Man atrodo, kad visiskai nesvarbu, kad vardadienis ir gimtadienis butu ta pacia diena. Svarbiausia, kad vardas patiktų
is tikruju gerai kai ta diena atsiranda grazus vardas, kuris patinka tevams... bet tuose kalendoriuose istisai visokios apolionijos, leokadijos, otilai ir t.t.
pazistu viena seima kuriu dukra gime kovo 3 diena ir pagal sia diena pavadino nonita... nu man tas vardas tai nelabai, nes visiems aplinkiniams turi po penkis kartus susipazistant pakartoti... nu bet jeigu jiems tai primtina tai kodel ir ne... nors as tais kalendoriais nelabai pasitikiu, nes tas pats vardas buna po n-kartu ir visuose kalendoruose tie vardadieniai sudeti skirtingai... ai kazkokia painevone ir tiek...
O man dar 12 metu bunat teko mazajai sesytei varda rinkti. Nu tiek patiko RUGILE vardas,kad eme teveliai ir pavadino musu mazaja sesyte vardu RUGILE.Nerealiai grazus vaikutis augo ir uzaugo i superine panycka9ji man dar taip ir liks tokia mazulyte Rugilyte)...ir nepatikesit ziuriu as savo sesytei i akis ir toks grazus rugiageliu melynumas i mane ziuri,kad net......nerealus jausmas,grazios,nuosirzios akytes....ir ne vienas vaikas seimoje neturime tokiu graziu rugiageliskai graziu akiu....
Aš irgi už tai, kad tėvai vardą duotų tokį, koks jiems patinka, o ne atsitiktinai pagal kalendoriaus datą. Juk kartais , kai pasižiūri į kokios dienos vardadienius, tai taip ir pagalvoji: "ne jaugi dar yra žmonių su tokiais vardais?"
Manau, kad nesamone duoti vaikui varda, kuri jis atsinese gimimo diena. Mano tevai taip padaryti, bet kai pamate, kad atsinesiau Ursules varda, greit apsigalvojo.
mano dukrytes gimtadienis ir vardadienis kartu, bet tikrai ne specialiai davem, taip jau isejo. Kadangi sake , kad gims 100% berniukas, tai mergaitisku vardu ir neturejom pasirinke, kai gime dukryte man paskambino ir pasake, kad ta diena Albertos vardadienis (o musu tetukas- Albertas), kazkaip man si mintis is pradziu nepatiko, bet kad daugiau joks vardas neprilipo!Taip ir liko Albertyte ir tas vardas labai tinka
jei tą dieną yra gražus vardas ir tėvam patinka, tai kodėl ne? Pažįstu tik vieną žmogų su atsineštu vardu - Kęstas.
Kažkada skaičiau Justino (l.gražus v.) Marcinkevičiaus eilėraštį, kad jis gimė
40 kankinių dieną (yra tokia diena vasario mėn.) Rinkdama dukrai vardą pirmiausiai pažiūrėjau į maldaknygę. Deja, nė vienas nepatiko. Tačiau, kai vyras pasiūlė eilinį vardą, atradau, jog tarp gimtadienio ir vardadienio 2 d. skirtumas, pažiūrėjau vardo reikšmę ir pasakiau: "Tiks!" Beje, rinkome retą vardą, tačiau po Naujųjų išgirdau metrikacijos skyriaus statistiką - vardas buvo populiariausias tais metais! Dabar jos klasėje yra dvi mergaitės tokiu vardu QUOTE As Seni zhmones taip sako: atejo vaikelis ir atsineshe varda, t.y. tos dienos varda Labai tikėtina, kad vardą žmogus atsineša gimdamas, bet nebūtina žiūrėti į kalendorių. Kai mano broliui gimė sūnus, pagalvojau: "Donatas - gražus vardas". Bet, galvojau, nesikišiu, tėvai išrinks. Po kokių 2 sav. skambinu broliui ir klausiu: - Koks vardas? - Donatas! Nepatikėjau, galvojau, juokauja. Nuvažiavusi lankyti užsisakiau būti Krikšto mama, o po metų pakrikštijom Donatu! Nors vardas šventas, dar pridėjom vardą Petras, kadangi išsigandome, nes tais metais laikraščiai rašė, kad du Donatai Neryje nuskendo, vėliau kažkas atsitiko dar vienam Donatui... Taigi, galima manyti, kad mūsų Donatas vardą atsinešė.
rinkti vardą pagal gimimo datą
bet kitu atveju, jei esantis tą dieną vardas patinka ir tinka vaikeliui - tai kodėl ir ne
Patys graziausi vardai lietuviski
nesutinku, kad visi prie savo vardų pripranta; esu susidūrusi su keliais
žmonėmis, kuriuos tėvų duotas vardas netenkina visąlaik prisistatinėja Skaiste, nors pase ji Marytė. Ne problema pasikeist vardą, ir nematau čia nieko bloga. Juk negali būti įsitikinęs, kad tavo paaugusiam vaikui patiks jo vardas QUOTE mano dukrytes gimtadienis ir vardadienis kartu, bet tikrai ne specialiai davem, taip jau isejo.
o mano viena tokia pagyvenusi pažįstama pase Marytė, o ją visi vadina Aldona. Pasirodo, kai važiavo registruoti, jos tėvukas su krikšto tėveliu gerai įkalė
QUOTE(rencew @ 2005 11 04, 01:19) o mano viena tokia pagyvenusi pažįstama pase Marytė, o ją visi vadina Aldona. Pasirodo, kai važiavo registruoti, jos tėvukas su krikšto tėveliu gerai įkalė kazkaip musu mociuciu kriksto laikais labai daug krikstateviu ikale budavo ir vardus uzmirsdavo. (ot laikai buvo o gimtadienis=vardadienis tai ka as zinau. man visai grazu, kai tai yra atskiros progos sveikinimams nebent vardas grazus pasitaiko. siaip tai per beveik kiekviena mano gimtadieni tevai vis pajuokauja, o kas jeigu pagal tos dienos vardines butu man dave atitinkama varda -- STEFANIJA
Visom rankom ir kojom pries !
nesąmonė
Vat pavyzdziui mano senelis gime gruodzio 24 ir ji pavadino Adomu
Nu mano vaikas tada turėjo būti Protenis, Vilgaudas arba Steponas
Šiaip tai jei gražūs vardai būtų tą diną buvę, tai gal ir būtume uždėję
[quote=eglytek,2006 01 14, 18:55]
[quote=monie,2005 01 09, 16:17] Ka manote apie vardus pagal gimimoo data, kai gimus vaikui vardas duodamas pagal tos dienos vardadienius? Gal patys pagal sita sistema vaikui davete varda? Ar svarbu, kad gimtadienis ir vardadienis butu ta pacia diena? [QUOTE] Bučiau davus, bet nepatiko vardai [/quote] Aš irgi būčiau pavadinus, bet tą dieną buvo parašytas Silvestras
Vieną tik galiu pasakyti jeigu vaikui duoti vardą, tai tik savo išrinktą ir kuris patinka bet ne pagal vardo dieną
nea
gerai jei tą dieną buvo iš ko rinktis... na man nelabai priimtinas variantas kažko
O mes antram vaikui galvojom Paulius. Bet tvirtai dar nebuvom nusprendę. O kai jis gimė, dar akušerė man pasakė, kad šiandien Pauliaus vardadienis
Nebuvo kur trauktis Bet tą dieną dar buvo vardadienis ir "Alkis" (nuo senovėje garbinto Alko kalno pavadinimo) Pasirinkom Paulius
gerai jei yra gražių vardų tą dieną, bet aš nerizikuočiau ir jau geriau dėčiau, kurį išrinkčiau prieš vaikeliui gimstant...
nu nežinau, vardai buvo beveik sugalvoti prieš gimstant, dabar net keista
Mano Gedmantas būtų - Pilypas, Algimantas, Eduardas Gedvinas Švarnas - Gedas Raigardas Auktumas - Saturninas, Daujotas, Saturnas Ne geriau duoti tokį kokį išrinkom, nes kartais vardadieniai būna tai oi
tikrai nenoriu duot tada kada gymė nes kai kurie vardai tokie kad galima liežuvi nusilaušti
QUOTE(vytule @ 2006 02 16, 00:08) Vieną tik galiu pasakyti jeigu vaikui duoti vardą, tai tik savo išrinktą ir kuris patinka bet ne pagal vardo dieną QUOTE(Padangė @ 2006 03 08, 13:12) QUOTE(birdie @ 2006 03 08, 19:25) nea QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 13, 21:45) nu nežinau, vardai buvo beveik sugalvoti prieš gimstant, dabar net keista Mano Gedmantas būtų - Pilypas, Algimantas, Eduardas Gedvinas Švarnas - Gedas Raigardas Auktumas - Saturninas, Daujotas, Saturnas Ne geriau duoti tokį kokį išrinkom, nes kartais vardadieniai būna tai oi QUOTE(Austre 123 @ 2006 03 13, 21:50) Dabar norėčiau jum visom paprieštarauti aš kai laukiausi antro, šventai tikėjau, kad bus mergaitė, todėl berniukui vardo net neturėjom ir kai gimė berniukas, svarsčiau ką daryti Taip kad mano vidurinėlio vardas - Daumantas. Jis šį vardą atsinešė, ir mum visiem jis labai gražus
ir as manau,kad vardas turi buti isrinktas ir patikti tevams,o ne pagal gimimo diena,ir dar galima svesti ne tik gimtadieni ,bet ir vardadieni,taip yra ispanijoj,kad gimtadienis m,azesnes svente,nei vardadienis.
Baltramiejus - Michalina - Viešvilas - Rasuolė - Alicija - Baltrus - Mykolė
bet jei vardai ta diena grazus ir jums patinka, tai kodel gi neduot jo vaikui.. QUOTE(Lolly @ 2005 01 14, 14:18) Man davė vardą, o po kokių 12-13 metų sužinojom, kad pataikėm atsineštą vardą Problema yra ta (neseniai ir Kauno diena rašė), kad neturime normalaus vardų kalendoriaus. Jono vardo dienų virš 20 yra. Tai nelabai gali pasikliauti stalo kalendoriais. musu pavarde taip pat yra kai vardas... tai kiek svenciu padaugejo Papildyta: beja manau kad atsinestas vardas tikrai geriau nei pvz kai juos renka kokia astrologe ar bureja kai paklausai per radiją kokius varduvininkus sveikina, tai ausys nulinksta, tik vardynuose tokie vardai ir yra. pasitaiko ir pažįstamų bei gražių vardų, bet didžioji dauguma...
pagal gimimo data buvo vardas -Kunigunda
Mūsų gražuolytė pati išsirinko sau varduką.
Visą nėštumą niekaip nesugalvojom mergytei vardo, nors prieš nėštumą turėjau daugybę variantų. Ir jai labai jis tinka, ji tokio mielo veido
Aš manau, kad verta žvilgtelėti, gal pasitaikys koks gražus ir tinkantis vardas...
Tokiu atveju draugams patogiau ir lengviau isimint gimimo data
aš esu gan išranki,todėl pagal gimimo dienos vardus tikrai nebūčiau išrinkusi.Man tai reikšmės neturi ar vardadieniai tą pačią dieną
Man toks varijantas netinkas
Turėjau mokytoją įdomiu vardu - Olimpija. Paskui ji papasakojo, kad taip ir gavo vardą - atsinešė gimdama, tai tėveliai ir pavadino. Iš pradžių, sakė, tragedija buvo - kodėl ne Marytė ar Onutė (ji gi jau vyresnio amžiaus, tai dabar mada kuo originalesnį išrinkti), bet paskui džiaugėsi, kad iš pilkos minios išsiskiria, vienetinis modelis
Aš apie tokią sistemą jau galvojau, nu bet kai sugalvoju data tarkim vasario 18 pasižiūriu - o vardai tiesiog tragiški
Beto vaikui viena šventė "nuplaukia".
Nu ne
Jeigu tą gimimo dieną yra gražių vardų, yra iš ko rinktis, tai-super
Pagal dukrytės gimimo datą nebūčiau niekaip išrinkus vardelio, nes vardai Teofanas, Galvirdas, Darmantė
Per mano vaikų gimimo dienas kalendoriuje irgi tik, švelniai tariant, keistoki vardai. Šiaip jiems vardeliai buvo išrinkti gerokai prieš gimstant, o į kalendorių tik kažkada vėliau akį užmetėm.
Matau, kad man pasisektų (ne taip, kaip kitoms, kurios pagimdžiusios kalendoriuje rado Teofanus ir kitokius profanus
QUOTE(light blue @ 2006 10 11, 06:58) Matau, kad man pasisektų (ne taip, kaip kitoms, kurios pagimdžiusios kalendoriuje rado Teofanus ir kitokius profanus o kodėl su trumpąją? kad "šustriau" būtų? QUOTE(light blue @ 2006 10 11, 06:58) Matau, kad man pasisektų (ne taip, kaip kitoms, kurios pagimdžiusios kalendoriuje rado Teofanus ir kitokius profanus Man tai Martyna-gražus vardas( su "y"). Martina jau gausis ne visai pagal kalendorių, čia jau kaip ir kitas vardas |