Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada ir kuris išdygo pirmasis vaikiuko dantukas?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3, 4
Odontologė
Skaitydama jūsų žinutes pastebėjau, kad labai dažnai mamytėms neduoda ramybės pirmųjų dantukų prasikalimo laikas ir tvarka, kadangi tie dalykai labai dažnai neatitinka knyginių standartų. Gelbėdama mamytes nuo bereikalingo nerimo nusprendžiau užvesti šią temelę.
Taigi smile.gif
Prašau visų mamyčių parašyti kada jūsų vaikiukui išdygo pirmasis dantukas ir kelintas jis buvo skaičiuojant nuo vidurio. O aš kiek jėgos leis pirmoje žinutėje suvesiu jūsų duomenis ir taip mes turėsime Supermamos vaikučių pirmųjų dantukų dygimo statistiką.
thumbup.gif

3mėn
Natalijos 2.gif

3,5 mėn
Jūratės19 lėliuko iltinis

4 mėn
Dyglės lėliuko 1 apatinis

4,5 mėn
Virgytės, JurgitaSK, Linosli, Vikusės 2.gif 1 apatinis

5 mėn
Vikės, Mariuskės, Naujokė25, Zaizos 2.gif 1 apatinis

5,5 mėn
Kirkos, Vakarytės, Rustės, Byne, Foxy, Roset 2.gif 1 apatinis

6 mėn
Vilnelės 2.gif 1 viršutinis
Mamūškės, Neringos, lejaxxx, Ilonėlės, Disos, Buriukės 2.gif 1 apatinis

6,5 mėn
Violetuko, Moduli lėliukų 1 apačioje

7 mėn
Kristii, Padauzos, Kleopatros 2.gif 1 apatinis
Bagel 2.gif 2 viršutinis

7,5 mėn
Šilkos, Babuskos, Norkos 2.gif 1 apatinis

8 mėn
Lauryteb, Negalos, Saullutės lėliukų 1 apatinis

8,5 mėn
Racegirl 2.gif 1 apatinis

9 mėn
Dobšiuko, Hobo 2.gif 2 viršutinis
Lorės lėliuko 1 apatinis
Arulio dvynukų: pirmojo- 1 ir 3 apatiniai, antrojo-abu 1apatiniai

10mėn
Slapux, Marinos, Dobšiuko, Katukos, Jenifer 2.gif 1 apatinis
Makarskos 2.gif 1 viršutinis

11 mėn
Kavkes 2.gif 4 iš karto
Linksmučio 2.gif 1 viršutinis

11, 5 mėn
Pus, Akine lėliukų 1 apatinis

12 mėn
Nedurnos, Mangustės, Giedrės 2.gif 1 apatinis
Ingace, Julenos lėliukų 1 viršutinis

13 mėn
Lauros 333, Rozytės 2.gif 1 apatinis

15mėn
Ramutės 2.gif
vilnele
musu lialiui isdygo 1 priekinis virsuj 6 men smile.gif
*valdonė*
Mums 4,5mėn. išdugo pirmas apatinis, o po 2 sav.pasirodė antras apatinis dantukas thumbup.gif
Dobšiukas
Mum išdygo 9 mėn. viršuje antras kandis iš dešinės, po to antras kandis iš kairės (buvo panašu į vampyrą), o tik po to apačioje pirmas iš dešinės biggrin.gif O vyresnėliui tai kaip vadovėliuose, 10 mėn. apačioje pirmas kandis iš dešinės ir už kelių dienų tas pats iš kairės biggrin.gif
Ot taip megalol.gif
Makarska
Pirmas prasikale viršuje 10 mėn. Po to, menesio begyje pasirode dar trys pirmieji dantys. Metuku gimtadieni sventem su pusiau isdygusiais 4 dantimis.
Slapux
Bet kokia sauni musu gydytoja odontologe thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Sunui pirmasis apatinis centrinis isdygo 10 men ir 1 sav.; 8 su puse men dukra kolkas be baltuku sad.gif
kavke
Pirmajam sunui isdygo is kart visi keturi dantukai du virsuj du apacioj, buvo 11 men ir pora dienu. Antrajam tuoj 11 men dantu dar ner rolleyes.gif o mes ju taip jau labai ir nebelaukiam 2.gif
krika
mano 2.gif išdygo 5,5 mėn beveik vienu metu (jei taip įmanoma, tai kelių valandų skirtumu) abu apatiniai dantukai.
Odontologė
Na va, suvedžiau pirmuosius duomenis. Jau dabar galim pažiurėt kaip įvairiai tie dantukai pasirodo. Ir ką..? Vis tiek jie pasirodo tongue.gif . Ačiū už aktyvumą ir laukiu dar žinučių smile.gif
Keberiokšt
Sveiki, ir mes norime i saraseli - pirmasis dantukas sunui isdygo lygiai 12 menesiu. Po to per viena menesi isdygo .. 6 biggrin.gif
Odontologė
Nedurna, o kuris? smile.gif
Shiduh
neatsimenu kuris, bet 9 mėn.
Mamūškė
Mano Viltytei pirmasis isdygo apacioje 1, o dabar mes turim jau 7 ir mums greit 10men. biggrin.gif
Odontologė
Mamūške, išdygo 6 mėn? mirksiukas.gif
Mamūškė
o taip taip blush-anim-cl.gif pamirsau parasyti kada laugh.gif
6 men. mirksiukas.gif
Bishojo
Maniškei išdygo 10 mėnesyje pats pirmasis prasikalė 1 apatinis, bet tuo pat metu dygo ir išdygo šalia antras, ir 4 viršuje.
Paskui iki 1,5 metų nedygo niekas, o dabar krūminiai prasikalė ir apatiniai antrukai.
Taigi iltiniu dar vis truksta... biggrin.gif
Odontologė
Nebijok Katuka, tikrai sulauksite 4u.gif
kristii
Pirmas dantukas prasikale 7 mėn, bet tuo pat metu dygoir isdygo šalia antras. 9men pasirode pirmas dantukas virsuje sone (kandis). Ar tai normalu? g.gif
Odontologė
QUOTE(kristii @ 2005 02 02, 10:34)
Pirmas dantukas prasikale 7 mėn, bet tuo pat metu dygoir isdygo šalia antras. 9men pasirode pirmas dantukas virsuje sone (kandis). Ar tai normalu? g.gif
*

Tikrai taip
šilka
Kadangi tema skirta nusiraminimui, tai čia ir rašau. unsure.gif Mano berniukui pirmieji apatiniai dantukai išdygo 7,5 mėn. vienas po kito. Dabar mums jau 11mėn., dantų laukiam, laukiam, ir niekaip nesulaukiam. Nuraminkit cry.gif
Odontologė
Šilka, sulauksite tikrai friends.gif
Bagel
7 mėn.

Antras dantukas viršuje iš kairės tongue.gif
Manguste
Šilka, mums pirmasis dantukas išdygo tik metukų laiko. Apačioje. Todėl tikrai nepergyvenk, sulauksite dantukų. mirksiukas.gif
linksmutis
mums isdygo 11 menesiu 1 virsuje. Be to labai nerimavau, kad nesikala dantukai unsure.gif , bet dabar jau turim 4 thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
neraj
mums pirmi du apacioje isdygo 6 men 1 savaite biggrin.gif ir dabar jau turim 16 dantuku clap.gif
jurgitask
Pirmas dantukas isdygo apacioje 4,5 men., dabar jau turim astuonis biggrin.gif
Marina
Pagaliau ir mums pasirode pirmas dantukas 4u.gif apatinis. Mums dabar 10 menesiu rolleyes.gif
organzza
mano dukrai pirmas dantis isaugo 1m.1 men.,tai buvo1 apatinis.Bet po to labai staigiai pasipyle vienas paskui kita.Dabar jai greitai bus 8 metai ir nei vieno sugedusio dantuko!!!
lore
Mums jau beveik 9 men., o dantuku dar neturim dirol.gif Ar jau pradeti nerimauti blink.gif
NatalijaP
Labas, lore.

Nerimauti tikrai nereikia.

Pati esu odontologė.Vidutiniškai dantys pradeda dygti 6-8 mėn.,tačiau norma yra gana plati 4 mėn.- 1 metai.Jei labai nerimaujate, galima padaryti dentalinę rentgenogramą :įsitikinimui, ar yra dantų užuomazgos ir jų būklės įvertinimui.

Mums dantukai pasirode, kai sukako 3 men.( iš tikrųjų, per anksti )Tokia buvo dukrytės Naujųjų metų dovana.

Natalija
lore
Sunaus dantenytes patinusios (gal siek tiek sviesesnes), man atrodo tie dantukai uzsimezge, bet niekaip neislenda. Mama sako, kad kieta odele ir dantukai negali pro ja islysti ir reikia pjauti unsure.gif Mane net siurpas nukrecia isgirdus tokius zodzius fear.gif
Odontologė
Lore, nepergyvenk, mano ir mano klinikos kolegų praktikoje dar nepasitaikė, kad reikėtų pjauti danteles lėliukui, kuriam nedygsta dantukai. O mamos paprašyk, kad mažiau tave nervuotų.
Ar nebandėte specialaus dantenėles minkštinančio kremuko? Pasiteraukite vaistinėje dantų dygimui skirtų, ten jums parinks pagal skonį, kvapą ir kainą smile.gif
Racegirl
mums siandien pagaliau isdygo pirmasis dantukas 4u.gif
8,5 men. 1 apatinis biggrin.gif
Odontologė
QUOTE(Racegirl @ 2005 02 23, 17:24)
mums siandien pagaliau isdygo pirmasis dantukas 4u.gif
8,5 men. 1 apatinis biggrin.gif
*

Su tuo judvi ir sveikinu 4u.gif
RamuteS
O mes turbut sumuseme visus rekordus, nes mano dukrytei pirmasis dantukas isdygo tik 1metu 3 menesiu, apacioje. Dabar mums 4 metai ir turime 20 dantuku. Norejau paklausti gydytojos ar tokiam velyvam dantuku isdygimui galejo tureti ytakos iki metuku isgyventos 2 narkozes.
Vike
mums išdygo 5mėn. 2apačioje.
Odontologė
QUOTE(RamuteS @ 2005 03 01, 13:01)
O mes turbut sumuseme visus rekordus, nes mano dukrytei pirmasis dantukas isdygo tik 1metu 3 menesiu, apacioje. Dabar mums 4 metai ir turime 20 dantuku. Norejau paklausti gydytojos ar tokiam velyvam dantuku isdygimui galejo tureti ytakos iki metuku isgyventos 2 narkozes.
*

Iš tikrųjų labai sunku pasakyti... g.gif Greičiau tai susiečiau su vėlesniu vystymusi, nors narkozė nemenkas krūvis organizmui, o ypač vaikiuko.
Racegirl
QUOTE(Odontologė @ 2005 02 28, 19:17)
Su tuo judvi ir sveikinu  4u.gif
*

aciu 4u.gif biggrin.gif
lore
Pagaliau ir mes sulaukem dantuko clap.gif
9 men. apatinis (kairysis) biggrin.gif
Odontologė
QUOTE(lore @ 2005 03 04, 09:53)
Pagaliau ir mes sulaukem dantuko  clap.gif
9 men. apatinis (kairysis)  biggrin.gif
*

Sveikinu 4u.gif
lore
aciu ax.gif
jurate19
unsure.gif o mums pirmas pradejo iltinis kaltis doh.gif jau spejom mamai ir spenelius sukandzioti cry.gif blush2.gif o man dar tik 3,5 men.,

ar tai normalu unsure.gif
Odontologė
QUOTE(jurate19 @ 2005 03 09, 14:52)
unsure.gif o mums pirmas pradejo iltinis kaltis doh.gif jau spejom mamai ir spenelius sukandzioti cry.gif  blush2.gif o man dar tik 3,5 men.,

ar tai normalu unsure.gif
*

Ne pagal normas, bet tikrai normalu ax.gif Teks mamytei pakentėti- atgal dantuko juk nesukišit biggrin.gif
Vakaryte
Pirmasis dantukas apatinis kairysis 5,5men. antrasis apatinis desinysis 6men. Tad jau turime du dantukus apacioje ir laukiame dar thumbup.gif
westa
Jau turime 2 apatinius dantukus ir laukeme kaip ir virsutiniu, opaskutinemis dienomis pastebejau, kad labai jau baltas smegenukas toj vietoj kur turet but iltinis blink.gif blink.gif ir piktumas vaiko doh.gif . Ar gali but kad mums dygsta iltinis ?
Odontologė
QUOTE(westa @ 2005 03 30, 14:14)
Jau turime 2 apatinius dantukus ir laukeme kaip ir virsutiniu, opaskutinemis dienomis pastebejau, kad labai jau baltas smegenukas toj vietoj kur turet but iltinis  blink.gif  blink.gif ir piktumas vaiko  doh.gif . Ar gali but kad mums dygsta iltinis ?
*

Gali būti 4u.gif
puss
Mazylei jau buvo 11.5menesio, du apatiniai priekiniai dantukai, be temperaturos ir skausmu, vakare dar nebuvo- o ryte jau sviete biggrin.gif ir taip visi, tik paskutiniai iltiniai parode tikraji dantu dygimo malonuma, dabar mums 2.4metai- turim visus dantukus biggrin.gif
marsiukė
Mums pirmieji dantukai pasirodė Naujųjų Metų rytą.Iš kart du apatiniai.Ramiai, be temperatūros ir didelių skausmų. Mums buvo tik penki mėnesiukai.Dabar jau ir devintą įpusėjom, bet kitų dantukų nesulaukiam. sad.gif
Medona
pirmas dantukas isdygo 7,5 men. apacioje, o antras virsuje tongue.gif biggrin.gif bet jau dabar turim 4 thumbup.gif
lejaxxx
pirmas dantukas 6mėn 7 diena apacioj desinėj pusėj ,antras 8diena apacioj kairėj pusėj
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.