Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apie APTAMIL mišinukus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
edicike
Sveikos naujai iskeptos mamytes!
Mano Martynas valgo AptamilHA1 misinuka nuo3 sav.Atpilineja,papucia pilvuka turbut kaip ir visiems tokio amziaus kudikiams.bet svarbiausia man kyla lkausimas del kakucio:jis zalias ,skystas,. o kakoja 1k per para.Kas valgote si misini ,gal pasidalintumet su manim savo pastebejimais.ar man verta sunerimti? schmoll.gif
Spurga577
Labas, mamyte,

O ar tavo vaikutis alergiškas?

Man atrodo, kad šis mišinukas skirtas alergiškiems vaikams. Jei nėra alergiškas pienui, tai gal pabandyk paprastą pieno mišinuką (mes naudojome HIPP PRE - buvo gerai), o jei taip - tiesiog pakeisk gal firma.
edicike
g.gif g.gif
QUOTE(Spurga577 @ 2007 05 31, 13:48)
Labas, mamyte,

O ar tavo vaikutis alergiškas?

Man atrodo, kad šis mišinukas skirtas alergiškiems vaikams. Jei nėra alergiškas pienui, tai gal pabandyk paprastą pieno mišinuką (mes naudojome HIPP PRE - buvo gerai), o jei taip - tiesiog pakeisk gal firma.
*

Labas,

Man si misinuka rekomendavo gydytoja.,net nezinau kodel alergiskiems vaikams.gal pabandysiu kita,bet tos pacios firmos.o tavo vaikiuko kakis nebuvo zalias.kazin ka reiskia tokia kakucio spalva? g.gif g.gif
Spurga577
Labas,

Kartais mano dukrytės kakutis būdavo žalias. Kiek esu kalbėjusi su pažįstamomis mamomis, tai nėra labai gerai, nes toks kakutis būna jau užsistovėjęs. Panašu į tai, kad tavo vaikučio organizmui netinka, nes ir pučia pilvuką, ir atpylinėja. Spėju, kad viskas turėtų susitvarkyti.
edicike
QUOTE(Spurga577 @ 2007 05 31, 16:08)
Labas,

Kartais mano dukrytės kakutis būdavo žalias. Kiek esu kalbėjusi su pažįstamomis mamomis, tai nėra labai gerai, nes toks kakutis būna jau užsistovėjęs. Panašu į tai, kad tavo vaikučio organizmui netinka, nes ir pučia pilvuką, ir atpylinėja. Spėju, kad viskas turėtų susitvarkyti.
*

na,net nezinau,gal reikia pakeisti misinuka tikrai.Tik va,ju tokia gausybe...
Laura Jan
QUOTE(edicike @ 2007 05 31, 16:14)
na,net nezinau,gal reikia pakeisti misinuka tikrai.Tik va,ju tokia gausybe...
*

Jau su tais mišinukais tai tikra bėda. Mano mergytė jų išbandė nemažai. Gėrė Semper, jis jai patiko, bet pradėjo berti, tai pakeičiau į alergiškiems vaikams sirtą NAN HA1, bet nuo jo užkietėjo viduriukai. Po jo daviau Aptamil HA2, kadangi jau 4 mėn. buvo ir tas netiko, nes viduriukus pusti pradėjo, raičiojosi po valgio ir išmatos žalios buvo ir tiesą sakant ir atpylinėjo daugiau, tad ir jo nebedavėm. Pirmiausia turi išsiaiškinti, kodėl daktarė patarė šį mišinuką vartoti, galyra šeimoje alergijos grėsmė, ar nėštumo metu gavai antibiotikų, tada, kad užbėgti vaikučio alergijai pienukui, skiriami šie hipoalerginiai mišiniai.
Oragė
Laba,

Mano sūnus nuo 3,5 mėn. valgo šį mišinuką. Taigi paporint apie jį galiu biggrin.gif

1. Kad kakutis žalias, viskas ok. Nuo šito mišinuko taip ir turi būt.
2. Dėl vieną kart į dieną. Deja, nuo šito mišinuko mano sūnus irgi sunkiai tuštinosi. Ir kiek teko pakalbėt su mamytėm, būtent Aptamil firmos mišinukai kelia šią problemą.
3. Pilvuko pūtimas nuo APtamilio irgi yra.

Tiesa, šis mišinukas yra iki 4 mėn. Bet deja, prie Aptamil HA2 nepasisekė pereit, nes nuo jo labai labai skaudėjo vaikui pilvuką. Taigi dabar bandom skubiai įvedinėt papildomą maistelį.

Gydytoja rekomendavo Similac HA1 (sakė juos vaikai gerai toleruoja), jei nuo tyrelių kakai nesusitvarkys. Bet viskas lyg ok. Bet gailiuosi, kad pradėjau šiuo mišiniu maitint. Jei dabar iš naujo reiktų tikrai bandyčiau Similac ax.gif
ramune27
mum šis mišinukas labai tiko ir tikrai neatpilinėja . o kakutis tai žalsvokas.
Dyliuke
Tai buvo musu pirmasis misinukas, bet po kurio laiko pastebejom, kad nuo jo kaip ir nuo kitu aptamil misinuku pucia pilvuka, tai pirkom milumili thumbup.gif nei pilvuka pute nei nieko schmoll.gif o kakutis 3 kartus per diena ir grazus lotuliukas.gif blush2.gif nezinau ar tai susije ar ne, bet nuo 2,5 men ismiega visa nakti, o anksciau pilvuka pusdavo tai nakti nubusdavo net po kelis kartus blink.gif su kitom mamytem kalbejau, kurios turi berniukus (kaip zinia jiems pilvuka pucia dazniau), tai dziaugiasi atradusios milumili mirksiukas.gif
p.s. pagal viska vaikutis turi kakoti tiek kartu kiek valgo, jeigu gaunasi vos viena karta per diena, tai reiskia, kad arba truksta skysciu arba netinka misinukas. Mes padarem eksperimenta:viena maitinima duodavom aptamili, kita milumili. Skirtumas akivaizdus. Nuo aptamilio musu lelyte pasidarydavo nerami, irzli, o nuo milumilio nieko, ramiausias vaikutis lotuliukas.gif
zveriuke
maniskis ju net nevalgydavo jie tokio baisaus skonio unsure.gif
dublin24
Sveikos mamytes,mes tai nuo pat gimimo naudojome su pirma dukryte BEBE ar BEBI, dabar tiksliai nezinau,o su antra naudojame APTAMIL 1,paskui APTAMIL 2,O dabar APTAMIL 3(jisai nuo 6 men) tiktai prie jo nera daugiau jokiu zodziu tiesiog APTAMIL 1,2,3.O siaip tai jei kakulis zalias tai tikrai reikia kiaisti misinuka, nes jisai netinka. smile.gif 4u.gif
raine
QUOTE(dublin24 @ 2007 06 27, 21:47)
Sveikos mamytes,mes tai nuo pat gimimo naudojome su pirma dukryte BEBE ar BEBI, dabar tiksliai nezinau,o su antra naudojame APTAMIL 1,paskui APTAMIL 2,O dabar APTAMIL 3(jisai nuo 6 men) tiktai prie jo nera daugiau jokiu zodziu tiesiog APTAMIL 1,2,3.O siaip tai jei kakulis zalias tai tikrai reikia kiaisti misinuka, nes jisai netinka. smile.gif  4u.gif
*

Labukas!

Ziurau ir tu maitini Aptamil misinuku.As irgi pradejo primaitinit,bet dabar jis man pradejo daznai pirscioti ar gali buti nuo misinuko?? g.gif
edicike
QUOTE(bozele @ 2007 06 29, 11:39)
Labukas!

Ziurau ir tu maitini Aptamil misinuku.As irgi pradejo primaitinit,bet dabar jis man pradejo daznai pirscioti ar gali buti nuo misinuko?? g.gif
*

Gali,nes turi adaptuotis zarnynas.O gal dar maitinant per buteliuka ,priryja oro.
raine
QUOTE(edicike @ 2007 06 29, 09:46)
Gali,nes turi adaptuotis zarnynas.O gal dar maitinant per buteliuka ,priryja oro.
*

Dekui uz atsakyma,nes galvojau gal netinka jam jis, uztat taip darosi unsure.gif
O dar norejaupaklausti kaip ir kiek daznai tavsiksi kakoja maitinat siuo misinuku? Nes pas maniski lygtais tokiu gleiviu buna ir baltu gumuliuku tokiu yra unsure.gif
edicike
QUOTE(bozele @ 2007 06 29, 13:56)
Dekui uz atsakyma,nes galvojau gal netinka jam jis, uztat taip darosi unsure.gif
O dar norejaupaklausti kaip ir kiek daznai tavsiksi kakoja maitinat siuo misinuku? Nes pas maniski lygtais tokiu gleiviu buna ir baltu gumuliuku tokiu yra unsure.gif
*

Maniskis kakoja 1,l.retai 2kartus per para(as savo pieno duodu nedaug tik nakciai).O grudeliai nieko tokio.Matai as duodu AptamilHA1 (linkusiems i alergija kudikiams),tai maniskio kakis zalsvas ir skystas(vartojant si misini normalu),o kai praddzioj daviau Aptamil1,tai kakutis buvo geltonas .na,gleiviu kartais irgi budavo,bet greiciausiai nuo to kad skaudedavo pilvuka. unsure.gif
raine
QUOTE(edicike @ 2007 06 29, 12:19)
Maniskis kakoja 1,l.retai 2kartus per para(as savo pieno duodu nedaug tik nakciai).O grudeliai nieko tokio.Matai as duodu AptamilHA1 (linkusiems i alergija kudikiams),tai maniskio kakis zalsvas ir skystas(vartojant si misini normalu),o kai praddzioj daviau Aptamil1,tai kakutis buvo geltonas .na,gleiviu kartais irgi budavo,bet greiciausiai  nuo to kad skaudedavo  pilvuka. unsure.gif
*

Dekui uz atsakymukus 4u.gif dabar jau ramiau ax.gif
antrakartmamyte
Ir mes valgom Aptamil HA2, mums jau 5 mėn smile.gif Kakutis irgi zalsvas, bet jau ir košyčių valgom, tai kakutis igauna ir kitokią spalva (košytės) tongue.gif Aptamilo HA skonis kartokas, bet musu mažius priprates ir jam skanu bigsmile.gif
WildCat
Sveikos Mamos,

kreipiuosi į tas kurios vartojate šį mišinuką. Gal pastebėjote, kad pasirodė naujas įpakavimas 400g. dėžutė su mėlynu dangteliu? Nežinau ar pastebėjote, bet dozavimo lentelėje yra įsivėlusi klaida:

rašoma, jog 200ml pienelio pagaminti reikia 170ml vandens ir 6 šaukštelių Iš tiesų reikia 180ml.

Mėginau rašyti gamintojui. Rezultatai?... atsakymo negavau jokio, tik tiek, jog viskas tvarkoje, tačiau po mano laiško visos pakuotės (pdf formato) iš internetinio puslapio išimtos, reklamėlė kad atsirado naujas įpakavimas taip pat, net kai kurie produktai vėl pavaizduoti senaisiais įpakavimais, nors buvo jau nauji ir svarbiausia jokio atsiprašymo, nė puse žodžio neužsiminta.
Ėjau į Eurovaistinę, liepė kalbėtis su vadybininke. O pačioje Maximoje vadybininkė į mane išplėstom akim pažiūrėjo, sako: o tai kas čia tokio? taigi pasikeitė įpakavimas, taigi pasikeitė ir dozavimas. Net išsižiojau tokį atsakymą išgirdusi. Juk kalba ne apie toletinį popierių, o apie mažą kūdikėlį, kurio organizmas oi koks gležnas.
Dye
Aptamil naudoju primaitinti leliką vakarais du mėnesius. Pastoviai perku pakuotę 800g., todėl dar nesusidūriau su šia problema. Net nežinojau kad yra 400g. pakuotė. Tačiau dozavimas turėtų nesikeisti g.gif ? Sakote, kad kreipėtės į gamintojus ir jie jokio atsakymo nedavė? Na šiais laikais taip retai būna g.gif Gal jie tikrai Jūsų pagalba pastebėjo klaidą!
WildCat
Net nežinau ar mano pagalba ar ne, bet mačiau, jog viską keičia. O pakuotė pasirodė prieš kokias 1-2 savaites, čia bent jau mano pastebėjimu, nes mes MP valgom tik naktį, o visą dieną mišinuką.

Vienintelis dalykas, kuris mane neramina, jog iš apyvartos prekė nėra išimta. O manau atsiras ne viena mama, kuri 2.gif maistelį gamins pagal instrukciją.
puze
QUOTE(WildCat @ 2007 08 19, 10:27)
Net nežinau ar mano pagalba ar ne, bet mačiau, jog viską keičia. O pakuotė pasirodė prieš kokias 1-2 savaites, čia bent jau mano pastebėjimu, nes mes MP valgom tik naktį, o visą dieną mišinuką.

Vienintelis dalykas, kuris mane neramina, jog iš apyvartos prekė nėra išimta. O manau atsiras ne viena mama, kuri  2.gif maistelį gamins pagal instrukciją.
*

man siandien gydytoja rekomendavo Aptamil HA1, jei toliau bers nuo sojos Aptamilo. Tai kaip dabar zinoti, kaip teisingai pagaminti misinuka? blink.gif blink.gif
WildCat
QUOTE(puze @ 2007 08 20, 10:27)
man siandien gydytoja rekomendavo Aptamil HA1, jei toliau bers nuo sojos Aptamilo. Tai kaip dabar zinoti, kaip teisingai pagaminti misinuka? blink.gif  blink.gif
*

puze, ten tik viena klaida. jei tau reikės 200ml mišinėlio, pili 180ml vandens o ne 170ml (kas parašyta ant pakuotės) visos kitos dozės ten teisingos
Nijolija
4u.gif 4u.gif sveiki nezinau apie kokia pakuote snekate bet jei sita http://www.milupa-aptamil.co.uk/en/article...ing_displayed=Y tai taip ir turi deti cia nejokia klaida nes ir misinukas kitoks su gerom bakterijom pati gyvenu uk ir jau seniai toks misinukas yra ,tad tiek mirksiukas.gif
WildCat
QUOTE(sapokiene @ 2007 08 20, 12:42)
4u.gif  4u.gif  sveiki nezinau apie kokia pakuote snekate bet jei sita http://www.milupa-aptamil.co.uk/en/article...ing_displayed=Y tai taip ir turi deti cia nejokia klaida nes ir misinukas kitoks su gerom bakterijom pati gyvenu uk ir jau seniai toks misinukas yra ,tad tiek  mirksiukas.gif
*

kalbu apie Aptamil HA1 kaip matai pakuotės paveikslėlis senas, o buvo naujos pakuotės nuotrauka, tokia kaip kitų Aptamil. Ir nebėra pakuočių pdf formato, kurias gali pasižiūrėti
mama_x2
na, as ha2 naudoju. ir zinau tik kad 30 ml vandens vienas kauselis.
jei ivele klaida tai tikrai galejo atsakyma parasyt, oficialiai tinklalapyje paskelbt... baisu sad.gif
WildCat
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 20, 13:54)
na, as ha2 naudoju. ir zinau tik kad 30 ml vandens vienas kauselis.
jei ivele klaida tai tikrai galejo atsakyma parasyt, oficialiai tinklalapyje paskelbt... baisu sad.gif
*

va aš irgi taip žinau. Skambino man iš UAB Nutricia Baltics (mūsų pardavėjas Lietuvoje) atstovė. viena jos frazė buvo: "taigi nieko blogo jūsų vaikeliui nenutiko" blink.gif nu žinokit... tai aš jai tiesiai šviesiai ir pasakiau, jog nenutiko, nes aš savo 2.gif maitinu teisinga doze.
mama_x2
QUOTE(WildCat @ 2007 08 20, 15:08)
va aš irgi taip žinau. Skambino man iš UAB Nutricia Baltics (mūsų pardavėjas Lietuvoje) atstovė. viena jos frazė buvo: "taigi nieko blogo jūsų vaikeliui nenutiko"  blink.gif  nu žinokit... tai aš jai tiesiai šviesiai ir pasakiau, jog nenutiko, nes aš savo  2.gif maitinu teisinga doze.
*

nu sakes. o i www.skundai.lt neraset? siulyciau parasyt...
ir dar kitu mail parasyt kad pvz vaikas nedavalgo per juos
sarafea
o as net i pakuote nepaziurejau blink.gif kaip ismokau nuo pradziu 30 ml vienas kauselis taip ir visad darau,nemaniau kad gali dar pasikeisti.Siaip jau daugeli pieno isbande ir visur toks pat dozavimas.Dabar geriame Aptamil 2,bet nepastebejau kad butu kitaip parasyta,eisiu pasiziuret g.gif
o gal cia tik Lietuvoj taip suvele biski.Butinai reikia parasyt Aptamil gamintojui unsure.gif
mantuke
as taip pat pastebejau kad kazkas cia man ne taip blink.gif naudoju HA1 ko gero ir as pridesiu 10ml vandens.
bet kaip gamintojai neturi atsakomybes? verysad.gif taigi ne suauges zmogus, o kudikis...
mama_x2
as tai ha2 naudoju, tai viskas gerai su jais. irgi neziuriu i pakuotes. o tikrai tikrai turi but 180 bandens - cia faktas

beje, hipp ha2 yra kitokios proporcijos smile.gif
WildCat
QUOTE(snaige @ 2007 08 20, 21:30)
o gal cia tik Lietuvoj taip suvele biski.Butinai reikia parasyt Aptamil gamintojui  unsure.gif
*

oi snaige, čia ne tik Lietuvoje, aš ir gamintojo puslapyje žiūrėjau, ir rašiau ir jokio atsako. tik tyliai klaideles jie taisosi, spėju, jog niekam nepranešdami. Va, turėtų straipsniukas "Klaipėdos dienraštyje" apie tai išeiti, tikiuosi bent kai kurios mamos atkreips dėmesį.

Beje, ar pastebėjot, jog tos naujos pakuotės milteliai kažkaip prastai tirpsta? ar čia tik man vienai? O dar pastovėjus paruoštam mišinukui man jis susiskirsto į dviejų tipo tirpalus: riebaliukai viršuje ir vandenukas apačioje g.gif O anksčiau galėjo kur buteliukas nepastebėtas kad ir keletą dienelių pragulėt ir nieko.

Papildyta:

Na štai, gavau e-mail'ą iš pardavėjo Lietuvoje:

Laba diena,
suprasdami jusu susirupinima del Aptamil HA 1 dozavimo, mes kreipemes i gamintoja, kad galetume patikslinti sio misinio dozavimo lentele. Jie patvirtino, kad jokiu signalu nei is Vokietijos rinkos , nei is kitu saliu del to nera gave.
Informacija apie jusu pastebejima yra perduota atsakingiems uz pakuotes ruosima asmenims ir mes laukiame oficialaus gamintojo atsakymo.
Jei gamintojas patvirtintu, kad lenteleje yra klaida, tai mes , kaip sio produkto platintojai, kuo skubiausiai padarysime pakeitimus lietuviskose etiketese,

Lietuvos pediatru zinynas "Pediatrija bendroje praktikoje" 2004, Vilnius nurodo:
ruosiant misinius butina laikytis siu principu:

* misinys turi buti ruosiamas ir laikomas pagal gamintoju instrukcijas;
* sausa misini ruosiant per mazame kiekyje vandens sutrikdoma kudikio vandens apykaita, gali per greitai dideti kudikio svoris;
* kai ruosiama per dideliame kiekyje vandens kudikis gauna nepakankamai energijos ir maisto medziagu;

Pagal tai kudikis, kuris naudoja koncentruotesni misini turetu gauti papildomai kokiu nors skysciu. Dazniausiai mamos tarp maitinimu duoda atsigerti virinto vandens ar arbateles, tuo atveju jokios problemos nebutu
.
Taciau noredami patikslinti sia informacija mes papildomai issiunteme paklausima i Numico Research Center( Kompanijos moksline laboratorija Olandijoje) noredami suzinoti ju nuomone, kaip koncentruotesnis misinys gali/ar ne tureti itakos kudikio sveikatai.

Kai tik gausime oficialius gamintoju atsakymus, jus butinai apie tai informuosime.

Pagarbiai,

Saule Umbrasiene
Medical director Baby food division
Nutricia Baltics
tel:+370 5 2300377
mob.: +370 68652149
e-mail: saule@nutricia.lt

Kas gi bus toliau?
mylimuke
QUOTE(WildCat @ 2007 08 19, 00:29)
Sveikos Mamos,

kreipiuosi į tas kurios vartojate šį mišinuką. Gal pastebėjote, kad pasirodė naujas įpakavimas 400g. dėžutė su mėlynu dangteliu? Nežinau ar pastebėjote, bet dozavimo lentelėje yra įsivėlusi klaida:

rašoma, jog 200ml pienelio pagaminti reikia 170ml vandens ir 6 šaukštelių Iš tiesų reikia 180ml.

Mėginau rašyti gamintojui. Rezultatai?... atsakymo negavau jokio, tik tiek, jog viskas tvarkoje, tačiau po mano laiško visos pakuotės (pdf formato) iš internetinio puslapio išimtos, reklamėlė kad atsirado naujas įpakavimas taip pat, net kai kurie produktai vėl pavaizduoti senaisiais įpakavimais, nors buvo jau nauji ir svarbiausia jokio atsiprašymo, nė puse žodžio neužsiminta.
Ėjau į Eurovaistinę, liepė kalbėtis su vadybininke. O pačioje Maximoje vadybininkė į mane išplėstom akim pažiūrėjo, sako: o tai kas čia tokio? taigi pasikeitė įpakavimas, taigi  pasikeitė ir dozavimas. Net išsižiojau tokį atsakymą išgirdusi. Juk kalba ne apie toletinį popierių, o apie mažą kūdikėlį, kurio organizmas oi koks gležnas.
*

Nesuprantu, negi tie 10ml tiek daug keicia, kad reikia tokios sumaisties? blink.gif Nesuku galvos, jei kartais atmatuoju keliais ml daugiau ar maziau...
WildCat
QUOTE(mylimuke @ 2007 08 21, 19:57)
Nesuprantu, negi tie 10ml tiek daug keicia, kad reikia tokios sumaisties?  blink.gif  Nesuku galvos, jei kartais atmatuoju keliais ml daugiau ar maziau...
*

aš maitinu apie 6k per dieną. susidaro nemaži 60ml. manau kūdikiui nėra mažai. o kai kurie mažiukai gal negeria papildomo vandens. Kaip tada?

gal kam tai nėra didelis reikalas, nežinau, gal kaip tu sakai man nereikėjo čia kištis. Juk aš žinau teisingą dozę, taigi viskas gerai. O jei kas nežino, sužinos... koks skirtumas kada, gal po mėnesio, gal po dviejų...

Bet man kažkodėl rūpi, tuo labiau, jog pas mus Lietuvoje išvis niekas niekam nerūpi, bent jau kol kas.
sarafea
QUOTE(WildCat @ 2007 08 21, 20:05)
Bet man kažkodėl rūpi, tuo labiau, jog pas mus Lietuvoje išvis niekas niekam nerūpi, bent jau kol kas.
*

labai gerai kad pasisakei,kam nerupi tai tegul ir nesidomi,atsiras tikrai mamu kurioms tai labai svarbu. 4u.gif beto aciu kad pasisakei,gal padejei bent kuriai is musu.

o kas del netirpumo HA2 Aptamilo pieno is ties i as tai pastebejau,bet galu gale mes perejom i 2 numeri be HA,nes polinkis i alergija nebegresia. smile.gif
mylimuke
QUOTE(WildCat @ 2007 08 21, 21:05)
aš maitinu apie 6k per dieną. susidaro nemaži 60ml. manau kūdikiui nėra mažai. o kai kurie mažiukai gal negeria papildomo vandens. Kaip tada?

gal kam tai nėra didelis reikalas, nežinau, gal kaip tu sakai man nereikėjo čia kištis. Juk aš žinau teisingą dozę, taigi viskas gerai. O jei kas nežino, sužinos... koks skirtumas kada, gal po mėnesio, gal po dviejų...

*

Na gerai, kad pranesei, bet vistiek atrodo, kad dideli burbula isputei is to...
O is kur tu zinai, kad vandens reikia butent tiek?
Juk tuos 60ml vaikas suvalgo kaip misinuka, o ne isgeria kaip vandeni, ir kuo blogi tie papildomi skysciai?
WildCat
QUOTE(mylimuke @ 2007 08 22, 08:49)
Juk tuos 60ml vaikas suvalgo kaip misinuka, o ne isgeria kaip vandeni, ir kuo blogi tie papildomi skysciai?
*

O palauk, kas gi pakeis neteisingą doze, jei nieko nedarysi?

1. Kalbėjau su gydytoja, tai ji man pasakė šitaip: 1. taip niekas neeksperimentuoja. 2. tai tik labiau koncentruotas maistas ir vaikutis gali norėti daugiau gerti. 3. viskas priklauso nuo to, kaip sureaguos skrandukas. 4. dėl pirmosios priežasties į šį klausimą tiksliai negali atsakyti. Tai va tu man pasakyk kas gi čia blogo, jei kažkuris vaikutis jau savaitę ar dvi geria truputį koncentruotesnį maistą? Aš ant savo vaiko neeksperimentuosiu kad galėčiau atsakyti į šį klausimą

2. Aš nesakiau, kad papildomi skysčiai yra blogai. Bet ne visi vaikučiai juos geria. Kai kurie tiesiog pasitenkina mišinėliu. Tai iš kur tada gali žinoti, jog mažiukas nerimsta, nes nori gerti? O turintiems pirmagimį ir jaunoms mamoms išvis iškyla daug klausimų auginant mažulius.

3. Žinau, jog vandens reikia butent tiek, nes skambinau gamintojui ir apie tai kalbėjau. Buvo pasakyta: ne, 170ml yra neteisinga dozė. 6-iems šaukšteliams miltelių reikia 180ml vandens. Dar patikslino, jog vienam šaukšteliui miltelių reikia 30ml vandens. Tad gali pasiskaičiuoti.

4. Gal tie nedapilti 10ml dar niekam nepakenkė. Bet negi reikia laukti, kol kas nors atsitiks kad imtumėmės veiksmų?

5. Suprantu, jog kiekvienas turit savo nuomonę šiuo klausimu. Aš tiesiog išreiškiau savąją
mama_x2
QUOTE(snaige @ 2007 08 21, 22:21)
labai gerai kad pasisakei,kam nerupi tai tegul ir nesidomi,atsiras tikrai mamu kurioms tai labai svarbu.  4u.gif beto aciu kad pasisakei,gal padejei bent kuriai is musu.

o kas del netirpumo HA2 Aptamilo pieno is ties i as tai pastebejau,bet galu gale mes perejom i 2 numeri be HA,nes polinkis i alergija nebegresia. smile.gif
*

pritariu kad gerai kad pranesta. jei visur bus po netiksluma - tai tas netikslu tai tas... negerai.

kaip tau gerai kad geria ne HA misini...o manasis negeria sad.gif tik HA... savotiska skoni turi smile.gif

QUOTE(mylimuke @ 2007 08 22, 09:49)
*

tikrai tiek vandens reik. paskaiciuok - jei 120 + 4 kauseliai; 150 + 5, o 210 + 7, tada 6 kauseliai su kiek vandenuko? wink.gif
esme ta, kad vaikas tu 60 ml NESUVALGO IR NEISGERIA...
manasis irgi kai tik misini valge, neimdavo nieko papildomai gert... tai jau daug tie 60 ml...
mylimuke
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 22, 13:28)
tikrai tiek vandens reik. paskaiciuok - jei 120 + 4 kauseliai; 150 + 5, o 210 + 7, tada 6 kauseliai su kiek vandenuko? wink.gif
esme ta, kad vaikas tu 60 ml NESUVALGO IR NEISGERIA...
manasis irgi kai tik misini valge, neimdavo nieko papildomai gert... tai jau daug tie 60 ml...
*

As ka, gal tavo manymu skaiciuot nemoku? Nesakau gi, kad netiesa cia parase, tik sakau, kad labai jau dideli veja pakele, lyg butu gyvybes-mirties klausimas.
2SIA
QUOTE(mylimuke @ 2007 08 22, 14:00)
As ka, gal tavo manymu skaiciuot nemoku? Nesakau gi, kad netiesa cia parase, tik sakau, kad labai jau dideli veja pakele, lyg butu gyvybes-mirties klausimas.
*

nuo kada kova uz savo PIRKEJO IR VARTOTOJO teises yra VEJAS? teisingai daro zmogus kad pranese. lietuvos prekybininkai tikrai nera atsakingi siuo poziuriu, kitaip ir zaislu butu vaikams nuo 0 iki 3 metu (juokingai atrodo barskutis skirtas zaisti vyresniems kai 3 metu vaikams),ir dozavimas teisingas butu nurodomas ir t.t.
siaip dar vartotoju teisems reiketu pranesti. gal ir bauda israsytu uz klaidinima. visgi koncentruotesnis misinys yra apkrova leliuko virskinimo sistemai.

gerai kad niekas dar neraso, kad geriausia maitinti MP tada tai tokiu problemu is vis nekiltu blink.gif

Eugenija N.
Vienas is svarbiausiu Numico (kuriam priklauso ir Milupa) tikslu - klientui tiekti, tik saugius produktus. Produktu kokybe rupinasi eile tarnybu, dirba istisos laboratorijos. Taciau kaip ir kiekviename darbe, pasitaiko klaidu. Ju neisvengia tik tie, kurie nieko nedaro.
Antras - pagrindiniu Numico tikslu - patenkintas klientas. Tad kiekviena zinute, gave is vartotojo, visuomet isnagrinejame ir stengiames duoti aisku atsakyma. Dekojame pastabiems, reikliems vartotojams ir dziaugiames, kad jie padeda mums dirbti kartu, darnioje komandoje.
Si karta pasitaike spaustuves klaida (kuria Jus pastebejote). Po Jusu skambucio mes uzklauseme gamintoju del sio netikslumo. Gamintojai Jums dekingi uz pastabuma ir artimoje ateityje istaisys sia klaida. Taciau tuo musu uzklausa nesibaige, pasidomejome kokia itaka kudikio sveikatai galetu tureti, pagal nurodyta dozavima lenteleje, paruostas misinys. Atsakyma gavome, taciau jis uztruko keleta dienu, apgailestaujame, kad teko lukteleti:
Pagal galiojancia ES direktyva 91/321/EC, svarbu, kad paruosto misinio kalorazas butu nuo 70 iki 75kcal/100ml misinio. Aptamil HA1 koncentracija 170ml vandens + 6 sauksteliai milteliu yra 74 kcal - atitinka rekomenduojama norma, todel neigiamos itakos vaiko sveikatai toks misinio paruosimas neturi.
Del produktu nuotrauku talpinimo www.milupa.lt puslapyje: kadangi pati si puslapi administruoju, tai galiu drasiai teikti, jog nauju produktu nuotrauku jame nebuvo, nes negautos tinkamo formato nuotraukos is gamintojo.
Viliuosi atsakiau i visus Jusu klausimus.
Dekojame uz pastabuma.
Pagarbiai
Gydytoja-pediatre
Eugenija Nazimoviene
UAB "Nutricia Baltics"
eglejk
QUOTE(WildCat @ 2007 08 19, 00:29)
Sveikos Mamos,

Ėjau į Eurovaistinę, liepė kalbėtis su vadybininke. O pačioje Maximoje vadybininkė į mane išplėstom akim pažiūrėjo, sako: o tai kas čia tokio? taigi pasikeitė įpakavimas, taigi  pasikeitė ir dozavimas. Net išsižiojau tokį atsakymą išgirdusi. Juk kalba ne apie toletinį popierių, o apie mažą kūdikėlį, kurio organizmas oi koks gležnas.
*

o ir 100gr misinuko negeri nurodymai ant pakuotes?
mums tai siaip nelabai tiko aptamil ha1, mes nuo jo nekakojom, dabar naudojam similac advance ha, tai viskas gerai smile.gif
WildCat
QUOTE(eglejk @ 2007 08 22, 17:43)
o ir 100gr misinuko negeri nurodymai ant pakuotes?
mums tai siaip nelabai tiko aptamil ha1, mes nuo jo nekakojom, dabar naudojam similac advance ha, tai viskas gerai  smile.gif
*

Ne, tik ta viena dozė
mama_x2
na, as nesuprantu kaip galima rasyt kad cia ner reikalo veja kelt... jo, maitint MP reik. kokios mes blogos kad dirbtini maista duodam...ech...

siand maciau ta pakuote su klaidingu uzrasu.
o maximoj maciau kai visus milupos produktus slave nuo lentynos. gal sutapimas...
sarafea
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 23, 19:35)
siand maciau ta pakuote su klaidingu uzrasu.
o maximoj maciau kai visus milupos produktus slave nuo lentynos. gal sutapimas...
*

siandien ziurejau pas mus ar pakuotes su tokiais uzrasais buna,nu neradau nieko schmoll.gif reiskia cia tik LT ant ipakavimo spausdinimo klaida ivele g.gif
WildCat
QUOTE(Eugenija N. @ 2007 08 22, 14:19)

Del produktu nuotrauku talpinimo www.milupa.lt puslapyje: kadangi pati si puslapi administruoju, tai galiu drasiai teikti, jog nauju produktu nuotrauku jame nebuvo, nes negautos tinkamo formato nuotraukos is gamintojo.

lt puslapyje naujų nuotraukų nebuvo, tačiau gamintojo puslapy www.aptamil.de jos ir įpakavimų išklotinės buvo, kol jų neišėmė.

Dėkoju už atsakymą.
Song
QUOTE(WildCat @ 2007 08 25, 22:11)
lt puslapyje naujų nuotraukų nebuvo, tačiau gamintojo puslapy www.aptamil.de jos ir įpakavimų išklotinės buvo, kol jų neišėmė.
*

Nemanau, kad Milupa atstovai Lietuvoje gali atsakyti uz vokiska interneto puslapi doh.gif
Koks skirtumas, ar vaikas gaus 10 ml vandens maziau, ar daugiau? blink.gif Juk paties misinio kiekis nepasikeicia cool.gif Eiline isterija, ir tiek doh.gif
pauucionak
Labutis,mes irgi valgem Aptamil HA1 nuo 2men,nes sunelis alergiskas,jam visa laika skaudejo pilvuka,tustinosi viena karta dienoj ir tamsiai zalios spalvos,tai pakeiciau i Hipp HA1,ir pilvuko nebeskauda thumbup.gif
kamejukas
pirma, ka noriu pasakyti - tai, kiek is daktares, tiek is literaturos, zinau, kad jei ismatos zalios ar zalsvos - tai reiskia, kad kazkas negerai su zarnynu.
Mes nuo 1 men vartojom Aptamil1, bet ta pacia diena, kai pamaciau zalias ismatas, nuejau pas daktare - tai sake pakeisti misinuka i HA. Tai dabar vartojam Aptamil HA1 ir ismatos gelsvos, kaip ir turi buti...
DBG
QUOTE(asariukele @ 2007 09 01, 14:43)
pirma, ka noriu pasakyti - tai, kiek is daktares, tiek is literaturos, zinau, kad jei ismatos zalios ar zalsvos - tai reiskia, kad kazkas negerai su zarnynu.
Mes nuo 1 men vartojom Aptamil1, bet ta pacia diena, kai pamaciau zalias ismatas, nuejau pas daktare - tai sake pakeisti misinuka i HA. Tai dabar vartojam Aptamil HA1 ir ismatos gelsvos, kaip ir turi buti...
*

Pas mus atvirksciai, kai savo dukrai daviau Aptamil HA1, tai ismatos budavo zalsvos, kai pakeiciau i paprasta Aptamil 1, tai pasidare gelsvos ir tirstesnes smile.gif g.gif
Primaitinu nuo 2 sav. amziaus, dabar dukrai jau 4 men., todel planuoju duot Aptamil 2. Kai ~3 men. pasibaige pilvo diegliai, tai lyg daugiau jai pilvuko neskauda, na gal kartais, jei kazka netaip suvalgau, tai jai patenka per MP.
Nors misinukas neypatingai skanus rolleyes.gif , bet maniske valgo, net ausys linksta biggrin.gif
Breira
Mes irgi naudojam Aptamil Ha1.na dabar nuėjau pažiūrėt į pakuotę,tikrai klaida......... schmoll.gif baisu.Gerai,kad yra tokių atidžių mamų 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.