Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Interjero stilius
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4
Ieva-Pieva
idomu, kokio stiliaus jusu namai- minimalistiniai, klasika,modernus,skandinavisko stiliaus ir pan? ar viskas patinka ir kone nedarytumet, jei vel isirenginetumet namus? man patinka antikvariniai baldai, klasikinis stilius,aukstos lubos rolleyes.gif o jums?
Kazimiera d'Artanjan
Man atrodo jau visi pasisotino minimalistiniu stiliumi, man jis kažkada buvęs smagus, dabar net šiurpą kelia.

Man patinka aukštos lubos, užuolaidos, jaukūs namai, oroginalios sienos.Savo namų dar neturim, todėl tai nekonkretu, tik vizijos.

gal žinote i-netinių puslapių interjero detalių, kūrimo temomis?
Mumm
Man asmeniskai patinka etninis stilius , o kadangi megstu ryskias spalvas, siokia tokia eklektika, tai labiau artima meksikietiska kultura. Jei tureciau savo namus, padaryciau ten kokia freska ant sienos valgomajame meksikietiskais motyvais, ir siaip manau, kadangi baldai pas mus visus daugmaz vienodi ir pasikartojantys ( nes jau ipirkt kazkokia vienetine dizaineriska kede ne visi turi pinigu) tai labiausiai apsimoka interjera pagyvinti geru paveikslu nei prabangiu kilimu, nes butent paveikslas priduos butui isskirtinuma smile.gif
Perliukas
Mexikietiski motyvai ir man prie sirdies thumbup.gif , o labiausiai nemegstu minimalizmo , ir plastmases schmoll.gif
Bandziau ieskoti per Google - vaizdai , mexikietisku vaizdeliu , tai dabar turiu nemazai ideju wink_3.gif

cia
daug info interjero , aplinkos klausimais, ka tik dar ikeliau smile.gif
anna
oi,man kaip Ievai-Pievai,patinka visokie antikvariniai daiktai,aukštos lubos,portjeros,gobelenai ir visi pan.dalykai..tik gaila,mano vyrui ne sad.gif o apie dabartinį mūsų namų interjerą neverta net kalbėt,mes nieko neinvestuojam,nes žinom,kad šitą butą parduosim kada nors,ir čia yra tik mūsų laikinieji namai..
aš jau svaigstu kaip įrenginėsiu naująjį būstą,tik va-kertasi mūsų su vyru skoniai,tai nežinau nežinau kaip bus,arba aš jį apgausiu ir viską darysiu pagal save,nes jis yra sakęs,kad namus įrenginėsiu aš,arba nežinau-reiks kažkokio kompromiso..nes jam patinka toks minimalistinis intrejeras,na kažkas kaip japonų stiliaus,o aš noriu natūralumo,medžio,senovinių baldų ir pan. rolleyes.gif
Susiena
O aš tai iš viso neapsisprendžiu, kokio stiliaus namus daryti, nes kaip tik jau planuojam tą daryti. blink.gif Klasikinio stiliaus lyg ir patiktų, bet tik ne su antikvariniais baldais. Jie man kažkokie "sunkūs" atrodo... blink.gif O ir mažuose kambariuose visai neatsiskleidžia jų grožis, manau. O minimalistinis, a la japoniškas, man irgi nepatinka. Pasižiūrėjus į tokius interjerus, toks vaizdas, kad bet koks daiktas, padėtas ne į savo vietą, ardo visą harmoniją... blink.gif Reikėtų būti labai jau pedantams tokiuose namuose... blink.gif Turbūt kiekvienas turime savo skonį, dėl to ir nesiginčiju. Bet man svarbiausia, kad namuose būtų miela, jauku, šilta, kad nekvepėtų "ofisu", kad būtų ergonomiška, patogu ir miela juose gyventi... biggrin.gif
Kazimiera d'Artanjan
Antikvariniai labai patinka, bet norint gerai įsirengti labai reikia ieškoti, brangu, be to labai gerai išmanyti, net čia tox subtilus dalykas, lengva į pievas nuvažiuoti. Ieva, tu ne pievoj dar? biggrin.gif
aifa
hmm, dėl stiliaus nežinau. Bet žinau, kas man patinka.
Tiesios linijos, aiškiai išreikšti kampai (jokių ten vingių ar apvalumų), šiltos grindys, žemi patogūs pufai ir foteliai, daug atviros vietos, mažai gėlių ir jos sutelktos vienoje-dviejose vietose, kuo mažiau baldų, jokių užuolaidų, dideli langai, visi reikalingi daiktai sudėti patogiai ir lengvai pasiekiami, jokių daiktų, kurių reikia kuisti ir ieškoti pasilipus ant kėdės.

Tam mums trūksta kokio 100 m2 ploto ir kokiu 1 sunkvežimiu daiktų per daug biggrin.gif
spingalietas
Mes irgi su maniskiu pesames del stiliaus- as svajoju butent apie japonisko stiliaus miegamaji- patikekit isbandziau ir miego kokybe skiriasi kaip diena nuo nakties, nuo tada atsisakiau TV miegamajame ir begale chlamo kampuose, belieka baldus pakeisti yess.gif
O maniskis uzsispyre indisko stiliaus svetaines- zemi baldai ir t.t. Buvo, indiskame bare tai alpo kaip jam patiko, o as niekaip negaliu suvokti kaip visa tai teks priderinti prie bendros virtuves, juk nekas gautusi schmoll.gif
idida
nezinau kokio stiliaus musu namai g.gif nesa i skandinaviska.
Gali pasakyti tik tiek, kad man jie laaaabai painka thumbup.gif ir jei daryciau is naujo tai nieko nekeisciau. Aisku yra keletas baldeliu paveldetu is tevu, kurie nelabai isispaiso, bet viskam svas laikas wink_3.gif palengva einame link tobulumo biggrin.gif
ultraviolet
Oi,mamos,kokią skaudžią temą užvedėt cool.gif Mes ką tik nusipirkom butą,nors šeimininkai dar gyvens iki kovo, bet jau suku sau galvą kas ir prie ko.Antikvaro,klasikinį stilių tiesiog nekenčiu mad.gif Man visa tai lavonais kvepia ohmy.gif Nu nepatinka,nejauku...Sutinku,kad minimalizmas,jau nelabai madoj,bet man visai nieko.O kas tai per skandinaviškas stilius?
Ieva-Pieva
kaip as suprantu, tai maximalus minimalizmas: neperkrauta, sviesus zemi baldai, pastelines spalvos...
Mumm
Kaip as suprantu skandinaviskas tai neperkrauta, bet su detalemis, tai galetu but idomios formos kedes ar fotelis pvz user posted image

Siaip bendras vaizdas kazkas panasaus i si user posted image

Siaip stilius tinkantis musu krastui manau, tik tiek, kad daba visi kas darosi sau butus renkasi butent si stiliu, nusibodo mad.gif
Gintass
gintutis@hotmail.com[FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=blue][B]Del klasikinio stiliaus ir "lavonu kvapu" smile.gif Vilniuje Linkmenu g.5 radau nedidele parduotuvyte, kur pilna senovinio klasikinio stiliaus baldu, bet jie gaminti dabar. Ir kvapo nera ir graziai atrodo, o svarbiausia kainos normalios. thumbup.gif

QUOTE(Varvara @ 2005 01 13, 16:17)
Kaip as suprantu skandinaviskas tai neperkrauta, bet su detalemis, tai galetu but idomios formos kedes ar fotelis pvz user posted image

Siaip bendras vaizdas kazkas panasaus i si  user posted image

Siaip stilius tinkantis musu krastui manau, tik tiek, kad daba visi kas darosi sau butus renkasi butent si stiliu, nusibodo  mad.gif
*

kamileh
Šiuo metu dauguma renkasi šiuolaikišką namą, apstato jį madingais baldais, o mane taip traukia senovė...
Pasvajokime, kokį rinktumėtės jūs?
O gal jau tokiame gyvenate?
laguna
Man namai turi buti jaukus. Ir nesvarbu kokio jie stiliaus, jei zmoogus jauciasi gerai tai viskas ciki. Vieniem viena, kitiem kita. mirksiukas.gif
pavasare
Senovinis stilius gal ir gražu, bet tuomet butas turi būti erdvus. Nes antikvariniai baldai labai tamsūs ax.gif Aš norėčiau vis del to modernaus būto, nudažyto šviesiom, šiltom spalvom bei su apstatyto šviesiais baldais biggrin.gif
Frosted
Man labiausiai patinka skandinaviskas stilius - paprastas, bet skoningas, jame visko nei per daug nei per mazai. Bandysiu sukurti kazka panasaus pas save rolleyes.gif
Kalinka
kaip tik kuriu savo namus. viskas kuo sviesiau, baldai kuo paprastesni, funkcionalesni, daug lentynu. Kuo naturalesnes apdailos detales. Visa savo dushia zadu ideti i aksesuarus ir detales- nuo sviestuvu iki vazoniku, uztiesalu. Norisi jaukumo, netiketumo bet taip, kad neperkrauti namu. Tam negailesiu nei jegu, nei pinigu. Detalems nemazai naudosiu savo darbu. Turiu ideju ir laiko jau daug turesiu smile.gif
sika
PAs mus tai turbut tarp skandinavisko ir retro.
Sienos baeveik baltos, danga gelsva i ryzuma.
Baldu gobelenas sviesiai rusvas, gal kiek primena maiso faktura. Medzio detales tamsios - telikas ant patalynes dezes padetas, stalas paprastutis staciakampis, foteliai minimalistiniai tokiai kvadratiniai su tamsaus medzio pakaltem rankoms - visi balai isskyrus kampa - ant kojyciu - tai suteikia lengvumo, zhodziu viskas pas mus paprasta ir lengva, beje, baldai mano seneliu ax.gif bet as nieko kito net nenoreciau. Daug erdves lieka, bet galna jauku.
Tender
Patinka: brangios storos tamsios odos baldai, minksti kilimai, knygos (daug knygu! ), raudonmedis, medzio raiziniai, torserai, dideli langai... Zodziu klasikine angliska prabanga.
Kol nera uz ka tokia prabanga kurti, nenoriu daryti kico, todel mano namai bus sviesus, su dideliais ,,lengvais" paveikslais, daug medzio, sviesos, ir kuo daugiau naturalumo.

Kotrastinga blush2.gif
mamagitana
tender, normalu biggrin.gif man kontrastai "prie dūšios" ne tik lyginant skirtingus stilius, bet ir vienoje patalpoje- vadinamasis fusion, tik gerai maišyti nėra paprasta. O šiaip prioritetų neturiu,patinka visi gerai padaryti, autentiški interjerai. Na, gal SBA "kambariai" ir euroremontas ne schmoll.gif Pati norėčiau susikurti kiek įmanoma minimalistiškesnę erdvę,viena iš priežasčių-nemėgstu tvarkytis, o dulkių šluostinėjimas nuo daiktų-daiktelių, kokie žavūs jie bebūtų, man tiesiog gyvenimą trumpina. Švarą ir tvarką mėgstu be proto, kuo vyresnė tampu, tuo tie simptomai aštrėja... Taigi "sotūs" interjerai su atvirom lentynom, užklotais, servetėlėm, staltiesėlėm, užuolaidom ir kitais lobiais man tiks tik tuo atveju, jei prie jų bus pridėta namų tvarkytoja biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O patikti-patinka. smile.gif
Frosted
Kam patinka senoviniai baldai, tai galiu pasakyti, kad siaures miestelyje virs Norfos yra baldu parduotuve, ten prekiauja tiek padevetais, tiek naujais baldais, tai ten maciau puikiu stalu su kedemis, kazkaz stiliumi ir forma panasaus i ampir, bet pagal apdaila paprastesni, tai labiau "nesa" i retro, bet atrodo thumbup.gif Vos pati nesusigundziau wub.gif
Beje, ten maciau ir tokiu masyviu, gal romaninio stiliaus spintu, nezinau, is kokiu bobuciu jie juos istrauke, bet restauruotos tos spintos, gerai atrodo, bet jau nzn kiek vietos tureti reikia. schmoll.gif Ne man mirksiukas.gif
Ieva-Pieva
o kaip kainos? unsure.gif
Ieva-Pieva
testas mėgiamam interjero stiliui nustatyti 4u.gif
Magas
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 10 11, 10:08)
testas mėgiamam interjero stiliui nustatyti  4u.gif
*

labai geras testas, tiesiog puikiai pataike i mano skoni tongue.gif

o siaip man irgi patinka toks klasikinis su antikvariato prieskoniu stilius, labai noriu tokios prabangios ir senovines is stiklo elementu lempos svetainei, gal matete kur tokiu galima gauti?
Ugniaplaukė
o as jau kuriu savo interjera, klasikini, su senovinem antikvarinem detalem thumbup.gif thumbup.gif . ech.... bus daug storu knygu, mikstu sofu vilktu rastuotu gobelenu, grazios gobeleno uzuolaidos, daug naturalaus medzio baldu, sietynai... rolleyes.gif rolleyes.gif
Magas
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 10 11, 14:55)
o as jau kuriu savo interjera, klasikini, su senovinem antikvarinem detalem  thumbup.gif  thumbup.gif . ech.... bus daug storu knygu, mikstu sofu vilktu rastuotu gobelenu, grazios gobeleno uzuolaidos, daug naturalaus medzio baldu, sietynai...  rolleyes.gif  rolleyes.gif
*

oi kaip fain wub.gif , o kur sietinus gavai?
Ugniaplaukė
QUOTE(Magas @ 2005 10 11, 15:13)
oi kaip fain  wub.gif , o kur sietinus gavai?
*

na is principo mes zvalgemes i italiskus, bet kaineles blink.gif vien bra 800lt, tada nuejom paiszvalgyti ir i Senukus, ten aptikom nebrangius italu gamybos, lakoniskus (zvakes imitacija). juos truputi padekoruosiu ir bus thumbup.gif

siaip ten maciau nerealu viena su kristolu ir lapeliais, dramblio kaulo spalvos, koks idealiai tiktu miegamajam, bet buvo saukstai po pietu - mes is pradziu nusipirkom 2 penkiasakius, o kai nusivezem, pamatem, kad jie labai mazi atrodo prie aukstu lubu - tada nusipirkom 8 saku, o tuos 5 panaudojom miegamajam ir holui. uztai ta grazuji teko pamirsti cry.gif
zosse
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 10 11, 11:08)
testas mėgiamam interjero stiliui nustatyti  4u.gif
*

O man nieko gero nesigavo su tuo testu. Ne mano stiliaus rezultatas gavosi schmoll.gif Gal todėl, kad daiktus rinkausi raukydama nosį ir dauguma dalykų buvo tokių, kurių ir šiaip nesirinkčiau.

O gal ne mano stilius gavosi todėl, kad pati nežinau, koks "mano stilius". Žinau, kad patinka funkcionalumas + tiesios ir aiškios linijos. Kampai - gerai, o apvalumai - ne ne. Apskritimai interjere išvis varo į neviltį. Tikriausiai būtų lengviau išvardyti, kas nepatinka. Tai visokie pakaitalai, pavyzdžiui, laminatas vietoj medžio, dermantinas vietoj odos, plastmasinės gėlės vietoj gyvų ir t.t. Plastmasė interjere man apskritai didžiausias priešas. Dar nemėgstu eklektikos, didelių spintų (čia dar nuo sovietmečio interjerų alergija likusi, kai kiekviename didžiajame kambaryje (salione biggrin.gif ) stovėdavo po sekciją, kuri užimdavo pusę kambario ir būdavo prigrūsta visokio nereikalingo šlamšto). Dar erzina, kai namuose pilna visokių "bezdeluškių" - statulėlių, katinėlių, servetėlių ir kitų -ėlių, kurios perkrauna interjerą ir neatlieka jokios funkcijos.

Apie gipso lipdinius ant lubų ir palubėse, visokius lipdomus ornamentus ant spintų, margus veliūrinius gobelenus apskritai nekalbu doh.gif doh.gif
Tesa.
Prasau patarimo rolleyes.gif kaip manote kokia spalva geriausiai tiktu 24 kv kambariui g.gif aisku noriu sviesios spalvos tik va beda nezinau kokia geriausiai tiktu tokiam dideliam plotui isdazyti cry.gif
O jei apie stiliu tai man labiausiai patinka grieztas, tiesiu liniju ir be jokiu cackiu patackiu biggrin.gif va taip va smile.gif
Onora
tesa20, pas mus 30 m2 dazem beveik baltai, balto kiausinio luksto.
Baldai tamsaus medzio kampuoti, gobelenai daugmaz smelio spalvos.
Manau, kad ir tau tiktu tokia spalva. Nebent nepatinka.
Onora
Man testas parode tradicini klasikini, nors man labiau pries sirdies saltas stilius, grieztos linijos, bet kristolo elementai, aukso remeliai- kad biski prabangos ir siltumo prideti tam saltam pradui.
Acacia
QUOTE(Onora @ 2005 10 12, 11:28)
Man testas parode tradicini klasikini, nors man labiau pries sirdies saltas stilius, grieztos linijos, bet kristolo elementai, aukso remeliai- kad biski prabangos ir  siltumo prideti tam saltam pradui.
*

Aš tai nežinau, koks stilius man patinka g.gif Jei gražiai suderinta, tai beveik viskas gražu smile.gif Tai ir testas tą patį parodė - kad neapsisprendus esu, nes pasirinkau skirtingus stilius kiekvienam paveikslėliui biggrin.gif
Bet turbūt labiau prie širdies būtų aiškios nesuapvalintos formos ir kontrastingos spalvos namuose g.gif
Fikas
Sveikos merginos,

gal žinote kokias spalvas rekomenduoja miegamajam kambariui, virtuvei, vaiku kambariui, koridoriui g.gif
Onora
man atrodo, kad svarbu, kad patiktu spalvos ir tiek.
Nors niekad nedaryciau miegamojo rozinio, blogiau nebuna. Net ne del to, kad negrazu, bet erzina ta spalva.
Ugniaplaukė
QUOTE(Fikas @ 2005 10 14, 09:02)
Sveikos merginos,

gal žinote kokias spalvas rekomenduoja miegamajam kambariui, virtuvei, vaiku kambariui, koridoriui g.gif
*

Menas pasirinkti tinkamas spalvas

www.houseandhome.msn.com, www.DELFI.lt
2005 rugsėjo mėn. 19 d. 10:07

Kai kuriems žmonėms šilta ir jauki raudonų sienų biblioteka ar kambarys su židiniu – ideali susibūrimų vieta. Kiti raudonos spalvos intensyvumą iškeistų į šviesesnį toną. Šiems rožinė spalva turi tą patį tonizuojantį poveikį.

Gintaro, persiko ar koralų spalva valgomojo zonoje kelia apetitą ir pagyvina pokalbius; citrinos, jazmino ir auksinio atspalvio geltona spalva sužadina kūrybines galias studijose ir darbo kambariuose.
Reklama

Raminančios spalvos – mėlyna, žalia ir violetinė – vėsina ir atgaivina pavargusį protą. Pasirinkite jas poilsio kambariams.

Šviesiai melsva ar žalsva spalva itin tinka svetainei, miegamajam ar skaitymo kambariui. Žalia leidžia susiliesti su gamta, gaivindama mus darbo kambaryje, bendrame šeimos kambaryje ar vonioje. Tamsiai žalia labai dera bibliotekoje, miegamajame ar svetainėje. Tačiau citrinos ar papūgos žalsvumas aktyvuoja ir budina.

Mėlyna ir violetinė nuteikia meditacijai. Žydra ir ledo melsvumo spalva vėsina kambarį ir suteikia jam ramybės. Ryškiai mėlyna skatina atsakingumą ir pasitenkinimą. Šviesi melsvai violetinė pažadina svajones.

Neutralios spalvos – ruda, smėlio, pilka, balta. Jos puikiai tinka neutralioms namų teritorijoms, kaip virtuvė, vonia, sujungia bendras erdves. Jos nei aktyvina, nei ramina – jos sujungia ir suderina skirtingas spalvas. Balta sukelia atviros erdvės įspūdį, išlaisvina. Ji kvieste kviečia kitas spalvas į kambarį, jas įrėmina ir parodo kuo palankiausioje šviesoje.

Aktyvinančios spalvos, kaip geltona, oranžinė ir raudona, skatina judėti į priekį, sušildo ir pralinksmina, įkvepia pokalbiams. Raudona įžiebia emocijas.

Jei šios ekstravertiškos spalvos jums patinka, naudokite jas aktyviausiame namų kambaryje. Prieškambariams ir koridoriui tinka rubino, avietinė ar plytų raudonumo spalva. Net žmonėms, kurie negali ilsėtis tarp ryškių spalvų, visai patinka pasinerti į raudonos spalvos pliūpsnį praeinant koridoriumi.

Pakeitę sienų spalvą, pajusite, kaip pasikeis kambario nuotaika. Spalva veikia visą erdvę, taip pat – baldus, audinius ir akcentus.

Šiltos spalvos

Saulėti raudonos, geltonos ir oranžinės atspalviai kviečia į kambarį, jie linksmi, šilti ir intymūs. Šiltos spalvos mažus kambarius paverčia dar mažesniais, o didelius – jaukesniais.

Vėsios spalvos

Pastebėkite, kaip perėjimas nuo šiltos koralų spalvos prie vėsios žalios pakeičia gyvenamojo kambario vaizdą, kaip spalva, rodos, pakeičia kambario temperatūrą.

Gamtos šviežumas, pavasariniai mėlynos, žalios ir violetinės spalvos tonai ramina ir vėsina. Šie ramūs tonai taipogi optiškai didina kambario erdvę. Kadangi dėl jų kambarys atrodo vėsesnis, protinga juos naudoti saulėtame kambaryje.

Spalvų ratas

Dirbant daugiau nei su dvejomis spalvomis, tonus reikia pasirinkti itin kruopščiai. Pagalvokite, kaip derės spalvos. Esti paprastas būdas nustatyti, ar spalvos atrodys harmoningai. Suraskite spalvą spalvų rate, tuomet apibrėžkite, kuriai iš nurodytų toliau kategorijų jos tinka, ir tuomet atitinkamai ją derinkite.

Papildančiosios spalvos – opozicinės, pavyzdžiui, violetinė ir geltona, raudona ir žalia. Jų kombinacijose visuomet bus šiltas ir vėsus tonas, kontrastuojantis vienas su kitu. Geriausia – leisti vienam iš stipriųjų tonų dominuoti. Pradėkite pasirinkdami mėgstamą spalvą kaip pagrindinę, tuomet tiesiai priešais ją kitoje spalvų rato pusėje ieškokite kitos spalvos. Galite pasirinkti netgi dvi opozicines spalvas.

Analogiškos spalvos yra kaimyninės, pavyzdžiui, žalia, geltona ir oranžinė. Tokius derinius galite sukurti iš bet kurio spalvų rato taško. Spalvos, kurias pasirenkate, nebūtinai turi būti griežtai tik šiltos ar vėsios. Pasirinkite mėgstamą spalvą kaip pagrindinę, tuomet pasižiūrėkite, kokios spalvos yra abiejose jos pusėse.

Patinka abi spalvos? Pasirinkite. Jei patinka tik viena, pasirinkite ją, o kitą naudokite kaip trečią galimybę.

Geriausia analogiškų spalvų metodą taikyti naudojantis trimis ar daugiau spalvų. Tačiau ir nepersistenkite – nenaudokite daugiau nei pusės spalvų rato tonų.

Spalvų pritaikymas

Spalvos, kaip ir žmonės, įtakojamos to, kas aplinkui. Vienos spalvos gali daryti įtaką kitoms. Daugumoje spalvų kortelių vienos spalvos šeima išdėstyta pagal gradaciją, kai tik menki skirtumai skiria pustonius. Namuose taip nebus. Jei kambarį planuojate dažyti papildančiomis spalvomis, kiekviena jų atrodys intensyvesnė nei parodyta su susijusiomis spalvomis.

Kad susidarytumėte geresnį įspūdį apie tai, koks bus tikrasis tonas, nukirpkite spalvos kortelės baltas vietas, tuomet pasitikrinkite savo pasirinkimą gretindami su spalvomis, kurios bus naudojamos jūsų namuose.

Mažo dydžio spalvos kortelė taipogi neleidžia įsivaizduoti, kaip atrodys spalva ant didžiulės sienos. Kas patinka kortelėje, sienoje gali atrodyti kur kas intensyviau. Kad aiškiau suvoktumėte, kaip iš tikro atrodys jūsų spalvos, išmėginkite šį didžiai mokslišką metodą. Atskirkite aplinkines kortelės dalis pirštais, laikykite ją prieš sieną ir prisimerkite. Jei norisi ryškesnės spalvos, pasirinkite vienu ar dviem atspalviais šviesesnį toną, kadangi tamsios spalvos dideliame plote atrodo dar tamsesnės. Kitas būdas sumažinti spalvos intensyvumą – pasirinkti šiek tiek pilkšvesnę tono versiją. Kita vertus, blanki neutrali spalva gali atrodyti išblukusi, ypač saulėtuose kambariuose – paryškinkite spalvą atspalviu ar dviem.

Svarbu atkreipti dėmesį į džiūvimą. Paprastai dažai nudžiūva tamsesniu atspalviu. Kad būtumėte 99 procentais tikslūs, išbandykite dažus ant nesugeriančio balto popieriaus ir leiskite jiems nudžiūti. Blizgesys taip pat pakeičia spalvą. Matinė spalvos versija skiriasi nuo žvilgančios. Kuo labiau spindi spalva, tuo šviesesnė ji atrodo.

Spalvą keičia ir tekstūra. Lygūs paviršiai atspindi šviesą, o nelygi siena atrodys tamsesnė.

Monochromatinės spalvos

Monochromatinių (vienos spalvos) spalvų plane – tik vienas tonas, kartojamas vėl ir vėl. Tai saugiausias ir subtiliausias dekoravimas: erdvė tampa vizualiai darni. Nors spalva kartojasi, erdvė netampa nuobodi dėl paviršių bei tekstūrų įvairovės.

Maišytos spalvos

Kad vienos spalvos planui suteiktumėte gilumo, įtraukite atspalvius ir tonus, kurie yra šviesesnė ar tamsesnė tos pat spalvos išraiška. Arba paieškokite gretimo atspalvio spalvų rate. Tai reiškia, kad iš monochromatinio plano pereisite į analogiškų spalvų paletę. Tai įgyvendinti šiek tiek sunkiau nei monochromatiniame variante, tačiau rezultatas viską atperka – kambarys gyvesnis ir žaismingesnis.

Balansas

Jei dažysite sienas dviem kontrastingomis spalvomis, galite gauti stulbinamą efektą. Būkite tikri, kad vizualiai subalansavote du atspalvius tarpusavyje ir su baldais.

Vienas pagrindinių dizaino principų – balansas. Kai jo laikomasi, balansas sukuria ramybės ir jaukumo jausmą. Jo negalima nusipirkti, tačiau lengva gauti, jei tik įsiklausysite, ką jums sako jūsų kambario spalvos

IGu
Aha aš irgi išbandžiau tą testuką smile.gif Gavosi šiuolaikinis miesto stilius g.gif gal... Bet man irgi nei vienas iš tų siūlomų daiktelių iš tikrųjų nepatiko...

Treglė
Gal galit patarti: kokios spalvios svetainės kampą pirkti? Dvi sienos - raudonos (ryškios), dvi - oranžinės (ryškios). Baldų salonuose akys vis krypsta į raudonos spalvos kampą. Bet kažkaip nesinori "raudono kambario". O kitos spalvos atrodo ir netiks prie nieko g.gif .
P.S. roletai irgi raudoni (ryškūs).
P.S. testas parodė Eklektišką stilių thumbup.gif . Man patinka toks.
Ieva-Pieva
o rinktis neutralią spalvą neišeina? gelsvą, rusvą, pilką? unsure.gif
Treglė
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 10 14, 18:58)
o rinktis neutralią spalvą neišeina? gelsvą, rusvą, pilką?  unsure.gif
*

Rudos spalvos nekenčiu, pilkos spalvos tokio gobeleno nėra, o geltona g.gif g.gif g.gif . Gal vertėtų pagalvoti???
Ieva-Pieva
kam prie dūšios retro ax.gif
Fikas
QUOTE(Egliuxxx @ 2005 10 14, 17:48)
Gal galit patarti: kokios spalvios svetainės kampą pirkti? Dvi sienos  - raudonos (ryškios), dvi - oranžinės (ryškios). Baldų salonuose akys vis krypsta į raudonos spalvos kampą. Bet kažkaip nesinori "raudono kambario". O kitos spalvos atrodo ir netiks prie nieko  g.gif .
P.S. roletai irgi raudoni (ryškūs).
P.S. testas parodė Eklektišką stilių  thumbup.gif . Man patinka toks.
*

O ryškiai mėlyna arba pilka netiktų?
*Ciau ciau*
Raudonos sienos-raudonas kampas-netiks. Turi buti balti, rusvi, gelsvi baldai. Sekmes thumbup.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(kriauklyte55 @ 2005 11 04, 15:35)
Raudonos sienos-raudonas kampas-netiks. Turi buti balti, rusvi, gelsvi baldai. Sekmes thumbup.gif
*

o kodėl ne? unsure.gif pažiūrėk idėjose baklažaninį variantą sienos ir sofos įdėjau
Ieva-Pieva
nuotraukos
Treglė
Ačiū visoms už idėjas 4u.gif
Nusipirkau pilkai-juodą komplektą. Esu labai patenkinta thumbup.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(Egliuxxx @ 2005 11 13, 20:31)
Ačiū visoms už idėjas  4u.gif
Nusipirkau pilkai-juodą komplektą. Esu labai patenkinta  thumbup.gif
*

įmesk nuotraukų į fotoalbumus mirksiukas.gif
Treglė
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 11 13, 20:38)
įmesk nuotraukų į fotoalbumus  mirksiukas.gif
*

Kolkas neturiu fotiko cry.gif . Žadu pirkti, tada tai jau tikrai parodysiu viso buto bendrą vaizdą. Teks truputį palaukti. Bet pažadu 4u.gif ...
Ieva-Pieva
Skandinaviškas dizainas - kukli prabanga

Regina Statkuvienė, "Lietuvos žinių" žurnalas "Namų pasaulis"
2006 sausio mėn. 12 d. 00:01

Tikri daiktai - medinis stalas ir kėdės, plieninės durų sklendės, žalvario šviestuvai, o ne Kinijoje tiražuotos menkavertės jų kopijos, vis rečiau sutinkami standartiniuose miestų daugiabučiuose.

Skandinavijos šalių dizaineriai jaučia, kad šių dienų žmogui būdingas praeities ilgesys. Tad prisimindami senąsias tradicijas bei pasitelkę modernias technologijas sėkmingai kuria savitą stilių - skandinavišką dizainą.

Žmogaus ir medžiagos šiluma

Suomija, Švedija ir Danija - jau daugiau nei penkiasdešimt metų skandinaviško dizaino lyderės. Kaimiškoji Šiaurės Europos tradicija, natūralių gamtinių medžiagų naudojimas ir paprastos formos - pagrindinės skandinaviškojo stiliaus charakteristikos.

Pasak Lietuvos dizainerių sąjungos atsakingojo sekretoriaus Jono Malinausko, tokį stilių suformavo racionalus skandinaviškas požiūris į aplinką. Atšiaurios klimato sąlygos ir protestantizmo ideologija iškėlė pagrindinę vertybę - darbą. Pramogoms ir laisvalaikiui čia laiko likdavo gerokai mažiau nei pietinėse šalyse. Todėl interjere vyrauja funkcinės, o ne reprezentacinės detalės. Baldas pirmiausia turi būti patogus ir praktiškas. Būtent dėl tokio požiūrio tobulėjo medžiagų apdirbimas, baldų konstrukcijos, jų pritaikymas, bet ne dekoro elementai.

„Žmogus turi jausti grynos medžiagos šilumą", - pabrėžia beveik visi skandinavų dizaineriai. Galbūt todėl šį stilių šiandien pamėgo miesto žmonės, ieškantys komforto, o kartu besiilgintys paprastumo bei natūralumo.

Sėkmės formulė

Malinauskas teigia, kad ilgalaikė skandinaviško dizaino sėkmė - ne įvairių dizainerių, o viso regiono valstybių kryptingos politikos rezultatas.

Po Antrojo pasaulinio karo Skandinavijos šalys ėmė save reprezentuoti kartu. Tuo laikotarpiu buvo aktualu palyginti pigūs baldai. Tarptautinėse parodose imamas populiarinti ir reklamuoti skandinaviškasis stilius.

Koncerno „Ikea" sėkmė yra bene iliustratyviausias pavyzdys. Ekonominės klasės baldai ir interjero elementai tapo populiarūs ne tik dėl puikios kokybės ir santykinai nedidelės kainos. Rinkai pateikiama ne tam tikri produktai, bet problemos sprendimai. Norint suderinti baldus, užuolaidas, šviestuvus nereikia klaidžioti po parduotuves. Vienoje vietoje galima išsirinkti idealiai derančius baldus, šviestuvus, net grindų dangas ir sienų apmušalus. „Tai skandinaviškas stilius žaliesiems", - reziumuoja Malinauskas.

Gerų idėjų kaina

„Living" skandinaviško dizaino salono interjero dizainerė Aušra Žvirblienė pasakoja, kad populiariausi skandinavų dizainerių darbų modeliai, sukurti dar XX amžiaus šeštąjį dešimtmetį, iki šiol sėkmingai gaminami, tiražuojami ir parduodami. Jie jau tapo klasika, savotiška aukštąja mada. Tokie baldai gaminami iš brangesnių medžiagų ir naudojant itin geros kokybės furnitūrą, todėl juos falsifikuoti vargiai įmanoma - tai tiesiog per brangu.

Tačiau šiuolaikinis skandinavų dizainas remiasi ne tik savo klasikų kūryba. Nauji originalūs produktai čia gimsta daug greičiau nei kinai išmoksta ir ima tiražuoti senus. Negi skandinavų dizaineriai gerokai gabesni už savo kolegas iš kitur? Pasak Malinausko, tai valstybinės dizaino politikos rezultatas. Gamtos išteklių neturtingos šalys investuoja į dizainą ir meną. Iki 2020 metų suomiai tikisi iš dizaino ir kultūros gauti iki 20 proc. vidaus produkto.

Demokratiška prabanga

„Šiandien skandinaviško stiliaus paradoksas - vizualinis demokratiškumas ir didelė kaina", - pažymi Malinauskas. Žvirblienė patikina, kad Lietuvoje skandinaviško stiliaus baldai yra prabangos prekė, kainuojanti tikrai nemenkus pinigus.

30 proc. ir daugiau garsaus gamintojo prekės vertės mokama už vardą. Skandinavų dizainas jį jau yra pelnytai išsikovojęs. Beje, pavieniai šių šalių dizaineriai nėra tokie žinomi, kaip visas jų kartu kuriamas stilius.

Pastaraisiais metais skandinaviškų baldų savikainą didina ir brangstanti darbo jėga. Tačiau prestižo sumetimais skandinavų gamintojai neperkelia gamybos už Europos ribų. Kylanti kaina tik didina šių gaminių vertę bei paklausą. Skandinaviškas stilius tapo ne tik mados ar verslo veiksniu, bet ir gyvenimo būdo dalimi. Tai ir alternatyva globalizacijos iššūkiams.

Juk baldas - tai ne tik daiktas, ant kurio sėdima, gulima, valgoma, bet ir kultūrinės, tautinės aplinkos dalis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.