Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ilgai lauktas įvykis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Erina
Ir kokių gi gyvenime neįvyksta stebuklų. Didžiausias stebuklas mano gyvenime esi tu - mano dukryte. Nors man tik 23, bet keli gydytojai buvo užsiminę, kad mes tavęs galime niekada nesulaukti. Kiek prisikankinau galvodama apie ateitį, kai vieną rytą pamačiau dvi rožines testo juosteles. Gydytojas labiausiai nustebo, kad tu taip greitai įsitaisei mano pilvelyje. Tie 9 laukimo mėnesiai prabėgo taip greitai... Ir štai jau gruodis. Tu man buvai pažadėta gruodžio 9-13 d.
Jau gruodžio 8 kažką keisto jaučiu. Kažkur perskaičiau, kad seniau gimdymą skatindavo aviečių lapų arbata. Nusipirkau jos ir gėriau 3 k. dienoj. Gruodžio 9 d. ryte jaučiu vis stipresnius skausmus. Bet kadangi jie kartojasi tai kas 20, tai kas 30 min. tai per daug nesijaudinu. Vėl geriu aviečių lapų arbatėlę. user posted image . Bet kaip nujausdama pasidarau visus darbus namie, nes jeigu šianakt tai įvyktų... Vaistinėje dar susitinku bendradarbę, ta nustebusi klausia: tu dar su pilvu, nebijai viena važinėti. Vakare aplankom anytą, o mane vis griebia skausmai. Jie tikslūs kaip laikrodukas, tik kartojasi tai kas 10 tai kas 20 min. Niekam nieko nesakau, nes manau, kad gal tai paruošiamieji sąrėmiai. Apie 22 val. įsitaisom su tėveliu lovelėje saldžiam nakties miegeliui. Bet aš per tą skausmą negaliu užmigti. pasiimu telefoną ir dėl įdomumo sekundometru pamatuoju tarpus tarp skausmų. tarpai tikslūs - kas 10 min. Oiiiiiiiii, skausmas kartojasi kas 7-8 min. Pasigriebių "Nėščios moters vadovą" ir dar kartą perskaitau, kas tie sąrėmiai. Tėvelis ragina ruoštis į ligoninę. Aš nesutinku. Apie 1.30 pradedu bijoti, kad greičiausiai tai sąrėmiai. Skambinu gydytoju. Tas dar klausia ar labai skauda. Nu ką žinau, sakau, lygtais labai. Gydytojas liepia važiuoti. Tašytės sukrautos jau prieš mėnesį, mes tyliai, kad nieko neprižadintume išsėlinam iš namų. Lekiam į klinikas. Taip keista, autostrada tuščia tuščia, Kauno gatvės irgi apmirusios.
Vaje nejaučiu jokio skausmo. Ot gydytojas sakys, durna atvažiavo gimdyti, o čia dar jokios pradžios. Mes jau prie priimamojo durų. Mūsų niekas neįleidžia sad.gif . Na pagaliau visa apsimiegojusi iškiša nosį akušerė user posted image . Gimdyt laikas ar ko atvažiavot. Nu sakau 13 d. terminas. O tai kelinta šiandien, klausia ji. Nugi 10 d. sakau. Pradėjo pildyti popierius. Vaje, kaip keista, aš visai nebijau, argi gali taip būti. Dar vis tikiuosi, kad patikrins ir paleis namo tongue.gif . O pagaliau mano daktariukas pasirodė.
Mes jau gimdykloj. Oj kokios gražios klinikų gimdyklos. smile.gif Daktaras tuoj puola tikrinti atsidarymą. Girdžiu sako akušerei: kaklas minkštutėlis, atsidarymas 3 cm., po 7-8 val turėtų pagimdyt. Tik po 7 val.? Nesamonė, pagimdysiu anksčiau biggrin.gif . O tu pas mamą pilvelį jautiesi labai gerai nestuke.gif, bet jau laikas dukryte tau pasirodyti. Na jau ir 7 ryto, gydytojas neleidžia vandenis, ir tada prasideda skausmelis blink.gif . Aš iš lovos jau nesikeliu, o gydytojas vis klausia, ar duosim dukrytei žinduką, dar kažką, bet aš jau nieko negirdžiu. Kažką sako tėvelis. Gydytojas pasakoja apie savo anūkus. Aš kažką sapnuoju, kol neprisiartina tas bjaurybė SĄRĖMIS. Girdžiu groja kalėdinė muzika, atrodo daina "Last christmas". Štai praėjo gydytojo žadėtos 8 val., kaklelis pilnai atsidaręs, o aš dar komplekte. Vaje, tu pasirodo visiškai nesiruoši gimti ir nesileidi žemyn. Gydytojas kalba apie cezarį. Valio cezaris, pagalvoju, bet gydytojas "nuramina" ir dar liepia 1 val. laukti. mad.gif . Viskas daugiau negaliu, darykit epidūrą, gydytojas nesileidžia į jokias kalbas, juk pilnas atsidarymas, tada rėkiu, kad darytų cezarį. O jis akušerei sako, paruošk skatinamųjų, nes ji čia jau pradeda triukšmauti ir gimdymo veikla nutrūko. Aš negaliu kesti beprotiško skausmo, o jis sako veikla nutrūko mad.gif Po skatinamųjų dozės žiauriai atsigavau, gydytojas prašo, kad tik nepradėčiau stumti, nes dar ne laikas. 11 val. prasideda didysis susitikimas su tavim. Stumiu stumiu, ir nieko. Gydytojas po kiekvieno stūmimo mane giria, kad labai daug jau padariau. Aš netikiu. Jis leidžia man paliesti tavo, galvutę, nes ji jau čia. Gydytojas šaukia tėvelį, sako ateik čia tai unikalus įvykis matyti gimstantį kūdikį. Tėvelis neina. Tik eina už kampo šluostytis ašarų. Per pertraukėlę akušerė, klausia kas turėtų gimti. sakau, kad mergaitė, akušerė pajuokauja, ar nebus ta mergaitė su kiaušiniais megalol.gif . 123 stumiam. Gydytojas šaukia "Tėveli ruošk fotoaparatą", aplinkui sukinėjasi slaugutė su balta pala, gydytojas sako, brangioji tu paskutinę minutę esi nėščia, prašau man nusišypsoti biggrin.gif irrrrrrrrrrrrrr VALIOOOOOOOOOOOO 11.47 val. negaliu patikėti, tai tu. Mano dukrytė. Visa raudona, o riksmas neišpasakytas. Bet taip būna tik kartą gyvenime. Visai nebeskauda, leiskit mane namo. gydytojas klausia ar gimdysiu dar kartą. Gimdysiu gimdysiu. Nesuprantu iš kur tiek jėgų pas mane. user posted image . Atsisėdu, gydytojas nustemba, o tu jau ir sėdi? VISKAS. Tavo gimimas įvertintas 10 balų, pagal APGAR. Duokit man telefoną, reikia gi visiems pranešti. Akušerė liepia ilsėtis. Kurgi čia ilsėsies, taigi toks įvykis. Tėvelis negali atsižiūrėti į savo princesytę, o mama kaip išprotėjus ropščiasi iš lovos. Visi skausmai dingo tą pačią minutę, o gimdymą prisimenu kaip ypatingai džiaugsmingą įvykį, netgi kaip šventę.
Ačiū klinikų personalui, o labiausiai gyd. V.Černiui ir ak. R.Semėnienei.
lysaaja
biggrin.gif kaip grazu..... wub.gif aukit sveikutes ir didutes!
pilypukė
saunuole,Erina thumbup.gif stiprybes bei sveikateles tau ir tavo princesytei
3M
braukiu ashara ir prisimenu save:)
spaudziu letena mamytei, dukrytei ir teveliui. shaunuoliai. aukit sveiki!!
Board
gydytojas sako, brangioji tu paskutinę minutę esi nėščia, prašau man nusišypsoti

thumbup.gif zodziai, turbut kaip tik tas, ko reikia kad atkreiptum demesi i kita, o ne i skausmingiausia isvarymo perioda: petukus thumbup.gif
Saunus gydytojas.
saugerda
Šauni istorija,laikykitės ir laukit broliuko.
Skaičiau,kad ir tu apsidžiaugiai kai pasakė.kad darys cezario pjūvį,bet neišėjo,o kai man pasakė kad operuos žiauriai apsidžiaugiau.
Kazimiera d'Artanjan
Oi, kaip gražiai aprašiai, emocijos tokios tikros. Man irgi gimdymą gera prisiminti.
Sėkmės Jums mirksiukas.gif
*ziurkyte*
labai grazi istorija clap_1.gif
mama-vita
stiprybes jum wub.gif nuostabi istorija wub.gif
Lexana
Oi, kaip grazu. wub.gif Tegul tavo mergyte auga didute ir sveikute. smile.gif
Nledi
Aukit didees ir sveikos smile.gif smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
elia
Šaunuolė mamytė clap_1.gif heart.gif

mildelė
Oi, kaip gražu...Ypač kai tėvelis už kampo ašarą braukė wub.gif
Gymantė
Oi, kaip grazu wub.gif ...
Spyglienė
kaip sauniai atejo i pasauli dukriukas tavo 4u.gif wub.gif
evelinka
Grazu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Sekmes tau ir tavo dukrytei, na ir teveliui, kur asarytes brauke smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
MyWay
romantiska istorija ir grazi wub.gif
burbuole
Erina, kokia grazi ir jaudinanti tavo istorija.. Net ashara ispaudziau... wub.gif Peruok linkejimus graziajai Vestutei, tegu auga sveika, grazi ir stipri rolleyes.gif wub.gif
vasaryte
Saunuoliai visi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Pampani
na bet ir jumoristai tie daktariukai thumbup.gif biggrin.gif grazi istorija 4u.gif .
rolana
wub.gif wub.gif wub.gif
Ronė
Super istorija, bet kaip atrodo pazistama, cai visoms mamos taip turbut. Na ir man primine pasiulyta Cezario pjuvi, ir kai tik isgirdusi sakiau "Tik greiciau!" smile.gif Bet aciu Dievui, kad ji ir dare, nes buvo du netikri ir vienas tikras mazgas. Dekoju Dievui, kad laiku ir protinga sprendima gydytoja prieme. Bet... jauciuosi, kaip ir negimdziusi verysad.gif
Čėska
Negaliu sulaikyti asharu doh.gif Juk viskas gerai thumbup.gif Matyt tas PMS doh.gif
Labai graziai aprashei 4u.gif Aukit didele ir sveiki wub.gif
pekutis
jau miela... cray.gif aukit ir stiprekit thumbup.gif
MacGyver
wub.gif wub.gif wub.gif
Linusikas
QUOTE(Erina @ 2005 01 11, 13:24)
VISKAS. Tavo gimimas įvertintas 10 balų, pagal APGAR. Duokit man telefoną, reikia gi visiems pranešti. Akušerė liepia ilsėtis. Kurgi čia ilsėsies, taigi toks įvykis. Tėvelis negali atsižiūrėti į savo princesytę, o mama kaip išprotėjus ropščiasi iš lovos. Visi skausmai dingo tą pačią minutę, o gimdymą prisimenu kaip ypatingai džiaugsmingą įvykį, netgi kaip šventę.
Ačiū klinikų personalui, o labiausiai gyd. V.Černiui ir ak. R.Semėnienei.
*

Super, labai smagiai parašei 4u.gif Įtariu jau didelė.
Haske
grazi istorija,aukit diduciai ir sveikuciai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
kiprija
Labai grazi ir linksma gimdymo istorija thumbup.gif
MO
vaje, vos neapsiverkiau... blush2.gif kokia grazi istorija, sekmes jums 4u.gif 4u.gif
GudriLapė
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Dijja
kaip miela wub.gif wub.gif
zuika235
Šaunus gimdymas smile.gif
Sėkmės jums 4u.gif
Erina
QUOTE(Linusikas @ 2008 01 03, 22:02)

Įtariu jau didelė.

Nu nemaža, o dar + ir graži ir protinga laugh.gif
QUOTE(zuika235 @ 2008 08 11, 10:03)
Šaunus gimdymas smile.gif

Ech, kad ir antrame gimdyme mano kelyje pasitaikytų tokie profesionalai ir tą gimdymą galėčiau prisiminti kaip ypatingą įvykį wub.gif
liolia79
Labai grazi istorija thumbup.gif sekmes augant 4u.gif mirksiukas.gif
*fujimi
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif miela istorija
siroma
wub.gif Kokia nuostabi istorija..Verkiau kaip vaikas skaitydama..Nuostabi mamytė 4u.gif Sekmės jums 4u.gif
Žemietė
Sėkmės juums visiems 4u.gif
Lotyna
wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.