Planuoju ir aš savo dukrytę vesti į lopšelį. Šitas mums arčiausiai namų.
Mes abu su vyru jį lankėme, bet tas buvo labai seniai.
Gal kas turi patyrimo? Kažkaip įtartinai šis darželis nepaminėtas niekur..
Būčiau labai dėkinga už info.
Ačiū
Sveiki,
Planuoju ir aš savo dukrytę vesti į lopšelį. Šitas mums arčiausiai namų. Mes abu su vyru jį lankėme, bet tas buvo labai seniai. Gal kas turi patyrimo? Kažkaip įtartinai šis darželis nepaminėtas niekur.. Būčiau labai dėkinga už info. Ačiū
Gyvatuke, mūsų Gabija šoliuoja į "Pagranduką", ir ji, ir mes labai patenkinti
Aciu Aidaja, kad atsiliepei.
Mums sis lopselis- darzelis irgi visai cia pat, o ziuriu niekas niekur apie ji neraso.. Smagu girdeti gerus atsiliepimus.. Tik ar sunku ten patekti, ar dideles eiles, kaip vedeja, gal gali parasyt truputi smulkiau? Aciu
Mes patekom labai lengvai, užsiregistravom rugpjūtį, rugsėjį sėkmingai pradėjom eiti. Nereikėjo jokių "tepimų", lengvai su vedėja susitarėm. Gera žinia ir jums - mergaitės labai laukiamos: maniškės grupėj 11 berniukų ir 3 mergaitės. Gal pakliūsit į mūsų grupę, nes kol kas ten patys mažiausi ("Pelėdžiukai")
Na va, buvome nueje i si lopseli. Aplinka- nei tai labai baisi, nei tai ispudinga.
Vedeja nebuvo itin maloni, bet nesake kad vietu nera ir uzuominu apie padeka nesvaide.. Sako, ateikit geguzes menesi, bus matyt, kiek cia prisirinks, ar bus formuojama nauja grupe, ar integruos i senas.. Tai kaip ir supratau, kad pakliuti vilciu yra.. Aciu labai, aidaja uz padrasinima. Tikrai ramiau eiti kai kazka zinai.. Linkejimai bendravardei Gabytei ..
o KUR JIS TIKSLIAI yra?
Gyvatuke, nuo kada planuojat vesti i lopseli? Gal mes bandytumem prisijungt Tai jei sis darzelis tikrai geras (is tiesu, svarbiausia geros aukletojos ir seimininkutes), tikrai uzrasyciau QUOTE(carramele @ 2005 02 04, 21:00) Smagu girdeti, kad apie mano buvusia laikina darboviete geri atsiliepimai Sveikos, as savo mazute irgi planuoju i "Pagranduka" vesti ir jau labai greitai - sia arba kita savaite, tik nezinau, rupestelis man toks...Maniskei 2.7 metu, tai kieik supratau, grupes galimos ir su mazuliukais ir su didesniais. O sakykit, kaip geriau? Gal dar ka zinot apie "Pagranduka"?Kurios grupes geresnes, aukletojos?
Maniškė 2 metukų, bet jos grupėj yra ir vyresnių (už mano mergytę pusę metukų vyresni). Mes lankom "Pelėdžiukų" grupę, galiu rekomenduot - auklėtojos labai geros
O jis yra tarp "Trijų berželių" ir "Pasimatymo", Krėvės 62 gal
Mano vyrukas lanko si darzeli jau paskutiniai metai.Atsiliepimai butu tik geri,aukletojos tikrai saunios,vaiku lavinimas geras;patinka,kad vaikai labai daug buna lauke;maitinimas ,sakyciau,labai geras.Aplinka nesuperine,
bet tvarkosi kiek gali,vedeja ne is simpatiskuju,bet tas isties neturi jokios reiksmes.Mums taip pat arti namu,zodziu,patenkinti,nes galiu palyginti su anksciau lankytu darzeliu.Tad sekmes mazyliams
Šiandien ir aš su mažiuke buvau nuėjusi į "Pagranduką". Direktorės nebuvo, tai eisim pirmadienį. Smagu, kad čia radau šiek tiek informacijos apie šį darželį
QUOTE(Zanetux @ 2005 02 11, 18:09) Tai mes jeigu noretumem ten vest tai irgi turbut kuo greiciau reiketu prasyma parasyt, ar ne? Jus seniai raset? Mes tai nuo rugsejo noretumem vest, bet jauciu kad galim but pavelave su registracijom O darzelio noretumem ne pacio prasciausio... Zanetux, nemanau kad per velu. Mes tai pareiskima nunesem pries koki menesi. Sake ziures kiek vaiku susirinks, arba formuos nauja grupe, arba prijungs prie jau esanciu.. Supratau, kad sansu pakliuti yra.. Smagu buvo girdeti dar geru atsiliepimu ! QUOTE(Gyvatuke @ 2005 02 18, 16:03) Zanetux, nemanau kad per velu. Mes tai pareiskima nunesem pries koki menesi. Sake ziures kiek vaiku susirinks, arba formuos nauja grupe, arba prijungs prie jau esanciu.. Supratau, kad sansu pakliuti yra.. Smagu buvo girdeti dar geru atsiliepimu ! Ner uz ka Maniskio grupeje jau neviena karta esu girdejusi,kaip vaikai tevu praso,kad ateitu pasiimti veliau,nes kazkuo idomaus uzsiimineja
Maniškis tuoj bus jau antri metai, kaip lanko šį lopšelį-darželį. Tikrai esam patenkinti
Maitina neblogai - 4x d: pūsryčiams - košė, sumušinukas ir arbata/kakava; priešpiečiams - vaisius; pietums - du patiekalai vakarienei - įvairiai. Tai blyniukai, tai tinginys, tai corn flaces su jogurtu. Minusas - dažnai duoda po chupa chups Pietų migdo ~12-13 val. Nekelia ilgiau miegančių. Kasdien, kai geri orai, veda į laukelį. Jau šiais metais pradėjo lankyti dainavimo ir šokių būrelį. Kiek girdėjau yra ir sporto kažkoks būrelis. Bet ten jau vyresniems. Rinkliava 5 Lt/mėn. Plius kas mėnesį atnešam po tualetinio 4 ritinėlius, 2 vnt pop. rankšluosčio. Rudenį nuo kiekvieno vaiko reikėjo atnešti: indų ploviklio, šveitimo skysčio, ūkiško muilo, unitazui chemikalų. Patalų nereikėjo, visko užteko iš darželio. Taip vadinamo kyšio nenešiau. Nors atėjau rugsėjo mėn pirmą sav, bet už sav mes jau lankėm
O as ir nezinojau apie burelius nieko
Siaip darzeliu mes labai patenkinti, mazyle adaptavosi labai gerai ir greitai, galima sakyti, kad nuo pirmos dienos be problemu palikdavau Aukletojos tikrai saunios, maitinimas geras (maniske sako :skanu Rezimas man irgi patinka: nors ir su didesniais vaikais lanko grupe- miegelio eina visada, i lauka irgi daznai eina, dabar, kai atsilo, tai ir po du kartus. Zodziu, kol kas darzelis, iskyrus nedidelius sirguliavimus tik pradejus lankyti(o pradejom eiti nedekingu laiku- vasario men pabaigoj, kai pacios ligos), problemu nesudare. Tpfu, tpfu, tpfu...Vis spjaudausi, kad ko neprisisnekeciau Zodziu, tiems maziems zmogiukams cia manau gerai, nes eina su dideliu noru
cia tiek liaupsiu apie sita darzeli
vedeja is tikro nesimpatiska. balso savoje komandoje neturi. yra kelios zemesnio rango (gal aukletojos), kurios papildomai sokdina visa kolektyva. todel tvarkos nera. kiek kartu vedejai buvo skustasi del zemos tempereaturos darzelyje vaiko grupeje buvom surinke pinigu kazkokiam stambiam zaislui (ar keliems) nupirkti, tai direktore po kurio laiko nusprende, kad vaikai isaugo tuos zaislus ir ateme. nors tuos pinigus dave ne darzelis. ka aukletojos uz tevu pinigus geresnio nuperka grupei, taip pat veliau atimama. pinigai uz lavinima (atrodo, po 50 cnt i diena) nezinia kaip skirstomi. vienai grupei perkamas linoleumas, nauji stalai, o kita grupe jau penkmeti (ar daugiau) remonto nemaciusi. atrodo, kaip bomzynas. direktores uzklausus apie sios grupes stovi, si atreze, kad grupes remonta reikia numatyti planuose. jei nepatinka - patys remontuokites. o remontui pinigu skiria tik isrinktoms aukletojoms. dar vienas idomus faktas: lauke uz smelio deze is rastu buvo lengva ranka pasiruosta moketi 1000 Lt vienintelis pliusas, kad aukletojos neturedamos pakankamai lavinimo priemoniu sugeba ir turi noro bendrauti su vaikais. bet skaudu ziureti, kaip jos neturi teisiu priesintis savo valdziai. QUOTE(Vikšrelis @ 2005 04 13, 21:53) Jau šiais metais pradėjo lankyti dainavimo ir šokių būrelį. Kiek girdėjau yra ir sporto kažkoks būrelis. Bet ten jau vyresniems. cia ne bureliai, o muzikos uzsiemimai. i juos grupe vaiku vedami nustatytu laiku. eilinis darzelio dalykas.
Savo mazaji (1,5 m.) zadame nuo rugsejo irgi vesti i si lopseli. Noreciau jau lankanciu si darzeli paklausti, o kaip situacija su sauskelnemis? Reikia savo atsinesti, ar buna bendros? Beje, mes dar nemokame gerti is normalaus puoduko, ar tai nebus didele problema? Ir kuria valanda jus vedate savo vaikucius i darzeli? Ta prasme, jeigu yra reikalas, ar galima vesti veliau (kokia 9-10val)?
vesti vėliau visada galima, tik reikia iki 9 val. pranešti auklėtojai.
sauskelnės yra atskirai, tik pasibaigus, aišku, ima "kaimyno". dėl buteliuko nepergyvenk, nes su mažaisiais auklėtojos lanksčios. net miegoti iš pradžių guldo pagal vaiko poreikį. tik vėliau jie įpras miegoti vienu metu. QUOTE(mari4 @ 2005 06 30, 13:14) kiek kartu vedejai buvo skustasi del zemos tempereaturos darzelyje Galiu pranešti naujieną! Atremontuotos mažųjų grupės, pašiltintos ir pakeltos grindys, sienose dėtos plokštės ir iškalta lentutėmis Vietų dar yra, jei dar yra noro, iškart varot pas direktorę ir rašot pareiškimą. Turėkit sveikatos pažymėjimą, gimimo liudijimą ir pirmyn sekančią dieną į daržą Šiandien vedžiau mažąjį į "Kiškučių" grupę (yra tik 7 vaikučiai), kurioj jis pats mažiausias, kiti apie 2 m turi (manąjam tik 1 m ir 3 mėn). Bet muštynių ar peųtynių tikrai nebuvo. Maniškiui lb patiko, sekė akimis visus jų žaidimus, įdėmiai klausėsi jų burbuliavimų Pabuvom kelias val, ką tik grįžom. Nenorėjau dar pirmą dieną migdyti, pratinsiu pamažu "Dalinasi įspūdžiais"
Ruosiames pirktis buta Taikos pr. Arciausiai musu nusiziureto namo yra butent sis darziukas. LAbai smagu, kad radau tiek daug geru zodziu apie ji. Nuo nauju metu eisiu pas vedeja prasyti, kad ir mano sunu priimtu i si darzeli
lanke maniske si darzeli,"peledziuku" grupe.bet mes is ten greit pabegom nes aukletojos tai
niu ka, lankom si darzeli jau puse metu...
Labukas mamytės,
Galvoju ir aš savo dukrytę į šį darželį užrašyt. Gal žinot, kaip šiuo metu su vietom pas lopšelinukus? Kažko delsiau delsiau, o dabar bijau, kad nepriims mūsų už poros mėnesių
Sveikos mamytės.Aš skaičiau jūsų pagyrimus ir kritiką apie darželį ir sugalvojau pati parašyti.
Mano sūnus šį darželį jau lanko 3 metus.Buvom ,,aguonėlės" grupėj, dabar jau ,,žiogelio". Auklėtojos labai geros ir dar nesikeitė. Dalyvauja vaikai ne tik darželio parodose,bet ir Kauno miesto parodose. Grupėje piešinių parodos pastoviai keičiamos.Renginius auklėtojos rengia ir įdomius. Atėjo nauja muzikė,kuri vaikus išmokė daug ko. Rinkliavos yra kaip ir visur,bet man atrodo,kad čia ne darželio, o pačios švietimo sistemos problema,kad nėra skiriami pinigai remontui. Maistas yra geras.Mano vaikas negeria pieno,tai jis gauna arbatą ar dar ką.Tik reikia informuoti auklėtojas. O kad direktirė atrodo susiraukus,tai juk vaikui svarbios auklėtojos,o ne direktorė. Nenorėkit vaikams šiltnamio sąlygų,o be to juk viskas priklauso nuo auklėtojų išradingumo ir tėvelių finansų. QUOTE(akwa @ 2006 02 04, 01:24) niu ka, lankom si darzeli jau puse metu... butent mes del to ir isejom is darzelio, nes aukletojos keisdavosi labai daznai Aukletojos dirba tik 7 val.,toks etato kruvis,todel ir keiciasi dvi per diena,daugiau dirbti ministrai neleidzia.Taip yra visur.
Dziaugiuosi uz tas mamytes, kurios patenkintos situo darzeliu. Gal kas jame pasikeite, nes kai musu sunus lanke pries keleta metu, buvo prasciau. Tiksliau as tada nelabai supratau, kaip buna. Dabar antra vaika leidziu i kita darzeli, tai skirtumas labai didelis. "Pagranduke" nuo pat pradziu nemaloniai nuteike vedeja. O kad patektume, turejome nupirkti tris skardines lako parketui - salei islakuoti. Tiek to, taip reikejo, dabar negaila, nors tada dar studentai buvom.
Per keleta metu pasikeite kelios aukletojos - matau ta problema dar ir dabar isliko. Kadangi musu grupeje atleido vaiku mylimiausia aukletoja, tai mes mamyciu delegacija (gal kokios 8 mamos) surengem vos ne protesto akcija ir ejome i susirinkima su direktore padeties aiskintis. Kadangi direktore tikrai pasirode labai isdidi ir mokyta (mat ji tuo metu kazkoki tai mokslini darba gynesi -atrodo magistrini), mums nesiteike nieko dorai paaiskinti. Tik nedviprasmiskai pareiske, kad ji cia vadove ir gali daryti savo sprendimus be tevu nuomones. Tiesa pasakius ir isliko du pagrindiniai neigiami prisiminimai apie darzeli - tai nemaloni vedeja ir prastos salygos (saltos grupes, ypac miegamieji, nutriuses kilimas viduryje grupes, vargani zaislai). Ir dar - vaikai labai pesdavosi. Mano sunui net keletas traumu buvo: vienas vaikas uzkrito ant jo issiziojes ir su dantimis prakirto nosi tarp akiu, tai net traumpunkte lankemes, o melyniu ir sumusimu daznai pasitaikydavo. QUOTE(ingazius @ 2006 02 15, 22:43) Dziaugiuosi uz tas mamytes, kurios patenkintos situo darzeliu. Gal kas jame pasikeite, nes kai musu sunus lanke pries keleta metu, buvo prasciau. Tiksliau as tada nelabai supratau, kaip buna. Dabar antra vaika leidziu i kita darzeli, tai skirtumas labai didelis. o į kokį darželį dabar vaiką leidi? QUOTE(Ligičiukas @ 2006 02 07, 12:09) Sveikos mamytės.Aš skaičiau jūsų pagyrimus ir kritiką apie darželį ir sugalvojau pati parašyti. Mano sūnus šį darželį jau lanko 3 metus.Buvom ,,aguonėlės" grupėj, dabar jau ,,žiogelio". Auklėtojos labai geros ir dar nesikeitė. Dalyvauja vaikai ne tik darželio parodose,bet ir Kauno miesto parodose. Grupėje piešinių parodos pastoviai keičiamos.Renginius auklėtojos rengia ir įdomius. Atėjo nauja muzikė,kuri vaikus išmokė daug ko. Rinkliavos yra kaip ir visur,bet man atrodo,kad čia ne darželio, o pačios švietimo sistemos problema,kad nėra skiriami pinigai remontui. Maistas yra geras.Mano vaikas negeria pieno,tai jis gauna arbatą ar dar ką.Tik reikia informuoti auklėtojas. O kad direktirė atrodo susiraukus,tai juk vaikui svarbios auklėtojos,o ne direktorė. Nenorėkit vaikams šiltnamio sąlygų,o be to juk viskas priklauso nuo auklėtojų išradingumo ir tėvelių finansų. Mano dukrytė lanko šį darželį jau antrus metus. Lankė "Aguonėlės" grupę, dabar "Žiogelio",auklėtojos dar nesikeitė, ir LABAI TIKIUOSI, kad nepasikeis, nes jos tikrai labai geros O šiaip darželis kaip ir dauguma, nei labai sutvarkytas, nei labai apleistas, nors grupėse nešalta (bent jau šiemet), maitinimas tikrai geras.
Papasakok prašau apie auklėtojas. Pas kokias gera vaikams ir pas kurias geriau nepaklūti. Ačiū
Sveikos mamytės. Planuojam nuo rudens mažių į darželį leist. Rudenį užrašėm į šalia esantį''Saulute'', bet neturės rugsėjį dar dviejų metuku, tai neaišku ar priims.Galvojam gal į ''Pagranduką'' pasiprašyt
QUOTE(Ingosius @ 2006 03 17, 15:42) Sveikos mamytės. Planuojam nuo rudens mažių į darželį leist. Rudenį užrašėm į šalia esantį''Saulute'', bet neturės rugsėjį dar dviejų metuku, tai neaišku ar priims.Galvojam gal į ''Pagranduką'' pasiprašyt kaip mes ejom i sita darza, tai jis per vasara dirba, bet buna kartais grupes sujungtos, o rugpjuti siuncia i vaikyste! o ten mum laaaabai nepatiko, nes grupej vaikai nuo 2 iki 10 kokiu metu ir taip maziuku tik keli, tai aukletoja su dickaias uzsiima, o maziukai kas sau.nu nelabai man nelabai QUOTE(zuikelee @ 2006 02 13, 15:37) butent mes del to ir isejom is darzelio, nes aukletojos keisdavosi labai daznai QUOTE(Vika- @ 2006 02 14, 19:33) Aukletojos dirba tik 7 val.,toks etato kruvis,todel ir keiciasi dvi per diena,daugiau dirbti ministrai neleidzia.Taip yra visur. QUOTE(zuikelee @ 2006 03 18, 18:59) kaip mes ejom i sita darza, tai jis per vasara dirba, bet buna kartais grupes sujungtos, o rugpjuti siuncia i vaikyste! o ten mum laaaabai nepatiko, nes grupej vaikai nuo 2 iki 10 kokiu metu ir taip maziuku tik keli, tai aukletoja su dickaias uzsiima, o maziukai kas sau.nu nelabai man nelabai TOKIO AMŽIAUS VAIKAI Į MOKYKLAS JAU EINA..
Sveikos mamytės, nors mano vaikis jau 3 metai nebevarsto šio darželio durų, bet norėčiau ir aš pareikšti savo nuomonę. Kas liečia iš gerosios pusės, tai nepamenu kokioje grupėja dirba, bet sūnus ir dabar atsimena auklėtojas Dainorą ir Teresę, jos buvo tikrai labai liuks. Deja daugiau nieko gero negaliu pasakyti apie šį darželį. Vedėja tai kažkoks nesusipratimas, mes buvome daėję net iki švietimo skyriaus, bet turbūt turi labai gerą užnugarį, kad niekas jos nepastato į vietą. Kitos mamytės gyrė, kad labai užsiima su vaikais. Na aš to nepastebėjau. Kol mano sūnus buvo Dainoros ir Teresės grupėj, taip, ten jie užsiimdavo. Bet 5 metų mus iškėlė į priešmokyklinę grupę, tai ten verkt norėjosi. Vaikai nei eilėraštukų, nei dainelių jokių nesimokino, o ką kalbėti apie renginius (Nauji Metai, Mamos diena ir kt,). Bandžiau auklėtojas kalbinti, kad su vaikais kokį renginį surengti, tai buvo pasakyta, kad jie bijo prieš auditoriją deklamuoti ir viskas. Esu dėkinga likimui, kad teko pakeisti gyvenąmą vietą ir pereiti į Smalsučio darželį. Tai tuo darželiu aš buvau sužavėta nerealiai. Kas Smalsutyje buvo elemantarus vaikų ugdymas, tai to Pagranduke vaikas nė pusę negavo.
Kristeu negasdink.Mes ką tik išėjo iš Dainoros ir Teresės grupės ir nuo rudens keliausim į priešmokiklinukų grupę.Tikimės su vaiku,kad viskas bus gerai.Juk ten tik metus teks būti.O pas kokias auklėtojas buvo tavo vaikas?
Maniškio auklėtojos buvo Nijolė ir Žydrūnė,auklytė-Stasytė(taip vaikai vadino).Labai šaunios buvo,užsiimdavo daug su vaikais;tuo metu tai buvo "saulučių" grupė.
Mes parašėm prašymą irgi į Saulutės grupę,nes man atrodo auklėtojos yra nuoširdžios(kiek teko bendrauti).
kokios auklėtojos buvo, jau nepamenu, bet grupė buvo šalia tos, kur dirba Dainora su Terese. Na gal per kelis metus ten tvarka jau ir pasikeitė, tikrai nuoširdžiai linkiu, kad jūsų vaikučiams pasisektų geriau negu maniškiui
Buvau nuejus uzrasyti vaiko i si darzeli, tad labai nusivyliau vedeja. Paprasiau, kad aprodytu grupes, gal ir ta grupele kuria lankys mazius, bet... Man buvo paiulyta atvykti per atviru duru diena ir apsiziureti. Kada tokia turi ivykti man buvo pasiulyta pasiieskoti internete ar dar kur nors
Aplinka sio darzelio visai nieko. Tik nepatinka, kad isvesti vaikai laksto buriais ir po visa darzeli. Aukletojos reguoja labai ramiai tik kai laikas eiti i grupes suskumba ieskotis savo vaiku. Tada eina aplink visa teritorija skanduodamos kokio nors vaiko varda Lankemes su mazuoju ne viena karta kai vaikai buvo lauke, tad maciau ir kaip dalinasi vienu zemetu vandens buteliuku ir kaip aukletojos aukleja nepaklusniuosius. Tiesa tik maziuku grupes jauna aukletoja pasirode labai maloni. Ramiai ir graziai snekejosi su neklauzadomis.
"Nykštukų" grupėje auklėtoja Kristina
Švelni, rūpestinga, gerai prižiūri vaikus. O apie direktorę keista girdėti tokius atsiliepimus. Mus ji maloniai palydėjo į grupę, viską aprodė. Nėra ji iš tų žmonių kur ištisai šypsosi, bet man ji blogo įspūdžio nesudarė.
Sveikos mamytės,
Noriu pasidalinti su jumis savo įspūdžais iš šio darželio, kadangi jį lanko mano dukrytė, kuriai 2m.Mes rašėme prašymą rudenį, kad nuo šio pavasario lankytų ir visai lengvai pakliuvome.Į kurią grupę prašyti, nežinojau, o tuo metu siautė karantinas, tai priėmė į "Aguonėlę", kadangi toje grupėje karantino tuo metu nebuvo.Tai buvo mišri grupė.Dukrytei tuo metu buvo tik 1.6m. Planavau nuo 2m. bet iškvietė anksčiau į darbą ir pasirinkimo nebuvo. Grupėje buvo mažiausia, bet manoji jau pati mokėjo valgyti, prašėsi ir puikiai darė ant puodo.Bet pampersus nešdavau miegui. Auklėtojų prašiau, kad sodintų ant puodo.Po keleto dienų teko pastebėti, kad namuose ji ant puodo nesiprašo, o daro į kelnes. Kai auklėtojų paklausiau, ar sodinate ant puodo man atsakė: "Jūs ką, mes ir taip turim ką veikt, po pusryčių einam piešt, o ji dar yra per maža, kad atprastų nuo pampersų". Aš suprantu, kad yra lengviausia dėti pampersą ir nereikia vargintis su puodais. Grupėje buvo ne daugiau kaip 8 vaikai, kuriuos reikėtų prižiūrėti, kaip jie sėdi ant puodų.Auklėtoja ir šeimininkėlė dviese, į kurių dienotvarkę ir įeina tas darbas. Kiek vėliau mums buvo pasiūlyta asmeniškai tartis su šeimininkėle, kad ją sodintų (susiprask, kad į kišenę reikia duoti).Kiekvieno mėnesio pradžioje auklėtoja liepdavo nešti muilo gabalėlį, popieriaus. pop.rankšluosčių, o kadangi manoji su pampersais ir drėgnų servetėlių.Grupėje apie 20 vaikų, tai pagalvokite ką veikti su tiek muilo? Po vakarienės būdavo sunku net vaikams lūpas nuplauti, tiesiog gėda vakare dukryte namo vestis pro žmones, o dar prailgintą grupę lankė, tai lauke ir bėgioja "murziukai". Per pusė metų nė vieno tėvų susirinkimo nebuvo, nieko nežinom, kokių priemonių reikia vaiko lavinimui, kokios problemos yra, Jei paklausdavom, kaip sekėsi, atsakydavo, kad gerai valgo ir miega.O ką veikia grupėje, neaišku, dar sakydavo, kad piešia. Nešėsi net savo keletą žaislų, kuriuos ir palikome toj grupėj. Auklėtoja vengdavo bendrauti, buvo keletas rytų, kai vyras nuveda dukrytę į grupę, tai reikia eiti susirasti auklėtoją, neaišku kur išėjusi, dar geriau, kai ji skaito laikraštį ir su tavim pasisveikina per stiklinę pertvarą. Mergytės pasitikt neateina, į grupę nueina viena. Dirbo auklėtoja Alė, tai ji griežtoka, bet susisodinus ir pasakas skaitė, pati mačiau, darbelius kartu darė, dar namo keletą parnešė.Ją mėgo. Geriausias ir paskutinis atvejis toje grupėje buvo, kaip pakabino prašymą ant rūbinės durų:"kas galite, atneškite muilo, nes mes, vaikai, grįžę iš lauko, neturime kuo nusiprausti rankyčių". Kitą dieną tas skelbimas vis kabojo, neapsikentę nunešėme. Ar negraudu, kai grupėje 20 vaikų, o net rankoms muilo nėra? Kur jis dingsta? Prie ko priėjome? Kiek teko girdėti (kaip pvz. A. Šančiuose darželis), už ugdymui skirtus pinigus,perka visas priemones (muilai, šveitimo priemonės, popierius ir t.t).Jie sudarę sutartį su UAB "Senukai" ir puikiai tvarkosi šiuo klausimu. Bet tų pinigėlių pakanka ir kitoms ugdymo reikmėms pirkti (geriems žaislamas). Dabar mokestis ugdymui 11.50 lt.nuo kiekvieno vaiko.Paskaičiuokime kiek grupėse vaikų ir kokia suma gaunasi?Ką veikia su tais pinigais?Jei grupėse remontas - duokite tėveliai, visa kita - taip pat tėveliai! Vasarą darželis atostogavo, vedėme į "Vaikystę",liuks, liuks daržiukas. Noriu pagirti auklėtoją Kristiną, kuri dirbo 'Vaikystėj" vasarą, dabar ji ir mano dukrytės auklėtoja - na super.Tokios auklėtojos,dirbančios tokį atsakingą ir sunkų darbą, ne visur surasi. Taip pat "Pagranduky" Teresė su Dainora irgi liuks.Buvo keletą kartų prailgintoj grupėj pas jas, šaunuolės.
Tai va, noriu ir as pasidalinti savo ispudziais.....beje ne kokiais...
Paskambino direktore ir pakviete mus i grupe. Mes esame dar visai mazuliukai ( ten priema nuo metu) ir musu grupe formuojama labai is leto. Tik po kelis vaikucius i savaite kviecia, kad jie galedami pabudi su mamomis, apsiprastu. Kai atejau i grupe, grupe paliko labai slogu ispudi, toks vaizdas, kad viskas like dar nuo mano laiku Langai kiauri, nesandarus, nes matosi plysiai ( nors man sake, kad jie jau yra "sandarinti"). Visi zaislai, tai neveikiantys elektroniniai zaislai su issukinetom rankenom, isdraskytom kolonelem ir mygtukais, apgrauztom medinem kaladelem, masinelemis be ratu ir t.t Nu nemaciau nei vieno sveiko , normalaus zaislo Bandziau klausti seimininkes, ar patalpos tokios ir bus, tai gavau labai "realu" atsakyma. -Jei tevai nores, gales grupe susitvarkyti. Na nezinau, ispudis man labai slogus. Beje , buvau L/d Sadute ir l/d Zelmenelis ir butent uzejau i tokiu mazuliuku grupes. Nu kazkos paradoksalus skirtumas. Vadinasi is nieko ar mazai turint, galima sukurti kazka jaukaus, truksta tik noro ir fantazijos.... QUOTE(Solve @ 2006 09 14, 21:32) Tai va, noriu ir as pasidalinti savo ispudziais.....beje ne kokiais... Paskambino direktore ir pakviete mus i grupe. Mes esame dar visai mazuliukai ( ten priema nuo metu) ir musu grupe formuojama labai is leto. Tik po kelis vaikucius i savaite kviecia, kad jie galedami pabudi su mamomis, apsiprastu. Kai atejau i grupe, grupe paliko labai slogu ispudi, toks vaizdas, kad viskas like dar nuo mano laiku Langai kiauri, nesandarus, nes matosi plysiai ( nors man sake, kad jie jau yra "sandarinti"). Visi zaislai, tai neveikiantys elektroniniai zaislai su issukinetom rankenom, isdraskytom kolonelem ir mygtukais, apgrauztom medinem kaladelem, masinelemis be ratu ir t.t Nu nemaciau nei vieno sveiko , normalaus zaislo Bandziau klausti seimininkes, ar patalpos tokios ir bus, tai gavau labai "realu" atsakyma. -Jei tevai nores, gales grupe susitvarkyti. Na nezinau, ispudis man labai slogus. Beje , buvau L/d Sadute ir l/d Zelmenelis ir butent uzejau i tokiu mazuliuku grupes. Nu kazkos paradoksalus skirtumas. Vadinasi is nieko ar mazai turint, galima sukurti kazka jaukaus, truksta tik noro ir fantazijos....
Mielos mamytes, ar Jus pacios zinot, ko norit? Jei patinka kitas darzelis, tai ir keliaukit i ji. Gal norit, kad vaikas guletu nedulkintoj patalynej? Matyti, kad apie biudzetiniu istaigu finansavima visai nenutuokiat. Sio darzelio administracija kaip tik skiria labai dideli demesi gerinant salygas ankstyvojo amziaus vaikams. Todel uz nepagristus kaltinimus, t.y. smeizta, kulturinga butu atsiprasyti viesai, kaip leidote sau smeizti.
QUOTE(pedagogė @ 2006 09 15, 16:20) Mielos mamytes, ar Jus pacios zinot, ko norit? Jei patinka kitas darzelis, tai ir keliaukit i ji. Gal norit, kad vaikas guletu nedulkintoj patalynej? Matyti, kad apie biudzetiniu istaigu finansavima visai nenutuokiat. Sio darzelio administracija kaip tik skiria labai dideli demesi gerinant salygas ankstyvojo amziaus vaikams. Todel uz nepagristus kaltinimus, t.y. smeizta, kulturinga butu atsiprasyti viesai, kaip leidote sau smeizti. NESMEIZIAU O TIK DALINAUSI ISPUDZIAIS As nieko pries neturiu apie sita darzeli, ir nieko pries esu apskritai. Bet kvieciant tokius mazuliukus, buvo galima sukurti, bent koki jaukumo ispudi. Ai susikursim ir patys As tikrai nepiktai ta laiskeli parasiau Beje PEDAGOGE. Jus turbut ir esat sito darzelio darbuotoja, kad taip jautriai suregavote. Jus apsilankykite sitoj grupej ir paziurekite i bendra vaizda. tada galesim ir padiskutuoti.
Beje, aukletoju ir seimininkes atzvilgiu, kol kas labai silti atsiliepimai ir is mano ir is kitu mamyciu puses.
Dziaugiuosi, kad galiu savo brangenybe patiketi siltoms rankoms. ....o tai juk ir yra svarbiausia QUOTE(pedagogė @ 2006 09 15, 16:20) Mielos mamytes, ar Jus pacios zinot, ko norit? Jei patinka kitas darzelis, tai ir keliaukit i ji. Gal norit, kad vaikas guletu nedulkintoj patalynej? Matyti, kad apie biudzetiniu istaigu finansavima visai nenutuokiat. Sio darzelio administracija kaip tik skiria labai dideli demesi gerinant salygas ankstyvojo amziaus vaikams. Todel uz nepagristus kaltinimus, t.y. smeizta, kulturinga butu atsiprasyti viesai, kaip leidote sau smeizti. Kokie mes jautrūs pastaboms. |