Sveikutės,
gal kas zinote kokiu priemoniu, kaip padeti musu kudikeliams per karscius?? ka darote mamos? Vaikas diena nemiega, nes baisiai karsta, taip pat neramus, jau sove mintis pirkti kondicionieriu portatyvini..
Sveikutės,
gal kas zinote kokiu priemoniu, kaip padeti musu kudikeliams per karscius?? ka darote mamos? Vaikas diena nemiega, nes baisiai karsta, taip pat neramus, jau sove mintis pirkti kondicionieriu portatyvini..
stebuklingu budu tai nezinau, tiesiog laikau namie tik su pampersu, plikuti, daznai
leidziu ir be jo plikinet, vandenuko duodu atsigert, nuprausiu daznai siltoku vandeniu, nes nuo vesaus tik tam kartui nekarsta, po to greit vel sukaista vaikas, tai geriau numaudyt po karstu (na,proto ribose, kaip kad ziema maudot) vandeniu, po to ilgesniam laikui jam gaiviau buna. Na,ir visus langus-balkonus atidarius laikau, o maziuka stengiuos guldyti, kur nera skersveju...jei jau visai karsta, galima vystykliuka drungnu vandeniu suslapint, nugrezt ir uzmest ant vaikiuko, siek tiek pravesina....nuo buitiniu kondicionieriu, kiek girdejau, persalimai kimba prie vaiku, bet negaliu sakyt tiksliai, tegu pasisako tos, kurios turi juos...
Mes ir nuo karščių ginamės atsidarydami langus (skersvėjų nebijom, nes mūsų buto langai visi į vieną pusę), lialiukas išrengtas plikinėja, dažnai leidžiu būti išvis nuogučiukui arba tik su sauskelnėmis. Vandenuko neduodu, o dažniau duodu krūtį- atsigeriam taip.
mes tai turim ventiliatoriu, kitaip uzdustume tikriausiai nuo tu karsciu,labai jua karsta pas mus, langai visa para atidaryti, i lauka einam vien su maikute ir sortukais, aisku su kepuryte, stengiusi kad saules nepatektu
Namuose kondicionieriai, o lauke jei juodai karšta, nebūsim ilgai.
maniškė ir tik su pampersu namie būna (arba visai nuogutė)
Toks ispudis, kad Afrijos gyvenat
mes irgi langu neatidarinejam per daug,nes tik karstis i namus eina...o siaip tikrai nera jau taip dusna,vienas kambarys tai vesus,nes zaluzes uztrauktos visada.
O aš atradau stebuklingą vaistuką nuo karščio ir šiaip nuo "ožiukų" arba verkimo - VĖDUOKLĖ. Mano mažiukui labai patinka, kai jį vėdinu. Net išsižiojęs stebi ir džiaugiasi.
Pas mus namie tai lb karsta, todel as sudrekinu merliuka ir uzmetu ji ant sunelio, o jis tuo tarpu su rankytemis nutempia. Taip ir siuntam abudu. Neseniai sugalvojau toki buda - i virtuves kriaukle ikloju dideli rankssluosti, paleidziu vandeni ir imetu ten Robertuka. Jam lb patinka
QUOTE(Aleksandra.B @ 2007 06 01, 00:32) Pas mus namie tai lb karsta, todel as sudrekinu merliuka ir uzmetu ji ant sunelio, o jis tuo tarpu su rankytemis nutempia. Taip ir siuntam abudu. Neseniai sugalvojau toki buda - i virtuves kriaukle ikloju dideli rankssluosti, paleidziu vandeni ir imetu ten Robertuka. Jam lb patinka na ir gudragalves jus mamos
mes pliuskenames vesiam vandenuke vidury kambario
taipogi vėdinami kambariai,ant žemės patiesiu kaldrytę ir vaikiuką išrengiu iki pampero ar tik su maikutę palieku, gerti šalto virinto vandens pasaldinta gliukoze
Pagalba tokia:
dregnas marliukas ant kunelio, ypac gerai, kai negali uzmigti. Uztenka uzkloti, kojas, ir jau parpia
Laikau nuoguti tik su pamperu ir duodu vandenuko daznai atsigerti
priemones tokios:
1)vaikelis be sauskelniu, tik su maikute 2)madynes keleta kartu i diena 3)sultytes,vandenukas
Pas mus irgi buvo karsta, ypac miegamajame, tai dienomis stengiuosi laikyti be pamperso, tik su placia maikute, i lauka tik miegoti ir tik pavesyje (vienoje namo puseje beveik visa diena pavesis, tai miegojimui pats tas), daznai maitinu, kad netroskintu ir jokio vandens papildomai neduodu.
O patarimas apie slapia vystykliuka patiko, jei bus dar karsciu banga, reiks isbandyti. Dekui! Veduokles mano mazoji irgi megsta, kai kloju lova, visada pazaidziam su vejuku. Ziuri issiziojusi ir sypsosi, labai graziai prisimerkia, kai didziausias gusis
Pas mus diena tai ne taip karsta, vakarine saule. Seip visa diena tik su pampersu arba nuogas buna.
QUOTE(Sirijana @ 2007 05 23, 09:26) Sveikutės, gal kas zinote kokiu priemoniu, kaip padeti musu kudikeliams per karscius?? ka darote mamos? Vaikas diena nemiega, nes baisiai karsta, taip pat neramus, jau sove mintis pirkti kondicionieriu portatyvini.. As tai pripilu vandens i vonia ir leidziu pasipurskenti iki valiai ir dukart per diena. Jam labai patinka. Kai labai karsta, gerai i vandeni ipilt ramuneliu nuoviro, gerai veikia oda ir ja nuramina, jei pradeda bert nuo prakaito.
as ir nuogute laikau ir ventiliatoriu ijungiu tai jau tiek idomu gaudo ora
Aš taip pat stengiuos duot tik MP, laikau ik su pamperiu, bet labai gaug laiko praleidžiam per karščius prie jūros. Sūneliui ten labai patinka, vėsu ir jūros ošimas jį ramina, prie jūros jis tik valgo ir miega, dar mėgsta po smėliuką su kojytėm patipent. Žinoma, ne visos prie jūros gyvenat, tai atleiskit jei kam bus pikta paskaičius kaip mes vėsinamės kai karšta
mano burbuliukas irgi tik su pamperiu laksto
mes dregnu ranksluostuku vis apsitrinam, ir maudomes du kartus per diena. Aisku, apie jokius rubelius ner nei kalbos, o ir pamperi dedam kai miegelio einam. Geriam arbatyte ir vandenuka, langa atsidarom placiai
labai jau karsta .. ka darote mamytes?? kaip rengiates, gal tik su pampersu? kaip gaivinate tuos maziukus
mes kai nuosavame name gyvename tai pas mus kiek vesiau, bet irgi tik su pampersu namie būname, o kai važiuojame pas senelius tai ten bute išvis neimanoma būti
Labutis Jelenka ir tu čia. Ką tik pasiguodžiau mūsų tėmelėj, kad mirštu iš karščio
Vis mums lietuviams negerai. Blogai kai šalta, blogai kai karšta.
Ieskojau,bet niekur neradau temos,kaip saugojates nuo karscio masinoje
QUOTE(wenita @ 2008 04 21, 22:09) Ieskojau,bet niekur neradau temos,kaip saugojates nuo karscio masinoje nu kol kas ner labai karsta.dabar vaziuojant beveik nejungiam sildymo,jei kelione ilgesne maziuka nurengiu.Siaip kondicionieriu jungem kelis kartus trumpam.ir langa buvau praverusi taip,kad maziukui tiesiogiai nepustu ir viskas. QUOTE(wenita @ 2008 04 21, 22:09) Ieskojau,bet niekur neradau temos,kaip saugojates nuo karscio masinoje jau darosi aktuali tema pas mus kieme, kur stovi auto, pavesio nera, jau teko silta diena bandyti vaziuoti su mazyle, tai ojoj... praveriau siek tiek langa, bet nieko negelbeja, net neisivaizuoju, kaip vasara bus, ir ka darysim, laukiam, kol mamytes pasidalins patirtimi QUOTE(Minlina @ 2008 04 21, 22:27) jau darosi aktuali tema pas mus kieme, kur stovi auto, pavesio nera, jau teko silta diena bandyti vaziuoti su mazyle, tai ojoj... praveriau siek tiek langa, bet nieko negelbeja, net neisivaizuoju, kaip vasara bus, ir ka darysim, laukiam, kol mamytes pasidalins patirtimi tai butent
reik masinos su kondicionierium
tai taip taip, dar ir namo nuosavo reikia, ir kiemo, kuriame prie jo masina laikyti
cia aisku, juokai, bet kai masina stovi prie daugiabucio, ir joje nera kondicionieriaus, tai kol kas problemos sprendimo nerandu... nebent zinant, kada jau vaziuosi, patraukti i pavesi masina pries kelias valandas, jei tik imanoma
Aš išrengiu iki pampersiuko ir karts nuo karto drėgna šluostele visą (na kiek yra odos nuogos) apšluostau
o ka daryti per karscius tiems kurie dar tik 2sav su trupuciu? isrengi susala aprengi kad ir minimaliai-jau per karsta. aciu dievui siandien jau vesiau
Musiškė taip pat nemiegodavo, net nežindydavo, nes taip dar labiau sušildavo. Todėl, nusipirkom ventiliatorių, tai dabar
Išrengiu ir pampersą nuimu,nes įsivaizduoju,kaip su juo per karščius karšta.Retsykiais duodu vandenuko,bet nelabai geria.
Dazniau duodu vandenuko atsigerti,vesios arbateles.
Palieku vien su maikyte.Ir dar mano nuomone,mazyliu termoreguliacija kiek kitokia,gal jiems nera taip karsta,kaip mums?
Isrengiu, kiek imanoma daugiau ir duodu gerti arbateles
kazkiek gelbejo oro drekintuvas
Mano leliukui 4,5 mėn. Paskutines 2 savaites nebegaliu su juo susitvarkyti. Pastoviai verkia, klykia, miega po 10 minučių. galvojau gal dantukas lenda, bet lyg ir ne. Sakau gal nuo tų nežmoniskų karščių. Gyvename 5 aukšte ir bute pas mus 35 laipsniai temperaturos nors ir langai atidaryti. prakaitas žliaugia upeliais, vaikutis taip pat gausiai prakaituoja, Nežinau kaip jam padėti? Gal pas ką nors irgi yra panaši situacija?
Sveika,
Ir mes kankinamės:( Gyvenam kiek žemiau - ketvirtam aukšte, tačiau temperatūra visad apie 30 laikos:( Viską laikom pravirai, bet langai tik į vieną pusę, ir į tą, kur nuo pietų iki pat vakaro saulė tiesiai kaitina:( Net naktį, kai lauke būna tik +18, pas mus bute temp. nukrenta iki +28:( Labai sunku būna pamaitinti dukrytę.. nenori, kad prisiglausčiau, tai maitinu gulom taip, kad mes net nesiliestume.. O tada problemos, kai reikia atsirūgti: ant rankų negali laikyt ilgai, iškart pyksta, o atsirūgti greit nepavyksta:( Dažnai, kai keičiu pampersą, tai ne tik šikniuką nuplaunu, bet ir visą po kranu pakišu - padeda tuo kart. Aš pati lediniu vandeniu planu rankas ir veidą kažkur kas 15 min., nes kitaip neįmanoma.. labai jau laukiu rytojaus, nes nuo ryt pradeda mažėti temperatūra!!! Tikiuos jau šią vasarą nebeužeis tie karščiai, užtektų ir +23
as savo leliu su veduoke vedinu
mes gyvename su kondicionieriumi, i lauka iseinam tik vakare. taip pat prausiu savo leliu kasdiena. Mano mazylis sunkiai pernesa karscius
laukime rytojaus ir vesesniu oru,nes dorai tik tada issimiegos vaikiukai kai nebetaip karsta bus
Man net keista, bet mano kleckui dzin tas karštis. Šiaip per dienas aš jį tik nuogą laikydavau, kai pastebiu, kad jau šlapias, kišu po kranu. Taip daug kartų per dieną. Ir nieko, linksmas vyrukas
Manoji irgi kuo puikiausiai karscius istvere, nors gime kaip tik pries pat prasidejus karsciams
na mano mergina visai neblogai atlaike karščius , jai dabar trys menesiai. Tik vat miegojo labai prastai dienom. apie valanda tik , ne daugiau nors šiaip ir tris išmiegoti gali.
|