Labai noriu pabandyti pagaminti pati.Tik kaip visada turiu tokia problemele
Manau kad galesiu pagelbeti .
Desertinis varskes suris su zele 1.5 kg. varskes 10 kiausiniu 0,15 gr. zelatinos 0.200 gr. sviesto 3 stiklines cukraus 2-3 pakeliai zeles skirtingu spalvu zele paruosiam kaip parasyta ant pakelio ir sustingdom ,varske sumalt mesmale ( butinai ) sudet kiausinius ir cukru .Gerai isukti .Supilti istirpinta sviesta .zelatina isbrinkinti nedideliam kieki vandens . pakaitinti garu vonelej kad neliktu gumuleliu ir supilti i varskes mase .Gerai ismaisyti .Sudeti gabaleliais supjaustyta zele dar karta atsargiai ismaisyti ir deti i saldytuva kol sustings . Vietoj zeles galima deti dziovintu vaisiu , irgi labai skaniai gaunasi .
Norėjau paklausti ar kas gaminote, ir kaip gavosi?
Ir jei daryti mažesnę porciją pamėginimui, ir viskas dalinant į tris dalis, tada tris ar keturis kiaušinius geriau dėti?
na atradau pagaliau, ka savaitgali gaminsiu. Gal atsiliepimu yra? Jei ne, tai parasysiu kaip gavos sekmadieni
Nea
as dariau va sita
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 28, 16:55) As irgi tokia daznai darau, tik be zeles gabaliuku QUOTE(April-Aries @ 2009 01 28, 17:16) Jie ir buna kieti,bet kai pertepi labai sauniai sudreksta ir buna minkstuciai Papildyta: Man it tas pats 5 kiausiniu baltymai 300g miltinio cukraus 1 citrinos sultys Atsaldytus baltymus gerai isplakti,kol mase padides apie 7 kartus,tada po truputi berti miltini cukru,citrinos sultis,po to statyti inda i karsta vonele ir plakti kol mase ikais,sutirstes ir prades laikyt savo forma.Baigiant plakt galima ilasint norimos esencijos gal kuri įdės parodyti, kaip gaunasi QUOTE(lotute @ 2009 01 28, 18:40) Stai mano,tik sekanti karta deciau daugiau zelatino i pacia varskes mase ,arba grietineles zele daryciau su per pus maziau vandens,nes noretusi ,kad butu kietesne ir vietoje 3 dejau 5 saukstu cukraus .Taippat gavosi ir su aguonomis :4u
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 29, 10:34) Stai mano,tik sekanti karta deciau daugiau zelatino i pacia varskes mase ,arba grietineles zele daryciau su per pus maziau vandens,nes noretusi ,kad butu kietesne ir vietoje 3 dejau 5 saukstu cukraus .Taippat gavosi ir su aguonomis :4u ![]() oho kaip liuksiškai atrodo, tik tikrai norėtųsi tokio kietesnio, na reiks pabandyti ir man QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 29, 11:56) o tu tą sūrį į kažką įdedi( na kad sustingtų) ar ne? aš bandysiu daryti iš 250gr mažu dar sugadinsiu ką o tai gal galėtum aprašyti patį darymą? nes ten tik ko reikia surašyta QUOTE(lotute @ 2009 01 29, 11:59) o tu tą sūrį į kažką įdedi( na kad sustingtų) ar ne? aš bandysiu daryti iš 250gr mažu dar sugadinsiu ką o tai gal galėtum aprašyti patį darymą? nes ten tik ko reikia surašyta I varskyte sudejau cukru ir supyliau grietineles zele (tik kartoju,darykit ja su puses kiekiu vandens,jei raso 500 ml,pilkit 200 geriau) ,viskas suplakiau blenderiu ir viskas.Dedam arba aguonas ,arba zeles gabalelius ,sumaisom ir mase dedam i forma arba ,kaip as, i maiseli ,kad gautusi surio forma ,susukau stipriai gala ir i saldytuva kokiom 3-5 val.
O stai toks gavosi man
Tik nepagailekit zelatinos
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 29, 12:06) I varskyte sudejau cukru ir supyliau grietineles zele (tik kartoju,darykit ja su puses kiekiu vandens,jei raso 500 ml,pilkit 200 geriau) ,viskas suplakiau blenderiu ir viskas.Dedam arba aguonas ,arba zeles gabalelius ,sumaisom ir mase dedam i forma arba ,kaip as, i maiseli ,kad gautusi surio forma ,susukau stipriai gala ir i saldytuva kokiom 3-5 val. QUOTE(Ajile @ 2009 01 30, 12:51) QUOTE(Ajile @ 2009 01 30, 14:15) Tik nepagailekit zelatinos gerai
Sveikutes,gaminau ir as dejau tik grietine vietoj grietineles,o del kiausiniu tai manau cia ju visai nereikia
as irgi daryt uzsimaniau desertine varskyte
0,5 kg varskytes 4 sausktai cukraus 2 sauksteliai vanilinio cukriuko razinos, aguonos zelen pokeliais ir zelatino 3 saukstai. skanaus
kaip gerai, kad yra sis forumas!
viska rasi, apie ka tik pagalvosi! Sumaniau ir as Kaledoms tokio deserto pasidaryti...Ziuresiu, kaip pasiseks!
O jau kad mano vyras myli si deserta..
todėl ir aš būtimai bandysiu pasidaryt šį gardėsį
panorau ir as pasigaminti suri ,tik nesupratau kas cia grietineles sk zele
neseniai pasidariau zele torciuka ir stai kas gavosi
Gaminau prieš porą dienų
![]() O taip prapjautas atrodė: ![]() Tikrai labai skanus desertas. Dariau kaip ir ANDRUTIS, atsižvelgdama į jos pastabas. Tik šį kartą kai darysiu, tai dėsiu šiek tiek daugiau cukraus. Man iš 540g. varškės išėjo 1,2kg sūris
Na kaip cia viskas grazu ir as uzsimaniau
Borri o jus cia puodelyje saldete ja? QUOTE(VANDA-panda @ 2010 08 22, 17:27) Na kaip cia viskas grazu ir as uzsimaniau Borri o jus cia puodelyje saldete ja? As tai maciau padeta prie visu vaisiniu zele QUOTE(DaivaVe @ 2010 08 22, 19:49) Siandiena buvau nulekusi iki Rimi tai ten neradau, ieskojau prie vaisiniu zele. Buvo tik grietineles standiklis, o gal cia to man ir reikejo? Kokia jos kaina? Kad lengviau butu ieskoti. O gal nuorada gal kokia kas turi su nuotrauka? QUOTE(VANDA-panda @ 2010 08 22, 21:24) Siandiena buvau nulekusi iki Rimi tai ten neradau, ieskojau prie vaisiniu zele. Buvo tik grietineles standiklis, o gal cia to man ir reikejo? Kokia jos kaina? Kad lengviau butu ieskoti. O gal nuorada gal kokia kas turi su nuotrauka? Pirkau vakar maximoj, padeta prie vaisiniu zele, kaina 1,29Lt Merginos, gal galite kuri nors ideti desertinio varskes surio su zele tikslu recepta Aciu labai
Aš dariau tokį:
Varškės sūris su želė gabaliukais Reikės: 3 pakeliai varškės 9 % riebumo 4 pakeliai želės (1 grietinėlės skonio, kiti pagal pasirinkimą) 3 valg. šaukštai cukraus Eiga: 1. Spalvotą želę paruošti kaip įprasta. 2. Grietinėlės skonio želei naudoti kuo mažiau vandens (aš pyliau 150ml) 3. Varškę pertrinti per sietelį, suberti cukrų, supilti grietinėlės skonio želę ir plakti mikseriu. 4. Supjaustyti paruoštą spalvotą želę gabaliukais ir įmaišyti į masę. 5. Masę sudėti į norimą indą ar maistinę plėvelę ir palikti kameroje valandai. ![]()
[quote=Borri,2010 08 20, 13:01]
Gaminau prieš porą dienų ![]() Oi koks grazus
Niekur nerandu grietinėlės skonio žele...
QUOTE(drugelis. @ 2010 08 25, 11:21) Niekur nerandu grietinėlės skonio žele... as jau visa savaite seile varvinu del to surio, viska turiu tik tos grietineles skonio zeles
Merginos, gal atidziau paziurekit, ar daugiau PC aplankykit - tikrai yra, ir uzrasa butent toks - grietineles skonio zele
tikrai yra NORFA parduotuveje padeta prie visu zele ir uzrasyta grietineles skonio zele,gamintojas "Vilniaus maistas" (bent jau as tokia gavau)
nu snd dariau, tai jau nera, o vietoj grietineles zele dejau 2 saukstus zaletinos, vos vandens ir piene paskui istirpinau. viskas puikiai, cia 2 pakeliams varskes. Buvo labai niami, bus kartojama ne karta.
as pirkau melynam pakeli
vakar dariau sy skanesta, tai buvo vaiko kriksto tevai atleke, tai patikekite sulapnojo visa, baige gabaleli ir klausia ar dar galima
|