Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Servalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Katės
sssssss
Sveiki,
gal kas zinote, ar Lietuvoje galima isigyti servalu veisles kaciu?
Labai aciu!
Fonda
QUOTE(sssssss @ 2007 05 28, 20:45)
Sveiki,
Labai aciu!
*

g.gif schmoll.gif Įsigyt viską visur galima. Deja, Lietuvoje servalų nėra. Ieškok Afrikoj, bet ir ten kai kurie veislynai jau nustojo auginti tas laukines kates, pvz., veislynas Afrikhan Savannahs... Pažiūrėk dar serval-cats.com Tik įdomu, ką tu su jom darysi? Zoosodą steigsi?
sssssss
Aciu uz informacija. Jo, apie zoosoda gal ir gera ideja, isteigsiu Lietuvoje, kad ir Lietuvoje butu servalu.
sssssss
Kazkaip patyrinejus foruma, radau senu zinuciu ir radau, kad cia kazkada yra buvus diskusija apie servalus:

"Sveikinu užlipus ant mano "nuospaudos" Gal prieš šešis metus susirašinėjau su Muchamedo Ali (žymaus boksininko) dukra Samanta (berods?), kuri yra multiM, gyvena Afrikoje ir turi ištisą fermą bengalų ir servalų. Taigi, jos didelis noras buvo man įsiūlyti auginti ir veisti iš laukinių bengalensių (ar vėlesnių F1,2,...) kačių parodines bengales, taip pat pratintis pažinti servales... Paskui kažkaip "pasitaikė" pamatyt tavo gyvą Valentiną.... Ir dar paskui... visiškai NUSIRAMINAU ...
Taip, kad labai linkėčiau savo Žydrosios svajonės neperdeginti ...ir nelaukti ilgai jos išsipildymo. Visdelto TAI būtų Superįvykis Lietuvos padangėje - sužibėtų katininkystėje neeilinė Žvaigždė Iš savo pusės paskirčiau tau premiją P.S. Pagaliau iš tavęs VISKO galima tikėtis ir sulaukti - šiandien kalbu pačia geraja prasme (neieškok sliekų...)"

Tai gal kazkaip butu galima susisiekti su ta Samanta? bigsmile.gif
Arba dar kazkoks vyriskis is Latvijos buvo minimas, kuris turi isigijes servala smile.gif
Aciu uz bet kokia informacija!
SoftKiss
QUOTE(sssssss @ 2007 05 29, 12:35)
Kazkaip patyrinejus foruma, radau senu zinuciu ir radau, kad cia kazkada yra 
Arba dar kazkoks vyriskis is Latvijos buvo minimas, kuris turi isigijes servala  smile.gif

Čia matyt kalbama buvo apie Viktor Gerlinš
Jo veislyno tinklalapis http://www.supercat.lv/
Jo WCF klubo tinklalapis http://www.imperialclub.lv/
sssssss
QUOTE(Sweetkiss @ 2007 05 29, 15:57)
Čia matyt kalbama buvo apie Viktor Gerlinš
Jo veislyno tinklalapis http://www.supercat.lv/
Jo WCF klubo tinklalapis http://www.imperialclub.lv/
*

Taip, labai aciu uz nuorodas, radau ta puslapi, parasiau jiems. Bet kiek matau pas juos yra tie hibridai, savanah tipo, bet parasiau, paklausiau jo, ar jis turi "grynuoliu" servalu cool.gif

Aciu uz info!
Enimdreja
dar tokiu kaciu neesu girdejus blink.gif
Is Afrikos veztis kate ketinate? blink.gif Mes suns i Lenkija vaziuosim pasiimti ir tai jau dun dun kai kuriems atrodo, o cia del kates i atskira zemyna blink.gif
Bet turiu pripazinti, gal ir visai grazus padarelis
Lūšis
Gal ir grazus, bet jam salygos laikyti turi but nerealios schmoll.gif tokiems padarams reikia juk didesniu erdviu.. verysad.gif
muminukas
QUOTE(sssssss @ 2007 05 28, 20:45)
Sveiki,
Labai aciu!
*

blink.gif o panteru ar liutu nereikia? blink.gif ar bent zinai, kas yra grynaveislis servalas? ad absurdum...
Nereali
QUOTE(sssssss @ 2007 05 29, 11:35)
Arba dar kazkoks vyriskis is Latvijos buvo minimas, kuris turi isigijes servala  smile.gif
*

Jau kaip maciau Softkiss dave linkus i Viktoro puslapius.
Pas ji yra ne tik hibridai bet ir gryni (jei neklystu du) servalai.
ir va visai neseniai girdejau pletkus, kad jis planuoja savo servalus parduoti, taip, kad drasiai rashyk jam ir klausk. O dar geriau skambink wink.gif

Tik tiesa, perspesiu, jis ganetinai sudetingas zmogus smile.gif nuo nuotaikos priklausantis.

P.S. jei pavyks isigyti duok zinot vershiuos pas tave i svecius biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Cia ir mano svajone ax.gif

Tiesa, yra labai daug servalu veiseju Kanadoje ir JAV, pabandyk pasieshkoti.
Va kazkada buvo mano mylimas puslapis:
servalai
Jolitaaa
Taip, Lietuvoje Servalų nusipirkti galima, bet jie kainuoja nežmoniškus pinigus, ir paprastas, sunkiai dirbantis ir nedaug uždirbantis žmogus apie tokią katę gali tik pasvajoti. Ji kainuoja pakankamai brangiai, net aš ir pati kartu su vyru sudėjus negalėčiau sau leisti pirkti tokios katės. Mačiau vieną skelbimą, tai Servalo kačiukas kainavo 5000 LT, ir daugiau. Čia priklausomai nuo rašto gal, ar dar nuo kažko. Tiksliai nesidomėjau tai ir nežinau, tiesiog kai pamačiau kainą tai ir likau sėdėti be žado. Žinoma, tokios katės- jeigu jas taip būtų galima pavadinti biggrin.gif, LT retos, gražios, išskirtinės, bet kaina ..., tokia pati. biggrin.gif
Nereali
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 15, 01:30)
Taip, Lietuvoje Servalų nusipirkti galima, bet jie kainuoja nežmoniškus pinigus, ir paprastas, sunkiai dirbantis ir nedaug uždirbantis žmogus apie tokią katę gali tik pasvajoti. Ji kainuoja pakankamai brangiai, net aš ir pati kartu su vyru sudėjus negalėčiau sau leisti pirkti tokios katės. Mačiau vieną skelbimą, tai Servalo kačiukas kainavo 5000 LT, ir daugiau. Čia priklausomai nuo rašto gal, ar dar nuo kažko. Tiksliai nesidomėjau tai ir nežinau, tiesiog kai pamačiau kainą tai ir likau sėdėti be žado. Žinoma, tokios katės- jeigu jas taip būtų galima pavadinti  biggrin.gif, LT retos, gražios, išskirtinės, bet kaina ..., tokia pati.  biggrin.gif
*

Jolitaa, o Jūs įsistikinusi, kad ten buvo servalas? o ne Savanah?
nes kiek man zinoma servalu LT nera. beje ir kaina ju turetu buti geroookai didesne nei 5000LT g.gif
Jolitaaa
Taip. smile.gif Servalus nuo Savannah moku skirti, nesu tokia durna, o ir skirtumas matosi tiek iš išvaizdos, tiek ir iš ūgio. Skelbimą mačiau jau gan senai, www.ltkates.lt buvo parduodami Servalų kačiukai, 4 mėn. amžiaus. Kiek supratau iš skelbimo, abudu kačiukų tėvai buvo grynaveisliai Servalų katinai. Nežinau, iš kur jie "parovė" tų kačiukų, bet ten tikrai buvo Servalų jaunikliai. mirksiukas.gif
IDI
Na LT Servalu niekas neaugina, kad viktoras turejo, tai girdejau parodoje kalbejo, kuom ten baigesi neaisku, servalus laikyti labai sudetinga, jei pasitaikys meilus tai dar dar, bet jiems reikia apie 50 kv.m. kambario issilakstymui kadangi iskart rachitas, tai dideles kates, esu skaiciusi vienos servales istorija Rusijoje, tai kazkaip suabejociau nepatyrusiam zmogui issigyti.
As pati turiu 2 bengalus ir 3 globoju, atiduoti kitiems zmonems, turim pvz ir bengalu visiskai laukiniu, sunku tokius gyvunus auginti.
bet sekmes drasuoliams:)
Nereali
QUOTE(IDI @ 2011 08 17, 13:05)
Na LT Servalu niekas neaugina, kad viktoras turejo, tai girdejau parodoje kalbejo, kuom ten baigesi neaisku, servalus laikyti labai sudetinga, jei pasitaikys meilus tai dar dar, bet jiems reikia apie 50 kv.m. kambario issilakstymui kadangi iskart rachitas, tai dideles kates, esu skaiciusi vienos servales istorija Rusijoje, tai kazkaip suabejociau nepatyrusiam zmogui issigyti.
As pati turiu 2 bengalus ir 3 globoju, atiduoti kitiems zmonems, turim pvz ir bengalu visiskai laukiniu, sunku tokius gyvunus auginti.
bet sekmes drasuoliams:)
*

thumbup.gif Pilnai sutinku ! nepatyrusiam žmogui servalas taps diiiiidele problema.

Gal atrastum linka apie istorija Rusijoje- labai norėčiau paskaityt. Ačiū
IDI
Atrasiu butinai parasysiu:)
Pas Jus taip pat noreciau kreiptis siokiu tokiu patarimu, kiek zinau auginai Valentina, man Eglute Bacardy bengal sake kad galetume pabendrauti apie sulaukejusius bengalus, jei taip tai gal parasyk koki kontakta i AZ smile.gif
Nereali
QUOTE(IDI @ 2011 08 17, 14:21)
Atrasiu butinai parasysiu:)
Pas Jus taip pat noreciau kreiptis siokiu tokiu patarimu, kiek zinau auginai Valentina, man Eglute  Bacardy bengal sake kad galetume pabendrauti apie sulaukejusius bengalus, jei taip tai gal parasyk koki kontakta i AZ smile.gif
*

mano kontaktai yra puslapyje kaireje puseje www.peterbald.lt

P.S. Aciu uz istorija. Pasiskaiciau ir labai dziaugiuosi, nes noras tureti servala atsikele dar keletui metų į priekį biggrin.gif
Visų pirma dėl to, kad aš SUVOKIU ką reiškia frazė "katė žymi" biggrin.gif Atsimenu Valentino kvapa iki pat dabar. doh.gif
taigi kol neturėsiu namų su plytelėmis klotomis grindimis ir dalimi sienų, bei ilgos dušo šlangos.... biggrin.gif na bent jau keliuose katinams skirtuose kambariuose, bei žemės ir galimybės padaryti diiidelį voljerą...tol servalų pas mane nebus biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.