Mano mažius nenori miegoti pietų miego ,nors jam tik 2 metai.
Labai pazhistamas variantas
Manishke irgi apie antraji gimtadieni atsisake. Idomiausia tai, kad kai pabandem neguldyt, tai apie 5-6 val pasidarydavo tokia irzli ir pikta. Faktas - miegoti reikia. Ir visose knygose, ir daktaras sake, kad visgi reikia dar tokiame amzhiuje pietu miego. Na, ka, pradejom guldyti prievarta. Verkimo buvo, bet pamiegodavo. Po to buvo kelione, ishsidarke rezhimas, ir ji padejo ishtverti diena be pietu miego. Ash tuo metu pastojau, tad nebegalejau kovoti su ja, todel leidau nebemiegoti. Idomu tai, kad praejus 2-3 men. ji pati pradejo uzhmiginet - migdo leles ir pati uzhmiega. Tai ash dar pritaikiau kitus metodus ir dabar jau miegam vel, jei tik situacija leidzhia. Jei ne - irgi nebuna problemos: tiesiog guldom vakare valanda ankschiau. O metodai butu tokie: * kazhkada paklojau miegot ant grindu - suveike kaip naujas dalykas, patiko. * paklausiu, ar nori miegoti savo lovytej, ar mamos didelej lovoj (pasirinkdami jie jauchia, kad patys daro sprendima) * paklausiu, ar nori miegoti viena, ar su mama (velgi - pasirinkimas). Beje, mamai miegoti nebutina Kovoti nekovoju, bet mums shitie variantai dazhniausiai suveikia. Knygose dar pataria, kad jei vaiko visishkai neisheina 'ikalbet', reiketu jam duoti bent jau 'ramybes valandele': lovoj paskaityt knygutes ir pan. Sekmes!
maniskiui 1,6 men, bet jau yra buve dienu kai nemiegojo pietu
Maniske 1m6men. miega pietu miega. kai as migdau, visada salia jos atsigulu, tevelis migdo taip pat, o va aukle kartais ir ant ranku uzspaudzia, o kartais i lovyte paguldo. vienu zodziu, vaikas prisiderina
Maniškiam 2 metai 3 mėn. ir dar miega
Irgi paguliu šalia (kartais tiesiog pasėdžiu) - išparpia kokias 2 valandas Bet netrukus į daržą eis tai nežinau kaip ten bus O gal tavo Lukutis naktį labai daug miega? Mano tai apie 10 valandų
Mariui jau 2m ir 9men.,eina i darzeli ir kuo puikiausiai miega pietu miegeli. Darzeli yra grieztas ritmas, miegot eina apie 12 ir ismiega apie 2 val. Aukletoja sake, kad kartais noretu ir daugiau, bet nebeleidzia, pakelia, nes vel gi ritmas, o ir as prasiau, kad neleistu ilgiau miegot, nes tada vakare negaliu nulauzt laiku.
Savaitgaliais rezimas iskrenta is veziu ir su pietu miegeliu jau ne taip gerai sekasi, bet jei tik esam namie, tai bandau prikalbint visada, nes kitu atveju vakare su vaiku susikalbet neimanoma.
Labutis,
Na mano mažajam 2m 8mėn.Mes miegam ir darželyje,ir namuose.Kartais užeina ožiukai,bet pakalbam,paguliu šalia ir viskas.O darželyje tai auklėtojos sakė,jog pradžioj bandė kitus vaikus kalbinti,bet kadangi visi miega,ir jam tenka Gali pasakyti,kad mano vyresnysis,pirmokas,taip pat dar kartais miega pietukų
maniskiui irgi jau pusantru dar seip tai pavykdavo du kartus pamiegoti diena, mes mazdaug turime toki ritma kad kai praeina kokios trys keturios valandos vaikas pasidaro irzlus tada eina miegoti tai buna mazdaug apie vienuolikta ryto, pamiega kokias dvi valandas ir vel gyvena apie kokias keturias valandziukes ir vel miegelis popietinis tiksliau pries vakareli, bet aisku be dainusku tai niekaip neuzmigsim, vis turiu du gaidelius dainuot
Maniškei yra metukai ir netoli du mėnesiai. Tai miegam tik vieną kartą dienoje. Pati užmiega, nereikia čiučiuoti liuliuoti ir dainuoti. Nes jau žino, kad jau laikas liuliuko. Dažniausiai išmiegam 3 val.
QUOTE(Vennera @ 2004 12 18, 00:11) Maniškei yra metukai ir netoli du mėnesiai. Tai miegam tik vieną kartą dienoje. Pati užmiega, nereikia čiučiuoti liuliuoti ir dainuoti. Nes jau žino, kad jau laikas liuliuko. Dažniausiai išmiegam 3 val. as tau pavydziu maniski tai kartais reikia nesioti tol kol miega
Pabandžiau atsigulti šalia jo , atseit užmigs.Ir ką manot?Aš pragulėjau , galima sakyt , kad pramiegojau dvi val. o jis pragulėjo , bet nemiegojo.Bent jau be dūdų.Na o vakare eina miegot apie devintą o keliasi aštuntą .
Na, o mums metukai ir keturi mėnesiai, tačiau dar miegam du kartus. Bandom vis ištemt, kad užtektų vieno miegelio, tačiau retai pavyksta. Zuikiukas bevalgydamas užmiega tuomet. Taigi, su vienu kartu dar nesiseka.
mes miegam vieną kartą, mums 1.1 m. eina apie 14 val. gult,paguldau į lovytę ir užmiega, na ir pora valandžikių ištempia.
Mums 14 mėn. tai dažniausiai einam miegoti apie 1-2 val. ir kokioms 2 val. o kartais ir 3. O jei anksčiau pabunda ryte, tai pavyksta ir du kartus nusnaust po 1,5 val. Ypač stengiamės taip padaryti, jei vakare kur eisim.
18 men., miegam pokaituka, kartais net 2 kartus.
Ateina laikas ir viskas - apapulia. Mamytei irgi paiilseti reikia.
Maniskei 2m. ir 2 men. bet pietu miegas pas mus butinas reikalas. Kazkaip dar netasimenu, kad nebutu miegojus pietu, vargu ar istemptu
Mes dazniausiai einam pietu miegucio apie 14-16 val. ziurint kada ryte atsikeliam. Ir ismiegam nuo 1,5 iki 2,5 val. kazkur. Aisku jei sergam tai tada labai blogai miegam, ir mamytei tenka salia gulet, nes jei sloga tai labai daznai prabudinejam ir tenka primigdyt daznokai
Mano pypliui 1m ir beveik 4men, tai as vos neseniai atpratinau nuo 3 miegu per diena
O mano merginai 2 metai ir 3 menesiai buvo kai pradejom pietu miegelio nemigdyti. Oi buvo problemu su vakariniu miegu tada - anksciau kaip 23 val neuzmigdavo (keliasi apie 9 val). As pati luztu is noro miegoti, o ji niekaip neuzmiega ir psio
Bet uztat dabar 22 valanda isgeria pienuko ir miega, nei pakasyt nugaryte, nei padainuot nereikia. Ir pirmoji anksti pradejo nemiegoti pietu - nemiegales jos pas mane
Aš savo mažąją nuo maždaug 11.5 mėnesio pradėjau pratinti prie vieno karto miegojimo per dieną,nes iki tol miegodavo du kartus,tai matyt persimiegodavo,ir po to naktim mum džiazo duodavo,o ir ryte anksti labai keldavos,aš miegalė esu rytais,tai man sunku buvo taip
Na pradžioj buvo sunku,išmiegodavo po kokią 1 val,tai po to jau vakarais zirzdavo pavargusi,tai pradėjau migdyt balkone,na ir išmiega ten 2-2.5 val,kartais net 3,tai dabar kaip ir normaliai viskas.eina miegot apie 13-14 val,priklausomai kada ryte atsikelia,nors paskutiniu metu pamiega iki 9-10,tai aš labai tuom džiaugiuos
mano mergina miega po 1 karta nuo 10.5 men. uzmiega apie 12 dienos ir pamiega apie 1 valanda. dabar jai 15 men. ir jau savaite, kaip pietu miego migdosi su triuksmais, jauciu greit ir to nebemiegos
Na,kad mano mazgis diena su malonumu miega 2x2val, tai dar nereiskia, kad man nakti vargas - eina miegot apie 22val, veliausiai 23, ir ismiega iki 9 ryto stabiliai,o kartais ir iki 10
O as tai irgi stengiuosi visada uzmigdyt savo kleckiuka pietu ir namuose del to problemu nekyla. Bet va darzely, kaip pasakoja aukletojos, tai sunkiai ji prikalbina eit i lova, o jei ir prikalbina, tai seimininkute asmeniskai jam turi paskaityt pasakeles ir padainuot ,,aaa pupa". Bet vistiek atsibunda pirmas ir eina zadint ,,leliu".
Mano dukra pietų miego nemiega tik vienu atveju, jei atsikelia 12 - 12.30 val.
Šiaip tai 14-14.30 kasdien eina pamiegoti. Miegas trunka nuo 45 val. iki 1,5 val.
Nu, Rasma, bet turbut gerai, kai vaikas miega iki tiek, kiek taviskis
Labai gerai
Darbo dieną būna pikta..užmiega anksčiausiai - vidurnaktį..dažniausiai apie 1 val nakties...vėliausiai: kol kas užmigimo nakčiai rekordas 01.30 val. o į darbą pvz. tėtukui reikia 6.30 keltis..mamai - 7.15 Keitėm miego ritmą kaip įmanydami..bet..neduodu dieną miegot - anksti "nulūžta" (kokią 22 val.) ir naktį apie 2 val. pabudus rėkia "pamiegojau"
Mums 1.2 men. miegam du kartus, buna ir viena, bet dazniau du, nes ji keliasi ankstokai apie 7.30-8 val. buna jei pabunda pie 9 val. istraukiam ir viena miega, bet retai....manau, cia nuo vaiko priklauso, vieniem maziau reikia, kitiem daugiau, juk ir mum taip pat, as pvz. miegale esu, man kokiu 6-7 val. buna mazia per para
O uzmiegam, be piktumu, savo kambary, paguldau ir viskas, duris uzdaromos, bet visko buna.... Reiks pratinti prie vieno miego,nes darzelis ne uz kalnu, bet kolkas nelabai sekasi
Mano mažiukui 1,6 m. tik suėjus šiaim mažam jubiliejui, vaikas pradėjo nebemiegoti dieną, įsivaizduokit eina miegoti tik devintą valandą vakaro
nebežinau ką daryti, gal sakau į gydytoją kreiptis reiktų, o gal tai laikina? na nejaugi daugiau taip ir nemiegos dieną? ir mes pavargstam su juo ir jis atėjus mietų miegui pasidaro mieguistas, piktas patarkite, gal kas susidūrėt su panašia situacija...?
Maniškis irgi pradėjo nebemiegoti pietu miegelio nuo panašaus amžiaus ar net anksčiau
Mano mergina nemiegoti diena pradejo truputeli veliau, gal kokiu 2 metu, bet as pati taip nusprendziau, nes kai pamiegodavo diena, tai vakare galima buvo ja nulauzti tik kokia 11 . Tevams jau akys merkiasi ir jegu nera, o ji duodasi po kambari ir net negalvoja miegoti. Be to diena aukle kankindavosi valanda, kol uzmigdydavo . Todel nusprendziau kad tegul nebemieg diena - vakare nueis anksciau miegoti.
Keista, bet pas mociute pietu miega jau 14 val. O su manim nikaip
O tai nuo pietų meto jis jau būna iki pat vakaro suirzęs? Tuomet reiktu pasirodyti gydytojai. O jei jaučiasi vaikiukas gerai, tai nekreipk dėmesio.
Beje, kaip sekasi užmigdyti naktiniam miegui? Ar greit užmiega, ar reikia vargti?
As visada guldau i savo lova ir prigulu salia, kol uzmigs. Kartais dar prasosi, kad paveziuociau vezime. Jei paguldiciau i jo lova ir palikciau kamabaryje viena tai butu daug asaru
mano maziaus lovyte salia lovos pristumta, tai kur nori ten miega, kartais ilipa i lovyte ir uzmiega, kartais kartu gulim, kol nuluzta, knygute paskaitau...as tai nieko nedarau per prievarta, jei nenori miegot tai ir neverciu, ir lovytej miegot neverciu....nieko neverciu
Sakyčiau gal kaip tau patogiau taip ir daryk
maniskis reikalauja begalo daug knygu. Karta ta pacia pasaka skaiciau 6 kartus. O kai pagaliau uzsimano pats miegoti, tai atima knygute.
As visada guluosi salia ir tipo ziurim tv, kol uzmiega. Arba lauke
QUOTE(eva @ 2005 02 18, 14:06) Mano mažiukui 1,6 m. tik suėjus šiaim mažam jubiliejui, vaikas pradėjo nebemiegoti dieną, įsivaizduokit eina miegoti tik devintą valandą vakaro nebežinau ką daryti, gal sakau į gydytoją kreiptis reiktų, o gal tai laikina? na nejaugi daugiau taip ir nemiegos dieną? ir mes pavargstam su juo ir jis atėjus mietų miegui pasidaro mieguistas, piktas patarkite, gal kas susidūrėt su panašia situacija...? mieloji mano pypliukui tik 4.5 men bet irgi jau kelias dienas nebenori diena miegoti,nei trupucio!!!! keliasi apie 9-10 eina miego 22-23
Mums paprasciau - nuo gimimo guldziau i lovyte ir palikdavau viena uzmigt
Bet mes turim kita beda
ateina laikas, buteliukas i rankyte ir i savo lovyte:)
As irgi duodu gerti is buteliuko ir paguldau, kai isgeria atiduoda man buteliuka, atsigula ant sonelio ir jei labai buna pavarges...5-10min ir nuluzta.
jei dar nori pazaisti, tai as uzdedu savo ranka maziui ant kaktytes, paglostau...tai mums labai padeda, ir lelius....uzmiega. O del palikimo viena, mano asmeniskai atsistotu lovyteje ir sneketu o po to manau Mano kriksto dukteri taip jos mama kartais migdydavo. Iseina is kambario, bet tas nelabai ka padedavo, na gal kartais. As manau, kad negalima palikti vaiko vieno kambaryje, ypac jeigu jis verkia, taip galima ivaryti vaikui baime buti vienam. Vistiek manau, kad yra kazkoks budas vaikui padeti uzmigti tik reikia ji atrasti ir pritaikyti, gal tavo vaikuiciui, tiesiog labai sunku uzmigti, gal buna nelabai isvarges. Svarbiausia kantrybes .
Mano mažoji užmiega viena, bet buvo visko: tekdavo ir šalia pagulėti, ir dainelę padainuoti ir pan. Jei vaikučiui jau beveik 2 metukai, galima bandyti susitarti. Aš taip ir darydavau, nes kantrybės gulėti šalia visai neturiu, visokie buitiniai darbai laukia. Dabar palieku vieną, įjungiu muziką ir išeinu, bet duris palieku atviras. Jei nemiega, tai kartais ir pasibaram truputi
as savo mazuli jau pripratinau miegoti pietu miegeli viena, paguldau i lovyte ijungiu teletabius ir beziuredamas atsijungia
Kaip įpratinsi, taip ir bus. Maniškė įpratinta ir dieną, ir vakare, paguldyta į lovytę, užmigti pati. Jokių gulėjimų šalia, palaikymų už rankytės ir t.t. Po visų pasakėlių ir pasikalbėjimų gulasi į savo lovą, šviesa užgesinama ir "Labos nakties".
Oi, pavyyydžiu, kurių vaikučiai patys užmiega. O jei Teletabius įjungčiau - visi miegai išlaxtytų. Manau, kaip pripratini vaiką, taip ir būna. Dieną Smiltę migdo auklė, tai truputį ant kelių pasupuoja ir ji užmiega, o aš turiu gultis šalia. Tada ji man pasakoja visokius dalykus, o aš apsimetu, kad miegu, kol ir ji nulūžta. Et, kiek laiko sugaištu. O susitart nelabai išeina, kai vaikas vienaip jau pripratęs...
Nu Jurgyte, kantrybės tau
As savajai daug lopsiniu dainuodavau, kol uzmigdavo. Kai paaiugo ir pradejom susikalbeti, tai truputeli gudrauti pradejau. Padainuoju kazkiek, o paskui sakau, kad mamyte nori i tuoleta labai labai , kad tuoj grisiu
QUOTE(skotija @ 2005 02 28, 13:59) Žinai, manau tikrai reikia. Bet jei neužmiega, tai ir nepriversi. Mano sūnus nuo 2 metų pietų miego nemiega, nes neužmigdavo. O vat duktė visa laimė - miega. Kai vaikutis pamiega tai mamai lengviau - yra laiko kokiems nors darbeliams ar reikaliukams
Jei pietų miegelio nemiegotų, tai jau seniai beprotnamyje gulėčiau.
O ismiegam nuo 1 iki 1,5 val., vaikas šilkinis patampa QUOTE(Č. Giedrė @ 2005 04 22, 16:44) Jei pietų miegelio nemiegotų, tai jau seniai beprotnamyje gulėčiau. O ismiegam nuo 1 iki 1,5 val., vaikas šilkinis patampa oi suprantu... aš jau savaitė kaip didžiąją atskiram kambary migdau
Kažkur skaičiau, kad vaikui per parą reikia išmiegoti ne mažiau, kaip 11 valandų.
|