nu kažką ne taip darei tada, nes aš jau kokia 10m. tik šaldau ir viskas būna liuks.
Atsakau
O ką daryti reikia su jom kitaip ,nuploviai ,nusausinai ir į indelius,maišelius ir į šaldiklį,išmečiau neseniai,aišku jau šviežių yra,aš tikrai nebešaldysiu
QUOTE(Dangviva @ 2007 07 05, 17:31)
Man atrodo, kad paprasciausia saldyti rugstynes: nuplauni, nusausini, sudedi i maiselius ir i saldikli. Taip daugiausiai vitaminu lieka
kitaip ir nedarau pats geriausias budas
Aš visada konservuodavau, bet šiemet, pasiskaičiusi čia, ir šaldyti pabandysiu
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 07, 22:04)
Sveikos mergaites!
Patarkite prasau kaip laikyti konservuotas (marinuotas?) rugstynes? Visos rasote, kad laikote saldytuve. O jei isnesciau i rusi,nes musu saldytuvas ne per didelis? Gyvenam nuosavam name, tai rusys galbut nera toks saltas kaip daugiabuciuose, bet ir nesiltas (jau laikau ten siais metais isvirtas braskiu uogienes, kol kas gerai laikosi), o ziema tam rusy tai jau tikrai laaabai salta. Tai jei laikysiu rusy ar nesurugs man rugstynes? Ar visgi geriau saldytuve?
Aciu!
Patarkite prasau kaip laikyti konservuotas (marinuotas?) rugstynes? Visos rasote, kad laikote saldytuve. O jei isnesciau i rusi,nes musu saldytuvas ne per didelis? Gyvenam nuosavam name, tai rusys galbut nera toks saltas kaip daugiabuciuose, bet ir nesiltas (jau laikau ten siais metais isvirtas braskiu uogienes, kol kas gerai laikosi), o ziema tam rusy tai jau tikrai laaabai salta. Tai jei laikysiu rusy ar nesurugs man rugstynes? Ar visgi geriau saldytuve?
Aciu!
galima drasiai nešti į rūsį,aš netgi į virala nededu jokios druskos,paprasčiausiai jas nuplaunu,supjaustau ir kai užverda vanduo pavirinu 1-2min.tada su visu skysčiu supilu į stiklainius,užsuku ir fsio...kai atvėsta sėkmingai palydžių rūsin
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 07 26, 22:23)
kitaip ir nedarau pats geriausias budas
Anksčiau aš,rūgštynes konservuodavau savose sultyse,bet šiais metai pabandysiu šaldyti.
QUOTE(krissp @ 2009 07 07, 00:07)
Pirmą kartą girdžiu apie rūgštynių šaldymą. Reikės pabandyti. Tik įdomu geriau jas susipjaustyti,ar ne?
Tikrai pjaustyt nereikia, sušalusios jos puikiai trupa, paėmus saujoj patrinsi ir tiesiai į puodą, labai daug darbo atkrenta. Jei kameroj turi laisvos vietos tai taip ir dėk. Aš tai vis vietą taupau, tai dažniausiai sūdau, tik nieko aš neverdu, kaip čia kitos rašė. Tiesiog nuplaunu, supjaustau ir užbėrus druskos gerai sutrinu kol išsiskiria sultys, tada į stiklainius ir į rūsį, tik druskos nepagailėt reikia dedant, bet žužtai žiemą sriubos sūdyt jau nereikia
na,su rūgštynėm elgiuos panašiai,kap ir visos,kurios konservuoja-na,gal tik truputį kitaip.
Pirmiausia-jas supjaustau,nuplikinu ir masę sudedu į norimo dydžio stiklainiukus.Iškaitinu stiklainiuose-ir viskas.Jokių druskų nereikia,nes rūgštynės pačios turi konservantų
Pirmiausia-jas supjaustau,nuplikinu ir masę sudedu į norimo dydžio stiklainiukus.Iškaitinu stiklainiuose-ir viskas.Jokių druskų nereikia,nes rūgštynės pačios turi konservantų
QUOTE(lututė @ 2009 08 19, 13:57)
na,su rūgštynėm elgiuos panašiai,kap ir visos,kurios konservuoja-na,gal tik truputį kitaip.
Pirmiausia-jas supjaustau,nuplikinu ir masę sudedu į norimo dydžio stiklainiukus.Iškaitinu stiklainiuose-ir viskas.Jokių druskų nereikia,nes rūgštynės pačios turi konservantų
Pirmiausia-jas supjaustau,nuplikinu ir masę sudedu į norimo dydžio stiklainiukus.Iškaitinu stiklainiuose-ir viskas.Jokių druskų nereikia,nes rūgštynės pačios turi konservantų
Druskos nededi, vandens papildomai nepili? Kiek laiko kaitini mazdaug? Noreciau pasidaryt, esu rugstyniu gerbeja
QUOTE(Papugele @ 2009 08 20, 14:19)
Druskos nededi, vandens papildomai nepili? Kiek laiko kaitini mazdaug? Noreciau pasidaryt, esu rugstyniu gerbeja
nereikia nei druskos,nei vandens.Kai nuplikai,jos pačios poskystės pasidaro,tai kai sudedi į stiklainiuką,skysčio užtenka.Na,jei tau pasirodys mažokai,tai gali užpilt kokį šaukštą virinto iki stiklainiuko viršaus.Kaitinu 0,5 ltr stiklainiuką 15min nuo vandens užvirimo puode,kuriam jis įstatytas.Bet aš dedu į mažus stiklainiukus ,tai ir kaitinu,akį primerkus
QUOTE(lututė @ 2009 08 20, 15:15)
nereikia nei druskos,nei vandens.Kai nuplikai,jos pačios poskystės pasidaro,tai kai sudedi į stiklainiuką,skysčio užtenka.Na,jei tau pasirodys mažokai,tai gali užpilt kokį šaukštą virinto iki stiklainiuko viršaus.Kaitinu 0,5 ltr stiklainiuką 15min nuo vandens užvirimo puode,kuriam jis įstatytas.Bet aš dedu į mažus stiklainiukus ,tai ir kaitinu,akį primerkus
Aš taip pat už šį būdą,nes šaldytos man neskanios,keletą metų šaldžiau,bet skonis ne tas koks konservuotų
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |