Man tai primena rusų laikus, kai visa klasę išstatydavo ir apžiūra prasidėdavo
Kaip jūsų vaikų mokyklose ar vyksta tokie patikrinimai? Ir ar jums tai priimtina, o gal būtina ši apžiūra?
Vakar mano dukra gryžo iš mokyklos ir sako buvo atejus seselė ir tikrino ausis, nagus ir galvas visų vaikų
Man tai primena rusų laikus, kai visa klasę išstatydavo ir apžiūra prasidėdavo Kaip jūsų vaikų mokyklose ar vyksta tokie patikrinimai? Ir ar jums tai priimtina, o gal būtina ši apžiūra? QUOTE(igne:) @ 2005 01 11, 21:24) Vakar mano dukra gryžo iš mokyklos ir sako buvo atejus seselė ir tikrino ausis, nagus ir galvas visų vaikų Man tai primena rusų laikus, kai visa klasę išstatydavo ir apžiūra prasidėdavo Kaip jūsų vaikų mokyklose ar vyksta tokie patikrinimai? Ir ar jums tai priimtina, o gal būtina ši apžiūra? Pgl vaiko teisiu konvencija niekas neturi teises jo apziurineti be tevu sutikimo. Paskambink mokytojai ir pasiulyk, kad pazyma pati atnesi. Mokytoja privalo ispeti tevus, kad vyks apziura.
Brrrr.... Net šiurpas nupurtė
Toks masinis apziurejimas , manau, nereikalingas. Mokytoja pastebi nepriziuretus apleistus(apsileidusius) vaikus. Pakanka pokalbiu su jais paciais, ju tevais. Taciau higienos klausimas mokykloje tikrai aktualus.
Dar. Manau, kad baisingas nepasitenkinimas kazkokiomis smulkmenomis, neva zeidzianciomis vaiko garbe ir oruma, man siek tiek juokingas. QUOTE(uola @ 2005 01 11, 23:52) Dar. Manau, kad baisingas nepasitenkinimas kazkokiomis smulkmenomis, neva zeidzianciomis vaiko garbe ir oruma, man siek tiek juokingas. Man nejuokingas, nes musu mokykloj sesute radusi nesvaru vaika iskart rekdavo visu akivaizdoj lyg auksa radus. Tikiuosi, mano vaikui neteks buti isstatytam. Не переживай, просто эпидемия грибка и педикулеза
Sever,a prie ko atsiprasau"mano grybelis" visai klasei yra demonstruojamas?Na as cia kaip prielaida sakau.Na kad ir tos ausys ar nagai ar galva.Na kas per maniera.Ne tuo uzsiima seseles.As sutinku higienos truksta, bet gal reiketu kazkaip kitaip.Na NEGALIMA tiesiog nenormalu sitaip abziurinet vaikus vienus prie kitu.As pamenu net ir zinodama, kad mano galva svari visada jauciau didele itampa, kai "knaisiodavosi" kazkokia boba po mano plaukus.O pamenu, kas budavo tiems pas ka rasdavo glindu(taip atrodo jos vadinosi).Na shakes.Jis pasmerktas budavo ilgam.Ir as aisku kadangi buvau shustra klaseje tai oi ziauriai elgdavomes.Tiesiog tyciodavomes.Na budavo taip neslepsiu.Uz tai ir sakau ,kad negalima sitaip.Jei jau nori tikrinti, tai pirma gauk tevu sutikima, o paskui kvieskis i kabineta po viena.
Nesąmonė, aš būčiau nieko prieš, jei vaikus kviestųsi seselė atskirai į kabinetą ir patikrintų, bet kad taip prieš klasę
Mūsų mokykloje nieko panašaus nėra
Bet yra kita problema: klaseje yra keletas "smirdalių", jie vaikšto purvini it paršai, tėvam dzin (vieno tokio "paršelio" tėveliai "kieti" biznieriai), na o mokytoja nieko negali padaryti - juk nepuls jinai tiems vaikams galvų plauti ir rankų valyti... QUOTE(baltic*girl @ 2005 01 12, 03:01) Man nejuokingas, nes musu mokykloj sesute radusi nesvaru vaika iskart rekdavo visu akivaizdoj lyg auksa radus. Tikiuosi, mano vaikui neteks buti isstatytam. Tikiuos ir as. Manau, kad sesele tiesiog bando priziureti vaiku svara. Matyt, nelabai apgalvojo budu , kaip tai padaryti. Nereikia savo vaikystes fobiju pernesineti i dabarti. Zinutes autore nesake, kad kazkas is vaiku buvo apklyktas. Zinoma, jei labai imsime kovoti uz vaiko negincyjama teise buti su tokiais nagais, kaip jam patogu , paprasciausia reiktu nusitist mokyklon ir pakalbet su sesele . Viskas.
Pamenu ir as tuos viesus masinius apziurinejimus. Nekoks jausmelis, kai kapstosi po galva. Beje, man ji net panizdavo vien nuo vaizdo, kaip kapsto kitus..
O man visada kliudavo uz per ilgus (seseles nuomone) ranku nagus (anais laikais koju netikrindavo - jei batu nosys be skyliu, reiskia, ilgis kol kas normalus Ir jai budavo "dzin", kad mano panages visada budavo idealiai svarios.. Mat kiek save pamenu - visada rupejo, kad rankos ir panages butu svarios, o nagai - ilgi.. Ir taip - iki siol..
Atsimenu, kad vusus suvarydavo į kabinetą ir liepdavo tikrinti regėjimą. Bet jau 10 klasėje taip nedarydavo, nes daug kas pabėgdavo pakeliui į med. kabinetą. Aš pati buvau pabėgusi:))) O šiaip dabar liepia pažymas nešti ir nieko netikrina. Bet tos pažymos aš nė karto neatnešus. Ir daug kas iš mano draugių taip darė:"nėr čia ko poliklinikoj gaišti laiką - mokytis reikia".
Gali būti, nes aš baigiau mokyklą 2003 m. o kaip tik nuo 2003 lyg tai privalomai padarė. Bet man aišku grasino, kad tėvam skambins, neleis į fizinį. Tačiau aš nebuvau viena tokia, todėl jie suprato, kad jau žmogui apie 18 m. ir jis yra savarankiškas.
Dėl pareigos ir atsakomybės aš suprantu. Bet šiuo atveju tai absurdas. Kitose mokyklose nereikalauja pažymų (bent jau prieš tai kurioj buvau). Kam beje nešti pažymą? Ji ką nors duos? Ar mano fizinio krūvis būtų mažesnis? Ne, visi turėjo bėgti 3km be sustojimo ir nesvarbu,kad gal kažkam su širdim negerai. Kokia nauda iš med. kabineto, jei mokiniai tabletės nuo galvos skausmo prašydavo iš mokytojų arba nešiodavosi patys? Bet čia jau kita tema:).
QUOTE(vicky @ 2005 01 12, 20:35) Dėl pareigos ir atsakomybės aš suprantu. Bet šiuo atveju tai absurdas. Kitose mokyklose nereikalauja pažymų (bent jau prieš tai kurioj buvau). Kam beje nešti pažymą? Ji ką nors duos? Ar mano fizinio krūvis būtų mažesnis? Ne, visi turėjo bėgti 3km be sustojimo ir nesvarbu,kad gal kažkam su širdim negerai. Kokia nauda iš med. kabineto, jei mokiniai tabletės nuo galvos skausmo prašydavo iš mokytojų arba nešiodavosi patys? Bet čia jau kita tema:). Kuri tokia baisi mokykla, kur ligoti mokyniai privalo begioti kaip sveiki?
visos tokios mokyklos:) baigiau pries 3 metus, turejau rimtu problemu su sveikata:) buvau taip vadinamoje "spec.grupeje", kuria turi priziureti medicinos ziniu turintis treneris
Manau , kad spec grupe duodama vaikui, kuris turi tam tikru sveikatos problemu. jei tarkim problema su stuburu, jis negali daryti tam tikru pratimu (gydytojo rekomendacijos), bet tai nereiskia, kad visa programa tam vaikui bus lengvinama.
Jei treneriai neatsizvelgia i gydytoju rekomendacijas, reiktu juos priversti tai daryti.
suprantu, kad toks elgesys gali piktinti... bet... dabar, kai viskas paleista nuo vadziu, sunku ir isivaizduoti, jog tu "gerybiu" galima rasti daugiau nei tarybiniais laikais
As sunui pasakiau, kad jei ateis tikrinti tegu grieztai atsisako ir paaiskinau, kad tik su mano zinia (leidimu) tai galima daryti.As NENORIU kad mano vaika apziurinetu.As uz jo svara esu atsakinga ir garantuoju, kad nei uteliu nei grybelio jis neturi.Nagus pats nusikarpo, o ausys
manau, siais laikais reikia dziaugtis, kad mokykloje is viso yra med. sesute
o del tikrinimo: mokytojai maziau gaisaties ir seselei aisq greiciau ir patogiau perbegti visa klase "vietoje", nei vestis 30 mokiniu i savo kabineta ir kviestis po viena. Isivaizduoju, kokia ten "tyla" tuo metu "laukiamajame" (koridoriuje).. nebutinai tik nepriziurimi vaikai sedi klaseje grybu pilnomis ausimis, purvinais nagais ar nesvaria galva.. dabar ir tvarkingu teveliu atzalos ateina apsileide (tevai per daug busy tokiomis buitinemis problemomis uzsiimti kaip vaiku svara) deja...
Jei kalbant apie kreivus stuburus ir ploksciapedyste, tai jau seseles to tikrai ne tik neturi kompetencijos suprasti, bet net ir neziuri.Joms tai nepriklauso.Kaip ir toks dalykas, kad sesele(aisku ne jos kalte) neturi net vaistu nuo galvos skausmo.Vel gi mastai apie tai kad gal tokiu vaistu tam vaikui ir negalima.Zodziu jos (kaip as suprantu) paskirtis tikrinti ausis ir nagus ir galvas ir kada ateina blogai besijauciantis vaikas pamatuot temperatura ir isleist namo.
Kaip mano sunus sako(cia gal sutapimas), kai apalpo klaseje mergaite, vaikai nubego pakviesti seseles, o jos nera.Kaip ir nebuvo po puses valandos.Tai aisku as cia labai grubiai aprasiau, ir is tiesu sutinku kad seseles reikalingos tik vat nelabai suprantu ju funkcijos mokykloje.GAl kas turit kokiu minciu? idomu butu.
tam tikru periodu aš esu turėjusi spec. fizinio grupę...
o dėl tų apžiūrų... iš dalies jos gal nemalonios, bet reikalingos... tik vėlgi-viskas turi būti labai subtilu... aš pati dirbau mokytoja ir teko leisti seselei atlikti tokias apžiūras... tik niekas garsiai nešaukė, kad va šita ar tas turi utėlių ar dar ko... tiesiog apžiūrėdavo ir paskui aš tėvams perduodavau pastabas raštiškai... beje, dėl to kad mama aš-ir tik aš žinau ir atsakau, kad neturi mano vaikas utėlių ar grybelių...
tokia tvarka tai tikrai netinkama
butu sudarytas grafikas kada kokios klases ateina ir kiekvienas nueitu asmeniskai... ne ka tos seseles veikia (cia bent is mano mokyklines patirties) jei turi kabineta, tai tegu ten ir priimineja, o ne viesai vaikus kutineja...karta klasiokui uztiko kazkoki bauba, tai patikekit, kaip tas klasiokas pasikeite, o jis tikrai tvarkingas budavo dabar bent skiepija poliklinikoj asmeniskai, o yra teke stovet eilutej ir laukt kol i sikna bakstels QUOTE(Minnie @ 2005 03 17, 19:16) dabar bent skiepija poliklinikoj asmeniskai, o yra teke stovet eilutej ir laukt kol i sikna bakstels Nejaugi dabar poliklinikoje tik skiepija?Keista:))) Nors palyginti neseniai baigiau mokyklą, tikrai dar į polikliniką neliepdavo eiti. Geriau jau mokykloje skiepytų negu gaišti savo brangų laiką. Kita vertus atėjus į polikliniką gali liepti n gydytojų pereiti. O toks variantas yra ypač nepageidaujamas tiems, kas nors kiek brangina savo laiką. O kai su visais skiepija, tai kažkaip drąsiau jautiesi:). QUOTE(ERA @ 2005 01 15, 16:45) Kaip ir toks dalykas, kad sesele(aisku ne jos kalte) neturi net vaistu nuo galvos skausmo.Vel gi mastai apie tai kad gal tokiu vaistu tam vaikui ir negalima.Zodziu jos (kaip as suprantu) paskirtis tikrinti ausis ir nagus ir galvas ir kada ateina blogai besijauciantis vaikas pamatuot temperatura ir isleist namo. Vaistų turėjo tikrai. Ne kokioj kaimo mokykloj aš mokiausi:) Tiesiog tokia seselė ir jai dzin. Baisu pasakyti buvo, kad tau bloga, iškarto žmonės į polikliniką siuntimą gaudavo. O paskui vaikščiojo ir gaudydavo tuos, kas be pažymų. Tai kam tokia seselė reikalinga? Tegul nesigadina nei sau sveikatos, nei kitiem.
Daugelyje mokyklų jau nebėra med.seselių.O mokytojas neturi teisės duoti vaikui jokių vaistų.Mokinys rugsėjo pirmąją turi pradėti atnešdamas sveikatos pažymėjimą.KitU atveju, jis gali būti neleidžiamas į mokyklą. Ir dabar mokyklose peržiūrimos suratys, kuriose turi būti įrašomas punktas, jog tėvai sutinka, kad jų vaikai būtų patikrinti dėl utelių, blusų ir kt. Jei tėvai nesutinka, mokytojas ar med.seselė neturi teisės tikrinti. Nereiktų pyktintis, kad norima patikinti Jūsų vaiką, nes utėlių ar blusų gali turėti bet kas. Taip daroma tik visų saugumui ir visų labui.Tėveliai tai turėtų suprasti ir nesipyktinti tuo.
O aš nieko prieš, kad tikrina mokykloje (nors iki įvykių vaikų mokykloje buvau kitos nuomonės) todėl, kad: mergaitės klasėje buvo klasiokė su utėlėm, todėl, kad jos motina nedarė nieko (negydė vaiko), bet jai liepė viešai nesikasyti
Informacija apie paciento būklę yra konfidenciali, t.y., išplaukė ji siauram rate iš mokytojos nevilties (ačiū jai) - nors imk ir svetimą vaiką gydyk pats Nežinau, ar tai susiję, bet po kontakto su visuomenės sveikatos centru vaikai buvo patikrinti operatyviai iškviestos į mokyklą seselės (ar tik ne kitą jau dieną O apskritai, mamos, žinokit visuomenėj tiek utėlių, niežų ir kitų parazitų, kad rodos muilo ir vandens (ir nebūtinai kaimuose) - deficitas. Ir tuberkuliozės daugėja (beje vis kartas nuo karto pasitaiko vaistams atsparios tuberkuliozės). O užkrečiamų ligų profilaktikos kaip ir nebėra. Todėl aš tikrai už profilaktines apžiūras, ne tokias kaip sovietiniais laikais išstatant prieš visus, bet už jas. O esant įtarimui kontakto - už operatyvias apžiūras
Šiuo metu mokyklas užpuola niežai ir utėlės.Niežais užsikrėsti gali visi. Net ir tvarkingiausi ar švariausi vaikai.Jei tik klasėje mokosi vaikas , sergantis niežais...Kartais per pamokas matai, kad vaikas nuolat kasosi ir kasosi.Mano praktikoje buvo toks variantas. Patikėkite, tai baisu. Mokykla neturi jokių teisių, tuo labiau mokytojas negali imtis jokių priemonių atlikti patikrinimą.Čia ir sudėtingiausia, kaip išspręsti šią problemą, kaip pasakyti tėvams, nes jie greitai įsižeidžia ir puola ginti savo vaikų, kad mokytojos išsigalvoja ir t.t. Praeitais mokslo metais nuvilnijo incidentas, kai vaikas sirgo niežais, ir niekas iš mokyklos negalėjo jo patikrinti, tėvai šaukė, kad mokykla nori apkaltinti jų tvarkingą ir švarų vaiką tokiomis baisiomis ligomis.Nors visi mokytojai matė, kaip per pamokas tas vaikas kasosi. Tada susizgribo, kad reikia iš tėvų paimti sutikimus, kad jie sutinka,jog jų vaikai būtų apžiūrimi med. seselės ar felčerės. Panašus atvejis buvo ir dar kažkokioje Lietuvos mokykloje.
QUOTE(Nersim @ 2007 08 06, 23:40) Šiuo metu mokyklas užpuola niežai ir utėlės.Niežais užsikrėsti gali visi. Net ir tvarkingiausi ar švariausi vaikai.Jei tik klasėje mokosi vaikas , sergantis niežais... Būtent. QUOTE(Nersim @ 2007 08 06, 23:40) Kartais per pamokas matai, kad vaikas nuolat kasosi ir kasosi.Mano praktikoje buvo toks variantas. Patikėkite, tai baisu. Mokykla neturi jokių teisių, tuo labiau mokytojas negali imtis jokių priemonių atlikti patikrinimą. Todėl, kad vaiko apžiūrėti be tėvų sutikimo negalima Mano vaikų mokykloje buvo tuberkuliozės (neužkrečiamos) atvejis, nuo ko tas susirgęs vaikas užsikrėtė - nežinia (gal, pvz., nuo tos pačios mokyklos moksleivio). Sovietiniais laikais Mantoux reakcijos (odos dūrio mėginiai) būtų padaryti visiems moksleiviams 100%. O dabar nebuvo tirti net klasės moksleiviai (kaip potencialūs užkrato nešiotojai). Profilaktikos nebėra.
Pas mane mokykloje buvo įtarimas dėl tuberkuliozės. Ir visiems mokiniams buvo tas testas kazkoks padarytas ar kas. Bet sesutės kabinete ir visi ėjo po vieną. Tiesiog klasei buvo duotas laikas nuo kada iki kada ateiti. Ir manau tai gerai, nes tas dispanceris, kuriame daro tą patį dirba tik iki 14val., o mokykloj nemažai mokinių, kurie autobusu važinėja. Ir viskas liko konfidencialu, niekas iš kitų mokinių nesužinojo kam paraudo ranka, o kam ne.
Aš tai visai nieko prieš, kad mano vaiką medikai mokykloje patikrintų, pasirašysiu sutikimą ir kitiems patariu pasirašyti. Kuo anksčiau ligos patebimos, tuo lengviau išgydomos. Net ir patys švariausi gali užsikrėsti utėlėmis ar niežais. Brrr, net pagalvoti baisu kokia tai bjaurastis
Kai į mokyklą atvažiuodavo dakarė ir seselė, atrodo buvo beveik pasaka, nors tuo metu ir piktinausi, bet paskutinius tris metus prasikuitus poliklinijoje
Kiek pamenu, tik vieną kartą klasėje yra tikrinę galvas ir nagus. Tuo momentu nepamenu, kad būčiau jautus kokį diskonfortą, nors visi buvom vienoj klasėj. O dabar galvą ima niežėt automatiškai beveik visada apsilankius pas mamą darbe, ten tokų vaikučių yra daug. Nors keisčiausia, kad jokio kontakto su jais neturiu, tik pereinu koridorium
As uz patikrinumus mokykloje, tik ... tegu tikrina saziningai
o aš pasirašiau, kad sutinku, jog mano vaiką tikrintų ir nematau čia jokios problemos, gal ir pats žinojimas, kad gali patikrinti ŠIEK TIEK SKATINA higieninius įgūdžius, o higiena mūsuose, patikėkit ,yra labai prasta
Be tevu sutikimo esu pries pries tokias masines apziuras
Pasirodzius pirmoms utelems mokykloje gauname informacinius lapus apie ju plitima , ka aplamai jos reiskia, is kur atsiranda ir ka daryti Stomotologe du kartus per metus irgi tikrina dantukus, nors ir nebutina mums ta prozedura , nes ir taip lankomes du kartus per metus pas stomotologa
O mane piktina pozicija mamyčių, ginančių savo vaiko teisę turėti utėlių (turiu omeny tas, kurios yra prieš bet kokius patikrinimus), mano vaikų teisės neturėti utėlių sąskaita.
Reali situacija: tėvų susirinkimo metu mokytoja pasako, kad viena iš mamų (ačiū jai) pranešė apie tai, kad jos vaikas turi utėlių (neįvardijant šaltinio) ir kad mokykloje šis atvejas ne vienetinis. Tėvų prašoma patikrinti vaikų galvas namuose ir atsiklausiama, ar jie ne prieš, kad vaikus patikrintų seselė. Tėvai palinksi galvomis. Rezultatas - po geros savaitės seselė betikrindama randa dar 3 pilnas glindų galvas. Manau, komentarai apie pačių tėvų atsakomybės jausmą yra nereikalingi. Todėl esu už patikrinimus su sąlyga, kad jie turi būti diskretiški. QUOTE(Harienė @ 2007 10 04, 12:28) O mane piktina pozicija mamyčių, ginančių savo vaiko teisę turėti utėlių (turiu omeny tas, kurios yra prieš bet kokius patikrinimus), mano vaikų teisės neturėti utėlių sąskaita. Reali situacija: tėvų susirinkimo metu mokytoja pasako, kad viena iš mamų (ačiū jai) pranešė apie tai, kad jos vaikas turi utėlių (neįvardijant šaltinio) ir kad mokykloje šis atvejas ne vienetinis. Tėvų prašoma patikrinti vaikų galvas namuose ir atsiklausiama, ar jie ne prieš, kad vaikus patikrintų seselė. Tėvai palinksi galvomis. Rezultatas - po geros savaitės seselė betikrindama randa dar 3 pilnas glindų galvas. Manau, komentarai apie pačių tėvų atsakomybės jausmą yra nereikalingi. Todėl esu už patikrinimus su sąlyga, kad jie turi būti diskretiški. Kokie cia gali buti nesutikimai
Aš nenorėčiau, kad mano vaikus be mano žinios apžiūrinėtų, bet per kelis metus tik vieną kartą prireikė tokio patikrinimo dėl utėlių, nes kažkas užnešė į mokyklą, bet visi vaikai parnešė lapelius, kad gautų tėvų sutikimą. Iš vis nepritariu, kad mokykloje be tėvų žinios būtų kas nors vaikams daroma- iki šiol pikta, kai mokykloje nukritus ir susimušus dukrai, be mūsų žinios ne tik į ligoninę ją vežė, bet ir policija apklausinėjo
QUOTE(violal @ 2007 10 04, 13:25) Aš nenorėčiau, kad mano vaikus be mano žinios apžiūrinėtų, bet per kelis metus tik vieną kartą prireikė tokio patikrinimo dėl utėlių, nes kažkas užnešė į mokyklą, bet visi vaikai parnešė lapelius, kad gautų tėvų sutikimą. Iš vis nepritariu, kad mokykloje be tėvų žinios būtų kas nors vaikams daroma- iki šiol pikta, kai mokykloje nukritus ir susimušus dukrai, be mūsų žinios ne tik į ligoninę ją vežė, bet ir policija apklausinėjo Nu, cia tai jau "biski" perdaug
Apie nesutikimus. - Mokytoja sakė, kad mokyklos direktorius sulaukė ne vieno skambučio "dėl vaiko teisių pažeidimo".
Kalbėjau apie kategorišką nuomonę "jokių patikrinimų", - tiek su sutikimais, tiek be sutikimų.
Mano draugės mergaitė augino nagus ir per apžiūrą tai pamačiusi mokyklos seselė liepė juos nusikirpti prieš visą klasę
O man yra normalu, tegul tikrina, va ko tai kad mokyklu stomatologai taisytu dantu tai neleisciau, nors tikiuosi siais likais jau nebetaiso mokyklose
|