Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip mesti rukyti?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2, 3, 4
Soul
Aš rūkiau 11 metų, vyras kokių 14metų... abu su pertraukomis. Mečiau rūkyti iškart tik pastojusi ir vyras metė, kad man kompaniją palaikyt.... O iki tol bandžiau kokį mažiausiai 50 kartų, visi darbe tik juokėsi...nepavykdavo verysad.gif . Labai tikiuosi nepradėsim kai baigsis vaiko maitinimas.... Nes vaje vaje verysad.gif .

Sėkmės metant 4u.gif .
Odora
rukiau kokius 6metus, dabar nerukau jau 2 menesius, niekada nebandziau mesti nes zinojau kad neuzteks valios todel pamazu kaupiausi, pries pora metu perejau prie paciu silpniausiu cigareciu, ir vis laukiau kada ateis tas metas.
dar buvo pastumejimas kad mano megstamos cigaretes pakeite pavadinima ir pasikeite pacios
nervai buvo pirmas dvi dienas paskui liko tik durnas ipratimas kad nori is darbo i lauka iseit parukyt pagalvot. kuo toliau tuo jo maziau
tiesa panasiu metu ir mano draugas mete, vienas kita palaikom:D
svorio nepriaugau nu gal truputi bet tiek mazai kad net neverta jaudintis
porakart per toosus buvau sugriesijus surukiau keleta cizu, bet ryte nekokia savijauta ir siaip kablys neparejo neuzsikabinau ir toliau nerukau:)
Papildyta:
tiesa jokiu gumu vaistazoliu ar triuku nenaudoju
tik pradzioj obuoliu i darba nesdavausi vietoj rukymo griauzdavau
TerrorisTe69
o as isvis net nesu bandzius rukyti sleep.gif ir va nesenai pradejom planuoti musu pirmaji zmoguti... prisiskaitinejom informacijos,patarimu,kad tik padetume kiek galime savo maziukui. na ir ka jus manote? Vyras mete rukyma! ir kai tik sutinkam koki drauga ar pan,tai vis giriasi,kad va jau savaite neruke ir tt smile.gif vadinasi musu atveju buvo svarbi motyvacija del ko neruko ir beabejo susizavejimo kupini zvilgsniai,kad jam pavyko mesti :] P.S. kai mete rukyti,negali nustoti kramtyti visokiu kramtoskiu (orbit...). Gal cia nauja priklausomybe? lotuliukas.gif g.gif
nes
Mano vyras daug kartu mete rukyti. Vis menesiui kokiam. Dabar jau beveik puse metu neruko . Ir labai mete idomiai. Susirgo mano mama gripu, paskui labai stipriu abieju plauciu uzdegimu ir bronchitu. I gydytojus kreipesi paveluotai. Buvo baisu. Sirgo tikrai labai stipriai. Gulejo ligoninej. Gydytojai sake kad tikriausiai koki menesi laikys, kol pilnai isgydys. O isleido po savaites. Nes mama pilnai pasveiko. O lemiamas gydytoju sakinys pasakytas mano mamai, kuri isgirdes mano vyras vis dar negali paimti cigaretes, buvo: " na tikriausiai niekad gyvenime nesi nei cigaretes surukiusi, kad taip greit isgijai, nes negalvojom, kad isviso "atgriebsim".......

inghaar
rukyma padeti iveiks saviitaigos irasas kuri pristatysiu savo saite www.maya.lt rudeni. idomus dalykelis kuris turi rimtu sancu ikalti vini wink.gif
<Intraverte>
Prisipažinsiu, neskaičiau visos šios temos, bet manau, panacejos nėra.
Visi metam skirtingai, vieni staiga, kiti mažina kieki, treti su medicininėm (homeopatinėm) priemonėm, kažkas skaito knygutes ir t. t. ir t. t.

Išskiriami 7 rūkymo tipus:

A – Stimuliuojantis rūkymo tipas reiškia, kad užsirūkęs pacientas jaučiasi budresnis, energingesnis, darbingesnis, geriau sukaupia dėmesį. Žmogus įsitikinęs gerinančiu nuotaiką, šalinančiu nuovargi rūkymo efektu. Tokiam žmogui lengviau būti nevalgiusiu negu nerūkiusiu.
B – Hedoniško rūkymo tipo atveju rūkymas yra papildoma maloni juslinė patirtis, teikiama skonio, kvapo, rūkymo ritualo ir atpalaiduojančio nikotino poveikio. Šio tipo rūkantieji nerūko bet ko ir bet kur, jų fizinė priklausomybė dažniausiai menkai išreikšta ir jie galėtų nesunkiai apsieiti be rūkymo. Būtinai užsirūko pavalgęs, prieš miegą ir t. t.
C – Socialinis rūkymo tipas būdingas rūkantiesiems, kuriems svarbi aplinkinių įtaka. Dažniausiai tai pradedantys rūkyti paaugliai ir jauni žmonės, dar netapę fiziškai priklausomais nuo tabako. Jų rūkymą skatina ir palaiko bendravimas su kitais rūkančiaisiais. Priklausymas nuo aplinkinių rūkymo gali išlikti ir suaugus.
D – Manipuliacinio rūkymo tipo atveju rūkančiajam yra svarbus pats rūkymo veiksmų ritualas. Jis pats savaime gali veikti raminančiai, kaip atitraukiantis dėmesį ir padedantis atsipalaiduoti veiksmas. Kartojamas tūkstančius kartų, ypač tam tikrose situacijose, jis tampa stipriu įpročiu ir sąlygoja psichologinę priklausomybę. Žmogus tarsi žaidžia rūkydamas. Jam malonu atplėšti ką tik nusipirktą pakelį, prisidegti cigaretę, laikyti ją burnoje ir saviškai pūsti dūmą. Nepalankioje aplinkoje (reikia skubėti, prieštarauja aplinkiniai, šalta ir t. t.) jie retai rūko.
E – Narkomaninis rūkymo tipas rodo fizinę (farmakologinę) priklausomybę nuo tabako (nikotino). Apie 80 proc. visų reguliariai rūkančiųjų yra fiziškai priklausomi.
F – Automatinis rūkymo tipas pasitaiko daug metų rūkantiems, kuomet susiformuoja rūkymo automatizmas. Rūkantysis dažnai savo užsirūkymo sąmoningai nesuvokia ir neatsimena.
G – Raminantis arba priešstresinis rūkymas yra dažniausiai nustatomas rūkymo tipas. Rūkymo ritualas kartu su nedidele nikotino doze gali veikti raminančiai, ir užsirūkymas streso metu daž-nai būna reguliaraus rūkymo pradžia. Tačiau susiformavus priklausomybei nuo tabako, rūkymas tampa būtinu palaikyti įprastinei psichikos būklei bei normaliai savijautai. Streso metu šis poreikis ramintis cigarete padidėja

Manau, reikėtų atlikti testus, išsiaiųkinti rūkymo tipą ir kt. smulkmenas ir aplinkybes, kad būtų aiškiau, kokios būtent pagalbos Jums reikia.
uoga22
jau jokius 3 metus rukau su pertraukom. atrodo viskas, nuo rytojaus nerukau, bet kai aplink visi ruko, negaliu atsispirt. buvau kazkada 4 men metus, taip gerai jauciaus ir taaaip savim diziavaus, nebuvo to bjauraus rukalu kvapo, ale paskui ir vel pradejau...Nzn net ko cia ir imtis. zinau yra kazkokios tabletes, tik rusijoj ju yra, bet pavadinimo nepamenu..Sake lb veiksmingos
nes
Pasiulyciau perskaityti "Easy way to stop smoking", Alenn Cars. Pries menesi parsisiunciau lietuviska vertima is blogas.lt, bet dabar ten jo jau neradau. Stebuko nezadu, bet pvz. as bent jau supratau nevykusiu mesti rukyti bandymu (buvo bent trejetas per 10 m rukymo praktika) priezastis. Nerukau ir esu tikras - nerukysiu.
blogas vyras
Ai kiek kartu meciau rukyti, vis ne ilgiau kaip savaitei... ir apie 10 metu prarukiau...pokelio i diena gale neuztekdavo... kramtoma bandziau... nepadeda....

tiesiog atejo toks momentas kai psichologiskai pesilauziau... gana pasakiau sau.... ir meciau... staiga, ne palegva... ir zinot ka.... visus tuos 1000 kartu kuriuos BANDZIAU mest buvo laaaaabai sunku.... lomkes... vos ne nuotuku ieskojimai nakti, nu patys zinot kaip bunai kai sienom norisi lipti..... taigi daugiau nebebandziau, o MECIAU. Tik metes supratau koks yra skirtumas tarp metimo ir bandymo mest.... kazkas many apsiverte...ne tikejau kad neberukysiu o tvirtai tai zinojau... ir zinote ka....buvo labai lengva... jokiu lomkiu nieko... meciau ir tiek... va
lexx
sveiki. man 25. rukiau 9 metus. daug? taip! fui. mesti norejau senai, bet vis.. bandziau nicorete, bandziau mazinti, bet.. pradejau rukyti silpnesnes, paskui dar silpnesnes. galaiusiai, kokius metus rukiau pacias silpniausias cigaretes, 0.1 / 1. ir viena diena ispanijoje, kur jaunimelis pesa stipriasias raudonose pakuotese, nes kitokios ten nepopuliaru, todel ir su ziburiu tam kaime nerasi, pasiryzua uz kampo supest ta viena dinamitine blush2.gif ir vel nuejau prigulti ant saulytes. tada ir pradejo suktis planetos doh.gif pykint, svaigt galva, geraiu vandeni, bet ir nuo jo pykino. taip pasislykstejau tuo dumeliu, kad jau puse metu net pagalvot apie jokia pypkute nenoriu thumbup.gif kai rukaiu silpnas tai ta viena cigarete buvo lygi 10 maniskiu surukytu iskart. po keliu dienu kilo noras, bet vis prisiminiau kaip bloga ir neskanu buvo, nenorejau gadintis atostogu, silpnu nebuvo pasonej. po savaites dar vis kvepejo, po dvieju, jau maziau, o po menesio jau visai nerupejo, net pagalvodavau kad nebemokeciau pradet, beje metus rykyt sustiprejo uosle ir pagaliau tas dumas pradejo smirdet, dabar negaliu jo pakesti ir prasiruke zmones man nemielai atrodo, o ypac mano drauges, juk jom taip netinka, jaunom ir graziom. kai rukai pats sau nesmirdi, bet metus... fui. meskit visi rukyti. man pasieske. ir labai dziaugiuosi. nzn, kas cia man padejo, gal ir noro buvo, o gal aplinkybes palankios pasitaike. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
lexx
sveiki. man 25. rukiau 9 metus. daug? taip! fui. mesti norejau senai, bet vis.. bandziau nicorete, bandziau mazinti, bet.. pradejau rukyti silpnesnes, paskui dar silpnesnes. galaiusiai, kokius metus rukiau pacias silpniausias cigaretes, 0.1 / 1. ir viena diena ispanijoje, kur jaunimelis pesa stipriasias raudonose pakuotese, nes kitokios ten nepopuliaru, todel ir su ziburiu tam kaime nerasi, pasiryzua uz kampo supest ta viena dinamitine ir vel nuejau prigulti ant saulytes. tada ir pradejo suktis planetos pykint, svaigt galva, geraiu vandeni, bet ir nuo jo pykino. taip pasislykstejau tuo dumeliu, kad jau puse metu net pagalvot apie jokia pypkute nenoriu kai rukaiu silpnas tai ta viena cigarete buvo lygi 10 maniskiu surukytu iskart. po keliu dienu kilo noras, bet vis prisiminiau kaip bloga ir neskanu buvo, nenorejau gadintis atostogu, silpnu nebuvo pasonej. po savaites dar vis kvepejo, po dvieju, jau maziau, o po menesio jau visai nerupejo, net pagalvodavau kad nebemokeciau pradet, beje metus rykyt sustiprejo uosle ir pagaliau tas dumas pradejo smirdet, dabar negaliu jo pakesti ir prasiruke zmones man nemielai atrodo, o ypac mano drauges, juk jom taip netinka, jaunom ir graziom. kai rukai pats sau nesmirdi, bet metus... fui. meskit visi rukyti. man pasieske. ir labai dziaugiuosi. nzn, kas cia man padejo, gal ir noro buvo, o gal aplinkybes palankios pasitaike.
cerkad
siuo metu is as stengiuosiu mesti rukyti. jau gal puse metu, kai stengiuosiu. siaip nerukau, bet jei koks vakarelis ar pvz, atostogos, atsipalaiduoji ir nori parukyti, o po to vel sunku to atsikratyti. kada gi manpavyks visiskai to atsikratyti. bet vistiek pavyks, nes labai noriu. g.gif g.gif dabar ir man kiti smirda kai ruko. doh.gif
agniukasssss
as tai pat rukiau g.gif 4u.gif dabar meginu mest smartass.gif sunglasses2.gif clap.gif
Indrushacka
Perskaiciau Caro knyga ir meciau clap_1.gif labai lengvai ir jokiu baltu arkliu nematau jau vienuolikta diena yahoo.gif viena kolege taip pat paseke mano pavyzdziu, dar dvi ruosiasi victory.gif
Elzė
gal kas girdejot apie rusiskus (baltarusiskus g.gif ) vaistus nuo rukymo. Tokios tabletes. Lietuvoj ju vaistinese nenusipirksi, bet is rusu parveza. Gal kas zinot pavadinima?
Vlastimila
Mečiau rūkyt 2 kartus, bet staiga, atsikėliau ryte-protas nušvito-pasakiau sau gana. Pirma kart nerūkiau kokius 3 metus, dabar jau 2 metai nerūkau, tikiuosi nepradėsiu, nes buvo visokiausių stresų-neužtraukiau 4u.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(Elzė @ 2008 03 24, 17:28)
gal kas girdejot apie rusiskus (baltarusiskus  g.gif ) vaistus nuo rukymo. Tokios tabletes.  Lietuvoj ju vaistinese nenusipirksi, bet is rusu parveza. Gal kas zinot pavadinima?
*

TABEX
ADA
QUOTE(*Paslaptis* @ 2008 03 13, 17:12)
Perskaiciau Caro knyga ir meciau  clap_1.gif 
*

drinks_cheers.gif
Aš nuo lapkričio vidurio nerūkau. Mečiau perskaičius tą knygą. Norėjau seniai, bet nebuvo valios biggrin.gif Atrūkiau 15 metų tongue.gif
Indrushacka
Nebera metanciu rukyti? g.gif
*Blonde*
QUOTE(*Paslaptis* @ 2008 04 18, 07:18)
Nebera metanciu rukyti?  g.gif
*

Yra unsure.gif As metanti ir niekaip mest negalinti.Va ir vel istempiau tik pora savaiciu.Po to MB gryzo is atostogu,ir as vel isitrukiau,nes jis ruko virtuvej doh.gif Po savaites zadam vaziuoti atostogu i LT,gryze bandysim mesti abu.Ziuresim kas is to iseis blush2.gif
nep
Norint mesti rukyti, reikia nusikirpti naga ir ji idejus i cigarete ja surukyti VISA. Patikekite, si cigarete taps jusu paskutine. Girdejau per Lietuvos radija. Daug zmoniu taip meta.
Kita
Meciau rutyti, priaugau svorio, ka dbr daryti sad.gif kaip nervina, dbr ta svori kaip numesti, apetitas padidejo sad.gif
Bijau, kad nepradeciau vel
nep
QUOTE(Kita @ 2008 12 11, 13:09)
Meciau rutyti, priaugau svorio, ka dbr daryti sad.gif kaip nervina, dbr ta svori kaip numesti, apetitas padidejo sad.gif
Bijau, kad nepradeciau vel
*

Del svorio, geriausiai padeda narkotikai smile.gif
gyvenu:)
papasakok placiau apie cigarete ir naga biggrin.gif
Kita
Nep, idomu gi kokie? smile.gif
nep
QUOTE(Kita @ 2008 12 12, 13:10)
Nep, idomu gi kokie? smile.gif
*

heroinas ir visi kiti. Jie geriau nei rukymas, jei nori juo atsikratyti svorio. Negi tikrai nori?
Kita
Nu gal tokiu ne biggrin.gif , bet kokiu silpnesniu tai gal.... unsure.gif
*Rūta*
esu nusprendusi greitu laiku mesti rukyt, tai gavau knuga ta isgirtaja, nevienas pzystamas su ja mete, tikiuosi pavyks ir man, tai kas nori jos lietuviu kalba parasykit savo el adresa butinai atsiusiu ax.gif
Kita
Idomu kas per knyga, nors as be nieko meciau, dbr svori metu biggrin.gif ir taip pasaka be galo
*Rūta*
QUOTE(Kita @ 2008 12 15, 12:20)
Idomu kas per knyga, nors as be nieko meciau, dbr svori metu biggrin.gif ir taip pasaka be galo
*

dar nepradejau skaityt ax.gif bet cia toji kuria labai daug kas giria nes pavyko mesti rukyt....

saunuole kad sugebejai pati, as taip negaliu (t.y.nenoriu) man reikia pagalbos baigiu susikaupti tam zingsniui knyga mamnau bus pastumejimas i prieki 4u.gif
bliubliub
ax.gif prarukiau 20metu,visaip bandziau mesti rukyti,nesigavo,gavau telefona pas uzkalbetoja,40euru sumokejau jam,bet rukyt iskart praejo noras!ir kitas kai ruko as nenoriu,ir jei nervas pagauna,net nepagalvoju kad noreciau parukyt.priaugau apie 10kg,bet dabar pradeda gryzti mano normalus svoris atgal,be jokiu dietu biggrin.gif
(tas uzkalbetojas prie olandijos sienos,vokietijoje,)
*Rūta*
QUOTE(bliubliub @ 2008 12 16, 10:00)
ax.gif prarukiau 20metu,visaip bandziau mesti rukyti,nesigavo,gavau telefona pas uzkalbetoja,40euru sumokejau jam,bet rukyt iskart praejo noras!ir kitas kai ruko as nenoriu,ir jei nervas pagauna,net nepagalvoju kad noreciau parukyt.priaugau apie 10kg,bet dabar pradeda gryzti mano normalus svoris atgal,be jokiu dietu biggrin.gif
(tas uzkalbetojas prie olandijos sienos,vokietijoje,)
*

idomu kaip uzalbetu kai kalbos ni bum bum lotuliukas.gif
bliubliub
lotuliukas.gif thumbup.gif lotuliukas.gif gerai pasakei,nu taip,be kalbos ne kas,bet jos ir nereikejo biggrin.gif pabrauke per galva ir rankas,ir paaiskino rukimo zala! lotuliukas.gif .Gal as kam minti dabar daviau? lotuliukas.gif
frangi
QUOTE(Lorelė @ 2008 03 13, 17:12)
Perskaiciau Caro knyga ir meciau  clap_1.gif  labai lengvai ir jokiu baltu arkliu nematau jau vienuolikta diena  yahoo.gif  viena kolege taip pat paseke mano pavyzdziu, dar dvi ruosiasi  victory.gif
*

Perskaiciau ta knyga 2 kartus...kol skaiciau atrode paprasta,bet net ausys kaista kaip norisi cigaretes....
smoke.gif ar cia nesuveike knyga,ar dar kam nors buvo taip? verysad.gif
1977
geriau duokite kokios info kaip uzkoduoti vyra nuo rukymo, nes skaityti knygos nepriverciu, o apie metima jau pradejo kalbeti, noreciau padeti, kad nesmirdetu biggrin.gif g.gif bigsmile.gif
frangi
QUOTE(1977 @ 2008 12 22, 16:23)
geriau duokite kokios info kaip uzkoduoti vyra nuo rukymo, nes skaityti knygos nepriverciu, o apie metima jau pradejo kalbeti, noreciau padeti, kad nesmirdetu biggrin.gif  g.gif  bigsmile.gif
*

na tai jeigu pats apie metima prakalbo,tuomet gal ir knyga paims kaip nors,svarbu noro bent minimumas butu g.gif ar jis kategoriskai pries knygas nusistates ? mirksiukas.gif
*Rūta*
QUOTE(1977 @ 2008 12 22, 15:23)
geriau duokite kokios info kaip uzkoduoti vyra nuo rukymo, nes skaityti knygos nepriverciu, o apie metima jau pradejo kalbeti, noreciau padeti, kad nesmirdetu biggrin.gif  g.gif  bigsmile.gif
*

as irgi siulyciau paskaityt paskui koduotis jei nepades 4u.gif
*Rūta*
na va pradejau skaityt sia knyga, greitai pranesiu ar pavyko

jau yra lietuviskas puslapis sio autoriau knygu tema yra DVD ir audio knygu rusu kalba variantai http://www.lengvasbudas.lt/
Papildyta:

cia dar tos knygos el variantas lietuviu kalba http://joga.365.lt/knygos/Lengvas-budas-me...ti_Alenas-Karas
Pukuotukasss
Mano tetis tai pas tokį vyra važiavo koduotis tiksliai nežinau kur, bet jam į ausis sužymėjo kažkokius brūkšnelius ir bedžiojo adata, po to davė kažkokių žirnelių, ir pasakė kai norėsis jau labai rukyt , suvalgyk kelis tuos žirniukus . Nu ir ką jau 2menuo eina kaip neberūko. thumbup.gif ir nelabai brangiai kainavo.Tik sakė kažkada spec norėjo pažėt kas bus kai parukys ar bus tas potraukis ar ne, sakė pabandė ir atpylo. doh.gif lotuliukas.gif
dianuti
QUOTE(Lotose @ 2005 01 11, 15:21)
Jau seniai galvoju,kad reiktu atsisakyt cigareciu.Bet kaip tai padaryti?Truksta valios nors tu ka.O reiketu,tuo labiau kad labai jau noreciau ir leliuka turet.Gal kas turit kokiu patarimu is savo patirties?O gal kas isbandet tuos pleistrus ir kramtomas gumas "Nikorete"?
*

dianuti
rukiau desimt metu vyras taip pat ruke bet maziau ,kur ejau ten norejosi rukyti.mane visi kaminu vadino geda buvo verysad.gif net vaikai prase kad nerukytciau,pirkau pleisrtus nikorete kramciau net zandikaulei skaudejo.supratau kads ta yda nusinesiu y kapus ir manes vaikai nematys niekada nerukancios verysad.gif susitikau sena drauge sako mesk rukyti ar tau negeda,ir ji buvo mano issigelbejimas ,nusipirkau tabeks ,net vyrui nesakiau,galvoju jai nepasiseks tai pasijouks biggrin.gif kaip manot ka vyras paklause,ko rukyt nebeini,as tiesiog atsakIAU,KAD TO BRUDO DAUGIAU NEBEIMSIU Y RANKAS.VYRAS TAIP PAT METE JAU KELI MENESEI.MUMS NEGEDA DABAR KALBET SU ZMONEMIS YGAVOM PASITIKEJIMO,MUSU RUBAI VISUOMET KVEPIA,AS MANAU KAD SIA BAISIA YDA YVEIKEME,IR MUSU PASTANGOMIS JAU DAUG METE RUKYTI. clap.gif thumbup.gif
Alexia
Imi ir nerukai, paprasciau nebuna.
tutifruti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 01 26, 16:30)
na va pradejau skaityt sia knyga, greitai pranesiu ar pavyko

jau yra lietuviskas puslapis sio autoriau knygu tema yra DVD ir audio knygu rusu kalba variantai http://www.lengvasbudas.lt/
Papildyta:
cia dar tos knygos el variantas lietuviu kalba http://joga.365.lt/knygos/Lengvas-budas-me...ti_Alenas-Karas
*

mano vyras ruke virs 20 metu perskaite sita knyga iskart mete rukyti thumbup.gif nerealei padejo mirksiukas.gif
Hegesihora
As jau 3 savaites nerukau. Meciau kartu su vyru. Abu su trumpesnem/ilgesnem pertraukom rukem 9 metus. Bandem ir su pleistrais, ir valios metodu, homeopatiniais preparatais - vistiek po kiek laiko paluzom.
Pasiule isbandyt akupunkturos seansu nuo rukymo. Girdejom, kad padeda. Santariskese, pas gyd. Treciakauskiene.
Mazdaug tuo pat metu, pazystamas atsiunte Alano Karo knyga paskaityt.

Viska sudejus kartu, nerukau ir nors dar uzeina mintys parukyti, zinau, kad tai nedarysiu, nes rukymas yra narkotine priklausomybe o as nenoriu buti narkomane.

Sekmes visiem atsikratyti rukymo!
Kaip_zirnis
QUOTE(Alexia @ 2009 04 01, 11:53)
Imi ir nerukai, paprasciau nebuna.
*

Visiškai pritariu. drinks_cheers.gif Sportuokit, sokit, leiskit aitvarus, nereikia MESTI rukyti. reikia tiesiog neberukyti ir tiek. as rukiau. dabar nebedarau to.
saidošius
gal galit padėti, mano uošviui diagnozavo vėžį ir daktarai uždraudė rūkyti, kadangi daug metų rūko labai jam sunku, domimės nikotino inhaliatoriais, bet nerandu jokios info internete kur jų galima įsigyti, gal kas žinot, nes pas jį tiesiog įprotis čiulpti cigaretę, reikia to ritualo, vaistinėse jo nera, gal kas tikrai žinot kur galima įsigyti labai reikia verysad.gif
@valdas
QUOTE(saidošius @ 2009 05 21, 09:23)
gal galit padėti,  mano uošviui diagnozavo vėžį ir  daktarai uždraudė rūkyti, kadangi daug metų rūko labai jam sunku, domimės  nikotino inhaliatoriais, bet nerandu jokios info internete kur jų galima įsigyti, gal kas žinot, nes pas jį tiesiog įprotis čiulpti cigaretę, reikia to ritualo, vaistinėse jo nera, gal kas tikrai žinot  kur galima įsigyti labai reikia  verysad.gif
*

sveiki,
daug kartu mineta Allen Carr knyga. Ar teko jums ja bandyti?
Alternatyvu ieskoti be jokios abejones galima ir kas iesko tas randa, bet kaip suprantu knyga veikia tikrai neblogai.
@valdas
*Rūta*
rasiau sausio men kad pradejau ta knyga skaityti, per 2 dienas peskaiciau ir paciia sunku patiketi, kad neberukau (saziningai pasakysiu uztraukiau tik karta per dideli baliu, bet po tos cigaretes WC 2 val prasedejau tai net minciu uztraukti nebeliko, nors budavo kartais tu minteliu)

siulau visiems pabandyti, tai pats lengviausias budas mesti rukyti, visi kiti jua valios pastangu reikalauja o as jos neturiu, stazas rukymo 14 m buvo blush2.gif
Rainstone
Labai paprastas budas,mesti ir daugiau neberukyti 4u.gif
mrrrrr...
Sveikos 4u.gif jau neberukau pusantro menesio smile.gif o rukiau beveik 10metu nors esu visai dar jauna... taciau kas idomiausia visai nenorejau mesti rukyti, nes man labai patiko neisivaizdavau saves be cigaretes prie ezero , prie juros... o ka jau kalbeti apie vakarelius..
Na ir viena diena sutikau sena pazystama, paklausiau kaip tau sekasi, kur dirbi, jis atsake kad dirba cigareciu kompanijoje, na ir klausiu kaip tau sekasi, jis atsako ka tu puikiai zmones krizes metu labai ruukooo o mums beabejones eina dideli pinigai... Zinokit nuo tos minutes as taip supykau, kad mes su vyru ir taip krizes be galo prispausti ir dar i menesi apie 300lt cigaretems isleidziam, na jau ne galvoju!!! ir nuo tos akimirkos pradejau galvoti kaip mesti rukyti, taigi pabandziau perskaityti ta garsiaja knyga " Lengvas budas mesti rukyti".. kol skaiciau rukiau normaliai.. net skaitydama biggrin.gif , taciau perskaicius is karto meciau thumbup.gif kas keiciausia kad mete ir mano vyras beklausydamas audio varianto rusiskai, jus nepatikesit kiek susitaupo pinigu thumbup.gif ir ne tik... sveikatos atzvilgiu labai gerai jauciames abu thumbup.gif taigi sekmes mergaites ir jums metant rukyti 4u.gif
uch kiek prirasiau ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.