Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardai pagal gimimo datą
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4
Cukrinukė
Man atrodo, kad visiskai nesvarbu, kad vardadienis ir gimtadienis butu ta pacia diena. Svarbiausia, kad vardas patiktų
deive
is tikruju gerai kai ta diena atsiranda grazus vardas, kuris patinka tevams... bet tuose kalendoriuose istisai visokios apolionijos, leokadijos, otilai ir t.t.
pazistu viena seima kuriu dukra gime kovo 3 diena ir pagal sia diena pavadino nonita... nu man tas vardas tai nelabai, nes visiems aplinkiniams turi po penkis kartus susipazistant pakartoti... nu bet jeigu jiems tai primtina tai kodel ir ne...
nors as tais kalendoriais nelabai pasitikiu, nes tas pats vardas buna po n-kartu ir visuose kalendoruose tie vardadieniai sudeti skirtingai... ai kazkokia painevone ir tiek...
ainetux
O man dar 12 metu bunat teko mazajai sesytei varda rinkti. Nu tiek patiko RUGILE vardas,kad eme teveliai ir pavadino musu mazaja sesyte vardu RUGILE.Nerealiai grazus vaikutis augo ir uzaugo i superine panycka9ji man dar taip ir liks tokia mazulyte Rugilyte)...ir nepatikesit ziuriu as savo sesytei i akis ir toks grazus rugiageliu melynumas i mane ziuri,kad net......nerealus jausmas,grazios,nuosirzios akytes....ir ne vienas vaikas seimoje neturime tokiu graziu rugiageliskai graziu akiu....
pumpurelis77
Aš irgi už tai, kad tėvai vardą duotų tokį, koks jiems patinka, o ne atsitiktinai pagal kalendoriaus datą. Juk kartais , kai pasižiūri į kokios dienos vardadienius, tai taip ir pagalvoji: "ne jaugi dar yra žmonių su tokiais vardais?"
Neringiux
Manau, kad nesamone duoti vaikui varda, kuri jis atsinese gimimo diena. Mano tevai taip padaryti, bet kai pamate, kad atsinesiau Ursules varda, greit apsigalvojo. rolleyes.gif Labai del to dziaugiuosi, nusisauciau su tokiu vardu.
tause
mano dukrytes gimtadienis ir vardadienis kartu, bet tikrai ne specialiai davem, taip jau isejo. Kadangi sake , kad gims 100% berniukas, tai mergaitisku vardu ir neturejom pasirinke, kai gime dukryte man paskambino ir pasake, kad ta diena Albertos vardadienis (o musu tetukas- Albertas), kazkaip man si mintis is pradziu nepatiko, bet kad daugiau joks vardas neprilipo!Taip ir liko Albertyte ir tas vardas labai tinka thumbup.gif
Isila
jei tą dieną yra gražus vardas ir tėvam patinka, tai kodėl ne? Pažįstu tik vieną žmogų su atsineštu vardu - Kęstas.
klopedija
Kažkada skaičiau Justino (l.gražus v.) Marcinkevičiaus eilėraštį, kad jis gimė
40 kankinių dieną (yra tokia diena vasario mėn.) cry.gif
Rinkdama dukrai vardą pirmiausiai pažiūrėjau į maldaknygę. Deja, nė vienas nepatiko. Tačiau, kai vyras pasiūlė eilinį vardą, atradau, jog tarp gimtadienio ir vardadienio 2 d. skirtumas, pažiūrėjau vardo reikšmę ir pasakiau: "Tiks!" thumbup.gif
Beje, rinkome retą vardą, tačiau po Naujųjų išgirdau metrikacijos skyriaus statistiką - vardas buvo populiariausias tais metais! Dabar jos klasėje yra dvi mergaitės tokiu vardu friends.gif
klopedija
As smile.gif,2005 01 09, 17:31
Seni zhmones taip sako: atejo vaikelis ir atsineshe varda, t.y. tos dienos varda

Labai tikėtina, kad vardą žmogus atsineša gimdamas, bet nebūtina žiūrėti į kalendorių.
Kai mano broliui gimė sūnus, pagalvojau: "Donatas - gražus vardas". Bet, galvojau, nesikišiu, tėvai išrinks. Po kokių 2 sav. skambinu broliui ir klausiu:
- Koks vardas?
- Donatas!
Nepatikėjau, galvojau, juokauja. Nuvažiavusi lankyti užsisakiau būti Krikšto mama, o po metų pakrikštijom Donatu! Nors vardas šventas, dar pridėjom vardą Petras, kadangi išsigandome, nes tais metais laikraščiai rašė, kad du Donatai Neryje nuskendo, vėliau kažkas atsitiko dar vienam Donatui...
Taigi, galima manyti, kad mūsų Donatas vardą atsinešė. yahoo.gif
krika
rinkti vardą pagal gimimo datą g.gif mano tėvui taip rinko vardą. kitą diną net pamiršo kas per vardas blink.gif tai teko kalendoriaus lapelį pakelti ir užsirašyti doh.gif
bet kitu atveju, jei esantis tą dieną vardas patinka ir tinka vaikeliui - tai kodėl ir ne smile.gif
jurga007
Patys graziausi vardai lietuviski 4u.gif
plonyte_linija
nesutinku, kad visi prie savo vardų pripranta; esu susidūrusi su keliais
žmonėmis, kuriuos tėvų duotas vardas netenkina smile.gif pvz. viena bendradarbė
visąlaik prisistatinėja Skaiste, nors pase ji Marytė. Ne problema pasikeist vardą, ir
nematau čia nieko bloga. Juk negali būti įsitikinęs, kad tavo paaugusiam vaikui
patiks jo vardas smile.gif. Nebent tokiu atveju galima duoti du vardus - gal pataikysi biggrin.gif
persefone
mano dukrytes gimtadienis ir vardadienis kartu, bet tikrai ne specialiai davem, taip jau isejo.

drinks_cheers.gif Man irgi taip išejo. Gimė ir vardą sau atsinešė kurį seniai buvau sugalvojus.
rencew
o mano viena tokia pagyvenusi pažįstama pase Marytė, o ją visi vadina Aldona. Pasirodo, kai važiavo registruoti, jos tėvukas su krikšto tėveliu gerai įkalė drinks_cheers.gif , o nuvažiavę pamiršo kokį vardą norėjo duoti, tai taip ir gavosi. doh.gif
Pangasija
QUOTE(rencew @ 2005 11 04, 01:19)
o mano viena tokia pagyvenusi pažįstama pase Marytė, o ją visi vadina Aldona. Pasirodo, kai važiavo registruoti, jos tėvukas su krikšto tėveliu gerai įkalė drinks_cheers.gif , o nuvažiavę pamiršo kokį vardą norėjo duoti, tai taip ir gavosi. doh.gif
*

kazkaip musu mociuciu kriksto laikais labai daug krikstateviu ikale budavo ir vardus uzmirsdavo. (ot laikai buvo sad.gif ) taip ir mano mociute vietoj Virginijos tapo Jadvyga blink.gif

o gimtadienis=vardadienis tai ka as zinau. man visai grazu, kai tai yra atskiros progos sveikinimams biggrin.gif
nebent vardas grazus pasitaiko. siaip tai per beveik kiekviena mano gimtadieni tevai vis pajuokauja, o kas jeigu pagal tos dienos vardines butu man dave atitinkama varda -- STEFANIJA blink.gif
Kristina22
Visom rankom ir kojom pries ! tongue.gif
TerrorisTe69
nesąmonė schmoll.gif retai kada pasitaiko gražių vardų (čia tik mano nuomonė)
Bretane
[quote=monie,2005 01 09, 16:17]
Ka manote apie vardus pagal gimimoo data, kai gimus vaikui vardas duodamas pagal tos dienos vardadienius?
Gal patys pagal sita sistema vaikui davete varda?
Ar svarbu, kad gimtadienis ir vardadienis butu ta pacia diena?
*

[QUOTE]
Bučiau davus, bet nepatiko vardai smile.gif
Joalin
Vat pavyzdziui mano senelis gime gruodzio 24 ir ji pavadino Adomu 4u.gif Man grazu wub.gif
Brooke
QUOTE(Joalin @ 2006 01 16, 10:00)
Vat pavyzdziui mano senelis gime gruodzio 24 ir ji pavadino Adomu 4u.gif Man grazu wub.gif
*

Mano draugės sesė irgi tą dieną gimė, tai ją pavadino Ieva. Tačiau jie šį vardą jau buvo anksčiau sugalvoję, tai tiesiog taip sutapo, kad dukrytė gimė per savo vardynes smile.gif
Hmmm...
Nu mano vaikas tada turėjo būti Protenis, Vilgaudas arba Steponas doh.gif Nu, nežinau, bet man tai nelabai schmoll.gif
Šiaip tai jei gražūs vardai būtų tą diną buvę, tai gal ir būtume uždėję g.gif
rencew
[quote=eglytek,2006 01 14, 18:55]
[quote=monie,2005 01 09, 16:17]
Ka manote apie vardus pagal gimimoo data, kai gimus vaikui vardas duodamas pagal tos dienos vardadienius?
Gal patys pagal sita sistema vaikui davete varda?
Ar svarbu, kad gimtadienis ir vardadienis butu ta pacia diena?
*

[QUOTE]
Bučiau davus, bet nepatiko vardai smile.gif
*

[/quote]
Aš irgi būčiau pavadinus, bet tą dieną buvo parašytas Silvestras doh.gif
vytule
Vieną tik galiu pasakyti jeigu vaikui duoti vardą, tai tik savo išrinktą ir kuris patinka bet ne pagal vardo dieną schmoll.gif , nes kartais tą dieną toooooooooookie blink.gif blink.gif blink.gif vardai būna, kad baisu ir skaityti biggrin.gif .
Padangė
QUOTE(vytule @ 2006 02 15, 23:08)
Vieną tik galiu pasakyti jeigu vaikui duoti vardą, tai tik savo išrinktą ir kuris patinka bet ne pagal vardo dieną  schmoll.gif , nes kartais tą dieną toooooooooookie  blink.gif  blink.gif  blink.gif  vardai būna, kad baisu ir skaityti  biggrin.gif .
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
HappyAngel
nea schmoll.gif savo vaikui tikrai neduociau vardo pagal gimimo diena. kazkaip nei sis, nei tas blink.gif o dazniausiai ir vardai buna tragiski ax.gif bet va jei jau taip atsitiktu, kad vaikuciui sugalvociau varda ir jis/ji nusprestu gimti butent to vardo diena, tai tada aisku, kad taip cool.gif
ciocia
gerai jei tą dieną buvo iš ko rinktis... na man nelabai priimtinas variantas kažko
Laima A.
O mes antram vaikui galvojom Paulius. Bet tvirtai dar nebuvom nusprendę. O kai jis gimė, dar akušerė man pasakė, kad šiandien Pauliaus vardadienis bigsmile.gif

Nebuvo kur trauktis biggrin.gif Matyt, taip buvo lemta mirksiukas.gif

Bet tą dieną dar buvo vardadienis ir "Alkis" (nuo senovėje garbinto Alko kalno pavadinimo) blink.gif

Pasirinkom Paulius biggrin.gif
Levander
gerai jei yra gražių vardų tą dieną, bet aš nerizikuočiau ir jau geriau dėčiau, kurį išrinkčiau prieš vaikeliui gimstant...
ENIGMA
nu nežinau, vardai buvo beveik sugalvoti prieš gimstant, dabar net keista

Mano Gedmantas būtų - Pilypas, Algimantas, Eduardas schmoll.gif
Gedvinas Švarnas - Gedas g.gif
Raigardas Auktumas - Saturninas, Daujotas, Saturnas schmoll.gif

Ne geriau duoti tokį kokį išrinkom, nes kartais vardadieniai būna tai oi doh.gif
Austre 123
tikrai nenoriu duot tada kada gymė nes kai kurie vardai tokie kad galima liežuvi nusilaušti doh.gif
Džinė
QUOTE(vytule @ 2006 02 16, 00:08)
Vieną tik galiu pasakyti jeigu vaikui duoti vardą, tai tik savo išrinktą ir kuris patinka bet ne pagal vardo dieną  schmoll.gif , nes kartais tą dieną toooooooooookie  vardai būna, kad baisu ir skaityti  biggrin.gif .
*

QUOTE(Padangė @ 2006 03 08, 13:12)
drinks_cheers.gif
*

QUOTE(birdie @ 2006 03 08, 19:25)
nea  schmoll.gif savo vaikui tikrai neduociau vardo pagal gimimo diena. kazkaip nei sis, nei tas  o dazniausiai ir vardai buna tragiski  ax.gif bet va jei jau taip atsitiktu, kad vaikuciui sugalvociau varda ir jis/ji nusprestu gimti butent to vardo diena, tai tada aisku, kad taip  cool.gif
*

QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 13, 21:45)
nu nežinau, vardai buvo beveik sugalvoti prieš gimstant, dabar net keista

Mano Gedmantas būtų - Pilypas, Algimantas, Eduardas 
Gedvinas Švarnas - Gedas  g.gif
Raigardas Auktumas - Saturninas, Daujotas, Saturnas 
Ne geriau duoti tokį kokį išrinkom, nes kartais vardadieniai būna tai oi  doh.gif
*

QUOTE(Austre 123 @ 2006 03 13, 21:50)
tikrai nenoriu duot tada kada gymė nes kai kurie vardai tokie kad galima liežuvi nusilaušti  doh.gif
*

Dabar norėčiau jum visom paprieštarauti wub.gif
aš kai laukiausi antro, šventai tikėjau, kad bus mergaitė, todėl berniukui vardo net neturėjom schmoll.gif
ir kai gimė berniukas, svarsčiau ką daryti blink.gif ogi paskambinau savo mamai ir paklausiau kokie yra tos dienos vardai. Ir vienas - man laaabai patiko mirksiukas.gif
Taip kad mano vidurinėlio vardas - Daumantas. Jis šį vardą atsinešė, ir mum visiem jis labai gražus beee.gif svarbiausia - patinka pačiam vaikui biggrin.gif
Rasukas
ir as manau,kad vardas turi buti isrinktas ir patikti tevams,o ne pagal gimimo diena,ir dar galima svesti ne tik gimtadieni ,bet ir vardadieni,taip yra ispanijoj,kad gimtadienis m,azesnes svente,nei vardadienis.
micietta
Baltramiejus - Michalina - Viešvilas - Rasuolė - Alicija - Baltrus - Mykolė
hihihi.gif hihihi.gif gerai kad man ne vieno is ju nedave...
bet jei vardai ta diena grazus ir jums patinka, tai kodel gi neduot jo vaikui..
Law
QUOTE(Lolly @ 2005 01 14, 14:18)
Man davė vardą, o po kokių 12-13 metų sužinojom, kad pataikėm atsineštą vardą  rolleyes.gif  O dabar su vyru abu turim ir vardadienius, ir pavardadienius, nes mūsų pavardė yra kaip vardas  biggrin.gif
Problema yra ta (neseniai ir Kauno diena rašė), kad neturime normalaus vardų kalendoriaus. Jono vardo dienų virš 20 yra. Tai nelabai gali pasikliauti stalo kalendoriais.
*

musu pavarde taip pat yra kai vardas... tai kiek svenciu padaugejo doh.gif o jei dar visus vardadienius svesti... oho... drinks_cheers.gif
Papildyta:
beja manau kad atsinestas vardas tikrai geriau nei pvz kai juos renka kokia astrologe ar bureja mirksiukas.gif ir tevam daug paprasciau- gime- paziurim i lapeli ar yra graziu vardu... jei yra tai ka bemastyti... juk visi vardai grazus tai visu nespesi 'sunaudoti' wub.gif
lukasta

kai paklausai per radiją kokius varduvininkus sveikina, tai ausys nulinksta, tik vardynuose tokie vardai ir yra. pasitaiko ir pažįstamų bei gražių vardų, bet didžioji dauguma... schmoll.gif
SANTA
pagal gimimo data buvo vardas -Kunigunda blink.gif nu tragiskas ,taip ir isivaizduoju kaip mano mergytei sis vardas netiktu ,o kitai dukrytei buvo Marija ,tai daug kas siule kad varda duotume pagal gimimo data ...bet rinkom tuos vardukus , kurie buvo mum graziausi ....
PIKTUKE
Mūsų gražuolytė pati išsirinko sau varduką. clap_1.gif
Visą nėštumą niekaip nesugalvojom mergytei vardo, nors prieš nėštumą turėjau daugybę variantų. g.gif Kadangi ji neskubėjo gimti, tai paskirtą dieną pažiūrėjau keturių dienų vardus kalendoriuje ir pamaniau, kad gražus būtų Milvydė, nors niekada tokio nabuvau girdėjusi. Lapkričio pirmosios rytą nubudau ir pagalvojau, kad nebebus Milvydė, nes nebuvo jokių požymių, kad gimdysiu. doh.gif Bet po poros valandų nubėgo vandenys, o dar po dviejų laikiau savo Milvydėlę ant rankų. clap.gif clap.gif clap_1.gif
Ir jai labai jis tinka, ji tokio mielo veido thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
kamileh
Aš manau, kad verta žvilgtelėti, gal pasitaikys koks gražus ir tinkantis vardas... smile.gif
haris
Tokiu atveju draugams patogiau ir lengviau isimint gimimo data
Vilsen
aš esu gan išranki,todėl pagal gimimo dienos vardus tikrai nebūčiau išrinkusi.Man tai reikšmės neturi ar vardadieniai tą pačią dieną
RAKTENĖ

Man toks varijantas netinkas schmoll.gif
Doti
Turėjau mokytoją įdomiu vardu - Olimpija. Paskui ji papasakojo, kad taip ir gavo vardą - atsinešė gimdama, tai tėveliai ir pavadino. Iš pradžių, sakė, tragedija buvo - kodėl ne Marytė ar Onutė (ji gi jau vyresnio amžiaus, tai dabar mada kuo originalesnį išrinkti), bet paskui džiaugėsi, kad iš pilkos minios išsiskiria, vienetinis modelis biggrin.gif
Ne_gera
Aš apie tokią sistemą jau galvojau, nu bet kai sugalvoju data tarkim vasario 18 pasižiūriu - o vardai tiesiog tragiški doh.gif Man toks metodas atkrenta.
Beto vaikui viena šventė "nuplaukia".
sarafea
Nu ne schmoll.gif Negrazus vardai kartais buna.O ir tikrai kad viena svente maziau biggrin.gif
Auksiukė
Jeigu tą gimimo dieną yra gražių vardų, yra iš ko rinktis, tai-super thumbup.gif . O jei vardai tą dieną būna tragiški ar šiaip ne prie širdies, tai kaip gali vaikui išrinkti vardą. Vis tik norisi, kad vaikelio vardas patiktų, būtų gražus, kaip kad aš sakau "liptų prie širdelės" smile.gif
Simple girl
Pagal dukrytės gimimo datą nebūčiau niekaip išrinkus vardelio, nes vardai Teofanas, Galvirdas, Darmantė blink.gif doh.gif
Hermion@
Per mano vaikų gimimo dienas kalendoriuje irgi tik, švelniai tariant, keistoki vardai. Šiaip jiems vardeliai buvo išrinkti gerokai prieš gimstant, o į kalendorių tik kažkada vėliau akį užmetėm.
light blue
Matau, kad man pasisektų (ne taip, kaip kitoms, kurios pagimdžiusios kalendoriuje rado Teofanus ir kitokius profanus lotuliukas.gif ). Numatyta man data lapkričio 11d. Tą dieną yra du mergaitiški vardai ir abu man patiktų (nors jų ir neduosim) tai - Dagnė ir Martyna. Tik aš norėčiau Martinos - su i trumpąja. ax.gif
muminukas
QUOTE(light blue @ 2006 10 11, 06:58)
Matau, kad man pasisektų (ne taip, kaip kitoms, kurios pagimdžiusios kalendoriuje rado Teofanus ir kitokius profanus  lotuliukas.gif ). Numatyta man data lapkričio 11d. Tą dieną yra du mergaitiški vardai ir abu man patiktų (nors jų ir neduosim) tai  - Dagnė ir Martyna. Tik aš norėčiau Martinos - su i trumpąja.  ax.gif
*

o kodėl su trumpąją? kad "šustriau" būtų? blink.gif
Auksiukė
QUOTE(light blue @ 2006 10 11, 06:58)
Matau, kad man pasisektų (ne taip, kaip kitoms, kurios pagimdžiusios kalendoriuje rado Teofanus ir kitokius profanus  lotuliukas.gif ). Numatyta man data lapkričio 11d. Tą dieną yra du mergaitiški vardai ir abu man patiktų (nors jų ir neduosim) tai  - Dagnė ir Martyna. Tik aš norėčiau Martinos - su i trumpąja.  ax.gif
*

Man tai Martyna-gražus vardas( su "y"). Martina jau gausis ne visai pagal kalendorių, čia jau kaip ir kitas vardas unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.