Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Desertinis varškės sūris su žele
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
Rikku
Labai noriu pabandyti pagaminti pati.Tik kaip visada turiu tokia problemele ax.gif neisivaizduoju kaip tai padaryti biggrin.gif .Taigi,gal turit kokiu minciu.. arba dar geriau,zinote recepta.. ax.gif blush2.gif
*Nerutė *
Manau kad galesiu pagelbeti .
Desertinis varskes suris su zele
1.5 kg. varskes
10 kiausiniu
0,15 gr. zelatinos
0.200 gr. sviesto
3 stiklines cukraus
2-3 pakeliai zeles skirtingu spalvu
zele paruosiam kaip parasyta ant pakelio ir sustingdom ,varske sumalt mesmale ( butinai ) sudet kiausinius ir cukru .Gerai isukti .Supilti istirpinta sviesta .zelatina isbrinkinti nedideliam kieki vandens . pakaitinti garu vonelej kad neliktu gumuleliu ir supilti i varskes mase .Gerai ismaisyti .Sudeti gabaleliais supjaustyta zele dar karta atsargiai ismaisyti ir deti i saldytuva kol sustings . Vietoj zeles galima deti dziovintu vaisiu , irgi labai skaniai gaunasi . thumbup.gif SKANAUS !
Atlante
Norėjau paklausti ar kas gaminote, ir kaip gavosi? smile.gif
Ir jei daryti mažesnę porciją pamėginimui, ir viskas dalinant į tris dalis, tada tris ar keturis kiaušinius geriau dėti? 4u.gif
aguonele
na atradau pagaliau, ka savaitgali gaminsiu. Gal atsiliepimu yra? Jei ne, tai parasysiu kaip gavos sekmadieni smile.gif)
aguonele
Nea mad.gif neikas man neisejo. Jau vien pagalvojau , kad kiausiniai cia netinka bet dariau.
ANDRUTIS
as dariau va sita thumbup.gif
Masiania*
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 28, 16:55)
as dariau  va sita  thumbup.gif
*

As irgi tokia daznai darau, tik be zeles gabaliuku blush2.gif
lotute
QUOTE(April-Aries @ 2009 01 28, 17:16)
Jie ir buna kieti,bet kai pertepi labai sauniai sudreksta ir buna minkstuciai smile.gif
Papildyta:

Man it tas pats lotuliukas.gif Pabandyk sitaip:
5 kiausiniu baltymai
300g miltinio cukraus
1 citrinos sultys
Atsaldytus baltymus gerai isplakti,kol mase padides apie 7 kartus,tada po truputi berti miltini cukru,citrinos sultis,po to statyti inda i karsta vonele ir plakti kol mase ikais,sutirstes ir prades laikyt savo forma.Baigiant plakt galima ilasint norimos esencijos
*

gal kuri įdės parodyti, kaip gaunasi g.gif
KibirVibir
QUOTE(lotute @ 2009 01 28, 19:40)
gal kuri įdės parodyti, kaip gaunasi  g.gif
*

apie ka tu cia? g.gif biggrin.gif
lotute
QUOTE(KibirVibir @ 2009 01 28, 19:12)
apie ka tu cia?  g.gif  biggrin.gif
*

o siaubas kokia nesamonė pacitavau blink.gif doh.gif
norėjau pasakyti, kad įdomu pamatyti desertinį sūrį padaryta pačių 4u.gif
ANDRUTIS
QUOTE(lotute @ 2009 01 28, 18:40)
gal kuri įdės parodyti, kaip gaunasi  g.gif
*

Stai mano,tik sekanti karta deciau daugiau zelatino i pacia varskes mase ,arba grietineles zele daryciau su per pus maziau vandens,nes noretusi ,kad butu kietesne ir vietoje 3 dejau 5 saukstu cukraus .Taippat gavosi ir su aguonomis :4u
user posted image
lotute
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 29, 10:34)
Stai mano,tik sekanti karta deciau daugiau zelatino i pacia varskes mase ,arba  grietineles zele daryciau su per pus maziau vandens,nes noretusi ,kad butu kietesne  ir  vietoje 3 dejau 5 saukstu cukraus .Taippat gavosi ir su aguonomis :4u
user posted image
*

oho kaip liuksiškai atrodo, tik tikrai norėtųsi tokio kietesnio, na reiks pabandyti ir man blush2.gif
ANDRUTIS
QUOTE(lotute @ 2009 01 29, 11:42)
oho kaip liuksiškai atrodo, tik tikrai norėtųsi tokio kietesnio, na reiks pabandyti ir man  blush2.gif
*

drinks_cheers.gif tikrai verta pabandyti,net is 250gr varskes uztektu,nes is 500 gr man gavosi du tokie kaip nuotraukoje.
lotute
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 29, 11:56)
drinks_cheers.gif  tikrai verta pabandyti,net is 250gr varskes uztektu,nes is 500 gr man gavosi du tokie kaip nuotraukoje.
*

o tu tą sūrį į kažką įdedi( na kad sustingtų) ar ne? aš bandysiu daryti iš 250gr mažu dar sugadinsiu ką blush2.gif
o tai gal galėtum aprašyti patį darymą? nes ten tik ko reikia surašyta 4u.gif
ANDRUTIS
QUOTE(lotute @ 2009 01 29, 11:59)
o tu tą sūrį į kažką įdedi( na kad sustingtų) ar ne? aš bandysiu daryti iš 250gr mažu dar sugadinsiu ką  blush2.gif
o tai gal galėtum aprašyti patį darymą? nes ten tik ko reikia surašyta 4u.gif
*

I varskyte sudejau cukru ir supyliau grietineles zele (tik kartoju,darykit ja su puses kiekiu vandens,jei raso 500 ml,pilkit 200 geriau) ,viskas suplakiau blenderiu ir viskas.Dedam arba aguonas ,arba zeles gabalelius ,sumaisom ir mase dedam i forma arba ,kaip as, i maiseli ,kad gautusi surio forma ,susukau stipriai gala ir i saldytuva kokiom 3-5 val.
Ajile
O stai toks gavosi man ax.gif
@adrij@
bigsmile.gif bigsmile.gif ....niam niam , puikus sūris thumbup.gif
Masiania*
QUOTE(Ajile @ 2009 01 30, 12:51)
O stai toks gavosi man  ax.gif
*

thumbup.gif suriukas
Ajile
Tik nepagailekit zelatinos 4u.gif Recepte sako pakelio reik,tai as dar pridejau paprasto zelatino kelis saukstus mirksiukas.gif
lotute
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 29, 12:06)
I varskyte sudejau cukru ir supyliau grietineles zele (tik kartoju,darykit ja su puses kiekiu vandens,jei raso 500 ml,pilkit 200 geriau) ,viskas suplakiau blenderiu ir viskas.Dedam arba aguonas ,arba zeles gabalelius ,sumaisom ir  mase dedam i forma arba ,kaip as, i maiseli ,kad gautusi surio forma ,susukau stipriai gala ir i saldytuva kokiom 3-5 val.
*

aciuks.gif bandysiu daryti, žiūrėsim kas gausis biggrin.gif

*

thumbup.gif

QUOTE(Ajile @ 2009 01 30, 14:15)
Tik nepagailekit zelatinos  4u.gif Recepte sako pakelio reik,tai as dar pridejau paprasto zelatino kelis saukstus  mirksiukas.gif
*

gerai 4u.gif
ANDRUTIS
*

bigsmile.gif ogo ,pukiniuk, koks grazuolis tavo 4u.gif .Tai kiek zelatino dadejai?
Ajile
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 31, 18:01)
bigsmile.gif  ogo ,pukiniuk, koks grazuolis tavo  4u.gif .Tai kiek zelatino dadejai?
*

sokiai.gif biggrin.gif Kaip ir sakiau,dar du saukstai zelatinos i puse stiklines vandens mirksiukas.gif
vilma.j
Sveikutes,gaminau ir as dejau tik grietine vietoj grietineles,o del kiausiniu tai manau cia ju visai nereikia schmoll.gif ,o zalatinos tai reikia nepagaileti,nes as per mazai idejau tai toks minkstas gavosi,bet skanus.Kai vel padarysiu imesiu foto.
NoMoKris
as irgi daryt uzsimaniau desertine varskyte smile.gif vakar parduotuveje nusipirkau, tai taip yuzsikabliavau, kad noriu vel...bet paskaiciavau, kad uz 1 kg desertinio suriuko, man isiena apie pora kg varskytes smile.gif plius dar visokiu skanumynu,pagalskoni galima ideti smile.gif taigi... mano receptukas toks smile.gif
0,5 kg varskytes
4 sausktai cukraus
2 sauksteliai vanilinio cukriuko
razinos, aguonos
zelen pokeliais
ir zelatino 3 saukstai.

skanaus smile.gif
euforbija
kaip gerai, kad yra sis forumas! smile.gif
viska rasi, apie ka tik pagalvosi! Sumaniau ir as Kaledoms tokio deserto pasidaryti...Ziuresiu, kaip pasiseks! mirksiukas.gif
JOLKA999
stai ir as isbandziau si skanumyna,labai patiko thumbup.gif ir vaikai valgo,aciu tai,kuri sitaip sugalvojo 4u.gif 4u.gif 4u.gif darysiu ji daznai,nes sito jau neliko ax.gif

user posted image

user posted image
Sechmeta
O jau kad mano vyras myli si deserta.. biggrin.gif
todėl ir aš būtimai bandysiu pasidaryt šį gardėsį smile.gif kaip tik formą,skirtą spec želė tortams, 1 kartą panaudosiu smile.gif
ointriga
panorau ir as pasigaminti suri ,tik nesupratau kas cia grietineles sk zele blush2.gif blush2.gif kodel as niekada jos pirkti nemaciau cia tokia kaip ir paprasta zele ar ne? blush2.gif
JOLKA999
QUOTE(azalija170 @ 2010 03 04, 00:07)
panorau ir as pasigaminti  suri ,tik nesupratau kas cia  grietineles sk zele blush2.gif  blush2.gif  kodel as niekada jos pirkti nemaciau cia tokia kaip ir paprasta zele ar ne? blush2.gif
*

tokia pat,tik uzrasyta grietineles skonio zele,yra maksimoi pirkti smile.gif
Sechmeta
neseniai pasidariau zele torciuka ir stai kas gavosi smile.gif

user posted image
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Borri
Gaminau prieš porą dienų thumbup.gif . Dabar vėl užsišaldžiau želė, gaminsiu ryt vėl.
user posted image
O taip prapjautas atrodė:
user posted image

Tikrai labai skanus desertas. Dariau kaip ir ANDRUTIS, atsižvelgdama į jos pastabas. Tik šį kartą kai darysiu, tai dėsiu šiek tiek daugiau cukraus.
Man iš 540g. varškės išėjo 1,2kg sūris thumbup.gif
VANDA-panda
Na kaip cia viskas grazu ir as uzsimaniau bigsmile.gif . Ryt eisiu iki parduotuves ieskoti giretineles zele g.gif . O ji buna padeta prie paprastos zelaltinos? Ar prie tu vaisiniu?
Borri o jus cia puodelyje saldete ja? g.gif
DaivaVe
QUOTE(VANDA-panda @ 2010 08 22, 17:27)
Na kaip cia viskas grazu ir as uzsimaniau  bigsmile.gif . Ryt eisiu iki parduotuves ieskoti giretineles zele  g.gif . O ji buna padeta prie paprastos zelaltinos? Ar prie tu vaisiniu?
Borri o jus cia puodelyje saldete ja?  g.gif
*

As tai maciau padeta prie visu vaisiniu zele smile.gif reiks ir man kazkada pasibandyti sita suri smile.gif
VANDA-panda
QUOTE(DaivaVe @ 2010 08 22, 19:49)
As tai maciau padeta prie visu vaisiniu zele  smile.gif  reiks ir man kazkada pasibandyti sita suri  smile.gif
*

Siandiena buvau nulekusi iki Rimi tai ten neradau, ieskojau prie vaisiniu zele. Buvo tik grietineles standiklis, o gal cia to man ir reikejo? g.gif
Kokia jos kaina? Kad lengviau butu ieskoti. O gal nuorada gal kokia kas turi su nuotrauka? g.gif 4u.gif
akb
QUOTE(VANDA-panda @ 2010 08 22, 21:24)
Siandiena buvau nulekusi iki Rimi tai ten neradau, ieskojau prie vaisiniu zele. Buvo tik grietineles standiklis, o gal cia to man ir reikejo? g.gif 
Kokia jos kaina? Kad lengviau butu ieskoti. O gal nuorada gal kokia kas turi su nuotrauka?  g.gif  4u.gif
*

Pirkau vakar maximoj, padeta prie vaisiniu zele, kaina 1,29Lt
aistutėlė
4u.gif
Merginos, gal galite kuri nors ideti desertinio varskes surio su zele tikslu recepta bigsmile.gif

Aciu labai 4u.gif
Gita Saba
Aš dariau tokį:

Varškės sūris su želė gabaliukais

Reikės:
• 3 pakeliai varškės 9 % riebumo
• 4 pakeliai želės (1 grietinėlės skonio, kiti pagal pasirinkimą)
• 3 valg. šaukštai cukraus

Eiga:
1. Spalvotą želę paruošti kaip įprasta.
2. Grietinėlės skonio želei naudoti kuo mažiau vandens (aš pyliau 150ml)
3. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, supilti grietinėlės skonio želę ir plakti mikseriu.
4. Supjaustyti paruoštą spalvotą želę gabaliukais ir įmaišyti į masę.
5. Masę sudėti į norimą indą ar maistinę plėvelę ir palikti kameroje valandai.

user posted image

pienia
[quote=Borri,2010 08 20, 13:01]
Gaminau prieš porą dienų thumbup.gif . Dabar vėl užsišaldžiau želė, gaminsiu ryt vėl.
user posted image

Oi koks grazus thumbup.gif .Gal galite recepteli parasyti?
drugelis.
Niekur nerandu grietinėlės skonio žele... g.gif Kura ją rasti, kaip ji atrodo? čia gal tas pudingas vanilinis, ne?
MeGu
QUOTE(drugelis. @ 2010 08 25, 10:21)
Niekur nerandu grietinėlės skonio žele...  g.gif  Kura ją rasti, kaip ji atrodo? čia gal tas pudingas vanilinis, ne?
*

Maximoj, prie želė ieškok arba Norfoje. Visada būna 4u.gif
VANDA-panda
QUOTE(drugelis. @ 2010 08 25, 11:21)
Niekur nerandu grietinėlės skonio žele...  g.gif  Kura ją rasti, kaip ji atrodo? čia gal tas pudingas vanilinis, ne?
*

as jau visa savaite seile varvinu del to surio, viska turiu tik tos grietineles skonio zeles doh.gif doh.gif Rimi, Iki nera schmoll.gif. Va man tas pudingas uzstrigo, nes yra vaniles, sokoloda sonio, tai galvoju is ju ir grietineles yra g.gif . Gal ji ir reiketu pirkti? ar ant pakuoters taip ir parasyta grietineles skonio zele? g.gif doh.gif
grali
Merginos, gal atidziau paziurekit, ar daugiau PC aplankykit - tikrai yra, ir uzrasa butent toks - grietineles skonio zele 4u.gif .
kuzka
tikrai yra NORFA parduotuveje padeta prie visu zele ir uzrasyta grietineles skonio zele,gamintojas "Vilniaus maistas" (bent jau as tokia gavau) ax.gif
kukuska007
nu snd dariau, tai jau nera, o vietoj grietineles zele dejau 2 saukstus zaletinos, vos vandens ir piene paskui istirpinau. viskas puikiai, cia 2 pakeliams varskes. Buvo labai niami, bus kartojama ne karta.
aistutėlė
QUOTE(Gita Saba @ 2010 08 24, 15:56)
Aš dariau tokį:
Varškės sūris su želė gabaliukais
*

ACIU 4u.gif biggrin.gif
Milera
bandysiu ryt ir as toki skanumyna pasidaryt thumbup.gif zele jau stingsta thumbup.gif
o cia ikeliu foto toms kurios nezino kaip atrodo grietineles skonio zele
user posted image
ju ieskokite didesnese maisto prekiu parduotuvese ax.gif
VANDA-panda
QUOTE(Milera @ 2010 08 26, 20:06)
bandysiu ryt ir as toki skanumyna pasidaryt thumbup.gif zele jau stingsta thumbup.gif
o cia ikeliu foto toms kurios nezino kaip atrodo grietineles skonio zele
user posted image
ju ieskokite didesnese maisto prekiu parduotuvese ax.gif
*

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu uz gera darba, dabar zinosiu kokia pakuote. Ryt ir as darysiu, pasirodysim tongue.gif
kuzka
as pirkau melynam pakeli ax.gif
kristynka*
vakar dariau sy skanesta, tai buvo vaiko kriksto tevai atleke, tai patikekite sulapnojo visa, baige gabaleli ir klausia ar dar galima biggrin.gif tai siandien lekiu as pas juos, tai va vakar pasidariau zele, o siandien sumaisysiu su varske... tikrai skanu. man dar toks nelabai vykes kaip pirma karta gavos, toks lyg pyragas, bet valgomas buvo thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.