waclovas
2007 05 29, 17:07
[I]Sveiki! turiu daug klausimu jums visiems? Kvieciu visus padiskutuoti sia tema. Gal is pirmo zvilgsnio tai pasirodys nelabai aktualu, taciau visdelto neneiksite, jog SEPTYNERIU metu vaikas neturetu miegoti toje pacioje lovoje su seneliu. Nors ir po skirtingomis ''kaldromis''?? Ir iki tol ji miegodavo su suaugusiais, t.y mama, tevu, seneliu. Ji motyvuoja tuo, jog bijo buti viena, ypac nakti. Nupirkau jai sviecianty meskuti. Ji isrinko jam varda, man sakanti nebijo. Taciau, pas senelius, kai manes nera, ''mielai'' parodo asaras. Ir jie paklusta anukes norams ar igeidziams. Pradziai siek tiek istorijos,...Pats esu issiskyres, o dukra, mano pirmos ir vieninteles (kol kas) santuokos vaikas. Gyvenu uzsienyje, dukra su mama. Mano tevai daznai pasiima dukra savaitei ar daugiau. Ji lepinama. Ir ne tik pas senelius...  Ji vienturte ir turi tokiems vaikams budingu ydu: egoistiskumas, savinauda, nepagarba suaugusiems. Tai dideles tevu auklejimo klaidos. Mamos sakysite, jog...'' kaip auklejat, toks ir yra vaikas!''. Ir jus busite teisios. Kaip tevas neduodu pakankamai auklejimo savo dukrai, bet ir nepritariu vaiko motinos auklejimui. Taigi situacija dabar tokia, kad dukra gyvena su mama vienam kambaryje, daznai miega vienoje lovoje, nors turi savo. Mama tame, nemato nieko blogo. Anuke, pas senelius elgiasi drasiai, ir nustato savo taisykles, aisku - asaru pagalba. Ji jaucia didele meile seneliui, mociute netaip mylima, nes yra'' senelio zmona''. Tai, jusu nuomone, ar gerai, kad 7metu sulaukes vaikas, visdar miega su suaugusiais, mama, seneliu.?????
Daniella
2007 05 29, 21:37
As irgi miegojau. Tik su mama arba mociute (seneliai abudu mire), ne vienoj lovoj, bet vienam kambary iki 10+ metu. Nes is tikruju bijojau tamsos. Nezinau, is kur tos baimes atsirado, gal ir ne del miegojimo; taciau mano vaikai nuo keliu men. amziaus miega kievienas savo kambary. [Kartais tenka ir 5 kartus pas juos atsikelti, jei bijo, bet kartu miegoti nepratinami.] Taigi, mano nuomone, miegoti paaugusiam vaikui su suaugusiais nera labai gerai. Bet nera ir katastrofa - dar paaugs, iseis is namu, viena pamiegos, paskui ne viena, o paskui jau nuspres - su savo vaikais miegoti ar atskirai. Jusu atveju, manyciau, neverta gadinti santykiu su dukra, tevais ar buvusia zmona del sito. Jus nuolat neeasate salia, todel Jusu artimieji elgsis taip, kaip jiems atrodo teisinga... ir tik konfliktai kils del to. Geriau isnaudoti bendravimui skirta laika taip, kad susitikimai su Jumis jai butu svente.
Manau, kad nei gerai, nei negerai, kad miega su suaugusiu sau brangiu žmogumi, tiesa, klausimas skamba nelabai kaip, miega su seneliu... turbūt dažniau miega su mama, bet tas klausimas skamba, lyg su tuo vaiku kažkas elgtųsi netaip. Vaikas jaučiasi saugus miegodamas su sau artimu žmogumi, žinai iš savo vaikystės patirties galiu pasakyti, kad ateis toks metas, kai mergaitė pati norės miegoti savo lovoje, po metų ar kelių. Nežinau, kodėl tu nori sužinoti nuomonę gerai ar negerai, ar tau tai atrodo nenormalu, ar nemoralu? Ar tu kažkam ruošiesi apskųst savo exžmoną, ar per atstumą auklėti- traumuoti vaiką? Ją kažkaip auklėdamas, moralizuodams nieko nepasieksi, man regis mergaitei trūksta saugumo, todėl taip ir yra. O, kad vaikas yra mylimas mamos ir senelių yra puiku. Sakai ji dažnai savo pasiekia ašaromis, nu vaikai tokie yra; jie arba dėl jautumo taip daro, arba truputį panipuliuoja, nu taip su taip vaikais jau yra, normalu.
turbo sraige
2007 05 30, 07:03
ne tragedija zinoma, bet mano galva, nėra labai gerai, kai 7metė miega su seneliu. juk už poros metų ji pradės bręsti... man rodos imanoma su vaiku susitarti, galima pasikalbeti apie tai, ko ji bijo, nes man is pasakojimo atrodo, kad čia labiau mergaitės manipuliavimas. 7 metų vaikas man rodos jau pakankamai suaugęs, kad miegotų savo lovoj(juolabiau, kad kambary ne viena). galima įtaisyti naktinę lempą, jie bijo tamsos ir pan. vaikas turi mokytis savarankiškumo, kitaip visą gyvenimą bus priklausomas nuo tėvų. aišku tai reikia daryti palaipsniui, bet ir nepasiduodi vaikų manipuliacijoms. sėkmės
Bulkute2
2007 05 30, 10:32
Aš manau, kad nieko blogo, kad vaikas miega su kuo mors iš suagusiųjų, jeigu visi lovoje sutinka su tokia padėtimi ir visiems yra gerai. Jeigu bent vienas prieštarauja - tada reikia spręsti problemą Nors man atrodo čia kita problema - motinos ir dukros santykiai. Vaiką reikia auginti pačiai, tada ir pati spręsi kur miegoti, o kai seneliai augina - neturi moralinės teisės ko nors reikalauti, jus savo vaikus (t.y. bent tave) jie užaugino ir pati žinai kada, kur ir su kuo miegoti O jeigu apskritai, man gaila vaikų, kurie auga su seneliais, nes jie neturi pilnavertės šeimos modelio, ir kas tada laukia jų vaikų?  Nepykit, čia tik pamąstymui  Kiekvienas pats sprendžia kaip jam gyventi, bet atsakomybė už vaiką turi persverti visus finansinius ir kitus dalykus...
waclovas
2007 05 30, 16:46
QUOTE(Bulkute2 @ 2007 05 30, 09:32) Aš manau, kad nieko blogo, kad vaikas miega su kuo mors iš suagusiųjų, jeigu visi lovoje sutinka su tokia padėtimi ir visiems yra gerai. Jeigu bent vienas prieštarauja - tada reikia spręsti problemą Nors man atrodo čia kita problema - motinos ir dukros santykiai. Vaiką reikia auginti pačiai, tada ir pati spręsi kur miegoti, o kai seneliai augina - neturi moralinės teisės ko nors reikalauti, jus savo vaikus (t.y. bent tave) jie užaugino ir pati žinai kada, kur ir su kuo miegoti O jeigu apskritai, man gaila vaikų, kurie auga su seneliais, nes jie neturi pilnavertės šeimos modelio, ir kas tada laukia jų vaikų?  Nepykit, čia tik pamąstymui  Kiekvienas pats sprendžia kaip jam gyventi, bet atsakomybė už vaiką turi persverti visus finansinius ir kitus dalykus... waclovas./pasiule tema/ Nepritarciau '' bulkutes2'' nuomonei. Ir daugeliui cia rasiusiuju. situacija tokia, kad dukra gyvena su mama, taciau mazdauk kas trys menesiai ja pasiima seneliai. savaitei, ar daugiau. Gal is pirmo zvilgsnio, septinmetes miegojimas vienoje lovoje su seneliu, ir neatrodo kaip nors itariai. Taciau ir nieko gero cia nera. Taip. Ji jauciasi saugi su seneliu. Tai kaip ''kompensacija'', kad manes nera salia. Bet tai ne priezastis jai miegoti su suaugusiu vyru, ypac tokiu metu (7m.)! As nieko cia neytarineju ir nieko blogo apie mano teva ar kitus negalvoju. Labai myliu dukra ir linkiu jai kuo geriausio. Todel ir iskeliau si klausima forume. Gal kas nors esate susidure su tokia problema?
Pangasija
2007 05 31, 10:03
manyčiau kad čia reikia visų pirma pasikalbėti su tuo seneliu. o dukrai išaiškint, kad jinai jau didelė panelė o ne leliukas, dėl to turi miegot savo lovoje. kad nebūtų trauma, kad visad buvo galima, o staiga nebe, galima pas senelį lovoj skaityt pasakas, žiūrėti televizorių, šiaip vakaroti, o tada -- miegoti į savo lovą. ps. gal ne į temą, bet kažkada mačiau filmą, kur berniukas bijojo tamsos, nes ten gyvena pabaisos. tada tėvelis paėmė šautuvą ir sako -- einam jas iššaudysim. pašaudė į orą, ir sako -- viskas, pabaisų nebėr, bijoti daugiau nėra ko, galima miegoti
QUOTE(Dios @ 2007 05 31, 10:03) ps. gal ne į temą, bet kažkada mačiau filmą, kur berniukas bijojo tamsos, nes ten gyvena pabaisos. tada tėvelis paėmė šautuvą ir sako -- einam jas iššaudysim. pašaudė į orą, ir sako -- viskas, pabaisų nebėr, bijoti daugiau nėra ko, galima miegoti  Aš irgi ne į temą. Kiek žinau suaugusiems negalima rodyti, kad jie gaudo, šaudo ir pan. pabaisas, nes tokiu būdu jie pripažįsta, kad pabaisos egzistuoja, ir jie taip pat tiki jom. Geriausias būdas - vaikui paaiškinti, kad jokiu pabaisų NĖRA. O dabar į temą  . Waclovas, aš dar nesusidūriau, bet manau, jeigu tau kelia nerimą tas miegojimas, tikrai reikia pasikalbėti ir su dukra, ir su tėvu. Nes kyla tada kitas klausimas: kodėl jis miega su anuke?  Aš nieko blogo neturiu galvoje, bet tiesiog ką tėvas sako? Tik tiek, kad labai myli anūkę ir negali matyti jos ašarų? Tada jeigu tikrai myli, turi pats paaiškinti, kad kaip tik todėl, kad ją myli, turi kiekvienas miegoti savo lovoje.
Bulkute2
2007 05 31, 12:25
QUOTE(waclovas @ 2007 05 30, 18:46) waclovas./pasiule tema/ Nepritarciau '' bulkutes2'' nuomonei. Nepritark  o as pasilieku prie savo nuomones, vaika turi auginti tevai
waclovas
2007 06 02, 21:48
QUOTE(Bulkute2 @ 2007 05 31, 11:25) Nepritark  o as pasilieku prie savo nuomones, vaika turi auginti tevai  dukra augina mama.
waclovas
2007 06 02, 22:16
aciu dios uz patarima is filmo, bet sautuvo kolkas neliesiu  . manau, daug daugiau galima padryti kalbant su zmogumi, rodant jam savo rupesti. natali,... dukra man asmeniskai sako, jog nebijo viena miegoti ir miega viena, taciau man nesant Lietuvoje, ir nieko nezinant, ji elgiasi taip kaip jai geriau. Reiskias ji man meluoja. Manipuliuoja seneliais, kuriu sirdys minkstos. Pasakykite man, kodel tie tevai kurie buvo tikie mums griezti, staiga praskysta pries anukes asaras??? Mano tevas net nenori girdeti mano nuomones...turbut reikia naujos temos - sunaus ir tevo santykiai:) Klausimas tevo dienos proga: Kaip sneketi su juo, kaip pasibelsti i ''tevo sazines duris''  ????
|
|