Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ilgo žindymo pliusai ir minusai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3
lengvute
Maniau, kad ilgai žindyt tik gerai, bet radau straipsniuką
http://mama.takas.lt/atsakymai/?st=view&msg_id=194
Ką manot šia tema smile.gif

matrioskas
Sūnelį maitinu, kad ir kaip buvo sunku(operavo krūtį), esu tik už maitinimą krūtimi. Bet kai pamačiau mamą, kuri žindo vaiką, kuriam du metai, nesupykit, bet man tai susižavėjimo nesukėlė. Straipsnyje manau yra daug tiesos, žinau realų pavyzdį, kai vaikui jau 16 (aišku dabar nežindo) o jis nuo mamos nei per žingsnį, kartu miega kartu valgo, man tai nenormalu.
*valdonė*
O kiek skaitosi ilgai[COLOR=blue]???Iki metų, iki 1,5m. kiek?
crocus
Nemanau,kad pats ilgas žindymas turėtų kokių minusų. Gyvenime šiaip iš nežinojimo,nemokėjimo pridarome klaidų, o paskui ieškome ką dėl to apkaltinti.
Man tai keistokai skamba doh.gif ,kad nesavarankiškas šešiolikmetis išaugo būtent dėl ilgo žindymo-jau tikrai daugiau tam priežasčių absoliuč nebuvo... megalol.gif
O štai radau įdomu straipsnį,kiek ilgai žindyti vaiką http://www.detki.de/index.asp?sid=-1761753006&id=d116
Autoriaus nuomone normalu žindyti 1,5-4,5 metų,pagal individualų kiekvieno vaiko poreikį 2.gif
egliuke
Viename iš paskutinių žurnalo "pradžių pradžia" numerių buvo straipsnis ta tema, gal kam įdomu bus, pacituosiu (tikiuosi nesupyks) : "...iki dirbtinio kūdikių maisto atsiradimo, tiek Afrikos, Azijos, Amerikos, tiek Europos tautose vaikai buvo žindomi ilgai - vidutiniškai iki 3-4 metų. Visada buvo nujunkytų metų, dvejų ar žindytų iki šešerių septynerių metų. Viena svarbu pastebėti, jog nujunkymą inicijuodavo vaikas, t.y. sulaukęs tam tikro amžiaus vaikas pats atsisako krūties. Tai gali būti elgesio modeliavimas, nes vaikas mato, jog vyresni vaikai nežinda. Bandoma išvesti paraleles tarp žinduolių nujunkymo laiko ir kūno masės prieaugio. Pastebėta, jog žinduolių nujunkymas įvyksta padidėjus jauniklio kūno masei 4 kartus. Pritaikius šią taisyklę žmonėms, nujunkymas turėtų įvykti tarp dvejų trejų metų amžiaus."
Daug kam turbūt labai keistai skamba, ar ne? wink_3.gif Beje, tam straipsnyje dar rašoma, kad judėjų tikėjimas liepia žindyti iki 3 metų, o musulmonės privalo žindyti vaikučius iki 2 metų amžiaus.
delfinas
Minuso nė vieno nematau ir esu būtent už tai,kad vaikas pats atjunktų nuo krūties smile.gif. Maniškis pats atjunko trumpai prieš antrąjį gimtadienį smile.gif.
Kazimiera d'Artanjan
QUOTE(delfinas @ 2005 01 14, 19:54)
Minuso nė vieno nematau ir esu būtent už tai,kad vaikas pats atjunktų nuo krūties smile.gif. Maniškis pats atjunko trumpai prieš antrąjį gimtadienį smile.gif.
*

O kaip dažnai valgė per antruosius metus? Gal tik vakare? Ar kada panorėjęs? Aš nieko prie maitinti iki dviejų, bet nesmagu būtų, jei kas valaddą jis ten užsimatynų "trupučiuką pačiulpt" schmoll.gif
gutė*
Ash tai uz zindyma na maximum iki metu, skaiciau kazkur kad mamytes pienas pats maistingiausias ir gausiausias antikuniu iki 2.gif 4 menesiu. Kiek tame tiesos nezinau. Tai tik mano nuomone, bet zindymas iki 2-4 metu yra per ilgai, vaikui reikalingos begale maisto medziagu, be to kas ketina tureti kita vaikeli reikia leisti savo organizmui nors kiek pailseti ir atgauti jegas, pasiruoshti naujam leliukui. Aishku, tai kiekvienos mamos asmeninis pasirinkimas. Man ish straipsnio patiko, mintis apie savarankishkumo ugdyma. Turiu berniuka ir tikrai nenoriu kad jis butu isikibes i mano sijona, nors labai labai myliu heart.gif savo 2.gif . wub.gif
delfinas
QUOTE(Kopa @ 2005 01 14, 14:04)
O kaip dažnai valgė per antruosius metus? Gal tik vakare? Ar kada panorėjęs? Aš nieko prie maitinti iki dviejų, bet nesmagu būtų, jei kas valaddą jis ten užsimatynų "trupučiuką pačiulpt" schmoll.gif

Ne, ne tik vakare... Bet ir ne kas valandą. Su didesniu vaiku galima tuo klausimu puikiausiai susitarti - kad palauktų, kol grįšim namo ar panašiai... Man nė sykio taip nebuvo, kad jis imtų plėšti marškinius ten, kur aš jo būčiau nenorėjusi maitinti (dėl vienokių ar kitokių priežasčių) smile.gif.
Raideles
Na, kazkaip arsakymas neturi autoriaus.... tai vienas jo trukumas. Antra - nera atlikta tyrimu, bet teigiama toks dalykas, kuris gali sekmingai egzistuoti ir visai nemaitinus krutimi...

Delfine, dziaugiuosi, kad sulauket to grazaus laiko, kai vaikutis pats atsisako kruties smile.gif
Kazimiera d'Artanjan
Delfine, tikrai, net pavydžiu beee.gif
Aš kažkokį kompleksą baigiu įsivaryti, nes dabar maitinu labai intensyviai, jau 10 mėn Mykoliukui, viskas lyg ir normalu, taip ir turi būti. bet jau tikrai užkniso, nes kiekvienas išsižiojęs klausia" Dar savo pienu?? blink.gif Nu, tu pavarai"
Aš visada išrėžiu pamiokslą, kad kiekviena motina pajėgi savo vaiką išmaitinti. Lyg ir supranta. Bet per kitą susitikimą vėl akis išpučia.
Ajajai, pabodo, sakiau imsiu slėpti. blush2.gif
Bishojo
Mano mažylei dabar 1,7 metų ir dar valgo mamos pienuką. Dabar kai išėjau į darbą, tai tik grįžus namo, pirmi žodžiai būna: mama nusirenk, duok papą... biggrin.gif Bet aš už maitinimą krūtimi, juk iš tiesų, svečiuose ar kur su didesniu galima susitarti, kad pvz. papas dabar į parduotuvę išėjo ir kai grįšim namo ir jis tada grįš.. biggrin.gif

O dėl aplinkinių reakcijos, tai aš iš viso jaučiuosi lyg ne iš šios žemės kilus, kaip kokia marsietė... blink.gif

Bet vis dėlto manau, kad kai mergičkai sueis 2, reiks pradėti tartis, kad gal jau užtenka... smile.gif
nemo
As taip pat dar vis maitinu savo mergyte (jai 1 metai ir 1 menuo) krutimi. Ir taip pat susiduriu su jau aprasyta aplinkiniu reakcija: "tu dar vis maitini???" Ir pradeda pamokslauti, neva, jau uztenka, jau ji per didele, kaip cia atrodo... Anyway, ne del aplinkiniu nuomones, taciau jau pati pavargau nuo zindymo, juolab, kad prasosi labai daznai, o ir susitarti neiseina, rekia am - am... O siaip gailiuosi, kad nuo mazumes nepratinau ir prie buteliuko, nes iki siol nemoka ir nenori is jo gerti. O klausiausi gydytoju, kurie patare kitokiu skysciu, isskyrus savo piena, neduoti (na cia iki 4-6men). Ir va negerai gavosi. Is buteliuko negeria, tenka su saukstu ar su puodeliu pilstytis, "kieta" maista prastai valgo, dazniau papo praso, svorio nedaug priauga. Na, zodziu, reikes kazka jau radikaliai keisti. Bet, itariu, nujunkyti bus LABAI sunku...
Arnika
Aš tai planuoju 2.gif maitint maždaug iki 1 metų. Jei pavyks suderinti su darbu gal ir ilgiau maitinčiau - negi gaila smile.gif . Bet, kadangi anksčiau su tuo nesusidūriau, esu tikrai nustebus dėl aplinkinių reakcijos, juk man atrodo normalu maitint vaiką kiek tu nori. Nes pirmą sykį išgirdau "dar pati maitini?????" kai vaikui buvo 3,5 mėnesio blink.gif , na čia tai jau buvau apakus smile.gif...
crocus
Maniškiui metai ir 2 mėnesiai. Maitinimas dabar pasidarė daug lengvesnis,nes kol buvo mažius tikrai daug žįsdavo.Dabar galim ilgam laikui kur iškeliauti ir pienuko nepasigenda.Bet visalaik turiu ką nors atsargai atsigert ar užkąst,kad "marškinių neplėštų".Neteko būti draskomai,bet bijau atsidurt tokioj situacijoj. blush2.gif
Nemo, dėl buteliuko yra pliusų-neįprato gerti,nereikės atpratinti nuo jo. O iš puoduko mokytis vis tiek teks. Maniškis irgi pilstosi visur aplinkui,na bet ir į skranduką patenka. Kietą maistą irgi šiaip sau valgo. Tai džiaugiuosiu,kad dar maitinu-vis pilvas netuščias.

Žindykim ilgai ir lengvai thumbup.gif

Dar dėl aplinkinių nuomonės. Kartą pasisakius,kad greitu laiku neplanuoju nujunkyt,delikačiai buvo užsiminta,kad tai vaiko tvirkinimas. Tai ką ,žmogau,gali į tai atsakyt-belieka patylėt tongue.gif Galva sienos nepramuši doh.gif
ievalota
Sunu maitinau iki 1.6 m. (is ju kelis menesius ir kai ejau i darba). Kategoriskai nesutinku del teiginiu, kad maitinimas krutimi salygoja isikibima i sijona. Visiska nesamone. Isikabines i sijona buna vaikas, kurio savarankiskumas neugdomas, o ne tas, kuris maitinamas krutimi. Cia kaip ir teiginiai, kad "per didele meile sugadian vaika". Netikiu as jais. Sugadina - ne meile, o nenuoseklus auklejimas arba apskritai auklejimo sistemos nebuvimas.
O cituotas is Tako atsakymas - ka gi, tipiskas tarybines gydytojos teiginys. Tas "daugumas pediatru ir stomatologu" manes neitikina, nes tie, su kuriais as susiduriau - tik sveikino mano sprendima.
O is aplinkiniu tai labai daznai girdedavau: "tai ka - dar maitini???" Bet as jauciau, kad mano vaikui sito reikia, man sito reikia ir i tuos "toks didelis, o tu dar duodi" - ispratau nekreipti demesio ("sunys loja, karavanas eina" wink.gif )
Jei tureciau kita vaika, noreciau ji maitinti irgi tiek pat.
gutė*
QUOTE(Arnika @ 2005 01 17, 13:29)
Nes pirmą sykį išgirdau  "dar pati maitini?????" kai vaikui buvo 3,5 mėnesio  blink.gif , na čia tai jau buvau apakus  smile.gif...
*

Eik tu sau mega_shok.gif O man idomu kas taip galejo pasakyti? Jei turi mamyte pieno, manau reikia pasistengti maitinti iki 6-7 menesiu.
Ievalotos labai kategoriska nuomone, reikia daugiau tolerancijos kitu poziuriui. As anksciau labai tikejau stebuklinga pieno galia, kol mano 2.gif triju menesiu budamas nesusirgo. Gal kas ishvardintu ilgo zindymo pliusus blush2.gif ?
grafienė
Aš už tai, kad mama rastų patį optimaliausią sprendimą: žindytų tol, kol reikia vaikui ir kol nepavargusi ji pati (turiu omeny sveikatą ir pan). Nepalaikau tų, kurios truks plyš maitina iki išsekimo, o tokių čia yra.
ievalota
QUOTE(GutėJ @ 2005 01 17, 16:35)
Eik tu sau mega_shok.gif O man idomu kas taip galejo pasakyti? Jei turi mamyte pieno, manau reikia pasistengti maitinti iki 6-7 menesiu.
Ievalotos labai kategoriska nuomone, reikia daugiau tolerancijos kitu poziuriui. As anksciau labai tikejau stebuklinga pieno galia, kol mano  2.gif  triju menesiu budamas nesusirgo. Gal kas ishvardintu ilgo zindymo pliusus  blush2.gif ?
*

Tolerancija kieno poziuriui? Va sitam: "Dauguma pediatrų ir stomatologų rekomenduoja liautis maitinti krūtimi, kai vaikui sueina vieneri metai.

Nors nėra atlikta tyrimų, galima pernelyg didelė priklausomybė vaiko nuo motinos ir motinos nuo vaiko. Kai vaikas nuolat ieško nusiraminimo, prisiglausdamas prie motinos krūties, ateityje jam gali būti sunku gerai jaustis, jei mamytės nebus šalia. Be to, pagalvokite ar nepaliekate nuošalyje tėvelio?

Jei krūtimi maitinate vaiką naktį, kyla pavojus vaiko dantukams. Kai mažylis užmiega su paskutiniu pieno gurkšniu burnoje, sudaromos sąlygos atsirasti dantukų ėduoniui.

Jei savo vaiką krūtimi maitinate dažniau kaip 1-2 kartus per dieną, jis negauna pakankamai kitų maistinių medžiagų, todėl gali šiek tiek lėčiau augti.

Tokie tad būtų argumentai prieš tokį ilgą maitinimą krūtimi."

Su situo poziuriu as nesutinku. O jis ka - pateiktas argumentuotai?

Zindymo pliusai:
http://www.vaikas.lt/gimtis/zindymas/zindy...gz_zind_s01.htm
http://www.gyvybe.lt/mm/zindymas.html#_taisykles

ir dar:
"Iš 413 mažai sveriančių naujagimių 1986 metais gimusių Naujojoje Zelandijoje 280 išgyvenusių vaikų buvo įvertinti sulaukę 7-8 metų amžiaus. Buvo vertinamas jų kalbiniai ir elgesio gabumų koeficientas (IQ). Tuo pat metu motinos buvo apklaustos , ar jos žindė arba maitino nutrauktu motinos pienu savo kūdikius. Paaiškėjo, kad 73% motinos maitino kūdikius nutrauktu savo pienu, 37% motinų kūdikius žindė iki 4 mėnesių amžiaus ar ilgiau. Ilgesnė maitinimo motinos pienu trukmė buvo susijusi su padidintais kalbiniais ir elgesio gabumais. Vaikų, kurie buvo žindyti arba gavo nutrauktą motinos pieną aštuonis mėnesius ar ilgiau vidurkinis kalbinis IQ buvo 10,2 taškais, o elgesio IQ 6,2 taškais didesni, negu vaikų, kurie nebuvo maitinti motinos pienu. Šie skirtumai sumažėjo, patikrinus atrankos veiksnius, susijusius su motinos pieno gavimu. Tačiau net patikrinus pagal painiojančius veiksnius, liko didelė priklausomybė tarp maitinimo motinos pienu trukmės ir žodinio IQ. Šie atradimai prisideda prie patirties, kad žindymas turi ilgalaikį teigiamą poveikį vaiko kognityviniam vystymuisi.
Horwood LJ, Darlow BA, Mogridge N. Breast milk feeding and cognitive ability at 7-8 yars. Arch Dis Child Fetal Neonatal Ed 2001;84:F23-7 "
"1987 ir 1992 metais Švedų mokslininkai atliko žvalgomąjį tyrimą, kurio metu nustatė, kad ilgalaikis žindymas sumažina susirgimo meningitu riziką.
Vėlesniame tyrime jie tyrė, kaip veikia ilgalaikis žindymas po 15 metų (1956-1992) visuomenės lygiu. Jie nustatė, kad žindymas labai sumažina tikimybę susirgti meningitu 5-10 metų laikotarpiu, bet ne po 15 metų ar vėliau. Tiriamojo laikotarpio duomenys parodė, kad maži žindymo rodikliai sąlygojo meningito padažnėjimą po 5-10 metų. Autoriai priėjo išvados, kad atradimai turėtų įtakoti politinius kūdikių žindymą skatinančius sprendimus, ypač šalyse, kur Haemophilus vakcinacija yra brangi.
Silfverdal SA, Bodin L, Olcen P. Protective effect of breastfeeding: an ecologic stuy of Heamiphilus influenzae, International Journal of Epidemiology, 28: 152-156, 1999."
ievalota
QUOTE(nemo @ 2005 01 17, 12:59)
As taip pat dar vis maitinu savo mergyte (jai 1 metai ir 1 menuo)  krutimi. Ir taip pat susiduriu su jau aprasyta aplinkiniu reakcija: "tu dar vis maitini???" Ir pradeda pamokslauti, neva, jau uztenka, jau ji per didele, kaip cia atrodo...  Anyway, ne del aplinkiniu nuomones, taciau jau pati pavargau nuo zindymo, juolab, kad prasosi labai daznai, o ir susitarti neiseina, rekia am - am... O siaip gailiuosi, kad nuo mazumes nepratinau ir prie buteliuko, nes iki siol nemoka ir nenori is jo gerti. O klausiausi gydytoju, kurie patare kitokiu skysciu, isskyrus savo piena, neduoti (na cia iki 4-6men). Ir va negerai gavosi. Is buteliuko negeria, tenka su saukstu ar su puodeliu pilstytis, "kieta" maista prastai valgo, dazniau papo praso, svorio nedaug priauga. Na, zodziu, reikes kazka jau radikaliai keisti. Bet, itariu, nujunkyti bus LABAI sunku...
*

tavo itarimai nepagristi. Ir man, ir mano pazistamoms nujunkyti buti stebetinai lengva. Svarbiausia yra tavo nusiteikimas. Ir geriausiai tai daryti ne staigiai - sumazinti minimaliai maitinimus, paliekant paskutiniu vakarini. O paskui nuimti ir ji. Bet svarbiausia, kaip jau minejau, tu turi pati nusiteikti, kad laikas baigti maitinus.
Dobšiukas
Ievalota thumbup.gif Pavarei wub.gif
GuteJ, motinos pienas-ne vaistai nuo visų ligų.MP valgančiam vaikui yra didesnė tikimybė nesusirgti įvairiom ligom ankstyvame amžiuje, nes MP yra antikūnių prieš motinos sirgtas ligas biggrin.gif
Mano mažąjam metai ir 2 mėn. ir dar žindau, vyresnėlis 9 mėn. atsisakė pats, manau ir mažius atsisakys. Papildomą maistą valgo gerai ir noriai, tik negeria, atsigeria iš krūties, o kai jau l. nepakanka, tai ir vandens ar arbatos geria biggrin.gif
Taurė
mano manymu iki 6- 12 men. zindyti butina (nebent yra rimtu priezasciu to nedaryti). pati planavau iki 12 men. bet viskas uzsitese iki 15 men. meginau atjunkyti dukrai suejus metukams, bet ji visiskai nepasidave. tesiau zindyma iki tol, kol ji "suaugo", kol pamaciau, kad ji jau pasiruosusi gyventi be MP. tereikejo labai mazu pastangu, kad ji atsisakytu kruties. esu laiminga, kad ilgai ismaitinau dukryte. su nostalgija prisimenu ta laikotarpi, nors nuo nujunkymo praejo tik savaite blush2.gif
crocus
Šaunuolė Ievalota drinks_cheers.gif

GuteJ, Maniškis taip pat ne kartą sirgo. Buvom pasigavę pūlinę anginą,kokliušą. Bet tai pienelis labai gelbėjo. Maisto jokio sirgdamas nenorėjo,o pienukas visada gerai.
anna
Su aplinkinių reakcija,kad ilgai maitinu nesusidūriau,nes gal tiesiog jų nuomonės ir neklausdavau-šiaip manau,kad kiekviena mam jaučia kada jai geriau nujunkyti..
aŠ pvz jau nuo 5dienio neduodu jai pieniuko,ir ką-vakar klykė val prieš miegą kad negavo nieko,naktį lipo ant manęs -na buvo sunku tikrai,o šiandien-nunešiau į lovytę,daviau soskę,padainavau kaip visą laiką-ir mažoji be jokių isterijų gražiausiai užmigo per 5 min.
maitinau tiek kiek ir planavau,ir manau,kad iki metų maitinti pilnai užtenka vaikui
mažoji nė karto nesirgo niekuom tpfu tpfu tpfu ,tik dabar po naujų pasigavo slogą..
nemo
Nemo, dėl buteliuko yra pliusų-neįprato gerti,nereikės atpratinti nuo jo. O iš puoduko mokytis vis tiek teks. Maniškis irgi pilstosi visur aplinkui,na bet ir į skranduką patenka. Kietą maistą irgi šiaip sau valgo. Tai džiaugiuosiu,kad dar maitinu-vis pilvas netuščias.

Crocus, bet yra ir minusu, o ir nemazu. Kaip jau sakiau, gydytojai patare nieko papildomo be motinos pieno neduoti, taigi - nedaviau. O paskui iskilo tokia problema - kudikis susirgo, mamai is to "strioko" pienas prapuole, o karsciuojanciam juk reikia kuo daugiau skysciu, tik va is buteliuko - niekaip. Teko ja girdyti sauksteliu (isivaizduokit serganti verkianti kudiki gerianti vandeneli is saukstelio) - tai nepavykdavo daugiau nei 20 - 30 ml sugirdyti, bandziau ir pipete lasinti. Temperatura laikesi ilgai. sad.gif Nejau nebutu buve lengviau, jei kudikis butu mokejes gerti IR is buteliuko?

Del kieto maisto. Buvau isitikinusi, jog zisdama ji gauna pakankamai ivairiu reikalingu medziagu, taigi, irgi pernelyg nesijaudinau, kad kieta maista "siaip sau" valgo, nors ji ruosdavau sveika, ivairu. Taciau jos nuolatinis irzlumas neramino. Atliktas kraujo tyrimas parode, jog mergytei - mazakraujyste!!! Taigi, be gelezies preparatu mums patare valgyti daugiau mesos, grudu koses - zodziu, didesnes maitinimosi dalies 1 -eriu metu vaiko racione neturi sudaryti mamos pienas.

Gink Dieve, nebandau iteigti, kad nereikia maitinti krutimi. Tai butina norint uzauginti sveika ir atsparu vaika. Naturalaus maitinimo pliusai nenugincijami. Tik manau, jog reikia buti atsargiai, isitikinti, kad vaikeliui is tikruju nieko netruksta. Iki 6 men neverta ne sukti galvos apie primaitinima, o veliau butina rupintis, kad vaikas gautu pakankama kieki butinu medziagu.

Ievalota, aciu uz patarimus, jau tikrai noreciau po truputi nujunkyti. Diena tikiu, kad susitvarkyciau, pavyktu atkalbeti nuo "papuko", o kaip elgtis nakti? Ji valgo apie 2 - 3 kartus nakties metu. Bandau duoti ciulptuka - netinka, supu - netinka, am - am praso... Tiesiog neduoti? Rikdyti?
ievalota
Jeigu nakti neduoda ramybes, reiketu tartis su tete - kad jis isleistu pamiegoti i kita kambari. Vaikiukas nakti greiciausiai ne valgyti nori, o nori uzsimigdyti ir zino, kad tai padaryti lengviausia su mamytes pagalba. Kai pavargau nuo naktiniu zindymu - tiesiog pora naktu nedaviau ir jis atprato, nebeprasinejo.

O del to, kad maitinam MP vaiko kazko truksta, tai jau ne zindymas kaltas. Nuo 6 men. vis delto reikia sutvarkyti ir kieto maisto raciono dali. Tokiam amziuj MP jau neturetu buti vienintelis maistas.

O del buteliuko: vis delto jeigu neiprato, tai ir gerai. Taciau reiketu pratinti gerti is puoduko. Ta mazi vaikai jau gali daryti ir nuo 4 men.
nemo
O del to, kad maitinam MP vaiko kazko truksta, tai jau ne zindymas kaltas. Nuo 6 men. vis delto reikia sutvarkyti ir kieto maisto raciono dali. Tokiam amziuj MP jau neturetu buti vienintelis maistas.

Zinoma, pats zindymas nekaltas. Bet vaikas vaikui nelygus. Vienas pavalgo pakankamai, ir dar mamos pienelio atsigeria, o kitas - kas pusvalandi papo praso ir spjaudo kieta maista. Noriu pasakyti, kad esant pasatarajai situacijai, nuo 6-10 menesiu zindyma reiketu apriboti, bet nenutraukti. Mano patirtis suformavo tokia nuomone.

O del buteliuko: vis delto jeigu neiprato, tai ir gerai. Taciau reiketu pratinti gerti is puoduko. Ta mazi vaikai jau gali daryti ir nuo 4 men.

DABAR jau gerai, is puoduko buvom priversti ismokti gerti gan anksti. Taciau buvo situaciju (kaip jau minejau), kai gailejausi, kad negaliu normaliai pagirdyti vaiko.
crocus
Aš turbūt galiu save pavadint žindymo fanatike. Nematau minusų ir tiek tongue.gif
Savo sūnį ir po širdies operacijos nepraėjus nė savaitei vėl maitinau pati.Mat nusitraukinėjant pieno mažėjo. Ir vaikiukas gijo stebuklingai. Čia tai AČIŪ DAKTARIUKAMS 4u.gif

Ir mes turėjom mažakraujystę.Jau pasistiprinom. Bet dabar visada geriam vitaminus. Ir sirgom ne vieną kartą. Bet būtent žindant pavykdavo viską lengvai ištverti. Prie krūties vaikas visada nurimdavo.Akimirksniu nelikdavo ašarų net po adatų vizito console.gif .Ramiai praplaukėm per visas ligonines,temperatūras,skaudulius.

DAr super didelis pliusas tai naktiniai maitinimai krūtimi. Neturėjau nei vienos bemiegės nakties iki šio laiko. Pradeda naktį judėti, busti -paduodi krūtį ir miegam toliau. O jei reikėtų keltis mišinuką ruošt ar arbatą....BRRR
Dobšiukas
QUOTE(nemo @ 2005 01 18, 00:38)
kudikis susirgo, mamai is to "strioko" pienas prapuole, o karsciuojanciam juk reikia kuo daugiau skysciu, tik va is buteliuko - niekaip. Teko ja girdyti sauksteliu (isivaizduokit serganti verkianti kudiki gerianti vandeneli is saukstelio) - tai nepavykdavo daugiau nei 20 - 30 ml sugirdyti, bandziau ir pipete lasinti. Temperatura laikesi ilgai.  sad.gif  Nejau nebutu buve lengviau, jei kudikis butu mokejes gerti IR is buteliuko?

Del kieto maisto. Buvau isitikinusi, jog zisdama ji gauna pakankamai ivairiu reikalingu medziagu, taigi, irgi pernelyg nesijaudinau, kad kieta maista "siaip sau" valgo, nors ji ruosdavau sveika, ivairu. Taciau jos nuolatinis irzlumas neramino.  Atliktas kraujo tyrimas parode, jog mergytei - mazakraujyste!!! Taigi, be gelezies preparatu mums patare valgyti daugiau mesos, grudu koses - zodziu, didesnes maitinimosi dalies 1 -eriu metu vaiko racione neturi sudaryti mamos pienas.

Nemo, nemanyk, kad sergančiam vaikui būtum iš buteliuko daugiau sugirdžius, tikrai ne schmoll.gif O mažakraujyste ir mano bernaitis apturėjo ir kelis kart, bet tai buvo daugiau sąlygota ligų, nes jau dažnokai brolis mum iš darželio visokių ,,gėrybių" parneša, bet pasveikdavom ir be papildomų geležies ar folinės r. preparatų, tiesiog-nebuvo problemos su papildomu maistu, o vat MP, tai atsigėrimas, o nebe maistas dabar, na ir aišku-nusiraminimo šaltinis ir dantentų pasikasymas doh.gif biggrin.gif
Iš šaukštuko galima pamaitinti ir naujagimį (net ir neišnešiotą).
Croccus, aš su tavim, prie fanatikių console.gif biggrin.gif
Aurėja
QUOTE(nemo @ 2005 01 18, 11:30)
o kitas - kas pusvalandi papo praso ir spjaudo kieta maista. Noriu pasakyti, kad esant pasatarajai situacijai, nuo 6-10 menesiu zindyma reiketu apriboti, bet nenutraukti. Mano patirtis suformavo tokia nuomone.
*

Kartais manoma,kad žindymas krūtimi po metų mažina vaiko apetitą kitokiam maistui. Bet nėra patvirtintų mokslinių tyrimų duomenų, kad žindomi vyresni vaikai atsisakinėja primaitinimo labiau nei tie, kurie jau nujunkyti. “Nevalgiukų” problemai spręsti rekomenduojamas ne nujunkymas ar apribojimas žindymų, o mamos mitybos raciono išplėtimas, kad pagerėtų pieno maistinė vertė, o vaikučiams siūlomas kuo įvairesnis ir skanesnis maistas, žadinantis apetitą.
Mazule
Na mes tai MP dar naudojames pries miegelius diena ir nakciai plius pora kartu pabudusios nakti.............taip jau gavosi, kad tik su papuku uzmiegam - soskiuko ir buteliuko is vis nepazystam ax.gif
Ir dziaugiuosi tuo, nors jau noreciau viska baigt, va tik nezinau kada mergina nutars pati uzmigt - be mano pagalbos - tikiuosi apie 2 gimtadieni blush2.gif
Chada
Na, itariu, kad po mano pasisakymo, busiu uzpulta cia visu, bet as tiesiog noriu pasakyti kaip maitinimas iki 3 metu atrodo aplinkiniams, apie kuriuos jus cia nemazai rasote. As, aisku, tiktai uz maitinima mamos pienu, bet dar neturiu ko ir kuo maitinti blush2.gif bet papasakosiu kaip nuejau pas siuveja, kuri turejo 1.8 metu sunu. Man ta visa situacija pasirode baisiai doh.gif , nors jums jauciu bus juokinga biggrin.gif Tam vaikeliui nesvarbu buvo,kad yra sveciu, kad mama uzsiemus, pradejo tokias isterijas rodyti su atsigulimu ant zemes ir mamos draskymu ir t.t. tai man buvo taip kraupu, kad nemoku net papasakoti, o baisiausia, kad mama po viso to spektaklio pasidave, as pasakysiu tiek, kad cia buvo vaiko manipuliacija, ko gero tai ne pirmas atvejas, kadangi vaikas zinojo kokiu budu pasiekti savo. nu zodziu, jus mamytes esate isijautusios i savo role, ir nebeisivaizduojate kaip aplinkiniams visos tokios scenos atrodo, dar scenos kaip scenos, suprantu, vaikas alkanas, bet kol kas man keistai atrodo 2 metu vyras isikibes i mamos kruti... Tikiuos, kad greit nebeatrodys... Negi taip pasikeicia po gymdymo poziuris ir mastymas?
Raideles
QUOTE(Chada @ 2005 01 19, 18:07)
Tikiuos, kad greit nebeatrodys... Negi taip pasikeicia po gymdymo poziuris ir mastymas?
*

Tikiuosi, kad taip ir bus smile.gif Tokio amžiaus vaikai linkę į tavo aprašytas isterijas ir ne visada lengva jas suvaldyti sad.gif Bet čia jau auklėjimo, o ne maitinimo krūtimi klausimas smile.gif
crocus
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 01 19, 13:38)
Croccus, aš su tavim, prie fanatikių  console.gif  biggrin.gif
*

smile.gif wub.gif

Chada,tikiuosi kad pasikeis.Bet turiu pažįstamų ,turinčių ir po porą vaikučių,bet kreivai žiūrinčių į žindymą net iki metų. Tipo keli mėnesiai ir užtenka.Kas iš to pieno?
Man tai liūdna cry.gif
Tiesiog jų tokia kategoriška nuomonė. Kaip ir mano tik priešinga beee.gif
norge
Baikit, mamos, problemas lygioj vietoj daryti smile.gif . Kiek jūs norit, tiek savo vaikus ir maitinkit. Kitiems tikrai DZIN, ar jūs savo vaiką maitinsit metus, ar dvejus, ar penkerius, ar penkiolika. Su viena sąlyga- jei darysite tai neviešumoj ARBA viešumoj, bet estetiška forma.

Suprantu Chadą. Chada, aš dviejų vaikų mama, abu po beveik metelius maitinus tik savo pienu, bet ir man tavo aprašyta situacija atrodo klaikiai. Man tikrai nemaišo, kad mama x maitina savo vaiką trejus ar daugiau metų. Man tai nerūpi. Bet jei tektų sudalyvauti žiūrove Chados aprašytoj situacijoj, tai feeee... O jei mano vaikai priverstinai taptų tokios situacijos stebėtojais, tai dar ir pora žodžių mamytei tarčiau. tongue.gif

Gerbkit kitų jausmus, jų supratimą apie etiką, estetiką, gerą toną, mandagumą, kuklumą ir kitokius biesus. Ir maitinkit savo vaikus kiek tik norit. smile.gif Juk tai išties labai intymus, privatus dalykas. Nevelkit pašalinių į jūsų sudarytas nepatogias situacijas. smile.gif Nors nemanau, jog po metų iš maitinimo yra kokia nauda, bet jei vaikui ir jums tai malonu - tai jūsų pasirinkimas. smile.gif
Baltupyte
Norge,tamstos postai jau kažkur matyti biggrin.gif
norge
QUOTE(Baltupyte @ 2005 01 19, 19:36)
Norge,tamstos postai jau kažkur matyti biggrin.gif
*

Kaip ir temos. biggrin.gif
asfaltuota
Vienintelis ilgo žindymo minusas- absoliutus krachas mano dantim sad.gif sad.gif sad.gif Nepadėjo nei reguliarus kalcio, papildų, vitaminų gėrimas.
http
Čia duaug kas rašo apie prasidedančią mažakraujystę pas vaikučius. Būkite atidžios. Daugelis gydytojų nelabai žino vaikų hemoglobino normas. Vaikams 6 mėnesių hemoglobino norma yra nuo 103 g\l. O suaugusiems nuo 120. Tai džnas gydytojas pamatęs skaičius mažesnius nei 120 iš karto pripaišo mažakraujystę ir puola gydyti geležies preparatais.

given444
na, croccus, dobsiuk, as irgi prie Mp fanatikiu. tongue.gif
tiksliau, ne as , o mano sunus pijus. net visas dreba, akys ziba, jam papukas kaip narkotikas, o jam 17men.
aisku, pastebejau, kaip nemo sake, jog ...buna nevalgo, nes zino, kad uzsimanes bet kada pieno nuris ir vel toliau gyvas laksto. tongue.gif

turbut yra cia tiesos-norint kad vaikas ko nors KITO pavalgytu, suretint dienos metu kruties davima. bet velgi, nereik but kaip kirvis-juk mums irgi buna dienu kai nesivalgo.

na, bet kokiu atveju dziaugiuos tokia galimybe maitint vaika-irigi beveik niekad neturejau bemiegiu naktu, netekdavo keltis virtuven ruost gerimu, i svecius vaziuojant nereikejo temptis buteliuku, misinuku, etc.

o jau ligos atveju kaip gerai-vaikas net nezirzia niekad papuka gaves. taip ir gulim,taip ir kybo ir LABAI greit sveiksta. 2.gif

tik jooo...reiktu paciai maitintis geriau, be to visokias kavas ir arbatas pamegau, kakvas-ko niekad anskciau nemegau, tik VANDENI. bet geriu viska, net alhohol kai buna proga-aisku, ne litrais- ir valgau. zozdiu, pijaus nuo to neapsaugau. na nezinau ar tai jam i nauda. blush-anim-cl.gif
Ele
QUOTE(vobla @ 2005 01 19, 20:43)
Vienintelis ilgo žindymo minusas- absoliutus krachas mano dantim sad.gif  sad.gif  sad.gif Nepadėjo nei reguliarus kalcio, papildų, vitaminų gėrimas.
*

Krachas gresia ne tik motinu dantims, bet ir vaikuciu. Aisku, tai individualu, ne visiems vaikams taip nutinka, vienu dantukai labiau atsparus, nei kitu, taciau zinau keleta tikrai tragisku atveju, kai po ilgo naktinio maitinimo MP, vaikams visiskai isgedo dantys, ir nuo 2 m. jie tapo nuolatiniai stomatologu pacientai. O mamos kaltino gydytojus, kad jie ju neispejo, kad ne tik saldzios arbateles naktimis, bet ir motinos pienas gali pakenkti dantims. sad.gif
Austute
O mano pupa,tai kerta viską ką duodi.Pienuką gauna vakare ir ryte.Paskutinėm dienom pienuko žiauriai sumažėjo,nepasakyčiau,kad ji dėl to labai liūdi.Va man tai liūdna sad.gif ,labai liūdna,niekaip negaliu susitaikyti su ta mintimi kad nebeturėsiu pienuko.Gal ir kvaila bet nieko negaliu sau padaryti blush2.gif
given444
QUOTE(Austute @ 2005 01 21, 18:24)
O mano pupa,tai kerta viską ką duodi.Pienuką gauna vakare ir ryte.Paskutinėm dienom pienuko žiauriai sumažėjo,nepasakyčiau,kad ji dėl to labai liūdi.Va man tai liūdna sad.gif ,labai liūdna,niekaip negaliu susitaikyti su ta mintimi kad nebeturėsiu pienuko.Gal ir kvaila bet nieko negaliu sau padaryti  blush2.gif
*

jooo astute...man irgi tiesiog atrodo kas tarsi mesa istrauktu is sirdies-turbut as labiau gedesiu nei sunus kai reikes atpratint. sunku darosi net dabar. net ir siandien kai zinde per miegus; kaip gera, galvoju,dar esi ta, kuri gali ji nuramint, tiesiogiai buti jam paguodos, stiprybes, bei kitu stebuklu saltiniu fiziologiskai, dvasiskai, moraliskai...o po to liks vienu lygmeniu maziau. kazkada jis SUVOKS, jog niekad NIEKADA nebegalima bus reiksti teisiu i pienuka, apsikabins zaisla, paims man TIK uz rankos, nusisuks, uzmigs. na sentimentalios kvailos mintys.aisku, noriu leist jam uzaugt, bet vis tiek ziauriai liudna.
bet turbut tas liudesys naturalus.
Aurėja
Kaip SuperMama jau yra rašiusi ( Naujienose), nuo šiol Forume kas 2-4 savaites bus skelbiamos tam tikros Teminės savaitės. Šiuo metu kaip tik yra Žindymo tema, tad likusias dienas iki Vasario Tituliniame puslapyje pasirodys įvairių naudingų straipsnių apie žindymą.

!!! Jums aktualus straipsnis "Žindymas ilgiau nei metus" jau publikuojamas ČIA
pjer
mano dukrai 1 ir 1 men. dar maitinu. siaip stengiuosi ryte, vakare ir nakti, bet visko buna ir diena..
paskutiniu metu pradejau svarstyti kiek dar laiko maitinti??? jus mane nuraminote, kad su vyresniu galima susitarti, nors itariu, kad su maniske bus sunkoka. kartais juokauju, kad teks iki 5 metu biggrin.gif
sioje situacijoje nervus gadina tik aplinkiniu reakcijos. as tikiu, kad jiems VISVIEN ar maitini vaika ar ne, bet pakomentuoti ir pamoralizuoti tai ojojoj kaip skuba. o gal tik as pataikau ant tokiu biggrin.gif siaip as nesigiriu, bet daznas jaucia pareiga paklausti biggrin.gif
gutė*
QUOTE(Aurėja @ 2005 01 24, 10:37)

!!! Jums aktualus straipsnis "Žindymas ilgiau nei metus" jau publikuojamas ČIA
*

Na koks puikus straipsnis. thumbup.gif . Aciu uz nuoroda. Dabar galvoju, kad gal pailginsiu savo numatyta laika, man visai netrukdo zindymas kol kas wub.gif , noriu sportuoti nusitraukiu pieno, beveik viska valgau . Bet tik tikriausiai 2.gif valgys pienuka, kol kai bus metu; isheisiu i darba. Ot isivaizduoju, kad bus sunku nujunkyti.
given444
man su 1metu ir beveik6men sunum dar pa kolkas be sansu susitart. issireikalauja ir sveciuose prie solidziu zmoniu, ir...net mikre...bet kur, zodziu. jei yr veiklos, judejimas, daug erdves-pavyksta uzimt demesi kuo kitu. bet jei jis sedi ilgai vienoj vietoj, veiksmas jam nuobodus, jo laisve suvarzyta, tai automatiskai krypsta jam zvilgsnis i krutine blush-anim-cl.gif
tokiu atveju nepadeda ne stikline kitu skysciu , net skanestukai schmoll.gif
na zodziu...anksciau visai nekompleksavau del NIEKO...dabar jau lyg pradedu...bet pastebejau, geriau naturaliai is karto jam paduot, kuo greiciau, nes vis tiek isireks, ir vis tiek teks duoti-taigi.

aisku, ne kasdien tokie prasymai vidury baltos dienos, bet...isvada:reik stengtis jog jam butu idomu, jog turetu KA VEIKTI, BICAS biggrin.gif TADA NEATAKUOS TAIP STIPRIAI cool.gif
patri
savaja zindziau iki 13menesiu...atpratintinimas nuo kruties buvo kazkoks kosmaras doh.gif na mano manymu,vaikucius reikia zindyt iki1-1,5metu...po to jau tokie dideli buna,kad sunku ir nuo kruties nutraukt...nors as dabar,laikausi ir tos nuomones,kad zindyt iki 6 menesiuku!!! vaikuciui maziau moralines traumos buna,nutraukiant mamos piena,nes dar taip nepraso,kaip kokiu 1metu...kai tiesios plesia mamos maike biggrin.gif greit galima pakeist pieno misiniu...o tai dabar maniske is vis jokio pieno po manojo i burna neima...tik geriami jogurtai sad.gif

kalbant apie pliusus-pagrindinis butu tai,kad tyrimais irodyta,kad toks vaikutis yra zymiai protingesnis negu tas,kuris gere misinuka tongue.gif t.y.intelekto lygis aukstesnis,viskam gabesnis ir t.t.

o apie minusus-neseniai skaiciau,kad laukiantis kito vaikelio gali but kazkokiu problemu su pastojimu. sad.gif ..kokiu tiksliai nepamenu...
kajote
QUOTE(patri @ 2005 01 26, 02:04)
savaja zindziau iki 13menesiu...atpratintinimas nuo kruties buvo kazkoks kosmaras doh.gif na mano manymu,vaikucius reikia zindyt iki1-1,5metu...po to jau tokie dideli buna,kad sunku ir nuo kruties nutraukt...nors as dabar,laikausi ir tos nuomones,kad zindyt iki 6 menesiuku!!! vaikuciui maziau moralines traumos buna,nutraukiant mamos piena,nes dar taip nepraso,kaip kokiu 1metu...kai tiesios plesia mamos maike biggrin.gif  greit galima pakeist pieno misiniu...o tai dabar maniske is vis jokio pieno po manojo i burna neima...tik geriami jogurtai sad.gif
kalbant apie pliusus-pagrindinis butu tai,kad tyrimais irodyta,kad toks vaikutis yra zymiai protingesnis negu tas,kuris gere misinuka tongue.gif t.y.intelekto lygis aukstesnis,viskam gabesnis ir t.t.

o apie minusus-neseniai skaiciau,kad laukiantis kito vaikelio gali but kazkokiu problemu su pastojimu. sad.gif ..kokiu tiksliai nepamenu...
*

Patri, as sutinku su tavim... As sakiau saviski zindysiu iki 6 men. Jau dabar viena karta dienoj duodu misinuka, kad zinotu kas tai yra. Atrodo jam jis labai patinka, gal net labiau nei mano papukas doh.gif
Austute
Susidariau nuomonę,kad tik Lietuvoje mamos tokį komleksą turi ax.gif
Vyras turėjo rimtą verslo susitikimą,su atstovę iš Estijos.Tai į susitikimą atėjo moteris nešina 2-jų metu vaiku,kuris žindė jos krūtį.Ta nei kiek nesutrikusi,ko nepasakysiu apie savo vyra,nes tas nežinojo kaip toliau elgtis smile.gif,pradėjo aptarinėti savo reikaliukus.Vėliau prisijungė estės vyras ir išsivedė sotų vaikelį.
Vėlaiu, kai vyras pradėjo lankytis pats Estijoje,priprato prie tokių vaizdelių,nes sakė, pas juos tai labai normalus reiškinys.

Kitas atvejis- Lietuvoje.Mamytė žindė dukrytę iki 2-ų metukų,matyt padidėjęs hormonų kiekis padarė savo ir mergytei pradėjo augti krūtinė.Mama buvo priversta skubiai nutraukti maitinimus krūtimi.Pastebėjimas,mergaitė iki 2-jų metų buvo maitinama tik mamos pienu.

Tai kad mamytės nekompleksuokit, o darykit kaip jums širdis sako rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.