Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kruopų/grūdų/daržovių košės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
HappyAngel
Virtos morkos kietina, šviežios morkos (sultys, pvz.) laisvina smile.gif
aaistulis
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 06, 20:02)
*

pritariu thumbup.gif kai kleckui viduriai pakieteja, visada isspaudziu svieziu morku sulciu ir sugirdau jam kelis saukstelius - poveikis stulbinantis, po poros valandu prireikia ne tik pampersa, bet dazniausiai ir bodziuka keist biggrin.gif
sanmara
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 06, 21:02)
*

QUOTE(aaistulis @ 2010 10 07, 00:41)
pritariu thumbup.gif  kai kleckui viduriai pakieteja, visada isspaudziu svieziu morku sulciu ir sugirdau jam kelis saukstelius - poveikis stulbinantis, po poros valandu prireikia ne tik pampersa, bet dazniausiai ir bodziuka keist biggrin.gif
*

ačiū už atsakymus 4u.gif mums laisvi viduriukai, tai reikes virt morku ax.gif
Tekantisaule
Nuo pat tada, kai pradejom valgyti kosytes, geriausiai valgo grudines. thumbup.gif Bet jau ko gero, koks geras menesiukas, kaip labai sauniai suvalgo mano virtas mesiskas kosytes. thumbup.gif Nemazai ivairiu darzoviu pridedu, taip pat idedu versienos ir verdu ant garu, gal del to jam dabar skaniau atrodo. biggrin.gif
Bamboskinas
Grudines saldzias valgo (saldzias, tai turiu omenyje su bananu ar obuoliuku, virtu ant garu, be jokio cukraus), bet visiskai nevalgo grikiu (gal kas patarsit kaip skaniai ir sveikai pagaminti grikiu kosyte, kad valgytu?) ir darzoviu kosyte su mesa labai sunkiai valgo, vos keleta saukstuku, o priauginejam labai mazai svorio ir kraujukas silpnas, tai reikia kuo stipriau pavalgyt unsure.gif .
Tekantisaule
QUOTE(Bamboskinas @ 2010 10 12, 10:55)
Grudines saldzias valgo (saldzias, tai turiu omenyje su bananu ar obuoliuku, virtu ant garu, be jokio cukraus), bet visiskai nevalgo grikiu (gal kas patarsit kaip skaniai ir sveikai pagaminti grikiu kosyte, kad valgytu?) ir darzoviu kosyte su mesa labai sunkiai valgo, vos keleta saukstuku, o priauginejam labai mazai svorio ir kraujukas silpnas, tai reikia kuo stipriau pavalgyt unsure.gif .
*

Na, jei kraujukas silpnas, vadinasi tikrai reikia mesytes. Geriausia yra versiena, arba jautiena, jose daugiausia gelezies. Aisku, buna, kad ir ir neuztenka vien tik maisto produktu, kad ta kraujuka "atstatytume", todel reikia naudoti tam tikrus gelezies preparatus...apie kuriuos jau turejo informoti gydytoja, jei jusu kraujukas silpnas.
As grikius, kaip ir visas kruopas verdu paprastai, uzpilu pienuku, pablenderiuoju, idedu obuoliuko, ar banano ir vel viska pablenderiuoju. Maniskis valgo gerai, jokiu imantrybiu nereikia.
O darzoviene su mesa reikalinga kiekviena diena po viena karteli. Gal geriau valgys, jei kaskart virdama keisite vis kitokias darzoves, gal kazkas is darzoviu nepatinka, del to nevalgo? g.gif Taip pat kraujuko stiprinimui, labai tinka burokeliai. mirksiukas.gif
HappyAngel
Nenori vaikas mėsos, tai ir negrūskite per prievartą. Išmislas, kad mėsos kiekvieną dieną reikia. Kraujuką galima gerinti ir daržovėmis, kuriose yra geležies, ne vien mėsa.

Beje, apstu vaikų ir suaugusiųjų, kurie mėsą noriai valgo, o kraujas vis tiek prastas (mano mama vieną iš tokių žmonių), taip kad...
Tekantisaule
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 12, 14:31)
Nenori vaikas mėsos, tai ir negrūskite per prievartą. Išmislas, kad mėsos kiekvieną dieną reikia. Kraujuką galima gerinti ir daržovėmis, kuriose yra geležies, ne vien mėsa.

Beje, apstu vaikų ir suaugusiųjų, kurie mėsą noriai valgo, o kraujas vis tiek prastas (mano mama vieną iš tokių žmonių), taip kad...
*

Jei mesos nenori, tai ir net neigrusi, bet siulyti visad reikia.
10 men. vaikas darzoviu tikrai negraus. biggrin.gif O kaip minejo mama, vaikas atsisako darzoviene valgyti, tai suprantama, kad virtu darzoviu nevalgo. Tai kaip tada isivaizduojate tam vaikui "padeti"... g.gif
Vienaip zmogus reaguoji, kai suagusiojo kraujas prastas, o visai kiti jausmai sukyla, kai "tavo" vaikui kraujukas prastas...
HappyAngel
Daržovių košę su mėsa sunkiai valgo. Taip parašyta smile.gif Tai gal tada vertėtų pasiūlyti daržovienės be mėsos?
Maniškė atsisakydavo valgyti daržovienę su mėsa. Po šiai dienai nesuprantu, kaip ji tą mėsą pajusdavo, nes net ir mažulytį gabaliuką įblenderiavus sučiaupdavo lūpas ir viskas doh.gif
Tai aš jai virdavau daržovienes-kruopienes, nes kitaip ir kruopų nevalgydavo. Sublenderiuodavau tyrę ir duodavau. Daržoves kaitaliodavau, o kruopos eidavo tos pačios - grikiai, - nes kitokių nevalgydavo (ir po šiai dienai nevalgo).
Tekantisaule
QUOTE(HappyAngel @ 2010 10 12, 18:44)
Daržovių košę su mėsa sunkiai valgo. Taip parašyta smile.gif Tai gal tada vertėtų pasiūlyti daržovienės be mėsos?
Maniškė atsisakydavo valgyti daržovienę su mėsa. Po šiai dienai nesuprantu, kaip ji tą mėsą pajusdavo, nes net ir mažulytį gabaliuką įblenderiavus sučiaupdavo lūpas ir viskas doh.gif
Tai aš jai virdavau daržovienes-kruopienes, nes kitaip ir kruopų nevalgydavo. Sublenderiuodavau tyrę ir duodavau. Daržoves kaitaliodavau, o kruopos eidavo tos pačios - grikiai, - nes kitokių nevalgydavo (ir po šiai dienai nevalgo).
*

Aisku, kazkuri laika butu galima pasiulyti vaikui vien tik darzovienes... bet realiai vistiek, reikia vaikui mesos, tarkim, kad ir ne kiekviena diena, jei jau labai sunku isiulyti.
Mano vidurinele buvo ziauriai nevalgi, mesos nevalge...tiksliau nevalge nei jautienos, nei versienos, nei kiaulienos....atradau, kad jai patinka triusiena, tai vis sis tas ir daug geriau negu visai be mesos. Vargau ilgai ir nuobodziai, bet vistiek suvalgydavo, kad ir ne daug. Aisku, iki siol ji nevalgiuke, bet mesyte megsta labai. thumbup.gif
HappyAngel
Maniškė po šiai dienai mėsos nemėgėja schmoll.gif O iki kokių 1,5 metukų apskritai jos nevalgė. Išvis. Jokios. Ir paukštienos ne (ir dabar nevalgo). Ir žuvies ne (ir dabar nevalgo). Įsivaizduojat, kaip smagu būdavo sugalvoti, ką vaikui valgyti duoti? biggrin.gif Tiesą pasakius, smagumas iki šiol liko, nes ir dabar mėsos praktiškai nevalgo (nebent kokį kotlečiuką paknebinėja), daržovių irgi nemėgsta (išskyrus pomidorą) doh.gif Bet kažkaip niekad nebuvau nusiteikusi, kad vaikui mėsos reikia g.gif Jei nevalgo, nenori, tai ką padarysi? Nieko smile.gif
Dėl jos nevalgumo teko lankytis pas nebežinau kiek gydytojų (įvairių sričių) ir visi atidžiai išsiklausinėdavo mano panelės meniu. Nei vienas nesakė, kad mėsa būtina. Sąžiningai sakau. Kai gastroenterologei pasakiau, kad vaikas mėsos, paukštienos nevalgo, ji tik nusišypsojo ir paklausė, o kodėl aš taip noriu, kad valgytų. Pasakiau, kad aš nei noriu, nei nenoriu, yra kaip yra, aš tik faktą konstatuoju biggrin.gif Sakė, svarbiau yra daržovės, kruopos, kuo įvairiau, tuo geriau. Bet maniškė ir tų nevalgo biggrin.gif Kol leliukas buvo, tai apgaudinėdavau, blenderiuodavau visokias įvairias, o dabar blenderiuotų nebevalgo, ne lygis doh.gif
Bamboskinas
Aciu HappyAngel ir Tekantisaule uz patarimus ir diskusija, kilusia po mano klausimo 4u.gif . Mano vyresnioji pradejo mesa valgyti tik 3 metuku sulaukusi ir nuo pat kudikystes buvo ypatingai nevalgi (vienu metu valge vien duona ir gere vandenuka doh.gif ), bet del nevalgumo nekildavo jokiu sveikatos problemu, kraujo tyrimai budavo geri, tai ir maziau rupescio kele. O dabar vaikas labai mazai suvalgo (visad ne daugiau puse normos, kiek tokio amziaus vaikui priklausytu), viskas butinai turi buti paskaninta vaisiais (nuo obuolio pradeda pusti pilvuka, tai liko tik bananas, kuris kazkiek kietina vidurius), zodziu, isranki kaip reikiant. Isbandem jau jautiena, kepeneles, triusiena, keiciu ivairias darzoves (kalafijora, cukinija, moliuga, bulves, morkas, kopusta). Nustebau tik, kad tokia skani pirktine Hipp tyrele su bio versiena ir ryziais, kuria pakankamai noriai valge (bet veliau perskaiciusi sudeti suradau ten druska, tai matyt cia esme ir buvo g.gif ). Daktare jau israse gelezi papildomai duoti vaikui, tai nezinau kaip cia naturaliu budu jos gauti. Negi geriau duoti pirktines mesines tyreles (kuriose yra druskos, ko iki metu vaikui nereiketu) ar toliau po sauksteli kankintis su naminemis ir duoti papildomai gelezi unsure.gif.
Tekantisaule
QUOTE(Bamboskinas @ 2010 10 13, 09:24)
Aciu HappyAngel ir Tekantisaule uz patarimus ir diskusija, kilusia po mano klausimo 4u.gif . Mano vyresnioji pradejo mesa valgyti tik 3 metuku sulaukusi ir nuo pat kudikystes buvo ypatingai nevalgi (vienu metu valge vien duona ir gere vandenuka doh.gif ), bet del nevalgumo nekildavo jokiu sveikatos problemu, kraujo tyrimai budavo geri, tai ir maziau rupescio kele. O dabar vaikas labai mazai suvalgo (visad ne daugiau puse normos, kiek tokio amziaus vaikui priklausytu), viskas butinai turi buti paskaninta vaisiais (nuo obuolio pradeda pusti pilvuka, tai liko tik bananas, kuris kazkiek kietina vidurius), zodziu, isranki kaip reikiant. Isbandem jau jautiena, kepeneles, triusiena, keiciu ivairias darzoves (kalafijora, cukinija, moliuga, bulves, morkas, kopusta). Nustebau tik, kad tokia skani pirktine Hipp tyrele su bio versiena ir ryziais, kuria pakankamai noriai valge (bet veliau perskaiciusi sudeti suradau ten druska, tai matyt cia esme ir buvo g.gif ). Daktare jau israse gelezi papildomai duoti vaikui, tai nezinau kaip cia naturaliu budu jos gauti. Negi geriau duoti pirktines mesines tyreles (kuriose yra druskos, ko iki metu vaikui nereiketu) ar toliau po sauksteli kankintis su naminemis ir duoti papildomai gelezi unsure.gif.
*

O gal tiesiog pameginkite virti namuose ir ideti truputeli druskos, nieko baisaus nenutiks. Manau, geriau ir sveikiau namines, nei pirktines. Bet jei vaikas nevalgo visai naminiu, netgi siek tiek pasudytu, tai tada valgykite pirktines. Iki metuku pasikankinsite, o paskui, kai jau prades daugiau kramtyti, maisto racionas bus ivairesnis, tai manyciau turetu buti lengviau...na, visgi viltis mirsta paskutine. mirksiukas.gif Puikiai zinau, ka reiskia auginti vaika nevalgiuka. Daug asaru praliejau, stengiausi iki negalejimo jau, kad tik mano dukryte valgytu kuo daugiau, ko tik neviriau ir ko tik nedariau... doh.gif Na, bet kad ir ne daug, vistiek suvalgydavo. 60ml kokios nors koses mums budavo diiidelis pasiekimas. bigsmile.gif
Sekmes ir kantrybes Jums, tikiuosi, kad visgi vaikiukas prades valgyti, bent jau siek tiek geriau negu dabar. 4u.gif
HappyAngel
Pritariu Tekančiaisaulei drinks_cheers.gif Duokite Jūs tas pirktines, jei naminių visai nevalgo ir nesukite galvos - neprikrauta ten tos druskos nežmoniškai daug, viskas su saiku gi mirksiukas.gif Svarbiausia, kad valgo 4u.gif
Beje, maniškė vienu momentu tik pirktines ir tevalgė. Ir tik Milupos dviejų rūšių. Paskui ir tas nustojo valgyti biggrin.gif
O ir šiaip jei jau rinktis tarp naminių ir pirktinių, aš esu už pirktines ax.gif Man jos atrodo sveikesnės, nei naminės, virtos iš Maximinių, neaišku kuo nupurkštų, daržovių. Kitas reikalas, jei patys prisiauginę tėveliai/seneliai turi. Bet čia tik mano nuomonė 4u.gif
Kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės 4u.gif Viskas bus gerai.
Bamboskinas
Dekui, merginos, dar karteli 4u.gif . Taip nuosirdziai man pataret, kad vien su jumis pasitarus ramiau paliko ax.gif wub.gif . Smagu sutikt tokiu siltu zmoniu, kad ir virtualioje erdveje ax.gif .
baline
Ir ką daryti - 6.5 mėn. vaikas niekaip nevalgo jokio tiršto maisto? Jei šiaip ne taip į burną pavyksta įdėti truputį košytės- tol žiaukčioja kol išspjauna. Ir nesvarbu kas tai- gali būti ir saldi vaisitnė tyrelė, ir daržovienė... Taip jau dvi savaites bandau maitinti.
HappyAngel
QUOTE(baline @ 2010 10 14, 14:02)
Ir ką daryti - 6.5 mėn. vaikas niekaip nevalgo jokio tiršto maisto? Jei šiaip ne taip į burną pavyksta įdėti truputį košytės- tol žiaukčioja kol išspjauna. Ir nesvarbu kas tai- gali būti ir saldi vaisitnė tyrelė, ir daržovienė... Taip jau dvi savaites bandau maitinti.
*

Nieko nedaryti smile.gif Negrūskite per prievartą, nes kuo labiau grūsite, tuo labiau priešinsis. Padarykite trumpam pertrauką ir vėliau pabandykite vėl wink.gif
mažoni
Sveiki,

Gal dar 'nemirė' ši tema, tai pabandysiu čia užklausti..

Dukrytei 6 mėn. ir antra savaitė eina, pradėjau duoti ragauti kruopų (daržoves jau valgo nuo anksčiau, nes mažokai svorio priaugdavo, tai gyd. patarė primaitinti). Kadangi jos viduriukai kietoki, pradėjau nuo avižinės košės.. Norėjau nusipirkti ekologiškų avižų grūdų ir pati daryti, bet kad tokių neradau (gamina tik Ustukių malūnas, kuris prieš mėn. dėl pažeidimų neteko ekologijos ženklo.. ot tai ekologiškas produktas, tai ir nebepirkau).. Tada nupirkau ekologiškų prekių parduotuvėj Topfer firmos pilno grūdo avižų košę kūdikiams nuo 6 mėn. Tai pirmą ir antrą dieną daviau apie 20 ml, trečią dieną 60 ml, ketvirtą (t.y. vakar) jau apie 90ml.. Tai pirmom dienom kaip ir nieko nepastebėjau, tik kad viduriai 'atkietėjo' ir pradėjo laisviau kakoti (ir dažniau). Vakar jau nuo ryto kažkaip pastebėjau, kad jai pilvuką pučia.. taip sunkiai bezdėjo.. Ir kakojo kelis kartus po nedaug, bet tas kakis toks labai smirdantis.. Ir šiandien nuo ryto labai vargom, kol užmigo pietukų, pavalgė MP, ir verkia. Vėl bandau siūlyti - patraukia, patraukia ir verkia:( Ėmė į galvą lįsti mintis (kaip man mama visada sako) - kad pienas ''dingo''.. bet paėmus ant rankų, ji jau bandė miegot, tik vis dejavo:( Tai supratau, kad jai čia matyt pilvuką pučia ir skauda..sad.gif Daviau espumizano, dar pasupau ir užmigo..

Tai mano klausimas ir būtų, ar gali taip ta avižų košė paveikti? Ten rašo, kad ta košė su glitimu.. O kažkur internete (turbūt tai nebuvo mokslinis straipsnis) užskaičiau, kad jei glitimo netoleruoja, tai pučia pilvą.. Gal kur mamytė susidūrėt su kažkuo panašiu? Aišku, šnd tai jau jokiu būdu nebeduosiu tos košės, bet ir ką pietums pasiūlyti nebežinau, kad taip pilvuką skauda:(

Ačiū, jei kas sekat šią temą ir man ką patarsit:)
reicel
QUOTE(mažoni @ 2010 11 17, 11:55)
Sveiki,

Dukrytei 6 mėn. ir antra savaitė eina, pradėjau duoti ragauti kruopų (daržoves jau valgo nuo anksčiau, nes mažokai svorio priaugdavo, tai gyd. patarė primaitinti). Kadangi jos viduriukai kietoki, pradėjau nuo avižinės košės.. Norėjau nusipirkti ekologiškų avižų grūdų ir pati daryti, bet kad tokių neradau (gamina tik Ustukių malūnas, kuris prieš mėn. dėl pažeidimų neteko ekologijos ženklo.. ot tai ekologiškas produktas, tai ir nebepirkau).. Tada nupirkau ekologiškų prekių parduotuvėj Topfer firmos pilno grūdo avižų košę kūdikiams nuo 6 mėn. Tai pirmą ir antrą dieną daviau apie 20 ml, trečią dieną 60 ml, ketvirtą (t.y. vakar) jau apie 90ml.. Tai pirmom dienom kaip ir nieko nepastebėjau, tik kad viduriai 'atkietėjo' ir pradėjo laisviau kakoti (ir dažniau). Vakar jau nuo ryto kažkaip pastebėjau, kad jai pilvuką pučia.. taip sunkiai bezdėjo.. Ir kakojo kelis kartus po nedaug, bet tas kakis toks labai smirdantis.. Ir šiandien nuo ryto labai vargom, kol užmigo pietukų, pavalgė MP, ir verkia. Vėl bandau siūlyti - patraukia, patraukia ir verkia:( Ėmė į galvą lįsti mintis (kaip man mama visada sako) - kad pienas ''dingo''.. bet paėmus ant rankų, ji jau bandė miegot, tik vis dejavo:( Tai supratau, kad jai čia matyt pilvuką pučia ir skauda..sad.gif Daviau espumizano, dar pasupau ir užmigo..

Tai mano klausimas ir būtų, ar gali taip ta avižų košė paveikti? Ten rašo, kad ta košė su glitimu.. O kažkur internete (turbūt tai nebuvo mokslinis straipsnis) užskaičiau, kad jei glitimo netoleruoja, tai pučia pilvą.. Gal kur mamytė susidūrėt su kažkuo panašiu? Aišku, šnd tai jau jokiu būdu nebeduosiu tos košės, bet ir ką pietums pasiūlyti nebežinau, kad taip pilvuką skauda:(

*

Na, mums taip nepasitaike, bet manau jums geriausia butu pasikonsultuoti su gydytoja.... Sekmes!
Tekantisaule
QUOTE(mažoni @ 2010 11 17, 11:55)
Sveiki,

*

Galimas daiktas, kad Jusu dukrytes organizmas nepriima tos koses, jei tuo labiau, akivaizdziai pastebejote, kad jai negera, pucia skauda pilvuka ir pan. As siulyciau arba jos visiskai nebeduoti, arba padaryti pertrauka ir paziureti, kaip mazyle jauciasi, kai tos koses nevalgo. Beabejo, gydytojo konsultacija tikrai nepakenks. mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.