Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rūgštynės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2
omni
Gal kas mokat koncervuoti rugstynes???Labai jas megstu blush2.gif
forta
QUOTE(omni @ 2007 05 24, 11:48)
Gal kas mokat koncervuoti rugstynes???Labai jas megstu blush2.gif
*


4u.gif Labai paprastai:

1l.vandens-1valg.saukstas druskos
supjaustytos rugstynes dedamos i pasudyta vandeni ir paverdamos 5min.,nukosiamos,sudedamos i stiklainius,apipilamos surymu ir uzsukam stiklainius. bigsmile.gif
omni
Labai labai aciu 4u.gif
Sola
As tai darau taip,supjaustau,uzpilu druskos,tik ne per daug,nes paskui labai jau surios buna,aptrinu ir i stiklainius.Ant virsaus uzpilu istirpintu tauku.Ziema atsidarai tai buna kaip sviezios
*mamaite*
QUOTE(forta @ 2007 05 25, 10:47)
4u.gif Labai paprastai:

  1l.vandens-1valg.saukstas druskos
                                                  supjaustytos rugstynes dedamos i pasudyta vandeni ir paverdamos 5min.,nukosiamos,sudedamos i stiklainius,apipilamos surymu ir uzsukam stiklainius. bigsmile.gif
*





As darau taip pat tik tik ju nenukosiu, o i stiklainius dedu su tuo paciu viralu.
d-oncek
As supjaustau,apverdu apie 2min sudytam vandeny[druskos,kad butu suroka,vandens,kad butu truputi apsemta]Kvepianciu pipiru kelis,lauro lapeliu ir supilu i puslitrinius stiklainius.Ziema sita porcija i puoda baigiant virt sriuba ir skanaus essen.gif
Alantė
Rūgštynes žiemai gaminu dviem būdais:1 būdas- rūgštynes išplaunu ir supjaustau ir gerai ištrinu su druska kad atsirastu sulčių, tada sudedu į stiklainius . 2 būdas-rūgštynes išplaunu , supjaustau ir porą minučių apverdu sudytam vandeny ir į stiklainius.
Aušr
QUOTE(Ulanakė @ 2007 06 26, 21:27)
Rūgštynes žiemai gaminu dviem būdais:1 būdas- rūgštynes išplaunu ir supjaustau ir gerai ištrinu su druska kad atsirastu sulčių, tada sudedu į stiklainius . 2 būdas-rūgštynes išplaunu , supjaustau ir porą minučių apverdu sudytam vandeny ir į stiklainius.
*




Aš tai rugštynes smulkiai supjaustau ir užšaldau. smile.gif
jurginėlis
aš apvirtas rūgštynes dar stiklainiuke užpilu šlakeliu aliejaus bigsmile.gif
Dangviva
Man atrodo, kad paprasciausia saldyti rugstynes: nuplauni, nusausini, sudedi i maiselius ir i saldikli. Taip daugiausiai vitaminu lieka biggrin.gif
Elmiko
Rugštynes nuplaunu supjaustau sudedu i puoda užpilu truputuka vandens dedu druskos pagal skonį.Kai užverda kelios minutės ir į stilainius.O geriausiai tai užsisaldau normytėmis kiek reiks sriubai virti.Mes dievinam rudštynių sriuba thumbup.gif
RasaK
QUOTE(Dangviva @ 2007 07 05, 17:31)
Man atrodo, kad paprasciausia saldyti rugstynes: nuplauni, nusausini, sudedi i maiselius ir i saldikli. Taip daugiausiai vitaminu lieka biggrin.gif
*


Ir aš pritariu, prisišaldžiau supjausčius ir liuks thumbup.gif
simuks
Ir aš pritariu, kad geriausia rugštynes šaldyti 4u.gif
AgnePagne
QUOTE(simuks @ 2007 07 30, 20:17)
Ir aš pritariu, kad geriausia rugštynes šaldyti 4u.gif
*




O as tiesiog nuplaunu, sukapoju i tris dalis (kad nebutu per smulkios), idedu is akies druskos, kad nebutu nei per daug, nei per mazai, paimu stilainiukus ir sugrudu. Begrudant rugstynes isskiria sultis, tad ju atskirai trinti, kad sultys isskirtu, nereikia. Visada laikau saldytuve apacioje, kur patogiausia stilainiukus laikyti, ir nieko, neuzrugo dar nesyk. thumbup.gif Ir sriubos liuksusines buna 4u.gif
nnina
QUOTE(AgnePagne @ 2007 08 07, 23:04)
O as tiesiog nuplaunu, sukapoju i tris dalis (kad nebutu per smulkios), idedu is akies druskos, kad nebutu nei per daug, nei per mazai, paimu stilainiukus ir sugrudu. Begrudant rugstynes isskiria sultis, tad ju atskirai trinti, kad sultys isskirtu, nereikia. Visada laikau saldytuve apacioje, kur patogiausia stilainiukus laikyti, ir nieko, neuzrugo dar nesyk.  thumbup.gif Ir sriubos liuksusines buna  4u.gif
*


as taip paciai darau, tik dar ant virsaus prigrudus rugstynes i slonika, uzpilu aliejaus, ir buna kaip sviezios.
Lukrecij@
4u.gif
geriausiai sudyti, o mano mama daro su aliejumi ir druska, taip pat skanu
mystical
man irgi labiausiai patinka šaldytos, nes sūdytų reikia žiūrėt kiek dėt, kad nepersūdytum tos sriubytės
Dijancikas
QUOTE(Aušr @ 2007 06 30, 17:58)
Aš tai rugštynes smulkiai supjaustau ir užšaldau. smile.gif
*


Geriausias ir greiciausias budas saldyti thumbup.gif Zinoma tik tada jei yra vietos saldymo kameroj biggrin.gif As jas tik nuplaunu ir normom vienam karteliui sudedu i maiselius nepjaustytas.Kai issiimu tai jas susalusias tiesiog sulauzau sumankau dar maiselyje ir i puoda biggrin.gif
KRA
Bandėm šaldyti - nu jau ne daugiau... Gal ir patogiau nei konservuoti, ebt rūgštumą praranda. Daugiau to nedarysime. Va, o grybuaki šaldyti tai super. Skonis ir kvapas kaip šviežių būna. Eisiu po darbo rūgštelyniauti šiandien smile.gif
Temide1
Aš paprasčiausiai nuplaunu, supjaustai, sumaišau su druska į stiklainį, suspaudžiu ir į šaldytuvą. Kaui reikia virt nuplaunu ar šiek tiek pamirkau ir gaunasi thumbup.gif
foox
kaip cia taip gaunasi kad rugstumo netenka saldytos rugstynes unsure.gif visoms taip ? as ruosiausi siemet saldyti taidabar net nzn kaip elgtis book.gif
grete
Va va, būtų smagu, kad tie, kas išbandė šaldymą, pasidalintų savo patirtimi. Špinatines rūgšynes jau pats laikas konservuoti. Apšvieskit, ar galima jas šaldyti? Ar neliks iš jų paskui tik masė, tinkama kompostui, o ne valgiui gaminti? g.gif
Greta77
As rugstynes dariau su lambukais thumbup.gif 1 ltr. vadens reikia 1 kaupino sauksto druskos. Is pradziu truputi apviriau lambukus, o paskui keliom min imeciau rugstynes. Supilsciau i sloikus ir i saldytuva sudejau thumbup.gif

O vat saldytos rugstynes ir man nepatinka g.gif Kazkoks beveik be skonio popierius is ju gaunasi (bent jau man taip atrodo) unsure.gif
kriskol
biggrin.gif Ir aš niekada nešaldau, tik apverdu su druskytę ir į stiklainiukus. mirksiukas.gif
Vėjūna
QUOTE(foox @ 2008 07 08, 16:38)
kaip cia taip gaunasi kad rugstumo netenka saldytos rugstynes  unsure.gif  visoms taip ? as ruosiausi siemet saldyti taidabar net nzn kaip elgtis  book.gif
*



Jau daug metu rugstynes saldau, niekur ju rugstumas nedingsta, arba mano skonio receptoriai atrofavosi biggrin.gif
Abejojancioms siulau pabandyti abiem budais, pacios atsirinksit kaip jums skaniau 4u.gif
giedrulka
Ir as visad saldau Nepastebejau, kad su jomis kazkas ne taip butu g.gif . Skanios. As taip ir burokeliu lapus su koteliais porcijomis susidedu.
GREK
Ir aš jau eilę metų šaldau, viskas gerai su rūgštele, ji išlieka. Gal kartais supainiojai maišelius ir įsidėjai šaldytų špinatų? Jie neturi rūgšties ir labai panašūs į rūgštynes, nes ir aš vieną kart taip padariau, todėl dabar visada ant maišelio užrašau ką dedu.
Treja
QUOTE(Vėjūna @ 2008 07 25, 13:20)
Jau daug metu rugstynes saldau, niekur ju rugstumas nedingsta,
*


drinks_cheers.gif Tikrai niekur biggrin.gif , sriuba gaunas tokia pat kaip virtum iš šviežių ax.gif
goya
QUOTE(forta @ 2007 05 25, 10:47)
4u.gif Labai paprastai:

  1l.vandens-1valg.saukstas druskos
                                                  supjaustytos rugstynes dedamos i pasudyta vandeni ir paverdamos 5min.,nukosiamos,sudedamos i stiklainius,apipilamos surymu ir uzsukam stiklainius. bigsmile.gif
*




Bandysiu šį receptuką ir dar užšaldysiu. Einu į daržą.... biggrin.gif
krissp
Pirmą kartą girdžiu apie rūgštynių šaldymą. Reikės pabandyti. Tik įdomu geriau jas susipjaustyti,ar ne? g.gif
regna
As,rugstynes,pastaraisiai metais,tik saldau{bet,as jas tik supjaustau},sudedui saldymui skirtus maiselius,nedidelius.
Renata123
Sveikos mergaites! mirksiukas.gif
Patarkite prasau kaip laikyti konservuotas (marinuotas?) rugstynes? Visos rasote, kad laikote saldytuve. O jei isnesciau i rusi,nes musu saldytuvas ne per didelis? Gyvenam nuosavam name, tai rusys galbut nera toks saltas kaip daugiabuciuose, bet ir nesiltas (jau laikau ten siais metais isvirtas braskiu uogienes, kol kas gerai laikosi), o ziema tam rusy tai jau tikrai laaabai salta. Tai jei laikysiu rusy ar nesurugs man rugstynes? Ar visgi geriau saldytuve?
Aciu! mirksiukas.gif
syri
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 07, 22:04)
laikosi), o ziema tam rusy tai jau tikrai laaabai salta. Tai jei laikysiu rusy ar nesurugs man rugstynes? Ar visgi geriau saldytuve?
Aciu!  mirksiukas.gif
*


nebijok, nieko jom neatsitiks, gi parduotuvėj t.p. ne šaldytuvuose jos laikomos.
Aš tik šaldau, prie štai susipjaustau porcijomis, kad nebereiktų jų peršalusių maigyti.
satanele
Aš dėdavaužiemai taip ,apvirdavau arba nuplikau,ir užpilu pasūdytu tirpalu ,gaudavosi neblogai,bet du metus iš eilės šaldžiau ir susidariau tokios nuomonės kad jos neskanios išlieka ,kaip žolė beskonės rolleyes.gif
GREK
QUOTE(krissp @ 2009 07 07, 00:07)
Pirmą kartą girdžiu apie rūgštynių šaldymą. Reikės pabandyti. Tik įdomu geriau jas susipjaustyti,ar ne?    g.gif
*


geraiu supjaustyt, nes paskui atitirpint reiks ir pjaustyt, o jau supjaustytas gali tiesiai į puodą dėt.

QUOTE(Renata123 @ 2009 07 07, 22:04)
Sveikos mergaites!  mirksiukas.gif
Patarkite prasau kaip laikyti konservuotas (marinuotas?) rugstynes?
*


kol dar konservuodavau, visada laikiau rūsy, viskas gerai, jos gi su druska, niekas neatsitiko. Dabar tai tik šaldau.

QUOTE(satanele @ 2009 07 20, 21:32)
Aš dėdavaužiemai taip ,apvirdavau arba nuplikau,ir užpilu pasūdytu tirpalu ,gaudavosi neblogai,bet du metus iš eilės šaldžiau ir susidariau tokios nuomonės kad jos neskanios išlieka ,kaip žolė beskonės rolleyes.gif
*


nu kažką ne taip darei tada, nes aš jau kokia 10m. tik šaldau ir viskas būna liuks.
Renata123
Aciu mergaites uz patarimus!!! 4u.gif
Jau turbut ir man laikas ruost rugstynes, bet vis niekaip nenuvaziuoju iki tevu sodo doh.gif
satanele
nu kažką ne taip darei tada, nes aš jau kokia 10m. tik šaldau ir viskas būna liuks.

Atsakau biggrin.gif
O ką daryti reikia su jom kitaip ,nuploviai ,nusausinai ir į indelius,maišelius ir į šaldiklį,išmečiau neseniai,aišku jau šviežių yra,aš tikrai nebešaldysiu tongue.gif
PŪKITAS
QUOTE(Dangviva @ 2007 07 05, 17:31)
Man atrodo, kad paprasciausia saldyti rugstynes: nuplauni, nusausini, sudedi i maiselius ir i saldikli. Taip daugiausiai vitaminu lieka biggrin.gif
*




thumbup.gif kitaip ir nedarau thumbup.gif pats geriausias budas thumbup.gif
dlambliukas
Aš visada konservuodavau, bet šiemet, pasiskaičiusi čia, ir šaldyti pabandysiu 4u.gif
atemor
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 07, 22:04)
Sveikos mergaites!  mirksiukas.gif
Patarkite prasau kaip laikyti konservuotas (marinuotas?) rugstynes? Visos rasote, kad laikote saldytuve. O jei isnesciau i rusi,nes musu saldytuvas ne per didelis? Gyvenam nuosavam name, tai rusys galbut nera toks saltas kaip daugiabuciuose, bet ir nesiltas (jau laikau ten siais metais isvirtas braskiu uogienes, kol kas gerai laikosi), o ziema tam rusy tai jau tikrai laaabai salta. Tai jei laikysiu rusy ar nesurugs man rugstynes? Ar visgi geriau saldytuve?
Aciu!  mirksiukas.gif
*




galima drasiai nešti į rūsį,aš netgi į virala nededu jokios druskos,paprasčiausiai jas nuplaunu,supjaustau ir kai užverda vanduo pavirinu 1-2min.tada su visu skysčiu supilu į stiklainius,užsuku ir fsio...kai atvėsta sėkmingai palydžių rūsin thumbup.gif
regna
QUOTE(PŪKITAS @ 2009 07 26, 22:23)
thumbup.gif  kitaip ir nedarau  thumbup.gif  pats geriausias budas  thumbup.gif
*


Anksčiau aš,rūgštynes konservuodavau savose sultyse,bet šiais metai pabandysiu šaldyti.
cezi
QUOTE(krissp @ 2009 07 07, 00:07)
Pirmą kartą girdžiu apie rūgštynių šaldymą. Reikės pabandyti. Tik įdomu geriau jas susipjaustyti,ar ne?    g.gif
*


Tikrai pjaustyt nereikia, sušalusios jos puikiai trupa, paėmus saujoj patrinsi ir tiesiai į puodą, labai daug darbo atkrenta. Jei kameroj turi laisvos vietos tai taip ir dėk. Aš tai vis vietą taupau, tai dažniausiai sūdau, tik nieko aš neverdu, kaip čia kitos rašė. Tiesiog nuplaunu, supjaustau ir užbėrus druskos gerai sutrinu kol išsiskiria sultys, tada į stiklainius ir į rūsį, tik druskos nepagailėt reikia dedant, bet žužtai žiemą sriubos sūdyt jau nereikia ax.gif tongue.gif
lututė
na,su rūgštynėm elgiuos panašiai,kap ir visos,kurios konservuoja-na,gal tik truputį kitaip.
Pirmiausia-jas supjaustau,nuplikinu ir masę sudedu į norimo dydžio stiklainiukus.Iškaitinu stiklainiuose-ir viskas.Jokių druskų nereikia,nes rūgštynės pačios turi konservantų smile.gif
Papugele
QUOTE(lututė @ 2009 08 19, 13:57)
na,su rūgštynėm elgiuos panašiai,kap ir visos,kurios konservuoja-na,gal tik truputį kitaip.
Pirmiausia-jas supjaustau,nuplikinu ir masę sudedu į norimo dydžio stiklainiukus.Iškaitinu stiklainiuose-ir viskas.Jokių druskų nereikia,nes rūgštynės pačios turi konservantų  smile.gif
*


Druskos nededi, vandens papildomai nepili? Kiek laiko kaitini mazdaug? Noreciau pasidaryt, esu rugstyniu gerbeja bigsmile.gif
lututė
QUOTE(Papugele @ 2009 08 20, 14:19)
Druskos nededi, vandens papildomai nepili? Kiek laiko kaitini mazdaug? Noreciau pasidaryt, esu rugstyniu gerbeja bigsmile.gif
*


nereikia nei druskos,nei vandens.Kai nuplikai,jos pačios poskystės pasidaro,tai kai sudedi į stiklainiuką,skysčio užtenka.Na,jei tau pasirodys mažokai,tai gali užpilt kokį šaukštą virinto iki stiklainiuko viršaus.Kaitinu 0,5 ltr stiklainiuką 15min nuo vandens užvirimo puode,kuriam jis įstatytas.Bet aš dedu į mažus stiklainiukus ,tai ir kaitinu,akį primerkus biggrin.gif
satanele
QUOTE(lututė @ 2009 08 20, 15:15)
nereikia nei druskos,nei vandens.Kai nuplikai,jos pačios poskystės pasidaro,tai kai sudedi į stiklainiuką,skysčio užtenka.Na,jei tau pasirodys mažokai,tai gali užpilt kokį šaukštą virinto iki stiklainiuko viršaus.Kaitinu 0,5 ltr stiklainiuką 15min nuo vandens užvirimo puode,kuriam jis įstatytas.Bet aš dedu į mažus stiklainiukus ,tai ir kaitinu,akį primerkus  biggrin.gif
*


Aš taip pat už šį būdą,nes šaldytos man neskanios,keletą metų šaldžiau,bet skonis ne tas koks konservuotų bigsmile.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
ausra.ryte
al gali kas paaiskinti kiek mazdaug druskos deda i trinamu su druska rugstyniu 0.5 litro stiklainiukui. man kazkaip neaisku
georgiana
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 10 02, 14:15)
al gali kas paaiskinti kiek mazdaug druskos deda i trinamu su druska rugstyniu 0.5 litro stiklainiukui. man kazkaip neaisku
*


as dedama ragauju smile.gif
fruktozoide
Gal žinot ar su konservuotos rūgštynėm galima bandeles kepti? ar tik šviežios tinka? 4u.gif
bandelės aišku saldžios biggrin.gif Girdėjau, kad labai skanu, bet dabar šio gėrio šviežasu nei su žiburiu nerasi biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.