Prieš savaitę pradėjau duoti pirmąją košę - grūdų. Kada galima jau duoti kitokių grūdų košę? Ar po poros savaičių, kai pirmą pradėjo valgyt, o gal jau po savaitės galima virti iš kitokių grūdų?
Gydytojai rekomenduoja pratinti kas dvi savaites. Tačiau mes keitėme grūdus kaas kokias 5 dienas, ir nieko blogo neįvyko. Manau, kad po savaitės laisvai gali.
Beje, o daržovių košes jūs jau valgot? Nes pirmosios košės turėtų būti daržovių.
O šiaip tai gana anksti jūs pradėjot su košėm. Nebent gydytoja taip patarė.
Mes pradejom nuo grūdų, nes vieni siūlo pradėt grūdų, kiti daržovių...Kaip supratau, pasirinkimo reikalas. O daržovių kaip tik dabar nelabai turiu iš kur gaut geresnių, todėl pradėjom ir kol kas valgom tik grūdų. Šiaip jau mums 6 mėnuo, nemanau, kad labai anksti, mūsų pediatrė jau nuo 4 mėn. zyzė, kad neprimaitinu dar
QUOTE(egliuke @ 2005 01 11, 14:09) Mes pradejom nuo grūdų, nes vieni siūlo pradėt grūdų, kiti daržovių...Kaip supratau, pasirinkimo reikalas. O daržovių kaip tik dabar nelabai turiu iš kur gaut geresnių, todėl pradėjom ir kol kas valgom tik grūdų. Šiaip jau mums 6 mėnuo, nemanau, kad labai anksti, mūsų pediatrė jau nuo 4 mėn. zyzė, kad neprimaitinu dar Mes jau išragavom visas HIPP daržovių tyreles, kurios skirtos nuo keturių mėnesių. Dabar suabejojau, ką toliau reikia įvedinėti. Mėsą, kruopas ar vaisius?
Mes taip pat isragavom jau visas Hipp darzoviu tyreles
Taip pat jau ivedem koseles. Pradejau nuo ryziu, veliau paragavom grikiu ir kukuruzu Sakiau, kad nuo 7 men jau pradesiu duoti mesytes ir kitokiu kosiu Su vaisinem tyrelem ir sultytem pas mus beda - nepatinka jam nors tu ka O kokias jus arbateles duodate savo leliukams?
Musu pediatre grieztai isake koses tik nuo 8 menesiu duoti . Tai mes kolkas tik darzoves kapojam, na dar kelis saukstelius vaisines tyreles, nors vaisius musiske irgi gana velai t.y nuo 6.5 men leidzia.
O arbatele as hipp vaisine nupirkau nuo 6 men parasyta.
Matyt, kiek gydytoju tiek ir nuomoniu. Musu gydytoja liepe nuo grudu kosiu primaitinti, nes ji vadovaujasi tokia mokykla kur pradeda nuo grudu. Pradejom nuo ryziu, kukuruzu, avizu. Is vaisiu tai tik naminiu obuoliu, darzoves, mesa taip pat, kad butu namuose auginta, bijo alergiju.
Sveikos, mamytes !
Ulytei jau 7.5 men., koses pradejom ragauti nuo 5.5 men. Taciau ligi siol dar negalime pakeisti ne vieno mano maitinimo. Aciu uz patirti.
Tai galiu paguosti, kad tu ne viene taip vargsti. Mano vaikui 8,5 menesio ir irgi kosiu nevealgo, tik po kelius saukstelius. As manau, kad jai dar ju nereikia. Kiti pradeda tik nuo 10 menesiu koses valgyti. Tu pabanfyk nupirkti tas hippo po 4 menesio.Jos yra labai smulkiai sutrintos ir manoji ju daugiau suvalgo. Ar tavo vaikas jau turi dantu? Taigi, neprarask knatrybes arba bandyk toliau arba nutrauk kelias dienas is vis koses ir pabandyk veliau, irgi padeda. Sekmes.
QUOTE(Loretta @ 2005 04 28, 11:41) Tai galiu paguosti, kad tu ne viene taip vargsti. Mano vaikui 8,5 menesio ir irgi kosiu nevealgo, tik po kelius saukstelius. As manau, kad jai dar ju nereikia. Kiti pradeda tik nuo 10 menesiu koses valgyti. Tu pabanfyk nupirkti tas hippo po 4 menesio.Jos yra labai smulkiai sutrintos ir manoji ju daugiau suvalgo. Ar tavo vaikas jau turi dantu? Taigi, neprarask knatrybes arba bandyk toliau arba nutrauk kelias dienas is vis koses ir pabandyk veliau, irgi padeda. Sekmes. Aciu tau.
Neatėjo dar laikas... Mums atėjo tik 11 mėn kai buvom, galvojau, jau neišmoks pats valgyti. Labai jau sunkiai
Neišsigąsk, viskas bus ok, tik kada?
Dar apie dantis.
Mums per kursus akušerė tokį dalyką sakė, kad vaikui pirmi dantys- požymis, akd pasiruošęs kitą maistą pradėti valgyti, daržovės, su antrais dantukais kruopas, paskui mėsą ir pan. Aišku, galima ir netikėti, bet vistiek ramiau
Aciu, Kopa,
QUOTE(Aguona @ 2005 04 28, 15:17) Aciu, Kopa, Na aišku dantukai dar nebūtinas rodiklis, bet jau pageidautinas
Oi tikrai ne viena esi
Tarpkitko vyriausiam dantys isdygo 12 men. o jauneliui 9 men.
Manoji tai pirktinių nevalgo buteliukuose mėsytės su daržovem košės, na ir kai pati padarau nelabai, tai aš jai duodu tik virta mėsa viena tai kemša tik duok, net nenori valgyti vaisių tyrelių
na ieškok ir rasi ką vaikas mėgsta greit daromas košes tai kelis šaukštus paima, bet nenori nekišu per prievarta
O musu tokiu kaip tu daug
Iš pradžių ir aš apgaudinėdavau, bet nelabai pagelbėjo
sveikos, manoji valgo bulvių ir moliūgų tyreles kol kas nuo 4,5mėn. nuo pat pradžių ir noriai , po 60g., duodu antrą maitinimą ir kai ji būna labai išalkusi, po to jau nenori nieko gert,arba l. mažai mano pienuko užgeria, tada eina miegot, sakyčiau, kad jau dabar pakeitėm 1 maitinimą, gal vėliau po daugiau valgys, kol kas gerai priauga, tai ir nepanikuoju.Gal čia priklauso nuo kada ir ką būtent primaitini (nesiūloma pradėt nuo sulčių ir vaisių tyrelių), ne visi vaikai tuo pačiu metu pasiruošę ir būtent tokiam skoniui, kurį siūlome.
Keliu temą į vaikučių mitybą
Na mamos nepergyvenkit, mano dukra nei maza valgė košes, nei dabar. Ji žiaugčioja nuo jų. Tik negalvokit, kad nemoku skaniai padaryt
Kai buvo maža, aš irgi labai pergyvendavau. Valgė tik Hippo tyreles ir mėgo parūkytą skonį (pvz.: vištą), nors ir nelabai sveika, bet duodavau, jei jau nori. Galų gale, duokite natūralų mėsos buljoną, juk tikrai labai gerai.
Pas mus tokia pat problema! MP su mielu niru, o kose nu niekaip. Man tai keista, nes pirmas vaikas valge taip, kad tik spek sauksta i burnyte deti, o antras...
Maniškis turi 6 dantis, o košių
suneli pradejau primaitinti nuo 6 men. Pradejome nuo darzoviu kosytes. Si kose labai jam patiko. Nuo 7 men. jau reikia valgyti kruopytes, taciau mums jos labai neskanu....Perku Nestle, Hipp kosytes, taciau nuo to pilneja tik lentynele, o sunelis ju paragauja labai nenoriai.Pieno turiu daugiau nei pakankamai, todel as nelabai ta kose ir grudu-duodu pienuka. Noreciau suzinoti kitu mamyciu patyrimus:kokia kosele megsta ju mazieji ir gal imanoma kazkaip tas kruopu kosytes dar paskaninti?
Maniškis tai atvirkčiai pastaruoju metu pradėjo daržovių košę nelabai valgyti
O vat Nestle ryžių košytė su kriaušėmis ir obuoliais tai Kai maniškis nevalgė Milupos avižų košės bandžiau ją duoti su vaisių tyrele, kurią jau labai mėgsta, bet nelabai ką tepadėjo, gal keliais šaukšais ir daugiau suvalgė, bet nedaugiau
Mažoji puikiai valgo daržovių košes nuo 4,5 mėn. (gydytoja - stagnatorė - liepė nuo keturių mėnesių jau dvi košes valdyti
Kazkur buvo visa temele "Nevalgiukai" kur tikrai nemazai buvo guodziamasi del savo mazuju kaprizu
Maniskis irgi Didysis Nevalgiukas. Esu taip pat baisiai nusiminus ir labai pergyvenu. Pienuko dar netruksta, bet kai vaikui nieko kito negali ipirsti ir esi nuolat priristas, tai tikrai prastai Kiekvienas nesekmingas bandymas pavalgyti dabar jau kelia man panika
Mano mažei 5 mėn. Nuo rugsėjo teks grįšti į darbą, tai bandau pratinti prie daržovienės ir vaisinių tyrelių, bet kol kas rezultatas labai prastas
QUOTE(asMona @ 2005 08 05, 01:03) Mano mažei 5 mėn. Nuo rugsėjo teks grįšti į darbą, tai bandau pratinti prie daržovienės ir vaisinių tyrelių, bet kol kas rezultatas labai prastas Jusu kosiu valgymas dar tik prasideda- manau, kad tokie nevalgymo periodai ir protestai pries "didzkiu" maista visai normalus
Mano bachūriukas daržovių-mėsos košes nuo pat pradžių valgė labai noriai, tik spėk duoti, kiekvieno šaukšto išsižiojęs laukdavo. Vėliau pradėjau duoti kruopų košes, tai teko gerokai pavargti, kol įtaikiau jas gaminti tokias, kad jam patiktų
Maniškis ir valgo tik daržovienes,kruopų nemėgsta.Dabar pirkau Nestlle kviečių košę su bananu,tai kažkiek suvalgo,bet neypatingai.O apie pačios virtas kruopienes tai nei kalbos nėra,kokie keturi šaukštai ir viskas
Taip taip su tom kruopinėm buvo problemų, pirktinių visai nevalgė, tai išvirdavau avižinių, sumaišydavau su kokiom HIPP pirktinėm košėm kelis šaukštelius, tai taip ir suvalgydavo. Paskui virdavau tik namines, retais atvejais valgė MILUPOS kukurūzų košę, o košes virdavau tik ant vandens, su uogom ar kokiom tyrelėm visai netiko, tai po kiek laiko dėjau po nedaug druskos ir cukraus, tai buvo kiek geriau. Dabar valgo manų su pienu, bet va šiandien ryte nevalgė
QUOTE(peledziuke @ 2005 07 23, 15:34) suneli pradejau primaitinti nuo 6 men. Pradejome nuo darzoviu kosytes. Si kose labai jam patiko. Nuo 7 men. jau reikia valgyti kruopytes, taciau mums jos labai neskanu....Perku Nestle, Hipp kosytes, taciau nuo to pilneja tik lentynele, o sunelis ju paragauja labai nenoriai.Pieno turiu daugiau nei pakankamai, todel as nelabai ta kose ir grudu-duodu pienuka. Noreciau suzinoti kitu mamyciu patyrimus:kokia kosele megsta ju mazieji ir gal imanoma kazkaip tas kruopu kosytes dar paskaninti? Tu pabandyk nupirkti Bebi kosiu, tikrai nemazas pasirinkimas. Maniskis irgi nuo Nestle, Hippo net purtydavosi kaip jam neskanu. O Bebi gauna is ryto ir vakare, tai super valgo.
Labas,
mano dukrai grūdines košes irgi sunku įsiūlyti (jai jau 14 men). Gal delto, kad primaitinti pradėjau nuo daržovių Bet stengiuosi po truputį duoti. Šiaip taip pripažįsta avižinę ir grikių košes. Kai buvo leliukas neblogai valgė Bebi avižinę su miško uogomis ir grikių su slyvomis/ obuoliais. Bet dabar ir tų nebenori, tai verdu paprastas Nordic avižas ir maišau su mėlynių/ abrikosų tyrele. Grikių košę maišau su trupučiu Šeimininkės sviesto. O visokios Milupos/ Nestle/ Hippai iškeliavo į šiuklyną P.S. Persiprašau, ne sviestas ten, o tepus riebalų mišinys. Nors aš nelabai ir skiriu, kur ten tikras sviestas, kur ne
As kruopienes koses duodu nuo 5,5 men. Pradejau nuo Bebi. labai valge. Po to perejau prie bebi su vandeniu maisomu, labai patogu, ypac kelioneje.
Nuo 7 men. piene verdu grikiu, avizu ar ryziu dribsnius, idedu smetonisko sviesto, grudeli druskytes. Valgo ir nesaldzias. Labai patinka Bebi kukuruzu kose- be jokiu priedu, galima maisyti vandeniu ar pienu. Tik verdant tas nepatogumas, kad reikia laukti kol isvirs ir ataus.
Mes pradejom nuo darzoviu... Patiko... Tada ragavom grudu...(saldinta tyrele) Dar labiau patiko... Bet kai sugrizom prie darzoviu tai visai nebepatiko... Reikejo vel pratintis is naujo...
Mano mažylio pirmasis kietas maistas buvo avižinė košė, pagardinta mano pienu. Labai skaniai suvalgė
Mes pradėjom nuo Nestle ryžiukų.
Labai skanu ir patinka... Pradėjom nuo kruopų, nes svoris buvo mažokas. Šiaip būtume pradėję nuo daržovių. QUOTE(egliuke @ 2005 01 11, 14:46) Prieš savaitę pradėjau duoti pirmąją košę - grūdų. Kada galima jau duoti kitokių grūdų košę? Ar po poros savaičių, kai pirmą pradėjo valgyt, o gal jau po savaitės galima virti iš kitokių grūdų? Labutis pas mane auga du saunus vaikinai dvyniai greit penki men.jie smagiai valgo grikiu,perliniu kruopu,darzoviu koseles keiciam kiekviena diena ir nieko.
sveikutes
Mano panelei jau eina 6 mėnesiukas, aš drąsiai duodu jai ivairiausias kosytes: grikių, ryžiu, kviečiu, miežių, 4 grūdų, 5 grūdų, kukurūzų, avižų, taip pat maišau grudų košes su daržovėmis:morkomis, brokoliais, kalafijorais.Ji viską kuo puikiausiai valgo. Pirmiausia pabandžiau vienos rūšies košę, o kitą dieną jau daviau kitos rūšies. Reikia pažiūrėti taip ar vaikučiui nėra alergijos.
Sveikos
As savajai pradejau koses duoti nuo 4men.,pirma daviau darzoviu,nors nelabai patiko,bet veliau noriai valge ir valgo.Po to pabandem grudu,ispradziu ryziu-labai patiko,velaiu grikiu, si nelabai patiko,bet veliau sugalvojau obuoli itarkuoti-tai dabar noriai valgo visas koses.
Sveiki, mes irgi pradejom nuo darzovieniu, o paskui pabandem grudu. Pirmoji buvo paprasta Nordic aviziniu dribsniu kose. Viena buvo nelabai, bet itarkavus obuolio -
Sveikutės
Mes ir pradėjom nuo daržovių,patiko. Nuo 6,5 valgom grikių,ryžių ,javų košes irgi patinka Mums išvis patinka valgyti Skaniausios tai nestle košės
O mes dar nepazystam kruopų skonio.Turiu nusipirkus HIPPgrikių ir Milupos ryžių bet vis kažkaip nesiryžtu pavaišint leliaus.Kai ragavom pirmą kart daržovienės tai reakcija buvo nekokia.
Mėginu Hippo grikių košytę - tą kur reik su vandeniu ar savo pienuku sumaišyt. Ir nesuprantu - paruošiu iki tinkamos konsistencijos, bet kol vaikas valgo košė skystėja
QUOTE(loncelotas @ 2007 03 21, 19:36) Mėginu Hippo grikių košytę - tą kur reik su vandeniu ar savo pienuku sumaišyt. Ir nesuprantu - paruošiu iki tinkamos konsistencijos, bet kol vaikas valgo košė skystėja as tai kosytes perku is HIPP, grikiu dar neragavome, tad kaip ten su stuo skystejimu nezinau. bet HIPP avizine ir ryziu tai man gerai paruosta gaunasi.
sveikos. pasidalinkit patirtim: kaip ipratinot prie kosiu. mazylis jau 5, 5 men ir niekaip nepavyksta - raukosi, isstumia liezuviu, pyksta. ir taip jau beveik 2 sav. itariu, kad nuryja tik koki max sauksteli... patarkit!
Gal paprasčiausiai jam dar ne laikas košėms
QUOTE(jurailt @ 2007 04 15, 18:17) sveikos. pasidalinkit patirtim: kaip ipratinot prie kosiu. mazylis jau 5, 5 men ir niekaip nepavyksta - raukosi, isstumia liezuviu, pyksta. ir taip jau beveik 2 sav. itariu, kad nuryja tik koki max sauksteli... patarkit! Kantrybes ir tiksla pasieksi.Ne visi mazyliai ismoksta greit rijimo |