Čia dėjau į didelį plastikinį dubenėlį. Receptas įdėtas atrodo antrame puslapyje, tik pyliau mažiau vandens į grietinės skonio žele ir dar papildomai ištirpinau įdėjus želatinos. A, dar aguonų nedėjau, man nelabai Gita Saba, kaip gražiai atrodo  . Čia tos uogos šaldytos?
simisimi84
2010 09 01, 19:11
Labas, o gal kuri esate dariusios ir žinote receptą desertinio varškės sūrio, be visokios spalvotos žele, vien su želatina, jis gaunasi toks standus, vientisas (na, lygus kai atpjautni, kaip želė, tarkim), geltonas, saldus. Anksčiau per dideles šventes tokius darydavo. Vis bandau receptus, bet nesigauna....
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 01, 21:11) Labas, o gal kuri esate dariusios ir žinote receptą desertinio varškės sūrio, be visokios spalvotos žele, vien su želatina, jis gaunasi toks standus, vientisas (na, lygus kai atpjautni, kaip želė, tarkim), geltonas, saldus. Anksčiau per dideles šventes tokius darydavo. Vis bandau receptus, bet nesigauna....  tai gal tu nori saldaus pieno surio
simisimi84
2010 09 02, 08:10
QUOTE(kuzka @ 2010 09 01, 22:26) tai gal tu nori saldaus pieno surio  aš ir taip galvoju, bet ten dedasi varškė, labai gerai pertrinta.... o kaip tą saldaus pieno sūrį gaminti? želatina, kiaušiniai (nes jie 1000 proc. dedami į mano norimą sūrį), cukrus, želatina?
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 02, 10:10) aš ir taip galvoju, bet ten dedasi varškė, labai gerai pertrinta.... o kaip tą saldaus pieno sūrį gaminti? želatina, kiaušiniai (nes jie 1000 proc. dedami į mano norimą sūrį), cukrus, želatina? nesu gaminusi saldaus pieno surio bet tik pagalvojau kad tas gali but
Piktukė
2010 11 10, 20:04
Paaiškinkit, ką reiškia pertrinti varškę?  Paėmiau varškę ir su mikseriu plakiau, plakiau, bet va vientisa vistiek niekaip nesigavo ir pačiam sūryje liko kruopelės.. Nepaisant to vistiek skanu
QUOTE(alina_nr_1 @ 2010 11 10, 22:04) Paaiškinkit, ką reiškia pertrinti varškę?  Paėmiau varškę ir su mikseriu plakiau, plakiau, bet va vientisa vistiek niekaip nesigavo ir pačiam sūryje liko kruopelės.. Nepaisant to vistiek skanu  varske galima pertrinti per sieteli, o as ja isplaku blenderiu ir nelieka jokiu gumuliuku
lizarde
2012 01 26, 19:51
Štai ir mūsų varškinukai  receptas iš visų sumiksuotas, dariau su želatina ir daugiau cukraus  didysis su žele dar stingsta
liniuxxxxx
2012 01 26, 20:50
Kol neturejau blenderio, maldavau per rankine mesmale.Bet cia as kalbu apie namine varske, gera .O saldzia varske galima pasidaryt uzvirinus piena ir ipylus acto.Vienam litrui apie 15ml acto.
egzotikaa
2012 01 27, 23:19
QUOTE(lizarde @ 2012 01 26, 17:51) Štai ir mūsų varškinukai  receptas iš visų sumiksuotas, dariau su želatina ir daugiau cukraus  didysis su žele dar stingsta kaip graziai sumastyta, mazose formelese  isivaizduoju kaip skanu maziesiems valgyti tokius surelius  o formeles kokios - silikonines? lengvai issieme?
*caffe macchiato*
2012 01 28, 22:15
Jau senokai skaitau šitą temą, šaldytuve šąla spalvotos želė, rytoj bandysiu pirmą kartą gaminti ir sūrį
lizarde
2012 01 29, 12:24
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 28, 00:19) kaip graziai sumastyta, mazose formelese  isivaizduoju kaip skanu maziesiems valgyti tokius surelius  o formeles kokios - silikonines? lengvai issieme? tik su tokiom formelėm gali įsiūlyti bet ką  formelės silikoninės, išsiėmė lengvai, gal kad pats sūris kietokas gavosi, aš kai želės nemėgstu, tai man nelabai patiko, kitą kart bandysiu su grietinėlės skonio žele, gal labiau patiks  kažkaip man puresnio norėtųsi
*caffe macchiato*
2012 01 29, 17:38
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2012 01 28, 23:15) Jau senokai skaitau šitą temą, šaldytuve šąla spalvotos želė, rytoj bandysiu pirmą kartą gaminti ir sūrį  pasirodau, kad gavosi   dar buvo mažesnis su aguonomis ir želė gabaliukais, bet labai greitai suvalgėm ir nespėjau nufotografuoti  . Tikrai darysiu dar ne kartą, labai skanus saldumynas
egzotikaa
2012 01 29, 19:54
lizarde, o kur pirkai tas silikonines toks formeles?
*caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?
*caffe macchiato*,labai skaniai atrodo  pagal koki recepta darei  ,as taip uzsinorejau,kad mano jau irgi saldytuve,ziuresiu kas gausis... man su zele gabaliukais skaniau  ,gaiviau
liniuxxxxx
2012 01 29, 20:02
As naujiesiems dariau toki suri, tik dejau ne tik zele gabaleliu, bet ir dziovintu slyvu, abrikosu.Seimynai labai patiko .
*caffe macchiato*
2012 01 29, 20:56
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 20:54) *caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais? skonio reikalas kadangi labai mėgtu aguonas..., bet vien su želė gaivenis, namiškiams labiau patiko tik su želė QUOTE(Solen @ 2012 01 29, 20:59) *caffe macchiato*,labai skaniai atrodo  pagal koki recepta darei 4 pakeliai 9% varškės po 180g. 2 pakeliai grietinėlės skonio želė (ištirpintos 400ml vandens) 2 pakeliai spalvotos želė (vandens irgi pyliau mažiau ne 500ml, o po 400ml kiekvienai spalvai, sustingo tvirčiau) 5 šaukštai cukraus sūris - gėlė sveria ~1300g o mažesnis su aguonom buvo ~300g
lizarde
2012 01 29, 22:16
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 20:54) lizarde, o kur pirkai tas silikonines toks formeles?
ne LT
ateinu pasirodyti kas gavosi  paskaičius receptus susidariau savo,ir galiu pasakyt,kad tikrai pavyko  labai skanus  pridedu receptą  Receptas:500 g. varškės 100 ml. pieno 200 ml. grietinėlės 4-5 š. cukraus 1 š. vanilinio cukraus 5 a.š želatinos (ne su kaupu) 1 pak. spalvotos žėlės Iš anksto pasidarome spalvotos žėlės. Aš žėlė tirpdinau 300ml. vandens. Sustingdiname ir supjaustome kubeliais. Aš dariau iš dviejų spalvų ir po pusę iš abiejų supjausčiau. Į varškę dedame cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir sublenderiuojame. Želatiną užpyliau 100 ml. grietinėle (kambario temperatūros) ir leidau pabrinkti. Vėliau pašildžiau mikrobanginėje ir ištirpdinau. Ištirpdintą želatiną po šaukštą dedame į likusią grietinėlę (taip pat kamb.temper.) ir išmaišome. Supilame atsargiai į varškės masę (kambar.temperatūros) ir sublenderiuojame. Sumetame žėlės gabaliukus ir atsargiai išmaišome. Dedame į savo mėgstamą formą ir į šaldytuvą sustengti. Skanaus! P.S Grietinėlė buvo riebi tai naudojau pieno 100ml., jei liesa galite naudoti 300ml. Želatina smulki, Dr.Oetker firmos  Varškę naudojau liesą  Produktai kambario temeratūros!
egzotikaa
2012 01 30, 21:48
Solen, labai skaniai atrodo  meginsiu ir as pagal jusu receptuka pamacius foto jusu, man kilo mintis, ta suri pilstyti i aplesino isskobtas puseles  vaiko gimadienio stalui manau bus  spalvinga ir grazu. (is pradziu masciau tik zele pilti spalvota, bet maau pamaisysiu ir zele ir zele su suriu )
aciu  tikrai gera ideja ne tik zele,bet ir suri patiekti  graziai atrodys
isejo maniskis siek tiek minkstokas, ne tokio is tikruju tikejaus bet su arbata susivalge ir toks 
*caffe macchiato*
2012 02 01, 19:52
*caffe macchiato*
2012 02 04, 22:10
Šiandien dariau sūrelius su aguonomis, pasirodau labai mums patiko šitas desertas, valgytume ir valgytume
egzotikaa
2012 02 04, 23:29
*caffe macchiato*, kaip graziai atrodo  o sitos frmeles silikonines ar metalines jusu? lengvai issieme mase? gal zinote kur tokiu didesniu pirkti, nes as noriu toki didesni daryti su skyle viduryje o ten paskui ideti barbe - tipo sijonas zele ir barbe ideta tik idomu kiap ja graziai isimti paskui????? Papildyta:va , kazka panasaus i tai, tik kur tokia forma rasti kuri ir lengvai graziai issiimtu (butu galima ir zele daryti ir net toki suri )gal kas matete kur tokiu graziu formu????
*caffe macchiato*
2012 02 05, 12:45
Mano silikoninės formelės ir jei gerai sustingsta, tai išsiima irgi gerai  bet reikia neskubėti gal tupperware produkcijos forume pažiūrėkite tokios didesnės formos
knopke*
2012 02 06, 15:32
 receoptas is visu sudetas, 3 pakeliai varskes, + 200 ml grietineles, + 100 ppieno+ zelatinos ia akies+ kondensuotas pienas + zele gabaliukai avietiniai
|
|