Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar leisti vaikams žiūrėti filmukus,
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
jurgytia
Aš tai buvau prieš žiūrėjimą kita kalba, bet perskaičiau straipsnį kažkur, kad naudinga vaikams, nes padeda išmokti kalbos. Aišku, kiek jis ten jos išmoks iš filmuko, bet vis tiek g.gif
Limcamca
Kadangi gyvenam ne Lietuvoje, tai leidžiu ir džiaugiuosi, jei išmoksta naujų žodžių iš jų thumbup.gif
Milky-Way
Aš ir už , mano dukrytė, beveik visus filmukus žiūri anglų kalba, ir moka kelis žodelis angliškai. O kalba ji lietuviškai, bet moka ir rusiškai, nes vyro mama rusė. Iš pradžių galvojau bus blogai, maišys vienos kalbos žodzius su kitos, bet pasirodo puikiausiai skyria visas tris kalbas.
ziedute
Aš nieko tame smerktino nematau, ir manau tai jokios neigiamos įtakos neturi. Mano vaikai pvz žiūri animacinius filmukus rusų kalba (nors nemoka jos), anglų kalba... Esu girdėjusi, kad tokiu būdu yra netgi pramokstama ar pradedama suprasti kitą kalbą.
liute2
Mes konsultavomės pas akių gydytoją - galima apie 20 minučių per dieną, tikrai nekenkia, tik atstumas turi būti apie 2 metrus nuo kompiuterio.
ugne77
Žiūri ir dar kaip žiūri ax.gif
*badabum*
teko nemazai bastytis po pasauly ir gyventi keliose salyse, tai pvz skandinavijos salyse, Olandijoj ir kt per telika jei rodo filma tai visuomet originalo kalba, jie beveik nieko nevercia, o angliskai ten kalba absoliuciai visi, net paprasta pardaveja maisto parduotuveje, kaip supratau, nuo mazens ziureti TV gimtaja ir uzsienio kalba dar ne vienam nepakenke, jie ir savo kalba moka ir angliskai laisvai kalba ir tarimas ju geras.

O paklausius lietuvisku filmu igarsinima tai esu visom keturiom, kad ir Lietuvoje filmus per TV rodyty originalo kalba ir subtitrus lietuviskai.
Nes tie garsintojai, vienas zmogus igarsina penkis balsus, kalba vienoda intonacija, negaliu puse malonumo numusa, juk balsas daug ka reiskia, jau geriau vaikus nuo pa mazens pratinti prie geru dalyku, o ne treciarusiu garsintoju darbo.

Nesakau ir kad filmukus ir filmus ziureti tik ir tik anglu k. yra nemazai lietuvisku filmuku, o kai kurie, kad ir Disnejaus ir Pixar yra labai gerai igarsinti.

tikrai nepakenks thumbup.gif as kai augau anglisku filmuku nebuvo, bet buvo rusiski, tai paziurekit kiek yra Lt zmoniu, kurie niekada nesimoke rusu kalbos mokykloje, bet ta kalba kazkiek moka, nes ziurejo TV.
verutekl
QUOTE(ziedute @ 2009 10 05, 11:13)
Aš nieko tame smerktino nematau, ir manau tai jokios neigiamos įtakos neturi. Mano vaikai pvz žiūri animacinius filmukus rusų kalba (nors nemoka jos), anglų kalba... Esu girdėjusi, kad tokiu būdu yra netgi pramokstama ar pradedama suprasti kitą kalbą.
*

mano sunus irgi ziuredavo rusu kalba, dabar puikiai kalba ir pradejo dometis gramatika. Ir pries CN animacija nieko pries neturiu, nes tikrai vaikas greiciau gaudosi kalboje. O be to mazems, jei noras yra, reikia ko daugiau dometis kalbomis, nes jie labai greitai adaptuojasi ir neturi kompleksu, kaip mes. bigsmile.gif
wowerike
nematau problemos. vaikai supranta is paveiksliuku, is to, kas rodoma. nors ir kinu kalba butu hihihi.gif
Vaidida
Aš irgi už 4u.gif Nes pati būdama mažytė žiūrėjau filmukus daugiausiai rusų kalba. Tai tikrai padeda pramokti kalbos. thumbup.gif
September_Lady
Leidžiu. Tai jau pirmas žodis yra "Spasyba" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Veni
Aš manau, kad kaip tik gerai svetima kalba - juk daugumas vyresnių taip ir išmoko lenkų kalbą, o maniškiai nors ir maži ne vieną anglišką žodį žino - svarbu ne kalba, o siužetas mirksiukas.gif
Alsė
O as lidziu ziureti ir anglu kalba, nes yra labai daug graziu Disnejaus, kurie lietuviskai neigarsinti ax.gif
Hedra:)
QUOTE(lengvute @ 2005 01 14, 14:25)
nežinau, aš tai neleidžiu, nes daug ko nesupranta, tik akių gadinimas, apstu lietuviškų, o kaip jūs darote?
*

as tai leidziu...sunaus megstamiausias yra tomas ir dzeris, paslapciu sodas arba teletabiai....o dabar kai atsirado naujas kanalas multimanija tai ten visi patinka, nes visi skiri maziems vaikms, lietuviu kalba ir patikrinti psichologu kad nedarytu vaikams blogos itakos....
laura1979
Leidziu ziureti filmukus smile.gif
Priscila
Leidžiu žiūrėti
JM
QUOTE(Veni @ 2010 01 15, 15:22)
Aš manau, kad kaip tik gerai svetima kalba - juk daugumas vyresnių taip ir išmoko lenkų kalbą,
*

o prie ko cia lenku kalba biggrin.gif gal anksciau rusu taip ismoko,bet kad lenku biggrin.gif biggrin.gif
Hedra:)
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 15, 17:20)
Leidžiu. Tai jau pirmas žodis yra "Spasyba" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

wa cia tai geras biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
dvija
Sakyciau net per daug greit,bet kiek anglisku zodziu ismoko doh.gif Ir esme pilnai supranta. smile.gif
Afalina
leidžiu žiūrėti ne tik filmukus, bet specialią edukacinę TV vaikams lenkiškai, rusiškai, angliškai. Per www.itv24.lt yra daug nemokamų gerų kanalų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Nereikia baimintis dėl kalbų: jos nesusimaišys.
Roberta-z
Leidžiam po pora valandų kas dvi dienas
Dzenete
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 15, 17:20)
Leidžiu. Tai jau pirmas žodis yra "Spasyba" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

O mano 2 su puse metu dukrytės zodis jau nebe aciu o thank biggrin.gif
Ji ziuri kazkoki mikio kluba dar kelis per Disnejaus tv, daug jau ziuriu man anglisku zodziu meto, bet manau geriau jau leisti angliskai ziureti koki Miki ar traukinukus po pieva vazinejancius, nei lietuviskai Simsonus. Ka daryt kad toki kaip "paslapciu sodas" tik pora kartu i savaite rodo, biggrin.gif
CiaRuta
Aš leidžiu, Baby tv žiūrėt, nes ten ne tiek daug iš tiesų ir kalba, be to visi filmukai yra mokomieji, su aiškia anglų kalba. Taip mes tokiu būdu košytę valgom. biggrin.gif
Limcamca
QUOTE(lengvute @ 2005 01 14, 14:25)
nežinau, aš tai neleidžiu, nes daug ko nesupranta, tik akių gadinimas, apstu lietuviškų, o kaip jūs darote?
*

Aš leidžiu.
Šneka lietuvių, anglų kalbomis.
Dabar namie ant bangos, rusiškas Kūlverstukas, mat taip nusireguliavo TV ir pametė distancinį lotuliukas.gif Nu, ir prašom: rusiškus žodžius visai puikiai supranta. Net, mes jau su MB, nebegalim rusiškai kalbėtis, jei reikia, kad vaikas nesuprastų doh.gif
plecha78
Nenorejom leist, bet dabar ziurim,kad tai visdelto i gera-ir didesnioji, ir mazoji po truputi mokosi kitu kalbu - pacios, nereikia verst ar specialiai mokyt! thumbup.gif
kristalcik25
mes irgi leidziam ax.gif
laimingiausiamama
Leidžiu
Jau metai kai žiūri tik rusiškus filmukus, ne tik viską supranta bet jau ir pati pakankamai gerai kalba
Cucumi
As leidziu ziuret viska, tik niekada nerodau ir nerodysiu nesamoningu multiku... Tik paprastus, o ne kazkokius transformerius ar issproktakius.
Manasis jau pazysta teletabius ir dievina juos biggrin.gif
dasinka
QUOTE(Cucumi @ 2010 06 02, 14:24)
As leidziu ziuret viska, tik niekada nerodau ir nerodysiu nesamoningu multiku... Tik paprastus, o ne kazkokius transformerius ar issproktakius.
Manasis jau pazysta teletabius ir dievina juos  biggrin.gif
*

Pritariu, nes siais laikas per tv rodo daug tikrai nesamoningu "filmuku", kur aiskiai rodomas ir smurtas, mustynes, kraujas... Mano laikais tokiu nebuvo(bent jau nepamenu). ziuredavom ta dabar vadinama senaja animacija, visokias "candy candy"(sis labai patiko). vaiku dar neturiu, bet kai ju turesiu, stengsiuosi rodyti grazius, pamokancius filmukus wub.gif
Daiva41
Maniškis tik neseniai atrado televizorių biggrin.gif
Jam dabar 2 metai ir 3 mėnesiai.
Teletabiai jam kažkas....
O juos dabar žiūri tada kai neina į lopšelį, savaitgaliais . Per Lietuvos Ryto TV rodo rytais, tai būna ašarų pakalnė, kai jie baigiasi doh.gif
mantuxx
kodel gi ne, jei vaikui idomu
just77
mes leidžiam žiūrėti tik savaitgaliais
***angeliuke***
Nežinau kodėl bet mano vaiką traukia filmukai ne lietuvių kalba doh.gif
Skaniažandė
Manau, kad nereiktu vaiko riboti. Tegul dziaugiasi, kad gali daryti tai, kas idomu - kitaip taps toks kuris daro taip kaip visi. : )
skruzdeliukas77
Manau, galima leisti kita kalba žiūrėti, vaikai imlūs, greičiau perpranta kalbą. Tik, žinoma, TV žiūrėjimą reikia būtinai riboti.
Burberry*
QUOTE(skruzdeliukas77 @ 2011 03 25, 11:33)
Manau, galima leisti kita kalba žiūrėti, vaikai imlūs, greičiau perpranta kalbą. Tik, žinoma, TV žiūrėjimą reikia būtinai riboti.
*

visiškai pritariu drinks_cheers.gif.
Renata_Bo
Mes ziuryme rytais rusu multikus kur moka japonu ir anglu kalbas.Nieko blogo tame ne matau.
*Ingridska*
nematau tame nieko blogo, tik pastebėjau, kad mano penkiametė jau moka nemažai angliškų žodžių. Vadinasi nauda tik yra thumbup.gif
lijo lijo
Aišku, kad leisti smile.gif Maniškis (3 metų) jau kokius metus žiūri ispaniškus filmukus. Ir man labai smagu, kad jis žino, kad pelotta yra kamuolys, o baljena - banginis, amigos - draugai ir pan. Angliškus irgi žiūri. Manau, kad tai kažkada nors truputėli padės makantis užsienio kalbos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.