Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: VILNIAUS "SVAJOS" DARŽELIS-MOKYKLA
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2
ALONDRA
Sveikos mamytes!!!!!!!

Noreciau Jusu nuomones apie ši darzeli. Gyvenam mes Lazdynuose ir rusisku tera tik 2 darzeliai. Ar geras tas darzelis? g.gif
ALONDRA
g.gif g.gif g.gif
SIEMENS
Mane irgi domina sitas darzelis!!!! rolleyes.gif
SIEMENS
g.gif verysad.gif
rimante2
Tenka tik kartais pro jį praeiti, man tai labai patinka kaip tvarkoma aplinka, gražios laipynės. O kiek teko stebėti auklėtojos užsiima su vaikais thumbup.gif (bent jau kieme). Atrodo labai tvarkingas darželis thumbup.gif
SIEMENS
QUOTE(rimante2 @ 2007 06 14, 21:49)
Tenka tik kartais pro jį praeiti, man tai labai patinka kaip tvarkoma aplinka, gražios laipynės. O kiek teko stebėti auklėtojos užsiima su vaikais thumbup.gif (bent jau kieme). Atrodo labai tvarkingas darželis thumbup.gif
*

Aciu!!!!!!
HIGHWAY
QUOTE(ALONDRA @ 2007 05 21, 10:40)
Sveikos mamytes!!!!!!!

Noreciau Jusu nuomones apie ši darzeli. Gyvenam mes Lazdynuose ir rusisku tera tik 2 darzeliai. Ar geras tas darzelis?  g.gif
*

Mano sunus lanke šį darželį-mokyklą nuo 3 metų iki 5klases. Tik geri atsilepimai thumbup.gif
Irute
mano kaimynes abu sunus irgi lanko si darzeli ir mokykla, labai juo patenkinti.
sako aukletojos labai geros ir siaip kaip mokykla labai stipri.
machita
thumbup.gif Ir mano vaikas lanke darzeli, o dabar jau pirmokas cia pat. Darzelis superinis, antra vaikeli jau uzrasiau nuo 2009 rugsejo, nes veliau vietos galim jau negauti... doh.gif
Eziuke
tai cia mokykla net iki 5 klases? o ar patugu vaikui paskui bus pereiti po 5 klases i kita mokykla? g.gif
machita
QUOTE(Eziuke @ 2008 01 03, 23:00)
tai cia mokykla net iki 5 klases? o ar patugu vaikui paskui bus pereiti po 5 klases i kita mokykla?  g.gif
*

4u.gif Pereiti reikes po 4 klases - i 5. Bet gi jis ne vienas pereis, dazniausia beveik visa klase eina i ta pati mokykla toliau, jei ne visa, tai bent puse tikrai. Man atrodo, kad tokia sistema net geriau vaikui, nes kai jis eina i 1 klase, tai pereina is darzelio, jau turi draugu, ir net aplinka visai pazistama. Vis del to 1 klase - tai labai didelis stresas vaikui. Ir dar - penktokui jau lengviau adaptuotis mokykloje nei pirmokui. Mano manimu, darzelis-mokykla yra saugesne nei mokykla 1-12. Bet to kiek zinau apie mokyklu reforma - tokiu mokyklu (1-12) bus vis maziau ir maziau. Po trupuciuka mokyklos pereina prie 4+4+4 sistemos.
HIGHWAY
QUOTE(machita @ 2007 10 02, 21:11)
thumbup.gif Ir mano vaikas lanke darzeli, o dabar jau pirmokas cia pat. Darzelis superinis, antra vaikeli jau uzrasiau nuo 2009 rugsejo, nes veliau vietos galim jau negauti... doh.gif
*

Nu tai thumbup.gif , mano antras irgi užrašitas nuo 2009 rugsėjo, susitiksim drinks_cheers.gif

QUOTE(Eziuke @ 2008 01 03, 22:00)
tai cia mokykla net iki 5 klases? o ar patugu vaikui paskui bus pereiti po 5 klases i kita mokykla?  g.gif
*

Netorejom jokiu problemu schmoll.gif
Eziuke
siandien pasiskambinau, man labai maloniai atsake... kad ten priima tik nuo 3 metu... wink.gif
Ksiuxa
Mano mergaitės lanko šį darželį-mokyklą, tik geri atsiliepimai thumbup.gif Vaikai gauna labai daug dėmesio 4u.gif Aišku, tėveliai duoda pinigėlių į mokyklos fondą rolleyes.gif bet už tai yra visur švaru, šilta ir labai jauku mirksiukas.gif
*Knopka*
Keliu pazystamu vaikiukai eina i si darzeli, tai yra laaabai patenkinti, su vaikai daug uzsiima, sako, kad ir mokykla stipri. Tai ir mes jau uzsirasem i si darzeli ax.gif
mama_gulbe
o cia rusu ar lietuviu darzelis skaitosi ar priima ir tokius ir tokius ?
MaiMa
ten priima tik nuo 3 metuku?
IrinaL
Sveikos 4u.gif Mano anyta vedė i šį darželį vyro brolį (nenustebkit, tarp jų skirtumas 21 metai ax.gif ), dabar brolis mokosi toj mokykloj. Tik patys geriausi atsiliepimai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai jau prižiūri ten vaikučius, užsiima su jais. Viskas labai tvarkinga. Pasakojo, žiemą užsuko į darželį vidury dienos (netikrino, tiesiog reikėjo), tai po žaidimų lauke visų striukės, kepurės, batai išversti ir rūpestingai pakabinti džiovyklose smile.gif Pati kartą ten buvau, liko geri ispūdžiai thumbup.gif Dabar pati žadu vest savo dukrytę tenai, tik vis dar neprisiruošiau užsukt 4u.gif nors jau reikėtu doh.gif
Dar pamiršau paminėt, kad jis skaitosi darželis-licejus smile.gif
*Knopka*
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 02 23, 17:53)
o cia rusu ar lietuviu darzelis skaitosi ar priima ir tokius ir tokius ?
*

Cia rusu darzelis ax.gif

QUOTE(MaiMa @ 2009 02 23, 21:22)
ten priima tik nuo 3 metuku?
*

Taip, nuo 3-ju. Mes norejom nuo 2-ju uzsirasyt, bet kai atejom, tai sake priima nuo 3-ju metuku, tai reikes metukus kazkuriam kitam darziuke pasitusint tongue.gif
berenika
O mes i si darzeli buvome pries metus uzsirase, norejome siais metais pradet vaiksciot. Bet mums pasake deja, deja... Vietu nera, ir neatsirado, net man pasiulius "materialine parama" smile.gif) Tai eisim tik i paruosiamaja grupele nuo 2011 rudens. O kol kas "tusinames" Zemuogleje.

Man tai ideja darzelio-pradines mokyklos atrodo tiesiog nuostabi - vaikai dar mazi, mokosi pazistamoj saugioj aplinkoj. Paskui aisku baisoka bus i 5 klase i nauja mokykla leist, bet vaikas jau vyresnis bus, gal ramiau bus biski
olgunia_2006
Labas supermamkos,
o rugsejo 1 diena i darzeli kelinta valanda reikia vaika vezti? I priesmokykline grupe?
olgunia_2006
Labas mamkos, kas naujo, kas gero pas mus? Kaip Jums sekasi darzelyje-mokykloje?
Irute
o man labai idomu, kur eina vaikai i 5 klase? i kokia mokykla?
machita
QUOTE(Irute @ 2009 12 06, 00:15)
o man labai idomu, kur eina vaikai i 5 klase? i kokia mokykla?
*

Dauguma i Karsavino (46 buv.) 4u.gif
Irute
Bet Karsavino Justiniskese?
tai labai toli.
o kodel idomu i Lazdynu vidurine neina?
bloga mokykla?
olgunia_2006
QUOTE(Irute @ 2009 12 07, 18:24)
Bet Karsavino Justiniskese?
tai labai toli.
o kodel idomu i Lazdynu vidurine neina?
bloga mokykla?
*

O Karsavino ne Virsuliskese kartais, buv. 46 vydurine mokykla smile.gif
Irute
taip Virsuliskese , buvusi 46.
tik labai idomu kodel Lazdynu vidurine zmones vengia?smile.gif
*Knopka*
QUOTE(Irute @ 2010 01 03, 14:06)
taip Virsuliskese , buvusi 46.
tik labai idomu kodel Lazdynu vidurine zmones vengia?smile.gif
*

Tai kad tikrai prasta, labai prasta mokykla. Buvo prasta dar sovietiniais laikais (ir as ir MB joje kazkada mokemes`, paskui abu isejom is ten i kitas mokyklas) ir iki siol, kiek zinau, niekas nepasikeite.
Irute
Jei galima, smulkiau.
kas konkreciai buvo prasta (kalbu apie Lazdynu vidurine) ir kas liko prasta?
siaip mokykloje pasikeite direktore, graziai suremontavo, mokytojai geri.
tai kas ten taip prastai? dabar?
Irute
Sveikos, norejau paklausti, o Svajos mokykloj labai daug piniginiu inasu reikia?
machita
QUOTE(Irute @ 2010 01 21, 23:07)
Sveikos, norejau paklausti, o Svajos mokykloj labai daug piniginiu inasu reikia?
*

Kas menesi mokame po 20 Lt. i Labdaros ir paramos fonda (galima is karto 180 uz metus, ar kaip jums patogiau). Be to reikia moketi uz "prodlionka" ir uz papildoma ugdyma (biurelius) apie 30-40 Lt. per men. Jei tevai susimeta ir keicia langus, (apie 300 Lt) tai tais metais jau nebereikia i fonda moketi. Bet langus jau visur pakeitem biggrin.gif Aisku dar reikia pratybu sasiuvinius nusipirkti - gaunasi apie 100 Lt metams (angu, rusu, leituviu ir matematikos ir pasaulio pazinimas). O maitinimas kaip ir visur: pietus + pusriciai mazdaug 150 Lt per men.
4u.gif Jei turite dar klausimu - prasom i AZ 4u.gif
olgunia_2006
Mes tik pradejom i mokykla eiti, ir jau spejom sumoketi už:
1. Klasės remontas + langų keitimas 250 lt
2. Pratybų sasiuviniai 90 lt
3. Prodlionkė mėnesinis mokestis 110 lt
4. Bureliai beveik visi po 30 lt., UŠU 40 lt per mėnesį.
5. Klasės fondas 10 lt per mėnesį
6. Dar planetariumas, spektakliai, cirkai biggrin.gif

pamiršau visiškai apie maitinimą - apie 150 lt per mėnesį (pusryčiai, pietus ir vakarienė)
Irute
Lupa pinigus Svajoj kaip reikia, visi sako, kas ten eina.
olgunia_2006
O ne visur taip? smile.gif
Irute
ne ne visur, bet turbut ten kur moki ir kokybe gauni:)))
olgunia_2006
QUOTE(Irute @ 2010 11 16, 22:45)
ne ne visur, bet turbut ten kur moki ir kokybe gauni:)))
*

Manau, nebutinai biggrin.gif
Irute
o tai kam tada pinigus moket??? jei net ir kokybes nebutinai gaunat?
olgunia_2006
QUOTE(Irute @ 2010 11 17, 12:03)
o tai kam tada pinigus moket??? jei net ir kokybes nebutinai gaunat?
*

AAAA, tai Jus konkrecisi manes klausete bigsmile.gif as asmeniskai labai patenkinta viskuo, ir aukletojos buvo superines, ir dar dabar mano pirmoke bega i savo darzeline grupe pamatyti savo aukletoja wub.gif
ir dabar klases mokytoja gera labai, patinka maniskei smile.gif
ir aplamai viskas su meile ten padaryta,
na gal trupuciuka daugiau pinigeliu ima, bet, manau, cia beveik visur ima uz ka nors, arba moka i mokyklos - darzeli fonda biggrin.gif
Jeigu yra galimybe patekti i si darzeli, tai REKOMENDUOJU 4u.gif
Edita777
QUOTE(olgunia_2006 @ 2010 11 16, 16:57)
O ne visur taip? smile.gif
*

pas mus Zemuogele darzelyje taip pat renka nemaziau pinigeliu blink.gif uz viska mokom ir buitine chemija perkam ir koncelerines prekes,ir darzelio remontui ir bureliai ir t.t.
berenika
Taip, Ziemogelej nemazai renka, bet Svajoj daugiau aisku.
Bet kiek zmoniu sutinku is ten, visi labai patenkinti ir visi labai rekomenduoja. Tai turbut mes ten ir eisim nuo kito rugsejo.

Merginos, direktore kalbejo, kad pries priimant i darzeli butina praeiti "pokalbi" - tai tas labai baugina, patarkit prasau, ko galetu reikalauti is vaiko?
Ar prasys, kad jau skaitytu ir rasytu?
Aciu 4u.gif
Irute
Mum direktore irgi sake, kad bus pokalbis geguzes menesi kazkur.
abejoju kad prasytu skaityti ar rasyti.
juk vaikai dar tik eis i priesmokykline grupe...
bet tikrai butu idomu suzinoti, kaip vyksta tas pokalbis?
Irute
Mamytes, gal kas zino, ko praso per pokalbi? rasyti, skaityti? gal ko siaipis bendro pazinimo klausia?
Irute
Mane labai domina, kokios naujienos Svajoj?
gal yra mamyciu kieno vaikai eina i priesmokykline grupe kitais metais?
Julija_15
Sveikos mamytes 4u.gif

Mano vyresnele lanko si darzeli-mokykla. Vakar kaip tik buvo isleistuves priesmokyklineje grupeje. Darzeli mes lankem salia namu, o jau priesmokykline ir mokykla ieskojome is stipresniu. Esame be galo patenkinti sia istaiga, o ypac musu aukletojomis. Pas mus buvo Kristina ir Natalija. Aukletojos turi Dievo dovana bendraujant su vaikais, jais uzsiimant. Be galo rupestingos. Kai vaikas serga, pasiskambina, perduoda linkejimus nuo visu vaiku, jei yra galimbe koki saldaini pakisa perduot - "alia stebuklingas ir greit pasveiks", tas palaikymas vaikui be galo svabus. Ir apskritai, kai pradejome lankyti sia grupe, dukra negalejo atsidziaugti, kad ji tokia nuolat uzsiemusi, kad neturi laiko nuobodziaut, kad net lauke aukletojos su jais uzsiima, o pries tai darzelyje buvo vienas ir tas pats vaizdas - auklytes ant suoliuko pletkus aptarineja, o vaikai patys save uzima kaip moka. doh.gif tokiu uzsiemimu pasekme - musu praskeltas smakras verysad.gif

Del pokalbio su vaikais (tikriausiai jau per velu rasyt, nes kiek maciau, grupes jau suformuotos, bet gal kam ateityje prireiks) - zaidimo forma ivertina vaiko IQ, ziuri kaip jis klauso/suvokia uzduoti, jo logika, vertina bendra pasauleziura. Reikejo piesti, taip pat aiskinti tam tikru "sudetingu" zodziu reiksme (pvz, įniršęs)...

Dėl rinkliavų, nepasakyčiau, kad jos ypatingos. Šiek tiek didesnės nei kituose darželiuose. Bet reikia nepamiršti, kad jeigu renka daugiau pinigėlių spalvotam popieriui, akvarelei ir kt. kanc. prekėms, tai reiškia juos čia ir daugiau sunaudoja, tai yra Jusu vaikai daugiau pies, karpys, klijuos ir t.t., su vaikais cia tikrai daug uzsiima.

Ir dar privalumas. Teritorija yra tarp pušų, todėl žaidimų aikštelėje nėra nei skersvėjų, nei kažkokių vėjo gūsių. Mūsų sergamumas pradėjus lankyt "Svajos" tikrai sumažėjo.

Tai tiek. 4u.gif
Irute
Aciu Julija uz atsakyma. o jus sakot, kad grupes jau suformuotos, gal darzelyje jau yra sarasai?
nes mes dar nezinom, i kokia grupe patekom. domina priesmokykline grupe.
Julija_15
QUOTE(Irute @ 2011 05 28, 16:52)
Aciu Julija uz atsakyma. o jus sakot, kad grupes jau suformuotos, gal darzelyje jau yra sarasai?
nes mes dar nezinom, i kokia grupe patekom. domina priesmokykline grupe.
*

mirksiukas.gif i sveikata

Taip, sarasai jau kaba... koridoriuje prie direktoriaus kabineto. Bus 2 ikimokyklines grupes "Saulegraza" ir "Prie ilankos"... "Prie ilankos" - erdvesne, turi prieskambari, "Saulegrazoje" ankstoka, bet viska kompensuoja aukletojos, cia jos mielesnes. Jei nieko nepainioju birzelio 1 d. 18 val. turetu buti susirinkimas.

Sekmes 4u.gif
Irute
Spasibo bolschoje za informaciju!
interesno v kakuju gruppu my popali? budu v ponedelnik zvonit:)
Julija_15
QUOTE(Irute @ 2011 05 28, 20:58)
Spasibo bolschoje za informaciju!
interesno v kakuju gruppu my popali? budu v ponedelnik zvonit:)
*

bigsmile.gif
Irute
Pakliuvom mes "prie ilankos". o ten sakot aukletojos ne tokios mielos kaip "Saulegrazoje"?
Kaip pati grupe?
Jei galetumet, parasykite pasau viska ka zinot apie grupe ir aukletojas.
o susirinkimas birzelio 2 d. 18 val, ir pirmoku ir priesmokiklinuku:)
Julija_15
Kiekvienais metais sudaromos 2 grupes. Viena - tai vaikai is "Svajos" darzelio, kita - vaikai is kitu darzeliu. Kaip taisykle, vaikai is miesto patenka i grupe "Saulegraza" bent jau man taip aiskino aukletojos. Matyt siais metais nusprende padaryti kitaip. Visos aukletojo yra geros. Tiesiog, kai susirgo musu Kristina ir po pietu miego grupes kelias savaites apjunginejo, dukra pasake, kad "Prie ilankos" erdviau, daugiau vietos zaisti, bet "Saulegrazos" aukletojos mielesnes. Ir pati pridure, kad gi negali taip buti, kad viskas kas geriausia vienoj vietoj butu, vieniem su patalpa pasiseke labiau, kitiem - su aukletojom. Cia jos zodziai. Man asmeniskai atrodo, kad blogu ten nera. bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.