, Sarunas. Dar ir dabar saugau ta kalendoriaus lapeli.. biggrin.gif
Cikadelė
nepritariu tokiems dalykams cool.gif
as rinkciausi varda pagal patikima, o ne pagal data biggrin.gif
Atra
mes tai jei būtumėm davę pagal dieną vardą tai jau tada Gintarų mūsų šeimoje ui kiek būtų, nes mano vaikelis gimė per mano vardadienį, o man vardas yra duotas pagal tėvo vardą biggrin.gif
Erina
Nu kad jau tuose kalendoriuose ir vardai doh.gif , gaila man savo vaiko būtų su tokiu vardu. Ir beto kiekvienam kalendoriuj skirtingai, vienam yra, kitam nėra. Nesamonė kažkokia.
kamileh
Jei neklystu Valdo Adamkaus vardadienis ir gimtadienis ta pacia diena, tai gal sekme nesa g.gif smile.gif
gutė pinkutė
Kai laukiausi mergaitei varda buvom isrinke o berniukui turejom 2 variantus vienas grazesnis man kitas vyrui smile.gif gimdyt turejau sausio 19-25 dienomis bet pagulde su komplikacijom i ligonine sausio 6 diena gimde palatos kaimyne kuri laukesi berniuko tai as juokais ir sakau tai jau tikrai bus Kaspariukas-karaliukas-vaiduokliukas smile.gif mano vyrui pasirode labai grazus vardas
o ka jus manot mane ir pacia extra operavo 6 dienos vakare biggrin.gif tai su vardu issiprende problema taip atsirado mano Karaliukas biggrin.gif
alora
Kalendoriuje truksta labai daug graziu vardu tongue.gif , taip , kad manau jog geriausiai rinktis labiausiai patinkanti varda nesvarbu is kur jis bebutu thumbup.gif
pekutis
kai laukiausi pirmojo vaikucio tai vardus buvau susirasius ant lapelio ir galvojau kuris labiau tiks tas ir bus.jei butu gimus mergaite butu buvus Jore,o jei berniukas tai Joris.toliau saraseli buvo :Kajus,Dominykas,Titas ir t.tmergaiciu vardu buvau maziau issirinkus.taigi gime berniukas ir ta diena buvo KAJAUS vardadienis.taigi varda atsinesem tongue.gif o antrajam liko seniai isrinktas JORIS.tai dabar ir juokiames kad turim savo pavasario dieva,kuris gime pries kaledas 2.gif tongue.gif
kamileh
Bet vis delto labai grazu, kai vaikelis gimdamas sau varda atsinesa wub.gif wub.gif
turtle
Mano pacios vardadienis yra per gimimo diena smile.gif Taciau smagiausia, kad man tevai pagal tai nerinko vardo, isvis apie tai suzinojom tik kai man buvo apie 10 metuku rolleyes.gif Paskui as ilgai teveli "prie sienos" spaudziau, kad "prisipazintu", jog tycia toki varda parinko blush2.gif Bet pasirodo, tai atsitiktinumas, taip kad iseina, jog savo varda tiesiog atsinesiau 4u.gif Specialiai savo vaiko tos dienos vardu tikrai nevadinciau, vaikas atsinesa savo varda, nesvarbu, kada to vardo diena ax.gif
Burbulytis
QUOTE(monie @ 2005 01 09, 16:39)
Man tai yra visai grazu, o jei ilgai neisrenki vardo vaikui tai ir pakankamai patogu, taciau as dar neturiu ir tikriausiai negreitai turesiu vaiku, o vardu jau begalybes sugalvojau, nespesiu visu ir "suvartot" biggrin.gif . Kelios mano drauges pavadintos savo gimimo dienos vardadieniu vardais, taciau tie vardai pakankamai populiarus. Zinoma, jei vardai pasitaike nekokie, tai geriau jau vadinti savo sugalvotais vardukais. Tiesa, Valdas Adamkus pavadintas pagal savo gimimo data, o man jis didelis autoritetas, tai gal ir tiesa, ka tie senoliai sako... smile.gif
*

Visu pirma, jis buvo Valdemaras Adamkevicius!!!Paskui tik patapo Valdu Adamkumi blink.gif
Burbulytis
QUOTE(monie @ 2005 02 14, 19:45)
Bet vis delto labai grazu, kai vaikelis gimdamas sau varda atsinesa wub.gif  wub.gif
*

Grazu, o jei visi vardai baisus tos dienos? Va as tureciau but Skaidra kazkokia. Mes jau seniai savo maziukam vardus sugalvoje, taip kad jie kur dabar bebutu, zino, kas laukia ju tongue.gif , kadangi planuojam ne viena, gai stoti i eile tongue.gif
gyvenu gerai
Buvau prigalvojusi begalę vardų, bet kai gimė dukra, pavadinom ją atsineštiniu vardu.
Kiek esu girdėjus, tai tokie vaikai yra laimingi mirksiukas.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 15, 00:49)
Grazu, o jei visi vardai baisus tos dienos? Va as tureciau but Skaidra kazkokia. Mes jau seniai savo maziukam vardus sugalvoje, taip kad jie kur dabar bebutu, zino, kas laukia ju tongue.gif , kadangi planuojam ne viena, gai stoti i eile tongue.gif
*

ania? mirksiukas.gif
Akvija
Aš savo dukrai vardą buvau sugalvojus dar nebūdama nėščia, o kai gimė, tai mano močiutė vis įkalbinėjo kad pavadintume atsineštiniu vardu pagal gimi
mo dieną.Tai tas vardas buvo Gilda blink.gif blink.gif blink.gif Nu blyn, tai kaip aš kviesčiau Gildute umn.gif , man tai su Gelda asocijuojasi blink.gif O va kitas vardas buvo Žibutė blink.gif Dar geresnis tongue.gif Akys rudos, plakučiai tamsūs o kviečiam žibute blink.gif doh.gif
Nemanau kad tie vaikai kurie turi atsineštinius vardus yra laimingesni iž tuos kurie turi kitokius vardus schmoll.gif
Senti
Pas mane sūnus gimęs sausio 6 d. tačiau iš kalendoriuje buvusių vardų - Arūnas, Kasparas, Markelis, Baltazaras nesirinkom nei vieno. Tiesiog taip jau išėjo, kad gimimo liudijime įrašyta Aurimas, tačiau su krikšto vardu nebuvo jokių problemų - Kasparas 4u.gif
Dukrelei vardą jau teko galvoti, taip sumasčiau kad vardas turi prasidėti ta pačia raide kaip ir mūsų tėčio (Aurimas, iš A kaip ir mano pačios ax.gif ) O vardų iš K raidės tikrai nėra didelio pasirinkimo g.gif Tai vat ir gėgioja dabar po namus kambarios versdama Kotryna...
O dėl kalendorinių vardų yra problema tame, kad naujuosiuose kalendoriuose pilna prirašyta bet kokių vardų (na jau čia viskas susiję su tėvų fantazija), tačiau netgi ir tie patys vardadieniai kuriuos žmonės švesdavo vieną kartą metuose, jau rašomi po kelis kartus... Jei norima tiksliai žinoti vardo dieną reikia atsirasti senus bent 20 metų ar dar senesnius kalendorius.. Žinoma tuose kalendoriuose nerasime jokių "šiuolaikinių" vardų... Buvo toks laikotarpis, kad mano vardo, o jis tikrai eilinis, paprastas vardas, gal kokius 5-6 nepavyko rasti jokiame kalendoriuje blink.gif g.gif

Ir pabaigai - mano tėvai pagal kalendorių renka tik vardus atsivestiems veršiukams, šuniukams ir kitokiems naminiam gyviams blink.gif cool.gif Pavyzdžiui jei šiandien yra vardai: Fidelis, Kantrimas, Gražvyda ir Ervina, tai didelė tikimybė kad po namus lakstys mažas gražus Fedis biggrin.gif arba karvytė Gražutė biggrin.gif
Lemone
QUOTE(molli @ 2005 04 22, 10:53)
Tai tas vardas buvo Gilda blink.gif  blink.gif  blink.gif Nu blyn, tai kaip aš kviesčiau Gildute  umn.gif , man tai su Gelda asocijuojasi blink.gif
*

va pasitikrinau daba, pasirodo ir aš atsinešiau Gilda blink.gif dar ten yra Galė blink.gif ir dar Donata. vat Donata tai gal ir nieko, bet turbūt jis tais metais dar nebuvo įtrauktas į kalendorius g.gif

vienžo man nedavė nei vieno iš atsineštinių vardų ax.gif
laukine
nevadinčiau tais vardais nes dabar kai pasižiūri, tai jau tokių naujadarų prigalvota schmoll.gif
Ieva-Pieva
Pagal gimimo dieną aš turėčiau būti Asta arba Nastė schmoll.gif gerai, kad negimiau diena vėliau, nes galėjau būti Emerencijona blink.gif arba Gundė blush2.gif
aysel
Mes vaikui vardą buvom senokai išrinkę. Kartą su vyru pajuokavom, kad jei gims per Onines, vadinsim Ona. Jei atvirai, tai patys tuo netikėjom. O ėmė ir gimė liepos 26 - kaip tik per Onines. Net gimdymą priėmusi gydytoja pasakė: "žiūrėkit, jums Onutė gimė" Taip ir liko. Kol kas nepastebėjau jokių pliusų nei minusų tokio vardo parinkimo būdo, tik gal visiems lengviau paaiškinti, kodėl vardas būtent toks, o ne kitoks.
ballando
O mums irgi panašiai buvo. Pijaus varda buvau senai nusiziurejus. Beje, nei pries , nei po gimdymo i kalendoriu neziurejau. Tik po poros savaiciu vyro gimines sumaste, kad mes varda davem todel, kad per Pijaus vardadieni sunelis gime. Mes - ne, girdi, jau senai isrinkom ir pan.
Taigi, musu Pijus is tiesu savo varda su savimi atsinese.
Rustė
BET YRA IR GRAŽIŲ SUTAPIMŲ.DRAUGĖS ABU VAIKAI ATSINEŠTAIS VARDAIS PAVADINTI.DUKTĖ AGNĖS DIENOJ GIMĖ (04,20). O BERNIUKUI DRAUGĖ RINKO ARBA VILIAUS (01,10) ARBA AUDRIAUS (01,11) VARDĄ, VAIKAS GIMĖ 01,15, ATSINEŠDAMAS PAULIAUS VARDĄ.NU ŠAUNU, SAKYČIAU
dangyra
Pavadinti vaika tos dienos vardu gal ir gerai, netenka sukti galvos koki varda vaikeliui duoti. Bet zinoma, dar priklauso nuo to kokie vardai buna ta diena, jei dar koks normalus iprastas vardas, tai gerai, bet kai buna visokie Serapinai, Severinos ir Dionizai tai jau sorry. blush2.gif Kaip is Zemaites apsakymu. biggrin.gif
Mes su vyru irgi nebuvom vardo isirinke, bet kadangi sunus gime per pacias jonines tai ir pavadinom Jonuku.Nors jei butu gimes kita diena,kazin ar butumem toki varda dave...Su vyru dar bandem kitus vardus rinktis, bet ir mociutes ir tetos ir draugai choru suke, kad turi buti Jonas ir taskas. Teko nusileisti.Dabar pripratom ir tas vardas mums graziausias pasaulyje. thumbup.gif
aysel
QUOTE(dangyra @ 2005 05 05, 13:54)
kadangi sunus gime per pacias jonines tai ir pavadinom Jonuku.Nors jei butu gimes kita diena,kazin ar butumem toki varda dave...Su vyru dar bandem kitus vardus rinktis, bet  ir mociutes ir tetos ir draugai choru suke, kad turi buti Jonas ir taskas. Teko nusileisti.Dabar pripratom ir tas vardas mums graziausias pasaulyje. thumbup.gif
*

Mūsų irgi toks pats variantas thumbup.gif
Meida X
Jeigu tėvams patinka tos dienos vardas, tai kodėl gi ne- tegul taip ir pavadina biggrin.gif
Tačiau, jei vardas ne prie širdies, o duoda jį vaikui tik tam, kad tiki prietarais- na ką čia ir bepasakyti g.gif ? Tada mano sūnūs būtų: Aldonas ir Margiris clap_1.gif nono.gif
Meida X
Mes su vyru irgi nebuvom vardo isirinke, bet kadangi sunus gime per pacias jonines tai ir pavadinom Jonuku.Nors jei butu gimes kita diena,kazin ar butumem toki varda dave...Su vyru dar bandem kitus vardus rinktis, bet ir mociutes ir tetos ir draugai choru suke, kad turi buti Jonas ir taskas. Teko nusileisti.Dabar pripratom ir tas vardas mums graziausias pasaulyje. thumbup.gif
Na jau aš tai niekada nenusileisčiau močiutėms schmoll.gif . Vieninteliai turi teisę išrinkti vardą- tėvai. Kiti gali tik pasiūlyti savo variantus, jeigu tėvai neranda ilgai tinkamo. O prie vardų visi pripranta 4u.gif
Meida X
Kažkaip be ryšio išėjo mano atsakymas skirtas dangyrai. g.gif Per daug pritryniau blush2.gif Na, gal suprasi.
Kleopatra
Mano mama primygtinai siule vaikeliui varda parinkti is tos dienos vardadieniu,bet nesutikau,nes labai jau prasti vardai papuole
kamileh
Mano draugės gimimo dieną kalendoriuje buvo ardas Kotryna ir tėvai sumanė taip ją pavadinti, o močiutė užprotestavo, taigi dabar jos vardas Lina, bet pažiūrėjus į ją - vardas Kotryna kaip tik. Nu tikra Kotryna smile.gif
O kitą draugę ir pavadino pagal gimimo datą - Kristina. Ir labai jai tinka šis vardas.
Aš turėčiau būti Mingailė arba Melanija. Mingailė man visai tiktų, bet Melanija tai schmoll.gif Reikšmė - "tamsi, juodbruva", kokia manęs tikrai nepavadinsi mirksiukas.gif

Bet šiaip dažniausiai kokį vardą duoda, prie tokio visi ir pripranta...
Laisvė
QUOTE(monie @ 2005 05 15, 16:28)

Aš turėčiau būti Mingailė arba Melanija. Mingailė man visai tiktų, bet Melanija tai schmoll.gif Reikšmė - "tamsi, juodbruva", kokia manęs tikrai nepavadinsi mirksiukas.gif

Bet šiaip dažniausiai kokį vardą duoda, prie tokio visi ir pripranta...
*

Bet visai gražus tas Melanija thumbup.gif . Gal kad šaunią šio vardo savininkę pažįstu.
Joalin
Niu o mano senelis gime gruodzio 24. Per Kucias, todel jam ir dave varda Adomas biggrin.gif
pupyte_
Sveikos, mano pirmagimio varda isrinko drauge, kuris man is principo nepatiko, bet nutiko taip jog ka tik gimusi vaikeli turejo isvesti i Kauno klinikas ir medike atejusi liepe uzrasyti dokuose vaiko varda, kuri jei bus galimybiu (jei isgyvens) galesiu pakeist, o gal tai bus irasas i mirties liudijima. Ir vienintelis vardas tuo metu buvo tas pats kuri isrinko drauge, tai Emilis. Siandien tam vaikui jau 6 ir jis vertas to vardo, nes kaip ir jo reiksme mano sunus yra verzlus, judrus, nenustygstantis vaikas ir tas vardas jam idealiai tinka wink.gif
winterlady
O mano tėvai išrinko tokį vardą, kad gyvenime nešvenčiau nei vienosavo vardadienio sad.gif
winterlady
Reikės pačiai susigalvot kiokia tai turėtų būti diena...
winterlady
Kadangi mano vardas Milita, tai gal kažką su kariuomene? PVZ gegužės 15 d. ...
kristuciukas
As netikiu tais prietarais ir manau, kad tevai jaucia koki varda duoti vaikui. Gali prigalvoti daug vardu, bet kai pamatai savo maza angeleli, gali atsitikti ir taip, kad nei vienas sugalvotas vardas netiks. Taip atsitiko ir mums. Tiesiog pamateme vaikuti ir po kokiu triju dienu isrinkome varda. Dabar neisivaizduoju savo dukros kitokiu vardu.
Siracusa
blush2.gif nu nzn nzn, man tai atrodo nesamone duot toki varda, koki vaikas atsinesa.. tongue.gif nebent ta diena kaip tycia koks grazus butu... bet dbr kai pavartai kalendorius, tai vien Balzebierijai ir pan..;P
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.