Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip mesti rukyti?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2, 3, 4
Lotose
Jau seniai galvoju,kad reiktu atsisakyt cigareciu.Bet kaip tai padaryti?Truksta valios nors tu ka.O reiketu,tuo labiau kad labai jau noreciau ir leliuka turet.Gal kas turit kokiu patarimu is savo patirties?O gal kas isbandet tuos pleistrus ir kramtomas gumas "Nikorete"?
Griaustinė
QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 14:22)
Jau seniai galvoju,kad reiktu atsisakyt cigareciu.Bet kaip tai padaryti?Truksta valios nors tu ka.O reiketu,tuo labiau kad labai jau noreciau ir leliuka turet.Gal kas turit kokiu patarimu is savo patirties?O gal kas isbandet tuos pleistrus ir kramtomas gumas "Nikorete"?
*

Pleistrai ir gumos nepades, jei nenoresi pati, o paciai reikia didelio uzsispyrimo. Cia daugiau psichologinis dalykas
Lotose
QUOTE(kristina. @ 2005 01 11, 14:32)
Pleistrai ir gumos nepades, jei nenoresi pati, o paciai reikia didelio uzsispyrimo. Cia daugiau psichologinis dalykas
*

As taip pat manau, kad tai tik pinigu svaistymas.O uzsispyrimo kaip tik ir truksta,tuo labiau kai aplinkui visi tik ir ruko. mad.gif
Griaustinė
QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 14:45)
As taip pat manau, kad tai tik pinigu svaistymas.O uzsispyrimo kaip tik ir truksta,tuo labiau kai aplinkui visi tik ir ruko. mad.gif
*

Pabandyk paretint, pereiti prie silpnesniu, vienu zodziu kentek kiek gali, nusipirk metinuku ir ciulpk kai noras uzeis. Buvau taip metusi kokiems trims menesiams...
Baigsis sesija - bandysiu vel
Lotose
Siaip tai rukau langvas,surukau nepilna pakeli per diena(lieka 2-4cigaretes).Pries pora metu buvau kur tai menesiukui metus banbonkiu pagalba.Bet buvau nepataisoma isterike pasidarius.O kadangi tada man kompanija palaike vyras tai abu is proto ejom.Berods dviese lengviau,bet ir konfliktu daugiau.Nesuprantu kaip pasiseka mesti rukyti rukoriams kada per diena po 2 pakelius "ASTROS"ar"PRIMOS"sutraukia.Juk man turetu buti lengviau.
babble
Mano vyras rukes 16 metu dabar meta rukyti. Tai jis Nikorete pleistrus klijuoja ir kramtoma guma kramto. Tai kainuoja zyyymiai daugiau nei cyzos, bet tikisi kada nors mesti..dabar jau klijuoja 10 mg pleistrus ir vis reciau pakramto...sako, kad jam padeda biggrin.gif
Lotose
QUOTE(babble @ 2005 01 11, 17:00)
Mano vyras rukes 16 metu dabar meta rukyti. Tai jis Nikorete pleistrus klijuoja ir kramtoma guma kramto. Tai kainuoja zyyymiai daugiau nei cyzos, bet tikisi kada nors mesti..dabar jau klijuoja 10 mg pleistrus ir vis reciau pakramto...sako, kad jam padeda biggrin.gif
*

Kad daug kainuoja tai zinau,ale kad tik padetu.Ar tai nera tik isitikinimas?As dabar gyvenu ne Lietuvoje ir cia "Nikorete" man lengviau ipirkti.O kaip vyrui nervai ar netapo nervingu?
Griaustinė
QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 15:45)
Juk man turetu buti lengviau.
*

Butent kad viskas slypi kazkur anapus - smegenyse
O gal reikia kokio nors sveikatos pablogejimo ar nestumo laukti - gal bus lengviau???
Lotose
QUOTE(kristina. @ 2005 01 11, 17:13)
Butent kad viskas slypi kazkur anapus - smegenyse
O gal reikia kokio nors sveikatos pablogejimo ar nestumo laukti - gal bus lengviau???
*

Kaip su sveikata tai nezinau(specialiai gi nesirgsiu),o del nestumo tai labai noriu maziuko,bet noriu pirma atsikratyti cigareciu.Bent jau pazanga kokia padaryti.Beda ta kad dabar sedziu namie be darbo ir vis kur buvus kur nebuvus begu i balkona.
Griaustinė
QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 17:23)
Beda ta kad dabar sedziu namie be darbo ir vis kur buvus kur nebuvus begu i balkona.
*

tada beda, kad ner ziemos. Jei butu -20, nusaltum uodega kaip as ir nereiketu bent kuri laika to daryt...
Zuiqtis
Galiu papasakoti kaip as meciau rukyti, paprasciausia buvo taip kad ir as pati ir maniskis rukem, nors jis nereguliariai (ta prasme tik kai jam uzplaukdavo) tai va viena diena paeme ir susitareme, kad nuo sios dieno daugiau ne vienos cigartes!!! Nu ir ka, ir yra kaip yra, neberukau!!! Nors aisku jam lengviau buvo nes jis taip smarkiai priprates nebuvo ir as pati ta pacia diena nemeciau, budavo sunervuoja tai lyg ir zapadlo padarysiu parukius, bet paskui pradejau galvoti kad viska tik del saves darau ir galiu as ir be cigareciu isgyvent!!! Gali ir tu, pabandyk viena kart uzsimanius cigaretes jos nepaimt, paskui kita karta vel ir taip po truputi.
*valdonė*
O man buvo šitaip biggrin.gif Buvau galima sakyti jau užkietėjusi rūkalė mad.gif Tai yra rūkiau beveik 10 metų.Kai pagalvoju kada gi pradėjau....tai nebeatsimenu savęs be cigaretės doh.gif Bet vieną nuostabų rytą neštumo testas parodė teigiamą rezultatą thumbup.gif Valio, as nestuke.gif Ir žinoma iškart nuskubėjau į balkoną parūkyti.Berūkydama susivokiau ką gi aš darau????????Ir po tos cigarėtės daugiau nei vienos ir viskas del savo mažiuko thumbup.gif
O geriausia dar tai, kad mano vyras padėdamas man mesti rūkyti, pats irgi metė.Jis rūkė apie 20m.Gal todėl man buvo lengviau...Ačiū jam biggrin.gif
babble
QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 15:12)
Kad daug kainuoja tai zinau,ale kad tik padetu.Ar tai nera tik isitikinimas?As dabar gyvenu ne Lietuvoje ir cia "Nikorete" man lengviau ipirkti.O kaip vyrui nervai ar netapo nervingu?
*

Jooo, nervuotas siek tiek. Nusipirko dar kazkokiu homoepatiniu ciulpiamu tableciu, kurios stresa ramina...Nea, tie pleistrai nera tik isitikinimas, nes vyras nelabai laikesi nurodymu ir pirma pleistra prisiklijavo vakare, eidamas miegoti...tai ryte jautesi kaip persirukes, nes daug nikotino gavo per nakti doh.gif ...tas pleistras malsina fizines nikotino priklausomybes lomkes, bet psichologiniu - nea...jau savo galvelese pacios turit perversmus daryti biggrin.gif
Paskui mazini mazini tu pleistru stipruma, kol visai nebesiklijuoji..kramtoma guma irgi padeda, kai jau stogas vaziuot pradeda..paskui pradedi kramtyti vis reciau reciau ir dazniau jau paprasta guma biggrin.gif
chikita
Svarbiausia yra noras!!! Kai suzinojau kad laukiuos dar vis rukiau kaip "paravozas" (mazdaug 1,5 pakelio per diena) bet tariua sau jei noriu kad mazylis butu sveikas turiu mest...po 4men. nei vienos cigaretes ir aciu Dievui jau va metaikai nerukau. Taigis turejau stimula mest, bet svarbiausia buvo NORAS!!! smile.gif pazystu ne viena mamyte kuri bande besilaukianti mest bet taip ir nemete... tai va blink.gif linkiu stiprios valios bye1.gif
nemo
Iki pastodama ir aš rūkiau nemažai. Galvojau, kaip reikia sustoti, nes pradėjome planuoti vaikelį. Tačiau jau nuo pirmojo neštumo mane taip pradėjo pykinti blink.gif , kad aš ne tik rūkyt, bet ir valgyt, ir vaikščioti nebenorėjau biggrin.gif

O vėliau man tiko toks triukas ax.gif . Neiškentusi nusiperku pakelį, vieną surūkau ir visas likusias išmetu, prisiekinėdama sau, kad daugiau neberūkysiu schmoll.gif Taip man viena cigaretė kainuodavo apie 5 litus. Žinojau, kad jei visas pasiliksiu, tai tikrai visas ir surūkysiu. Po kurio laiko vėl procedūrą pakartodavau. Ir vis rečiau, kol galų gale sustojau.
Erszebeth
Vat aš irgi norėčiau mesti g.gif Ne dėl vaikų, ne dėl nėštumo - į šį malonumą rimtai įjunkau jau apsivaikavusi. Iki tol nerūkiau iš viso. Bet tas įprotis pradėjo man trukdyti, be to, ir dėl sveikatos neramu. Didelius pinigus leisti "metimo" priemonėms nesinori - o jeigu nepavyks, pinigai bus išmesti į balą... Pleistrai "pamaitina" organizmą nikotinu, kad nesinorėtų sienom lipti ir nesutriktų judesių koordinacija dėl fiziologinės reakcijos. Tai gerai, tačiau lieka psichologinė pusė, kuri gali per akimirką vėjais paleisti visas pastangas. Todėl nesinori daug investuoti. O be pleistrų tokie metimai "nuo dabar - nė į burną" bent jau man nepasiteisina, ilgiausiai esu ištvėrusi keletą dienų (bet štai mano vyras būtent tokiu būdu ir metė, be jokių pleistrų, jau daug metų neberūko, nors anksčiau jam visos "su filtrais" būdavo per silpnos...). Todėl norėtųsi sužinoti apie jūsų patirtį, ar kam nors pavyko mesti rūkyti švelnesniu būdu - mažinant kiekius, pereinant prie silpnų, rūkant ne po visą, o po pusę cigaretės? Štai dabar aš turiu nusipirkusi "one", kurias traukiu kaip sausą orą, ir šiaip kažkas šlykštaus jose yra, tačiau pernelyg savęs nevaržau - kai noriu parūkyti, tai ir einu. Visgi kažkiek nikotino jose yra, tai sienomis gal nelipsiu... Tačiau tie ėjimai automatiškai suretėjo, lyginant su tuo, kai rūkiau "skanias" - nu neskanu man šitos. Ir pusę cigaretės palikti negaila. Bandau nusiteikti taip, kad pasaulyje nebeliko kitokių rūšių cigarečių, tik tokios, bjaurios, kurias net rūkyti nemalonu. Tačiau pokelyje likusi viena, paskutinė "skani". Žinau, kad jeigu paimsiu ją - lėksiu pirktis tokių pat, ir intervalai tarp "perekūrų" vėl sutrumpės. Gal išmesti? Gaila kažkaip blush2.gif
RAIMPAL
O aš skaičiau laikraštį, kad yra kodavimas nuo rūkymo. Pasiskambinau, sakė reikia parą nerūkyt ir ateit pas juos koduotis, kaina 105Lt.Ką manot apie tai?Gal padėtų? smoke.gif
Erszebeth
Koduotis bijočiau fear.gif

Štai dabar man kaip reikiant stogas važiuoja. Net jaučiu, kaip. Taip į šoną... Vos negriūvu nuo kėdės... O kad sugebėčiau perskaityti forumo postus, reikia sukaupti jėgas. Vakar čia taip prasidėjo. Jau maždaug savaitė, kaip "metu" rūkyti. Tiksliau, nemetu taip iškart, o perėjau prie silpnų. Pradžioj tik šiaip nervavo, kad rūkai rūkai, o nieko nesijaučia. O dabar, matyt, organizmas baigė "iššvaistyti" prikauptas nikotino atsargas ir sustreikavo. Per šį laiką surūkiau tik 2 "one" pokelius, kai tuo tarpu per dieną sueidavo "normalių" daugiau nei pusė pokelio (čia neskaitant "švenčių", kai per vakarą sunaudodavau kokius 2). Tai vat, psichologinį poreikį kaip ir tenkinu, bet fiziologinio - ne. Kaip atlaikyti tas "lomkes"?
Lurdes
Man tai niekaip neišeina - surūkau per dieną apie 3 cizas,nedaug,bet tiek mažai dėl vaikų,mat jiems matant nerūkau,nenoriu kad jie imtų blogą pavyzdį.Tai tik vakare leidžiu sau tokį atsipalaidavimą.Man patinka parūkyt,pamąstyt...mest nenoriu,o kažin ar galėčiau.nebent sveikata lieptų,tpfu tpfu...
Na bet ir narkozikas tos cigaretės.... smoke.gif
Mazoji_
studentavimo laikais, kai kas 5 min. begi parukyti i koridoriu, dienai "uztekdavo" mazdaug pakelio, vakareliams - 1,5 - 2 smile.gif taciau kai pradejau dirbti, t.y. naujas darbas, nauji zmones ir aplinka nauja, paaishkejo, kad koleges nerukancios, tad nuo siol parukau ryte, per pietus po viena ir jau vakare kiek noriu (nedaug - 2,3), bet lomkiu ner smile.gif ir dar pastebejau, kad kai griztu pas mama namo, reikia dvi dienas nerukyti ir ner jokiu problemu smile.gif o tik ishvaziuoju ish mamos, ishkart ciumpu uz cigaretes smile.gif
maman
Nestumo metu tikrai isijungia kokis tai instinktas ir nebesinori rukyti... tiesa sakant, mane net dumu kvapas pradejo erzinti ( neziurint i tai, kad nestumo metu ir taip jau vimdo smile.gif ). Negaliu ilgai isbuti prirukytose patalpose, labai astriai uzuodziu visus rukalius ir pagalvoju, kaip turejo jaustis mano mamai nuo mane seinantis cigareciu kvapelis, kai rukydavau ir savaitgaliais gryzdavau namo smile.gif
Nezinau, kaip bus po gimdymo. Bet siuo metu atrodo, kad tikrai nebegrysiu prie "cyziu" - jau geriau uz tuos pinigelius vaikuciui ka nors nupirkti...
Tender
O jus tikrai galvojat, kad tas kvapas taip jauciasi? O jei po parukymo praeina valanda, per kuria tu suciaumoji tris gumas, nusplauni rankas, o rukydama buni su kitais drabuziais? g.gif
As labai retai parukau, bet ...
chikita
Nzn dar nebuvau susidurus su metimu po ilgo laiko rukymo...va neseniai giriaus kad meciau kai buvau nescia, stengsiuos nepradet...nu bet saindien suabejojau...nes vos neuztraukaiu dumelio...susinervinau ir tuoj mintis "va, butu gerai parukyt!..." ax.gif jei jau sian kilo tai bijau kad gali kilt ir velaiu...noriu... bet nenoriu...kaip issilaikyt? nzn...tai turbut tas pats kaip ir negalejimas mest (rukiau 6metus su trupuciu) doh.gif o tie patarimai "geriau jau nepradek" dar labaiu siutina juk pati zinau kad geriau bet turbut karta paragavus negali sustot sad.gif
kas del pakeitimo cizu tai manau pasiteisina...irgi rukiau kaip paravozas ir L&M lights poto perejau prie super lights, o galiausiai prei one'o...rezultatas : nuo 1,5pakelio iki 0,5 per diena...taigis gal ir "neskanu" bet veikia... bye1.gif ir sekmes!
chikita
Blemba nestumo metu turbut ne instintas issijungia, o plautis...nu va sian uzrtaukiau... blush2.gif
kikka
gerai toms,kurios turi valios nustojusios maitinti atsilaikyt sitam bjauriam iprociui man nepavyko doh.gif
Nilka
Tikrai pavydziu, kurios turi valią šio įpročio atsisakyti. Bandžiau ir aš kelis kartus mesti, ilgiausiai buvau ištvėrusi gal kokį mėnesį, o po to ir vėl blush2.gif Turiu valios dietintis, galiu badauti, bet rūkyti atsisakyti nigaliu cry.gif cry.gif cry.gif
AUKSUOLIUKĖ
QUOTE(Nilka @ 2005 04 27, 10:05)
Tikrai pavydziu, kurios turi valią šio įpročio atsisakyti. Bandžiau ir aš kelis kartus mesti, ilgiausiai buvau ištvėrusi gal kokį mėnesį, o po to ir vėl blush2.gif Turiu valios dietintis, galiu badauti, bet rūkyti atsisakyti nigaliu cry.gif  cry.gif  cry.gif
*

O AŠ KAIP TIK ATVIRKŠČIAI.....NERŪKAU JAU KOKIŲ 10 METŲ biggrin.gif biggrin.gif (TAM ĮTAKOS TURĖJO MANO DU NĖŠTUMAI),BET KUR GAUTI TOS VALIOS DIETOMS......,BADAVIMUI......KUR???? cry.gif cry.gif
GV
merginos jei norit mesti rukyt , Kaliningrade yra vaistineje geru tableciu ,jei kas vaziuoja uzsisakykit, tik pavadinima neatsimenu. Mano jau 3 pazistami mete nuo tu tabkeciu ir gan langvai. O gidejau vokeciai buvo nusipirke tai visas kaimas mete rukyt smile.gif
Akva
Pagal save zinau: rukyti geriau isvis nepradet. O jei jau taip atsitiko, tai mesti gali padeti du variantai: 1. nestumas, nors daugelis tik pagimde vel puola prie cigaretes 2. liga arba mano atveju avarija. Kai ilga laika bloga buna, nera sveikatos net kvepuoti normaliai, apie rukyma net pagalvot nesinori.
Neberukau jau ketvirti metai blink.gif Net paciai keista... g.gif Bet per kiekviena pabuvima bare, ar siaip baliuje visa laika viena mintis galvoje: gal parukyti? Juk visi aplink ruko! Tik viena ir viskas. doh.gif Taip begalvojant jau ir balius baigiasi ir namo eiti laikas ateina blush2.gif
Dabar stabdo ir dar vienas dalykas. Kai rukiau laabai daznai budavo "paxmelas nuo rukymo". Vat ta biesa tai gerai atsimenu. doh.gif Feeee... Nezinau kiek dar istversiu, bet dar 5 menesius tai tikrai ax.gif ...
Vijone
Cia, kaip berds patarlej sakoma ''rukyti mesti lengva, bet, kaip vel nepradeti" biggrin.gif Siuo metu irgi esu tarp metanciuju gretu, jau nerukau truputi virs menesio thumbup.gif Siam zingsniui paskatino stiprus abstrukcinis bronchitas. Viskas butu kaip ir valio, bet....yra vienas bet...pries kelis metus del tos pacios priezasties buvau metusi pusei metu (ir zinoma nestumo laikotarpiu nerukiau), atrodytu, kokio velnio vel pradejau doh.gif Turbut del to, kad priklausomybe lieka gal ne visam gyvenimui, bet tikrai ilgam verysad.gif Tai ir dabar nesitikiu pati ir aplinkiniam nesidziaugiu, kad jau meciau, tiesiog sakau siuo metu bandau mesti mirksiukas.gif
Nieko sau
nerukau, nuo to momento, kai suzinojau, kad nestuke.gif .
bet as noriu (ir netgi labai noriu) ir laukiu to momento, kai galesiu uztraukt dumeli..Labi noreciau, kad tas noras dingtu ax.gif ax.gif
Shirshe
kai suzhinojau, kad nestuke.gif meciau labai paprastai-sekancia diena ar fiziologishkai ar nznau psixologishkai net nuo kvapo eme pykint... taigis neshtumas lengvai praejo be rukalu... o va kai emiau maitint... situacija pasikeite-laukiau momento, kada baigsiu ir uztrauksiu dumeli wink.gif na ir kas-gyvenimas per trumpas, kad ce mastyt "kaip mest rukyt..." ash dabar rukau mazhiau-nznau gal poreikis zheurei sumazhejo, bet va kai rukau-kaifuoju-nu nors del poros dalyku galiu pakaifuot? ar gyvent vien saves suvarzymais? tipo vezys, ligos ir pan? aj, eina zhmogus gatve, nukrenta plytgalys ir amen...na ir? ir prie ko ce rukymas?... wink.gif tongue.gif
Mona
Rūkyti pradėjau gana vėlai - 24 metų, kai jau pirma dukra buvo paauginta. Rūkiau 6 metus. Paskutinius pora metų sakyčiau daug - po pakelį, o kartais ir pusantro pakelio per dieną. Svarbiausia, kad visai nenorėjau mesti ir visada sakydavau, kad rūkau ir rūkysiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif. Bet va, netikėtai pastojau ir supratau, kad turiu mesti rūkyti ir kuo greičiau. Taigi, bandžiau mažinti cigarečių skaičių per dieną, bet po savaitės supratau, kad šitas metimo būdas man netinka schmoll.gif, nes rūkyti vis tiek be proto norėjau cry.gif. Pavydėjau visoms, kurias per nėštumą pykina, kurias erzina kvapai, o ypač tabako kvapas. Tada nusipirkau Nicorette pleistro ir penkias dienas sąžiningai klijavau ant šlaunies. Noras rūkyti nelabai sumažėjo, bet psichologiškai nusiteikti nerūkyti tikrai buvo lengviau. Tas dienas nesurūkiau nė vienos cigaretės, o po to jau ir be pleistro nerūkiau thumbup.gif. Tiesa, dar kokią savaitę buvau šiek tiek piktesnė ir irzlesnė + daugiau valgiau sad.gif , bet po to viskas susinormalizavo - net nesitikėjau, kad bus taip lengva blink.gif. Beje, labai padėjo vyras, kuris tas 2 savaites irgi nerūkė, bet po to palūžo ir rūko po šiai dienai doh.gif. O aš vis dar nerūkau (maitinu) ir labai tikiuosi, kad daugiau nerūkysiu, nes kito nėštumo gali ir nebebūti laugh.gif.
*Julyte*
kaip jums gerai ir aš norėčiau mesti, bet tai atrodo sunku psichologiškai, kelis kartus bandžiau, atrodo neįmanoma, irzlumas, dar daugiau norisi rūkyti. Nusipirkau knygą, gal padės. Gėda ir maitinu ir ruuuuuuukau.
Rauteris
Rukiau 14 metu.Pirmiausiai Reikia nusiteikt psihologiskai pries cigaretes ( ju zala , kiek kainuoja per menesi , ka galetum uz siuos pinigus nusipirkti , trukumas energijos{ deguonis mums kaip automobiliui degalai.} g.gif
Rauteris
Rukiau 14 metu.Pirmiausiai Reikia nusiteikt psihologiskai pries cigaretes ( ju zala , kiek kainuoja per menesi , ka galetum uz siuos pinigus nusipirkti , trukumas energijos{ deguonis mums kaip automobiliui degalai.} g.gif
*Julyte*
Aš matyt dar nepasiruošusi mesti, neturiu tvirtos motyvacijos. Šiaip nusipirkau gerą knygą.....bet dar kol kas ji manęs laukia smile.gif
liniokas
Kažkas (tik nepamenu kas blush2.gif ) yra pasakęs: "Mesti rūkyti yra labai paprasta. Aš tai dariau bene šimtą kartų" biggrin.gif
Draugų tarpe buvo žmogutis, kuris metė rūkyt pleistrų pagalba. Suveikė, tris mėnesius nerūkė. Paskui, tipo, tik šiandien parūkysiu ir... dabar dūmija kaip kaminas. Pinigai už pleistrus - į balą blink.gif
Aš asmeniškai tikiu, kad kada nors man pavyks mesti, tuo labiau, kad kuo toliau tuo neskaniau man rūkosi. schmoll.gif Einu tik iš kvailo įpročio doh.gif
Zarazza
Rūkiau 10 metų. Po pakelį ir daugiau per dieną. Per tą laiką nė karto nebandžiau mesti - nebuvau tam nusiteikusi. O paskui tvirtai apsisprendžiau. Nusistačiau datą, iki kurios atsirūkiau kiek lindo smile.gif nuo tos datos praėjo daugiau kaip keturi mėnesiai. Per juos nepatraukiau nė vieno dūmo. Ir neketinu - ne tam mečiau. Sunkiausios buvo pirmos dvi dienos, trečią jau buvo lengviau, o antrą mėnesį jau ir noro nebeliko. Ir kažkaip tas noras nebeatsiranda. Nėra nė vieno metimo minuso, o pliusų begalė - atrandu vis naujų ir naujų smile.gif
Manau, kad tai nusiteikimo ir valios reikalas. O jei nėra motyvacijos - jokie pleistrai ar kramtuškės nepadės.
credas
Na kas del rukymo, tai labai lengva mesti pasiryzus ir taikant visokius triukus. Visi triukai nemokamai aprasyti: Mesk rukyti www.meskrukyti.info , ten ir knyga yra.
eris
[quote=liniokas,2005 09 20, 13:21]
Kažkas (tik nepamenu kas blush2.gif ) yra pasakęs: "Mesti rūkyti yra labai paprasta. Aš tai dariau bene šimtą kartų" biggrin.gif
Atrodo Markas Tvenas. Tokia problema turiu ir as ir tikiu gal ... kada nors... nes nei valios nei motivacijos nera
šaškė_diktatūra
As tai rukiau beveik 5 metus. Buvo bandymu mest bet nesekmingu... jei atvirai tada nelabai ir norejau atsisakyt sito brudo 4u.gif Na o pries Kaledas emiau labai smarkiai galvot apie metima, nes visgi surukydavau po pakeli i diena blink.gif Si syki tikrai to norejau smile.gif
Man labai padejo nikorette kramoma guma. Sunkiausia buvo pirmoji savaite. Isedu i automobili pirmiausia ieskodavau cigaretes, darbo vietoje irgi... zodziu atsidurusi situacijose kuriose rukydavau visada nejucia imdavau ieskoti cigariuko ax.gif Kiekviena syki kai tai atsitikdavo griebdavau guma (na neskani ji, bet visgi rukyti baisiau)... Istempiau savaite, pasidare lengviau, tiesa karamtomos gumos tos stipresnes 4 mg sukramtydavau tikrai daug. Be abejo ji brangesnenei cigaretes, na bet juk visa gyvenima tai nekramtysi mirksiukas.gif
Tuoj bus trys menesiukai kai neberukau. Kartais, labai retai, kyla nedidelis noras patraukt dumeli, bet issitraukiu gumos (dabar kramtau silpnesne 2 mg ir per diena pakanka 2 - 3 gabaliuku) ir noras dingsta smile.gif
Valios reikia labai daug, ypac pirmomis savaitemis doh.gif bet jei noras didelis imanoma mirksiukas.gif
Kotre
http://lib.aldebaran.ru/author/karr_allen/...t_kurit__0.html

kas neskaitet, patariu pasiskaityti (tik rusiskai). skaiciau, ir nerukau jau pora men cool.gif nors prmiausia nusprendziau mesti, po to tik knyga susiradau, bet padejo smile.gif
Šiurpė
Ar jau visos metėte, ar ką g.gif g.gif g.gif
Ir aš noriu pabandyti unsure.gif Bijau, kad viena tam nepasiryšiu cool.gif , todėl ieškau draugijos ax.gif
Gal atsiras norinčių kartu su manim, vasarėlę pasitikti neprasmirdus dūmais? bigsmile.gif

P.S biggrin.gif SuperDuper, matau, kad skaitai - pamėginsiu skaityti tą knygą. Kol kas baisu pradėt - bėda ta, kad turiu dar 1,5 pokelio wub.gif Išmesti nekyla ranka unsure.gif
Samblia
Metu rukyti. Mesiu - busiu supertetis.
Savaite nerukau - negalvojau kad bus taip blogai.
Galva kaip paralono prikimsta, smegenys kazkur dingo.
Savijauta - lyg trenktas, per galva gaves, prisvaiges kazkoks.
Jokiu gumu/vaistu nevartoju. Orbit kr. guma + bon pari saldainiukai.
Tikrai negalvojau kad tokios lomkes+dafkes uzpuls.... Nerukymo pliusu
kol kas nematau.
Britvute
QUOTE(SuperDuper @ 2007 03 03, 12:03)

kas neskaitet, patariu pasiskaityti (tik rusiskai). skaiciau, ir nerukau jau pora men cool.gif  nors prmiausia nusprendziau mesti, po to tik knyga susiradau, bet padejo smile.gif
*

keli pazystami sios knygos pagalba mete rukyt smile.gif
O visi pleistriukai ir kramtoskes tai nauja priklausomybe mirksiukas.gif to tokios kompanijos ir siekia doh.gif
Kotre
QUOTE(Šiurpė @ 2007 03 22, 14:19)
Ar jau visos metėte, ar ką  g.gif  g.gif  g.gif
Ir aš noriu pabandyti unsure.gif Bijau, kad viena tam nepasiryšiu  cool.gif , todėl ieškau draugijos  ax.gif
Gal atsiras norinčių kartu su manim, vasarėlę pasitikti neprasmirdus dūmais?  bigsmile.gif

P.S  biggrin.gif  SuperDuper, matau, kad skaitai - pamėginsiu skaityti tą knygą. Kol kas baisu pradėt - bėda ta, kad turiu dar 1,5 pokelio  wub.gif Išmesti nekyla ranka  unsure.gif
*

nereikia jokios draugijos, svarbiausia paciai nusiteikti,mastyma pareguliuoti. o su chebra kaip ir metama kartu,taip ir vel kartu uzsirukoma, bent jau is mano patirties biggrin.gif
as nerukau kokius 3men cool.gif po vieno vakarelio pasijutau svelniai tariant "persirukiusi", ir sugalvojau,kaip butu gerai nerukyti, del sveikatos pirmiausia smile.gif tada sia knyga perskaiciau, per viena vakara. ir manau,kad padejo, gal stebuklu nedaro, bet man butent kazko tokio matyt reikejo biggrin.gif todel visiems rekomenduoju thumbup.gif

beje toje knygoje sakoma,kad pradejus ja skaityti,pradzioje dar galima ir rukyti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Samblia @ 2007 04 11, 09:08)
Metu rukyti. Mesiu - busiu supertetis.
Savaite nerukau - negalvojau kad bus taip blogai.
Galva kaip paralono prikimsta, smegenys kazkur dingo.
Savijauta - lyg trenktas, per galva gaves, prisvaiges kazkoks.
Jokiu gumu/vaistu nevartoju. Orbit kr. guma + bon pari saldainiukai.
Tikrai negalvojau kad tokios lomkes+dafkes uzpuls.... Nerukymo pliusu
kol kas nematau.
*

Samblia, nuo nikotino jokiu stipriu "lomkiu" nebuna, tai daugiau psichologine priklausomybe. ir jei bandysi mesti per prievarta, galvodamas apie tai,kaip blogai nerukant, nemanau,kad mesi schmoll.gif nors aisku linkiu sekmingai mesti mirksiukas.gif
Baltupyte
Pritariu,ta knyga tikrai "stebuklinga" biggrin.gif Mano vyras irgi ją perskaitęs tą pačią dieną surūkė paskutinę cigaretę,na pabuvo 2 dieneles truputį irzlesnis,bet viskas praėjo.Tiesa,prieš tris metus jis buvo su draugu susilažinęs ,kad mes rūkyt,ir tai padarė,du metus nerūkė,tačiau vėl pamažu grįžo prie šio įpročio,ir dabar tos knygos dėka jis tiki,kad tikrai išsilaisvino thumbup.gif
versus
neberandu tos knygos - kaip mesti rūkyt
gal galit pavadinimą parašyt tikslų?
dėkui smile.gif
Kotre

turi veikti sita nuoroda 4u.gif

tikslus pav.:
Аллен Карр
Простой способ перестать курить
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.