Mano merginai tas pats,vis neturi ka veikti ir vis praso,kad su ja kuom nors uzsiimtumem,betgi kiek galima
Man atrodo jeigu tokio amziaus vaikai neturi ka veikt tai vien tevu kalte. Mano sesei dabar 10 metu tai mergina lanko sokiu bureli, papildomas anglu pamokas, jodinejima ir sporto bureli. Be to yra didele knygu megeja. Is sono gal skamba ziaurokai bet viska suspeja, nepersidirba, turi laiko ir kompiuteriu pazaist ir su draugais dviraciais pasivazinet.. Pati su tokia darbotvarke uzaugau ir labai dziaugiuosi nes neturejau kada blogais keliais pasukt
QUOTE(garbane @ 2008 01 24, 18:01) Man atrodo jeigu tokio amziaus vaikai neturi ka veikt tai vien tevu kalte. Pati su tokia darbotvarke uzaugau ir labai dziaugiuosi nes neturejau kada blogais keliais pasukt Ir teisi ir neteisi tu Garbane... Pati uzaugau be jokios dienotvarkes - PATI ja buvau susigalvojusi, man taip lengviau gyventi buvo, todel viska is spedavau. Ir dabar taip gyvenu, visi nesupranta, kaip speju per kelis darbus, mokslai, vaikai, vyras ir suo. Turiu du visiskai skirtingus vaikus: mergaite svajokle, berniukas konstruktorius. Berniukui niekada nereikia galvoti ka veikti, o mergaitei ir sarasai, ir darbai nepadeda - betvarke jos galvoj ir tiek O del issiblaskymo net mokytojai pastebi, kad vaiku kurybiskumas isbleses. Deja. Vieni kaltina, kad ir minimalia, bet teliko ir kompo itaka, nes ten viskas sukurta, sugalvota ir del to nereikia sukti galvos - del to vaikai ir verziasi prie kompo ir tv, nes ten viskas ant lekstutes padeta. Vo kaip isdesciau
Garbane, tikrai sauni ideja su tais lapeliais, butinai ir as pabandysiu. O aplamai paskaicius sita tema pradedu galvoti ar tik ne per daug islepinti musu vaikuciai. Buna ir pas mus sita neturejimo ka veikti problema, bet aciu dievui ne taip jau daznai.
QUOTE(Jolete @ 2008 02 01, 11:05) Garbane, tikrai sauni ideja su tais lapeliais, butinai ir as pabandysiu. O aplamai paskaicius sita tema pradedu galvoti ar tik ne per daug islepinti musu vaikuciai. Buna ir pas mus sita neturejimo ka veikti problema, bet aciu dievui ne taip jau daznai. Miela Jolete, tu nepyk, bet as pataisysiu - reikia sakyti ne "aplamai", bet "apskritai"
Pas mano sunu tas zodis nera ka veikt labai daznas
Aš manau, kad ne vien tėvai kalti, pasižiūriu aš į savus ir matau, kaip visi skirtingi, vieniems nereikia nieko nei sakyti, nei suplanuoti, turi savo atsakomybę, ruošia pamokas, eina į muzikos mokyklą, turi begalę darbų ir neklausia "ką veikti?", na bet viena dukra tai pravalas, jai niekas neįdomu, ir vis zyzia, "Mama Ką veikti?" jeigu kuo ir užsikuria, tai trumpalaikis dalykas, vel perdega ir vėl zyzia...
Manau kaip issiauklesi taip ir turesi. Jei nuo pat mazumes sokinesi aplink, linksminsi vaika pagal jo uzgaidas, tai nesistebek siandieniniu rezultatu.
QUOTE(oooptima @ 2008 01 22, 20:47) Mano merginai tas pats,vis neturi ka veikti ir vis praso,kad su ja kuom nors uzsiimtumem,betgi kiek galima Gal ją sudomintų milžiniškų muilo burbulų pūtimas - "Vėjų Gaudymas"? Ir ne namie sėdėjimas, ir nematytas užsiėmimas, ir draugams bus smalsu bei įdomu tokią atrakciją pamačius Kaip tai atrodo galite pasižiūrėti vejugaudymas puslapyje. O gal sudomins vaiką ir bus užsiėmimas vasarai ...
Maniškiams kartais diena trumpa, kiek veiklos turi: po pamokų muzika, treniruotės, kam šokių repeticija, kam dramos... O po langais draugai šukalioja, į lauką kviečia,,,
Beje, viename psichologijos žurnale skaičiau, kad vaikams neturėjimas ką veikti yra tam tikras etapas, kurio metu vaikai kaip tik intensyviai mąsto ir galu gale sugalvoja kokiems dalykams teikti pirmenybę. Patartina tėvams nevisada kištis į tą procesą ir vaikams leisti patiems rasti sau vieklą.
Negaliu pasakyti kiek tame tiesos, bet taip rašė mokslininkai.
Dazniausiai praleidzia prie pamoku visa savo laika
Lietuvos vaikų ir jaunimo centre - per 200 skirtingų būrelių. Išbandys vieną, kitą, trečią, dešimtą ir tikrai ką nors išsirinks.
http://www.lvjc.lt/index.php?page=bureliai&hl=lt_LT
Receptas kaip ismokyti vaikus tureti ka veikti:
kai tik pasako (zinoma nelaimingos aukos zirzianciu balseliu), kad "neturiu ka veikti" iskart liepiu: - iskrauti indaplove, - sutvarkyti svetaine (savo paties kambari butu per ziauri uzduotis - issluoti kiema - ir. t.t pagal vaiko galimybes ir namuose esanciu darbu "pasiula" Po keliu tokiu zirzimu ad neturi ka veikti supras kad geriau jau paciam susirasti k veikti. Isbandziau ant saviskiu - labai padeda
Man 13 metų, ir aš labai dažnai neturiu ką veikt ;D nebent jeigu prie PC sėdžiu, ar žiūriu TV, ar knygą skaitau tada būnu užsiėmus, o šiaip tai beveik visada nėr ką veikt ;DD
Auginu 2 vakelius.Vyriausiam 14 metų,mažąjai 8 metai
Su didžiuoju jokių poblemų,labai retai kada girdžiu,kad neturėtų ką veikti,pats susigalvoja,eina į lauką,tvarko aplinką mažoji,tai nenustygsta vietoje,o dar atostogos prasidėjo....per mokslo metus,mokosi 2 klasėje,ir į meno mokyklą ėjo ir į karatė būrelį,lankėm dekupažo pamokėles....vis tiek neturi ką veikti PC ir TV nėra fanė,iš vis jais nesidomi,skaito knygas,veria auskariukus,bet viskas tik laikina,GREITAI VISKAS NUSIBOSTA.....KĄ VEIKTI
pas mus tas ptas
Aš asmeniškau apie 6-8 metus irgi turėjau tokią bėdą
bet juk ji broliuka mažesnį turi.. ir man keista, nejaugi jie neranda bendros veiklos..
Kai buvau mažesnė (iki devynių metų) man patiko pačiai piešti ir kirpti popierines lėles, paskui kurti joms "rūbus" iš popieriaus. Oi, labai daug turėjau.
sveikos
QUOTE(Drugelis32 @ 2011 07 07, 12:22) sveikos na, jei pas mus prasideda toks zyzimas - tai paprastai reiskia "noriu zaisti kompiuteriu" QUOTE(ragnez @ 2011 07 07, 11:30) na, jei pas mus prasideda toks zyzimas - tai paprastai reiskia "noriu zaisti kompiuteriu" tai kad ir su kompiuteriu ne perilgiausiai zaidzia,zodziu snekam snekam su juo o jam kaip i siena QUOTE(Drugelis32 @ 2011 07 07, 20:09) tai kad ir su kompiuteriu ne perilgiausiai zaidzia,zodziu snekam snekam su juo o jam kaip i siena nu gi nereik nieko sneket - fraze viena ir paprasta "turi galva ant peciu - panaudok pagal paskirti". ir baigta diskusija.
Yra pilna patarimų ką veikti:
1-Piešti 2-Skaityti 3-Susitvarkyti kambarį 4-Nueiti į lauką 5-Su plastelinu klijuoti 6-Karpyti iš popieriaus 7-Daryti papuošalas 8-Siūti drabužius barbėms ar lėlėms 9-Padėti daryti valgyti mamai 10-Sukurti eilėraštį arba pasaką Tikiuosi,kad pasinaudosite šiais patarimais QUOTE(iewukas37 @ 2011 08 08, 14:46) Yra pilna patarimų ką veikti: 1-Piešti 2-Skaityti 3-Susitvarkyti kambarį 4-Nueiti į lauką 5-Su plastelinu klijuoti 6-Karpyti iš popieriaus 7-Daryti papuošalas 8-Siūti drabužius barbėms ar lėlėms 9-Padėti daryti valgyti mamai 10-Sukurti eilėraštį arba pasaką Tikiuosi,kad pasinaudosite šiais patarimais
Mano šešiametei labai patinka "rengti" spektaklius, lėlių teatro spektaklius, koncertus. KAi pradeda zysti, kad nėra ką veikti, primenu, kad tegu paruošia man šventinę programą, paskui ateisiu pažiūrėti. Tai griebia jaunesnę sesę, pradeda puoštis, rengtis, kvėpintis, repetuoti, įsijungia muziką, kokį šokį atseit kuria ir pan. Na paskui tenka, sudalyvauti tame koncerte, ir bilietą "nusipirkti". Gan ilgai užsiima(nes ir bilietus piešia, ir net kėdes sutempia, lėles susodina, paskui kol išsimatuoja viską
maniskiai bijo sakyt kad nera kas veikt,nes visada siunciu skaityt knygu
Oi dabar tokie jau tie vaikai,ir maniskis pastoviai sako KAD JAM NERA KAS VEIKTI.
QUOTE(ginciucha @ 2011 09 30, 18:52) Oi dabar tokie jau tie vaikai,ir maniskis pastoviai sako KAD JAM NERA KAS VEIKTI. 100 % pritariu, nors pas mane mergaite, bet tokios pat problemos
Vaikui trūksta užsiėmimų.Pabandykit užsirašyti į kokį nors būrelį.Mes taip padarėm su savuoju:nuvedėm į muzikos mokyklą.Paskui jis pats užsirašė į krepšinį.Oprieš kokias dvi savaites įstojo į skautus.Sėkmės Jums
Mano vaikas skundziasi, kad neturi ka veikti tik tada, kai kelias dienas pasedi prie kompiuterio ar TV. Bet kai keliems menesiams uzmirsta kompiuteri, tai randa tiek uzsiemimu, kad dienos neuztenka...
QUOTE(margustas @ 2011 08 11, 16:57) maniskiai bijo sakyt kad nera kas veikt,nes visada siunciu skaityt knygu QUOTE(Taistė @ 2008 01 24, 16:01) Man atrodo jeigu tokio amziaus vaikai neturi ka veikt tai vien tevu kalte. Mano sesei dabar 10 metu tai mergina lanko sokiu bureli, papildomas anglu pamokas, jodinejima ir sporto bureli. Be to yra didele knygu megeja. Is sono gal skamba ziaurokai bet viska suspeja, nepersidirba, turi laiko ir kompiuteriu pazaist ir su draugais dviraciais pasivazinet.. Pati su tokia darbotvarke uzaugau ir labai dziaugiuosi nes neturejau kada blogais keliais pasukt Nieko panašaus- mano vyresnysis paprastom dienom labai užsiėmęs, bet savaitgaliais ir per atostogas vis tiek girdim melodiją "ką veikti" O vidurinukas kol kas tokio amžiaus kai vien į Lego įkritęs sėdi, tai tokie klausimai dar kol kas nekyla QUOTE(ramunele 28 @ 2012 03 04, 21:51) Vaikui trūksta užsiėmimų.Pabandykit užsirašyti į kokį nors būrelį.Mes taip padarėm su savuoju:nuvedėm į muzikos mokyklą.Paskui jis pats užsirašė į krepšinį.Oprieš kokias dvi savaites įstojo į skautus.Sėkmės Jums Manau, teisingas patarimas. Dar manau, kad pats tas klausimas "ką veikti" rodo vaiko neįniciatyvumą. Jis laukia, kad kas nors sugalvotų, ką jam veikti - atneštų ant lėkštutės. Mano vaikai kol kas nespėja visko nuveikti, tiek prisigalvoja, jiems diena per trumpa. Tiesa, nežinau, kas bus toliau - paauglystėje. QUOTE(Velasa @ 2008 05 09, 16:25) geriausias užsiėmimas kibti ir erzinti kitus, turmpai tariant "kenkėja", o juk visus vienodai auklėju... manau, kad čia viskas nuo charakterio priklauso Mano jaunelis toks Is vienos puses as suprantu, kodel taip yra. Pas ji yra psichologiniu problemu - jis pas mane, nors ir koki kruta vaidina, yra bailiukas, todel ir bando dangstytis daiktais... Bet deja tas zinojimas man nepadeda... Jokie pokalbiai negelbeja...
buna ir pas mustokiu dienu ,tai nuvarau pamoku ruost ,ten veiklos nnn
|