ar dar norite toliau testi mokslus, ka baigete?
as baigiau vdu, reiktu dar magistratura baigt, ale kaip
matau vienijas cia studentes, bet gl vienijames ir tos kurios baigem?
ar dar norite toliau testi mokslus, ka baigete? as baigiau vdu, reiktu dar magistratura baigt, ale kaip GERBERA, O JAU SENIAI PABAIGEI U-TETA?
bloodymary, o kada baigei? koki fakulteta?
cikadele, as pries 3 metus baigiau, o tu? bet kaip as tingiu ta magistratura, nors ir reiketu....
Na as galiu prie jusu prisijungti
bakalauras atnese pirma sunu, o po magistro va antras ir va jei toliau, tai ka as bakalaura viena baigiau sriti, o visai kita magistratura..che tai dar ka nors gal doktorantua pavyktu
as bakalaura baigiau 2004
bet nors ir matau kaip mano vyras ir draugai (magistrantai) vargsta, bet as jiems savotiskai pavydziu- as labai labai labai noriu mokytis o kaip jus jauciates be mokslu? keista? QUOTE(Cikadele @ 2005 01 18, 13:41) as bakalaura baigiau 2004 bet nors ir matau kaip mano vyras ir draugai (magistrantai) vargsta, bet as jiems savotiskai pavydziu- as labai labai labai noriu mokytis o kaip jus jauciates be mokslu? keista? zinok man taip pat. Vyrelis istojo i magistrantura, tai ziurim i ji man net 'pavydas' paima ar ne tiesa? man geriau jau dirbt, o ne kalti ten linau o kokias sritis baigei? QUOTE(Gerbera @ 2005 01 18, 22:28) vakar buvau pas drauge ir tiek prisvaigau apie doktorantura, kad paglvojau, jei rasciau gera darba turbut niekur nebendyciau toliau stoti Tiesa laikas taip greitai bega, kad pasiziuriu, jog jau du metai kaip esu baigusi
Jeigu priimsit ir as isiliesiu i jusu buri.
Pries savaite apsigyniau magistro baigiamaji darba LTU. Dabar taip ant sirdies lengva!!!!!
Sveikutes
As irgi noriu prie jusu prisijungti As baigiau bakalaura 2002 m., o magistratura 2004 m. Tai praeita vasara Doktorantura manes nevilioja
Jungiuosi ir as - bakalaura baigiau 2002 m., o magistra - ka tik
Bakalaura baigiau KU humanitarines pakraipos mokslus (su Cikadele kaip ir koleges Tiesa pasakius, as kai dabar pagalvoju apie mokslus, man silpna pasidaro
Sveikos. Jungiuosi ir aš prie jūsų. Šiandien 13 val. apsigyniau magistro diplomą. Begalo džiaugiuosi,kad viskas baigta. O tai paskutinės savaitės buvo košmariškos. Žiauriai pavargau nuo įtampos, nerimo, nuolatinio bėgimo. Kai 2002 m. baiginėjau bakalaurą, tai labai liūdėjau, kad nestojau magistrantūron. Tuštuma, pavydas kamavo visus metus. Nors realiai suvokiau, kad reikia auginti vaiką (kai baigiau bakalaurą mažiui buvo 5 mėn.), bet bandos instinktas darė savo. Visi stoja mokintis, o aš ne. Tai 2003 m. stojau į magistrantūrą. Po pusės metų pradėjau gailėtis, nes pasirodė, kad tai nėra taip lengva. Dabar, kai viskas baigėsi, vėl kamuoja kažkokia tuštuma. Arba kaip dėstytojai sako: vakumo būsena. Jaučiu kažkokią nesuvokiamą būseną: lyg ir gaila, kad nebebus to bėgimo, rašymo, o iš kitos džiaugiuosiu: pagaliau aš laisva, neįpareigota darbo rašymo.
Pabaigus 6 metus studijų, galiu atvirai sakyti: labai sunku ir vaiką auginti (tuo labiau vienai), ir dirbti per du darbus, ir mokytis. Žiauriai sunku, bet įmanoma. Sėkmės visoms, kurios dar ginasi, ir toms, kurios jau apsigynė.
o ar visos dirbam pagal baigtas specelybes?
Ar liko diplomai, vardan diplomu?
Aš baigiau KTU Fundamentaliųjų mokslų fakuleto magistrantūtą 2004 m
Na prisidedu ir aš.Bakalaurą baigiau 1997m. pirmą magistrą 1999m. o antrą-tik ką
Mano darbas is dalies risasi su specialybe
QUOTE(linau @ 2005 01 21, 10:51) o ar visos dirbam pagal baigtas specelybes? Sunkus klausimas
sveikos,čia žiūriu dauguma baigusios 2002.tai aš prisijungiu,baigiau taip pat 2002metais,su didžiuliu pilvu
baigiau LKKA, bakalaurą,bet tai ne paskuitinė mano stotelė,žadu studijuoti toliau magistrą,jei tik pavyks kur nors įstoti QUOTE(sesyte @ 2005 01 21, 19:37) ak sesyte bet mano ziniu troskulys begalinis, labai ir net labai noriu mokytis, zinokit mokymasis uzkoduotas mano smegenyse sveikinus visas netrukus gausiancias diplomus
Na ka gi as taip pat jungiuosi i norinciu zinoti daugiau gretas
Taip pat labai noriu i magistratura....
Nesupratau?
Kur dingo visos mokslininkes?
Nedingom...as asmeniskai sia savaitew visa atidirbau naujame darbe, laisvo laiko ne gramo
o del mokslu...siandien vaziuodama autobusu pasvajojau pasvajojau...bet kas is tu svajoniu, kad finansai skyleti QUOTE(Cikadele @ 2005 01 24, 11:49) sveikinus visas netrukus gausiancias diplomus Cikadele, as taip savanaudiskai pasiimsiu tuos sveikinimus sau Beje, didziausi sveikinimai su nauju darbu (beskaitinejant foruma pro akis praslydo ir tavo postai) Cia ne i tema pasakysiu - tu pastebejai, kad musu juosteles identiskos ir maza to, skaiciai taip pat
sesyte, aga
as tikrai nuosirdziai sveikinu Tave ir visas kitas, atsiimsiancias diplomus na neneigsiu kad tuo paciu ir truputi pavydziu, na bet man atrodo, kad tai zmogiska reakcija na bet cia jau nusipezejau ne apie mokslus.... Sesyte, o ka tu manai apie huanitarinius mokslus...ka manot kitos? neperspektyvu siai laikais? as pvz laisvai galejau studijuoti literatura ar kalbinius dalykus, bet man pasirode, kad tai nelabai perspektyvu ir naudinga......
Cikadele, tarp musu tikrai daug panasumu
Apie humanitarinius mokslus as turiu gana griezta pozicija - jei nori gerai gyventi ir uzsidirbti, vien tokiu mokslu nepakaks. Kalbu is patirties. Nesvarbu, kad dar net neturedama bakalauro diplomo gavau gera darba Vilniuje, nuolat jauciau elementariu ziniu is kitos srities trukuma. Butent tai ir padejo apsispresti, kur studijuoti magistra. Kitas dalykas - kur humanitarai daugiausiai nueina dirbti? I mokyklas bei kitas svietimo istaigas ir pan. Jei zmogus jaucia, kad tai jo pasaukimas, valio. Bet tai buvo ne man. Studijuoti humanitarinius mokslus man asmeniskai buvo labai idomu ir nelabai sunku. Visgi nemanau, kad tai padetu man isgyventi. Mano siulymas toks - baigus humanitarinius bakalauro mokslus, magistra studijuoti kitur. T.y. rinktis visiskai kitokia specialybe. Is kitos puses, humanitariniai, butent filologiniai, mokslai nera blogiausiais variantas. Ypac jei dar yra kokia nors pvz. uzsienio kalbos specializacija (kalbu apie Cikadele ir save)
o zinai sesyte, kad musu faka isvis ruosiasi panaikinti....padarys bendra mixa is pedagoginio ir humanitarinio?
susitikau andien tokia viena destytoja, Janutiene gal zinai (na gal kai tu mokeisi ji dekrete buvo) tai ji isejo is universiteteo, nes sako prasidejo nesamones kazkokios, zavadyla tai Zalys beje, gal pazinojai Malisauska? jis gavo Simonaitytes premija
Jezau, tu rimtai?????? Eina sau, nieko negirdejau
Malisauska laaaabai gerai atsimenu
man mama pasake, kad ir laikrasty buvo straipnsiu ir per kelias televizijas rode. Laikrasciu as pasieiskosiu- man idomu pasiskaityt, o va per tv nebepamatysiu, na bet mama man pasakojo, kad interviu dave Zalys, gyre Malisauska
beje sesyte, o tu istodama magistrantura, laikei kazkokias islyginamasias studijas, uz jas reikejo papildomai moketi? papasakok...juk man viskas panasiai kaip ir tau.....
Kadangi as atitrukusi nuo Klaipedos ivykiu, tai ir nebezinau nieko
Apie magistro studijas. Viskas buvo taip - kadangi stojau i buvusi LTU (dabar Mykolo Romerio universitetas), tai reikejo tik diplomo. Zodziu, turi gera vidurki - istosi, o jei ne - tai ne. Ir viskas. As sekmingai istojau, mokestis visiems vienodas (mes mokejom po 1250 per pusmeti, dabar bverods paaugo). Kiekvieno semestro metu papildomai buvo po 2-3 dalykus (pvz. vadyba, teises pagrindai ir pan.), kuriuos reikejo atsiskaityti, jei ju nebuvai mokesis bakalaure. Tai va, skirtumas tas, kad vieni turejo siek tiek daugiau dalyku, o kiti - maziau. Bet cia tai menka problema
tai cia kaip supratau dienines studijos
o tam jusu LTU kas nors su ekonomika yra? QUOTE(Cikadele @ 2005 01 30, 12:03) tai cia kaip supratau dienines studijos o tam jusu LTU kas nors su ekonomika yra? Cikadele, kodel tu nusprendei, kad cia dienines??? As gi dirbu pilnu kruviu, tad i dienines jokiu budu nebuciau stojusi. Cia NEAKIVAIZDINES studijos. Su ekonomika berods yra, bet kai kuriose specialybese reikalauja bakalauro ekonominio issilavinimo. Jei idomu, pasiziurek cia. na bet cia jau nusipezejau ne apie mokslus.... Sesyte, o ka tu manai apie huanitarinius mokslus...ka manot kitos? neperspektyvu siai laikais? as pvz laisvai galejau studijuoti literatura ar kalbinius dalykus, bet man pasirode, kad tai nelabai perspektyvu ir naudinga...... [/quote] Mano nuomone, visos specialybes yra tobulos jei pats zmogus sugeba is to gati naudos Nesvarbu ka tu esi baiges, jeigu esi galvotas ir protingas visada rasi kur ir kaip panaudoti igytas zinias ir tikrai is savo patirties galiu pasakyti, kad darbdaviui nera svarbu ka tu baigei, svarbu ka tu zinai Ir kaip tai gali pritaikyti darbo praktikoje.. Gaila, bet dar nedidele dalis musu salies vadovu taip masto.. O lituanistikos studijos ar kaip ten issireiskei humanitariniai mokslai.. bet kada pravercia ir gali pritaikyti praktikoje dirbant ivairiausius darbus Pvz. Mano drauge yra baigusi VU bakalaura ir magistra lietuviu kalba, pradejo vienoje imoneje dirbti redaktore, taciau kasmet ji pakilo laipteliu aukstyn, nuo vadybininko iki skyriaus vadoves Taip, kad diplome irasyta tavo specialybe dar nera galutinis taskas, svarbiausia pateikti save ir irodyti, kad tu sugebi zymiai daugiau...
Beje, gal kuri girdejote kokiu atsiliepimu apie studijas VU Tarptautiniame ziniu ekonomikos ir vadybos centre?
Puslapis www.tzc.vu.lt Noreciau pabandyti stoti i Tarptautine komunikacija arba Informacijos vadyba Arba pareikskite nuomone apie Tarptautine verslo mokykla (TVM)? Nezinau kuria pasirinkti, man artimiau pirmoji... QUOTE(sesyte @ 2005 01 31, 10:19) Cikadele, kodel tu nusprendei, kad cia dienines??? As gi dirbu pilnu kruviu, tad i dienines jokiu budu nebuciau stojusi. Cia NEAKIVAIZDINES studijos. Su ekonomika berods yra, bet kai kuriose specialybese reikalauja bakalauro ekonominio issilavinimo. Jei idomu, pasiziurek cia. atsiprasau, kazkaip taip pagalvojau, nes zinau, kad gyveni Vilniuj...na bet logiskai pamascius tai tikrai tik neakivaizdines, i dienines labai sunku suspet viskas o dabar kaina labai pakilusi i tas studijas, kurias tu baigei? vaje vaje kaip noreciau parasyti daugiau, bet prisijungiau is darbo tad negaliu ilgiau rasyt, gal savaitgali kai bus daugiau laiko sesyte
Cikadele, nieko tokio, kad ne taip supratai
I Klaipeda grisiu greiciausiai per Velykas
manau, kad busiu- gal vaziuosim i kaima pas baba ir bociu, gal i Kauna pas uosvius, bet manau rastumem dienele, kuri tiktu mums abiems
dekui uz info, reik man pasidomet...o kokia pas jus studiju kokybe? verta tuos pinigus moket?
Cikadele, jei abi busim Klaipedoj tuo metu, tikrai reikia pasiorganizuoti susitikima
Del studiju kokybes, tai kaip cia pasakius... Pinigai verti diplomo, bet kokybes tai tikrai nerasta Ir dar vienas dalykas, stojant mano tikslas buvo zinios, o ne diplomas. Bet mano iliuzijos subliusko po pirmos sesijos. Visgi neakivaizdines studijos lieka neakivaizdinemis. Neneigiu, kad gal ir mano kaltes buvo, kad savarankiskai nesistengiau daugiau skaityti, bet kur ten stengsies, jei programa buvo prikista nereikalingo slamsto, o be to ir laiko as neturedavau visiskai. Tiesiog, kas man buvo idomu ir reikalinga darbe, ta ir po keleriu metu neblogai ismanysiu, bet kas buvo visiskai neidomu - tai ir uz 5 min. nebeprisimindavau
Sveikos mokslininkes
Jungiuosi ir as prie jusu, gal net labiau prie humanitariu Mastau apie magistratura, bet truksta ryzto, laiko, pinigu galbut Dirbu atitolus nuo savo specialybes, bet manau sunkokai buciau gavus darba ir be jos
iskeliu tema i virsu
mano fronte sis tas naujo- tikriausiai sia vasara duosiu dokumentus i dalyko didaktika, pasimokysiu metelius ir igysiu specialybe be to gausiu stipke sake, kad yra 5 nemokamos vietos, pernai i nemokamas sustojo su vidurkiais 8.4, o mano vidurkis 9.064 ir bakalaurinis ivertintas 9 Jungiuosi ir as i jusu buri. 2004 metais pabaigiau KMU magistrantura
Cikadele,
http://www.magiagifs.hpg.ig.com.br/smiles/smile078.gif Sveikinu As apie Doktorantura buvau susimasciusi, bet nespesiu jauciu visu ten keliamu reikalavimu ispildyt... O gal katra zino kiek antra magistratura kainuotu... Seip as humanitare, bet galvoju o gal pavyktu ir kas su tiksliasniais mokslais... Maciau cia pasisakete del to kad Humanitaram neperspektyvu QUOTE(linau @ 2005 03 08, 11:33) Cikadele, http://www.magiagifs.hpg.ig.com.br/smiles/smile078.gif Sveikinu As apie Doktorantura buvau susimasciusi, bet nespesiu jauciu visu ten keliamu reikalavimu ispildyt... O gal katra zino kiek antra magistratura kainuotu... Seip as humanitare, bet galvoju o gal pavyktu ir kas su tiksliasniais mokslais... Maciau cia pasisakete del to kad Humanitaram neperspektyvu Antras magistras kainuoja tiek, kiek numato tos specialybės nuostatai. Su manim mokėsi dvi studentės, kurios jau buvo baigusios vieną magistrą. Jos mokėjo pilną kainą 4625 Lt/metams. Tačiau čia buvo VU Komunikacijos fakultete. Ir tai pigiausia specialybė. Nes Ryšiai su visuomene tam pačiam fakultete kainuoja 5500 Lt/metus.
labai atsiprasau gal as cia ne i tem bet labai reikia!!!
Mano draugei skubiai reikia marketingo tyrimo 35 lspu, gerai butu su apklausos anketom anketom. Pati parasyti nebespeja nes daug dirba be to nestuke. Padekyt, gal kas rase. Gal kam nebereikia, tuo paciu ir pinigeliu siek tiek gautumet aciu uz bet koki pasiulyma gerai butu iki penktadienio, rasykyt i AZ
Labutis!
Kiek ziuri daug kas cia jungiasi, bet bendravimas ne superaktyvus... Noriu prisijungti ir as Baigiau magistrantura 2002 m. Dabar dar studijuoju doktoranturoje 2 kurse
Natali- saunuole
sesyte, va turiu naujiena- zinok po reorganizacijos musu skandinavistikos centro kitais etais nebeliks, taip kad busim baigusios jau nebeegzistavusias specialybes
As baigiau magistra 1999 VU. Filologe esu. Nu ka galiu pasakyti, akd supraau, jog kalbos gerai, bet ne viskas, tik priedas, taigi bandziau isigyti dar ir specialybe RSV. Siuo metu dirbu ir visas kalbas kiek moku naudoju, plius nauju mokausi, nes turksta, o RSV netiesiogiai pasinaudoju.
Galvojau apie antra magistra, bet kazkaip laiko nebelieka tada visai vaikui ir vyrui |