Jau seniai galvoju,kad reiktu atsisakyt cigareciu.Bet kaip tai padaryti?Truksta valios nors tu ka.O reiketu,tuo labiau kad labai jau noreciau ir leliuka turet.Gal kas turit kokiu patarimu is savo patirties?O gal kas isbandet tuos pleistrus ir kramtomas gumas "Nikorete"?
QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 14:22) Jau seniai galvoju,kad reiktu atsisakyt cigareciu.Bet kaip tai padaryti?Truksta valios nors tu ka.O reiketu,tuo labiau kad labai jau noreciau ir leliuka turet.Gal kas turit kokiu patarimu is savo patirties?O gal kas isbandet tuos pleistrus ir kramtomas gumas "Nikorete"? Pleistrai ir gumos nepades, jei nenoresi pati, o paciai reikia didelio uzsispyrimo. Cia daugiau psichologinis dalykas QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 14:45) As taip pat manau, kad tai tik pinigu svaistymas.O uzsispyrimo kaip tik ir truksta,tuo labiau kai aplinkui visi tik ir ruko. Pabandyk paretint, pereiti prie silpnesniu, vienu zodziu kentek kiek gali, nusipirk metinuku ir ciulpk kai noras uzeis. Buvau taip metusi kokiems trims menesiams... Baigsis sesija - bandysiu vel
Siaip tai rukau langvas,surukau nepilna pakeli per diena(lieka 2-4cigaretes).Pries pora metu buvau kur tai menesiukui metus banbonkiu pagalba.Bet buvau nepataisoma isterike pasidarius.O kadangi tada man kompanija palaike vyras tai abu is proto ejom.Berods dviese lengviau,bet ir konfliktu daugiau.Nesuprantu kaip pasiseka mesti rukyti rukoriams kada per diena po 2 pakelius "ASTROS"ar"PRIMOS"sutraukia.Juk man turetu buti lengviau.
Mano vyras rukes 16 metu dabar meta rukyti. Tai jis Nikorete pleistrus klijuoja ir kramtoma guma kramto. Tai kainuoja zyyymiai daugiau nei cyzos, bet tikisi kada nors mesti..dabar jau klijuoja 10 mg pleistrus ir vis reciau pakramto...sako, kad jam padeda
QUOTE(babble @ 2005 01 11, 17:00) Mano vyras rukes 16 metu dabar meta rukyti. Tai jis Nikorete pleistrus klijuoja ir kramtoma guma kramto. Tai kainuoja zyyymiai daugiau nei cyzos, bet tikisi kada nors mesti..dabar jau klijuoja 10 mg pleistrus ir vis reciau pakramto...sako, kad jam padeda Kad daug kainuoja tai zinau,ale kad tik padetu.Ar tai nera tik isitikinimas?As dabar gyvenu ne Lietuvoje ir cia "Nikorete" man lengviau ipirkti.O kaip vyrui nervai ar netapo nervingu? QUOTE(kristina. @ 2005 01 11, 17:13) Butent kad viskas slypi kazkur anapus - smegenyse O gal reikia kokio nors sveikatos pablogejimo ar nestumo laukti - gal bus lengviau??? Kaip su sveikata tai nezinau(specialiai gi nesirgsiu),o del nestumo tai labai noriu maziuko,bet noriu pirma atsikratyti cigareciu.Bent jau pazanga kokia padaryti.Beda ta kad dabar sedziu namie be darbo ir vis kur buvus kur nebuvus begu i balkona.
Galiu papasakoti kaip as meciau rukyti, paprasciausia buvo taip kad ir as pati ir maniskis rukem, nors jis nereguliariai (ta prasme tik kai jam uzplaukdavo) tai va viena diena paeme ir susitareme, kad nuo sios dieno daugiau ne vienos cigartes!!! Nu ir ka, ir yra kaip yra, neberukau!!! Nors aisku jam lengviau buvo nes jis taip smarkiai priprates nebuvo ir as pati ta pacia diena nemeciau, budavo sunervuoja tai lyg ir zapadlo padarysiu parukius, bet paskui pradejau galvoti kad viska tik del saves darau ir galiu as ir be cigareciu isgyvent!!! Gali ir tu, pabandyk viena kart uzsimanius cigaretes jos nepaimt, paskui kita karta vel ir taip po truputi.
O man buvo šitaip
O geriausia dar tai, kad mano vyras padėdamas man mesti rūkyti, pats irgi metė.Jis rūkė apie 20m.Gal todėl man buvo lengviau...Ačiū jam QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 15:12) Kad daug kainuoja tai zinau,ale kad tik padetu.Ar tai nera tik isitikinimas?As dabar gyvenu ne Lietuvoje ir cia "Nikorete" man lengviau ipirkti.O kaip vyrui nervai ar netapo nervingu? Jooo, nervuotas siek tiek. Nusipirko dar kazkokiu homoepatiniu ciulpiamu tableciu, kurios stresa ramina...Nea, tie pleistrai nera tik isitikinimas, nes vyras nelabai laikesi nurodymu ir pirma pleistra prisiklijavo vakare, eidamas miegoti...tai ryte jautesi kaip persirukes, nes daug nikotino gavo per nakti Paskui mazini mazini tu pleistru stipruma, kol visai nebesiklijuoji..kramtoma guma irgi padeda, kai jau stogas vaziuot pradeda..paskui pradedi kramtyti vis reciau reciau ir dazniau jau paprasta guma
Svarbiausia yra noras!!! Kai suzinojau kad laukiuos dar vis rukiau kaip "paravozas" (mazdaug 1,5 pakelio per diena) bet tariua sau jei noriu kad mazylis butu sveikas turiu mest...po 4men. nei vienos cigaretes ir aciu Dievui jau va metaikai nerukau. Taigis turejau stimula mest, bet svarbiausia buvo NORAS!!!
Iki pastodama ir aš rūkiau nemažai. Galvojau, kaip reikia sustoti, nes pradėjome planuoti vaikelį. Tačiau jau nuo pirmojo neštumo mane taip pradėjo pykinti
O vėliau man tiko toks triukas
Vat aš irgi norėčiau mesti
O aš skaičiau laikraštį, kad yra kodavimas nuo rūkymo. Pasiskambinau, sakė reikia parą nerūkyt ir ateit pas juos koduotis, kaina 105Lt.Ką manot apie tai?Gal padėtų?
Koduotis bijočiau
Štai dabar man kaip reikiant stogas važiuoja. Net jaučiu, kaip. Taip į šoną... Vos negriūvu nuo kėdės... O kad sugebėčiau perskaityti forumo postus, reikia sukaupti jėgas. Vakar čia taip prasidėjo. Jau maždaug savaitė, kaip "metu" rūkyti. Tiksliau, nemetu taip iškart, o perėjau prie silpnų. Pradžioj tik šiaip nervavo, kad rūkai rūkai, o nieko nesijaučia. O dabar, matyt, organizmas baigė "iššvaistyti" prikauptas nikotino atsargas ir sustreikavo. Per šį laiką surūkiau tik 2 "one" pokelius, kai tuo tarpu per dieną sueidavo "normalių" daugiau nei pusė pokelio (čia neskaitant "švenčių", kai per vakarą sunaudodavau kokius 2). Tai vat, psichologinį poreikį kaip ir tenkinu, bet fiziologinio - ne. Kaip atlaikyti tas "lomkes"?
Man tai niekaip neišeina - surūkau per dieną apie 3 cizas,nedaug,bet tiek mažai dėl vaikų,mat jiems matant nerūkau,nenoriu kad jie imtų blogą pavyzdį.Tai tik vakare leidžiu sau tokį atsipalaidavimą.Man patinka parūkyt,pamąstyt...mest nenoriu,o kažin ar galėčiau.nebent sveikata lieptų,tpfu tpfu...
Na bet ir narkozikas tos cigaretės....
studentavimo laikais, kai kas 5 min. begi parukyti i koridoriu, dienai "uztekdavo" mazdaug pakelio, vakareliams - 1,5 - 2
Nestumo metu tikrai isijungia kokis tai instinktas ir nebesinori rukyti... tiesa sakant, mane net dumu kvapas pradejo erzinti ( neziurint i tai, kad nestumo metu ir taip jau vimdo
Nezinau, kaip bus po gimdymo. Bet siuo metu atrodo, kad tikrai nebegrysiu prie "cyziu" - jau geriau uz tuos pinigelius vaikuciui ka nors nupirkti...
O jus tikrai galvojat, kad tas kvapas taip jauciasi? O jei po parukymo praeina valanda, per kuria tu suciaumoji tris gumas, nusplauni rankas, o rukydama buni su kitais drabuziais?
As labai retai parukau, bet ...
Nzn dar nebuvau susidurus su metimu po ilgo laiko rukymo...va neseniai giriaus kad meciau kai buvau nescia, stengsiuos nepradet...nu bet saindien suabejojau...nes vos neuztraukaiu dumelio...susinervinau ir tuoj mintis "va, butu gerai parukyt!..."
kas del pakeitimo cizu tai manau pasiteisina...irgi rukiau kaip paravozas ir L&M lights poto perejau prie super lights, o galiausiai prei one'o...rezultatas : nuo 1,5pakelio iki 0,5 per diena...taigis gal ir "neskanu" bet veikia...
Blemba nestumo metu turbut ne instintas issijungia, o plautis...nu va sian uzrtaukiau...
gerai toms,kurios turi valios nustojusios maitinti atsilaikyt sitam bjauriam iprociui man nepavyko
Tikrai pavydziu, kurios turi valią šio įpročio atsisakyti. Bandžiau ir aš kelis kartus mesti, ilgiausiai buvau ištvėrusi gal kokį mėnesį, o po to ir vėl
QUOTE(Nilka @ 2005 04 27, 10:05) Tikrai pavydziu, kurios turi valią šio įpročio atsisakyti. Bandžiau ir aš kelis kartus mesti, ilgiausiai buvau ištvėrusi gal kokį mėnesį, o po to ir vėl O AŠ KAIP TIK ATVIRKŠČIAI.....NERŪKAU JAU KOKIŲ 10 METŲ
merginos jei norit mesti rukyt , Kaliningrade yra vaistineje geru tableciu ,jei kas vaziuoja uzsisakykit, tik pavadinima neatsimenu. Mano jau 3 pazistami mete nuo tu tabkeciu ir gan langvai. O gidejau vokeciai buvo nusipirke tai visas kaimas mete rukyt
Pagal save zinau: rukyti geriau isvis nepradet. O jei jau taip atsitiko, tai mesti gali padeti du variantai: 1. nestumas, nors daugelis tik pagimde vel puola prie cigaretes 2. liga arba mano atveju avarija. Kai ilga laika bloga buna, nera sveikatos net kvepuoti normaliai, apie rukyma net pagalvot nesinori.
Neberukau jau ketvirti metai Dabar stabdo ir dar vienas dalykas. Kai rukiau laabai daznai budavo "paxmelas nuo rukymo". Vat ta biesa tai gerai atsimenu.
Cia, kaip berds patarlej sakoma ''rukyti mesti lengva, bet, kaip vel nepradeti"
nerukau, nuo to momento, kai suzinojau, kad
bet as noriu (ir netgi labai noriu) ir laukiu to momento, kai galesiu uztraukt dumeli..Labi noreciau, kad tas noras dingtu
kai suzhinojau, kad
Rūkyti pradėjau gana vėlai - 24 metų, kai jau pirma dukra buvo paauginta. Rūkiau 6 metus. Paskutinius pora metų sakyčiau daug - po pakelį, o kartais ir pusantro pakelio per dieną. Svarbiausia, kad visai nenorėjau mesti ir visada sakydavau, kad rūkau ir rūkysiu
kaip jums gerai ir aš norėčiau mesti, bet tai atrodo sunku psichologiškai, kelis kartus bandžiau, atrodo neįmanoma, irzlumas, dar daugiau norisi rūkyti. Nusipirkau knygą, gal padės. Gėda ir maitinu ir ruuuuuuukau.
Rukiau 14 metu.Pirmiausiai Reikia nusiteikt psihologiskai pries cigaretes ( ju zala , kiek kainuoja per menesi , ka galetum uz siuos pinigus nusipirkti , trukumas energijos{ deguonis mums kaip automobiliui degalai.}
Rukiau 14 metu.Pirmiausiai Reikia nusiteikt psihologiskai pries cigaretes ( ju zala , kiek kainuoja per menesi , ka galetum uz siuos pinigus nusipirkti , trukumas energijos{ deguonis mums kaip automobiliui degalai.}
Aš matyt dar nepasiruošusi mesti, neturiu tvirtos motyvacijos. Šiaip nusipirkau gerą knygą.....bet dar kol kas ji manęs laukia
Kažkas (tik nepamenu kas
Draugų tarpe buvo žmogutis, kuris metė rūkyt pleistrų pagalba. Suveikė, tris mėnesius nerūkė. Paskui, tipo, tik šiandien parūkysiu ir... dabar dūmija kaip kaminas. Pinigai už pleistrus - į balą Aš asmeniškai tikiu, kad kada nors man pavyks mesti, tuo labiau, kad kuo toliau tuo neskaniau man rūkosi.
Rūkiau 10 metų. Po pakelį ir daugiau per dieną. Per tą laiką nė karto nebandžiau mesti - nebuvau tam nusiteikusi. O paskui tvirtai apsisprendžiau. Nusistačiau datą, iki kurios atsirūkiau kiek lindo
Manau, kad tai nusiteikimo ir valios reikalas. O jei nėra motyvacijos - jokie pleistrai ar kramtuškės nepadės.
Na kas del rukymo, tai labai lengva mesti pasiryzus ir taikant visokius triukus. Visi triukai nemokamai aprasyti: Mesk rukyti www.meskrukyti.info , ten ir knyga yra.
[quote=liniokas,2005 09 20, 13:21]
Kažkas (tik nepamenu kas Atrodo Markas Tvenas. Tokia problema turiu ir as ir tikiu gal ... kada nors... nes nei valios nei motivacijos nera
As tai rukiau beveik 5 metus. Buvo bandymu mest bet nesekmingu... jei atvirai tada nelabai ir norejau atsisakyt sito brudo
Man labai padejo nikorette kramoma guma. Sunkiausia buvo pirmoji savaite. Isedu i automobili pirmiausia ieskodavau cigaretes, darbo vietoje irgi... zodziu atsidurusi situacijose kuriose rukydavau visada nejucia imdavau ieskoti cigariuko Tuoj bus trys menesiukai kai neberukau. Kartais, labai retai, kyla nedidelis noras patraukt dumeli, bet issitraukiu gumos (dabar kramtau silpnesne 2 mg ir per diena pakanka 2 - 3 gabaliuku) ir noras dingsta Valios reikia labai daug, ypac pirmomis savaitemis
http://lib.aldebaran.ru/author/karr_allen/...t_kurit__0.html
kas neskaitet, patariu pasiskaityti (tik rusiskai). skaiciau, ir nerukau jau pora men
Ar jau visos metėte, ar ką
Ir aš noriu pabandyti Gal atsiras norinčių kartu su manim, vasarėlę pasitikti neprasmirdus dūmais? P.S
Metu rukyti. Mesiu - busiu supertetis.
Savaite nerukau - negalvojau kad bus taip blogai. Galva kaip paralono prikimsta, smegenys kazkur dingo. Savijauta - lyg trenktas, per galva gaves, prisvaiges kazkoks. Jokiu gumu/vaistu nevartoju. Orbit kr. guma + bon pari saldainiukai. Tikrai negalvojau kad tokios lomkes+dafkes uzpuls.... Nerukymo pliusu kol kas nematau. QUOTE(SuperDuper @ 2007 03 03, 12:03) http://lib.aldebaran.ru/author/karr_allen/...t_kurit__0.html kas neskaitet, patariu pasiskaityti (tik rusiskai). skaiciau, ir nerukau jau pora men keli pazystami sios knygos pagalba mete rukyt O visi pleistriukai ir kramtoskes tai nauja priklausomybe QUOTE(Šiurpė @ 2007 03 22, 14:19) Ar jau visos metėte, ar ką Ir aš noriu pabandyti Gal atsiras norinčių kartu su manim, vasarėlę pasitikti neprasmirdus dūmais? P.S nereikia jokios draugijos, svarbiausia paciai nusiteikti,mastyma pareguliuoti. o su chebra kaip ir metama kartu,taip ir vel kartu uzsirukoma, bent jau is mano patirties as nerukau kokius 3men beje toje knygoje sakoma,kad pradejus ja skaityti,pradzioje dar galima ir rukyti Papildyta: QUOTE(Samblia @ 2007 04 11, 09:08) Metu rukyti. Mesiu - busiu supertetis. Savaite nerukau - negalvojau kad bus taip blogai. Galva kaip paralono prikimsta, smegenys kazkur dingo. Savijauta - lyg trenktas, per galva gaves, prisvaiges kazkoks. Jokiu gumu/vaistu nevartoju. Orbit kr. guma + bon pari saldainiukai. Tikrai negalvojau kad tokios lomkes+dafkes uzpuls.... Nerukymo pliusu kol kas nematau. Samblia, nuo nikotino jokiu stipriu "lomkiu" nebuna, tai daugiau psichologine priklausomybe. ir jei bandysi mesti per prievarta, galvodamas apie tai,kaip blogai nerukant, nemanau,kad mesi
Pritariu,ta knyga tikrai "stebuklinga"
neberandu tos knygos - kaip mesti rūkyt
gal galit pavadinimą parašyt tikslų? dėkui
http://lib.aldebaran.ru/author/karr_allen/...t_kurit__0.html
turi veikti sita nuoroda tikslus pav.: Аллен Карр Простой способ перестать курить |