Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sklypo iskelimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
saulute33
Sveiki,
Turiu klausimeli ar yra kokie nors istatymai, kurie riboja kaimynam teise issikelti savo zemes sklype ir del nuolydziu g.gif
Turiu tokia situacija, kad musu kaimynai issikele savo sklypo zemes auksciau nei musu ir dar i musu puse pasidare nuolydi. Mano trinkeles del sios priezasties skesta po lietaus, nes visas vanduo nuteka mums doh.gif

Prasau atsakykim kas nors ka zinot.
Is anksto dekinga
Pojo
man atrodo nera jokiu apribojimu... mes ir kelsim savo sklypa puse metro, o del kaimynu tai pagal istatymus nieko mes ju neturim klaust nei prasyt. tik jei darysim atramine sienele ant ribos tada reik prasyt sutikimo. o jei paprastai nuolydi tai nieko nereikia
ūkio bitė
Tik "Lietuviškas Kaimynas" padaro kaimynką duobėje.
Įdomu, kur belenktyniaudami atsidursite?
Kiba iki Mėnulio susiruošėte pasikelti?
wilike
O pvz mes gyvesim kalno vidurį, tai vienas kaimynas bus aukščiau mūsų, kitas žemiau. Tai negi dabar visą kalną nustumsim, kad gyventume lygumoj g.gif

Bet jei specialiai keliasi lygioj vietoj sklypą tai tada nelabai faina. verysad.gif Nors mūsų mieste, tai visur kur žemiau, pavasarį su guminiais reik į namus patekt, nes kiemas pilnas vandens. Tai tokių atvejų ir aš kelčiau sklypą, kad tik prūde kas pavasarį negyvent doh.gif
sdr
jei kalnas, tai yra kaip yra, bet jei keli sklypa tai turėtum susitvarkyti ir vandens nubegima, o ne nuolydi i kaimyno sklypa padaryti schmoll.gif
ūkio bitė
Reiktų susimesti ir bendrai drenažą darytis , o ne "Keltis".
Teoriškai neleisti įmanoma, gi yra patvirtinta teritorijos Topo nuotrauka su altitudėmis. Praktiškai kaip uždrausti tai nžn, jei nesušnekamas kaimynas.

Patarkit man, ką daryti su "Kaimynu" kuris ne tik kad ribą užarė, bet ir laikiną tuliką pasistatė ant ribos?
Sakau gal tinkamas var būtų ribą Simazinu pravaryti, o į tuliką porą pakelių mielų įmesti, vasaros čėse, kad k-utis iki lubų pakiltų?
Iš karto dėkui už Ats.
Pojo
saulute33, o kodel jus nekelet savo sklypo? juk kazkokia priezastis tai buvo kad kaimynai kele? mes tai keliam nes pas mus kelias gaunas auksciau uz sklypa, tai nenorim skest pavasari.
mamadonata
Mums architektas parase, kad zemes pavirsius prie namo turi buti 10 cm auksciau kelio, o kambariu grindys - 40 cm virs kelio ax.gif
emilka
QUOTE(saulute33 @ 2007 05 30, 10:07)
Sveiki,
Turiu klausimeli ar yra kokie nors istatymai, kurie riboja kaimynam teise issikelti savo zemes sklype ir del nuolydziu  g.gif
Turiu tokia situacija, kad musu kaimynai issikele savo sklypo zemes auksciau nei musu ir dar i musu puse pasidare nuolydi. Mano trinkeles del sios priezasties skesta po lietaus, nes visas vanduo nuteka mums  doh.gif

Prasau atsakykim kas nors ka zinot.
Is anksto  dekinga
*

Sveiki,
LR CK tik straipsnio neatsimenu yra nustatyta ,kad sklypu savininkai, kurie nusprende keisti savo sklypo landsafta privalo uztikrinti, kad nebutu pazeistos kaimyno sklypo ribos. Tai yra, jeigu uzpile zemes, tai privalo jas sulaikyti savo sklypo remuose, padaryti lietaus nuvedimo sistema, uztikrinti ,kad nuolydis butu suformuotas ju sklypo saskaita, reikalui esant pastatyti atramine sienele. Issikelti gali tiek, kiek leidziamas pastatu aukstingumas jusu statybos leidime arba projektavuimo salygose. Pas mus pavyzdziui yra astuoni su puse metrai iki stogo kraigo. Tagi ,Jus turite teise pareiksti pretenzijas savo kaimynams. Reikalauti, kad butu pastatyta atramine siena arba sutvirtintas slaitas ju sklypo saskaita, priesingu atveju yra pagrindas kreiptis i teisma. Pas mane priesinga situacija. Kaimynas iskase dvieju metru duobe, uzkabino mano sklypa, mano zemes byra i jo sklypa, sugadino reljefa, net tvoros negaliu statyti. Paskui lyg ir atstate ,bet nuolydi formavo musu sklypo saskaita. Tai pasizadejo padaryti atramine siena, bet ruosiuosi kviestis antstolius, kad uzfiksuotu fakta, nes dabar zada, o paskui neaisku kaip bus...
ūkio bitė
Nu ir Kaimynai.

Ką man su tuo lauko tuliku daryti? Čia gi tipo Laikinas statinys, kuriam 3m negalioja. O ir per 3m kuo puikiausia smirdės....
wilike
QUOTE(ūkio bitė @ 2007 06 01, 14:26)
Nu ir Kaimynai.

Ką man su tuo lauko tuliku daryti? Čia gi tipo Laikinas statinys, kuriam 3m negalioja. O ir per 3m kuo puikiausia smirdės....
*

O nėra kokių reikalavimų atstumui g.gif Na kad pvz nuotekos turi buti tokiu ir tokiu atstumu nuo gretimo sklypo, ar kažkas panašaus
mamadonata
QUOTE(wilike @ 2007 06 01, 16:42)
O nėra kokių reikalavimų atstumui  g.gif  Na kad pvz nuotekos turi buti tokiu ir tokiu atstumu nuo gretimo sklypo, ar kažkas panašaus
*

O gal tokiu lauko tualetu dabar jau isvis negalima statyt legaliai g.gif
As zinau tik kad aplink valymo irengimu sulini 8 m. spinduliu yra apsaugos zona ir jei i ta zona patenka kaimyno sklypas, tai reikia kaimyno sutikimo, jei patenka kelias, tada savivaldybes sutikimo.
ūkio bitė
Tai kad tas teorijas Aš žinau. Bet ką daryti su tuo tuliku, kuris jau ne tik kad yra, bet dar ir smirdži- ten po juo net duobės nėra, o prausiamas bliūdas padėtas smile.gif
glinglingas
nieko napadarysi del tokio kaimyno.. nebent nakti nuneshti su visa budele.. biggrin.gif

pas mus irgi kaimynas susikele sklypa.. nors galejo drenaza pasidaryti.. tuo labiau, kad butu tiek pat isheja litu, nes nedaug ten to vandens ir buna.. nebent jeigu labai lyja tai kartais balutes buna. del jo susikelimo dabar mes urime sienele statytis prie ju puses, nes i musu puse dabar vanuo tekes kaip lis...
Ihmantas
QUOTE(glinglingas @ 2008 04 06, 22:49)
nieko napadarysi del tokio kaimyno.. nebent nakti nuneshti su visa budele..  biggrin.gif

pas mus irgi kaimynas susikele sklypa.. nors galejo drenaza pasidaryti.. tuo labiau, kad butu tiek pat isheja litu, nes nedaug ten to vandens ir buna.. nebent jeigu labai lyja tai kartais balutes buna. del jo susikelimo dabar mes urime sienele statytis prie ju puses, nes i musu puse dabar vanuo tekes kaip lis...
*

tik keldami sklypa nepamirskit jame augaknciu medziu keliant sklypa negalima ju saknu ir kamienu uzpilti zememis nes medziai nudzius.mes dareme sitaip pirkom suliniu ziedus juos skelem per puse,apjuosem medzius paskui i vidu pripylem stambiu akmenu,o sonai iki ziedu virsaus uzsipyle juodzemiu keliant sklypa ir visai gerai atrode ir viskas pasislepe
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.