Papildyta:
as is viso kai pasakiau kad maisau misinukus,tai manes net paklause,kaip jum tokia durna mintis ir galejo sauti
mano nuomone iki puses metuku maitinti aptamil AR.ir sotesnis ir nepilineja.o kakutis per savaite susinormalizavo ir labai viskas gerai buvo. jei su kitu irgi nebus pieno fabriko veiklos,tai maitinsiu irgi aptamil AR.
Papildyta: as is viso kai pasakiau kad maisau misinukus,tai manes net paklause,kaip jum tokia durna mintis ir galejo sauti
Sveikos
Nu gėda net paliko, kad taip sumąsčiau maišyti mišinukus Vakar jau nebedariau taip - vien tik AR daviau. QUOTE(Amri32 @ 2010 03 24, 14:52) Sveikos Nu gėda net paliko, kad taip sumąsčiau maišyti mišinukus Vakar jau nebedariau taip - vien tik AR daviau. siūlyčiau duoti bakterijų, padės žarnynui virškinti dėl comfort...jis labai kartus, neskanus...tai žiūrėk ar gers kaži
tas aptamil comfort labai kartus,labai neskanus.maniskis tik kvapa uzuode ir mete lauk buteliuka.o ir skystas jis.sakau,nepersu savo minciu,bet ziauriai tiko ir patiko aptamil ar.
o del to kad sumaisom tuos misinukus,tai gi visos ieskom sprendimu,galvojam kaip geriau. maniskis tai paprasto aptamil neatpilinejo,bet jam nuolatos jis bego is burnytes QUOTE(misdrieziuke @ 2010 03 24, 16:08) tas aptamil comfort labai kartus,labai neskanus.maniskis tik kvapa uzuode ir mete lauk buteliuka.o ir skystas jis.sakau,nepersu savo minciu,bet ziauriai tiko ir patiko aptamil ar. o del to kad sumaisom tuos misinukus,tai gi visos ieskom sprendimu,galvojam kaip geriau. maniskis tai paprasto aptamil neatpilinejo,bet jam nuolatos jis bego is burnytes kokiu nr žindukas? gal tiesiog per greitai bėgo, nespėjo nuryt? mano abu mažiausi augo ir auga su APTAMIL paprastu, viskas tiko, aišku buvo ir mažų atpylinėjimų, pilvo pūtimų, bet daviau gerąsias bakterijas apie mėnesį, kakodavo 1 kartą dienoj...
jam tas misinukas begdavo jau po valgio.pavalgo,paguldai,o tas misinukas upeliuku per burnyte teka
Mes pradejom nuo Hipp, netiko, perejom prie Aptamil1,- eme siaubingai kieteti viduriukai ir taaaaaip atpylinedavo kad verkdama skambinau gydytojai, pabandem Aptamil Comfort, ir ka, kakutis susitvarke, tik paliko toks zalsvas (bet taip ir turi buti) ir stebuklingai praejo pilvo diegliukai. Maniske po sia diena geria Comfort pasicepsedama, nors gauna jau ir jogurtuko ir vaisiu tyreliu (turiu omenyje, kad jau zino saldu skoni
tai gal jau ipratus prie to skonio ir todel tinka.kiekvienas vaikas skirtingas.maniskis valgo saldzias koses,o drauges vaikas net neima to,kas saldus i burnyte
as nepeikiu to misinuko,tik sakau kad jo specifinis skonis QUOTE(citroen @ 2010 03 26, 19:37) Mes pradejom nuo Hipp, netiko, perejom prie Aptamil1,- eme siaubingai kieteti viduriukai ir taaaaaip atpylinedavo kad verkdama skambinau gydytojai, pabandem Aptamil Comfort, ir ka, kakutis susitvarke, tik paliko toks zalsvas (bet taip ir turi buti) ir stebuklingai praejo pilvo diegliukai. Maniske po sia diena geria Comfort pasicepsedama, nors gauna jau ir jogurtuko ir vaisiu tyreliu (turiu omenyje, kad jau zino saldu skoni siaip comfort nepatartina naudoti, kai praeina pilvo diegliai, pasiklauskit aptamil puslapyje
sveikos,
mano seneliui 1.5 menesio. Kadangi pati turiu laaabai mazai pienelio, nuo gimimo vaikas gana misinukus. Pradzioje gereme Aptamil Allergy Digestive care, bet kietejo viduriukai,gereme jogurto kapsules su geromis bakterijomis. Paskui gydytoja parekomendavo BIFOLAC ir pakeiteme misinuka i Aptamil Comfort, nes kietejo viduriukai. Is pradziu tustinosi po kiekvieno valgymo, o dabar jau tik geriausiu atveju karta per diena ir tai labai daznai tik su duju vamzdeliu:( Noreciau pakeisti misinuka, bet nezinau ar verta, ar kas pageres... Kaip manote? Aciu.
Sveikos - va, papasakosiu paskutines naujienas iš mišinukų labirintų
QUOTE(Amri32 @ 2010 03 27, 13:51) Mažoji pasičepsėdama suvalgė, gražiai atsirūgo ir nuo 23val. iki 7.30 ryto išmiegojo nu po biškį po biškį ir susitvarkys viskas...o būna tokių vaikų, kad ir atpylinėja, kol nepradeda valgyt kieto maisto...jei ir toliau atpylinės taip, prašyk pas gydytoją, kad tyrimą žarnyno padarytų...bet manau viskas jums gerai QUOTE(Anema @ 2010 03 26, 22:31) Is kur istrauket tokia nesamone, konsultavausi ne tik Aptamil puslapije, bet ir su keliais pediatrais, ju visu atsakymas buvo vienodas "Aptamil Comfort galima naudoti kaip pastovu misinuka iki vaikui sueis 1 metukai. Jei jis tinka skrandukui, nera reikalo kaitalioti." Sis misinukas nera vaistas, kad ji reiketu nutraukti vartoti praejus pilvuko degliams, jame tiesiok mazesnis laktozes kiekis ir kitaip skaidytas baltymas QUOTE(citroen @ 2010 03 27, 17:49) Is kur istrauket tokia nesamone, konsultavausi ne tik Aptamil puslapije, bet ir su keliais pediatrais, ju visu atsakymas buvo vienodas "Aptamil Comfort galima naudoti kaip pastovu misinuka iki vaikui sueis 1 metukai. Jei jis tinka skrandukui, nera reikalo kaitalioti." Sis misinukas nera vaistas, kad ji reiketu nutraukti vartoti praejus pilvuko degliams, jame tiesiok mazesnis laktozes kiekis ir kitaip skaidytas baltymas is kazkur istraukiau QUOTE(Amri32 @ 2010 03 27, 13:51) Nu, tada karingai abu duodam buteliuką(plius ir tą naują nupirkom, su nr 2 tute, nes pirmasis buvo su tūte nr5, čia iš Avent). QUOTE(VaiPė @ 2010 03 27, 21:24) bet ar būna 5 nr? kad su 4 skylėm didžiausias, mano damutė su 3 nr valgo nuo kokio 3 mėnesio, gal ir anksčiau...
Sveikos
QUOTE(Amri32 @ 2010 03 28, 10:55) Sveikos Seip reiketu patiems apskaiciuoti, bet tam reikia zinoti tikslu maitinimu skaiciu per para, vaiko svori. Ta norma apskaiciuojama taip - vaiko svoris (tarkim 4500g), 1/6 vaiko svorio (gaunam 750) padalinat is maitinimu skaiciaus (tarkim valgo 6 kartus i para), gaunam vienkartine norma, su mano rasytais skaiciais gaunasi 125 ml. QUOTE(Amri32 @ 2010 03 28, 10:55) Tik su išgeriamu kiekiu tai pas mus ne kas QUOTE(citroen @ 2010 03 28, 11:19) Seip reiketu patiems apskaiciuoti, bet tam reikia zinoti tikslu maitinimu skaiciu per para, vaiko svori. Ta norma apskaiciuojama taip - vaiko svoris (tarkim 4500g), 1/6 vaiko svorio (gaunam 750) padalinat is maitinimu skaiciaus (tarkim valgo 6 kartus i para), gaunam vienkartine norma, su mano rasytais skaiciais gaunasi 125 ml. tu teisi dėl skaičiavimo...bet kaip aš vargau su sūnum su šitais skaičiavimais jis išgerdavo 120 ml ir psio...kiek pakeičiau mišinių mažoji dukra irgi panašiai geria kaip sūnus, tiksliau gėrė, nes dabar išviso protestuoja prieš mišinį... žodžiu AMRI32 nurimk, kiek išgeria tiek gana, rašykis dėl visa ko paros normą, kuriom valandom valgo, stenkis išlaikyti 3-4 val intervalą ir viskas bus čiki mažučiai patys pasikoreguoja kiekį, jei nenori, vadinasi gana ir tų 80 ar 120 ml aš taip sūnaus maitinimus rašiau ir dukros rašausi, jei nori galiu parašyt dėl įdomumo kiek tokio laiko kuris kaip gėrė
O, Ačiū
Papildyta: Aišku, Artita, jei nesunku, parašyk QUOTE(Amri32 @ 2010 03 28, 13:22) O, Ačiū Papildyta: Aišku, Artita, jei nesunku, parašyk oi patikėk žinau kaip jautiesi, kai gimė sūnus po 10 metų pertaukos, sakiau išprotėsiu nuo info, nuo pasikeitusio auginimo ir t.t...irgi vyrui sakiau, nusipirkom žaisliuką, o instrukcijos nieks nedavė va pvz dukros meniu, tokio laiko kaip jūs dabar esat: 3.00-120 6.00-120 9.30-100 13.15-120 17.00-120 20.30-120 23.00-50 ml viso 850 ml sūnus tokio laiko valgė taip: 2.50-110 7.00-130 8.15 60 11.15-100 16.15-110 18.15-70 30.10-110 23.15-70 viso 750 ml su sūnum kaip sakau dariau daug klaidų, vis pergyvenau, kad mažai valgo ir vis kišau nereguliariai...mišinius išragavom panašiai kaip jūs...tik kad mano neatpylinėjo, o tiesiog nevalgė daug... siūlyčiau duoti gerųjų bakterijų būtinai mažutei
Na maniškė retai suvalgo 100ml.O ir tarpai tarp maitinimu 1-2 val.Bet kadangi nesenai perėjom nuo MP prie mišinuko,tai per daug nepergyvenu.Po biškį suvalgymo kiekis didėja ir tarpai ilgėja.
Nu Ačiū begalinei
Papildyta: O kokių ir kiek tų bakterijų gerųjų duoti?
Kadangi maniškė ištisai praklykė ant papulių,tai aš nesiterlioju.Daviau tik mišinį ir viskas.MP savaime baigia išnykt.Šiaip pora dienų buvo tokia niurzga,nes vistiek pripratimas prie papulio kad ir koks,bet gi buvo.
O gerųjų bakterijų aš neduodu,nes paprastam Aptamil'į jų jau pridėta QUOTE(Amri32 @ 2010 03 28, 14:31) Nu Ačiū begalinei Papildyta: O kokių ir kiek tų bakterijų gerųjų duoti? bandyk išlaikyti intervalus panašius tarp maitinimų, bent 3 val...nespėja mišinio virškinti žarnynas, MP virškinamas greičiau...o daviau ACHIDOPHILUS BIFIDUS, po vieną kapsulę ( išleistus miltelius vandeny ) vieną kartą dienoj... dėl pieno...mano neėmė nei vienas vaikas, tai ir nesiterliojau, apie mėnesį pavykdavo prasikankinti maitinat, tikrąja ta žodžio prasme, tai ir nedaviau, o pienas dingo savaime, pirmas dienas nutraukinėdavau kas 3 val, vėliau kas 6, paskui ti ryte ir vakare ir per pusantros savaitės dingo QUOTE(VaiPė @ 2010 03 28, 14:43) pridėta, bet aš dar apie mėnesį papildomai daviau, taip gydytoja rekomendavo QUOTE(Amri32 @ 2010 03 28, 13:22) Dabar ką tik maitinau, tai 110ml išgėrė.Aš dar galvoju, kad mažytė gimė, tai jie patys ir pasikoreguoja tą kiekį natūraliai, juk nepuls dabar po 170ml įveikti į tą mažą skranduką. Maniskei 8,5 menesio ir tai 180ml iveikia tik is ryto pabudus ir pries nakti, tai net ir neisivaizduoju kad tokio amziaus leliukas igertu toki kieki
Mes irgi geriam aptamil, susitvarke tustinimasis, tustinasi 1 karta per diena. Manau problema ne misinyje
mano vyriokas kartais buna tik koki 100isgeria,nors buna ir nevalges pora valandu.tiesiog vaikas geria tiek,kiek jam reikia
Sveikos
QUOTE(Amri32 @ 2010 03 31, 19:27) Sveikos nutraukinėk pieną dar, nes susiguzuos, kas kokias 6 val, arba ryte ir vakare... viskas bus gerai, valgykit ir stiprėkit
Nusipirkau siandiena Aptamil 1. Isgerem du kartus ir fontanu atpylem abu kart...
Ir kur dabar deti pilna deze... Nuo aptamil AR po kokio menesiuko vartojimo labai stipriai uzkitejo viduriai... Teks bandyti vel Comforta, nes po AR vartojimo ji pagereme viena dezute, tai viduriuku visai nesutvarke...
parduodu aptamil 2 kaina 18 lt rasykit i AZ
Musu mergyte irgi atpylinejo fontanu. Perejom prie Aptamil AR, dabar atpila ne dazniau kaip karta per para, bet uzkietejo viduriukai
Na mes valgom Aptamil 1 ir mums jis labai tinka. Viduriukai nekietėja, susitvarkė nes kai Holle naudojom buvo pakietėje. Ir siaip maziukas noriai ji valgo, nepucia pilvuko nuo jo, o ir neatpylineja, nebent labai jau retai..
sveikos,
kokioje vaistinje vilniuje galima nusipirkti aptamil comfort? niekur nerandam, jei galit i as atsiuskite zinute QUOTE(tabatule @ 2010 04 17, 17:44) kokioje vaistinje vilniuje galima nusipirkti aptamil comfort? niekur nerandam, jei galit i as atsiuskite zinute tai kad jo nebutinai vaistineje reikia ieskot, nors "Eurovaistines" tai turi (jei didesne), o mes perkam Maximose, bent jau Maximose XX (dvieju XX) visose yra
O maniškė Aptamil Comfort nevalgo.Bandžiau įsiūlyt,tai išbėrė
O mano mažiui Aptamil netiko
sveikos
nesuprantu, kas darosi, gerem aptamil allergy care, po to pabandziau pereiti prie paprasto aptamil 2 ir nebere mano vaiko, BET, nu nervas ima, kaip jis sunkiai issikrato, ant buteliuko sieneliu tokie mazi kaip zelatinos gabaliukai, nezinau kiek kratyt reikia kad issikratytu, ar jus nepastebit sito ? as jau galvoju keist pati misini nes kratyt atsibodo. pakomentuokit kasnors QUOTE(monikucia @ 2010 04 23, 13:21) sveikos nesuprantu, kas darosi, gerem aptamil allergy care, po to pabandziau pereiti prie paprasto aptamil 2 ir nebere mano vaiko, BET, nu nervas ima, kaip jis sunkiai issikrato, ant buteliuko sieneliu tokie mazi kaip zelatinos gabaliukai, nezinau kiek kratyt reikia kad issikratytu, ar jus nepastebit sito ? as jau galvoju keist pati misini nes kratyt atsibodo. pakomentuokit kasnors taip turi būti, jie ir nesusikratys...tiksliau ištirpsta per daug daug laiko, anksčiau temoj jau apie tai kalbėjom, nieko baisaus, taip turi būti...susirask anksčiau kas buvo rašyta, nemoku paaiškinti protingai žodžiu paplak, uždėk didesnio nr. žinduką, kad neužsikištų skylutės ir tegu geria Papildyta: QUOTE(Špokė @ 2009 12 01, 13:04) Sveikos, gavau gerokai paveluotą atsakymą iš Aptamil komandos: "Aptamil grupes misiniai papildyti prebiotinemis skaidulomis, jos ir lieka ant buteliuko sieneliu-taip ir turi buti. Naudokite zinduka didesne skylute. Maitinat Aptamil HA misiniu ismatos turetu buti skystos zalsvos koses konsisitencijos. Zalsva spalva del to, kad siame misinyje dalinai hidrolizuoti baltymai." Ačiū artita va radau atsakymą
maniskei 11 men naudojam aptamil3 liuks
Mamytes patarkit, ar gali buti, kad nuo sio misinio (paprasto APTAMIL) alergija pasireikstu po 3 menesiu naudojimo?
Geriam si misinuka beveik 3 menesius, pries pora savaiciu pradejo raudonuoti zandukai. Galvojau gal saulyte pakaitino, bet kad jau uzsitese. Kartais maziau, kartais daugiau parausta ir buna labai siltuciai. Jau nebesuprantu kas tai gali buti. Jokio kito maisto nevalgom, tik si misini. QUOTE(joto @ 2010 04 26, 21:43) Mamytes patarkit, ar gali buti, kad nuo sio misinio (paprasto APTAMIL) alergija pasireikstu po 3 menesiu naudojimo? Geriam si misinuka beveik 3 menesius, pries pora savaiciu pradejo raudonuoti zandukai. Galvojau gal saulyte pakaitino, bet kad jau uzsitese. Kartais maziau, kartais daugiau parausta ir buna labai siltuciai. Jau nebesuprantu kas tai gali buti. Jokio kito maisto nevalgom, tik si misini. manyčiau,kad gali...
mano mergytei 3 menesiukai, jau savaite kaip geriam APTAMIL 1 paprasta, pries tai gerem nan antialergini (nuo 2 menesiu nemaitinu), bet nuo Nan ji sunkiai labai tustinosi ir daznai zaliai, sukieteja viduriukai budavo
sveikos mamytes
,mes taip pat maitinames ar 1 taciau noriu pasikonsultuoti kiek jusu mazyliai valge budami dvieju men?tiek,kiek yra rekomenduojama ar daugiau? nes manasis suvalgo visu 100 ml daugiau nei yra rasoma rekomendacijose ant misinio pakuotes...
mano mazylei Aptamil tiko kuo puikiausiai, o nuo Hipp vos nevemdavo gerdama labai nepatiko
QUOTE(Indula @ 2010 04 27, 14:57) manyčiau,kad gali... truputi jau geriau, tepu kremuku, gal ne nuo misinuko, nes atrodo, kad viskas labai tiko. taip nesinori keisti misinuko, nes jau tuoj kita maisteli pradesim. |