Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip paruosti vaika trumpam issiskyrimui
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Nukė
Sveiki. smile.gif Auginu 8 menesiu sunu. Del savo karjeros reikalu kova turiu savaitei isvykti i uzsieni. Iki sio laiko vaikas visada buvo prie manes, isskyrus trumpalaikius valandinius issiskyrimus. Siaip jis nera mamyciukas, nebijo svetimu zmoniu, niekada nebuvo problema ji palikti kur nors trumpam laikui- atrodo, jis ne nepastebedavo, kad mama iseina. Visada linksmas, pozityviai nusiteikes ir ne verksniukas. Netgi labai megsta naujus zmones, naujas vietas.

Bet ar netraumuos vaiko (jam bus 10 menesiu), kai mama dings ne keliom valandom, o visai savaitei? Juolab, kad jis pas mane "papinukas", ir tikrai neplanuoju nutraukti maitinimo bei noriu testi ji grizus. Kaip mazyli paruosti tokiam issiskyrimui? Ka daryti su maitinimu, gal pries isvaziuojant dali zindymo pakeist buteliuku, kad nebutu tokio staigaus suolio nuo kruties prie ciulptuko.. Ar daryt viska kaip iprastai?..

Jis tiek priprates prie zindymo, kad neisivaizduoju kaip savaite isbutu be kontakto su manimi.. O gal cia tik man taip atrodo? g.gif Nes ne karta yra buve, kad kai as kur nors ilgiau uztrukdavau, vyras vaika uzmigdydavo pats (supuodamas lovelej) be jokiu problemu, nors man atrodydavo, kad be papuko tai jau tikrai neuzmigs..
Ir apskritai, kiek kartu esu palikusi, niekada nebudavo problemu, kad pasikeistu vaiko elgesys ir pan. Bet ne karto nebuvau su juo issikyrusi nakciai. Kas ryta jis atsibudes puola prie kruties- va del sito tai labiausiai nerimauju: kad nores, o neras.. unsure.gif

Su vaiku tuo laikotarpiu pabutu vyro mama, kuri specialiai del to atvaziuotu. Kadangi gyvena uzsienyje, tai vaika mato retai - kas reiskia, globotu dalinai naujas zmogus. Zinoma, butu ir vyras, bet tik po darbu.

Sirdis plysta pagalvojus apie issiskyrima, bet vaziuoti turiu butinai. Kaip tai padaryti kuo neskausmingiau?
Aciu.
Bishojo
Man irgi labai rūpi šis klausimas, tik mano dukrytė yra metukais vyresnė negu gerdos. Ar skirsis psichologinis vyresnio vaiko paruošimas, tuo labiau, kad aš irgi vis dar maitinu?
Psichologe
Issiskyrimas su mama savaitei bus didelis stresas mazam vaikui. Jis gali pasireiksti miego ir valgymo sutrikimais, padidejusiu irzlumu, verkimu. TACIAU toks trumpas issiskyrimas nesukelia negriztamai dideliu psichologiniu pasekmiu vaikui. Kai grisite, gali buti kuri laika padidejes issiskyrimo nerimas -vaikas sekios jus nuolatos, nores jausti ir buti salia- ir tada bus svarbu patenkinti si jo poreiki, kuri laika dar bus irzlus, verksmingas, ir tik po kurio laiko viskas gris i savo vaga.
Zinoma, tai ne pliusas, kad priziures mazai pazistamas vaikui zmogus (nors ir mociute). Gal vaikui butu lengviau, kad jis priprastu prie jos dar tuomet, kai busit Jus- kad mociute ji kartais pamaitintu, rengtu, migdytu- tada ne toks staigus, skausmingas bus pasikeitimas. Del maitinimo, mano nuomone, kad galite pabandyti siek tiek maitinti is buteliuko, kad nebutu staigaus suolio.
Nukė
Gal kam bus aktualu mirksiukas.gif

Viskas praejo super, vaikas net nepasigedo, pienukas niekur nedingo -buvo sumazejes, bet vaikui pradejus zyst vel atsistate.
Vienzo, mano baimes buvo nepagristos biggrin.gif . Kai reikia, vaikai puikiai issivercia ir be mamos. Bet jei kuri nors maitinanti mamka tures issiskirt su vaiku ir galvos, kad del to butinai baigsis pienukas, tai galiu uztikrint, kad jei nori maitint, niekas niekur nedings. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.