Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skausmas kirksniu srityje
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
Akville
Sveikutes 4u.gif
man jau kelinta savaite kaip skauda kirksniu srityje, ilgai pasedejus labai skauda vaikstant....
Atrodo, jokiu pakitimu limfmazgiuose nera g.gif
Gal cia del blogos avalynes?
O gal pivo tempimas/augimas toks?
mums dabar - 18 savaite biggrin.gif
Gal kam nors taip yra buve?
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Pentarda
QUOTE(Akville @ 2007 05 31, 18:14)
Sveikutes 4u.gif
man jau kelinta savaite kaip skauda kirksniu srityje, ilgai pasedejus labai skauda vaikstant....
Aciu uz atsakymus 4u.gif
*

Man jau 36 sav. ir sis skausmas karts nuo karto kartojasi jau nuo 19- 20sav. Kiek klausinejau gydytoju tai jei jis laikinas, greit praeina ir retai buna tai yra normalu, nes visa tai yra nuo papildomo svorio stuburui. verysad.gif Bet jei skausmas nuolatinis, na labai daznas tai reik kreiptis i gydytojus unsure.gif Nes kai gulejau 24 sav ligoninej tai buvo moteru kurios su tokiu skausmu buvo paguldytos i stacionara..... blink.gif
Taigi galvok pati g.gif
Atsarga gedos nedaro mirksiukas.gif
Flump
man jau 34 savaites. skausmas kirksnyse prasidejo nuo 30 savaites. jeigu ilgiau pasededavau, nagaledavau normaliai vaikscioti del skausmo. kartais nagalejau net kojos pakelti, kad apsimaut kelnes. buvo labai sunku, nes kaip tik vyko pasiruosimas egzams, reikejo prie kompo sedet. as gyvenu Londone ir cia mamoms, kurios gimdo pirma syki vyksta kursai ligonineje. ir cia patare, kad mes stengtumemes sedet ant kamuolio. yra toks didelis kamuolys naudojamas sportui, aerobikai ir panasiai. nezinau kaip lietuvoj, bet cia jie labai pigus. tai as pasiskolinau ta kamuoly is sesers ir kai reikedavo pasedet prie kompo ar siap prie rasomojo stalo, tai as sededavau ant to kamuolio. 1. kai sedi ant to kamuolio nera tokio svorio ant stuburo, nes kazkiek kruvio eina ant koju 2. kadangi turiu varikozines venas kojose, man atrodo, kad sedint ant kedes uzsispadzia kazkokios venos ir kraujas blogai cirkuliuoja kojose. 3. sedint ant kamuolio galima labai lengvai keisti poza. pvz: sukti klubus ratu, pasiridenti i prieki, pasukti klubus i viena puse paskui i kita. ir vaikui labiau patinka kai mamyte juda, supuoja.
dabar labai retai uzeina skausmai. nebent tenka sedet kedej.
taip pat atarciau pabandyt plaukiojima. ir kojas judini ir netoks kruvis stuburui.
dar kartais darau jogos pratimus nesciosioms. pabandyk si websaita:
www.babychanneltv.com
ten paieskok laidu kurios vadinasi Yoga in Pregnancy. is pradziu nuspausk Exercises ir tada beveik pacioj apacioj bus sitos programeles. tai trumpi video, kur daro kaikurios pratimus nesciosioms. ten pamatysi ta kamuoli, jei nezinai kaip jis atrodo.

Papildyta:
:) :)
Akville
Flump,
aciu tau 4u.gif
*Spyglė*
Susidūriau ir aš jau su ta problema doh.gif Pradėjo skaudėti nuo 29 savaitės.Sunku koją pakelti,nes tuoj jaučiu skausmą.Taip pat sunku ir lovoje apsiversti,atrodo,kad kojos tuoj išsiskirs doh.gif
Akville
Vis delto, manau, cia del sedejimo sitas skausmas verysad.gif
Atostogavau pas tevus kaime 2 savaites, tai super - jokiu kirksniu skausmu, galiu kojas kilnot i kaire, i desine biggrin.gif
Bet, va, grizau, atsisedau prie kompo darbe - vakare vel tas pats.
Manau, reikia kuo daugiau judet, stovet. Nesedet ax.gif
*Spyglė*
QUOTE(Akville @ 2007 07 03, 16:43)
Atostogavau pas tevus kaime 2 savaites, tai super - jokiu kirksniu skausmu, galiu kojas kilnot i kaire, i desine biggrin.gif
*

Man tai tas skausmas visai nesusijes su sedėjimu,nes aš kuo daugiau pagastroliuoju,tai paskui vakare man dar labiau skauda ir tada išvis vos paeinu
debesija
tongue.gif
*

Kai man taip buvo, tai gyd. sakė, kad tempiasi gimdos raiščiai. g.gif

Bet gi tau, Akville, skaudėjo kirkšnis ir kai ligoninėje gulėjai. Tai tada tas ūsuotas gydytojas, kur paleidžia tik nuo "lėktuvo" į laisvę tau sakė, kad čia dėl hormonų veiklos organizme, ane? tongue.gif mirksiukas.gif

O šiaip tai man patiko Flump komentaras thumbup.gif drinks_cheers.gif
Akville
Labas, Debesija 4u.gif
Tada, dar galima sakyt, neskaudejo.....
O paskui.... kelniu negalejau uzsivilkt, kojos pakelt neisejo unsure.gif
Dabar jau kiek maziau...
Dar viena daktare sake, kad cia nuo pries 9metus darytos apendikso operacijos - saaugos tempiasi..
Zodziu, nelabai suprasi ax.gif
O to dedes ir tos ligonines nelabai ir prisimint norisi g.gif
Sekmes tau biggrin.gif
zuasta
*

Man irgi skaudėdavo,kai darbe sėdėdavau
debesija
QUOTE(Akville @ 2007 07 10, 17:41)
Labas, Debesija 4u.gif
Tada, dar galima sakyt, neskaudejo.....
O paskui.... kelniu negalejau uzsivilkt, kojos pakelt neisejo unsure.gif
Dabar jau kiek maziau...
Dar viena daktare sake, kad cia nuo pries 9metus darytos apendikso operacijos - saaugos tempiasi..
Zodziu, nelabai suprasi ax.gif

*

Na va... man kartais atrodo, kad gydytojai patys nelabai žino, kas yra, todėl susako ką nors, kad ramu būtų g.gif

Svarbu, kad nieko rimto, o tik šiaip skausmeliai, duodantys žinoti, kad esi ne viena 4u.gif

Sėkmės!
pincius
nu as irgi su tokia laime susiduriau doh.gif kai pavaikstai,kai pasedziu,kai pasilankstau...nu vienzo tik gulek,kas mano atveju yra neimanoma
Akville
QUOTE(pincius @ 2007 07 19, 13:48)
nu as irgi su tokia laime susiduriau doh.gif kai pavaikstai,kai pasedziu,kai pasilankstau...nu vienzo tik gulek,kas mano atveju yra neimanoma
*

Ir dar labai svarbu yra avalyne.
Pvz. man ant visiskai lygaus pado blogai....
Ant aukstesnio nei 3 cm - irgi blogai...
Bandyk ir tu keisti avalyne - gal bent siek tiek apmazes skausmas ax.gif
VINIpooch
man irgi nuo kokios 30 sav skauda, ypac jei daugiau pajudu, tai kol vaikstau - nieko tokio, tik prigulu - tai nei ant sono apsiverst, nei apsirengt, nei nusirengt sad.gif
Fanta*
Aš vakar irgi pajutau tokį diegimą šioj srity g.gif Maniau, kad gal kas nelabai gerai. Na ryt iš ryto vizitas pas gydytoją kaip tik, tai gal papasakos kas ten yra, nes man ir šiaip gimda per kieta, tai pradėjau pergyvent, gal ten koks kaklelis streikuoja doh.gif
BusyBee
O gal kam taip yra buve anksciau? Apie 5ta savaite? g.gif As galvojau, kad sportuodama pasitempiau, bet is tikro nieko per daug rimto nesportavau, tai tas kaip ir neimanoma. Ko gero cia del neshtumo, bet kas gi taip anksti darytis gali? g.gif
dynka
Na, man prasidejo apie 20 sav., itariu, kad nuo sedimo darbo.
idommi
Kelias savaiteles vis pajusdavau, o siandien vos paeinu blink.gif Tikiuos nekankins toks skausmas iki galo. Jau ir kamuoli atsiridenau prie kompiuterio ax.gif
Katukė
Nemanau, kad tai dėl sėdėjimo g.gif . Tikrai pakankamai judu, bet... Kartais einant ar atsigulus negaliu pakelti kojos, atrodo kad išsinarins. Literatūra rašo, kad tai nuo gimdos spaudimo dubens srityje ir nieko čia nepadarysi verysad.gif verysad.gif Teks pakentėt, juk vardan 2.gif
Biellka
nesigasdinkit, taip nesciosioms buna ir cia nieko baisaus, susitaikykit su tuo
kareivike
jo pas mane irgi skausmai yra, bet sake belieka gydytoja kentet smile.gif
Brukne
aha, ir mane tokia problemele uzpuole atejus treciam trimestrui... Bet pastebejau kad kirksnis skauda tada kai daugiau kazkur pasivaikstau ar laiptais palipu, tada sekancia diena jau jauciu skausma... gal cia skaitosi kad per mazai judu...
kareivike
QUOTE(Brukne @ 2008 09 02, 12:10)
aha, ir mane tokia problemele uzpuole atejus treciam trimestrui... Bet pastebejau kad kirksnis skauda tada kai daugiau kazkur pasivaikstau ar laiptais palipu, tada sekancia diena jau jauciu skausma... gal cia skaitosi kad per mazai judu...
*

man tai skauda kai tenka daugiau stoveti o paskui atsisedi ir atsistoti ziaurus skausmas blink.gif
daliausia
Man tai tokie skausmai mazdaug 20-21 sav. prasidejo. Vos pakrutejau. Tokie skausmai gali reiksti ir gresianti persileidima ar prieslaikini gimdyma. Mane gydytoja patikrino, psakake kad nieks negresia ir liepe gryna kalci (butinai be vitamino D) gerti. Dar i baseina pradejau vaikscioti, tai gerokai sumazejo skausmai. Nors nakti vistiek sunku apsiversti ... skauda... sad.gif .
Gal kas susiduret - kelinta diena, ypac rytais skauda visus ranku pirstus ? ka daryt?
dolly`
as kazkur tai nuo 36 sav pradejau jausti skausma kirksnies srityje, bet tik desinej pusej... ir jis buna tik kai stoviu ar einu, jau taip sudiegia, kad pajudet neina... gydytoja sake, kad tai del didejancios ir viska spaudziandios gimdos, patare daugiau mankstintis, o jei ka- praeis tik po gimdymo, kai niekas nieko nespaus 4u.gif
Erszebeth
QUOTE(daliausia @ 2008 09 05, 12:21)
Man tai tokie skausmai mazdaug 20-21 sav. prasidejo. Vos pakrutejau. Tokie skausmai gali reiksti ir gresianti persileidima ar prieslaikini gimdyma. Mane gydytoja patikrino, psakake kad nieks negresia ir liepe gryna kalci (butinai be vitamino D) gerti. Dar i baseina pradejau vaikscioti, tai gerokai sumazejo skausmai. Nors nakti vistiek sunku apsiversti ... skauda... sad.gif .
Gal kas susiduret - kelinta diena, ypac rytais skauda visus ranku pirstus ? ka daryt?
*

Kaip tik vakar su šituo skausmu nusiuntė mane iš poliklinikos į ligoninę. Na ir ką - su gimda, kakleliu viskas ok - reiškia, nieko daryti nereikia doh.gif O kad pati vos pajudu, kojinių neapsimaunu, einu kaip išsukinėtomis kojomis, naktį neišsimiegu dėl skausmo, jei noriu apsiversti - tai čia dzin fool.gif

Bet man sakė kalcio negerti (kietina kaulus? unsure.gif ), o gerti didesnius kiekius magnio (raiščiams, raumenims). Atseit, gal padės. Jei per 10 dienų nepadės, tada magnio nebegerti, o į skausmus nekreipti dėmesio blink.gif doh.gif lotuliukas.gif Gerai kad radau šią temą, reikės įsigyti tą kamuolį sėdėjimui.
Irmutė
Sveikos mamytės,
ir aš prisidedu prie Jūsų su savo skausmeliais blush2.gif, užvakar gal kiek ilgiau pasedėjau prie kompo, reikia atsistoti tai atrodo kas man čia tas kojas išsukinėjo doh.gif.
RaimaS
QUOTE(Akville @ 2007 05 31, 17:14)
Sveikutes 4u.gif
Aciu uz atsakymus 4u.gif
*

Man butent apie 18sav. ilgiau pasedejus skaudedavo. Paaiskejo kad tai tiesiog tempesi gimdos raisciai, pagulejau savaitele ir pirkau dirza kad pilveli padetu nesiotis drinks_cheers.gif
kareivike
QUOTE(daliausia @ 2008 09 05, 13:21)
*

as vakar buvau pas gine dar syki teiravausi, sake normalu svoris dideja lelius auga, gali paskaudeti ax.gif
lawwra_a
Sweikutes.
Paskaudendavo ir man, bet galiu pasakyti viena, neveltuj sakoma, kad reikia mums nestuke.gif daugiau ilsetis ir t.t.
Kai issededavau darbe visaaaa darbo diena, grizdavau namo, tai tokia savijauta, kad man viska skauda, viska tempia doh.gif o dabar, kai bedirbu tik po pusdieni, tai nieko man ir nebeskauda 4u.gif
Ilsekites daugiau 4u.gif lepinkites daugiau ir pamatysit visi tokie skausmeliai turetu praeiti drinks_cheers.gif
Inana2
Nezinau ar mes apie ta pati skausma kalbam unsure.gif Man regis skauda dubens kaulus, o ne kirkšnis - kaip surakinta viskas. Pasedejus irgi sunku išsijudint, vaikštau kaip raiša antis... Tikiuosi, kad tai irgi normalu - turbut skiriasi kaulai, nes man tai nebedaug liko - tik dvi savaites ax.gif

Oi, radau atskirau tema apie dubens skausmus blush2.gif
eegl
Mane ir kankina va tokios bedos kaip skausmas ir kai reikia issijudinti is lovos iki wc nusliuzt nakti tai ramstau visus kampus ir sienas o kartais net vyra zadinu kad gelbetu....o kai pasisakiau gyditojai tai ji pasake kad taip neturetu buti bet buna....nu dar ir tai pasake kad spaudzia gimda del to ir skauda....tai seip pati netycia atradau stebuklinga dalikeli kuris sumazina skausma o ypac kai reikia daug vaikscioti ogi tai nesciosios dirzas tai jis man dabar ziauriai gelbsti ne tik nuo to skausmo bet ir nuo tempimo pilvuke.... blush2.gif 4u.gif dar sese kvailino mane kad tokius pinigus ismeciau tam dirzui , ax.gif blink.gif bet as tikrai dziaugiuos ir nesigailiu kad ta dirza papirkau thumbup.gif ir pilvukui gerai ir man lengviau ir nugaros nevargina.... rolleyes.gif tad gal ir jum pagelbes 4u.gif
Agė
man irgi skaudena
kaip gerai, kad radau si skyreli, nes jau buvau beprisigalvojanti blogybiu

INDIERA
QUOTE(Agė @ 2008 10 15, 07:14)
man irgi skaudena
*

na man irgi taip yra tai pasakiau ginei, ta ji liepe nesioti gorseta kuris pilvuka prilaikytu.bet pirmo nestumo metu taip nebuvo.tai nusipirkau kelnaites su tampresniu juosmeniu.tai kaip ir geriau.jau nebeskauda. biggrin.gif
kareivike
dabar tie skausmai kirksniu srityje praejo thumbup.gif ir aciu dievui nes ziauriai skaudedavo ax.gif
kristinikė
QUOTE(Agė @ 2008 10 15, 07:14)
man irgi skaudena
*

Pasirodo aš ne viena tokia, t.y. su tokiais skausmais. Man jie prasidėjo kažkur nuo 30 savaitės. Viskas matyt čia nuo svorio tongue.gif Su kuo bekalbėdavau tai niekam nebuvo taip buvę, gerai kad netyčia čia užsukau ir radau šią temelę. Dabar ramiau 4u.gif
jurgag
Nu va paskaiciau , pasirodo ne as viena tokia smile.gif , man pirmi skausmai prasidejo kai buvo 16-18 savaite, bet jie gan greitai ir praejo, dabar jau 33 tai jau koki men skauda, daktare aiskino, kad laikysena keiciasi, svoris savo dadeda stuburui ir kaip ji sake gimdos raisciai tempiasi. O as jau tokiu nesamoniu buvau prisigalvojus doh.gif , o naktim tai buna nors kauk is skausmo kai reikia atsikelti, ant kito sono apsiversti, diena pasedejus ilgiau ar pagulejus tas pat... Tai kad mergaites mes ne vienos tokios ir visom tikrai but blogai negali, vadinasi su nestumu susije tai, vadinasi reikia laukti 4u.gif , visom stiprybes
MOTERIŠKUTĖ
Sveikutes 4u.gif
as taip pat dziaugiuosi radus sita temele,nes irgi jau nezinojau ka galvoti..Mums 32sav ir buvom su gresianciu paskutines 8sav tai jau galvojau mano kunas gimdymui ruosiasi...Gydytojai sakiau,tai sake,kad taip buna.Kartais tai tikrai gali reiksti pasiruosima gimdymui,bet dazniausiai tai nuo leliuko svorio.Man dazniausiai skauda vakarais ir aisku nakti,tada kai sunkiausia issikrapstyti is lovos,pvz i wc...sunku apsirengti...+dar prisiseda bendri nugaros skausmai...
Ko tik,mes,busimos mamytes nepatiriam ax.gif biggrin.gif
atide1985
pasirodo ne viena as kenciu ta skausma.. o gal kokius vaistukus geriat, nes kitoj temoj skaiciau, kad kaikuriom kalcio prirase?
arventina
Sveikutes,
Man kirksniuose skausmas prasidejo tik nuo 37 savaites ir skauda tik tada kai reikia lovoje apsiversti arba kai ilgai pasedejusi atsistoju. Bet tai ne tai skausmas kiek daugiau spaudimas. Tikriausiai del to kad yra spaudimas i dubens sriti.
Bet vat klubo sanari buvo pradeje skaudeti 32 svaite. Tai jausmas toks kad kai surakina nei paeiti nei atsistoti nei atsigulti nieko nebegali. Taigi tas skausmas atsirado tikriausiai butent tada kai vaikutis apsiverte galvute zemyn ir uzspaude koki nerva. Vienintelis vaistas kuris man padejo tai nestukiu aerobika baseine. Ta diena vos ilipau i baseina jau galvojau kad islipti pati negalesiu ir teks iskelti, bet po mankstos jau buvo jauciamas pagerejimas o po poros dienu skausmas visai isnyko. Del ko labai dziaugiuosi, nes jei ne baseinas tikriausiai iki nestumo pabaigos buciau vazinejusi su invalido vezimeliu, nes skausmas buvo nepakeliamas ir nenuspejamas. sudurdavo sanari visai netiketai. doh.gif
_Alba_
as iskart supratau, kad tas skausmelis kirksnyse yra zenklas, kad vaikucio galva isitaise tarp dubens kaulu tai ir kenciu, nes zinau, kad jau nebeilgai laukti savo stebukliuko wub.gif biggrin.gif bet skausmas buna intensyviausias ypac vakarais doh.gif gine patare trumpus, letus pasivaiksciojimus, tai kol einu dar nieko, bet jeigu atsisedu pasedet ir tada vel pradedu eiti, tai jomajo doh.gif kas per jausmas blink.gif
vienintelė
Smagumėlis jums kad taip vėlai skauda, man pirmo nėštumo metu nuo 6 mėn, o antro jau 4 mėn. jaučiu skausmus kirkšnyse ir gyditoja sako nieko čia nepadarysi sad.gif gaila kad taip anksti tenka juos kesti. Žinoma jie dar nėra tokie intensyvūs, bet vistiek skausminga.Rekomenduoja neioti dirža pilvui prilaikyti tai truputi padeda. Labiausia pasireiškia skausma i vakara turbut pervrgsta pilvelis.
Skaaja
man jau nuo 22 sav pradejo skaudeti kirksnyse, ir skausmas eina i kojas, ypac kai daugiau pavaiksciodavau ar tiesiog pavargdavau, o nakimis ziauriai skauda kai reikia apsiversti, atrodo kad kiekviena nerva jauciu. o dar ir dubens kaulu srityje skausmas naktimis... doh.gif . Man tai nakti padeda pagalvele tarp slaunu, tai ne taip skauda. gal ir jums padetu... gerai kad bent jau man taip ne vienai, tai lengviau kai pasiskaitineji ax.gif . Visoms kantrybes ir stiprybes busimoms mamytes 4u.gif laikykites.
Kameja111
sveikos mamytes, man irgi skausmas kirksnyse prasidejo pries savaitele, bet man jau 39 savaites, uz savaitukes jau gimdyti turiu. taciau man skauda tik desineje puseje, nesuprantu kodel g.gif
bet irgi skauda tik tada, kai ilgiau pvz prie pc pasedziu.
Na bet nera ko noreti, juk artinasi ta lemtingoji dienele, kada dar ne ta reikes iskesti smile.gif
deimute21
sweikutes.man beveik 37 sav.jau kelias dienas begalo skauda nugara ir kirksnis kai vaikstau.jei ramiai sedziu ar guliu tai nieko tik baisu buna pagalvoti kad reiks atsistoti.galvojau kad cia negerai kas nors bet pasiskaitinejusi nusiraminau kad taip turi buti 4u.gif
tuckaite
QUOTE(*Mamyte*24 @ 2009 10 01, 12:39)
as iskart supratau, kad tas skausmelis kirksnyse yra zenklas, kad vaikucio galva isitaise tarp dubens kaulu tai ir kenciu, nes zinau, kad jau nebeilgai laukti  savo  stebukliuko wub.gif  biggrin.gif  bet skausmas buna intensyviausias ypac vakarais  doh.gif  gine patare trumpus, letus pasivaiksciojimus, tai kol einu dar nieko, bet jeigu atsisedu pasedet ir tada vel pradedu eiti, tai jomajo  doh.gif  kas per jausmas  blink.gif
*

as toki skausma jauciu nuo kokios 26sav. negi jis taip anksti isitaise zemyn galva? g.gif
Suomi
QUOTE(tuckaite @ 2010 01 06, 20:15)
negi jis taip anksti isitaise zemyn galva?  g.gif
*

Nuosirdziai tikiuosi, kad ne smile.gif Man 23 savaites ir vakar pradejo skaudeti kirksni desinej pusej. Neimanoma vaikscioti, nakti vertimasis vyksta su pasukavimais doh.gif Pas gine cia Suomijoj pakliuti neimanoma, apziurejo tik seimos gydytojas - nei kaklelio patikrino, nieko, tik sanarius palankste... Tai belieka tiketis, kad cia SIAIP nestuminis skausmas.
tuckaite
QUOTE(Suomi @ 2010 02 17, 15:59)
Nuosirdziai tikiuosi, kad ne smile.gif Man 23 savaites ir vakar pradejo skaudeti kirksni desinej pusej. Neimanoma vaikscioti, nakti vertimasis vyksta su pasukavimais doh.gif Pas gine cia Suomijoj pakliuti neimanoma, apziurejo tik seimos gydytojas - nei kaklelio patikrino, nieko, tik sanarius palankste... Tai belieka tiketis, kad cia SIAIP nestuminis skausmas.
*

o man tas skausmas kirksnyse praeidineja..gal masazai padejo, o gal baseinas..
bet labiausiai turbut vyras, privertes kaip galima daugiau judet ax.gif
Vivikaliux
Aš irgi kartais jaučiu blink.gif ypač kai dabar laukiuosi jau 16 savaitę, skausmas sustiprėjo... g.gif nežinau nuo ko čia man. Mąstau, gal kažką ne taip valgau ar darau? Bet kai vakar buvom pas gydytoją pažiūrėti, ar viskas gerai, ji pasakė, kad taip. Tai galbūt tai tiesiog normalu? thumbup.gif nežinau... dar pasiklausiu gydytojos.
inetukea
na kaip matau, cia dauguma vargina tokie skausmai, taj greiciausiai kad taip ir turi buti, tad nieko nepakeisime, tex pakenteti g.gif
tikriausiai taj del padidejusio svorio, kuris mus vargina, tad kantrybes mamytes nesiojant sawo leliukus, juk del ju galima ir pakenteti mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.