Sveikutės
Mielosios mamos, prasau jusu pagalbos:
perskaiciau as tema apie darzelius pasilaiciuose, ir niekaip nesusidarau nuomones apie Zemynos darzeli (api ji rasoma ir gerai ir blogai). Si rudeni maziu planuojam leisti i si darzeli, kadangi jis prie pat uosviu namu, ir sie maziu gales pasiimti is darzelio. Gal galit ivardinti, geriausia butu vardaisir pavardem Zemynos darzelio aukletojas, kurios laikomos geromis (kad zinociau pas ka stengtis pakliuti) Ir siaip bet kokia informacija apie si darzeli man labai pravestu. Domina viskas - maitinimas, darzelio patalpu bukle, po kiek vaiku grupese, ar daznai serga ir t.t. . Aciu is anksto
o mano dukrytė lanko "Žemyną", mes labai patenkinti
Zemynos darzeli, esanty Pasilaiciu rajone, lanke 2 mano vaikai: dukra ir sunus. Dabar mokosi. Klausiate apie aukletojas?
Aukletojos yra patyrusios, kvalifikuotos, su kuriomis teko susidurti nesnusivyliau. Nuosirdzios, svelnios, mylincios vaikus, o ir direktore supratinga, maloni moteris. drasiai galit patiketi savo vaika.
apie si darzeli galiu pasakyti tik gero. aplinka jauki, aukletojos nuostabios, maitinimas patenkinamas, prieziura super. mano lanke sunus ir as labai patenkinta. vaikai uzsieme, labai smagios sventes ir tt. klausimas o kiek bus vaikui kai eis i darzeli, galesi rekomenduoti aukletojas.
Mano dukryte lanko si darzeli, aukletoja Lina - nuostabus zmogus, tikrai nuosirdziai dirba su vaikais.
Tiesa, jei dar domina - grupej 18 (ar 19
Maniskis nuo rudens lanko Zemyna. Visai neblogas darzas. Vedeja, tiesa sakant, keista - kisasi i aukletuju darba, pati paskirsto vaikusi grupes, pakeisti gtupe butu turbut problematishka. Bet su ja reikia griezhtai, nepasimesti, reikalauti. Aukletojoms neturiu jokiu priekaishtu, tikrai rupestingos ir svarbiausia - nerekia, negasdina, netraumuoja vaiku. Stengiasi visus konfliktus su vaikais spresti taikiai. Grupeje 20 sarashiniu vaiku, bet lanko apie 15, o ziema ishvis 10.
Man patinka, kad shiame darzelyje yra mishraus amz grupiu, pvz musu grupej vaikiukai nuo 3 iki 6 metu. zhinoma, dauguma shi rudeni buvo trimetinuku, bet vistiek vaikui idomu, kai gali stebeti vyresnius arba pagloboti mazhesnius. Ir svenciu yra yra ivairesniu, ir pats darzelis jaukus.
Mes irgi lankom Zemynos lopseline grupe. Del silumos sutinku -silta.
Mano dukrytem 3.5 metuku ir1,9 menesiai.Uz poros savaiciu keliausim i lopseli-darzeli Zemyna.Gal kas patartumet tokio amziaus mergaitem, kurios grupes aukletojos yra geriausios??
Sveikos mamytes,
gal kas jau lankot KISKUCIU arba CIAUSKUCIU grupes nuo 3-ju metuku Zemynos darzeli. Planuojam ir mes pradeti. Gal galit pasidalint patirtim? Busim labai dekingi.
Apie "Žemynos" darželį girdėjau tik gerus atsiliepimus. Teritorija sutvarkyta, saugoma. O auklėtojų kiekvienam darželyje pasitaiko visokių. Tikriausiai stebuklas būtų, jei grupėje visos - abi auklėtojos ir šeimininkėlė - geroa būtų.
QUOTE(sprinza @ 2005 03 30, 10:39) Mes irgi lankom Zemynos lopseline grupe. Del silumos sutinku -silta. Sprinza, o kaip vadinasi jusu grupe? Mes nelankom Zemynos darzelio. Antri metai bandom lankyt Gabijele, bet dazniau sergam nei lankom. Galvoju, gal pakeistus darzeli butu geriau? QUOTE(Rimantė @ 2005 11 09, 09:19) Sprinza, o kaip vadinasi jusu grupe? Mes nelankom Zemynos darzelio. Antri metai bandom lankyt Gabijele, bet dazniau sergam nei lankom. Galvoju, gal pakeistus darzeli butu geriau? Sveika Rimante, del ligu - tai manau, ju kiekvienam darzely pilna, nes juk ten kolektyvas, pilna vaiku - ir su snargliu, ir kosinciu, ir su pan. 'bacilom'. Mes irgi pirmus metus labiau sirgom. O vaikui vis kita aplinka - stresas, nuo kurio ir imunitetas silpneja. Del priemimo i viena ar i kita grupe, tai tik su vedeja kalbetis reiktu. Musu grupej vaikai 2002m. gimimo, bet lyg yra ir vyresniu trimetinuku grupe, pasidomek, jei sugalvosi. Darzelio tel. 2471618, sekmes. O, dar prisiminiau, Zveryne yra sanatorinis darzelis, bet ten priima tik su gydytojo paz., kad vaikas serga ?? liga(nepamenu ligos pav.). Tas pazymas kai kas tiesiog nusiperka. Nezinau, ar ten tikrai superine prieziura, bet apsisnargliavusiu ir su vaistu maiseliu i grupe tikrai nepriima.
o kaip del priėmimo į Žemyną-ar labai iš anksto tartis reikia? norėčiau mažę pavasarį vesti, bet ar priims, jei dabar nueisime užsirašyti? o kokių nors ,patepimų, ar reikia ten duoti?
Siandien lankiausi darzelyje Zemyna, kur nuo rugsejo 1 - osios turetu pradeti eiti mano trimetis sunus. Man buvo pasakyta, kad tvarka pas juos tokia, kad grupes suformuos rugpjucio pabaigoje, ir pasakyti i kuria grupe pateks mano sunus dar neimanoma. Taip pat paaiskino, kad ryte, iki pietu, su vaikais dirba aukletoja-pedagoge, o po pietu paprasta aukletoja. Taip kad per diena visada pasikeicia dvi aukletojos. ikimokyklinuku aukletojos -pedagoges darzelyje yra dvi: Rasa ir Jolanta, ir pasake, kad galime rinktis pas kuria aukletoja-pedagoge Rasa ar Jolanta norime patekti. Mielosios mamytes, padekite - jeigu jusu maziai lanko grupes su siomis aukletojomis, patarkite prasau pas kuria is ju vaikui butu geriau. Busiu dekinga us bet kokius atsiliepimus.
Nelika
as irgi noreciau pasiteirawuti apie si darzeli? maniskiam 2m 5men tuoj bus. galvoju vesti i si darzeli. nesupratau tai ten misrios grupes ar kaip? as tai lyg susidariau nebloga nuomone apie si darzeli.
Sveikos! Užrašiau saviškes į šitą darželį, nors žadu leisti dar tik po gerų metų. Bet kaip supratau iš vedėjos, kad jie nelabai nori priimti vaikučių ne pagal gyvenamą vietą. Gal kas turi patirties? Ar nebus problemų, kai jau ateis laikas eiti į darželį? Apie darželį, kuris mums priklauso pagal gyv vietą, girdėjau daug nekokių atsileipimų, o Žemyna būtų arti ir mums, ir seneliams. Ačiū
Mums irgi nepriklauso pagal gyv. vieta, bet mus prieme, gal ir ne visai su dideliu noru. Jei ka, tai toje pacioje gatvej yra dar darzelis Ziedas, o berots Medeinos- darzelis su prad. klasem Ausra, sako geras, bet lab. ilgos eiles. Gabijos g. - Gabijele ir misrus Vejelis. Kai rinkomes darzelius, buvom uzsirase ir i Zieda, vedeja daug maloniau bendravo, viska aprode, supazindino su busimom aukletojom. Jau buvom apsisprende ji lankyti, bet per klaida ne i ta nuvaziavom. Man tie ratai Zemynos, Medeinos, Gabijos - tai pradzioj labirintas buvo,....
QUOTE(sprinza @ 2006 05 28, 22:07) Mums irgi nepriklauso pagal gyv. vieta, bet mus prieme, gal ir ne visai su dideliu noru. Jei ka, tai toje pacioje gatvej yra dar darzelis Ziedas, o berots Medeinos- darzelis su prad. klasem Ausra, sako geras, bet lab. ilgos eiles. Gabijos g. - Gabijele ir misrus Vejelis. Kai rinkomes darzelius, buvom uzsirase ir i Zieda, vedeja daug maloniau bendravo, viska aprode, supazindino su busimom aukletojom. Jau buvom apsisprende ji lankyti, bet per klaida ne i ta nuvaziavom. Man tie ratai Zemynos, Medeinos, Gabijos - tai pradzioj labirintas buvo,.... Uzrasiau ir as savo mergaite i si darzeli nuo kito rudens. Vedeja gana maloni buvo. Ir pats darzelis nebloga ispudi paliko, nors visko gerai ir neapziurejau.
mano viena dukra jau baige ši darželi lankyti, o kita tik ka pradejo, esu labai patenkinta, direktore irgi nieko, o kad pavadovauja aukletojoms tai tik i nauda, gaug geriau kai direktorė yra direktorė o ne aukletoju graugė, tada aukletojos prisibijo ir nedaro kvailysčių, nors mums visko buvo. Uzsiima su vaikais tikrai daug, bet esu pora kartu pastebėjus, kad per pietų miega aukletojos išsleka i šalimais esančia grupe kavytes pagerti, o vaikai tuo metu lieka vieni, žinoma jie miega tai kaip ir nieko labai tragiško, bet vistiek man tas nepatiko. Dar kaskas teisingai parase del parūkymo, bet ten kiek aš mačiau tai šeimininkutės laksto rūkyti ir jos tik dvi ten tokios rūkančios. Aukletojos pas kurias mano dukra buvo man patiko - ju vardai Dalia ir Irena, dukrai irgi patiko, paruosiamoje grupeja susipazinome su aukletoja -pedagoge Rasa dar neteko matyti zmogaus su tokia kantrybe o turejo keleta tikrai nesukalbamu vaiku, nei kartelio neteko girdeto rekiant, labai gerai paruošia mokyklai, dauguma vaiku apie naujuosius metus jau skaite, dirba atsižvelgdama i vaikus, jei vaikus sudomi kokia tema, jie apie tai ir šneka nesisengia dirbti tik pagal programa, taip kad daug ko vaikai sužino, tai tik kad visas trejas pratybas reikia rudeni nupirkti, nes naudojasi visomis trijomis pratybomis iš karto. I lauka jei tik nelyja , veda kasdien, na lopselinukus žiemos metu beveik neveda, bet tai visiskai suprantama, nes kol juos visus aprenge, tai laikas ir gryzti valgyti pietus.
Labai gaila, bet mūsų su antruoju vaikeliu nepriėmė nuo šio rugsėjo
nes nepriklausom pagal gyv.vietą. Su pirmu, sunkiai, bet priėmė, nors ir ilgai kalbėjo, kankinę vaidino, turbūt kyšio norėjo? QUOTE(sprinza @ 2006 09 20, 09:49) Labai gaila, bet mūsų su antruoju vaikeliu nepriėmė nuo šio rugsėjo nes nepriklausom pagal gyv.vietą. Su pirmu, sunkiai, bet priėmė, nors ir ilgai kalbėjo, kankinę vaidino, turbūt kyšio norėjo? Gal dar kas nors lanko?Butu idomu suzinoti atsiliepimus
kokie atsiliepimai butu apie si darzeli/kaip direktore.?musu tai kazkodel net prasymo neprieme,atseit perkrauta,nors as norejau tik i eile,ir nesvarbu kada ji butu,beje ejom pagal gyv.vieta.supykde juodai
QUOTE(wetta @ 2007 03 21, 23:59) kokie atsiliepimai butu apie si darzeli/kaip direktore.?musu tai kazkodel net prasymo neprieme,atseit perkrauta,nors as norejau tik i eile,ir nesvarbu kada ji butu,beje ejom pagal gyv.vieta.supykde juodai darzelis tikrai perpildytas maciau as tuos sarasus tai tikrai kosmines eiles, todel sunku ir vaikams ir aukletojoms, vaiku kiekvienoje grupeje po 20-22, o galima tik max 20, aisku ne visi lanko, bet musu grupeja beveik visada kokia 16-18 vaiku visada yra, taip kad maciau kaip sunkiai su tais vaikais susitvarko aukletojos. o mus irgi labai sunkiai, prieme, ir tai tik todel, kad mano vyresnioji buvo lankiusi, bet as iki paskutines minutes laksciau ir vis klausinejau, ar yra sansu, ir nezinau jokio kysio nedaviau, labai zmoniskai visada paaiskindavo ir pasakydavo kad vis negali dar nieko pasakyti, tik rugsejo pirmomis dienomis, kai jau sudare tikslius grupiu sarasus tai ir pasake kad priims, as tikrai niekam nieko nedaviau ir nezinau man ji kaip tik kaskodel pasirode kaip nieko neimanti, bent kiek klausinejau tarp mamu tai dar nei viena nepasake kad ka butu davusi. bet cia tik mano nuomone.
labutis, mes siandien aplankem keturis darzelius..tai i si darzeli mus prieme, bent jau taip sake direktore.apie kysio davima net kalbos nebuvo..td mum labai patiko.Dabar perskaiciau, kad perpildytas
O kaip dėl didesniukų grupių
QUOTE(mamusiuka @ 2007 05 16, 08:46) O kaip dėl didesniukų grupių QUOTE(Dovile B. @ 2007 04 16, 19:23) labutis, mes siandien aplankem keturis darzelius..tai i si darzeli mus prieme, bent jau taip sake direktore.apie kysio davima net kalbos nebuvo..td mum labai patiko.Dabar perskaiciau, kad perpildytas na kiek zinau nemazai atsilaisvins vietu i ta grupe kurie dirba pagal ta stainerio ar kaip ten programa, kiek zinau ten labai daug busimu sesemeciu kurie pereis i paruosiama grupe, o siaip musu jaunesneja vos prieme nes mums pagal gyvenama vieta sis darzelis nepriklauso, QUOTE(mamusiuka @ 2007 05 16, 09:46) O kaip dėl didesniukų grupių siaip tai apie aukletojas kasko ir negaliu papasakoti, tos pas kurias lanke mano vyresnioji kaip tik dabar turi maziukus, o apie kitas nieko nezinau, o uzsiemimu tai tikrai daug, bent tris koncerteliai per metus, du kartus i savaite eina i aktu sale ir dainuoja, du kart i savaite eina pasportuoti, o sesemeciai tai kasdien eina i sale sportuoti, kiekviena ryta mankstele daro, tikrai daug daineliu ir eilerastuku ismoksta, turi labai faina muzikos vadove kuri labai graziai nesibardama vaikus ruosia sventems, na as labai patenkinta. nu ir reklama pavariau darzeliui QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 05 19, 19:56) siaip tai apie aukletojas kasko ir negaliu papasakoti, tos pas kurias lanke mano vyresnioji kaip tik dabar turi maziukus, o apie kitas nieko nezinau, o uzsiemimu tai tikrai daug, bent tris koncerteliai per metus, du kartus i savaite eina i aktu sale ir dainuoja, du kart i savaite eina pasportuoti, o sesemeciai tai kasdien eina i sale sportuoti, kiekviena ryta mankstele daro, tikrai daug daineliu ir eilerastuku ismoksta, turi labai faina muzikos vadove kuri labai graziai nesibardama vaikus ruosia sventems, na as labai patenkinta. nu ir reklama pavariau darzeliui
Superinės auklėtojos: Lina, Daiva, Ramunė, Jolanta.
Inga pastoviai rėkia ant vaikų, po pietų neleidžia imti žaisliukų.
O Irena irgi mėgėja rėkauti, bausti. Dar Danutė yra, šiaip nieko motwerytė, tik labai jau dėjuojanti. Kaip jai sunku, kokie vaikai blogi ir t.t. O prieš Ramunę, Liną, Jolantą ir Daivą tai tikrai žemai lenkiuosi. Nuostabios. QUOTE(sigutele @ 2007 05 31, 08:17) Inga pastoviai rėkia ant vaikų, po pietų neleidžia imti žaisliukų. O Irena irgi mėgėja rėkauti, bausti. Dar Danutė yra, šiaip nieko motwerytė, tik labai jau dėjuojanti. Kaip jai sunku, kokie vaikai blogi ir t.t. O prieš Ramunę, Liną, Jolantą ir Daivą tai tikrai žemai lenkiuosi. Nuostabios.
[quote=LINUTUKĖ,2007 05 19, 20:56]
na kiek zinau nemazai atsilaisvins vietu i ta grupe kurie dirba pagal ta stainerio ar kaip ten programa, kiek zinau ten labai daug busimu sesemeciu kurie pereis i paruosiama grupe, o siaip musu jaunesneja vos prieme nes mums pagal gyvenama vieta sis darzelis nepriklauso, o kas cia per grupe(stainerio)?
o tai kur deti vaika iki 3 metu kur jam priklauso eiti tada nieko nesuprasti
na ir mes uzsiraseme i si darzeli, planuojam nuo kito rugsejo eiti, jei viskas gerai
ar patenkinti siuo darzeliu teveliai QUOTE(lupipita @ 2007 07 05, 08:50) na ir mes uzsiraseme i si darzeli, planuojam nuo kito rugsejo eiti, jei viskas gerai ar patenkinti siuo darzeliu teveliai Gal kartu i viena grupe pateksim Man irgi idomu ar ten uzsiema su jais? ar ismoksta eilerastuku, ar vaidina per sventes? kas lankot papasakokit kaip ten yra QUOTE(Dovile B. @ 2007 07 08, 14:07) Gal kartu i viena grupe pateksim Man irgi idomu ar ten uzsiema su jais? ar ismoksta eilerastuku, ar vaidina per sventes? kas lankot papasakokit kaip ten yra mes tai planuojam nuo 2008 metu rudens eiti , o jus QUOTE(marfa @ 2007 07 09, 16:25) na mes dar uzsirasem i zieda, tai jei butu galimybe rinktis kazin kuris geresnis, sis ar ziedas, gal kam teko susidurti su abiem arba gal ka nors girdejot kur vaikui butu geriau QUOTE(marfa @ 2007 05 25, 11:00) Gal ten yra dvi Kristinos, bet viena Kristina turi ketvirtį mano dukrelės grupėje, tai jos labai vaikai nemėgsta O va Renatą ir Snieguolę labai myli Papildyta: QUOTE(sigutele @ 2007 05 28, 09:17) Irena pavaduoja vasarą musų auklėtojas, tai taip pat nieko blogo negirdėjau, dukra sakė, kad ji gera. QUOTE(lupipita @ 2007 07 11, 09:44) mes tai planuojam nuo 2008 metu rudens eiti , o jus na mes dar uzsirasem i zieda, tai jei butu galimybe rinktis kazin kuris geresnis, sis ar ziedas, gal kam teko susidurti su abiem arba gal ka nors girdejot kur vaikui butu geriau Lupipita, mes irgi galvojame savo sūnelį nuo 2008 rudens leisti į Žemynos darželį, tik dar nesame užsirašę. Ar jūs seniai ten užsirašėt, ar nebuvo problemų su vietomis? Aš irgi neapsisprendžiu, kuris darželis galėtų būti geresnis - Žemyna ar Žiedas. Turbūt bandysiu į abu užrašyti. O gal kas žinote, ar vasarą galima nueiti užrašyti vaiką, ar vedėja būna, neatostogauja? Ar prieš einant reikia pasiskambinti, ar galima bet kada nuėjus tiesiu taikymu pas vedėją veržtis? Ar reikia kokių dokumentų? QUOTE(smiltpeliuke @ 2007 07 20, 19:37) Lupipita, mes irgi galvojame savo sūnelį nuo 2008 rudens leisti į Žemynos darželį, tik dar nesame užsirašę. Ar jūs seniai ten užsirašėt, ar nebuvo problemų su vietomis? Aš irgi neapsisprendžiu, kuris darželis galėtų būti geresnis - Žemyna ar Žiedas. Turbūt bandysiu į abu užrašyti. O gal kas žinote, ar vasarą galima nueiti užrašyti vaiką, ar vedėja būna, neatostogauja? Ar prieš einant reikia pasiskambinti, ar galima bet kada nuėjus tiesiu taikymu pas vedėją veržtis? Ar reikia kokių dokumentų? as uzrasiau i abu Pries uzrasat paskambinau, paklausiau kada galiu ateiti, kiek pamenu rasiau vietoje prasyma, bei turejau gimimo liudijima, man atrodo viskas, daugiau nieko nereikejo zemyna yra lietuviskas darzelis, o ziedas misrus, todel galvoju gal leisti i zemyna QUOTE(lupipita @ 2007 07 23, 19:17) as uzrasiau i abu Pries uzrasat paskambinau, paklausiau kada galiu ateiti, kiek pamenu rasiau vietoje prasyma, bei turejau gimimo liudijima, man atrodo viskas, daugiau nieko nereikejo zemyna yra lietuviskas darzelis, o ziedas misrus, todel galvoju gal leisti i zemyna Skambinau į Žemyną, tai kol kas neužrašinėja, nes direktorė atostogauja. O Žiedas jau apskritai neužrašinėja, nes baisiausiai perpildytas QUOTE(smiltpeliuke @ 2007 07 25, 10:18) Skambinau į Žemyną, tai kol kas neužrašinėja, nes direktorė atostogauja. O Žiedas jau apskritai neužrašinėja, nes baisiausiai perpildytas Baltrušaičio g-vė ir man atrodo priklauso zemynai |