Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar taisyti pieninius dantukus
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Dykuma5
Mano sūnui jau vienas nuolatinis dantis priekinis išdygęs vietoj išmušto dantuko. Šalia esantis priekinis viršutinis jau labai sugędęs ir tik pusė jo yra. Norėjome ištraukti, bet gydytoja sakė, kad dygdamas nuolatinis jį pats išstums. Kai kurie pieniniai krūminiai taip pat sugędę, bet gydytoja taip pat nepatarė jų taisyti. Vaikui jų neskauda. Ar nebus blogai jei lauksime? Šeštukai dar nedygsta. Vaikui jau tuoj bus šeši metukai.
Gabe
QUOTE(dira @ 2007 05 26, 07:02)
Mano sūnui jau vienas nuolatinis dantis priekinis išdygęs vietoj išmušto dantuko. Šalia esantis priekinis viršutinis jau labai sugędęs ir tik pusė jo yra. Norėjome ištraukti, bet gydytoja sakė, kad dygdamas nuolatinis jį pats išstums. Kai kurie pieniniai krūminiai taip pat sugędę, bet gydytoja taip pat nepatarė jų taisyti. Vaikui jų neskauda. Ar nebus blogai jei lauksime? Šeštukai dar nedygsta. Vaikui jau tuoj bus šeši metukai.
*

o mano stomatologe atvirksciai patare rolleyes.gif sake, jog butinai taisyti reikia, nes bakteriju zidinys persiduos ir nuolatiniam dantukui, o to pasekoje nuolatinis nebus stiprus ir anksti gesti prades g.gif O tuo labiau kruminiai.. gal gydytoja nelabai megstanti vaikams dantis taisyti?.. rolleyes.gif man taip buvo, nes maniskis rekdavo baisiausiai blush2.gif pakeitem stomatologe, gana greit prisipratino ir sutvarke sugedusius dantukus. Su kruminuku prieziura geriau nejuokauti ir nelaukti kol skaudeti prades bei teks rimtai gydyti unsure.gif Laukiu kada galiniai islys pilnai ir is karto vesiu, jog uzteptu silanto 4u.gif
Zylute1
QUOTE(Gabe @ 2007 05 28, 17:59)
o mano stomatologe atvirksciai patare  rolleyes.gif  sake, jog butinai taisyti reikia, nes bakteriju zidinys persiduos ir nuolatiniam dantukui, o to pasekoje nuolatinis nebus stiprus ir anksti gesti prades  g.gif  O tuo labiau kruminiai.. gal gydytoja nelabai megstanti vaikams dantis taisyti?..  rolleyes.gif  man taip buvo, nes maniskis rekdavo baisiausiai  blush2.gif  pakeitem stomatologe, gana greit prisipratino ir sutvarke sugedusius dantukus. Su kruminuku prieziura geriau nejuokauti ir nelaukti kol skaudeti prades bei teks rimtai gydyti  unsure.gif Laukiu kada galiniai islys pilnai ir is karto vesiu, jog uzteptu silanto  4u.gif
*

mano suneliui 4 metukai, pradejo gesti pieninis kruminukas - nuejome, sutaise thumbup.gif jokiu ten atsikalbinejimu nebuvo, o vaikas dar ir dovaneliu gavo (knygele, lipdukai) drinks_cheers.gif tai ir siandien klausineja - o mes ten dar eisim, nagi, paziurek,- ar tikrai sveiki mano dantukai? lotuliukas.gif ir saldainiu maziau reikalauja,- nes dantiste sake, kad nesveika irnesakyk.gif
Tučka
QUOTE(dira @ 2007 05 26, 08:02)
Kai kurie pieniniai krūminiai taip pat sugędę, bet gydytoja taip pat nepatarė jų taisyti. Vaikui jų neskauda. Ar nebus blogai jei lauksime? Šeštukai dar nedygsta. Vaikui jau tuoj bus šeši metukai.
*

Nu ks cia per sundaktare toki dalyka patare blink.gif Mes laukem laukem, kol vaikui pradejo skaudet dantuka, tai musu daktere sake butinai reikia taisyti ir nelaukti kol dantis suminkstes, nes tada jau labai blogai. schmoll.gif Keiskit greiciau ta daktare unsure.gif
mama_gulbe
QUOTE(Tučka @ 2007 05 29, 07:45)
Nu ks cia per sundaktare toki dalyka patare  blink.gif  Mes laukem laukem, kol vaikui pradejo skaudet dantuka, tai musu daktere sake butinai reikia taisyti ir nelaukti kol dantis suminkstes, nes tada jau labai blogai.  schmoll.gif Keiskit greiciau ta daktare  unsure.gif
*

drinks_cheers.gif tikrai nesamoningai patare
su sugedusiais dantukais nieko gero, ir gedimas persiduoda kitam dantukui, kajau ten kalbet kad puse jo beliko doh.gif tai kaip ta vaiko sypsena atrodo, ir dar priekinis doh.gif doh.gif doh.gif

nu vesk greiciau ta vaika pas daktare, o tai kai visus sugedusius prades skaudeti, tikrai ilgam isimins vaikas
dar pati is savo vaikystes prisimenu kaip skaudejo, bet mama nevede blink.gif doh.gif ir nezinau kodel, kelias dienas kankinausi kol jis iskrito (tiksliau pati ispesiau), bet paskui naujas dantukas pradejo gesti labai greitai doh.gif

vienu zodziu vesti vaikiukus pas stomotologus reikia neskaitant ar sveiki ar nesveiki dantukai drinks_cheers.gif
belisima
man tas pats buvo,kai nuvedziau pas viena ,sako tipo nereikia taisyti.Laukem ,kol pradejo skaudeti,tada nuejom pas kita ir si paaiskino,kad kaikurios dantistes tingi apsiimti su vaikais,kadangi neturi kantrybes visu pirma,po to vaiku dantu taisymas paima tiek pat laiko kaip suaugusio ,o pinigu negali imti tiek daug.Taigi joms neapsimoka.
makuke
žinoma kad taisyti, nors ir neskauda, nes kai pradės skaudėt - ne laikas bus vaiką pratint prie naujų pojūčių stomatologo kėdėje. Mūsų stomatologė tik už pieninių dantukų taisymą, nors prisėjo ir po kelis kartus vieną plombą dėti.
Tučka
QUOTE(makuke @ 2007 05 30, 11:58)
žinoma kad taisyti, nors ir neskauda, nes kai pradės skaudėt - ne laikas bus vaiką pratint prie naujų pojūčių stomatologo kėdėje. Mūsų stomatologė tik už pieninių dantukų taisymą, nors prisėjo ir po kelis kartus vieną plombą dėti.
*

O maniskiui tai tikriausiai tik padejo, kad pradejo skaudeti dantuka doh.gif nes mes buvom uzsirase birzelio menesiui, tai baisiai nenorejo eiti, o kai pajaute koks yra skausmas, tai tik ir klausinejo kada eisim, tipo greiciau vesk, kad tik neskaudetu ax.gif dabar net nebeziuri i saldainiu puse schmoll.gif O is daktares isejo labai patenkintas ir sake kita karta butinai ateis thumbup.gif
3in1
Va butent, kad kai kurios daktares tingi su vaikais uzsiimti ir tuomet sako, kad nereikia ju tvarkyti cool.gif .
Bet kokia teise jos turi taip sneketi, geriau jau tuomet sakytu eiti pas kita daktara.
Kai nieko nznai reikia ar nereikia, tuomet aklai tiki ir gadini vaiko sveikata, juk kaip ir suaugusiam per kiara danti eina mikrobai, taip ir vaikui doh.gif
As tai pikta ant tokiu daktaru, o gal tai tie sundaktariai mirksiukas.gif
Staigmena
mano mergytei irgi pieniniai dantukai sugede g.gif nors dantukus valom. idomu kodel jie genda tokiems jauniems vaikams g.gif beje gal kas žinot gerą vaikų nebijančią stomatologę naujamiestyje?
Surry
Mano maziui 4m pradejo gesti priekiniai dantukai.Skubejom pas stomatologa!Ir ne pas viena...Nei vienas netaise.Sako,kad neapsimoka taisyti,nelaikys plomba ir t.t. Praejus 1.5metu vaizdelis tikrai nekoks doh.gif .Laukiam nesulaukiam kada jie kris.
MamaI
QUOTE(lincikas5 @ 2007 06 14, 16:58)
Mano maziui 4m pradejo gesti priekiniai dantukai.Skubejom pas stomatologa!Ir ne pas viena...Nei vienas netaise.Sako,kad neapsimoka taisyti,nelaikys plomba ir t.t. Praejus 1.5metu vaizdelis tikrai nekoks doh.gif .Laukiam nesulaukiam kada jie kris.
*

Kaip cia buvo rasyta,ir ne viena karta,dantukus butinai reikia taisyt,nors jie ir pieniniai.O kad plombos prastai laikosi,tai tiesa,kartais ir ne viena karta reikia plombuot kol sulauki kol tas dantukas iskrenta,bet tai ne priezastis ju netaisit.Greiciausiai pas jus ne tik priekiniai sugede,o jei tik priekiniai,tai ju kartais istikruju neplombuoja,bet gydyt reikia.
Surry
QUOTE(MamaI @ 2007 06 14, 17:20)
Kaip cia buvo rasyta,ir ne viena karta,dantukus butinai reikia taisyt,nors jie ir pieniniai.O kad plombos prastai laikosi,tai tiesa,kartais ir ne viena karta reikia plombuot kol sulauki kol tas dantukas iskrenta,bet tai ne priezastis ju netaisit.Greiciausiai pas jus ne tik priekiniai sugede,o jei tik priekiniai,tai ju kartais istikruju neplombuoja,bet gydyt reikia.
*

Pirmieji pradejo gesti priekiniai dantukai.Jie nebuvo skausmingi ar jautrus.Tiesiog negraziai atrode.Ju netaise!! O kruminius du dantukus labai gerai good.gif sutvarke.
Žiogienė
Klausimėlis: o vaikams kaip nors nuskausmina? g.gif Pas mano panelę krūminis genda, bet bijo net normaliai išsižiot , man parodyt. Tai nežinau kaip čia bus su taisymu doh.gif
MamaI
QUOTE(Žiogienė @ 2007 06 16, 13:15)
Klausimėlis: o vaikams kaip nors nuskausmina? g.gif Pas mano panelę krūminis genda, bet bijo net normaliai išsižiot , man parodyt. Tai nežinau kaip čia bus su taisymu doh.gif
*

Ir vaikuciams nuskausmina butinai,kaip ir suaugusiems smile.gif
Surry
QUOTE(MamaI @ 2007 06 16, 16:36)
Ir vaikuciams nuskausmina butinai,kaip ir suaugusiems  smile.gif
*

Mano sūnui irgi reikejo krūminį dantuka nuskausmint.Bet vaistu leidimas jam tiek baimes ivare scare.gif ,kad stomatologes visiskai neprisileido schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif .Ir neisivaizduoju kada tai pamirš.Nors gydytoja buvo nuostabi good.gif ir mes "auso kalnus"zadejom-NEPAVYKO!
glinglingas
mes eisime pas dantiste tvarkytis.. sunui 2.6 metuko ir jau vienas dantukas tikrai nemazai pagedes sad.gif is viso turim ant 5 dantuku kariesa sad.gif nors ir valem ir negerem ish buteliuko.. zodziu tikiuosi leisis tvarkomas. dabar yra tos spalvotos plombos smile.gif gal isheis uzpudrinti smegeneles jam g.gif lotuliukas.gif
Sandr_e
Na pagaliau ir mes susitvarkem savo panai dantukus,kai sugedo pirmasis dantukas nuejom pas viena gydytoja tai ji musu mazei buvo tik kanala atverusi(greze skaudama danti be nuskausminimo,tai pupai net asaros riedejo) ir tipo paeme pinigus ir sake jog nereikia pieniniu plombuot,nes jie iskris(cia buvo Utenoje),taciau su laiku atsirado pulinys ir teko rimtai susimastyt apie gyd.kompetencija,ieskojom pagalbos ir radom, Vilniuje prie pasazo pas Juozapa is vidines kiemo puses yra tokia klinika,na gydemes pas Orinta,labai puiki gydytoja,tai ji padare sio dantukio nuotrauka ir teko ji istraukt nes kadangi buvo neuzplombuotas visas lyg sanies sugedes.Tad sake nera svarbu ar suaugusiam ar vaikui vistiek butina plombuoti,nes pasekmes vat kokios,tai dukrai patiko,ant dantuko dejo "vysnines uogienes" nuskausminamieji kvepiantys vysniom,idejo spalvotas pliombytes i pieninius dantukus taj turi ir zalia ir melyna ir sidabrine ir raudona,o tikrus dantis taj plombuoja tik su baltom lotuliukas.gif kad kai uzaugs matyt gal kad neissiskirtu biggrin.gif taciau seip man patiko viskas ir aplinka ir gydytojai, tik va kainos doh.gif na bet ka padarysi del savo angeleliu bele tik jiems patinka ir bele tik leidziasi sutvarkyt dantukus mirksiukas.gif nors sunaus niekaip neikalbinom susitvarkyt nors pas Orinta eit nenorejo,ejom pas Sergeju bet taipat niekaip,teks keliaut manau i Zalgirio poliklinikos odontologijos centra minejo jog ten tokius nesukalbamus vaikus priima,duoda jiem linksmuciu (kazkokiu vaistuku motorikai silpnint,o esant reikalui ir narkoze)o mums jau spaudzia reikalas nes turim ne viena o bent 3 sugedusius dantukus cray.gif nesiduodavo mazas labai dantuku isvalyt,tai kai negerai issivalydavo todel pasekmes jau juntamos ir reikia ieskot pagalbos juos suremontuojant verysad.gif
Auksesmama
Mano maziukei ant kruminiu poros dantuku pamaciau tokius maziukus juodus taskiukus,ar jau reikia vesti pas dantista? g.gif Net neisivaizduoju,kaip su ja reiktu susitart,nu gal iki vasaros taps protingesne,grisim i Lietuva ir nuleksim pas kokia daktaryte blush2.gif manoji dar geria pienuka is buteliuko,tai gal gali buti del to ,kad genda?
ajd
Paskaičiau čia ir nežinau ką daryti. Vasarą ėjom pas dantistę,tai po visų cirkų prisileido tik išgręžti vieną krūminį . Tai tik sumokėjau 2 kartus po 20 lt-už nieką. Ko pasekoje dar skylė išdidėjo. Tai po kiek laiko tas 4 dantukas ištrupėjo, dabar žiūriu net smegenys toje vietoje susiaurėjo. O šiandien ištrupėjo kitos pusės 4 dantukas. Tai plombų vistiek neuždės, nėr ant ko,bet gal reikia kokias šaknis ištraukti,ar ką daryti? neįsivaizduoju...Patrakite, prašau.
Staigmena
ajd marš pas gydytoją kad šaknis jei geros užkonservuotų nes galit infekciją pasigauti. mes kai mergaitė po nuskausminimo net gydytojo neprisileido ėmėm drąstiškų priemonių visi laikėm o gydytoja bandė gręžti, per prievartą. kai pajuto kad neskauda, visos ašaros ir isterijos baigėsi. viską puikiai davė sutaisyti. nors visi abejojom tokio drastiško poelgio pasekmėm. bet mergaitei reikėjopajusti, kad neskaudės blush2.gif
ajd
`Tai vat kad"ačiū" gydytojai kuri jau leido 5 metų vaikui pajusti kas yra danties skausmas.
Staigmena
blink.gif kaip. manoji net nebijo dantukų tvarkytis po to nelemto įvykio ax.gif
ajd
Bet jūsų mergaitė. O mano vyro vos akys neišlėkė kai pajuto skausmą. ir viskas,daugiau aš jo geruoju nenuvedžiau, o savo noru net į tą pusę pasivaikščioti nėjo...
osbura
Sveikos merginos ,mano mazoji taip pat turi sugedusius tris kruminius g.gif o pas stomotologa net nesizioja doh.gif gal galit patarti kur Kaune ja nuvesti 4u.gif
linagud
Padėkit!!! Kur rasti Klaipėdoje gerą vaikų odontologę? Dukrai sugedo krūminis dantis , nieko neprisileidžia, žandas ištino, nors skausmas ir praėjo, bet bijau, kad kas blogiau nebūtų
kamilijak
as burnos hogieniste be 5 minuciu 4u.gif tai tikrai patariu su savo mazyliais eiti pas burnos higienista ir pratinti vaika prie odontologo.... tuo labiau kad vaikas turi lankytis pas burnos higienista ir del silantu (apsaugeliu) dantims.... smile.gif
Auksesmama
QUOTE(kamilijak @ 2008 03 29, 19:35)
as burnos hogieniste be 5 minuciu  4u.gif  tai tikrai patariu su savo mazyliais eiti pas burnos higienista ir pratinti vaika prie odontologo.... tuo labiau kad vaikas turi lankytis pas burnos higienista ir del silantu (apsaugeliu) dantims....  smile.gif
*

O nuo kokio amziau dedami silantai? ax.gif
baltakase
4u.gif

Sunu vedziojau pas stomatologa profilaktiskai nuo 1.5m.Jam ne vienas gydytojas baimes nesukelia thumbup.gif .2m jau turejo viena sutaisyta dantuka.Visada kuo puikiausiai leisdavo apziureti dantukus gydytojai ir jei reikedavo taisyti,nebudavo problemu.O isejes is kabineto visada paklausdavo kada vel ten eisim.
Kiek stomatologe yra minejusi,tai priekiniu pieniniu galima netaisyti,o kruminukus butina,nes jie gali perduoti infekcija nuolatiniams dantims.
Silantus jam uzdejo,kai isdygo 4 pirmi kruminiai,neatsimenu tiksliai kiek jam buvo,bet tikrai pries pirma klase.Dabar jis baigineja 3 klase.o silantai dar puikiausiai laikosi. thumbup.gif .Jau antri metai ji pas stomatologa lankosi vienas ax.gif (musu kieme yra privatus kabinetas,reikejo mano paraso,nes jis nepilnametis).Tai dabar man visai neskauda galvos,tik uzrasau,o ponaitis pats nuruksta i kabineta.
martusha
QUOTE(baltakase @ 2008 03 29, 23:46)
4u.gif

Sunu vedziojau pas stomatologa profilaktiskai nuo 1.5m.Jam ne vienas gydytojas baimes nesukelia thumbup.gif .2m jau turejo  viena sutaisyta dantuka.Visada kuo puikiausiai leisdavo apziureti dantukus gydytojai ir jei reikedavo taisyti,nebudavo problemu.O isejes is kabineto visada  paklausdavo kada vel ten eisim.
Kiek stomatologe yra minejusi,tai priekiniu pieniniu galima netaisyti,o kruminukus butina,nes jie gali perduoti infekcija nuolatiniams dantims.
Silantus jam uzdejo,kai isdygo 4 pirmi kruminiai,neatsimenu tiksliai kiek jam buvo,bet tikrai pries pirma klase.Dabar jis baigineja 3 klase.o silantai dar puikiausiai laikosi. thumbup.gif .Jau antri metai ji pas stomatologa lankosi vienas ax.gif (musu kieme yra privatus kabinetas,reikejo mano paraso,nes jis nepilnametis).Tai dabar man visai neskauda galvos,tik uzrasau,o ponaitis pats nuruksta i kabineta.
*

O i kokia klinika einate? ir i kokia eidavote kai buvo apie 1,5-2 metukai vaikui, ar i ta pacia? mums dabar 1,7 m. tai norime irgi pasitikrinti bei susipazinti su dantu gydytojais. tik niekaip negalim pasirinkti kur eit unsure.gif rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.