Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Desertinis varškės sūris su žele
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2
Borri
Čia dėjau į didelį plastikinį dubenėlį.
Receptas įdėtas atrodo antrame puslapyje, tik pyliau mažiau vandens į grietinės skonio žele ir dar papildomai ištirpinau įdėjus želatinos. A, dar aguonų nedėjau, man nelabai
Gita Saba, kaip gražiai atrodo thumbup.gif . Čia tos uogos šaldytos?
simisimi84
Labas,
o gal kuri esate dariusios ir žinote receptą desertinio varškės sūrio, be visokios spalvotos žele, vien su želatina, jis gaunasi toks standus, vientisas (na, lygus kai atpjautni, kaip želė, tarkim), geltonas, saldus. Anksčiau per dideles šventes tokius darydavo. Vis bandau receptus, bet nesigauna.... 4u.gif
kuzka
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 01, 21:11)
Labas,
o gal kuri esate dariusios ir žinote receptą desertinio varškės sūrio, be visokios spalvotos žele, vien su želatina, jis gaunasi toks standus, vientisas (na, lygus kai atpjautni, kaip želė, tarkim), geltonas, saldus. Anksčiau per dideles šventes tokius darydavo. Vis bandau receptus, bet nesigauna....  4u.gif
*

tai gal tu nori saldaus pieno surio ax.gif
simisimi84
QUOTE(kuzka @ 2010 09 01, 22:26)
tai gal tu nori saldaus pieno surio  ax.gif
*

aš ir taip galvoju, bet ten dedasi varškė, labai gerai pertrinta.... o kaip tą saldaus pieno sūrį gaminti? želatina, kiaušiniai (nes jie 1000 proc. dedami į mano norimą sūrį), cukrus, želatina?
kuzka
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 02, 10:10)
aš ir taip galvoju, bet ten dedasi varškė, labai gerai pertrinta.... o kaip tą saldaus pieno sūrį gaminti? želatina, kiaušiniai (nes jie 1000 proc. dedami į mano norimą sūrį), cukrus, želatina?
*

nesu gaminusi saldaus pieno surio bet tik pagalvojau kad tas gali but blush2.gif
Piktukė
Paaiškinkit, ką reiškia pertrinti varškę? unsure.gif Paėmiau varškę ir su mikseriu plakiau, plakiau, bet va vientisa vistiek niekaip nesigavo ir pačiam sūryje liko kruopelės.. Nepaisant to vistiek skanu ax.gif
kuzka
QUOTE(alina_nr_1 @ 2010 11 10, 22:04)
Paaiškinkit, ką reiškia pertrinti varškę?  unsure.gif  Paėmiau varškę ir su mikseriu plakiau, plakiau, bet va vientisa vistiek niekaip nesigavo ir pačiam sūryje liko kruopelės.. Nepaisant to vistiek skanu ax.gif
*

varske galima pertrinti per sieteli, o as ja isplaku blenderiu ir nelieka jokiu gumuliuku ax.gif
lizarde
Štai ir mūsų varškinukai 4u.gif receptas iš visų sumiksuotas, dariau su želatina ir daugiau cukraus drinks_cheers.gif didysis su žele dar stingsta ax.gif
user posted image
liniuxxxxx
Kol neturejau blenderio, maldavau per rankine mesmale.Bet cia as kalbu apie namine varske, gera .O saldzia varske galima pasidaryt uzvirinus piena ir ipylus acto.Vienam litrui apie 15ml acto.
egzotikaa
QUOTE(lizarde @ 2012 01 26, 17:51)
Štai ir mūsų varškinukai  4u.gif  receptas iš visų sumiksuotas, dariau su želatina ir daugiau cukraus drinks_cheers.gif didysis su žele dar stingsta  ax.gif
*

kaip graziai sumastyta, mazose formelese thumbup.gif isivaizduoju kaip skanu maziesiems valgyti tokius surelius thumbup.gif o formeles kokios - silikonines? lengvai issieme?
*caffe macchiato*
Jau senokai skaitau šitą temą, šaldytuve šąla spalvotos želė, rytoj bandysiu pirmą kartą gaminti ir sūrį bigsmile.gif
lizarde
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 28, 00:19)
kaip graziai sumastyta, mazose formelese  thumbup.gif isivaizduoju kaip skanu maziesiems valgyti tokius surelius  thumbup.gif o formeles kokios - silikonines? lengvai issieme?
*

tik su tokiom formelėm gali įsiūlyti bet ką drinks_cheers.gif formelės silikoninės, išsiėmė lengvai, gal kad pats sūris kietokas gavosi, aš kai želės nemėgstu, tai man nelabai patiko, kitą kart bandysiu su grietinėlės skonio žele, gal labiau patiks ax.gif kažkaip man puresnio norėtųsi bigsmile.gif
*caffe macchiato*
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2012 01 28, 23:15)
Jau senokai skaitau šitą temą, šaldytuve šąla spalvotos želė, rytoj bandysiu pirmą kartą gaminti ir sūrį bigsmile.gif
*

pasirodau, kad gavosi ax.gif

user posted image
user posted image

dar buvo mažesnis su aguonomis ir želė gabaliukais, bet labai greitai suvalgėm ir nespėjau nufotografuoti ax.gif . Tikrai darysiu dar ne kartą, labai skanus saldumynas essen.gif
egzotikaa
lizarde, o kur pirkai tas silikonines toks formeles?

*caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte
o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?
Solen
*caffe macchiato*,labai skaniai atrodo bigsmile.gif pagal koki recepta darei g.gif ,as taip uzsinorejau,kad mano jau irgi saldytuve,ziuresiu kas gausis...
man su zele gabaliukais skaniau mirksiukas.gif ,gaiviau mirksiukas.gif
liniuxxxxx
As naujiesiems dariau toki suri, tik dejau ne tik zele gabaleliu, bet ir dziovintu slyvu, abrikosu.Seimynai labai patiko .
*caffe macchiato*
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 20:54)
*caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte
o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?
*

skonio reikalas ax.gif
kadangi labai mėgtu aguonas..., bet vien su želė gaivenis, namiškiams labiau patiko tik su želė 4u.gif

QUOTE(Solen @ 2012 01 29, 20:59)
*caffe macchiato*,labai skaniai atrodo bigsmile.gif pagal koki recepta darei g.gif 
*

4 pakeliai 9% varškės po 180g.
2 pakeliai grietinėlės skonio želė (ištirpintos 400ml vandens)
2 pakeliai spalvotos želė (vandens irgi pyliau mažiau ne 500ml, o po 400ml kiekvienai spalvai, sustingo tvirčiau)
5 šaukštai cukraus
sūris - gėlė sveria ~1300g
o mažesnis su aguonom buvo ~300g g.gif
lizarde
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 20:54)
lizarde, o kur pirkai tas silikonines toks formeles?

ne LT mirksiukas.gif
Solen
ateinu pasirodyti kas gavosi mirksiukas.gif paskaičius receptus susidariau savo,ir galiu pasakyt,kad tikrai pavyko smile.gif labai skanus smile.gif pridedu receptą mirksiukas.gif

user posted image

Receptas:

500 g. varškės
100 ml. pieno
200 ml. grietinėlės
4-5 š. cukraus
1 š. vanilinio cukraus
5 a.š želatinos (ne su kaupu)
1 pak. spalvotos žėlės

Iš anksto pasidarome spalvotos žėlės. Aš žėlė tirpdinau 300ml. vandens. Sustingdiname ir supjaustome kubeliais. Aš dariau iš dviejų spalvų ir po pusę iš abiejų supjausčiau. Į varškę dedame cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir sublenderiuojame. Želatiną užpyliau 100 ml. grietinėle (kambario temperatūros) ir leidau pabrinkti. Vėliau pašildžiau mikrobanginėje ir ištirpdinau. Ištirpdintą želatiną po šaukštą dedame į likusią grietinėlę (taip pat kamb.temper.) ir išmaišome. Supilame atsargiai į varškės masę (kambar.temperatūros) ir sublenderiuojame. Sumetame žėlės gabaliukus ir atsargiai išmaišome. Dedame į savo mėgstamą formą ir į šaldytuvą sustengti.
Skanaus!

P.S Grietinėlė buvo riebi tai naudojau pieno 100ml., jei liesa galite naudoti 300ml. Želatina smulki, Dr.Oetker firmos mirksiukas.gif Varškę naudojau liesą mirksiukas.gif Produktai kambario temeratūros!
egzotikaa
Solen, labai skaniai atrodo bigsmile.gif meginsiu ir as pagal jusu receptuka

pamacius foto jusu, man kilo mintis, ta suri pilstyti i aplesino isskobtas puseles bigsmile.gif wub.gif vaiko gimadienio stalui manau bus thumbup.gif spalvinga ir grazu. (is pradziu masciau tik zele pilti spalvota, bet maau pamaisysiu ir zele ir zele su suriu )
Solen
aciu smile.gif tikrai gera ideja ne tik zele,bet ir suri patiekti thumbup.gif graziai atrodys mirksiukas.gif
ingauk
isejo maniskis siek tiek minkstokas, ne tokio is tikruju tikejaus bet su arbata susivalge ir toks smile.gif

user posted image
*caffe macchiato*
Solen, koks grožiiiis bigsmile.gif wub.gif o ir spalvos labai gražiai dera, reikės išbandyti ir jūsų receptą mirksiukas.gif thumbup.gif
*caffe macchiato*
Šiandien dariau sūrelius su aguonomis, pasirodau
user posted image

labai mums patiko šitas desertas, valgytume ir valgytume blush2.gif
egzotikaa
*caffe macchiato*, kaip graziai atrodo wub.gif o sitos frmeles silikonines ar metalines jusu? lengvai issieme mase? gal zinote kur tokiu didesniu pirkti, nes as noriu toki didesni daryti su skyle viduryje o ten paskui ideti barbe - tipo sijonas zele ir barbe ideta

tik idomu kiap ja graziai isimti paskui?????

Papildyta:
va , kazka panasaus i tai, tik kur tokia forma rasti kuri ir lengvai graziai issiimtu (butu galima ir zele daryti ir net toki suri )gal kas matete kur tokiu graziu formu????

user posted image
*caffe macchiato*
Mano silikoninės formelės ir jei gerai sustingsta, tai išsiima irgi gerai mirksiukas.gif bet reikia neskubėti smile.gif
gal tupperware produkcijos forume pažiūrėkite tokios didesnės formos g.gif
knopke*
user posted image

receoptas is visu sudetas, 3 pakeliai varskes, + 200 ml grietineles, + 100 ppieno+ zelatinos ia akies+ kondensuotas pienas + zele gabaliukai avietiniai
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.