aistruole
2007 05 29, 13:28
Sveikos. Neiskesiu, nes stogas nuvaziuos....  Atrodo, nors paimk ir sprok is pykcio arba iskarsk kaili dukrai  Bet geriau nusiraminsiu ir paklausiu ka jus darote tokiu atveju. Dukrai 9 metai, ji pastoviai skundziasi, kad neturi ka veikti, neturi su kuo zaisti, nori eiti i parka, nori susiskambinti su savo draugais ir juos pasikviesti kartu...Kai as atsakau, kad eitu i kiema (vaiku ten nera, tik parkavimo vieta) ji dar labiau susinervuoja. Pradeda verkti, sniupcioti nosi, atsigulus i lova kojomis trina, ar siaip kaip kitaip pykti isreiskia. Nu as negaliu to pakesti...Ar as kalta del to? Kiekviena diena negaliu jos su sunum 5 metu visur vedzioti po parkus, bet bent karta per savaite tikrai iseiname, ir pasivaikstome ir pabuname, ir i miesta issivedu, ir i svecius, bet jai kita diena jau vis tiek negana. Juk kas savaite po filmus ir boulingus su draugais as negaliu jos vedzioti, o ir i parka...na buna grazus oras, bet man reikia laiko su jais ten sedeti, arba nuvesti, parvesti...Na netoli, gal 13 min, bet kartais ir tai atrodo toli kai yra per daug. O gal tai visai normalu?...Susimaisiau jau Namuose vaikai tik prie TV sedi arba prie kompo. Dukte skaito daug knygu, bet jai negana. Reikia aktyvumo, o svarbiausia jai reikia daug draugu, be ju ji negali gyventi Gyvename ne LT, ir tai taip sudetinga...nes viska cia reikia is anksto susitarti, suplanuoti, vaiku vienu negalima palikti nei kieme nei parke kur nepriziurima vadovu, giminiu nera, kad aplankyti tetas ar puseserias/pusbrolius....as nevairuoju...I burelius nuvezti negaliu, nes nera galimybiu. Ar jusu vaikai irgi taip nuobodziauja? Ar jos toks charakteris...? Sunus, nors jam ir 5 - randa ka veikti. Ji jei randa tai jai greitai atsibosta, kita diena to pacio tikrai nedarys. Dukte tokia jau nuo tada kai pradejo stoveti, jai aplinkiniai ir draugai yra dziaugsmas!
Pangasija
2007 05 29, 14:00
QUOTE nori susiskambinti su savo draugais ir juos pasikviesti kartu o kodėl taip nepadaro?
Minesota
2007 05 29, 14:35
Ar ji turi pareigų namuose? Išplauti indus, išnešti šiukšles ir pan? Duok darbo namuose. Tik jokiu būdu neįvardink to kaip bausmės už tai, kad nesusiranda užsiėmimo.
IngridaB
2007 05 29, 20:43
Cukrinė
2007 05 30, 08:47
QUOTE(Minesota @ 2007 05 29, 16:35) Ar ji turi pareigų namuose? Išplauti indus, išnešti šiukšles ir pan? Duok darbo namuose. Tik jokiu būdu neįvardink to kaip bausmės už tai, kad nesusiranda užsiėmimo.  Nujaučiu kažkodėl,kad ji dėl šito irgi pyks ir sakys "tiiingiu" ;D Kiek pamenu,tai man pačiai taip būdavo-slampinėdavau po namus ir reikšdavau,kad nėra ką veikt,dažniausiai mamos atsakymas būdavo "susitvarkyk kambarį" ar kasnors panašaus-tai irgi atrėždavau kad tingiu Gal reikėtų rasti kokį nors jai patinkantį užsiėmimą,ką ji galėtų daryti namuose.Na,pavyzdžiui rankdarbiai-jei jau užsidegi jų darymu tai negali atsiplėšti,tik reikia kad susidomėtum
QUOTE(Katzeee @ 2007 05 30, 09:47) Na,pavyzdžiui rankdarbiai-jei jau užsidegi jų darymu tai negali atsiplėšti,tik reikia kad susidomėtum  Čia gera mintis. Gal ją pamokytum megzti? Aš saviškę (jai 5 m.) išmokiau kabliuku nerti (tiesa, dar tik pynutę), tai labai "užsikabliavusi" - vis neria tą pynutę ir giriasi, kad seneliui megztinį mezga.
QUOTE(aistruole @ 2007 05 29, 14:28) Sveikos. Neiskesiu, nes stogas nuvaziuos....  Atrodo, nors paimk ir sprok is pykcio arba iskarsk kaili dukrai  Bet geriau nusiraminsiu ir paklausiu ka jus darote tokiu atveju. Dukrai 9 metai, ji pastoviai skundziasi, kad neturi ka veikti, neturi su kuo zaisti, nori eiti i parka, nori susiskambinti su savo draugais ir juos pasikviesti kartu...Kai as atsakau, kad eitu i kiema (vaiku ten nera, tik parkavimo vieta) ji dar labiau susinervuoja. Pradeda verkti, sniupcioti nosi, atsigulus i lova kojomis trina, ar siaip kaip kitaip pykti isreiskia. Nu as negaliu to pakesti...Ar as kalta del to? Kiekviena diena negaliu jos su sunum 5 metu visur vedzioti po parkus, bet bent karta per savaite tikrai iseiname, ir pasivaikstome ir pabuname, ir i miesta issivedu, ir i svecius, bet jai kita diena jau vis tiek negana. Juk kas savaite po filmus ir boulingus su draugais as negaliu jos vedzioti, o ir i parka...na buna grazus oras, bet man reikia laiko su jais ten sedeti, arba nuvesti, parvesti...Na netoli, gal 13 min, bet kartais ir tai atrodo toli kai yra per daug. O gal tai visai normalu?...Susimaisiau jau Namuose vaikai tik prie TV sedi arba prie kompo. Dukte skaito daug knygu, bet jai negana. Reikia aktyvumo, o svarbiausia jai reikia daug draugu, be ju ji negali gyventi Gyvename ne LT, ir tai taip sudetinga...nes viska cia reikia is anksto susitarti, suplanuoti, vaiku vienu negalima palikti nei kieme nei parke kur nepriziurima vadovu, giminiu nera, kad aplankyti tetas ar puseserias/pusbrolius....as nevairuoju...I burelius nuvezti negaliu, nes nera galimybiu. Ar jusu vaikai irgi taip nuobodziauja? Ar jos toks charakteris...? Sunus, nors jam ir 5 - randa ka veikti. Ji jei randa tai jai greitai atsibosta, kita diena to pacio tikrai nedarys. Dukte tokia jau nuo tada kai pradejo stoveti, jai aplinkiniai ir draugai yra dziaugsmas!
Minesota
2007 05 30, 10:33
QUOTE(Katzeee @ 2007 05 30, 10:47) Nujaučiu kažkodėl,kad ji dėl šito irgi pyks ir sakys "tiiingiu" ;D Kiek pamenu,tai man pačiai taip būdavo-slampinėdavau po namus ir reikšdavau,kad nėra ką veikt,dažniausiai mamos atsakymas būdavo "susitvarkyk kambarį" ar kasnors panašaus-tai irgi atrėždavau kad tingiu Vaikas neturi suprasti, kad darbelio gauna dėl to, kad neturi ką veikti. Ir žinoma, darbai neturi būti sunkūs. Bet kai padirba, labai ima laisvalaikį vertinti.  . Mano sūnus "neturi ką veikti", kai neturi galimybės veikti tai ką nori. Pvz. norisi į lauką, kai serga. Tuomet slankioja po namus ir bėdavoja, kad nėra ką veikti namuose, į lauką negalima, pas draugą negalima ir t.t. Nepasitenkinimas netiesiogiai išreiškiamas.
QUOTE(SitapZ @ 2007 05 30, 11:15) Pakviesk ją į pagalbą tau: pvz.: ruoši valgį, tegul supjausto daržoves, paragauja sriubą, ar pakanka druskos, padengia stalą (tegul pasijaučia šeimininkėle, turinčia savo nuomonę); eikit kartu į parduotuvę, planuokit pirkinius; kartu sudarinėkit dienos meniu; paprašyk įsiūti sagą ir t. t. Nuolat pagirk, padėkok už pagalbą. Taip liks tau daugiau laisvo laiko, galėsite dažniau nueiti į parką ar kt. Sėkmės!
Mano sūnus irgi devynių metų, ir taip pat neduoda ramybės tuo pačiu klausimu  jau kai išgirstu, kad jam nėra ką veikti, tai kartais net pasiuntu. Lygiai taip pat ir išeinam visur savitgaliais ir žaidimų visokių turi, bet... kartais tik įkeliam koją į namus iš pvz. filmo, o jau zirzia, kad neturi ką veikti Aš jam pradedu vardinti: eik kygelę paskaityti, eik pagulėti, eik stalčių, spintą, kambarį ar pan. susitvarkyti, eik batus nusivalyti, eik į daržą padirbėti ir t.t. Jei niekas netinka, sakau - tai manęs ir neklausk, nes vis tiek nesinaudoji mano patarimais. Kurį laiką neklausia, o po to ir vėl... Jei ateina draugai, jei kompiuteris nestringa, jei rodo įdomius multikus, tai tokių klausimų nekyla...
aistruole
2007 05 31, 22:43
QUOTE(SitapZ @ 2007 05 30, 08:34) Pakviesk ją į pagalbą tau: pvz.: ruoši valgį, tegul supjausto daržoves, paragauja sriubą, ar pakanka druskos, padengia stalą (tegul pasijaučia šeimininkėle, turinčia savo nuomonę); eikit kartu į parduotuvę, planuokit pirkinius; kartu sudarinėkit dienos meniu; paprašyk įsiūti sagą ir t. t. Nuolat pagirk, padėkok už pagalbą. Taip liks tau daugiau laisvo laiko, galėsite dažniau nueiti į parką ar kt. Sėkmės! Aciu uz patarimus, manau pasinaudosiu
QUOTE(aistruole @ 2007 05 31, 23:43) Aciu uz patarimus, manau pasinaudosiu  Nėr už ką, kad tik padėtų. Pasistenk nenurodinėti (nueik nupirk, išskalbk, susitvarkyk), paprašyk (gal galėtum padėti sutvarkyti, gal galėtum eiti kartu, t. t.). Vėliau pati dukra paklaus: gal padėti, gal reikia pagalbos (bent jau man taip yra). Sėkmės!
o kodėl neleidi jos į jokius būrelius? tai irgi labai padeda. mano dukra lanko baletą ir muzikos mokyklą, tai nei vienos dienos laisvos, vos spėja pamokas paruošti. (tioesa, reikia, kad vaikas pats norėtų ten dalyvauti)
QUOTE(Daivad @ 2007 06 01, 16:06) o kodėl neleidi jos į jokius būrelius? tai irgi labai padeda. mano dukra lanko baletą ir muzikos mokyklą, tai nei vienos dienos laisvos, vos spėja pamokas paruošti. (tioesa, reikia, kad vaikas pats norėtų ten dalyvauti) Būrelius lanko gal kokius4, vos spėja pamokas paruošti. Bet laikas nuo laiko iškyla neturėjimo ką veikti problema.  Ją mes sprendžiame taip: surašome lapelyje norimus dukros ir mano užsiėmimus, ir renkamės labiausiai atitinkantį mūsų interesus. Nors ne visada ir tai padeda.....
allegro
2007 06 04, 06:53
Įdomūs tie vaikai,mano septynmetė jau irgi panaši darosi,irgi nėr ko veikti,paprašius palaistyt gėles ar prasiurbt kambarį atsako kad tingi
rutulux
2007 06 05, 12:54
Manoji irgi devynmetė. Kol buvo mokslo metai nepasibaigę, veiklos nestigo, nes be mokyklos būrelių lanko dar meno mokyklą. Nors atostogų tik penkta diena, klausimą "ką man veikti?" girdėjau gal milijoną kartų. Namų ruošos darbai nepatinka, dar ačiū dievui su broliu pabūna. O į Akropolį ar prie jūros, ar šiaip kur-tai jau jo, tik varykim.
Nežinau net kuom sudomint. Kažkaip man kiek pamenu tokių klausimų nekildavo.
Zvaigzdziuke
2007 06 05, 14:58
mano panelei 11 , be galo aktyvi , per mokslo metus lanko muzikos mokykla dalyvauja visuose renginiuose ir t.t. , bet vasara nezinau kuo ja uzimti , tiesa kartais susitinka su draugemis-klasiokemis , gyvename nuosavame name, o aplinkui nera jos amziaus .., aisku darbelis vienas kitas , duksta su broliu, vazineja dviraciais.. bet jai to maza  ... o juk vasara tik prasidejo
*GAILĖ*
2007 06 05, 21:15
QUOTE(allegro @ 2007 06 04, 07:53) Įdomūs tie vaikai,mano septynmetė jau irgi panaši darosi,irgi nėr ko veikti,paprašius palaistyt gėles ar prasiurbt kambarį atsako kad tingi   maniškis toks pats  . šiandien už bausmę neleidau į kiemą eit, tai pati save nusibaudžiau  jo zyzimu "ką veikt"
QUOTE(Zvaigzdziuke @ 2007 06 05, 15:58) mano panelei 11 , be galo aktyvi , per mokslo metus lanko muzikos mokykla dalyvauja visuose renginiuose ir t.t. , bet vasara nezinau kuo ja uzimti , tiesa kartais susitinka su draugemis-klasiokemis , gyvename nuosavame name, o aplinkui nera jos amziaus .., aisku darbelis vienas kitas , duksta su broliu, vazineja dviraciais.. bet jai to maza  ... o juk vasara tik prasidejo  Gal kam tiks ar patiks, siūlau pabandyti: Kiekvieną penktadienį iki spalio mėn. sostinės vaikai (nuo 10 m.) galės nemokamai lankyti audimo pamokas. Užsiėmimai vyks nuo 1 iki 2 val. Audimo pamokų lankytojai susipažins su lietuviško audimo ypatybėmis, galės pabandyti austi senovinėmis kaimiškomis staklėmis, išgirs su šiuo amatu susijusios tautosakos pasakų, dainų, legendų, mitų, prietarų. Norintieji dalyvauti pamokose kviečiami registruotis iš anksto manufaktūroje Jūratė (Didžioji g. 20/1) tel. 231 4005
QUOTE(SitapZ @ 2007 06 06, 09:22) Gal kam tiks ar patiks, siūlau pabandyti: Kiekvieną penktadienį iki spalio mėn. sostinės vaikai (nuo 10 m.) galės nemokamai lankyti audimo pamokas. Užsiėmimai vyks nuo 1 iki 2 val. Audimo pamokų lankytojai susipažins su lietuviško audimo ypatybėmis, galės pabandyti austi senovinėmis kaimiškomis staklėmis, išgirs su šiuo amatu susijusios tautosakos pasakų, dainų, legendų, mitų, prietarų. Norintieji dalyvauti pamokose kviečiami registruotis iš anksto manufaktūroje Jūratė (Didžioji g. 20/1) tel. 231 4005 Ir dar, nepigu, bet...: Visą vasarą mažieji vilniečiai ištisą dieną pramogaus ir iškylaus Raganiukės teatre. Teatre vyks vaidybos, dailės, estetinio lavinimo pamokėlės. Vaikų ugdymu užsiims profesionalūs auklėtojai bei menininkai. Priimami vaikai nuo 4 metų. Dienos centras (S. Stanevičiaus g. 24, tel. 8 670 97832) veikia nuo 8.30 iki 17.30 val., bet susitarus atskirai vaiką galima atvesti anksčiau ir paimti vėliau. Kaina mėn. - 300 lt + maitinimas 1 dienai - 7 lt.
Zvaigzdziuke
2007 06 06, 11:15
QUOTE(SitapZ @ 2007 06 06, 09:48) Visą vasarą mažieji vilniečiai ištisą dieną pramogaus ir iškylaus
su malonumu leisčiau jeigu tai būtų mano mieste
Čiobrelis
2007 06 07, 12:48
SUPER HERA
2007 06 07, 16:01
QUOTE(aistruole @ 2007 05 29, 14:28) Sveikos. Neiskesiu, nes stogas nuvaziuos....  Atrodo, nors paimk ir sprok is pykcio arba iskarsk kaili dukrai  Bet geriau nusiraminsiu ir paklausiu ka jus darote tokiu atveju. Dukrai 9 metai, ji pastoviai skundziasi, kad neturi ka veikti, neturi su kuo zaisti, nori eiti i parka, nori susiskambinti su savo draugais ir juos pasikviesti kartu...Kai as atsakau, kad eitu i kiema (vaiku ten nera, tik parkavimo vieta) ji dar labiau susinervuoja. Pradeda verkti, sniupcioti nosi, atsigulus i lova kojomis trina, ar siaip kaip kitaip pykti isreiskia. Nu as negaliu to pakesti...Ar as kalta del to? Kiekviena diena negaliu jos su sunum 5 metu visur vedzioti po parkus, bet bent karta per savaite tikrai iseiname, ir pasivaikstome ir pabuname, ir i miesta issivedu, ir i svecius, bet jai kita diena jau vis tiek negana. Juk kas savaite po filmus ir boulingus su draugais as negaliu jos vedzioti, o ir i parka...na buna grazus oras, bet man reikia laiko su jais ten sedeti, arba nuvesti, parvesti...Na netoli, gal 13 min, bet kartais ir tai atrodo toli kai yra per daug. O gal tai visai normalu?...Susimaisiau jau Namuose vaikai tik prie TV sedi arba prie kompo. Dukte skaito daug knygu, bet jai negana. Reikia aktyvumo, o svarbiausia jai reikia daug draugu, be ju ji negali gyventi Gyvename ne LT, ir tai taip sudetinga...nes viska cia reikia is anksto susitarti, suplanuoti, vaiku vienu negalima palikti nei kieme nei parke kur nepriziurima vadovu, giminiu nera, kad aplankyti tetas ar puseserias/pusbrolius....as nevairuoju...I burelius nuvezti negaliu, nes nera galimybiu. Ar jusu vaikai irgi taip nuobodziauja? Ar jos toks charakteris...? Sunus, nors jam ir 5 - randa ka veikti. Ji jei randa tai jai greitai atsibosta, kita diena to pacio tikrai nedarys. Dukte tokia jau nuo tada kai pradejo stoveti, jai aplinkiniai ir draugai yra dziaugsmas! pirmiausia stebiuosi ,kad pavyko tau atidaryti tokia faina tema ir taip puikiai išdėstyti problemą,nes visai kitame forume tai bandžiau padaryti,tai paskutinė debilė moderatorė ,nuolatos ištrindavo mano tema aiškindama,kad tokiu temų daug,ar vis i kokia kita nukreipdavo  nežinau kodėl,bet yra kažkas nepatenkintas manimi,ir nuolatos diskriminuoja mano vaikinui7,6m jis nuolatos nuobodžiauja ,arba prašo,kad žaisčiau kartu,arba tiesiog prašo,kad pasakyčiau ką veikti.nu suprantu,mažieji dar gan maži, penkiu greit ir 3 m tai jiems gali būt nuobodu.bet tokio amžiaus vaikas,jau baiges pirmaja klasę,zyzia daugiau negu mažiukai.joks režimas ir darbai nepadėjo išspresti mano problemos.namie dabar dėl to tik ir kovojame-einam ,mama,žaisti,  tiek pykstu ant jo,kad tikrai geriau dirža norisi ipagalba kviestis-juk ir dirbu,ir namie tvarkausi.o visa laisva laiką taip ir leidžiu lakstydama su jais po kiemą.ir ne tik.žurnalų skaityti bemanęs nenori,piešinius irgi turiu apžiūrėti,įvertinti,ir netpataria man pagalvoti,ka galėtų jie piešti  nuo vyresnėlio ir panelė netoli kirpusi-sėdi ir verkia,kad nėra ka veikti.tik telikas ir kompas suvaldo mano pabaisiukus,netekusi kantrybės šio malonumo neberiboju. vaikai nuostabūs,labai geri ir darbštūs,bet ...nemoka žaisti.paprastižaislai nusibosta,smėlis nusibosta,knygos irgi nusibosta.dar jų visų trijų pramoga-virtuvė.gali minkyti,virti kepti iki pamėlynavymo,na bet palieka netvarka,padaro baisų bardaką,kai dirba kartu su maimi.labai tikiuosi,kad šį prielipos laikotarpį išaugs,o jeigu ne.?nejau gi kas 20min jie visada lakstys ir klausinės-ka mums dabar veikti?
Čiobrelis
2007 06 08, 11:02
Super Hera, padaryk savo vaikučiams piešinių konkursą  Tegul jie piešia, tada išrink gražiausią piešinį ir ką nors padovanok  Tarkim šokoladą. PAmatę, kad gaus gerąm prizą kitą kart jie labiau stengsis ir pieš ilgiau
*GAILĖ*
2007 06 08, 14:16
QUOTE(SUPER HERA @ 2007 06 07, 17:01) vaje  , jie net trise neranda ką veikti  . tai ką kalbėt maniškiui vienam  . jaučiu teks kankintis kol užaugs ir paną susiras
SUPER HERA
2007 06 08, 14:47
QUOTE(iievukas @ 2007 06 08, 12:02) Super Hera, padaryk savo vaikučiams piešinių konkursą  Tegul jie piešia, tada išrink gražiausią piešinį ir ką nors padovanok  Tarkim šokoladą. PAmatę, kad gaus gerąm prizą kitą kart jie labiau stengsis ir pieš ilgiau  arba piešti ims visa para  būtinai išbandysiu QUOTE(ingalp @ 2007 06 08, 15:16) vaje  , jie net trise neranda ką veikti  . tai ką kalbėt maniškiui vienam  . jaučiu teks kankintis kol užaugs ir paną susiras   tikrai taip,kai bus panelė,ir mamytei bus ramybė
Didžioji didžiają laiko dalį tiesiog vaikšto iš kambario į kambarį ,sėdi,svajoja(manau taip ji atsipalaiduoja). Na dar labai mėgsta skaityt knygas(tik jom mažai lieka laiko,nebent knyga įdomi pasitaiko ir atsiplėšt nebegali,šiaip ilgai laksto po kiemą(tik va skundžiasi,kad beveik visos draugės nebedraugauja,o tos geriausios išvažiavę į kaimus,todėl šiuo metu beveik į kiemą neina). Labiausiai nervina, kai didžioji su vyresnėliu mušasi,vienas kitą erzina,skundžiasi ir taip be galo  . Nors mažyliai dažniausisi žaidžia,siautėja kartu(tiesa vyresnėlis dažnai trinkteli ar pastumdo mažylį,bet jei jau mažį užpykto,tas ir nenusileidžia).
Karolina27
2007 06 17, 11:46
mano vyresnioji 10 metu, bet veikti tai randa ka - sedi zaidzia su savo barbem arba soka, ji eina i sokio pamokas, nes jai labai patinka, ir labai graziai soka tiesa sakant, nori uzaugus buti sokeja arba mokytoja  o draugu irgi kieme daug turi, man tai kaip tik neramu kai ilgam su jais iseina, baisu leist tiek pavoju visur, bet zinau, kad jei neleisiu tai gali buti paskui dar blogiau nes stengsis anksciau laisve pajust - man taip buvo ir pastojau 16, nes grynai taip vaikiskai norejau buti "savarankiska" o tevai niekur neleisdavo ir per daug saugojo  o mazoji dabar yra 6 metuku tai jai tik zaidimai galvoje ir dar mokinames rasyt ir dar mokinames iki 10 skaiciuoti tai abi turim ka veikti, o dar vyresnioji padeda mokinti
Zvaigzdziuke
2007 06 17, 11:55
QUOTE(Karolina27 @ 2007 06 17, 12:46) mano vyresnioji 10 metu, bet veikti tai randa ka - sedi zaidzia su savo barbem arba soka, ji eina i sokio pamokas, nes jai labai patinka, Karolina, tu tokia jauna , grazi ir trecio vaikelio laukiesi ?  zaviuosi tavimi  net pavydu pasidare
Karolina27
2007 06 17, 12:07
QUOTE(Zvaigzdziuke @ 2007 06 17, 12:55) Karolina, tu tokia jauna , grazi ir trecio vaikelio laukiesi ?  zaviuosi tavimi  net pavydu pasidare  Aciu  kazkaip pagalvojom kad jau vaikai paauge tai kodel gi trecio nesusilaukt  bet turbut jau po sio sustosime, nors vyras sako kad reikia berniuko ir jei vel panele tai teks dar bandyti
Zvaigzdziuke
2007 06 17, 15:25
QUOTE(Karolina27 @ 2007 06 17, 13:07) bet turbut jau po sio sustosime, nors vyras sako kad reikia berniuko ir jei vel panele tai teks dar bandyti  jei apie bandymus.... Mano tetis vis norejo berniuko - rezultate 5 dukros O siaip sveikinu
iš savu merginu nesu girdejusi, kad jos neturi ka veikti. pas jas planu tiek, kad jos nespeja visko paveikti, ka prisimasto. Vyresnėlėj - jai tuoj 10m. ji tokia ramesnė, lyginant su mažąja, kuriai 6m. taigi didžioji, jei nebuna lauke (aplinkui daug klasioku), tai namie zaidzia ivairiausiu zaidimu, pati prigalvoja ir sese ijungia. Dabar ruosiasi savo gimtadieniu - kvietimus piešia, planuoja žaidimus ir t.t o mažoji - tai vijurkas. kasdien namie koncertai, spektakliai, šokiai. Ir kieme abi megsta buti, ten irgi pilna veiksmo. dabar va po langais vyksta eurovizijos konkursas  Bet jau eisiu kviest i kamari, velu jau.
little_flower
2007 06 22, 18:18
O štai geriausias būdas - auginti šuniuką, kuriam reikia daug priežiūros. tikrai dukrai bus geriausias draugas...
Perskaičiau pusę temos, bet nemačiau kad kas užsimintų apie vaikų stovyklą. Jų Lietuvoje tikrai daug, su visokiom įvairiom programom. Kaina tikrai nėra tokia didelė, kad Sakysit per mažas? Na jau, mamos, vaikučiai Jūsų tikrai nebe svirpliukai. Jei sakysit bijot, kad nusivažiuos ar bloga įtaka, na jau per dešimt dienų nieko nenutiks. Juos ir prižiūri ir pamaitina, bet esmė tame, kad įgaus savarankiškumo, susiras draugų, galbūt ne iš to paties miesto, bet tai didelis pliusas. O jei iš to paties tai išvis puiku  Tuo labiau, kad ten aktyvus gyvenimas - ryte krosai, kai kur baidarės, žirgai, imtynės ir etc. ir pnš. Mane pačią leido į ivairias stovyklas, tikrai nesigailiu. O žinau, kad labai nenorėjau. Nuvežė ir taškas. Iš ten išvažiuojant verkėm visa grupelė apsikabinę  Juk tikrai norisi bendraut su kažkuo, negi visur ir visada eisi su mama Papildyta:QUOTE(little_flower @ 2007 06 22, 19:18) O štai geriausias būdas - auginti šuniuką, kuriam reikia daug priežiūros. tikrai dukrai bus geriausias draugas...  O aš tokiem būdam esu visiškai prieš. Taip ir būna, mama, tete - noriu, mylėsiu, vedžiosiu. O po to ir būna, užgaida nusibosta, tėvelis/mamytė neturi laiko augintiniui, ir augintini - ate ate. Atiduodam arba išmetam Šuniukas/katytė jau geriau paaugusiam, kuris suprastų, kad šuniukas ilgai gyvena, ir juo rūpintis visada reikia.
Pangasija
2007 06 27, 19:02
QUOTE(lumpu @ 2007 06 27, 18:50) O aš tokiem būdam esu visiškai prieš. Taip ir būna, mama, tete - noriu, mylėsiu, vedžiosiu. O po to ir būna, užgaida nusibosta, tėvelis/mamytė neturi laiko augintiniui, ir augintini - ate ate. Atiduodam arba išmetam Šuniukas/katytė jau geriau paaugusiam, kuris suprastų, kad šuniukas ilgai gyvena, ir juo rūpintis visada reikia. gyvūną mylėt ir juo rūpintis turi VISA šeima  net ir didelis vaikas neišsimokės už ėdalą ir veterinarijos paslaugas.
QUOTE(Dios @ 2007 06 27, 20:02) gyvūną mylėt ir juo rūpintis turi VISA šeima  net ir didelis vaikas neišsimokės už ėdalą ir veterinarijos paslaugas. vat - exactly, bet dažnai augintinį įsigyja paskatinti atžalų
GudruteM
2007 07 05, 09:33
Pisijuokiau cia skaitinedama Mano mergaitei 8 metai - ta pati problema: KA VEIKTI!!! Irgi siuntu, irgi visokiu veiklu prigalvoju, irgi prie kompo leidziu sedeti - bet cia vis tiek laika riboju 1-2 valandas per diena, ne ilgiau Lanko joga, turi draugu, eina i lauka, skaito knygas, as su ja irgi manau pakankamai uzsiimu, irgi sudarineju visokius sarasus, ka ji turi padaryti (tipo pareigos  ) Bet sita "problema" uzmusa ir mane  Va berniukas be problemu - pats susigalvoja sau veiklos. Tylu ramu namie del jo - Lego aistruolis. Kolekcija nemaza turim. Manau, kad isaugs tie vaikai is sito amziaus  kas cia sake? "pana susiras"  taip, mamytes, va tada verksim... kad uzaugo jau... ir patarimu nebereikes...
Darbo reikia devynmetei duoti, tegul pietus gsmina, indus plaižuna, jei nėr ką veikt ,ir išvis ką jai veikt manau, ne tėvų rūpestis, o jei nesusigalvoja, tai namie darbų visada atsiras, na, maniškiams tai labiausuau padeda.
QUOTE(MELDA @ 2007 07 06, 09:59) Darbo reikia devynmetei duoti, tegul pietus gsmina, indus plaižuna, jei nėr ką veikt ,ir išvis ką jai veikt manau, ne tėvų rūpestis, o jei nesusigalvoja, tai namie darbų visada atsiras, na, maniškiams tai labiausuau padeda.  jei bus uzguita ir verciama tvarkyt namus tikrai pyks ir netvrakys
QUOTE(Gegytė @ 2007 07 06, 16:48) jei bus uzguita ir verciama tvarkyt namus tikrai pyks ir netvrakys  bet susiras ,ką veikti malonesnio. O guiti nereikia.
3 sunu mama
2008 01 16, 16:44
QUOTE(MELDA @ 2007 07 06, 08:59) Darbo reikia devynmetei duoti, tegul pietus gsmina, indus plaižuna, jei nėr ką veikt ,ir išvis ką jai veikt manau, ne tėvų rūpestis, o jei nesusigalvoja, tai namie darbų visada atsiras, na, maniškiams tai labiausuau padeda.  Pritariu 100 procentu! Maniskiai, kai tik pasiskundzia, kad neturi ka viekti, tuoj sakau grindis isplauti ar vakariene padaryti. Po darbo nebeatsiranda tokiu klausimu, o bedirbdami susigalvoja, ka veikti labiausia noretu. As su sese savo vaikysteje padedavom tevams statybose, darzuose, prie puodu ir t.t., tai taip ir laukdavom, kol ateis vakaras, tik tada galedavom zaisti. O kiek visko prisigalvodavom!
kažkaip neteko man susidurti su tokia problema , nes mano abi panos visada sakydavo , kad laiko joms trūksta .Šokių repeticijos , dainavimas , dar pamokų ruoša , knygų skaitymas ir savaime suprantama namų ruoša ( čia daugiau pagalbos sulaukiu iš mažosios). ji nuo 3 metų pati moka blynus sau išsikepti , o veliau ir bandeles kepdavo. Aš galvoju , kad panelę reikia užimti, sudominti .
Na, kai maniškis pasiskundžia, man užtenka pasiūlyti savo kambarį susitvarkyt  ir praeina noras skūstis... Tai būna retai, nes jis, šiaip užsiėmęs: fleita, karate, knygų skaitymas, pamokų ruoša, sesės erzinimas ir kt. Man galėtų ir daugiau padėti
GARBANĖ
2008 01 17, 14:46
Maniškė 8 metų irgi šitą klausimą dažnai pateikinėja Bet dažniausiai šitas klausimas užduodamas sekmadienį arba per atostogas, nes paprastą dieną namo parsirandame tik 19.00-20.00 val., tai, kaip sakant, nėr kada ir uždavinėti kvailus klausimus, nes tik pavakarieniauji ir praktiškai miegot jau laikas Bet pas mus yra ir kita problema - laisvom dienom ji kaip ir sugalvoja, ką veikti, bet į tą veiklą nori įtraukti ir mus su vyru (na pavyzdžiui į boulingą, čiuožyklą ar kiną nueiti), o mes dažniausiai būname arba užsiėmę, arba namuose krūvas darbų padaryti reikia, arba po savaitės darbų ir tempo taip nusikalę, kad norime tik gulėti pasliki ir teliką žiūrėti arba miegoti Bet šiaip tai, kaip kažkas minėjo, dažniausiai uždavus klausimą "ką veikti", yra pasiunčiama susitvarkyti kambarį, skaityti, piešti ar žaisti, o jeigu nieko nepasirenka, tai dažniausiai tiesiai šviesiai ir pasakau, kad atstotų su savo kvailais klausimais, nes pati mato, kad yra krūvos užsiėmimų, tik jos problema, kad pati nežino, ko nori  Kompo namuose neturime, tai kaip ir atkrenta šitas užsiėmimas ir galvos skausmas (o kaip supratau, kitiems ir didelė problema), kad perdaug sėdi  Šiaip tai teliką leidžiam žiūrėti, kiek nori, nes, kaip minėjau, paprastą dieną, kaip ir neturi galimybės ir laiko, kada jį žiūrėti, o be to nelabai, ką ir rodo vakarais Beje, paskutiniu metu išvis nebeklausinėja, nes namuose atsirado naujas "žaislas" pianinas Per šias žiemos atostogas sėdėjo viena namuose beveik tris savaites, tai aš įsigudrinau ryte visur lapeliu priklijuoti, kad padarytų vieną ar kitą darbą, pavyzdžiui "Dukryte, būk gerutė, išrūšiuok indus ir sudėk į vietas. Ačiū" arba "Gal galėtum pakeisti šiukšlių maišus šiūkšliadėžėse. Ačiū" arba "Labai norėčiau, kad sulankstytum skalbinius.Ačiū"  Vienu žodžiu, gavosi tarsi žaidimas - ji man atsikėlusi paskambindavo ir paklausdavo, kiek užduočių šiandien bus - ir turėdavo bent jau kuriam laikui užsiėmimo ieškoti tų lapelių ir atlikusi darbą visada ir man ant tokio lapelio parašydavo atsakymą
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 01 17, 15:46) Per šias žiemos atostogas sėdėjo viena namuose beveik tris savaites, tai aš įsigudrinau ryte visur lapeliu priklijuoti, kad padarytų vieną ar kitą darbą, pavyzdžiui "Dukryte, būk gerutė, išrūšiuok indus ir sudėk į vietas. Ačiū" arba "Gal galėtum pakeisti šiukšlių maišus šiūkšliadėžėse. Ačiū" arba "Labai norėčiau, kad sulankstytum skalbinius.Ačiū"  Vienu žodžiu, gavosi tarsi žaidimas - ji man atsikėlusi paskambindavo ir paklausdavo, kiek užduočių šiandien bus - ir turėdavo bent jau kuriam laikui užsiėmimo ieškoti tų lapelių ir atlikusi darbą visada ir man ant tokio lapelio parašydavo atsakymą   šauniai sugalvota
3 sunu mama
2008 01 17, 16:21
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 01 17, 15:46) Per šias žiemos atostogas sėdėjo viena namuose beveik tris savaites, tai aš įsigudrinau ryte visur lapeliu priklijuoti, kad padarytų vieną ar kitą darbą, pavyzdžiui "Dukryte, būk gerutė, išrūšiuok indus ir sudėk į vietas. Ačiū" arba "Gal galėtum pakeisti šiukšlių maišus šiūkšliadėžėse. Ačiū" arba "Labai norėčiau, kad sulankstytum skalbinius.Ačiū"  Vienu žodžiu, gavosi tarsi žaidimas - ji man atsikėlusi paskambindavo ir paklausdavo, kiek užduočių šiandien bus - ir turėdavo bent jau kuriam laikui užsiėmimo ieškoti tų lapelių ir atlikusi darbą visada ir man ant tokio lapelio parašydavo atsakymą  mama tikra saunuole!
GARBANĖ
2008 01 17, 17:16
QUOTE(3 sunu mama @ 2008 01 17, 16:21) mama tikra saunuole!  Oi, na kam tie komplimentai Visa istorija, t.y. visas šitas žaidimas prasidėjo netyčia  ...vieną rytą plaudama indus pamačiau, kad smarkiai vėluoju į darbą, tai nespėsiu visko iki galo sutvarkyti  O pas mus su vyru dažniausiai ginčai kyla dėl tvarkos, kad pavyzdžiui, aš palieku kruvą išplautų indų nusivarvėti ir nesušluostau iš karto  Tai vat ir sugavojau tokią gudrybę, kad palikau darbo dukrai  Vienu žodžiu nušoviau du zuikius - ir su vyru pyktis nereikėjo  ir dukrai žaidimas patiko
Adietka
2008 01 17, 23:52
Maniškė man visai nepadeda namų ruošoj, sūnus tik didysis pagalbininkas, kadangi viena juos auginu tai ir vyrą namuose kartais atstoja  Dėl neturėjimo ką veikti retai kada taip būna, dukra nuolat kažkuo užsiėmus tai piešia, tai kažką karpo, lipdo, karoliukus veria, su Bratz žaidžia, šoka, dainuoja, persirenginėja - užsiėmimų pilna. Kitas reikalas su sūnum, jis arba televizorių žiūri, arba šiaip ant grindų voliojas, nors dažniausiai konstruoja Lego Bioniclus, kurių turi apie 50  Į lauką dukra irgi eina kasdien suranda jos ir ten ką veikt, o bernui va nėra ką veikt lauke todėl ir sėdi namuose prie teliko arba prie Bioniclų, o kai jau miegot laikas tada reikia iki nakties knygą skaityt
vienaragiuke
2008 01 20, 18:26
paklausk al noretu lankyt koki bureli
na manoji tai pastoviai sako kad neturi ko veikt.nors to laisvo laiko trupineliai,didzioji dalis pamokom,bet ir tais laiko trupineliais neturi ka veikt.jei nenori i lauka,o zyzlena kad ner ko veikt as irgi darbo duodu.bet matyt jai patinka,kad vis dar po siai dienai zyzlena.su vyru pasikalbam,kad mums net patikdavo uzsidaryt kambaryje ir ka nors prisimastyt.o jai ne.tipo mes su ja visad turim kazkuo uzsiimti.lyg savu reikalu nebutu.o jai vaikisku reikalu.na tai dabar turi mobilu,tai atsiseda ir maigo.
|
|