del pinigu disponavimo labai teisingai sakai: reikia dometis, uz kokius, uz kiek ir ka perka. jei duodi pinigus - naturalu, kad nori (ir turi) zinoti, kur jie leidziami, tiesa? o kad yra abejingu teveliu - tai tikra tiesa. laiko neturejimas, nenorejimas gilintis ar tiesiog noras pasirodyti geru pries aukletojas... o gal nei viena, nei antra, nei trecia... gal dar kazkas kita. as tik galiu pasidziaugti, kad tiek musu grupes, tiek darzelio tevai yra pakankamai aktyvus ir kelia "degancius" klausimus, nevengdami diskutuoti. juk daznai butent diskusijose ir gimsta tiesa
Kita mama, sakyk kokio amziaus tavo vaikutis, mes uzsirasem i si darzeli ir iskart po nauju zadam vesti, tad perskaicius atsiliepimus, tikrai nenoreciau pas aukletoja rasa papult. Kokia aukletoja rekomenduotum, mano vaikui tik kova bus 2 metukai
Vaika i darzeli uzrase vyras, tai sake direktore labai jau maloni,
na maniskis tada is vis UFO, jeigu pradeciau galvoti kas su juo blogai..
Aukletojos bande pradzioj kisti mus i tevu komiteta - neisdege, kai pasakem, kad neturim nei laiko, nei sveikatos, o be to plesytis kai kiti (nieks nepriimkit asmeniskai) palinksi galvom ir su bet kuom kaip avineliai sutinka..
Tarantula, idealaus darzelio nera..
Visuose vis kiti niuansai buna. Pvz.: lopseli lanke sunus kitame darzelyje - fantastiskos aukletojos (nors pati darzeli forume sudirbo kitos mamos), bet darzelio grupej absoliuciai nepritapo ir teko perkelti cionai. QUOTE(Gabe @ 2005 12 05, 23:34) Vat kas man tikrai nepatiko - teveliu sutikimas su bet kuom.. As savo vaiko turbut nevesiu i dramos teatra, nes bus tik tragedija: nematys, neidomu, daug zmoniu Cia noreciau pastebeti, kad jus priestaraujam pati sau Per susirinkima niekas nepriestaravo, del ejimo i teatra, o dabar sakot, kad nevesit vaiko... Tai reikejo per susirinkima sakyt, kad negerai ir siulyt savo varianta. Pasakyt, kad negerai - lengviausia, bet jei negerai - tada reikia siulyti, kad butu geriau. O del spektaklio manau klystat. Mano mergaite baisi nepaseda O del pinigu tai tik paprasykit aukletojos ir jums pateiks issamia ataskaita. Pas jas yra tokia papke, kur aprasyti surinkti pinigai ir visos islaidos (su cekiais). Tai jei idomu pavartykit, jei turesit pastabu sakykit. Tai va ir klausimas kodel mes nekeliam savo bedu tiesiogiai susirinkimo metu?
esme tame, jog taip ikyriai siule dramteatri, jog nusprendem nesigincyti ir kompromisu neieskoti. Juk uz viska nubalsavo dauguma, o mes likom vieni su savo nuomone (aukletoja dave taip suprasti)..
O siaip labai nudziugom, kai suzinojom, jog visdelto likimas sudeliojo taip - spektaklis leliu teatre P.S. paskutini karta, kai ta papke varciau, nepastebejau grupes islaidu..
Tai va, moteriskes, pabuvo vaikis visa diena kitoje grupeje, su vyrui savo vaiko nebepazistam nuo pat pirmos pilnos darzelyje isbuvimo dienos. Dabar tikrai zinau, kad neapsirikome ir tikrai vertejo anksciau eiti is Drugeliu grupes. Visu pirma, kai aukletojai nupasakojau bedas del WC reikaliuku, tai ji kuo supratingiausiai pasake, kad gi vaikis dar mazas ir naturalu, kad jam reikia priminti, o gal net ir puoduka atnesti. Nieko cia baisaus. O antra, tai neatpazinome vaiko del to, jog kazkur staiga dingo ta 3 m. krize (kuria vaiko elgesi mums aiskino Rasa, na ir as tai priemiau, nes zinau, kad ta krize buna). Anksciau vaika is darzo reikedavo neste isnesti rekianti (atejus pasiimti neidavo namo ar net is viso mus ignoruodavo, ka Rasa aiskindavo kaip begaline meile jai, o as manau, jog tai buvo pyktis ant musu, kad paliekam), visa kelia nmao vaikas masinoje liedavo pykti ir budavo neimanoma su juo susitarti, namuose buvo dauzomi zaislai (na, toks zaidimas), ka bepaklaustum vis atsakymas "NEEEEEEEEE"... Na, tikrai treju metu krize, ane. Va, ir as taip galvojau. Ale, kazkaip staiga netiketai jin baigesi. Vaikas mielai eina namo, pats atsinesa is spinteles rubelius, keliaujant namo pasakoja, ka veike, dainuoja daineles, nebeliko jokio pykcio....
Zinoma, buna ir oziuku, buna ir asaru, buna ir "ne", bet lyginant su tuo kas buvo, tai vienas juokas... Zinoma, ryte nenori keltis, nenori i darzeli, atsisveikindamas biski paverkia, kokias tris dienas dar liudejo anos grupes vaiku, bet man geriau taip, negu anaip kad buvo. Be to, pasako man, kad jam liudna, nors anksciau sakydavo tik apie tai, kad pyksta. man rodos, jis eme nebeslepti savo emociju. Ir as tuo galiu tik pasidziaugti. O kas del spektakliuo, tai man pvz. ta ideja visai patiko, ir as mielai nuvesiu vaika i teatra. Jam patinka, nors, kaip ir Egidux mergaite, musu vaikis labai judrus. Tarantula, leliuku grupe mes lankeme 4 grupe (Liutuku), bet dabar ten visai kitos aukletojos, tai nieko negaliu pasakyti. O dabar mes jau lankome didesniu vaiku grupe (dabar konkreciai 3 grupe, varliuku, o pabegome is 1 grupes, Drugeliu). prie mokykla dar gresia vienas grupes pakeitimas priesmokyklinuku grupe. O direktore, kaip direktore, jos interesas, kad klientas butu teisus ir niekur nepabegtu. Pasakyti, kad siltas zmogus (kaip cia apie kazkuria kita direktore buvo kalbama) tikrai negaleciau, betgi negali ir reikalauti to, ane.
Kita mama, dziaugiuosi, kad nuo pat pirmos dienos esat patenkinti kitos grupes aukletojom ir visu kuo
P. S. Buvo laikotarpis, kai mano vaikis irgi visa pykti namie isliedavo, su visais NE, daiktu metymu, etc. kazkaip nepagalvojau, kad aukletojos buvo kaltos... gal greiciau demesio stoka is mano puses, kadangi pastaruoju metu esu "barbe devyndarbe"
Labai smagu, Kita mama, kad viskas daug geriau
Ir vel pasikatosiu, jei yra blogai reikia tik ieskoti - kazkur tikrai yra vieta, kur bus gera ir ramu. Beje ta pati as pasakiau ir per susirinkuma aukletojoms ir tevams Jums gerai pas varliukus, mums gerai pas drugelius - svarbiausia rasti savo vieta.
Taip, Spragtukai, sutinku, kad daug labai priklauso ir nuo mano bei tecio santykiu su vaiku. Ir as kol kas uzsikasusi su darbais. Bet sitas faktorius tai tikrai nepasikeite. Galima butu sakyti netgi priesingai, nes mano nerimas del perejimo i kita grupe tik dar labiau sukilo (kas bus? ar gerai darom? o gal nereikia? gal bus blogiau ir t.t., nu pacios suprantat), ale va rezultatas buvo netiketas
Nu, zodziu, bile gerai.... O ant Rasos vis tiek baisiai pykstu ir ypac blogu zodziu miniu, kai vel iskyla puodo problemos. Nors siaip jau jos eina gerejimo linkme. Jau vaikis paklaustas, ar prisidare (matosi juk kartais, ane
Sveika, kita mama, pasirodo, musu vaikai ta pacia grupe lanko
kaip tik vakar pasakojo apie naujoka Tikrai nebloga grupe ir rupestingos aukletojos Labai gera ir lopselinuku grupe. O del aukletojos Rasos.. Sekmes adaptuojantis naujoje grupeje
O! Mika, tai cia tu esi tu fainu dvynuku mama...Nuziurejau tavo berniukus jau nuo pat pirmos dienos (mat pati labai visada norejau dvyniu)
Parasiau tau i A/Z
Sveika, Kita mama,
Kaip sekasi adaptuotis naujoje grupeje? Nes mano dvynukai po savo gimtadienio sventimo truputi apsirgo, tai jokiu naujienu nebeparnesa.. O tai, ka parasiau i A/Z - gryna tiesa Berasydama dar siek tiek abejojau, ar apie ta pati zmogu kalbame, bet po to pasitikslinau - deja, tai tikrai ta pati Rasa. Todel ir linkiu su ja netureti nieko bendro Varliuku grupe (3) - tikrai gera, ir parengiamoji (7) gera Todel sveikinu laiku pasprukus
Tiesa sakant, nezinau, ka Tu parasei i AZ Kitai mamai, tik man kyla klausimas, kodel tokie zmones, kaip toji Rasa, dirba darzelyje? jau vien tuo, ka isgirdau, esu pakraupusi, ka kalbet apie daugiau... na, nebent gera "stoga" turi...
Sakykit, mes uzsirase, kad lankysim nuo lapkricio, sake , kad priims, tik liepe valgyt vaiki ismokint, tai dabar nueisim po nauju ar iskart galesim lankyti, ar ....
Sakykit, mes uzsirase, kad lankysim nuo lapkricio, sake , kad priims, tik liepe valgyt vaiki ismokint, tai dabar nueisim po nauju ar iskart galesim lankyti, ar ....
[COLOR=blue]Sveiki, sveiki Kaip suprantu, tai eisite i lopseliuku grupe. Mano vaikai jos nelanke, bet girdejau, kad aukletojos labai rupestingos, ir, esant reikalui, pamaitina.. O ar priims, reikia kalbeti su paciomis aukletojomis.. Turetu.. Juk esate uzsirase.. Sekmes pradejus lankyti darzeli..
Tarantula, man irgi buvo liepta mokinti vaika valgyti. Ale, specialiai nemokinau. Badu nepamire
Aciu, Mika, gerai mums sekasi. Kaip ir visiems, buna geru dienu, buna ir blogu. Bet is esmes tikrai gerai. Kaip suprantu, Pauliui ypac patinka aukletoja Jone.
Zinau kad Zemyna irgi montesorinis darzelis gal kas gali apie ji ka pasakyti ?
Mes jau nuo sausio lankom Zibureli, turbut paciu maziausiu grupe. Sekasi tikrai gerai, jei neskaiciuot kiek kartu jau sirgom. Aukletojos tikrai geros, vaikas visada svarus, pampersas pakeistas, niekada nebuvo pasutes, turim problema su valgymu, bet ir namie tas pats, nevalgus jis pas mane. Iki siol jokiu rinkliavu nebuvo, tik kaip ir daugumai pasiule nupirkt patalyne,atsinest savo ranksluostuka
Grupeje visi vaikuciai vyresni, bet maniskiui patinka, o jei gerai jam, tai manau musu pasirinktas darzelis yra neblogas
auginu pati dukra, kuriai dar tik puse metu, bet vis pagalvoju kad ateityje teks leisti i darzeli. buvau nusiziurejus darzeli su Monresori sistema, bet pasigyriau mamai, kad zadu vest dukra i butent toki darzeli tai ji mane visaip atkalbejo, sako geriau jau ji iseis i pensija ir ziures, bet i toki darzeli pagal tokia sistema neleis mano vaiko. Ji jau 30 metu yra pedagoge ir sake labai sunku buna is montesorinio darzelio vaikuciams adaptuotis mokykloje, jie buna siek tiek atsilike. Na jei jau mama mano pastebejo tokius skirtumus, tai juk ne seip sau, juk 30 metu issdirbta su vaikais...tai dabar pati pasimetus.gal jus kuri galit ka nors pakomentuot.
QUOTE(Deborah @ 2006 03 14, 15:12) jie buna siek tiek atsilike. kuria prasme atsilike giminaitis lanko montesorinę grupę..ir vaikas ir mama labai patenkinti QUOTE(gutukas @ 2006 03 14, 23:21) kuria prasme atsilike giminaitis lanko montesorinę grupę..ir vaikas ir mama labai patenkinti na, jiems sunkiau buna mokintis vienu tempu mokykloje su tais vaikuciais kurie lanke paprastus darzelius. tiesiog jie sunkiai adaptuojas. ir sita tai as jau girdziu ne is vieno zmogaus. kol darzelyje tas vaikas tol viskas gerai...bet mokykloj...
Mano vaikas lanko montesori darzeli, bet ar grupe montesorine,manau, kad ne, normali vaiku grupe su begale zaislu, tiek mobilus tel, tiek iprasti barskuciai, masineles,leles ir t.t, mokinami skaiciuoti, pazinti raideles. Vyresniu vaikuciu piesiniai iskabinti koriudoriuje, tai as ne karta esu suabejojus, nejau vaikai taip piesia. Tad vis tik man persasi isvada, kad darzeliai tiek montesori, tiek valdorfo, orentuoti i kokias paramas is ES, tik todel taip vadinami, kad gauti pinigelius kokius. Nes ziurint i bendra vaizda, tai normalus darzelis, toki koki lankiau ir as, tik ne tokiu skambiu pavadinimu.
Kalbant apie atsilikusius vaikus, man cia neteko dar tokio sutikti, gal tokiu ir yra, bet vis tik manau, jie mokosi spec. istaigose. O ar jiems sunkiau mokyklose, cia nezinau,bet manau, kad viskas priklauso tik nuo paruosimo, bet ne nuo ko kito, juk pilna vaiku pirmoje klaseje jau mokanciu skaiciuoti, skaityti ar net rasyti, ir tai nuopelnas tevu arba darzelio, bet nebutinai, jei tai darzelis su skambiu pavadinimu, tai is jo vaikas bus kiek kitoks, ir galu gale, koks sveiko proto tevas ar mama, leis savo normalu vaika i darzeli skirta vaikuciams su kazkokia negalia. QUOTE(Tarantula @ 2006 03 15, 21:11) ir galu gale, koks sveiko proto tevas ar mama, leis savo normalu vaika i darzeli skirta vaikuciams su kazkokia negalia. as ne apie negalias kalbejau, labai atsiprasau jei ne taip issireiskiau, tiesiog ta zodi "atsilike" turejau omeny kaip jiems sunkiau sekas mokykloj su mokslais ir su kitais klases vaikais. nes normaliose mokyklose vaikai snekasi garsiai, o kiek zinau montesorinese jiems reikia tyliai sneket arba isvis neleidia...nu galas zino...apsvieskit mane...nes as vistiek labai suinteresuota sita programa...cia mano mama mane balamutina
Gal kas galite pakomentuoti "Žemynos" darželį?
Sveikutės
norėjau pasiteirauti apie "Žiburėlį". Ar ten visose grupėse vaikai būna skirtingo amžiaus ar grupės sudaromos pagal vaikų amžių ir ar kiekvienais metais keičiama lankoma rupė ir auklėtoja? Norėčiau savo mažę ten užrašyti, aišku pagal jūsų pasakojimus ne pas auklėtoją RASĄ Ačiū
Mamyte VK, , aukletojos nuostabios, dar nebuvau maciusi zmoniu atsidavusiu taip savo darbui.Vaikas visada svarus, pampersas sausas.Vaiku nedaug . Reikia eiti pas direktore ir prasytis, siaip galima manau butu lankyt is karto, mes iskart pasakem,kad nenorim pas aukletoja Rasą, direktore tik nusijuoke, ir pasake, zino del ko, ir kad tikrai mūsų net nebūtų ten įrašiusi.
Musu vaikas pats jauniausias, nors jau isirase i dvimetuku buri, grupes formuojamos pagal amziu Nuo Iki,tad atitinkamai keičiasi ir auklėtojos, tad šioje grupėje mes busim iki 3,5 metų. O kas čia svarbiausia, kad vaikas net namo nori, jam labai smagu, jei reikia auklėtojos visus panešioje, pamyluoja, aš esu tikrai patenkinta, kaip bus toliau matysim, šiai dienai viskas gerai. Deborah, tai normaliu normaliausias darzelis, net nezinau kodel jis turi toki pavadinima, bet cia vaikai gali triuksmauti, versti viska aukstyn kojom, aukletojos viska sutvarko, jokiu ribojimu nera, yra kazkokia tvarka, kuriuos laikomasi visur, tad, net nezinau ka siuo klausimu ir pasakyti. Gal yra mamu, kuriu vaikai vyresnese grupese, ar po ju isiliejo i mokykla
MamyteVK , o mes lankom aukletojos Rasos grupe. Ir esu visai patenkinta: konfliktu nebuvo (kas man nepatiko pasakiau is karto, ir tai buvo priimta labai geranoriskai), ir nenoro eiti i darzeli problema sprendem kartu, ir mano dukrytei ji patinka. O aukletojos tikrai puikios, uzsiima su vaikais, ir panesioja, ir parodo, ir paaiskina.
Deborah, tavo mama tikriausiai pasiskaite Montesori metodo atsiradimo irstoriju ir padare neteisingas isvadas. Pamegink paskaityti pati apie montesori , galima ir daugiau informacijos rasti. Ir as kai galvojau apie si darzeli labai abejojau, ieskojau informacijos, nuvaziavau i ta darzeli pasnekejau su pavaduotoja, daug ka issiaiskinau. Ir kol kas tikrai nesigailiu Nors visada yra kita puse. Tikrai zinau, kad ne visi vaikai ten pritampa Meginkit, ir atrasit savo vieta QUOTE(Deborah @ 2006 03 14, 15:12) auginu pati dukra, kuriai dar tik puse metu, bet vis pagalvoju kad ateityje teks leisti i darzeli. buvau nusiziurejus darzeli su Monresori sistema, bet pasigyriau mamai, kad zadu vest dukra i butent toki darzeli tai ji mane visaip atkalbejo, sako geriau jau ji iseis i pensija ir ziures, bet i toki darzeli pagal tokia sistema neleis mano vaiko. Ji jau 30 metu yra pedagoge ir sake labai sunku buna is montesorinio darzelio vaikuciams adaptuotis mokykloje, jie buna siek tiek atsilike. Na jei jau mama mano pastebejo tokius skirtumus, tai juk ne seip sau, juk 30 metu issdirbta su vaikais...tai dabar pati pasimetus.gal jus kuri galit ka nors pakomentuot. As ta pati isgirdau is anytos (ji lituaniste), kai dicke leidau i Suzuki: ateje is tos mokyklos 5 kl. skaityti nemoka. O tais metais pirma karta buvo surinktos priesmokyklinuku ir pirmoku klases. Geriau pati nueik, pasiziurek, pakalbek su aukletojom ir pati nuspresk, o atsilikusiu vaiku yra ir paprastose grupese, tik daznai darzelis bejegis tai pakeisti.
ar yra montesori lopsheliu, kuriuose nuo 1m vaikus priimtu? arba bent pusantru? [ne tik teoriskai]
QUOTE(Liorka @ 2006 03 25, 14:35) nesu tikrai, bet i Zibureli gal ir priimtu, mus prieme nuo 1m6men, bet vedem kiek veliau, svarbiausia itik direktoriai, o jai kaip dauguma man buvo mineja patinka teveliai, tad as jos net akyse nebuvau macius, tik nuejom tartis ir jau iskart galejom lankyt, be jokiu vokeliu
Kita mama, kai dabar Rasos nėra, galiu tik pripažinti, jog turėjau klaidingą nuomonę apie ją..
O dėl nesveikumo - man tokius bajerius kitame darželyje 10 tėvų pareiškė, tad tikrai suprantu koks jausmelis.. Duktė lanko mokyklą čia ir galiu tik pagirti mokytoją. Nėra didelių krūvių, sugeba visus sukontroliuoti ir išsireikalauja kas priklauso
Toks jausmas, mamytes, paskaicius jusu nuomones, kad darzelis turi jusu vaikucius vunderkindais padaryti, o ka pacios veikiat budamos mamos. Tai juk musu rupestis ugdyti SVEIKA vaika ir emociskai ir fiziskai ir dvasiskai. O darzeli reikia pasirinkti kad atitiktu musu supratima kokioj aplinkoj musu vaikas turi leisti laika. Stai del sios priezasties pasirinkom montesori darzeli. Juk darzelinukas - darzelinukas, o ne mokinys, cia mokosi bendrauti, zaisti, suvokti supanti pasauli, suvokus tai - mokosi ir raidziu ir skaityti ir skaiciuoti. Ir montesori sistema mums labai tiko. Cia kiekvienas vaikas yra gerbiamas, gerbiama jo nuomone, gerbiami jausmai, gerbiamas jo tempas ir temperamentas. Jeigu leisite vaika i montesori darzeli, o patys auklesite vaika priesingai - nedarykite tokios klaidos. Daznai del sios preizasties ir kyla didziausi tevu ir darzelio personalo konfliktai. Negalima plesyti paties vaiko - darzelyje vienaip - namuose kitaip. Busiu atvira, kraupu kai matai atejusius pasiimti tevus paklaikusius nuo savo velavimo ir tempo ir del to saukiancius ant vaiku, preikaistaujancius tiems pupuliams uz tai kad jie rodo - koks as savarankiskas. Iskelkite sau klausima, ar man suaugusiam tinka sios sistemos filosofija.
Kalbejote apie siu vaiku kitoniskuma, negebejima pritapti. Akivaizdu kad gyvename supervisuomeneje, super tempu, superkarjeros siekime, superpirmavime ir vaiku norime SUPER. Net sis tinklapis ir tas supermama:) Sie vaikai ugdomi buti ne SUPER, o ZMOGISKI. Ir jei zmogiskais principais vadovausis gyvenime, tai ir bus SUPER SUPER.Pazystu tikrai ne viena vaika, kuris po montesorinio darzelio jau mokosi pradineje mokykloje, gimnazijoje, ar yra problemu? Drasiai sakau NE. O problemos mokykloje kas tai? Preismokyklinio ugdymo istaigos trukumai? Tikrai ne tai musu vaiku gebejimai, dar pridekim ir musu genus ir dar seneliu genus, ir musu pastangas. Nelankiau jokio darzelio, augau namuose, zaidziau su kaimo vaikais, ir tai 30 metu atgal, tevams sake oioioi kaip negerai kad nelanko darzelio, nepritaps mokykloje, atsiprasau, pritapau ir gerai pritapau ir mokiausi pavyzdingai ir t.t. KIEKVIENAM INDIVIDUALIAI. MAn asmeniskia sioje sistemoje kaip ir kitose alternatyviojo ugdymo sistemose PATINKA tai, kad cia vaikai skleidziasi laisvi - ne mustre, ne remuose, ne kazka uzgoziant, bet leidziant atsiskleisti, issikalbeti, issakyti savo jausmus. GAlvojame ir apie montesori pradine mokykla. matyt jau reikejo issikalbeti, tai ir issikalbejau:). Labai linkiu teveliams surasti tai kas ju vaikuciui ir jiems patiems yra tinkamiausia. Alternatyvus ugdymas - neturetu tapti mados sauksmu. Dekoju visoms aukletojoms, kurios sitiek savo sirdies, padalina ir musu vaikams.
Nemačiau ar kas papasakojo apie darželyje "LINELIS" esančią montesori grupę. Leidžiu į tą grupę jau antrą savo vaiką. Auklėtojos mama ir dukra Zita ir Raimonda. Auklėtojos labai savo vietoj. Su vaikais dirba, pinigų nereketuoja. Tėvai susirenka normalūs, nes į grupę jau vien tik pažįstamų pažįstami ateina (kitiems nebelieka vietų) su rekomendacijomis. Abiem vaikam darželis patiko ir metodas tiko ir visai netrukdo įprastam gyvenimui :-). Labai išmoko vaikus savarankiškumo (kas manau yra svabu) ir kūrybingumo, mokykloje būna lengviau ir paprasčiau viską suvokti.
Kas devjoja leisti arne 100 proc siūlau TIKRAI leisti - nepasigailėsit. :-)
" o mes lankom aukletojos Rasos grupe. Ir esu visai patenkinta"
Ar galima tiksliau sužinoti kokioje grupėje yra taip aptarinėjama auklėtoja Rasa?
Ačiū Egidux už atsakymą.... Paklausiau todėl, kad daug kalbama apie šią auklėtoją Rasą ir kaip suprantu labai gerų atsiliepimų nėra (išskyrus tavo), o aš kaip tik neseniai buvau apsilankius šiame darželyje 5 grupėje (boružiukų) maniškis eis į ją nuo rudens) ir čia taip pat yra auklėtoja Rasa.... bet man ji gan maloni pasirodė....
Sakyki mamytės, gal kuri iš jūsų veda savo "pagrandukus" į šią 5 grupę ? Būtų gera išgirst kokią nuomone šios grupės auklėtoju atžvilgiu...
dabar ir krikščioniškame darzelyje (zaliakalnyje) atsidarys viena montesori vaikų grupė.Auklėtojos bus super
sveikos mamytės,
Neseniai atsikėlėme gyventi ų Kauną, gyvename 6 forte, koks arčiausiai tokios pakraipos darželis būtų? ar ilgai reikia laukti eilėse?
kainos niekiek nesiskiria,ar paprastas ar montesori,tiesiog montesoriniuose dar papildomai prie "nustatyto valstybinio mokesčio uz darzelį"kiekvienas darzelis ar grupė papildomai susirenka pinigėlių tarkime uz priemones
o dėl jums patogau darzelio .......pasiziūrėkite darzelių sąraše,kurie arčiau namų ir ten nueikite-ir viską suzinosite.jei darzelis geras QUOTE(skaistuke @ 2006 05 19, 22:35) sveikos mamytės, Neseniai atsikėlėme gyventi ų Kauną, gyvename 6 forte, koks arčiausiai tokios pakraipos darželis būtų? ar ilgai reikia laukti eilėse? arciausiai esantis Žiburėlis Verkiu gatvėje. bent mūsų grupėje jokiu papildomų rinkliavų nėra, jei dabar užsirašysite nuo rugsėjo jau eisite, nes vasara darželis atostogauja
ačiū jums labai už informaciją,
Sveikutės, gal kiek pasikartosiu, bet nor4jau pasidalinti savo nuomone.
Man regis, ne taip svarbu kad darželis būtų jūsų gyvenamam rajone. Jeigu važinėjate į darbą, tai galima pasirinkti geresnį darželį, užuot palikus savo atžalėlę kažkokiam "aptvare", kur žiūrima kad vaikai nenusisuktų galvų... Kai už auklę mokėjau 400 į mėn, tai man darželio įkainiai atrodo vis tiek labai jau kuklūs, nežiūrint to, kad renkam po 50 Lt kas mėnesį į grupės fondą Per tą laiką, kol mano abi mergytės atlankė darželį, kartą pakeičiau gyvenamąją vietą - o darželis liko tas pat. Be to to, tai kartu ir pradinė mokykla (!) - abi vis dar ją lanko - vienas vežimas, prailginta grupė, aibė būrelių - viskas vietoje. Grupėse apie 20 vaikų (kurių dažnai lanko 16 vienu metu), realiai taikoma sveikos mitybos programa, pedagogai nuostabūs, grupės ir aplinka sutvarkyta pavyzdingai Labai rekomenduoju geriems savo vaikų sveikata ir gerove suinteresuotiems tėvams, kurie gali sau leisti investuoti į vaiko ugdymą - Vaikų darželis mokykla "ŽEMYNA" Kaune Beje, mokykloje su ~ 20 vaikų dirba mokytoja ir jos padėjėja (2 pedagogai), yra metodo tęstinumas. Pageidaujantiems - "tradicinė" klasė (ne montesori). Tiek darželio grupėse, tiek mokyklėlėje namų atmosfera, betarpiškas bendravimas su pedagogais, įskaitant darželio vedėją, kuri pati vardias žino kone visus vaikus (!), jokių varžytuvių dėl drabužių ar daiktų tarp vaikų (o tai jau šį tą rodo), nors lanko ir labai pasiturinčių tėvelių atžalos. Nu gal jau gana reklamos?
zinoma,jei yra pinigų-tai tik į gerus darzelius
aš ir uz.......nors ir šalia 120lt+50lt.į gr.fondą QUOTE(skaistuke @ 2006 05 22, 17:59) ačiū jums labai už informaciją, Nuo liepos 1 d atostogauja darzelis, tad jei norit uzsirasykit jau dabar, kad rugseji turetum garantuotai vieta, nes pvz musu grupeje puse vaikuciu iseis i vyresniu grupes, ir tikrai bus laivu vietu kazkiek. Kaip tik siandien gavau mokejima, tai 101 lt uz darzeli ir 10,50 lt ugdymo reikmems, tad manau nera daug, nes kaip minejau jokiu kitu rinkliavu nera
Oi, parasiau tik pirma puslapi perskaičiusi.... pasirodo čia ojojoi kiek galima suzinoti... ..na bet visgi, i kuria grupe geriau man savo 3 metuku dukryte leisti?...
Dip, musu grupeje aukletojos tikrai geros, matosi , kad dirba sau miela darba, jei vaikas atejas mane veja lauk, bega apsikabina aukletoja, manau jau galima daryti teigiamas isvadas. Vienintelis minusas, kad vaikas pradejes lankyti darzeli daznai serga, bet tikiuosi tai isaugsim.
Gerai, Tarantula, nors jau neprisimenu i kuri tavoji grupele (nenoriu vel visko is naujo skaityti).... Bet suprantu kad ju pagal amziu tai nekazin kiek ir yra (gal kokios 2?). As kaip ir apsisprendusai buvau uzrasyti savaja, bet sia savaite neturejau laiko kada nueiti, tai paskambinau pasiteirauri. Kalbejau ne su direktore, bet toji su kuria kalbejau sake, kad jau nuo rudens viskas uzimta. Ir tokio amziaus tai sunkus atvejis.
|