Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rūgštynių sriuba
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
turka
[QUOTE]mielos mamytės, neseniai išgirdau, kad mūsų mažiesiems nepatariama valgyti rūgštynių sriubos. esą rūgštynėse esanti rūgštis nesveika. norėčiau sužinoti jūsų nuomonę, galbūt tikslesnį paaiškinimą. nuo kada duodate jūs, jei iš vis duodate smile.gif
Margarita 25
Labukas, aš tai nesenei, daviau, visai nieko patiko maniškui
Carevna
Aš irgi duodu ir labai noriai valgo mažius biggrin.gif
dlambliukas
Aš pirmą kartą rūgštynių sriubos daviau paragaut kai mažiui buvo metai ir du mėnesiai, tai jam visai nieko buvo, patiko ax.gif
Daivulyte
Valgo,jau kokie du menesiai,juk duodam kartais i rankyte rauginta agurka,jis ir rugstus ax.gif
angelo
rugstys esancios rabarbaruose ir rugstynese nera labai sveiki, bet pavasari tos zoleles daugiau duoda naudos nei zalos padaro, nes be ju yra begale vitaminu, kuriu truksta mums ir musu vaikams, o kiek tas vaikas suvalgo.... kelis saukstus.... na ir nereikia piknaudziauti kiekviena diena.....
natuliona
Duodu nuo 10 mėn. Labai patinka
Wildberry
Dar nei kart nedaviau,gal reiketu pabandyti g.gif
Tiesa pasakius ir pati sios sriubos nevalgau,tingiu rugstynes rankiot blush2.gif tongue.gif
Virgita
Mano suneliui labai patinka rugstyniu sriuba. Ir as pati ja dievinu. Pries pora savaiteliu paragavo ir rabarbaro, tai sugrauze puse. Negi atimsi jeigu skanu?
zuasta
Valgo ir rugstyniu sriuba, ir rabarbarus
Aniukes mama
Duodavau nuo metukų tokią sriubytę... Esu girdėjusi, kad citrinų rūgštis, esanti daugumoje produktų, yra kenksminga vaiko organizmui, o apie rugštyne kažkaip negirdėjau nieko tokio. blink.gif
erdni20
mano nuomone jei vaikas pradejo valgyti nuo bendro stalo tai jam galima viska
nnn
QUOTE(erdni20 @ 2007 06 01, 23:00)
mano nuomone jei vaikas pradejo valgyti nuo bendro stalo tai jam galima viska
*

Sutinku, kad nuo stalo galima beveik viska, bet saikingai. Rugstyniu sriuba ne tik vaikuciam, bet ir suaugusiems patartina valgyti ne dazniau kaip 1 karta per savaite. tada nieko blogo nebus.
ingere
QUOTE(nnn @ 2007 07 19, 13:00)
Sutinku, kad nuo stalo galima beveik viska, bet saikingai. Rugstyniu sriuba ne tik vaikuciam, bet ir suaugusiems patartina valgyti ne dazniau kaip 1 karta per savaite. tada nieko blogo nebus.
*

O kodėl 1 kartą per savaitę?
Klaipeda
QUOTE(nnn @ 2007 07 19, 12:00)
*

Manasis rugstyniu sriuba pradejo valgyti 11 men. ir labai patiko ax.gif . Bet ta pcia sriuba juk ir valgai 1-2 dienas, neverdi kasdien tik rugstynes lotuliukas.gif
nnn
QUOTE(ingere @ 2007 07 21, 12:02)
O kodėl 1 kartą per savaitę?
*

Rugstynese esancios medziagos apsunkina kepenu veikla. Zodziu, kazkur skaiciau butent tokias rekomendacijas. bet ten buvo apie sviezias rugstynes. Sriuba is konservuotu rugstyniu gal ir dazniau galima butu
Jolita0526
[quote=turka,2007 05 18, 12:57]
[QUOTE]mielos mamytės, neseniai išgirdau, kad mūsų mažiesiems nepatariama valgyti rūgštynių sriubos. esą rūgštynėse esanti rūgštis nesveika. norėčiau sužinoti jūsų nuomonę, galbūt tikslesnį paaiškinimą. nuo kada duodate jūs, jei iš vis duodate smile.gif
*

[/quote]

mano vyriokui jau beveik 2 metukai bandziau pasiulyti rugstyniu sriubos , bet jis jos nevalge. verysad.gif
S.N.A.S
Rūgštynių sriuba mano sūnelio mėgstamiausia! Valgyt ją pradėjom prieš gerą pusmetį.. valgom retai, bet tik dėl to, kad kol prisiruošiu rūgštynių sriubą virti.. ax.gif
O apie kažkokią žalą vaiko organizmui atseit nuo rūgštynių aš linkusi reaguoti skeptiškai.. ax.gif
Basic
mes labai su malonumų valgom sriūbytę tokia, o pradejom valgyti kažkur 1,8 mėn
vyšniux
Atejus vasarai pora kart buvau isvirus,dukrai patiko,nors jai visos sriubos patinka biggrin.gif .
gupija
Aš rūgštynių saviškiam dar nedaviau. Manau, kad oksalo rūgšties jam kolkas dar nereikia. Valgo špinatus užtat mielu noru.
baltakase
Kaip mums pediatre patare,kad rugstyniai ir pomidorai ne anksciau,kaip nuo 1.5m.del tos pacios oksalo(jei taip rasosi)rugsties.
^Braškytė^
rugstyniu sriubyte valgo nuo metuku gal g.gif ,bet labiausiai megsta kopustu svieziu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
aga&nik
mes jau ragavom.. labai patiko..mum(1,7) 4u.gif
paulapaula
as irgi duodu,maniskis rugstyniu sriuba labiausiai megsta,lyg nieko g.gif sveikas
vaivos juosta
Buvo metų su viršum, kai paragavo. Patinka.
ingrica
Musu mazius rugstyniu sriubyte paragavo,kai buvo 1metukai ir labai patiko thumbup.gif o seip,tai plamai apetitu nesiskundziame essen.gif
kristinka
as tai neseniai tik pradejau duoti g.gif ,tai nieko neatsitiko ir labai skaniai valge thumbup.gif
rikutis
as sunui kažkur nuo dešimto mėnesio rūgštynių sriubą duodu- iki šiol mėgiamiausia zuikio sriuba thumbup.gif
Miegaliuke S
AS IR KARTAIS DUODU
nanainis
pirmakart paragavo apie 10 men ir patiko smile.gif kaip ir dauguma sriubu, tai ir rugstyniu priklauso kaip ja ruosi, juk prikrovespakepintu svogunu ir rukytu lasiniu bei vegetos kazkaip nelabai dar metinukui....
virginija.k
Duodu. Ta rūgštis mažiams negerai, nes apkrauna inkstus. Bet juk rugštynių neduodam kiekvieną dieną... bigsmile.gif
Bahama mama
išverdu šviežių rūgštynių sriubytės kokius 2-3 k. per mėnesį ir savo mažajam ją duodu nuo 11 mėn., valgo labai skaniai ax.gif
indreu
Aš pirmą kartą daviau 1metų. Patiko.
Edelveis
mano mažoji, tai net į burną neima schmoll.gif . sako ,,kaka" ir viskas.

pirmą kartą pasiūliau prieš metus - dar metų neturėjo.
Melajja
tai pirmoji musu sriubyte, mociute sumaste pasiulyt apie 10 men. labai skaniai valge ir tebevalgo kaip ir kitas sriubas
Meletė
maniske 1.1m, valgo, nieko blogo nepastebejau. Labai megsta baltus saltibarscius. Sukerta po samti smile.gif
Raimondaite
o aš turiou kaimynę gydytoją tai šios sriubos patarė duoti vos kartą į mėnesį ir patiems nedažnai virti, nes jose yra kenksmingų medžaigų.
balock
QUOTE(Raimondaite @ 2008 07 02, 01:16)
o aš turiou kaimynę gydytoją tai šios sriubos patarė duoti vos kartą į mėnesį ir patiems nedažnai virti, nes jose yra kenksmingų medžaigų.
*

As ir taip girdejau. Bet maniske isvis sriubu labai mazai valgo, nebent saltibarscius, bet gal dar iprasim, nes sveika organizmui smile.gif .
Amil'a
As rugstyniu sriuba daviau, gal kai sunui buvo 10 menesiu, bet jis nevalge... Ziema kai nebuvo, tai ir neviriau...Ateis vasara, vel pabandysiu isvirti ir paziuresim, ar jam skanu, ar ne.
Muskatine69
maniskis is vis sriubu neragauja,jamnepatinka... ar tailabaiblogai?? nepasakyciau kad viduriukailabai kieti smile.gif
pukuotukas
nevalgo sriubycu musu mergyte, schmoll.gif pora sauksteliu nebent, o gaila....tikiuos pamegs nepasiduodame 4u.gif
Agoja
valge ir mano sunelis rugstyniu sriuba, bet nepasakyciau, kad jam labai patiko. Kazkur esu skaiciusi, kad negalima jos daznai valgyti suaugusiems, o ka jau kalbeti apie mazuosius pyplius. Ta pati raso ir apie rabarbarus
mazulia
kai verdu tada ir valgo, bet nepasakyciau kad labai megsta, jisai aplamai sriubu pas mum nevalgo. bet kai uzeina noras tai lapnoja wink.gif
Leta*
Kai isverdu valgo,bet nepasakyciau kad labai ...
VelDan
Maniškis rūgštynių sriubą mėgstam, bet nepiktnaudžiaujam ir valgom kartą du į mėnesį. Pradėjom skanaut, kaip ir visą kitą "rimtą" maistą po truputį - nuo metų 4u.gif
Nexta
verdam, mociute kaime gan daznai, labai skaniai mazoji valgo, patinka jai sriubos thumbup.gif
^Braškytė^
mano berniukas kartais valgo tokia sriubyte,bet retas tai buna atvejis ax.gif
artita
mano vyriokas sriubinis vaikas kaip sakau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif valgytų ir valgytų...verdu ir rūgštynes...valgo...bet stengiamės labai nepiknaudžiauti...žiemą vakuotų tai neduodavau schmoll.gif
marmelade
megsta mano irgi rugstyniu sriuba,pirma kart lygtais nuo metuku daviau paragaut smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.