nebijau
2007 06 11, 10:51
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 11, 11:38) Siuo atveju manau reikejo duoti misinuko,bet ir prie kruties deti, GAL butu pieno atsirade. Taigi ne nuo to priklauso! Jei reguliariai sportuoji, prisiziuri, nevalgai kilogramais prie Tv sededama, tai net ir 5 vaikus pagimdzius ir ismaitinus busi grazi  Daviau ir misinuko, glaudziau ir prie kruties koki menesi-nu nesigamino tas pienas ir gana Toj vietoj noreciau papriestarauti-labai daug kas priklauso nuo maitinimo krutimi. As pati nemaitinau, bet man teko stebeti savo seseri, kuri pienais apsivertusi buvo ir...nutrauke maitinima ir perejo prie misinuku. Kodel? Figuryte jos-pavydeti gali bet kuri, po gimdymo svere 55kg, bet ne apie kg si tema, o apie maitinima. Sesuo NIEKO NEDARE kiaura diena ir nakti, tik MAITINO ir paskui nutraukinejo likusi piena, mat jo tiek gaminosi, kad slapia ir smirdanti buvo, naktimis nebepamiegojo, o vaikas klyke-iszindydavo piena pamelusi, beverti, po pusvalandzio vel alkanas-vel zindyk, apie koki sporta, koki tv eina kalba, jei sesuo pavalgyti nebeturejo kada, tik su krutimi dirbo, mat nuo neistraukto pieno mastita gavo? Gerai, kai pas jus vaikai ramus buvo ir pienas riebus, vertingas ir tiek, kiek jo reikia, o ji kankinosi du menesius, dar numete svorio iki berods 47kg, nes neturejo kada pavalgyti, nekalbu apie joki kambariu jau tvarkymasi, valgio seimai daryma ir kitus malonumus. Kai ginekologe ja pamate-pati padave vaistus, stabdancius pieno gamyba. Pasibaige visi vargai-mergyte ismiegodavo visa nakti, rami ir sveika augo. Kartais pagalvoju, kad jei Dievulis butu jos pieno gamyba padalines mums abiem-problemu abi neturetume ir butume zindymo salininkes, nes ji maitinti irgi labai norejo...
mylimuke
2007 06 11, 11:05
QUOTE(nebijau @ 2007 06 11, 11:51) Daviau ir misinuko, glaudziau ir prie kruties koki menesi-nu nesigamino tas pienas ir gana Toj vietoj noreciau papriestarauti-labai daug kas priklauso nuo maitinimo krutimi. As pati nemaitinau, bet man teko stebeti savo seseri, kuri pienais apsivertusi buvo ir...nutrauke maitinima ir perejo prie misinuku. Kodel? Figuryte jos-pavydeti gali bet kuri, po gimdymo svere 55kg, bet ne apie kg si tema, o apie maitinima. Sesuo NIEKO NEDARE kiaura diena ir nakti, tik MAITINO ir paskui nutraukinejo likusi piena, mat jo tiek gaminosi, kad slapia ir smirdanti buvo, naktimis nebepamiegojo, o vaikas klyke-iszindydavo piena pamelusi, beverti, po pusvalandzio vel alkanas-vel zindyk, apie koki sporta, koki tv eina kalba, jei sesuo pavalgyti nebeturejo kada, tik su krutimi dirbo, mat nuo neistraukto pieno mastita gavo? Gerai, kai pas jus vaikai ramus buvo ir pienas riebus, vertingas ir tiek, kiek jo reikia, o ji kankinosi du menesius, dar numete svorio iki berods 47kg, nes neturejo kada pavalgyti, nekalbu apie joki kambariu jau tvarkymasi, valgio seimai daryma ir kitus malonumus. Kai ginekologe ja pamate-pati padave vaistus, stabdancius pieno gamyba. Pasibaige visi vargai-mergyte ismiegodavo visa nakti, rami ir sveika augo. Kartais pagalvoju, kad jei Dievulis butu jos pieno gamyba padalines mums abiem-problemu abi neturetume ir butume zindymo salininkes, nes ji maitinti irgi labai norejo...  As nesakau, kad jau reikia begt i sporto kluba vos grizus is gimdymo namu, bet visa gyvenima kudikis nezys kruties juk. Nutraukinet piena yra blogybe,kai jo yra labai daug, taip tik dar daugiau gaminas. Jei jau taip dare, tai reikia nutraukinet pries maitinima. Del to nuvargimo,tai suprantama,kad tiek svorio numete, jei ir vaiku turejo rupintis, ir valgyt daryt, ir namus susitvarkyt. Kuri is musu tada svorio nenumestumem? O kam tada vyras reikalingas? Kad paliktu kalna bliudu kriauklej ir vel apsnerkstu namus?  Juk gali buities darbus perimti kuri laika. Taip ir turi buti,kad pradzioj kudikis zinda labai daznai,net kas valanda. Nes jis dar silpnutis ir greit pavargsta valgydamas, todel greit ir vel uzsimano. Melynas pienas yra tik pirmasis, liesesnis, todel jis skirtas atsigerimui. Jei tavo sesuo zinde kas 15min,tai vaikas tokio pieno tik ir tegaudavo. Riebesnis pradeda teketi tik po 10-15min zindymo. Bet ka as cia dabar pasakoju, vistiek niekam nepades
butvydiene
2007 06 11, 14:18
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 11, 08:44) Ir kiek tas tavo manymu ilgas maitinimas trunka? menesis tai jau visa amzinybe?  Juk pati sakei,kad nenori maitinti MP, o ne kad neketini ilgai maitint. Niekas ir nesako,kad butina maitint iki mokyklinio amziaus  turiu. Duok dieve, nors iki 6men minimum dar turet  O tu manai, kad nuo maitinimo MP pasidarytum stora, istizusia ir isplerusia kutvela (atsiprasant  ) ?  Taigi ne nuo to priklauso! Jei reguliariai sportuoji, prisiziuri, nevalgai kilogramais prie Tv sededama, tai net ir 5 vaikus pagimdzius ir ismaitinus busi grazi Papildyta:Idomu, kokios tavo negalejimo priezastys?  Visur rasai,kad maitint pati NENORI.O dabar jau porini, kad jei tik nera galimybiu... 1)mano manymu ilgas maitinimas yra nuo 1 metu iki 3 ir tt........(ta jau esu ne viena karta rasiusi) 2)nenorejau ir ne trupucio nesigailiu ir nesiteisinu. 3)nuo per ilgo maitinimo deformuojasi krutine.ne tau mane mokyti kaip as turiu prisiziuret save.man ne sportavimu nereikia,as ir taip gerai atrodau. 4)del tam tikru priezasciu ir etsiranda nenorejimas maitinti. 5)mano priezastys tokios:nezmoniskas skausma vaikeliui valgant.saukti negalejau,bijojau isgasdint vaika.todel kas davau i pagalve,kad nesusaukciau.su kiekvienu vaikeliu skausmas tik didejo.maitinimas man buvo kancia,pareiga. buvau iskankinta begaliniu skausmu,aisku ir pavargusi.su baime laukdavau kito maitinimo.vaikelis buvo neramus,suirzes. pasirinkom mums abiems tinkanti varianta-misinukus.taigi gyvenimas nusidaze yvairiom spalvom.visi buvom ramus,patenkinti ir be skausmu. 6)kai laiminga mama-laimingi ir vaikai.
Limcamca
2007 06 11, 16:46
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 11, 11:44) Jei dar tik guli diena po gimdymo ligoninej, ar vaikas neima kruties, ar pienas taip greit neatsiranda, ar dar kasnors, tai kaip ta info siulai susirast?  Pati matai,kiek visokiu gydytoju buna, o ir pries gimdyma ne visada konkreciais atvejais pasidomi. As irgi galvojau, kad pagimdysiu, pieno bus kibirai, vaika maitinsiu tik is kruties ir kuo ilgiau, o buna ir kitaip. Mano manymu devyni mėnesiai iki gimdymo yra pakankamai ilgas laiko tarpas, kad pasidomėtum įvairiais atvejais  ir nebūtum tokia žalia kai jau vaikas ant rankų gulės
mylimuke
2007 06 11, 20:55
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 11, 15:18) 1)mano manymu ilgas maitinimas yra nuo 1 metu iki 3 ir tt........(ta jau esu ne viena karta rasiusi) 2)nenorejau ir ne trupucio nesigailiu ir nesiteisinu. 3)nuo per ilgo maitinimo deformuojasi krutine.ne tau mane mokyti kaip as turiu prisiziuret save.man ne sportavimu nereikia,as ir taip gerai atrodau. 4)del tam tikru priezasciu ir etsiranda nenorejimas maitinti. 5)mano priezastys tokios:nezmoniskas skausma vaikeliui valgant.saukti negalejau,bijojau isgasdint vaika.todel kas davau i pagalve,kad nesusaukciau.su kiekvienu vaikeliu skausmas tik didejo.maitinimas man buvo kancia,pareiga. buvau iskankinta begaliniu skausmu,aisku ir pavargusi.su baime laukdavau kito maitinimo.vaikelis buvo neramus,suirzes. pasirinkom mums abiems tinkanti varianta-misinukus.taigi gyvenimas nusidaze yvairiom spalvom.visi buvom ramus,patenkinti ir be skausmu. 6)kai laiminga mama-laimingi ir vaikai.  Niekas neliepia maitint iki metu, kudikiui MP reikalingiausias pirmais menesiais, iki puses metu mazdaug. O skausmas atsiranda del netinkamos zindymo technikos, kuria galima pataisyti gydytoju pagalba ar antspeniais, blogiausiu atveju nusitraukti. Bet jokios priemones nepades, jei nera noro. Jeigu tai tik pareiga, o ne meiles kudikiui israiska, rysio stiprinimas,tai ir teisingas maitinimas bus kancia ir didziulis skausmas Man keista, kad gimdyti ryzaisi (ir net 3 vaikus!) nebijodama sugadinti savo supermodelio figuros  Zindymas krutines tikrai nesugadins, jei tai darytum tinkamai. O strijas bei odos stangrumo praradima lemia ir kiti dalykai,ne tik zindymas. Papildyta:QUOTE(Limcamca @ 2007 06 11, 17:46) Mano manymu devyni mėnesiai iki gimdymo yra pakankamai ilgas laiko tarpas, kad pasidomėtum įvairiais atvejais  ir nebūtum tokia žalia kai jau vaikas ant rankų gulės  Niekada negali numatyti visu atveju ir jais pasidometi kiekvienu atskirai ir ka tuomet daryti. Beto tuos visus 9men tikrai nepraleidau sededama prie kompo ir maniakiskai viska dedamasi i galva. Turejau ir kitu uzsiemimu.
Kava&arbata
2007 06 12, 07:19
Kas kaip nori tas taip ir maitina. Kiekvienas turi teise rinktis. Svarbu, kad vaikelis sotus ir mylimas.
*GAILĖ*
2007 06 12, 09:20
aš irgi domėjausi žindymo technika, pagrindinėmis problemomis. bet kol nesusiduri su bėdomis, tai ta info kaip ir pasimiršta. bet yra toks SM forumas, kur daugeliu atveju gali iškilus problemai rasti sprendimą. pagaliau gali patyrusių mamyčių paklausti patarimo  . tikrai nenumatysi visų atvejų iš anksto | i |
| Pašalinta off-topic žinutės dalis |
Limcamca
2007 06 12, 19:42
Nežinau, kaip kitos, bet aš pastojusi tik ir norėjau sužinoti kuo daugiau ir kaip įmanoma įvairesnės info apie kūdikį ir visus su tuo susijusius dalykus. Todėl tiek per gimdymą, tiek vėliau nebuvo jokių panikos priepuolių: kas čia iš kur ir kaip??  | i |
QUOTE(nebijau @ 2007 06 11, 11:51) As pati nemaitinau, bet man teko stebeti savo seseri, kuri pienais apsivertusi buvo ir...nutrauke maitinima ir perejo prie misinuku. Kodel? Figuryte jos-pavydeti gali bet kuri, po gimdymo svere 55kg, bet ne apie kg si tema, o apie maitinima. Sesuo NIEKO NEDARE kiaura diena ir nakti, tik MAITINO ir paskui nutraukinejo likusi piena, mat jo tiek gaminosi, kad slapia ir smirdanti buvo, naktimis nebepamiegojo, o vaikas klyke-iszindydavo piena pamelusi, beverti, po pusvalandzio vel alkanas-vel zindyk, apie koki sporta, koki tv eina kalba, jei sesuo pavalgyti nebeturejo kada, tik su krutimi dirbo, mat nuo neistraukto pieno mastita gavo? Gerai, kai pas jus vaikai ramus buvo ir pienas riebus, vertingas ir tiek, kiek jo reikia, o ji kankinosi du menesius, dar numete svorio iki berods 47kg, nes neturejo kada pavalgyti, nekalbu apie joki kambariu jau tvarkymasi, valgio seimai daryma ir kitus malonumus. Kai ginekologe ja pamate-pati padave vaistus, stabdancius pieno gamyba. Pasibaige visi vargai-mergyte ismiegodavo visa nakti, rami ir sveika augo. Kartais pagalvoju, kad jei Dievulis butu jos pieno gamyba padalines mums abiem-problemu abi neturetume ir butume zindymo salininkes, nes ji maitinti irgi labai norejo...  Man buvo panasiai, kaip Jusu sesei: dukra zindo kas 1,5-2 val. visa para pirmus 3 menesius, veliau, iki kol pradejau primaitinti tirstu maistu, kas 2 val. diena, ir nakti kas 3 val. Nesmirdejau, slapia nebuvau, aisku TV ir sporto klubams laiko nebuvo, ka ten - i parduotuve istrukti nevisada pavykdavo, nes buteliuko maze nepripazista, pieno negerdavo is zinduko. Kambariu netvarkiau ir valgio negaminau - stengiausi pamiegoti. Bet kazkaip tokio ypatingo diskomforto nepamenu, tik miego ziauriai truko. Pienas buvo permatomas, vos balsvas, o lelius augo kaip ant mieliu, tik ne i storuma, o i ilgi  . Ir dabar jinai auksta, nerubuiliuke mergyte  Nezinau, nekilo minciu nustoti zindyti, man atrode normalu - pienas liesas, vaikutis valgus, greit suvirskina, taip turi but. Istveriau. Medalio nenoriu. Aisku, numeciau svorio 24 kg, atrodau labai gerai. Laiko pasportuoti jau turiu  , o svarbiausia, kad pilvas vel grazus ir plokscias, vyras neatsidziaugia, kad " presas vel matosi"
mylimuke
2007 06 13, 09:39
QUOTE(linuke @ 2007 06 13, 01:14) Man buvo panasiai, kaip Jusu sesei: dukra zindo kas 1,5-2 val. visa para pirmus 3 menesius, veliau, iki kol pradejau primaitinti tirstu maistu, kas 2 val. diena, ir nakti kas 3 val. Nesmirdejau, slapia nebuvau, aisku TV ir sporto klubams laiko nebuvo, ka ten - i parduotuve istrukti nevisada pavykdavo, nes buteliuko maze nepripazista, pieno negerdavo is zinduko. Kambariu netvarkiau ir valgio negaminau - stengiausi pamiegoti. Bet kazkaip tokio ypatingo diskomforto nepamenu, tik miego ziauriai truko. Pienas buvo permatomas, vos balsvas, o lelius augo kaip ant mieliu, tik ne i storuma, o i ilgi  . Ir dabar jinai auksta, nerubuiliuke mergyte  Nezinau, nekilo minciu nustoti zindyti, man atrode normalu - pienas liesas, vaikutis valgus, greit suvirskina, taip turi but. Istveriau. Medalio nenoriu. Aisku, numeciau svorio 24 kg, atrodau labai gerai. Laiko pasportuoti jau turiu  , o svarbiausia, kad pilvas vel grazus ir plokscias, vyras neatsidziaugia, kad " presas vel matosi"  Puikus lieknejimo budas  O kambarius tvarko ir valgyt tegu vyras daro  Galu gale niekur tie darbai nepabegs, o vaikai tai tikrai greit auga.Vakar sudejau dukrytes per mazus drabuzelius, tai vos neapsiverkiau pamacius 44 dydzio drabuzelius, kurie jai gimus dar net per dideli buvo Del pieno tai gal tik taip atrodo, kad permatomas, is tikruju kudikiu tinkamas ir nera per liesas Kazkur maciau, kad gamina grynai kruties formos zindukus, bet lt keik zinau dar nera, ir kazin kada atves  | i |
nebijau
2007 06 13, 10:25
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 10:39) Del pieno tai gal tik taip atrodo, kad permatomas, is tikruju kudikiu tinkamas ir nera per liesas Sesuo po menesio ne tik kad numete daug kg svorio, bet ir vaikas, maitintas tokiu permatomu pienu nepriaugo, o nukrito berods 300gr. Tiksliai neprisimenu.  Tik zinau, kad pediatrai liepe skubiai nutraukti zindyma ir duoti misinukus. O ginekologe padejo ta zindyma nutraukti tabletukemis
mylimuke
2007 06 13, 10:34
QUOTE(nebijau @ 2007 06 13, 11:25) Sesuo po menesio ne tik kad numete daug kg svorio, bet ir vaikas, maitintas tokiu permatomu pienu nepriaugo, o nukrito berods 300gr. Tiksliai neprisimenu.  Tik zinau, kad pediatrai liepe skubiai nutraukti zindyma ir duoti misinukus. O ginekologe padejo ta zindyma nutraukti tabletukemis  Tai ir atsiranda uzburtas ratas. Mama nieko nevalgo, pienas liesas arba mazeja jo, delto kudikis dazniau valgo, mama velgi neturi kada pavalgyt pati... Reiktu kazkoki sprendima rasti. Gal nereikejo taip drastiskai atimti pienuko. Sakykim galejo tetis nakti keltis maitinti misinuku, o mama diena pienuku. Arba misinukas kas antra karta. Juk jei visalaik buvo prie kruties, tai tas pienas taip ir gaminosi visa laika, nes pastoviai buvo stimuliuojama kruties. Siandien kazkur perskaiciau, kad vienu metu krutyje buna 20-30ml pieno, o kitas atsiranda zindant sita.Taigi reikedavo tarp maitinimu daryti bent kazkokia pertrauka, pavalgyt. Tada ir pienukas butu riebesnis, ir kudikis darytu pertraukas tarp maitinimu.
nebijau
2007 06 13, 10:59
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 11:34) Tai ir atsiranda uzburtas ratas. Mama nieko nevalgo, pienas liesas arba mazeja jo, delto kudikis dazniau valgo, mama velgi neturi kada pavalgyt pati... Reiktu kazkoki sprendima rasti. Gal nereikejo taip drastiskai atimti pienuko. Sakykim galejo tetis nakti keltis maitinti misinuku, o mama diena pienuku. Arba misinukas kas antra karta. Juk jei visalaik buvo prie kruties, tai tas pienas taip ir gaminosi visa laika, nes pastoviai buvo stimuliuojama kruties. Siandien kazkur perskaiciau, kad vienu metu krutyje buna 20-30ml pieno, o kitas atsiranda zindant sita.Taigi reikedavo tarp maitinimu daryti bent kazkokia pertrauka, pavalgyt. Tada ir pienukas butu riebesnis, ir kudikis darytu pertraukas tarp maitinimu.  Viskas labai graziai skamba cia  Tik nepadejo nei pediatru, nei akuseriu patarimai, nei liaudies medicina  Mat pas ja pienas bego PASTOVIAI srovele, be perstojo, net nezindant, uz tai ji ir nusivare nuo koju ne todel, kad nevalge(vyras puikus kulinaras ir mama salia buvo), o kad turejo nusitraukineti piena. Bande ji nesitraukti jo arba retinti zindyma, 2 valandos miego-ir ji budavo slapia nuo galvos iki koju, lova tokia slapia, kad, atrodo, jog apsislapino keli suauge zmones, o smarve  O sesuo tokia pedantiskai svari  Ir dar vienas nesmagumas ivyko-nuo tokio besigaminancio pieno gausos ir nenusitraukimo-uzdege krutis, prasidejo mastitas, tempa 40, su vaiku mama buna, o ji sau piena nusitraukinedavo
mylimuke
2007 06 13, 13:21
QUOTE(nebijau @ 2007 06 13, 11:59) Viskas labai graziai skamba cia  Tik nepadejo nei pediatru, nei akuseriu patarimai, nei liaudies medicina  Mat pas ja pienas bego PASTOVIAI srovele, be perstojo, net nezindant, uz tai ji ir nusivare nuo koju ne todel, kad nevalge(vyras puikus kulinaras ir mama salia buvo), o kad turejo nusitraukineti piena. Bande ji nesitraukti jo arba retinti zindyma, 2 valandos miego-ir ji budavo slapia nuo galvos iki koju, lova tokia slapia, kad, atrodo, jog apsislapino keli suauge zmones, o smarve  O sesuo tokia pedantiskai svari  Ir dar vienas nesmagumas ivyko-nuo tokio besigaminancio pieno gausos ir nenusitraukimo-uzdege krutis, prasidejo mastitas, tempa 40, su vaiku mama buna, o ji sau piena nusitraukinedavo  Tai kaip tada vaikas gali svori numest,jeigu tiek pieno? Ir net jei liesesnis, tai daugiau suvalgytu, kiek jam reiktu.Gal kruties paduot nemokejo?Arba neapziodavo kieto nuo pieno papo, nusitraukt reikia pries, o ne po.
nebijau
2007 06 13, 13:46
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 14:21) Tai kaip tada vaikas gali svori numest,jeigu tiek pieno? Ir net jei liesesnis, tai daugiau suvalgytu, kiek jam reiktu.Gal kruties paduot nemokejo?Arba neapziodavo kieto nuo pieno papo, nusitraukt reikia pries, o ne po. Jeigu pieno verte tokia kaip vandenio-nieko nuostabaus, kad svorio numete. Is pradziu zinde, paskui galvojo, kad gal vaikas neprivalgo, neiszindo, tai nusitraukdavo piena visa ir juo maitindavo mergyte, o dali uzsaldydavo. Per karta ji "nusimelzdavo" koki 300gr  Ir tai smulki, 55kg moteryte po dvieju savaiciu  Per para prisaldydavo apie 2-2,5lt pieno, tik kaip minejau, tas pienas bevertis buvo. Kazkuri laika dar po nutraukimo maitino prisitaupytu pienu(ant jo maisydavo misinukus). Dabar jau sunku spresti, ka dare ne taip, o gal ir viska dare gerai, bet mergytei siai dienai jau 3,5 metu, labai smulki(kaip mama), gyva, judri, sveika mazyle, serganti kaip visi panasaus amziaus vaikai, nei daugiau, nei maziau
QUOTE(nebijau @ 2007 06 13, 14:46) Per karta ji "nusimelzdavo" koki 300gr  Ir tai smulki, 55kg moteryte po dvieju savaiciu  Per para prisaldydavo apie 2-2,5lt pieno, as pradzioje irgi tiek nusitraukdavau ( kelias savaites) ir dedavau saldyti, nes vaikui reikedavo max 300gr i diena. Tik gaila, kad neilgai tai trukde - po antibiotiku kursu pienas beveik dingo.
mylimuke
2007 06 13, 18:41
QUOTE(Silvute @ 2007 06 13, 16:23) as pradzioje irgi tiek nusitraukdavau ( kelias savaites) ir dedavau saldyti, nes vaikui reikedavo max 300gr i diena. Tik gaila, kad neilgai tai trukde - po antibiotiku kursu pienas beveik dingo. kad man tiek pieno butu  As dabar max 100 nusitraukiu
Limcamca
2007 06 13, 18:55
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 19:41) kad man tiek pieno butu  As dabar max 100 nusitraukiu  kam nusitraukinėji?  taigi visai dings
mylimuke
2007 06 14, 10:04
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 13, 19:55) kam nusitraukinėji?  taigi visai dings  nu dar nedingo kolkas
mylimuke
2007 06 14, 22:11
QUOTE(nebijau @ 2007 06 11, 11:51) Daviau ir misinuko, glaudziau ir prie kruties koki menesi-nu nesigamino tas pienas ir gana Toj vietoj noreciau papriestarauti-labai daug kas priklauso nuo maitinimo krutimi. As pati nemaitinau, bet man teko stebeti savo seseri, kuri pienais apsivertusi buvo ir...nutrauke maitinima ir perejo prie misinuku. Kodel? Figuryte jos-pavydeti gali bet kuri, po gimdymo svere 55kg, bet ne apie kg si tema, o apie maitinima. Sesuo NIEKO NEDARE kiaura diena ir nakti, tik MAITINO ir paskui nutraukinejo likusi piena, mat jo tiek gaminosi, kad slapia ir smirdanti buvo, naktimis nebepamiegojo, o vaikas klyke-iszindydavo piena pamelusi, beverti, po pusvalandzio vel alkanas-vel zindyk, apie koki sporta, koki tv eina kalba, jei sesuo pavalgyti nebeturejo kada, tik su krutimi dirbo, mat nuo neistraukto pieno mastita gavo? Gerai, kai pas jus vaikai ramus buvo ir pienas riebus, vertingas ir tiek, kiek jo reikia, o ji kankinosi du menesius, dar numete svorio iki berods 47kg, nes neturejo kada pavalgyti, nekalbu apie joki kambariu jau tvarkymasi, valgio seimai daryma ir kitus malonumus. Kai ginekologe ja pamate-pati padave vaistus, stabdancius pieno gamyba. Pasibaige visi vargai-mergyte ismiegodavo visa nakti, rami ir sveika augo. Kartais pagalvoju, kad jei Dievulis butu jos pieno gamyba padalines mums abiem-problemu abi neturetume ir butume zindymo salininkes, nes ji maitinti irgi labai norejo...  Kudikis gali tureti kai kuriuos, arba visus siuos pozymius, jei mama turi per dug pieno: *Girdet, kaip jis garsiai ryja, kosti, springsta valgydamas (dazniausiai pacioj pradzioj maitinimo,kol pienukas stipriai bega) *Jo veidukas atrodo nusigandes (valgant) *Atrodo, kad jam nepatogu, jis neramus (valgant) *Losia galvyte atgal, bando ciulpti tik spenelio galiuka, isriecia nugaryte *Daznai perdzia *Neramus, nervingas *Zaliai kakoja *Ismatos gleivetos ir kartais su trupuciu kraujo *O sita suprantu,bet nezinau kaip lietuviskai isversti "explosive stools". Budavo, mazius svarus, sausas, ka tik pakeistom sauskelnem pirsteli karteli su kakiuku (gaaaaaarsiai), ir tenka keisti sauskelnes, drabuzelius, o jį patį pagalvodavau, ar pavalineti, kaip iprastai, ar paprasciau nesti i vonia. Kakiuko nedaug, sauskelnese dazniausiai beveik nieko, bet viskas tarsi po spaudimu iššvirkšta ant nugarytes. *Atpylinejimas, refliuksas *Sparciai priaugineja svorio del dideliu maitinimu arba atvirksciai, labai mazai, vengia zysti, nes labai nepatogu *Atrodo amzinai alkanas, nors turi daug pieno. Daznai zinda, nes gauna daug saldaus priesakinio pieno (kuris yra beveik kaip saldus vandenelis) ir labai mazai gauna to riebiojo uzpakalinio ( doh.gif nezinau lietuvisku terminu, nes viska skaiciau angliskai) pieno, kuris labiau pasotina kudiki *Megsta ciulpti pirstus/ciulptukus ir vengia buti prie kruties ilgiau nei butina Patarimai -Stipriai sumazinti skysciu kieki. Uztenka vadovautis troskulio jausmu. Tai, kad butina isgerti 2 litrus vandens per diena, o maitinancioms ir dar daugiau - yra agresyvi kompaniju, pardavinejanciu vandeni buteliuose, reklama. (kitas reikalas, jei dietiniesi, begioji ir pan). As praktiskai is karto pajutau, kad mano krutys minkstesnes pasidare, kai nustojau daug gerti. -Jei mazius zinda labai ilgai, kita kruti pasiulyti tik po 2 val -Maitinti keleta kartu is tos pacios kruties. ATSARGIAI!!! Prieiti prie to is po leto. Stebek save, nes gali netycia prisidaryti bedos. Taciau tuo budu organizmas gaus signala, kad pienas uzsistovi kitoje krutyje, vadinasi, jo tiek daug nereikia gaminti. Taip pat mazius galu gale gaus daugiau riebiojo pieno ir bus sotus ilgesniam laikui. Ir vel prades geltonai kakoti ( be saskiu lotuliukas.gif ) -Kai kur patariama tokiu budu sureguliavus pieno gamyba grizti prie "vienam valgymui - viena krutis). Keleta kartu tai pabandzius meciau - neapsiziuredavau, kaip pasidarydavau vel visa pritvinkus -Nusitraukinek piena po truputi, tik del palengvejimo. Nepamirsk, nuolatinis krutu tustinimas - tai signalas organizmui, kad reikia dar -Bandyk deti saltus kompresus ant krutu po 15 min su pertraukelem bent po 60 min, pieno srovei sumazinti. Tai nera moksliskai patvirtinta, bet mamos sako,kad padeda. -Patariama stipriai apriboti saldesiu kieki (iskaitant ir vaisius) saldaus pieno gamybai apmazinti -daug kur skaiciau, kad zindyvems nepatartina gerti metu ir pipirmeciu arbatos, nes slopina pieno gamyba. Tai as pageriu kartas nuo karto. Mano manymu, jos tiek slopina, kiek ramuneles per piena ramina vaika, o kava atvirksciai. Taciau mes visi esam individualus. Sebek save ir vaika. Taciau gali pabandyti gerti po puodeli i diena drasiai -Venk poziciju, kai pienelis teka i kudikio burnyte is virsaus zemyn. Rinkis tokiaskaip maitinimas gulint. As pati vaika pasidedu ant pagalves, ant keliu, ismunku giliai i foteli, viena koja uzsikeliu ant suoliuko ir gaunasi taip, kad vaiko galvyte vos ne auksciau uz kruti -Vaiko ausyte, petys ir klubas turi buti vienoje linijoje. Jam (ir tau) turi buti patogu. Maitindama stengiuosi, kad vaiko galvyte butu auksciau uz pilvuka. Jo guolio galvugali siek tiek kilstelejau. Vaikas nustojo atpylineti ir pasidare nebe toks dirglus. P.S. Cia mano zodziu nei vieno,tai prasyciau neuzsipulti uz neismanyma Pakopinau tik todel,kad jei kartais tavo sesuo nores tureti 2 vaikuti, ir turbut su pienuku bus tas pats, tai gal pravers sie patarimai...
butvydiene
2007 06 15, 14:46
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 16:41) kad man tiek pieno butu  As dabar max 100 nusitraukiu  gal gali paaiskinti kodel pas tave pieno mazeja? gal ka nors blogai darai? gal kruties nemoki iduot,skysciu pakankamai negeri,nestimuliuoji jos-na kodel? tiek rasai kad daug skaitai apie tai,bet gal praktikoj tai padaryti ne taip lengva?  | i |
mylimuke
2007 06 15, 18:54
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 15, 15:46) gal gali paaiskinti kodel pas tave pieno mazeja? gal ka nors blogai darai? gal kruties nemoki iduot,skysciu pakankamai negeri,nestimuliuoji jos-na kodel? tiek rasai kad daug skaitai apie tai,bet gal praktikoj tai padaryti ne taip lengva?  Turbut nesitveri dziaugsmu, kad radai priezasti uzsipult  Mazeja , nes nusitraukineju piena. Papas didelis, rudas laukelis irgi milziniskas, speneliai itraukti, maze gime neisnesiota. Negana to,kad neeme papo, tai ir prie zinduko gal 1.5men pramiegojo. Ipratau nusitraukinet. Nematau tragedijos, kazkaip net ramiau, matau kiek suvalgo. Skysciu geriu pakankamai, nusitraukineju daznai. Ir nematau skirtumo, ar is buteliuko, ar is kruties, juk MP tas pats.  | i |
butvydiene
2007 06 18, 17:11
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 15, 16:54) Turbut nesitveri dziaugsmu, kad radai priezasti uzsipult  Mazeja , nes nusitraukineju piena. Papas didelis, rudas laukelis irgi milziniskas, speneliai itraukti, maze gime neisnesiota. Negana to,kad neeme papo, tai ir prie zinduko gal 1.5men pramiegojo. Ipratau nusitraukinet. Nematau tragedijos, kazkaip net ramiau, matau kiek suvalgo. Skysciu geriu pakankamai, nusitraukineju daznai. Ir nematau skirtumo, ar is buteliuko, ar is kruties, juk MP tas pats.  ne izeist norejau,o paklaust. mp tai tas pats.bet o kur tas ypatingas rysis lieka apie kuri tiek daug rasot? juk tu vaikeli myli tiek pat.nesvarbu ar is buteliuko ar is papo maitini-meile vaikui niekur nedingsta.
meskiuke_mini
2007 06 19, 14:36
Mamos pieno niekada neatstos jokie pakaitalai. tik aisku nerukyt reik, negert ir save priuziuret. vitaminus vartot ir seip sveika maista =]
mylimuke
2007 06 19, 18:30
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 18, 18:11) ne izeist norejau,o paklaust. mp tai tas pats.bet o kur tas ypatingas rysis lieka apie kuri tiek daug rasot? juk tu vaikeli myli tiek pat.nesvarbu ar is buteliuko ar is papo maitini-meile vaikui niekur nedingsta. Taip, krutim maitinant ypatingas rysys yra, bet nesakau, kad nezindancios myli maziau ar kitaip. Tos, kurios noriai ir be problemu zindo, tikrai ta rysi patiria, kuris naudingas ir vaikucio psichologiniam vystymuisi, ir mamos savijautai.
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 19, 18:30) Taip, krutim maitinant ypatingas rysys yra, bet nesakau, kad nezindancios myli maziau ar kitaip. Tos, kurios noriai ir be problemu zindo, tikrai ta rysi patiria, kuris naudingas ir vaikucio psichologiniam vystymuisi, ir mamos savijautai.  Tai visgi konkreciau... Koks TAS ypatingas rysys?
mylimuke
2007 06 19, 18:51
QUOTE(meska @ 2007 06 19, 19:37) Tai visgi konkreciau... Koks TAS ypatingas rysys?  Ko tu manes klausi? As saviskes nezindziau, nes vargu ar imanoma pavadint zindymu miegancio vaiko laikyma prie kruties  Tos, kurios zindo/zinde, taip sako apie rysi, ir as tikiu, kad taip yra. Net ir laikant vaika prie kruties uzplusta toks ypatingas jausmas. Net ir nezindancia dukryte laikant prie kruties pradedavo tryksti pieno fontanai. Kudikelis prie kruties - signalas mamytei, kad reikia pienuko. Ar nera ypatinga tai,kad moteris vaikuti ne tik 9menesius isnesioja, bet ir ismaitina ji pati?
*GAILĖ*
2007 06 19, 18:55
QUOTE(meska @ 2007 06 19, 19:37) Tai visgi konkreciau... Koks TAS ypatingas rysys?  neįmanoma nupasakot  . tai reikia pajaust  . na nenusakoma, kai tu pati vien tik iš savo kūno gali duoti viską, ko mažuliui reikia  . ai, ką čia šnekėt. jei pati žindei, tai žinai, o jei nežindei, linkiu tai patirt kitą kartą
Laurulka
2007 06 19, 19:13
Na ir tas, ir tas turi pliusų ir minusų  Išties tai kiek skaičiau ir susidūriau MP minusų turi mažiau, na galiu pasakyti kad tikrai būna kad alergija (bet mišinukams taip pat alergijos būna), paskui jei netyčia kažką užvalgai "ne to" arba jeigu tenka vartoti vaistų kokių tai vaikučiui negera, nuo didelio streso gali dingt, o jei nedingsta, tai bent jau aš manau, kad stresuojant ir nervuojantis labai smarkiai nelabai sveika maitinti MP. O mišinukai aišku negerai nuom, kad labai nenetūralu, yra sintetikos, ne visiems visi tinka, tiek laiko atima kol padarai tinkamai, kad  , be to, didžiausia blogybė man - kad vaikelis negauna su mišinukais to, ką gauna su MP - visokių antikūnių, tampa mažiau atsparesnis ligoms. Taigi aš pati už tai, kad bent pirmą menėsį - du maitinti tik MP (aišku jeigu sveikata leidžia). Aš pati maitinau pusę metų, ir dabar jei viskas gerai bus irgi tiek pat ruošiuosi maitinti  na, jeigu kas pasirenka kitokį kelia - tai pilnai kiekvienos moters valia, manau visos mamos daro taip, kaip mano bus geriau ir nereikia čia tokių pasmerkimų
Limcamca
2007 06 19, 20:08
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 19, 19:51) Tos, kurios zindo/zinde, taip sako apie rysi, ir as tikiu, kad taip yra. Net ir laikant vaika prie kruties uzplusta toks ypatingas jausmas. Net ir nezindancia dukryte laikant prie kruties pradedavo tryksti pieno fontanai. Kudikelis prie kruties - signalas mamytei, kad reikia pienuko. Ar nera ypatinga tai,kad moteris vaikuti ne tik 9menesius isnesioja, bet ir ismaitina ji pati?  Aš ir žindžiau ir nežindžiau, tai galiu pasakyti grynas prasimanymas tas ryšys. Ir su pirmu ir su antru yra tas ryšys, nes bent jau mano atveju, ryšys neprasideda nuo krūties padavimo vaikui. Meilė jiems prasidėjo nuo meilės mano vyrui. Tiek už pirmąjį tiek už antrąjį savo gyvybę galėčiau paaukoti, ir lygiai taip pat begalingai abu myliu. Tai yra MOTINOS meilė  ir ji niekuo nesusijusi su krūtimis
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 19, 18:51) Tos, kurios zindo/zinde, taip sako apie rysi, ir as tikiu, kad taip yra. Net ir laikant vaika prie kruties uzplusta toks ypatingas jausmas. Net ir nezindancia dukryte laikant prie kruties pradedavo tryksti pieno fontanai. Kudikelis prie kruties - signalas mamytei, kad reikia pienuko. Neapsakomi jausmai mama uzplusta vaika laikant ne tik prie papuku  , uztenka ir vaikucio rankyte paliesti, kai siurpuliukai kartais nubega  O kad tryksta pienas, vaika laikant, tai tikrai ne kokie X-failai ar stebuklas, o fiziologija, instinktai. O kazkokie magic super rysiai su vaiku, kuriuos uzmezga tik privilegija pacios ismaitinti turincios mamos man skamba kaip bobuciu paistalai  Daugybe asocialiu ar skurdziai besivercianciu mamu maitina pienu tik del jo pigumo, bet taip ir neranda kartais isvis jokio rysio su vaiku arba kokia karjeriste, naiviai stebisi, kodel jos vaikas mieliau uzmiega su aukle nei su ja (o juk ji puse metu sedejo su vaiku, kad pamaitintu krutimi!!) arba eiline moterele (galim priskirt kaimynu kategorijai:), besigirianti savo papuku pajegumu maitinti dukra iki 2m. akis isputusi stebisi, kaip galiu susikalbet su vaiku jo nemusdama ar nerekdama... zinoma, cia pavyzdziai tik i viena darzo puse, vyksta ir vice versa dalykai, bet pasilieku prie savo nuomones...
*GAILĖ*
2007 06 20, 11:23
QUOTE(meska @ 2007 06 19, 23:18) Neapsakomi jausmai mama uzplusta vaika laikant ne tik prie papuku  , uztenka ir vaikucio rankyte paliesti, kai siurpuliukai kartais nubega  O kad tryksta pienas, vaika laikant, tai tikrai ne kokie X-failai ar stebuklas, o fiziologija, instinktai. O kazkokie magic super rysiai su vaiku, kuriuos uzmezga tik privilegija pacios ismaitinti turincios mamos man skamba kaip bobuciu paistalai  Daugybe asocialiu ar skurdziai besivercianciu mamu maitina pienu tik del jo pigumo, bet taip ir neranda kartais isvis jokio rysio su vaiku arba kokia karjeriste, naiviai stebisi, kodel jos vaikas mieliau uzmiega su aukle nei su ja (o juk ji puse metu sedejo su vaiku, kad pamaitintu krutimi!!) arba eiline moterele (galim priskirt kaimynu kategorijai:), besigirianti savo papuku pajegumu maitinti dukra iki 2m. akis isputusi stebisi, kaip galiu susikalbet su vaiku jo nemusdama ar nerekdama... zinoma, cia pavyzdziai tik i viena darzo puse, vyksta ir vice versa dalykai, bet pasilieku prie savo nuomones... na nereikia kalbėt apie kraštutinumus. o magic (  ) ryšys, kaip tu pavadinai, tai tikrai yra. galiu tai tvirtinti, nes pirmą vaiką žindžiau labai trumpai. ir ne prie ko čia motinos meilė. abudu gi myliu. bet su mažyliu būnant jausmas kažkoks ypatingesnis, intymesnis, nei kai vyresnėlis buvo kūdikis. kažkaip geriau aš jį jaučiu, suprantu. sutinku, tai fiziologija, hormonai suskatina tokius jausmus. bet nežindančios moters tie hormonai ir neveikia, todėl ji to ir nejunta. ir čia ne koks stebuklas, čia gamta taip sutvarkė, kad žindydama moteris hormonų pagalba prisirištų prie savo kūdikio. Papildyta:QUOTE(Limcamca @ 2007 06 19, 21:08) Aš ir žindžiau ir nežindžiau, tai galiu pasakyti grynas prasimanymas tas ryšys. Ir su pirmu ir su antru yra tas ryšys, nes bent jau mano atveju, ryšys neprasideda nuo krūties padavimo vaikui. Meilė jiems prasidėjo nuo meilės mano vyrui. Tiek už pirmąjį tiek už antrąjį savo gyvybę galėčiau paaukoti, ir lygiai taip pat begalingai abu myliu. Tai yra MOTINOS meilė  ir ji niekuo nesusijusi su krūtimis  na nesupyk, bet man atrodo, kad tu tiesiog neigi tai, nes labai išgyveni, kad negali maitint savo jaunėlio. žmogus dažnai nesąmoningai ima neigti tai, ko negali turėti. čia mūsų smegenų pokštai, kurių lengvai neįtakosi. o kad meilė nesusijusi su krūtimis, tai tikrai sutinku. kalba eina ne apie meilę, o apie ypatingą intymumą, tarp žindančio kūdikio ir mamos
nebijau
2007 06 20, 11:46
QUOTE(ingalp @ 2007 06 20, 12:23) o magic (  ) ryšys, kaip tu pavadinai, tai tikrai yra. galiu tai tvirtinti, nes pirmą vaiką žindžiau labai trumpai. ir ne prie ko čia motinos meilė. abudu gi myliu. bet su mažyliu būnant jausmas kažkoks ypatingesnis, intymesnis, nei kai vyresnėlis buvo kūdikis. kažkaip geriau aš jį jaučiu, suprantu. sutinku, tai fiziologija, hormonai suskatina tokius jausmus. bet nežindančios moters tie hormonai ir neveikia, todėl ji to ir nejunta. ir čia ne koks stebuklas, čia gamta taip sutvarkė, kad žindydama moteris hormonų pagalba prisirištų prie savo kūdikio. [  Cia ne nuo zindymo krutimi priklauso, o nuo tavo pacios amziaus  Pirmam vaikui buvai labai jauna, su juo tarsi mamas zaidei, kaip su lele, o va dabar subrendai tikrai, pilnavertei motinystei, todel ir rysys su pagranduku magic atrodo  Mano vyro broliene, budama virs 40, pries pusmeti pasigimde trecia pagranduka, nors tarp vyresniuju skirtumas 17 metu. Skirtingai nuo pirmuju, treciojo nemaitina krutimi, bet sako lygiai ta pati, kaip ir tu-kad ja su kudikiu sieja specialus rysys, ko nebuvo su pirmiaisiais
Limcamca
2007 06 20, 12:55
QUOTE(ingalp @ 2007 06 20, 12:23) na nesupyk, bet man atrodo, kad tu tiesiog neigi tai, nes labai išgyveni, kad negali maitint savo jaunėlio. žmogus dažnai nesąmoningai ima neigti tai, ko negali turėti. čia mūsų smegenų pokštai, kurių lengvai neįtakosi. o kad meilė nesusijusi su krūtimis, tai tikrai sutinku. kalba eina ne apie meilę, o apie ypatingą intymumą, tarp žindančio kūdikio ir mamos  Netiesa. Aš jau užmiršau tau. Net ir pirmąjį kai maitinau, nedievinau to jausmo. Tai buvo tiesiog maistas mano kūdikiui ir tiek. Man daug svarbiau jį auklėti teisinga kryptimi, nei maitinti krūtimi.
mylimuke
2007 06 20, 13:12
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 19, 21:08) Aš ir žindžiau ir nežindžiau, tai galiu pasakyti grynas prasimanymas tas ryšys. Ir su pirmu ir su antru yra tas ryšys, nes bent jau mano atveju, ryšys neprasideda nuo krūties padavimo vaikui. Meilė jiems prasidėjo nuo meilės mano vyrui. Tiek už pirmąjį tiek už antrąjį savo gyvybę galėčiau paaukoti, ir lygiai taip pat begalingai abu myliu. Tai yra MOTINOS meilė  ir ji niekuo nesusijusi su krūtimis  Tai nera tik kruties padavimas, o kai kas daugiau. Ir niekas nesako, kad tu vaikus skirtingai myli ar kazka. Jei tau zindymas atnese kazkokiu problemu, galbut ir nebuvo to jausmo. Juk turi but visapusiska harmonija
Limcamca
2007 06 20, 13:18
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 14:12) Tai nera tik kruties padavimas, o kai kas daugiau. Ir niekas nesako, kad tu vaikus skirtingai myli ar kazka. Jei tau zindymas atnese kazkokiu problemu, galbut ir nebuvo to jausmo. Juk turi but visapusiska harmonija  Man neatnešė jokių problemų, net spenelių niekad neskaudėjo. Gal tau padavimas krūties yra kažkas daugiau, o man ne. Man tai maistas ir tiek. Aš to nesureikšminau, net kai maitinau. Ir nedievinau to jausmo. Visų pirma aš dievinu savo vaikus, o ne tai, ką jie daro, ką valgo ir pan. Kaip kažkas rašė: net vaiko rankutę palietus apima geras jausmas.  Beje, o kas tas daugiau? Konkrečiai?
mylimuke
2007 06 20, 13:25
QUOTE(nebijau @ 2007 06 20, 12:46)  Cia ne nuo zindymo krutimi priklauso, o nuo tavo pacios amziaus  Pirmam vaikui buvai labai jauna, su juo tarsi mamas zaidei, kaip su lele, o va dabar subrendai tikrai, pilnavertei motinystei, todel ir rysys su pagranduku magic atrodo  Mano vyro broliene, budama virs 40, pries pusmeti pasigimde trecia pagranduka, nors tarp vyresniuju skirtumas 17 metu. Skirtingai nuo pirmuju, treciojo nemaitina krutimi, bet sako lygiai ta pati, kaip ir tu-kad ja su kudikiu sieja specialus rysys, ko nebuvo su pirmiaisiais  Nu tu cia visai nusisnekejai  Nori pasakyrt jauna mama myli vaika maziau nei vyresne?  Ir ka tu vadini pilnaverte motinyste? Zinau ne viena moteri, kuri jau paaugle budama svajojo apie buri vaikuciu, ir tikrai ne zaisliniu... Galbut vyresne moteris jauciasi ramiau pasitikdama mazyli, ateinanti i pasauli, nes finansines galimybes geresnes, sukurta seima, pasiekta karjera. Bet ir tai ne visada taip buna. Motinystes jausmas ir meile atsiranda pastojus/gimus vaikuciui, o ne atejus tam tikram amziui. Net ir 15mete, gal ir nenorejus savo vaikucio, netikiu, kad jo nemyletu. Teko KMUK stebeti viena tokia. Jai 16, tetukas irgi ne ka vyresnis. Kai tik atveze is gimdyklos,i vaikuti net neziurejo ir ikyriai namiskiu reikalavo vazelino lupoms, bet paskui ir rankose laike, ir kalbino. Ir pasakytum, kad ji nemyli savo vaiko?Nemylincia savo vaiku moteri net motina vadinti neverta. As pati pagimdziau 19, buvo netyciukas, bet net nekilo mintis darytis aborta, kad as to vaikiuko nenoriu ir nemyliu. Nuo pirmos dienos laukiau! Ir dabar atiduociau uz ji viska, net neisivaizduoju, kad galetu mano gyvenimas buti kitoks, be mano mazules.
nebijau
2007 06 20, 14:07
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 14:25) Nu tu cia visai nusisnekejai  Nori pasakyrt jauna mama myli vaika maziau nei vyresne? Va ta zenkla galeciau atsiusti atgal, tik to nedarysiu, nes prasmes nematau bendrauti su nesubrendusiu, neissilavinusiu zmogumi. Nes vieni kalba apie batus, kiti apie ratus. Neina kalba apie meile nemeile kudikiui. Kalba eina apie didesni ar mazesni rysi tarp motinos ir vaiko zindant. Kai gimdziau pirma kudiki-man buvo 22, kai antra-netoli trisdesimties. Ir nors abieju nezindziau, abu be proto mylejau, galiu pasakyti, jog pagrandukas man mielesnis ir prigludnesnis nei pirmas vaikas. Ir jei pasigimdysiu trecia vaikai-jis bus netoli man keturiasdesimties, tikiu, jog ji mylesiu ir rysys su juo bus didesnis, nei su vyresniais vaikais. Bet ta suprasi, gerbiama panele, tik kai praeis koks desimt metu ir po ju pasigimdysi antra vaika.
butvydiene
2007 06 20, 15:00
QUOTE(meska @ 2007 06 19, 20:18) Neapsakomi jausmai mama uzplusta vaika laikant ne tik prie papuku  , uztenka ir vaikucio rankyte paliesti, kai siurpuliukai kartais nubega  O kad tryksta pienas, vaika laikant, tai tikrai ne kokie X-failai ar stebuklas, o fiziologija, instinktai. O kazkokie magic super rysiai su vaiku, kuriuos uzmezga tik privilegija pacios ismaitinti turincios mamos man skamba kaip bobuciu paistalai  Daugybe asocialiu ar skurdziai besivercianciu mamu maitina pienu tik del jo pigumo, bet taip ir neranda kartais isvis jokio rysio su vaiku arba kokia karjeriste, naiviai stebisi, kodel jos vaikas mieliau uzmiega su aukle nei su ja (o juk ji puse metu sedejo su vaiku, kad pamaitintu krutimi!!) arba eiline moterele (galim priskirt kaimynu kategorijai:), besigirianti savo papuku pajegumu maitinti dukra iki 2m. akis isputusi stebisi, kaip galiu susikalbet su vaiku jo nemusdama ar nerekdama... zinoma, cia pavyzdziai tik i viena darzo puse, vyksta ir vice versa dalykai, bet pasilieku prie savo nuomones... pilnai pritariu. manau kad rysys su vaiku uzsimezga jau nestumo metu. o fantastika ne tikiu Papildyta:QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 11:25) Nu tu cia visai nusisnekejai  Nori pasakyrt jauna mama myli vaika maziau nei vyresne?  Ir ka tu vadini pilnaverte motinyste? Zinau ne viena moteri, kuri jau paaugle budama svajojo apie buri vaikuciu, ir tikrai ne zaisliniu... Galbut vyresne moteris jauciasi ramiau pasitikdama mazyli, ateinanti i pasauli, nes finansines galimybes geresnes, sukurta seima, pasiekta karjera. Bet ir tai ne visada taip buna. Motinystes jausmas ir meile atsiranda pastojus/gimus vaikuciui, o ne atejus tam tikram amziui. Net ir 15mete, gal ir nenorejus savo vaikucio, netikiu, kad jo nemyletu. Teko KMUK stebeti viena tokia. Jai 16, tetukas irgi ne ka vyresnis. Kai tik atveze is gimdyklos,i vaikuti net neziurejo ir ikyriai namiskiu reikalavo vazelino lupoms, bet paskui ir rankose laike, ir kalbino. Ir pasakytum, kad ji nemyli savo vaiko?Nemylincia savo vaiku moteri net motina vadinti neverta. As pati pagimdziau 19, buvo netyciukas, bet net nekilo mintis darytis aborta, kad as to vaikiuko nenoriu ir nemyliu. Nuo pirmos dienos laukiau! Ir dabar atiduociau uz ji viska, net neisivaizduoju, kad galetu mano gyvenimas buti kitoks, be mano mazules. as manau kad dazna mes pasvajojam,kad turesim daug vaiku. o motinystei reikia ne amziaus,o atsakingumo,pareigos jausmo ir dar daug dalyku. o visa sita mes suprantame kai truputi daugiau nugyvename ir igyjame patirties gyvenimiskuose reikaluose. jei patirties pradedama semtis nuo 15 metu,imanoma kad viska suprantame anksciau. na cia mano nuomone.jei paneigsit visada isklausysiu ir suprasiu,nes kiekvienos moters gyvenimiska patirtis kitokia.
QUOTE(ingalp @ 2007 06 20, 10:23) na nesupyk, bet man atrodo, kad tu tiesiog neigi tai, nes labai išgyveni, kad negali maitint savo jaunėlio. žmogus dažnai nesąmoningai ima neigti tai, ko negali turėti. čia mūsų smegenų pokštai, kurių lengvai neįtakosi. o dabar ta pacia teorija prisitaikyk sau paciai - labai isgyveni, nes apart maitinimo krutimi turbut nelabai ka sugebi savo vaikui duoti, ty, galbut nemanai kad sugebesi ji uzaugint geru, laimingu zmogumi, todel nesamoningai sureiksmini zindyma, vieninteli dalyka kuris tau sekasi, ir neigi akivaizdu fakta, kad vaikui reikia daug daugiau, nei buti zindomam iki 18 metu  cia tavo smegeneliu pokstai, kuriu lengvai neitakosi  ir zinoma - nesupyk
mylimuke
2007 06 20, 20:07
QUOTE(nebijau @ 2007 06 20, 15:07) Va ta zenkla galeciau atsiusti atgal, tik to nedarysiu, nes prasmes nematau bendrauti su nesubrendusiu, neissilavinusiu zmogumi. Nes vieni kalba apie batus, kiti apie ratus. Neina kalba apie meile nemeile kudikiui. Kalba eina apie didesni ar mazesni rysi tarp motinos ir vaiko zindant. Kai gimdziau pirma kudiki-man buvo 22, kai antra-netoli trisdesimties. Ir nors abieju nezindziau, abu be proto mylejau, galiu pasakyti, jog pagrandukas man mielesnis ir prigludnesnis nei pirmas vaikas. Ir jei pasigimdysiu trecia vaikai-jis bus netoli man keturiasdesimties, tikiu, jog ji mylesiu ir rysys su juo bus didesnis, nei su vyresniais vaikais. Bet ta suprasi, gerbiama panele, tik kai praeis koks desimt metu ir po ju pasigimdysi antra vaika.  Nemanau, kad amzius tam turi itakos. Beto mes kalbam apie rysi butent ZINDANT, o tu to nedarei, taip kad ... Papildyta:QUOTE(butvydiene @ 2007 06 20, 16:00) as manau kad dazna mes pasvajojam,kad turesim daug vaiku. o motinystei reikia ne amziaus,o atsakingumo,pareigos jausmo ir dar daug dalyku. o visa sita mes suprantame kai truputi daugiau nugyvename ir igyjame patirties gyvenimiskuose reikaluose. jei patirties pradedama semtis nuo 15 metu,imanoma kad viska suprantame anksciau. na cia mano nuomone.jei paneigsit visada isklausysiu ir suprasiu,nes kiekvienos moters gyvenimiska patirtis kitokia. Taip, reikalinga ir atsakomybe, ir pareigos jausmas,bet juk kai kurie zmones visa amzeli nugyvena ir to neturi! Na nemanau, kad tas ypatingas rysys tarp mamos ir vaiko atsiranda begant metams kaip kokia patirtis, manau jis buna visur ir visada, kai tik kudikis atsiranda.
*GAILĖ*
2007 06 20, 20:56
QUOTE(nebijau @ 2007 06 20, 12:46)  Cia ne nuo zindymo krutimi priklauso, o nuo tavo pacios amziaus  Pirmam vaikui buvai labai jauna, su juo tarsi mamas zaidei, kaip su lele, o va dabar subrendai tikrai, pilnavertei motinystei, todel ir rysys su pagranduku magic atrodo  Mano vyro broliene, budama virs 40, pries pusmeti pasigimde trecia pagranduka, nors tarp vyresniuju skirtumas 17 metu. Skirtingai nuo pirmuju, treciojo nemaitina krutimi, bet sako lygiai ta pati, kaip ir tu-kad ja su kudikiu sieja specialus rysys, ko nebuvo su pirmiaisiais  be abejo, vyresnis amžius prideda brandumo motinystės jausmui. bet matai, kai aš kūdikį priglaudžiu prie krūties, tai mane užplūsta na neapsakoma laimė, net apsiašaroju kartais  . taigi, esu įsitikinusi, kad žindymas ir su tuo susiję hormonai taip mane veikia
QUOTE(ingalp @ 2007 06 20, 12:23) bet nežindančios moters tie hormonai ir neveikia, todėl ji to ir nejunta. ir čia ne koks stebuklas, čia gamta taip sutvarkė, kad žindydama moteris hormonų pagalba prisirištų prie savo kūdikio. nebutina taip jau visko sureiksminti. Dukros nezindziau, o maitinau nutrauktu pienu. Labai daznai budavo, kad paejus keliom valandom po pieno nutraukimo, paemus vaika ant ranku istryksdavo pienas - hormonai tai ir fiziologa ir nereikia to idealizuoti
QUOTE(ingalp @ 2007 06 20, 19:56) be abejo, vyresnis amžius prideda brandumo motinystės jausmui. bet matai, kai aš kūdikį priglaudžiu prie krūties, tai mane užplūsta na neapsakoma laimė, net apsiašaroju kartais  . taigi, esu įsitikinusi, kad žindymas ir su tuo susiję hormonai taip mane veikia  tai tavo neapsakoma meile priklauso butent nuo hormonu? nes jei nemaitintum = nebutu tu su zindymu susijusiu hormonu = nejaustum tos neapsakomos meiles? o kas bus kai nustosi maitint? nebejausi tokio rysio su vaiku? ar maitinsi iki pilnametystes tam, kad ta rysi su vaiku zut but islaikyt
QUOTE(Silvute @ 2007 06 20, 21:04) nebutina taip jau visko sureiksminti. Dukros nezindziau, o maitinau nutrauktu pienu. Labai daznai budavo, kad paejus keliom valandom po pieno nutraukimo, paemus vaika ant ranku istryksdavo pienas - hormonai tai ir fiziologa ir nereikia to idealizuoti tai viskas pas tave tvarkoj buvo su hormonais - kadangi pieno buvo, tai ir hormonai veke, nors nezhindei... o vat butum visai uzhraukus - nebutu ir hormonu ir niekas niekur netrykshtu  QUOTE(athina @ 2007 06 20, 21:15) tai tavo neapsakoma meile priklauso butent nuo hormonu? nes jei nemaitintum = nebutu tu su zindymu susijusiu hormonu = nejaustum tos neapsakomos meiles? o kas bus kai nustosi maitint? nebejausi tokio rysio su vaiku? ar maitinsi iki pilnametystes tam, kad ta rysi su vaiku zut but islaikyt  laimei, neapsakoma meile priklauso ne vien nuo hormonu - vis tik zhmogus ne gyvulys, o daug sudetingesne butybe. tachiau hormonai savo darba vis tiek padaro, norim mes to ar ne... ir jautrus zhmones sugeba ta pastebeti
kai rashiau apie jautruma, kalbejau ne apie perdeta verkshlenima ar depresija, o apie jautruma kaip sugebejima pastebeti ir ivardyti savo ir kitu zhmoniu emocijas, nuotaikas, jausmus. dar karta kartoju: esu tikra, kad musu organizmo hormonine veikla neishvengiamai veikia musu emocijas ir jautrus zhmogus pastebi shi poveiki. kazhkodel, pvz., diskutuodamos apie pms, nesuabejojame, kad tai "hormonu audros" mus taip veikia. tai jei pripazhystame, kad nemaitinanchia moteri veikia jos naturalus estrogenu, progesterono, testosterono ir kt hormonu ciklas, kodel norime paneigti, kad lygiai taip pat veikia ir su zhindymu susije hormonai - prolaktinas ir oksitocinas?
kaip jau rashiau - laimei, zhmogus ne gyvulys, jo jausmus lemia ne vien "chemija", o daug sudetingesni procesai, todel moterys sugeba myleti (ir rupintis) ne tik nezhindytus, bet ir negimdytus (ivaikintus) vaikus. tachiau kodel butina paneigti, kad zhindanti motina del hormonu poveikio gali jaustis shiek tiek kitaip ir tai pastebeti?
nei chia su reikshminimas, nei sudievinimas, nei ka - tai gamtos realybe.
| i |
butvydiene
2007 06 21, 15:07
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 20, 18:07) 1)Nemanau, kad amzius tam turi itakos. Beto mes kalbam apie rysi butent ZINDANT, o tu to nedarei, taip kad ... Papildyta:2)Taip, reikalinga ir atsakomybe, ir pareigos jausmas,bet juk kai kurie zmones visa amzeli nugyvena ir to neturi! Na nemanau, kad tas ypatingas rysys tarp mamos ir vaiko atsiranda begant metams kaip kokia patirtis, manau jis buna visur ir visada, kai tik kudikis atsiranda.  1)kodel izeidineji? o tu juk taip pat nusitraukineji? 2)dazniausiai tokie buna vyrai. o jei taip atsitiko moteriai-tai reiskia kad ji visa ta amzeli ir nesubrendo motinystei. mamos ir vaiko risys atsiranada jau nestumo metu.ir tikrai mano manymu ne zindymo. cia apie protelio"uzaugima"sneku,o ne apie x-failiska rysi.
mylimuke
2007 06 21, 19:19
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 21, 16:07) 1)kodel izeidineji? o tu juk taip pat nusitraukineji? 2)dazniausiai tokie buna vyrai. o jei taip atsitiko moteriai-tai reiskia kad ji visa ta amzeli ir nesubrendo motinystei. mamos ir vaiko risys atsiranada jau nestumo metu.ir tikrai mano manymu ne zindymo. 1) Ar as ka izeidziancio pasakiau? Kuris zodis TAVE izeide? Ne vienas. Neatsakinek i ne tau skirtus komentarus. Nezindau, bet maniske buvo prie kruties, ciulpe speneli miegodama ir jau vien tas jausmas nepakartojamas. Taip,galbut as nepatyriau to. 2) Buna ir moteru, ir ne viena. Ir nereik cia aplinkeliais vaikstinet, mes kalbam apie konkreciai rysi zindymo metu, o ne kazka kita. Jei jis jums atsirado veliau/anksciau, valio. Bet ne apie ta kalba.
butvydiene
2007 06 22, 12:27
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 21, 17:19) 1) Ar as ka izeidziancio pasakiau? Kuris zodis TAVE izeide? Ne vienas. Neatsakinek i ne tau skirtus komentarus. Nezindau, bet maniske buvo prie kruties, ciulpe speneli miegodama ir jau vien tas jausmas nepakartojamas. Taip,galbut as nepatyriau to. 2) Buna ir moteru, ir ne viena. Ir nereik cia aplinkeliais vaikstinet, mes kalbam apie konkreciai rysi zindymo metu, o ne kazka kita. Jei jis jums atsirado veliau/anksciau, valio. Bet ne apie ta kalba. 1)tu izeidineji visur ir visas.atsakau i ta atsakyma i kuri manau verta atsakyt. koks gali jausmas uzplust,kai vaikas net nenori valgyt,o tu ji vistiek dedi prie kruties. 2)jei istiesu tai pradzioj mes kalbejom apie subrendima motinystei.
oi, kokia diskusija, negaliu tiesiog neišsakyti savo minčių. Pliekiasi čia mamkos, kad net dulkės rūksta. Tik akmenim nesisvaidykit, gerai? Aišku, svarstyt nėr ko - nieko geriau už MP nėra. Šviežias, visada su savim, reikiamos temperatūros, jokių terliojimųsi ir t.t. Aš pati nemaitinau. Mišinukai - pravalas. Vien finansiniu požiūriu. O dar soskės buteliukai, jų plovimas, virinimas, rpiežiūra. Šakės. O naktiniai matinimai? vaikas rėkia, tu raudonom, užtinusiom akim ruoši mišinuką... Ir taip kokius 6 kartus... Neišsimiegi... Pamaitini, buteliuką išplauni, sutvarkai, prasliūkini į lovą... Po pusvalandžio ritualą kartoji... Reik kažkur išeit su vaiku... Kiek taros reik pasiimti  prisikrauni pilnas terbas visokio gėrio ir eini. Ir, o siaube, jeigu pritrūksi?????? Ne, ačiū, nenoriu. Labai labai labai tikiuosi, kad antrą maitinsiu pati. kame privalumas? Ogi ir vyras agli keltis naktį, ir išeit ilgensiam laikui paisvaikščiot viena gali, nes vyras galės paduot valgyt. Didesnė asmeninė laisvė atsiranda. Tik nereikia, mamos, rašyt, kad tokie vaikai yra nelaimingesni. Gal jie nebus sveikesni, šito aš nežinau. Ar man skauda dėl to širdį? Labai. Ar pergyvenau dėl to? Be proto. Kokia mano patirtis? Karti. Nenoriu prisiminti tų dienų, nes ašaros akyse pačios kaupiasi. Blioviau nuo ryto iki vakaro, nes man buvo sunku. Kai kreipiausi pagalbos ir prasižiojau, kad pati nemaitinu, o duodu mišinuką, aš nesulaukiau pagalbos, supratimo, paramos, nuraminimo ir patarimų. Viskas, ką sugebėjo kitos mamos man pasakyti, buvo "kokia tu motina". Tuoj papylė sausą statistiką, kad mano vaikas bus ligoniukas, ne tokio aukšto IQ, aš neturėsiu su juo ryšio ir t.t. Bet aš pati visa tai žinau ir nuo tų žinių nieks nepagerėjo. Norėjau, kad mane palaikytų, paskatintų laikytis, bandyti iš paskutiniųjų, duotų gerų patarimų, kaip nurimti, nestresuoti, ką daryti, kad to pienuko padaugėtų. O ne pareikštų, kad aš savo vaiko nemyliu, kad esu nevykusi motina, kad niekada gyvenima aš savo vaiko nemylėsiu ir vaikas nemylės manęs, kad tarp mūsų niekada nebus tokio ryšio, kaip yra toms motinoms, kurios savo vaikus maitina MP. Kai tokie dalykai yra išsakomi tai, kuri vos laikosi, kuri stresuoja, kuri nežino, ko griebtis, kaip manot, kas nutinka? Rinkit žodžius, žiūrėkit, ką sakot. Skaitydama kai kurių pasisakymus tiesiog virstu žvėrim. Ir daugumą ne man skirtų pasakymų, kalbančių apibendrintai aš priimu kaip asmeninį įžeidimą. dar prisiminiau. Ligoninėj man mišinuko nieks nesiūlė. Priešingai - nuo pirmų minučių kalė į galvą, kad maitinsiu pati, kad peino bus. Ir pati tuo šventai tikėjau. Ir gydytoja mano vaiko skatino mane maitint. Ale nu va, šnipštas gavosi. Užtat dabar paismokaiu, kad niekam nesakysiu, kaip maitinu savo vaiką. Nes tie smerkiantys ir paišaipūs žvilgsniai gali ir iš proto išvest.
|
|