Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mamos pienas ar mišinukai?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
linuke
Atidarau sita tema, nes tokios neradau, o kitose temose pilna pasisakymu butent apie tai.

Tik bukit malonios, susilaikykit nuo izedinejimu ir asmeniskumu. Gerbkit kitu nuomone, kokia ji bebutu.

linuke
Manau, kad misinukai labai palengvina mamos dalia, nes ne visoms pavyksta maitinti krutimi, kitos negali, dar kitos nenori, ar turi grizti i darba. Mama turi daugiau laisvo laiko, nes nereikia sedeti su vaikiuku ar nutraukineti MP i buteliuka. M gali sugirdyti ir kitas zmogus. Jei uzkieteje viduriukai, ar vaikiukas gausiai atpylineja, ar gime neisnesiotas, ar alergiskas MP baltymui - yra specialiu misineliu. Bet teks susitaikyti su nuolatiniu buteliuku+ciulptuku plovimu ir virinimu, neteks pajusti to neapsakomo artumo jausmo zindant. Misinukai daznai alergizuoja.

MP patogus tuo, kad "visada po ranka" sviezias ir siltas. MP sudetis, aisku, neturi lygiu: kinta pagal leliaus poreikius, nera bakteriju, kupinas visokiu reikalingu medziagu ir t.t. Trukumas tas, kad mama "prirista" prie vaikelio, nors kai kurios isigudrina uzsaldyti savo piena ir net isvykti savaitei pailseti. blink.gif

As maitinu MP. Pupulis alergiskas laktozei ir dar visokioms ten -ozems, tai teko susidurti su priestaringom gydytoju nuomonem. Vieni siulo maitinti krutimi kuo ilgiau, sedet ant dietos ir dziaugtis sveiku vaiku, kiti - parinkti misinuka ir atsiputus gyventi. Kol kas dar maitinu MP. Zinau tik tiek, kad maze karves pieno negales gerti iki kokiu 3 metu, todel anksciau ar veliau teks ipratinti prie misinuko.
*GAILĖ*
kadangi turiu skirtingos patirties (1 vaiką maitinau mišiniais, 2 tik MP) galiu pasakyt neabejodama ir vienareikšmiškai - TIK MP. tai milijoną kartų paprasčiau, patogiau, lengviau ir maloniau. apie sveikumą tai jau net nekalbu - nieko nėra sveikiau ir geriau vaikui už MP.
kai atsimenu tą bėgiojimą su buteliukais, šildymą, sterilizavimą, blūdijimą naktimis po virtuvę - tai net nukrato. o dabar - vaikas akį praplėšė - krūtį į burną ir miegam toliau biggrin.gif . norim kur nors važiauot - nereikia jokių "pribumbasų" vežtis - visas maistas su savim, visada reikiamos temperatūros, visada sterilus, šviežias ir t.t. o sunkumų maitinant krūtimi nematau JOKIŲ. tik pirmus 2 mėn kol pieno gamyba susireguliuoja, tai pasitaiko problemyčių, reikia maistą savo labiau prisižiūrėt. o vėliau, kai vaikutis ūgtelėjo, tai viską aš valgau, tik aišku saikingai su aštresniais valgiais. bet čia nedidelis praradimas. ir dar - na iš tiesų kada gi dar gali turėti tokią progą 2 metus nevartoti alkoholio, sveikai gyventi, "neošt" iki paryčių, jei ne žindymo metu? juk visai neprašal taip sveikai pagyvent kiekvienam, o šiaip sau tai daryt tikrai retas pasiryžtų biggrin.gif

dar galiu paminėti nepaprastą artumo ir pilnatvės jausmą kai kūdiki žinda wub.gif . tą atsidavusį, meilės kupiną žvilgsnį, kai valgo pienuką wub.gif wub.gif wub.gif . na čia apsakyt to neįmanoma, kas nepatyrė. tiesiog maitinimas krūtimi nepaprastai suartina su vaiku, santykiams suteikia tokios pilnatvės wub.gif wub.gif , kad su niekuo palygint neįmanoma wub.gif
butvydiene
QUOTE(ingalp @ 2007 06 01, 17:59)
kadangi turiu skirtingos patirties (1 vaiką maitinau mišiniais, 2 tik MP) galiu pasakyt neabejodama ir vienareikšmiškai - TIK MP. tai milijoną kartų paprasčiau, patogiau, lengviau ir maloniau. apie sveikumą tai jau net nekalbu - nieko nėra sveikiau ir geriau vaikui už MP.
kai atsimenu tą bėgiojimą su buteliukais, šildymą, sterilizavimą, blūdijimą naktimis po virtuvę - tai net nukrato. o dabar - vaikas akį praplėšė - krūtį į burną ir miegam toliau biggrin.gif . norim kur nors važiauot - nereikia jokių "pribumbasų" vežtis - visas maistas su savim, visada reikiamos temperatūros, visada sterilus, šviežias ir t.t. o sunkumų maitinant krūtimi nematau JOKIŲ. tik pirmus 2 mėn kol pieno gamyba susireguliuoja, tai pasitaiko problemyčių, reikia maistą savo labiau prisižiūrėt. o vėliau, kai vaikutis ūgtelėjo, tai viską aš valgau, tik aišku saikingai su aštresniais valgiais. bet čia nedidelis praradimas. ir dar - na iš tiesų kada gi dar gali turėti tokią progą 2 metus nevartoti alkoholio, sveikai gyventi, "neošt" iki paryčių, jei ne žindymo metu? juk visai neprašal taip sveikai pagyvent kiekvienam, o šiaip sau tai daryt tikrai retas pasiryžtų biggrin.gif

dar galiu paminėti nepaprastą artumo ir pilnatvės jausmą kai kūdiki žinda wub.gif . tą atsidavusį, meilės kupiną žvilgsnį, kai valgo pienuką wub.gif  wub.gif  wub.gif . na čia apsakyt to neįmanoma, kas nepatyrė. tiesiog maitinimas krūtimi nepaprastai suartina su vaiku, santykiams suteikia tokios pilnatvės wub.gif  wub.gif , kad su niekuo palygint neįmanoma wub.gif
*

tavo parasymas labai grazus. wub.gif
bet nori pasakyti kad tu maziau myli pirma vaika,nes jis buvo maitinamas misineliais?
ar tavo svelnumas ir artumas vaikui kitoks? g.gif
Lora12
na as savo vaikucius neilgai maitinau MP, nes tiesiog jo nebuvo, o sunus ir nepsisotindavo, nes jis valgus buvo, tai MP jis po valandos prasydavo valgyt, o kai misineli pradejau duot ramiausiai po 2-3 val.isbudavo, zinoma tas buteliuku plovimas ir kaip mes daznai vazinejam tai uzknisdavo juodai, be to zindymai labai gerai vaiko burnytems raumenuku vystimuisi, o is buteliuko gerimui raumeu dirba tik trecdalis ir tai velaiu gali atsliept kalbos vystimuisi taigi cia paciai mamai rinktis, zinoma as nelabai suprantu tu mamu kai dar pries gimdyma pareiskia, kad pacios nemaitins, nes is karto savo vaika pasmerkia sunkiam prisitaikymui prie misinuku, vertetu nors 3 menesiu pamaitint mirksiukas.gif
*GAILĖ*
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 02, 01:00)
tavo parasymas labai grazus. wub.gif
bet nori pasakyti kad tu maziau myli pirma vaika,nes jis buvo maitinamas misineliais?
ar tavo svelnumas ir artumas vaikui kitoks? g.gif
*

aišku kad nemažiau lotuliukas.gif .
aš nežinau, kaip bus ateityje, bet kai atsimenu artumo su mažu kūdikėliu jausmą, tai dabar tas artumas tikrai toks tarsi didesnis, mūsų ryšys stipresnis, aš geriau suvokiu jo poreikius ir norus. ir manau, kad MP čia turi esminę įtaką ax.gif

šiaip, dabar jaučiuosi, tarsi būčiau tam tikra prasme nuskriaudusi savo pirmagimį, nes labai trumpai jį žindžiau. tiesa, tada man taip neatrodė. bet dabar tai žinau. tikrai galėjau labiau pasistengt ir mažiau klausyt netikusių medikų patarimų primaitint. todėl ir agituoju visas būsimas ir naujai "iškeptas" mamytes nepasiduot panikai, nevilčiai ir padaryt viską, kad išsaugot savo pienuką kuo ilgiau. nes paskui, kai po daugelio metų galbūt gailėsitės, laiko atgal nebepasuksi verysad.gif
Limcamca
QUOTE(ingalp @ 2007 06 02, 20:03)
šiaip, dabar jaučiuosi, tarsi būčiau tam tikra prasme nuskriaudusi savo pirmagimį, nes labai trumpai jį žindžiau. tiesa, tada man taip neatrodė. bet dabar tai žinau. tikrai galėjau labiau pasistengt ir mažiau klausyt netikusių medikų patarimų primaitint. todėl ir agituoju visas būsimas ir naujai "iškeptas" mamytes nepasiduot panikai, nevilčiai ir padaryt viską, kad išsaugot savo pienuką kuo ilgiau. nes paskui, kai po daugelio metų galbūt gailėsitės, laiko atgal nebepasuksi verysad.gif
*

aš nesigailiu dėl to, kad antrasis mišinuką valgo. Man nepasisekė, ir dėl to savęs jau nebegraužiu. Ir taip gilioje moralinėje duobėje sėdėjau dėl to, kad kiekvieną kartą įlindus į SM ir paprašius patarimo apie maitinimą sulaukdavau tik agitacijos, bet ne supratimo. unsure.gif
*GAILĖ*
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 02, 21:16)
aš nesigailiu dėl to, kad antrasis mišinuką valgo. Man nepasisekė, ir dėl to savęs jau nebegraužiu.
*

na aš irgi nesigailėjau 9 metus. bet dabar, kai maitinu 2 vaiką, pajutau kaltę prieš vyresnėlį. netgi ne kaltę, sakyčiau, o apgailestavimą, kad man neteko patirt su juo tokio nepaprasto artumo jausmo, kad aš atėmiau iš jo dalį savęs verysad.gif . tikrai galėjau labiau pasistengt. taigi, nežinai, kaip jausiesi po daugelio metų, o ypač jei 3 vaikelį turėsi ir sėkmingai jį maitinsi. bet, aišku, kiekvienam savo. tiesiog negali sakyt, kaip jausiesi ar nesijausi ateityje, nes to tiesiog nežinai.
Limcamca
QUOTE(ingalp @ 2007 06 02, 21:37)
na aš irgi nesigailėjau 9 metus. bet dabar, kai maitinu 2 vaiką, pajutau kaltę prieš vyresnėlį. netgi ne kaltę, sakyčiau, o apgailestavimą, kad man neteko patirt su juo tokio nepaprasto artumo jausmo, kad aš atėmiau iš jo dalį savęs  verysad.gif . tikrai galėjau labiau pasistengt. taigi, nežinai, kaip jausiesi po daugelio metų, o ypač jei 3 vaikelį turėsi ir sėkmingai jį maitinsi. bet, aišku, kiekvienam savo. tiesiog negali sakyt, kaip jausiesi ar nesijausi ateityje, nes to tiesiog nežinai.
*

Nesigailėsiu schmoll.gif buvo kaip buvo, išbandžiau viską, nepasisekė. Iš duobės išlindau ir dabar šiek tiek tolerantiškiau žiūriu į moteris nemaitinančias MP savo vaikų. Ypač jei tam yra priežastis 4u.gif
laumike
Aš maitinau dukrytę MP beveik 7 mėnesius ir manau kad kiekvienai labai individualiai, labai skirtingai būna su tuo maitinimu. Aišku, kol leliukas mažiukas patogiau ir sveikiau nei MP negali būti. Tikrai didelis patogumas. Bet aš nustojau maitinti ir man labai labai palengvėjo, aš pati tiesiog atsigavau, na aišku ir vaikelis jau didesnis ir lengviau. Bet mano atveju, dukrytė valgydavo po mažai, prašydavo labai dažnai. Diena dar ne taip dažnai, bet naktį būdavo ir kas valandą ir dar dažniau kartais. taigi tiesiog buvau iš dalies ir pripratus. bet kas svarbiausia, man buvo sunku ne tiek fiziškai (kažkaip pripranti), bet morališkai. Kadangi dukrytė nebemaža, buteliukų aš nevirinu blush2.gif . Pavalgo, išplauni, jokio sunkumo tame nematau. Kai kur nors eini ar važiuoji, nusiperki skysto, net gaminti nereikia. naktį nebevalgo visai ir jau beveik nesikelia thumbup.gif . o mano artumas su dukra tikrai nepasikeitė, viskas tik dar labiau šviesesnėm spalvom nusidažė. Bet čia taip buvo man ir aš manau, kad mano atvejis kiek išskirtinis. Ir tas ir tas turi ir privalumų ir trūkumų. Bent jau man dabar atrodo, kad mažuliuką iki kokių 6 mėn. patogiausia maitinti krūtimi, aišku jei tik yra galimybė, o paskui labai patogu ir mišinukais doh.gif .
ERUGĖ
na o man ir mano dukrytei,manau,labai nepasiseke smile.gif visa nestuma svajojau,kad jau tikrai pati maitinsiu bent puse metu,o galejau tik pora savaiciu verysad.gif ir tai net nenoriu prisiminti kaip mum abiem buvo baisu.o gydytoja sake tik maitink pati,o kad mergaite valgyti prase kas 10min.tai neidomu.
butvydiene
QUOTE(ingalp @ 2007 06 02, 17:03)
aišku kad nemažiau lotuliukas.gif .
aš nežinau, kaip bus ateityje, bet kai atsimenu artumo su mažu kūdikėliu jausmą, tai dabar tas artumas tikrai toks tarsi didesnis, mūsų ryšys stipresnis, aš geriau suvokiu jo poreikius ir norus. ir manau, kad MP čia turi esminę įtaką ax.gif

*

o sakai kad mamytes kurios maitina misinuku nezino kada vaikui duot valgyt?
jos taip pat laabai myli savo vaikus.glaudzia prie krutines(ir nebutinai glaust prie kruties kad pajustum vaikelio artuma).
llabai daug atveju zinau kai vaikai valgidinami misinukais yra daug sveikesni uz tuos kur maitinti mp.(jie buvo daugiau alergiski,lepnus normaliam maistui,besikeicianciai klimato temperaturai)
taigi pagalvokim ar istiesu mp visais atvejais toks jau geras g.gif
suprantu pigu ,patogu.
bet jei jau gimdot vaikus-tai tikriausiai ir zinot kad ir islaidos padides bigsmile.gif
o krutine i blogaja puse keiciasi ne visoms.cia priklauso nuo zmogaus sudejimo.taip patir visos kitos kuno formos. tongue.gif
taigi kartais buna kad 1 vaika pagimdziusi moteris atrodys prasciau,uz ta kuri pagimde tris ir daugiau. tongue.gif
*GAILĖ*
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 04, 15:15)
o sakai kad mamytes kurios maitina misinuku nezino kada vaikui duot valgyt?
*

blink.gif blink.gif blink.gif kur aš taip sakau??????????? blink.gif blink.gif doh.gif
linuke
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 04, 15:15)

llabai daug atveju zinau kai vaikai valgidinami misinukais yra daug sveikesni uz tuos kur maitinti mp.(jie buvo daugiau alergiski,lepnus normaliam maistui,besikeicianciai klimato temperaturai)

*

Kuo jus remiates tai teigdama?
butvydiene
QUOTE(ingalp @ 2007 06 02, 17:03)
  aš geriau suvokiu jo poreikius ir norus. ir manau, kad MP čia turi esminę įtaką ax.gif

vat cia. blink.gif
tipo mamos kitos nieko apie kudikius nesupranta?
Papildyta:
QUOTE(linuke @ 2007 06 04, 12:50)
Kuo jus remiates tai teigdama?
*

savo asmenine patirtimi. bigsmile.gif
draugiu ir draugu draugiu dejavimais kaip ju vaikeliai serga,netoleruoja tokio ir tokio maisto.
o is tu kur maitino misinukais dejavimo kazkaip negirdejau.ir tie vaikuciai kazkaip sveikesni buvo. bigsmile.gif
nebijau
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 04, 15:54)
draugiu ir draugu draugiu dejavimais kaip ju vaikeliai serga,netoleruoja tokio ir tokio maisto.
o is tu kur maitino misinukais dejavimo kazkaip negirdejau.ir tie vaikuciai kazkaip sveikesni buvo. bigsmile.gif
*

Humoras.
Daugiausia vaiku, serganciu alergija, virskinimo sutrikimais yra tu tarpe, kurie buvo maitinti misinukais-sintetika konkrecia. Jusu patirtis yra vienokia, o mano patirtis, pvz, visai kitokia. Ir artimuju vaikus, maitintus misinukais, ju ligas irgi tenka stebeti.
As tik uz MP thumbup.gif Tik nesu tokia zindymo salininke, manau, kad motina buna tikrai neprastesne ir ta mama, kuri nusitraukia savo piena ir vaikui suduoda su buteliuku.
condoleeza
Ko gero, p. Butvydiene kokioj nors misinukus platinančioj kompanijoj dirba, kad tokias pasakas porina. doh.gif Atleiskit, bet net nejuokinga...
Ir išvis sunku suvokti, kaip gali kilti toks klausimas: MP ar mišinukai blink.gif . Kiekvienai apie savo vaikučio sveikatą galvojančiai mamai ir taip turėtų būti aišku. Manau, mišinukas turėtų būti skirtas tik bėdos atveju, kai nėra kitos išeities.
*GAILĖ*
vat cia. blink.gif
tipo mamos kitos nieko apie kudikius nesupranta?
*

aš čia tikrai nesakau, kad nežindančios mamos nežino kada vaikas nori valgyt lotuliukas.gif . gal tu atidžiau skaityk kas parašyta, prieš ką nors lepteldama mirksiukas.gif

va šito irgi nesakiau

aš tiesiog kalbu apie ypatingą artumo su kūdikiu jausmą, kuris atsiranda žindant wub.gif . apie pojūtį, tarsi būtume kaip vienas kūnas wub.gif . apie nepaprastą palaimą, kad tu pati, vien tik iš savo kūno, gali duoti kūdikėliui viską, ko jam reikia kad išgyventų ir jaustųsi laimingas wub.gif . va šito labai svarbaus, nuostabaus ypatingo pojūčio netenki, jei nežindai verysad.gif
*GAILĖ*
vat cia. blink.gif

*

žinai paskaičius tokius dalykus, tai kyla įtarimas, kad tavo 3(!!!) vaikai niekad neserga, nevemia, neviduriuoja. kažkaip net abejonės kyla, kad tu turi tiek vaikų g.gif . nes serga beveik visi vaikai, ir MP maitinti ir ne MP.

ir apskritai, MOTINOS GAMTOS yra taip sutvarkyta, kad MP - geriausias, sveikiausias, labiausiai pritaikytas maistas kūdikiui. JOKS kitas maistas NIEKADA nebus toks tinkamas kūdikiui. mišinukas turi būti paskutinė išeitis - kai padarai viską, kad būtų MP, bet likimas iškrečia piktą pokštą verysad.gif
renika
QUOTE(condoleeza @ 2007 06 04, 17:56)
Ko gero, p. Butvydiene kokioj nors misinukus platinančioj kompanijoj dirba, kad tokias pasakas porina. doh.gif Atleiskit, bet net nejuokinga...
Ir išvis sunku suvokti, kaip gali kilti toks klausimas: MP ar mišinukai blink.gif . Kiekvienai apie savo vaikučio sveikatą galvojančiai mamai ir taip turėtų būti aišku. Manau, mišinukas turėtų būti skirtas tik bėdos atveju, kai nėra kitos išeities.
*

drinks_cheers.gif pati maitinau iki 1m.8men. vaikas niekad nesirgo,apetitas po sia diena thumbup.gif ,tikrai turejo itakos MP tfu,tfu,tfu
Limcamca
QUOTE(ingalp @ 2007 06 04, 20:35)
ir apskritai, MOTINOS GAMTOS yra taip sutvarkyta, kad MP - geriausias, sveikiausias, labiausiai pritaikytas maistas kūdikiui. JOKS kitas maistas NIEKADA nebus toks tinkamas kūdikiui. mišinukas turi būti paskutinė išeitis - kai padarai viską, kad būtų MP, bet likimas iškrečia piktą pokštą verysad.gif
*

kaži, jei nebūčiau pirmojo maitinus MP, gal nebūtume turėję tokios baisios alergijos ir atopinio dermatito unsure.gif g.gif
butvydiene
QUOTE(nebijau @ 2007 06 04, 13:40)
Humoras.
Daugiausia vaiku, serganciu alergija, virskinimo sutrikimais yra tu tarpe, kurie buvo maitinti misinukais-sintetika konkrecia. Jusu patirtis yra vienokia, o mano patirtis, pvz, visai kitokia. Ir artimuju vaikus, maitintus misinukais, ju ligas irgi tenka stebeti.
*

o siaip yra juk ir misinukiu visokiu.yra sintetikos,yra ir organic.cia priklauso nuo kainos as visus tris maitinau su hipp,nes man jis geriausiai tiko ir kainos ir maistingumo prasme.

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis

condoleeza
Na, o apskritai iš kai kurių absurdiškų jūsų pasisakymų galima spręsti apie visiškai menką išprusimą šioje srityje blink.gif . Gal pirmiau paskaitykite, ką rekomenduoja PSO, žindymo konsultantai, modernūs gydytojai, ką rodo naujausi moksliniai tyrimai, o va tada diskutuokite. mirksiukas.gif

i 
Limcamca
Beje, atsakant į temos klausimą: aš už mamos pieną 4u.gif
nebijau
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 04, 22:26)
o siaip yra juk ir misinukiu visokiu.yra sintetikos,yra ir organic.cia priklauso nuo kainos as visus tris maitinau su hipp,nes man jis geriausiai tiko ir kainos ir maistingumo prasme.
*

Ivairiose temose apie kudikiu maista as visada pasisakau uz naturalu maista. Tiek misinukai(net tas pats "organic" Hipp), tiek tirpios kpsytes-tai sintetiku sintetika, tik gerai reklamuojama, kol kas dris padaryti tyrimus, kaip pvz aktimeliams, danonki ir aktivioms. Drasiai kalbu taip, kadangi pati dirbu tokioje sferoje, susijusioje su kudikiu maisto gamyba, taip kad mano ismaisyta ne visi, aisku, bet dauguma gamyklu, kur gamina visokius misinukus. Ir cia ne kainoje esme. schmoll.gif Kudikiui pats geriausias yra MP(buna isimciu, kai vaikas alergiskas MP, tas irgi tiesa, ir nereikia kaltinti mama, valgiusia velniai zino ka), antra vieta skirciau karves/ozkos pienui, skiestam su klijukais. Ir tik trecia visokiems "organic" misinukams.
*GAILĖ*
mamos, kurioms nepasiseka su žindymu, dažnai yra linkę prisigalvot keisčiausių priežasčių, kad pasiteisintų pačios prieš save. nes prieš kitus teisintis nereikia. juk čia kiekvienos pasirinkimas, kaip maitinti. mes šitoj temoj tiesiog dėliojam pliusus ir minusus vieno ar kito mitybos būdo, kad tos kurios dar laukiasi, galėtų pasiskaityti ir nuspręsti.

QUOTE(Limcamca @ 2007 06 05, 07:14)
Beje, atsakant į temos klausimą: aš už mamos pieną  4u.gif
*

keista g.gif, nes iki tol man atrodė, kad dėstei argumentus prieš ax.gif

i 
Limcamca
QUOTE(ingalp @ 2007 06 05, 09:11)
keista g.gif, nes iki tol man atrodė, kad dėstei argumentus prieš ax.gif
*

argumentus prieš: aš gi tau aiškiai parašiau, ne aš pati išsigalvojau, o alergologė man tokią priežastį nurodė. Ir daug daug daug išaiškino. Beje, ji siūlė nutraukti maitinimą 9 mėnesių, kad pagytume nuo alergijos, bet aš užsispyriau ir maitinau iki metų ir vieno mėnesio tongue.gif tongue.gif

Aš, nepasakiau nė vieno argumento prieš, tik parašiau savo patirtį, kad mes buvome alergiški.
O su antruoju visai kita situacija. MP jis valgė du su pusę mėnesio, ir dėl tam tikrų priežasčių valgo mišinuką. Ar jaučiuosi blogesne mama? Ne. Tokia jaučiuosi tik tada, kai man bandoma įrodyti, kad elgiuosi gyvenime neteisingai. O juk TIK mama žino, kas jos vaikui geriausia.
linuke
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 04, 21:00)
kaži, jei nebūčiau pirmojo maitinus MP, gal nebūtume turėję tokios baisios alergijos ir atopinio dermatito  unsure.gif  g.gif
*

O kas galejo zinot, kad taip nutiks? Jei butum zinojus, butum is karto davus misinelio. Ir as taip daryciau, nes yra sociai labai geru misiniu daugiau ar maziau alergiskiems kudikiams.

Maniske, aciu Dievui, MP baltymui nejautri, jautri laktozei, todel mums alergologe ir gastroenterologas patare kuo ilgiau maitint vaikiuka MP. Beje, i koses mazei ipilu labai hidrolizuotu baltymu misinio, nes iprato valgyt uzbalinta MP, o dienomis jo beveik nebuna. O tas misinys jai labai tiko, nuo jo neberia, tik pacio vieno ji negeria - neskanus. Tikiuos, kad kada nors pripras, nes iki pirmos klases krutim jos nemaitinsiu, grisiu darban ir teks mazulei misinuka gert, iki kol jautruma isaugs.

Kaip sake Ezopas, pasakecios morale tokia: MP lygiu neturi, bet aciu Henriui Nestle uz tai, kad isrado misinukus leliunams.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 05, 09:21)
O su antruoju visai kita situacija. MP jis valgė du su pusę mėnesio, ir dėl tam tikrų priežasčių valgo mišinuką. Ar jaučiuosi blogesne mama? Ne. Tokia jaučiuosi tik tada, kai man bandoma įrodyti, kad elgiuosi gyvenime neteisingai. O juk TIK  mama žino, kas jos vaikui geriausia.
*

Pritariu.
Nera ko jaustis blogesne mama. Juk ne alu vaikas geria.

Man kartais irgi tenka blogai pasijust, kai mama ar anyta ir kiti giminaiciai "kapsi", kad pereiciau prie misinuko TUOJ PAT, nes pvz., atsisakau valgyt steiko, kiausinienes ar kokiu varskeciu, kad leliunui dermatitas neislistu...
Bekasė
QUOTE(linuke @ 2007 06 01, 14:34)
Bet teks susitaikyti su nuolatiniu buteliuku+ciulptuku plovimu ir virinimu, neteks pajusti to neapsakomo artumo jausmo zindant.
*

1 kam juos virinti? Perliedavau kartais verdanciu vandeliu ir viskas.
2 O artumo su kudikiu jausma galima patirti tik zindant?
Gal cia gajus stereotipas is anksciau - viena mamo drauge stebejosi, kodel vaika maitinimu pasiemusi ant ranku, gi galima paprasciausia paguldyti ant lovos ir taip gulinti pamaitinit.
butvydiene
QUOTE(condoleeza @ 2007 06 04, 20:04)
Na, o apskritai iš kai kurių absurdiškų jūsų pasisakymų galima spręsti apie visiškai menką išprusimą šioje srityje blink.gif . Gal pirmiau paskaitykite, ką rekomenduoja PSO, žindymo konsultantai, modernūs gydytojai, ką rodo naujausi moksliniai tyrimai, o va tada diskutuokite. mirksiukas.gif
*

o skaityta yra daug.tik nebutinai ir as turiu tai sau pritaikyti. g.gif
kiekvienas renkasi taip kaip nori. g.gif

Papildyta:
QUOTE(nebijau @ 2007 06 05, 05:35)
Ivairiose temose apie kudikiu maista as visada pasisakau uz naturalu maista. Tiek misinukai(net tas pats "organic" Hipp), tiek tirpios kpsytes-tai sintetiku sintetika, tik gerai reklamuojama, kol kas dris padaryti tyrimus, kaip pvz aktimeliams, danonki ir aktivioms. Drasiai kalbu taip, kadangi pati dirbu tokioje sferoje, susijusioje su kudikiu maisto gamyba, taip kad mano ismaisyta ne visi, aisku, bet dauguma gamyklu, kur gamina visokius misinukus. Ir cia ne kainoje esme. schmoll.gif Kudikiui pats geriausias yra MP(buna isimciu, kai vaikas alergiskas MP, tas irgi tiesa, ir nereikia kaltinti mama, valgiusia velniai zino ka), antra vieta skirciau karves/ozkos pienui, skiestam su klijukais. Ir tik trecia visokiems "organic" misinukams.
*

saunu kad sioje temoje tokiu yra thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2007 06 05, 08:00)
1 kam juos virinti? Perliedavau kartais verdanciu vandeliu ir viskas.
2 O artumo su kudikiu jausma galima patirti tik zindant?
Gal cia gajus stereotipas is anksciau - viena mamo drauge stebejosi, kodel vaika maitinimu pasiemusi ant ranku, gi galima paprasciausia paguldyti ant lovos ir taip gulinti pamaitinit.
*

pirmam punktui pritariu
antram irgi.visos mylim savo vaikus.
o cia del to kaip maitinti ,tai man pagal aplinkybes buvo.gi trys vaikai reik prie visu suspet.

i 
Gilute
Na ir pradejo mamytes pyktis! Visada bus galvojanciu vienaip ar kitaip, reiketu daugiau tolerancijos. O del maitinimo MP, Lietuvoje labai ziniu truksta, todel nemazai mamyciu ir mano, kad misinukai geriau. Dar ir gydytojai prie to prisideda, nepaiskina jaunai mamytei kaip pieno gamyba reguliuojasi, ka vieni ar kiti sunkumai reiskia, kaip juos spresti...
As galiu del alergiju ir MP atsakingai pasakyti (pati disertacija sioje srityje apsigyniau), kad MP pati geriausia profilaktikos priemone pries sias ligas. Ir jei yra nors menkiausias itarimas, kad vaikas alergiskas - reikia kuo ilgiau maitinti MP ir misineliu vengti kaip maro, karo ir kitu bedu... Juokinga kai kuriu mamyciu pasisakymus skaityti...
Limcamca
QUOTE(Gilute @ 2007 06 06, 10:51)
Na ir pradejo mamytes pyktis! Visada bus galvojanciu vienaip ar kitaip, reiketu daugiau tolerancijos. O del maitinimo MP, Lietuvoje labai ziniu truksta, todel nemazai mamyciu ir mano, kad misinukai geriau.  Dar ir gydytojai prie to prisideda, nepaiskina jaunai mamytei kaip pieno gamyba reguliuojasi, ka vieni ar kiti sunkumai reiskia, kaip juos spresti...
As galiu del alergiju ir MP atsakingai pasakyti (pati disertacija sioje srityje apsigyniau), kad MP pati geriausia profilaktikos priemone pries sias ligas. Ir jei yra nors menkiausias itarimas, kad vaikas alergiskas - reikia kuo ilgiau maitinti MP ir misineliu vengti kaip maro, karo ir kitu bedu...  Juokinga kai kuriu mamyciu pasisakymus skaityti...
*

Lietuvoje žinių netrūksta schmoll.gif reikia tik pasidomėti: yra aibė informacijos. Kaip tik sakyčiau Lietuvoje yra labai skatinama vaikus maitinti MP. Paimki: angles, aires, amerikietes: kiek laiko jos maitina MP? Ir kitas tautybes. Tikrai trumpiau nei mūsiškės.
Beje, prisiminiau kaip praeitais metais JAV buvo skandalas dėl vaikiško žurnalo viršelio. Ant jo buvo moteris maitinanti kūdikį. Žurnalas buvo paduotas į teismą už pornografijos platinimą, ir buvo begalė daug žmonių kurie neigiamai atsiliepė už tokią viešą foto unsure.gif Žurnalas pats komentavo, kad dar niekada jie nėra sulaukę tiek daugybės atsiliepimų apie viešą foto, ir dar tiek neigiamų cool.gif

Aha ir man kai kurių pasisakymai juokingi cool.gif
Gilute
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 06, 11:02)
Lietuvoje žinių netrūksta  schmoll.gif reikia tik pasidomėti: yra aibė informacijos. Kaip tik sakyčiau Lietuvoje yra labai skatinama vaikus maitinti MP. Paimki: angles, aires, amerikietes: kiek laiko jos maitina MP? Ir kitas tautybes. Tikrai trumpiau nei mūsiškės.
Beje, prisiminiau kaip praeitais metais JAV buvo skandalas dėl vaikiško žurnalo viršelio. Ant jo buvo moteris maitinanti kūdikį. Žurnalas buvo paduotas į teismą už pornografijos platinimą, ir buvo begalė daug žmonių kurie neigiamai atsiliepė už tokią viešą foto  unsure.gif Žurnalas pats komentavo, kad dar niekada jie nėra sulaukę tiek daugybės atsiliepimų apie viešą foto, ir dar tiek neigiamų  cool.gif

Aha ir man kai kurių pasisakymai juokingi  cool.gif
*

Nezinau, bet man tai toks ispudis susidare, kad tu ziniu truksta... Ligonineje, po gimdymo, gavau tokiu patarimu, kad mano pienelis po savaites butu issibaiges, o ir pediatre veliau tokius "patarimus" dalino, kad nusauti norejosi. O ir mamos kartais tokia nesamone pasako, kad doh.gif Pvz., kad alergiska vaika geriau misineliu maitinti... Geriau, bet tik ne vaikui, o mamai, nes nereikia ziureti ka pati valgo. Kad vaikas po to gal visa gyvenima nuo alergiju kentes, net nepagalvoja. O gal gydytojai mamoms nepaiskina...
O kitose salyse, pvz. Amerikoje ar Skandinavijoje (sneku apie tas salis, apie kurias zinau konkreciai), po gimdymo net kalbos nera, jog mama vaika misineliu primaitintu. Vienai mano pazystamai epidura blogai padare, jai galva labai skaudejo ir buvo sunku maitinti, tai kai ji pasiskunde personalui, niekas is pradziu ko ji nori nesuprato, o paskui dar barti gavo, kad apie save, o ne apie vaika galvoja... O kas Lietuvoje butu - misinelis po 5 min. pristatytas.
Limcamca
QUOTE(Gilute @ 2007 06 06, 11:30)
Nezinau, bet man tai toks ispudis susidare, kad tu ziniu truksta... Ligonineje, po gimdymo, gavau tokiu patarimu, kad mano pienelis po savaites butu issibaiges, o ir pediatre veliau tokius "patarimus" dalino, kad nusauti norejosi. O ir mamos kartais tokia nesamone pasako, kad  doh.gif  Pvz., kad alergiska vaika geriau misineliu maitinti... Geriau, bet tik ne vaikui, o mamai, nes nereikia ziureti ka pati valgo. Kad vaikas po to gal visa gyvenima nuo alergiju kentes, net nepagalvoja. O gal gydytojai mamoms nepaiskina...
O kitose salyse, pvz. Amerikoje ar Skandinavijoje (sneku apie tas salis, apie kurias zinau konkreciai), po gimdymo net kalbos nera, jog mama vaika misineliu primaitintu. Vienai mano pazystamai epidura blogai padare, jai galva labai skaudejo ir buvo sunku maitinti, tai kai ji pasiskunde personalui, niekas is pradziu ko ji nori nesuprato, o paskui dar barti gavo, kad apie save, o ne apie vaika galvoja... O kas Lietuvoje butu - misinelis po 5 min. pristatytas.
*

O kodėl ta info turi būti tau atnešta ant lėkštutės ir paduota?? Aš tą ir rašiau: informacijos netrūksta, jei tik nori jos turėti... mirksiukas.gif
nebijau
O kas Lietuvoje butu - misinelis po 5 min. pristatytas.
*

Nevisai tiesa, nebent kas pasikeite per ta laika, bet kai gimdziau savo antraji pries seserius metus, tai neturejau ne laso pieno, bet nei personalas, nei pediatrai misinelio GRIEZTAI nedave. Po triju dienu, vaikui nukritus apie 500kg, jau ruosesi po lasinem ji guldyti blink.gif kol isitikino, kad pieno neturiu. Tik tada pediatre personalui leido "siai pacientei butina duoti misinuko, ji tikrai pieno neturi".
Gilute
QUOTE(nebijau @ 2007 06 06, 11:44)
Nevisai tiesa, nebent kas pasikeite per ta laika, bet kai gimdziau savo antraji pries seserius metus, tai neturejau ne laso pieno, bet nei personalas, nei pediatrai misinelio GRIEZTAI nedave. Po triju dienu, vaikui nukritus apie 500kg, jau ruosesi po lasinem ji guldyti blink.gif kol isitikino, kad pieno neturiu. Tik tada pediatre personalui leido "siai pacientei butina duoti misinuko, ji tikrai pieno neturi".
*

Nezinau, bet mano sesuo dirba naujagimiu skyriuje ir nesa misineli bet kada ir bet kam. Pati ta sake, joms taip isakyta...
Kai mano maze nakti kelias valandas prareke ir as issikvieciau sesute, pirmas jos klausimas buvo - ar atnesti misinelio ? gun_bandana.gif manau nereta mamyte isvarginta vaiko klykimo nakti pasakytu taip...
Limcamca
Niekada niekas nepasiūlė ligoninėje mišinuko. Gal per trumpai buvau g.gif
O jei sesutės nešioja mišinuką į kairę ir į dešinę, tai jos taip parodo apie save: jeigu jos tingi aiškinti ir terliotis su šviežiomis mamomis, tai čia ne visuomenės problema, čia jų, kaip žmonyse.
nebijau
QUOTE(Gilute @ 2007 06 06, 11:50)
manu nereta mamyte isvarginta vaiko klykimo nakti pasakytu taip...
*

O as irgi tik dziaugciausi, kad gimdykloj atnestu misinuka. Mat po gimdymo daznai mamai dar nesigamina pieno, buves stresas, nuovargis savo bloga padaro. Ar negeriau viena syki duoti misinuka, kad mama pamiegotu, pailsetu, atsigautu, kad pienukas gamintusi jai? mirksiukas.gif Nuo vieno buteliuko su misinuku ne vienas vaikas alergija nesusirgo, o mama rysio su vaiku neprarado. Pazistu gyvai daug mamyciu is tos pacios SM, kurioms pienas gamintis pradejo tik po poros savaiciu po gimdymo, ir jos nuostabiai maitino pacios paskui vaikucius iki metuku, kita net iki 1,5, bet per tas pora savaiciu vaiku alkanu nelaike-girde misinukais.
As ir is viso esu uz tai, kad po imdymo vaika isnestu nakciai, duotu mamai pailseti. Mat kai prisimenu save, kai gulejom tryse su trimis vaikais, ir kai jie pradedavo verkti paeiliui, tai ne viena mama nebepailsedavom, sutriko ir tu kitu mamu pieno gamyba, kol syki nakciai issiprasem sesutes, jog paimtu vaikus i naujagymiu skyriu. Dieve, kaip pailsejom mes ir issimiegojom, ir su kokia meile tuos vaikucius glaudem paskui wub.gif
Gilute
QUOTE(nebijau @ 2007 06 06, 11:58)
O as irgi tik dziaugciausi, kad gimdykloj atnestu misinuka. Mat po gimdymo daznai mamai dar nesigamina pieno, buves stresas, nuovargis savo bloga padaro. Ar negeriau viena syki duoti misinuka, kad mama pamiegotu, pailsetu, atsigautu, kad pienukas gamintusi jai? mirksiukas.gif Nuo vieno buteliuko su misinuku ne vienas vaikas alergija nesusirgo, o mama rysio su vaiku neprarado. Pazistu gyvai daug mamyciu is tos pacios SM, kurioms pienas gamintis pradejo tik po poros savaiciu po gimdymo, ir jos nuostabiai maitino pacios paskui vaikucius iki metuku, kita net iki 1,5, bet per tas pora savaiciu vaiku alkanu nelaike-girde misinukais.
As ir is viso esu uz tai, kad po imdymo vaika isnestu nakciai, duotu mamai pailseti. Mat kai prisimenu save, kai gulejom tryse su trimis vaikais, ir kai jie pradedavo verkti paeiliui, tai ne viena mama nebepailsedavom, sutriko ir tu kitu mamu pieno gamyba, kol syki nakciai issiprasem sesutes, jog paimtu vaikus i naujagymiu skyriu. Dieve, kaip pailsejom mes ir issimiegojom, ir su kokia meile tuos vaikucius glaudem paskui wub.gif
*

Pirmos valandos, dienos, ypatingai svarbios pienuko gamybai. Ir tas vienas buteliukas misinuko gali buti lemiamas. Juk vaikutis ji virskina daug ilgiau nei piena ir kelias labai svarbias valandas vaikutis nezis, pienelio gamyba nesistimuliuos, ir po vieno buteliuko seks kitas... Veliau, kai jau pieno gamyba susitvarkiusi, tas vienas buteliukas, kai mama nori pailseti ar kazkur iseiti, gal ir nepakenks, o pirmomis dienomis jau geriau to vengti... Zinoma, taip atsitiks nebutinai visoms mamoms, kitos jau pirma valanda po gimdymo kelis vaikus ismaitinti gali, o kitoms tik po menesio pienas normaliai gamintis pradeda. Tik gal nereikia rizikuoti...
nebijau
QUOTE(Gilute @ 2007 06 06, 12:25)
Pirmos valandos, dienos, ypatingai svarbios pienuko gamybai. Ir tas vienas buteliukas misinuko gali buti lemiamas.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gal jus galvojat, kad as esu labai jauna mamyte, kuri nieko neismano apie zindymo svarba, mp svarba ir panasiai? Tik nereikia pasaku sekti, kad del vieno-dvieju, na tegul triju misinuku buteliuku mamai nepasigamins pienas arba vaikas atpras nuo kruties. Is kur tokias nesamones traukiat ir gasdinat kitas mamas? biggrin.gif Paskui prisigasdinusios psichologiskai silpnesnes moterys ir tikrai itikes, kad nuo karto nebesigamins joms pienas lotuliukas.gif Labai noreciau, kad atsilieptu bent viena mama, kuriai DEL VIENO NEPAMAITINIMO KRUTIMI nebesigamino pienas 4u.gif Atvirksciai, dazna mama vargsta, kad to pieno buna per daug, sustabdyti ji reikia, skundziasi ir prasta savijauta ir vargu, maitinant kudiki. Bet tema ne apie zindymo sunkumus 4u.gif Kadangi as esu labai psichologiskai stipri moteris-tai manes tokie niekai nepaveike, nors sesutes irgi ta pacia melodija trauke. Matyt, ismokytos irnesakyk.gif Tik kad as priklausau tam 2proc moteru, kurios del pakitusiu kruties funkciju(ar kaip ten tiksliai g.gif ) negali maitinti kudikiu ir niekados negales, kad ir kaip noretum verysad.gif Nemaitinau vyresnelio, nemaitinau mazojo, nemaitinsiu ir trecio, nors labai noreciau bent patirti ta jausma, kai krutys pilnos, kietos, kai mazylis priglunda prie krutines ir isitveria kruties wub.gif
Gilute
QUOTE(nebijau @ 2007 06 06, 13:04)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Gal jus galvojat, kad as esu labai jauna mamyte, kuri nieko neismano apie zindymo svarba, mp svarba ir panasiai? Tik nereikia pasaku sekti, kad del vieno-dvieju, na tegul triju misinuku buteliuku mamai nepasigamins pienas arba vaikas atpras nuo kruties. Is kur tokias nesamones traukiat ir gasdinat kitas mamas? biggrin.gif Paskui prisigasdinusios psichologiskai silpnesnes moterys ir tikrai itikes, kad nuo karto nebesigamins joms pienas lotuliukas.gif Labai noreciau, kad atsilieptu bent viena mama, kuriai DEL VIENO NEPAMAITINIMO KRUTIMI nebesigamino pienas 4u.gif  Atvirksciai, dazna mama vargsta, kad to pieno buna per daug, sustabdyti ji reikia, skundziasi ir prasta savijauta ir vargu, maitinant kudiki. Bet tema ne apie zindymo sunkumus 4u.gif Kadangi as esu labai psichologiskai stipri moteris-tai manes tokie niekai nepaveike, nors sesutes irgi ta pacia melodija trauke. Matyt, ismokytos irnesakyk.gif  Tik kad as priklausau tam 2proc moteru, kurios del pakitusiu kruties funkciju(ar kaip ten tiksliai g.gif ) negali maitinti kudikiu ir niekados negales, kad ir kaip noretum verysad.gif Nemaitinau vyresnelio, nemaitinau mazojo, nemaitinsiu ir trecio, nors labai noreciau bent patirti ta jausma, kai krutys pilnos, kietos, kai mazylis priglunda prie krutines ir isitveria kruties wub.gif
*

O kodel taip tvirtai teigi, kad nuo vieno buteliuko niekas nepakeis? As juk nesakau, kad 100 procentu pienas dings. Bet kaip daznai buna (cia jau ne vienos mamos istorija), viena karta daviau misinuko - kaip gerai, puse dienos ismiegojo. Vel kas pusvalandi zindziau, pavargau, norejau miego - vel misinuko daviau, vel puse dienos miegojo... dar karta taip (juk smagu pamiegoti, ka kita nuveikti) ir ups... pieno nebeturiu. Zinau du tokius atvejus. Pacios mamos prisipazysta del ko tas pienukas dingo.
nebijau
QUOTE(Gilute @ 2007 06 06, 13:20)
O kodel taip tvirtai teigi, kad nuo vieno buteliuko niekas nepakeis?
*

Tvirtai teigiu, kad gimdykloj vaikui syki ar du duodamas buteliukas su misinuku niekaip nesusijes su mp gamyba ir pieno dingimu. Kaip del tolimesniu maitinimu namuose-nezinau, negaliu sakyti, nemaitinau, pvz neturejau. 4u.gif
butvydiene
grazei ir daug jus cia priraset. wub.gif
bet juk gyvenimas nesibaigia kai vaikeli pagimdai.
manau kad reikia ir save priziureti.kiekvienas renkasi pagal save kas jam geriausia. g.gif
nesu nei pries mp,nei pries misinukus.manau viskas savu kaiku. 4u.gif
laumike
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 06, 21:48)
grazei ir daug jus cia priraset. wub.gif
manau kad reikia ir save priziureti.kiekvienas renkasi pagal save kas jam geriausia. g.gif
nesu nei pries mp,nei pries misinukus.manau viskas savu kaiku. 4u.gif
*

Visiškai su jumis sutinku, viskam savas laikas thumbup.gif . save tikrai reikia prižiūrėti, ir mylėti 4u.gif kas be ko, ir vaikelį, ir save, ir žinoma vyrą 4u.gif
*GAILĖ*
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 06, 22:48)
manau kad reikia ir save priziureti.
*

na bet tu visose savo žinutėse vien tik SAVE akcentuoji. vien tik SAVO gyvenimą, SAVO priežiūrą, meilę SAU.

sutinku, kad gyvenimas su vaikais nesibaigia. vaikai papildo ir įprasminą brandaus žmogaus gyvenimą. o tuos kelis metelius, kol jie mažyčiai ir labiausiai reikalingi globos, tikrai galima paskirti jiems, net ir pamirštant kartais save ir savo poreikius. vaikai užauga labai greitai, ir paskui eina savo keliais. va tada mes ilgimės tų akimirkų, kai jie buvo mažučiai, meilučiai, kai apkabindamas galėjai išspręsti visas jų problemas. o jei atsisakai to, ir skatini vaikus greičiau užaugt (nes nori prižiūrėt labiau save) ir tapt savarankiškais, po to gali būti sunku spygliuotame paaugly įžvelgti mažytį prie krūties prigludusį mielą leliuką wub.gif
butvydiene
QUOTE(ingalp @ 2007 06 08, 12:01)
na bet tu visose savo žinutėse vien tik SAVE akcentuoji. vien tik SAVO gyvenimą, SAVO priežiūrą, meilę SAU.

sutinku, kad gyvenimas su vaikais nesibaigia. vaikai papildo ir įprasminą brandaus žmogaus gyvenimą. o tuos kelis metelius, kol jie mažyčiai ir labiausiai reikalingi globos, tikrai galima paskirti jiems, net ir pamirštant kartais save ir savo poreikius. vaikai užauga labai greitai, ir paskui eina savo keliais. va tada mes ilgimės tų akimirkų, kai jie buvo mažučiai, meilučiai, kai apkabindamas galėjai išspręsti visas jų problemas. o jei atsisakai to, ir skatini vaikus greičiau užaugt (nes nori prižiūrėt labiau save) ir tapt savarankiškais, po to gali būti sunku spygliuotame paaugly įžvelgti mažytį prie krūties prigludusį mielą leliuką wub.gif
*

o as ir rasau apie SAVE,apie SAVO vaikus.apie SAVO gyvenima.
manau kad turiu daug patirtiesir tikrai ne visose sferose.ka zinau ta rasau.ka patyriau ta ir rasau. bigsmile.gif
ar duodant misinukus jie uzauga greiciau?nezinojau g.gif jei nemaitinu mp(100 karta kartoju) tai nereiskia kad juos maziau myliu bigsmile.gif o kai jie uzaugs man tikrai nebuti atsimint kaip juos glaudziau prie kruties.yra laabai daug isimintinu dalyku ir be maitinimo.galu gale paprastas apsikabinimas,zaidimas su jais,snekejimas ir ttt...........................
moterys manau vaikus gimdo ne tik tam kad juos maitintu mp ir svaigtu apie begaline meile nuo prisiglaudimo prie kruties.meile ir maitinimas mp -du skirtingi dalykai
*GAILĖ*
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 08, 16:49)
1) o as ir rasau apie SAVE,apie SAVO vaikus.apie SAVO gyvenima.
manau kad turiu daug patirtiesir tikrai ne visose sferose.ka zinau ta rasau.ka patyriau ta ir rasau. bigsmile.gif
2) ar duodant misinukus jie uzauga greiciau?
3) nezinojau g.gif jei nemaitinu mp(100 karta kartoju) tai nereiskia kad juos maziau myliu bigsmile.gif
4) o kai jie uzaugs man tikrai nebuti atsimint kaip juos glaudziau prie kruties.
5) yra laabai daug isimintinu dalyku ir be maitinimo.galu gale paprastas apsikabinimas,zaidimas su jais,snekejimas ir ttt...........................
6) moterys manau vaikus gimdo ne tik tam kad juos maitintu mp ir svaigtu apie begaline meile nuo prisiglaudimo prie kruties.
7) meile ir maitinimas mp -du skirtingi dalykai
*

1) tai aš taip ir sakau biggrin.gif
2) g.gif o kur aš taip parašiau?
3) ir taip nerašiau schmoll.gif . ir nesuprantu kodėl čia teisiniesi g.gif
4) o man būtina rolleyes.gif
5) taip yra. bet yra ir žindymo atsiminimai wub.gif
6) vaikai gimdomi tam, kad duotum jiems visa kas geriausia wub.gif
7)bet kartu jie - puikus tandemas wub.gif
butvydiene
QUOTE(ingalp @ 2007 06 08, 14:16)
1) tai aš taip ir sakau biggrin.gif
2) g.gif o kur aš taip parašiau?
3) ir taip nerašiau schmoll.gif . ir nesuprantu kodėl čia teisiniesi g.gif
4) o man būtina  rolleyes.gif
5) taip yra. bet yra ir žindymo atsiminimai wub.gif
6) vaikai gimdomi tam, kad duotum jiems visa kas geriausia wub.gif
7)bet kartu jie - puikus tandemas wub.gif
*

o tu apie ka rasai apie kaimynus? g.gif
skaityk atidziau tai ka parasai bigsmile.gif
as visiskai nesiteisinu ir net neturiu pries ka.
o jei tau butina tai nereiskia ,kad ir kitos taip butinai turi daryt.
su tuo sutinku.tik jei nera galimybiu duoti mp,tai vaikams parenkamas misinelis kuris jiems tinka.mamos juos renka kad tiktu vaikui,o ne pagal savo pinigines turi.
taigi vaikui ir suteikiama visa kas geriausia. bigsmile.gif
gal? g.gif bet tikrai ne iki 3 metu.
condoleeza
g.gif Iš kai kurių pasisakymų susidaro įspūdis, kad maitindama krūtimi moteris nustoja rūpintis savimi, savęs nemyli. Betgi pasakykite, kaip tie dalykai susiję tarpusavyje?... blink.gif Savo mažą maitinu septynis mėnesius, bet tikrai nesijaučiu kažką iš savęs atimanti. Tai tiesiog natūralus, normalus procesas ir visai nebūtina to pernelyg sureikšminti ir pūsti muilo burbulų. rolleyes.gif

P.S. Beje, Gilute, 100 proc. palaikau tavo mintis drinks_cheers.gif . Jei visos moterys suprastų šias tiesas, tokių doh.gif diskusijų nė nekilų. O tai, kad atsirado forume tokia tema, tai tik dar vienas įrodymas, kad informacijos (o gal tiksliau kryptingo švietimo) mūsų šalyje iš tiesų dar ojojoj kaip trūksta. verysad.gif
mylimuke
Ziuriu karstos diskusijos cia verda bigsmile.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2007 06 05, 11:00)
*

Niekad gyvenime nesu maitinusi ne ant ranku schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 05, 17:20)
o as ir nesakiau kad as pries mp(jezus tas zodis jau taip ikyrejo) doh.gif
as tik pries ILGA MAITINIMA MP bigsmile.gif
*

Ir kiek tas tavo manymu ilgas maitinimas trunka? menesis tai jau visa amzinybe? g.gif Juk pati sakei,kad nenori maitinti MP, o ne kad neketini ilgai maitint. Niekas ir nesako,kad butina maitint iki mokyklinio amziaus blush2.gif
Papildyta:
Nezinau, bet man tai toks ispudis susidare, kad tu ziniu truksta... Ligonineje, po gimdymo, gavau tokiu patarimu, kad mano pienelis po savaites butu issibaiges, o ir pediatre veliau tokius "patarimus" dalino, kad nusauti norejosi. O ir mamos kartais tokia nesamone pasako, kad  doh.gif  Pvz., kad alergiska vaika geriau misineliu maitinti... Geriau, bet tik ne vaikui, o mamai, nes nereikia ziureti ka pati valgo. Kad vaikas po to gal visa gyvenima nuo alergiju kentes, net nepagalvoja. O gal gydytojai mamoms nepaiskina...
*

Kartais susidaro toks ispudis, kad mamos nuomone apie tai daznai (bet ne visada) nulemia gydytojai. Musu manymu, jie zino,kas vaikui gerai ir klauso patarimu. Buna tokiu, kurie atlaidziai ziuri i tai, liepia nesikankint ir be jokiu pastangu duoti misinuka (tokiu dar nesutikau), kitiems gal truksta info ar tiki is tarybiniu laiku islikusiais stereotipais bei mociuciu pasakom (kazkas cia jau minejo apie "super" patarimus del zindymo),bet kiek as asmeniskai sutikau gydytoju (po gimdymo, seimos gyd.,sesutes, ir kt.) visi kaip vienas rekomendavo tik MP ir kuo ilgiau (aisku niekas nekalba apie krastutinuma iki 5-7m). Dziaugiuosi, kad buvau ir esu tokioj aplinkoj, nes jei ne gydytojai,turbut nebetureciau MP, kartais tikrai trukdavo ir kantrybes, ir pienas atrodo jau baigiasi, bet ir gyd, ir as pati save nuteikiau,kad as noriu maitinti ir pieno turesiu. Ir turiu. Duok dieve, nors iki 6men minimum dar turet unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2007 06 06, 11:40)
O kodėl ta info turi būti tau atnešta ant lėkštutės ir paduota?? Aš tą ir rašiau: informacijos netrūksta, jei tik nori jos turėti... mirksiukas.gif
*

Jei dar tik guli diena po gimdymo ligoninej, ar vaikas neima kruties, ar pienas taip greit neatsiranda, ar dar kasnors, tai kaip ta info siulai susirast? blink.gif Pati matai,kiek visokiu gydytoju buna, o ir pries gimdyma ne visada konkreciais atvejais pasidomi. As irgi galvojau, kad pagimdysiu, pieno bus kibirai, vaika maitinsiu tik is kruties ir kuo ilgiau, o buna ir kitaip.
Papildyta:
QUOTE(nebijau @ 2007 06 06, 11:44)
*

Siaip jau pienas pirma diena neatsiranda, buna keli lasai priespienio. Jo gali pradeti gamintis 2-10 diena, todel gydytojai ir lauke. Siek tiek svorio numesti normalu, bet ne iki laseliniu. Siuo atveju manau reikejo duoti misinuko,bet ir prie kruties deti, GAL butu pieno atsirade.
Papildyta:
QUOTE(Gilute @ 2007 06 06, 13:20)
O kodel taip tvirtai teigi, kad nuo vieno buteliuko niekas nepakeis? As juk nesakau, kad 100 procentu pienas dings. Bet kaip daznai buna (cia jau ne vienos mamos istorija), viena karta daviau misinuko - kaip gerai, puse dienos ismiegojo. Vel kas pusvalandi zindziau, pavargau, norejau miego - vel misinuko daviau, vel puse dienos miegojo... dar karta taip (juk smagu pamiegoti, ka kita nuveikti) ir ups... pieno nebeturiu. Zinau du tokius atvejus. Pacios mamos prisipazysta del ko tas pienukas  dingo.
*

Sutinku is dalies su tavim, kad pradejus duoti misinuka pieno sumazeja (bet nebutinai jis baigiasi), bet kai misinuko duoda pirmom dienom, tikrai nera tragedija, jeigu mamai nepradeda pienukas gamintis savaite ar net daugiau.Juk nebus vaikas alkanas 2 savaites? blink.gif Taip yra jau sutverta, kad pirma ar kelias dienas buna tik priespienio, ir mazai, bet jis yra riebus, todel kudikiui jo uztenka, kad isgyventu, Svorio kritimas (iki 10% kuno svorio) irgi yra normalu, veliau atauga.
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 06, 22:48)
*

O tu manai, kad nuo maitinimo MP pasidarytum stora, istizusia ir isplerusia kutvela (atsiprasant 4u.gif ) ? blink.gif Taigi ne nuo to priklauso! Jei reguliariai sportuoji, prisiziuri, nevalgai kilogramais prie Tv sededama, tai net ir 5 vaikus pagimdzius ir ismaitinus busi grazi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 06 09, 17:41)
su tuo sutinku.tik jei nera galimybiu duoti mp,tai vaikams parenkamas misinelis kuris jiems tinka.mamos juos renka kad tiktu vaikui,o ne pagal savo pinigines turi.
taigi vaikui ir suteikiama visa kas geriausia. bigsmile.gif
gal? g.gif bet tikrai ne iki 3 metu.
*

Idomu, kokios tavo negalejimo priezastys? g.gif Visur rasai,kad maitint pati NENORI.O dabar jau porini, kad jei tik nera galimybiu...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.