Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Scrapbooking
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Girasol
Scrapbooking? Kas tai yra? Kodel tai taip populiaru uzsieniuose? g.gif Gal kas turit daugiau info? tiesiog pasidalinkim, nes man idomu pasidare, gal kas gali papasakoti apie tai nuo A iki Z? ax.gif
irmulia
Kažkada tuo domėjausi. Pas mus dar kol kas nepaplitę, bet kad jau užvedei temą, tai paplis kaip virusas. biggrin.gif

Tai sakyčiau dekoravimo metodas, kai panaudojamos įvairios smulkmenos, kurias šiaip mes linkusios išmesti: savaržėlės, juostelių galiukai, medžiagų skiautelės, popieriukai, pašto ženkliukai, barkodai ir tie patys trafaretai, popieriaus raižymas (embossing) ir tt.t.t.t.
Visa esmė slepiasi estetiškame komponavime, kompozicijoje, kai kiekviena detalė yra savo vietoje.
Vieniems tai gali pasirodyti perkrauta, kitus tai sužavi.
irmulia
Pasirausiu savo archyvuose ir mestelsiu keletą pavyzdėlių mirksiukas.gif

Ko dar nepaminėjau, kad Scrapbooking metodu dekoruojami dažniausiai foto albumai, įvairiausių gyvenimo akimirkų apipavidalinimas pavyzdžiui kaip 1- asis gimtadienis, atostogų akimirkos, pirmoji klasė, ir t.t.t.t.t. biggrin.gif
Tiksliau tai kitoks orginalus (dažniausiai analogų neturintis) foto arba jų albumų pateikimas

Taip pat galima dekoruoti ir atvirukus, vokus, etiketes, rankines, baldus, rėmelius, šviestuvus ir t.t.tt. smile.gif

Toks tašiukas wub.gif

user posted image

user posted image
Girasol
Irmulia, kaip visada nepakartojama 4u.gif
As, jei gerai supratau, scrapbooking'as buna dvieju rusiu g.gif kai visa tai daroma rankomis, arba montuojama kompiuteriu 4u.gif

user posted image

irmulia
Taip, tik pastarieji vadinamieji fotomotažai, kurie man schmoll.gif . Tikruose albumuose (scrapbook-albumas) galima pačiupinėti lapelius, pauostyti (jei sulaistyta aromatu kokiu) žodžiu šie man gyvesni ir vertingesni. Nors pastaruosius padaryti tereikia tureti kompiuterį, kokią kompiuterinės grafikos programą ir nuotraukų.

Čia video filmukas

Prie tokių rėmelių galima įrašyti ir eiles wub.gif
user posted image

Puiki dovana močiutei

Dažų paletė virto foto albumu
user posted image

Girasol
QUOTE(irmulia @ 2007 05 31, 16:15)
Taip, tik pastarieji vadinamieji  fotomotažai, kurie man  schmoll.gif . Tikruose albumuose (scrapbook-albumas) galima pačiupinėti lapelius, pauostyti (jei sulaistyta aromatu kokiu) žodžiu šie man gyvesni ir vertingesni. Nors pastaruosius padaryti tereikia tureti kompiuterį, kokią kompiuterinės grafikos programą ir nuotraukų.
*

joooooooo unsure.gif vasarele mano parduota wub.gif
va cia dar yra nemazai pavydziu ax.gif
irmulia
Arba kaip kubas...
user posted image

man šie labai mieli wub.gif
user posted image

pilka
http://patmiaou.canalblog.com/

4u.gif 4u.gif
Gretchen
as pasirodysiu savo kazkada sumeistrauta darbeliuka
http://www.greta-design.net/ohters6.htm
Girasol
Gretchen, grazu wub.gif
o cia "printable" popierius scrapbookingui italijos tema. Italija
Girasol
user posted image
Girasol
Sitas toks paprastas, bet kazka mielo turi:

user posted image

Sitas irgi kazka uzkabinancio turi

user posted image

ir sitas:

user posted image
Girasol
user posted image

ir sitas wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Girasol
dar tas:

user posted image
irmulia
Žurnalas

Dar vienas žurnalas
uups
doh.gif tik dabar supratau, kad as jau seniai scrapbookinu bigsmile.gif
savo nuotrauku albumams naudoju viska, kas man kelia kokius prisiminimus,- laikrascius su svarbiom zinutem, zhemelapius, miestu herbus, turistinius gidus, zhemelapius, vaikishku knygeliu pieshinukus, atvirukus, autobuso bilietus (svedijoj,pvz, ant ju spausdinamos zymiu zmoniu mintys thumbup.gif ), istaigos, kur dirbau metines ataskaitos irgi puikus fonas klijuot nuotraukoms mirksiukas.gif ir tt ir tp.
Tik nelabai ka galiu parodyt,- kazkaip zmoniu nuotraukose daug blush2.gif
user posted image

user posted image
irmulia
Video kaip paprastos užrašų knygelės viršelį pakeisti orginalesniu (pats principas biggrin.gif

Kompozicijų pavyzdžiams

aprašymas (anglų kalba)
user posted image

Srap-Žodynas(prancūzų kalba)

Nerealus grožis wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Šaltinis
irmulia
Tikrai pravers... mirksiukas.gif

user posted image
irmulia
Žurnaliukas
user posted image
irmulia
Dar vienas žurnalas su schemomis ir paaiškinimais
user posted image

irmulia
Keletas pamokėlių biggrin.gif

Vaizdžiai
user posted image

Pagrindai
user posted image

Išsamiai
user posted image
zuikiniauskienė
Užsieny labai daug gražių albumu scrapboking'ui mačiau ir visokių medžiagų (sagučių, gėlyčių, popierėlių ir t.t.) jiems dekoruoti. Netgi atvirukų rinkiniai yra, kuriuos pats gali pasidaryti. Šiaip toks menas labai lavina vaizduotę ir kūrybą, tik pas mus Lietuvoj kažkodėl tai dar nėra populiaru. Na, bet gal viskam savas laikas. mirksiukas.gif
zuikiniauskienė
Daug idėjų: 4u.gif

http://picasaweb.google.com/rocha289/ScrapBooking
irmulia
QUOTE(zuikiniauskienė @ 2007 06 16, 23:05)
Užsieny labai daug gražių albumu scrapboking'ui mačiau ir visokių medžiagų (sagučių, gėlyčių, popierėlių ir t.t.) jiems dekoruoti. Netgi atvirukų rinkiniai yra, kuriuos pats gali pasidaryti. Šiaip toks menas labai lavina vaizduotę ir kūrybą, tik pas mus Lietuvoj kažkodėl tai dar nėra populiaru. Na, bet gal viskam savas laikas. mirksiukas.gif
*

Kas tiesa, tas tiesa, pas mus viskas pavėluotai, bet situacija gerėja ir tuo reikia džiaugtis. Kalbant apie priemonės ir gėlytes, manau puikiausiai galima panaudoti tas, kurias parduoda siuvimo reikmenų parduotuvėje- tokios į atlapus segamos arba galvos papuošimui mirksiukas.gif mirksiukas.gif Ir aišku,visada galima užsisakyti internetu
justess22
Kaune galima ši bei tą scrapbookingui nusipirkti va čia (tik pavažiuokit žemiau prie dekoravimo elementų)

ale darbo valandos pas juos labai keistos g.gif
Monique
Kaip džiaugiuosi, kad radau šią temą yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif, nes prisižadėjau sau padaryti dukrytės metukų gimtadienio proga dekoruotą nuotraukų albumą ir man taip trūko idėjų... Labai jums ačiū thumbup.gif . O gal žinot, kur Vilniuje būtų galima nusipirkti dekoravimo elementų?
irmulia
Kokų dekoravimo elementų tau reiktų?
Vilniuje kol kas dar neteko matyti g.gif
Bet galima išsisukti su tai ką turi namie: įvairios smulkmenos, juostelės, etikėtės ir pan. dalykėliais mirksiukas.gif
Monique
QUOTE(irmulia @ 2007 06 23, 15:00)
Kokų dekoravimo elementų tau reiktų?
Vilniuje kol kas dar neteko matyti  g.gif 
Bet galima išsisukti su tai ką turi namie: įvairios smulkmenos, juostelės, etikėtės ir pan. dalykėliais  mirksiukas.gif
*

Jau apžiūrėjau, ką turiu namie mirksiukas.gif . Gerai, kad neišmetu visokių reikmenų ir papuošaliukų nuo dovanų įpakavimų ax.gif . Nuotrauką taip pat išsirinkau, bandysiu, kas gausis. Jaučiu, susirgau scrapbookingu wub.gif . Beje, PC "Europa" radau, kad yra pirkti viena dėžutė su albumu ir kitais reikalingais dalykėliais, bet susilaikiau ir nepirkau. Tu teisi, kad pirmiausia reikia išnaudoti namų atsargas drinks_cheers.gif .
Toliai
bigsmile.gif Suuuper tema.. As vis gėrėjausi tokiais dalykėliais, ir net išsisaugodama puslapius įvardindavau kaip koliažiukus, o čia pasirodo... doh.gif
Xex, kadangi tema atsirado SM, tai man atrodo po kokio pusmecio scrapbooking Lietuvėlėj bus plačiai pasklidęs.... cool.gif biggrin.gif Kaip kad dabar dekupažas, plečia savo erdves... biggrin.gif

o čia dar idėjoms - http://www.artdolls.info/cat_paper_altered_art.html
irmulia
Greičiausiai taip ir bus drinks_cheers.gif
Siūlau visą Europą ir Ameriką į Lietuvą suvežti, tada supermamos bus labai patenkintos biggrin.gif

O čia kad neužsimirštų ši nuostabi tema

user posted image

user posted image

user posted image

Šaltinis
Monique
Na va, pirmą bandymą galima pamatyti čia ax.gif
Monique
QUOTE(irmulia @ 2007 06 30, 21:42)
Gražiai gavosi, o leliukas tai iš vis  wub.gif 
tiesa, jei pačios foto kraštelius apipavidalintum, būtų dar gražiau  ax.gif
*

Ačiū, dėl kraštelių tai irgi galvoju, šiandien nusipirkau medžiagų drinks_cheers.gif . Be to, kadangi nuotrauka ne iš albumo, tai dar reiks pabandyt įrėminti. Tikiuosi, po truputį įvaldysiu šį meną.
irmulia
Štai šis darbelis man truputį perkrautas

user posted image
Šaltinis
Monique
Man tokie perkrauti irgi nelabai schmoll.gif . Manau, kad dekoracijos turėtų tik paryškinti ir papuošti nuotrauką, bet neužgožti jos.
garbana
QUOTE(nighttingale @ 2007 07 03, 14:45)
nedaug  verysad.gif aš išbandžiau tik digital scrapbooking...
*

nightingale, imkis tikro "gyvo" scrapbooking! zinok, geris neispasakytas mirksiukas.gif Man dusia atsigauna kaip balda restauravus biggrin.gif

O kuriancios merginos, jus i albumus viska darote ar ant atskiru lapu ir galiausiai viska i segtuva?
irmulia
Galima "apvilkti" pirktinius albumus tokiu grožiu arba darytis pačioms kiekvieną puslapį biggrin.gif
Pirmas variantas greitesnis, antras reikalauja daugiau laiko ir materialo mirksiukas.gif
garbana
antran variantan nuotrauku daugiau telpa, o albume jau kaip ir ribojamas esi smile.gif ir dar man "problema" su albumais - lapai tai isskilus pasidaro, tad sunku laikyti, neapima pats virselis g.gif
irmulia
QUOTE(garbana @ 2007 07 03, 14:16)
ir dar man "problema" su albumais - lapai tai isskilus pasidaro, tad sunku laikyti, neapima pats virselis  g.gif
*

Pabandyk visai nuimti viršelį ir jį " persiūti" "patiuninti"pagal lapų storį bendrai paėmus mirksiukas.gif
garbana
QUOTE(irmulia @ 2007 07 03, 15:20)
Pabandyk visai nuimti viršelį ir jį " persiūti" "patiuninti"pagal lapų storį bendrai paėmus  mirksiukas.gif
*

dabar itemptai renku viska, kas su pajuriu susije ir dar mastau kaip virseli "marinistini" padaryt. Jau ir akmenukais, ir zvyru-smeliu, ir juros nugludintom sakom, ir jurinem virvem su kriauklem padengt planavau, bet nebeissirenku kuom biggrin.gif doh.gif

Gal pati kazkoki projekta buri ar brandini mintyse?
irmulia
Su Scrapbooking dekoro metodu susipažinau pernai žiemą ir idėjų bei minčių yar labai daug, kad net tenka jas užsirašinėti biggrin.gif

Dėl jūrinės tematikos tai tiesiog paderini, kas labiau tinka ir gausis thumbup.gif aš tikiu mirksiukas.gif Ir būtinai čia pasirodai su savo šedevru smile.gif
irmulia
Tags ir ne tik smile.gif
Monique
Man labai patiko toks variantas: čia. Bandysiu kažką panašaus 4u.gif

Kalbu apie susegimą smile.gif
irmulia
Merginos apsilankykite www.hobbycentras.lt pas juos radau nemažai priemonių šiai dekoravimo sričiai thumbup.gif
Vasara gimusi
O Vilniuje nezinot kokios parduotuvytes, kad bent kazka rast? Otai laksciau visur, nieko ypatingo neradau. Europoj "Staipoj" radau siokio tokio dekoruoto popieriaus ir dekoruotos kalkes.Zirkles figurines ir skylamusi su viena skylute radau Oficcce 1. O Popieriu perku ten kur pamatau. Sevcenkos gatvej yra rastiniu prekiu parduotuve, ten radau blizgaus popieriaus (aukso, sidabro) ,dar yra Senamiesty parduotuvyte dailes reikmenu,tik nezinau kaip ten gatve vadinas, pirma karta sunku rasti, kai eisiu kita karta, parasysiu adresa, tai ten radau tokio popieriau graziai dekoruoto ir akvarelinio popieriaus ten daug(o akvarelinis kietas ir faktura grazia turi, galima paciam tonuot ir gerai gausis).tai va.Saguciu pilna visur ir juosteliu, as tai pirkau salia kalvariju turgaus yra Audiniu parduotuve,ten. O dar radau Seskineje, kur poliklinika yra, priesais "Iki', ten pasaze apacioje yra rankdarbiu maza parduotuvyte,sagutes tokias grazias radau vaikiskas, kurios kaip tik tinka Scrapbookingui, po 10ct vienetas.tai va. dar su raidelemis kubelius radau vaiku prekiu parduotuveje "Cipolino", ten komplektukai mergaitems veriniams daryt, kainuoja tik 4 lt, o kubeliu tikrai nemazai.
Na nezinau ar reikalinga info, bet prirasiau blush2.gif
irmulia
gal kam pravers... matosi kaip galima surišti knygą
user posted image
Monique
Labai didelis popieriaus pasirinkimas yra Mylidoje, Savanorių prospekte prie HyperRimi. Tiesa, buvau ten labai seniai, prieš du metus, bet nemanau, kad kas būtų labai pasikeitę, gal kaip tik asortimentas pagausėjo biggrin.gif . Reiks apsilankyti. Ten buvo ir gražaus dekoruoto kalkinio popieriaus. Be to, jie gali supjaustyti lapus į norimo dydžio gabalus.
irmulia
O kur surasti tokio pergamentinio popieriaus ?(primena baltą matinį plastiko lapą) g.gif
garbana
va, merginos, gal kam ikvepimas ateis mirksiukas.gif Is interneto lobynu:
cia, kazkuri laukimosi albumuka zadejot daryt mirksiukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

megsta dabar amerikietes daryt ant tokiu popieriniu maisiuku albumukus. Va, idesiu pavuzdziu, bet gal kuri jau isbandet?
user posted image
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.